人教版(2019)必修二Unit2 Wildlife Protection Reading and Thinking
基础过关练
Ⅰ.单词拼写
1. The ____________(保护区) was set up to protect the rare birds in this area.
2. The ____________(/ n t/) of measurement for wildlife population density is very important in research.
3. We need to find a ____________(平衡) between economic development and wildlife protection.
4. The ____________(压力) from human activities is one of the main threats to wildlife.
5. The ____________(影响) of climate change on wildlife is becoming more and more obvious.
6. Many species are at the risk of ____________(消失) due to various factors.
7. The government is strengthening the ____________(法律) to better protect wildlife.
8. The ____________(数据) shows that the number of some wild animals is decreasing rapidly.
9. We should respect the ____________(存在) of every species in the ecosystem.
10. The ____________(事件) of illegal hunting has drawn public attention to wildlife protection.
Ⅱ.单句语法填空
1. There are many factors ____________(contribute) to the decline of wildlife.
2. It's urgent ____________(take) steps to protect the endangered wildlife.
3. The destruction of habitats makes it difficult for wildlife ____________(survive).
4. We are committed to ____________(improve) the situation of wildlife.
5. ____________(compare) with the past, the awareness of wildlife protection has increased.
6. Without proper protection, many wild animals may die ____________.
7. The efforts ____________(make) by the local community have achieved some results.
8. They are working hard ____________(find) solutions to the wildlife problems.
9. ____________(hunt) wild animals is illegal in most countries.
10. The government provides financial support ____________(help) with wildlife protection.
11. The research on wildlife ____________(conduct) by this team is of great significance.
12. We should encourage more people ____________(get) involved in wildlife conservation.
13. The change in climate has a direct impact ____________ wildlife.
14. After ____________(realize) the importance of wildlife, we started to take action.
15. It's necessary for us ____________(educate) ourselves about wildlife protection.
Ⅲ.完成句子
1. 许多野生动物由于人类活动正处于危险之中。(due to)
Many wild animals are in danger ____________ human activities.
2. 据报道,一些物种已经灭绝了。(It is reported that)
____________ some species have already become extinct.
3. 我们必须采取措施,否则野生动物将没有足够的生存空间。(or)
We must take measures, ____________ wild animals will not have enough living space.
4. 为了保护野生动物,我们应该提高公众意识。(in order to)
____________ protect wild animals, we should raise public awareness.
5. 人们已经意识到保护野生动物的重要性。(be aware of)
People have ____________ the importance of protecting wild animals.
6. 当我们破坏野生动物的栖息地时,它们的生存就会受到威胁。(when引导的时间状语从句)
____________ we destroy the habitats of wild animals, their survival will be threatened.
7. 是时候我们为野生动物保护做出更多努力了。(It's time that...)
It's time that we ____________ more efforts for wildlife protection.
8. 越来越多的人对参与野生动物保护项目感兴趣。(be interested in)
More and more people ____________ participating in wildlife protection projects.
9. 他的建议如此有用,以至于我们很快采取了行动。(so...that...)
His advice was ____________ useful ____________ we took action quickly.
10. 我们不仅要保护野生动物,还要保护它们的栖息地。(not only...but also...)
We should ____________ protect wild animals, ____________ also protect their habitats.
Ⅳ.阅读理解
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
Wildlife faces threats (威胁) from habitat destruction, pollution, and other human actions. Although protecting wildlife may seem too hard at times, even small actions in your own neighborhood can help protect many different animals. Here are some tips on how to protect wildlife through small actions.
Clean up litter in your neighborhood. Litter in the countryside is a major threat to wildlife. By picking up litter, you can prevent animals from being trapped in plastic bags or getting stuck in other waste. Many animals eat litter and can get sick.
Recycle. Recycling reduces the need for raw materials (原材料) that are taken from wild areas. Many forests, rivers, and oceans are damaged by the extraction (提取) of raw materials. When you recycle, you help protect these areas and the wildlife that lives there.
Protect wildlife's habitats. You can volunteer to help protect habitats or make your own backyard a wildlife - friendly place. You can plant native plants in your backyard. Native plants provide food and shelter for native wildlife. Also, avoid using pesticides (杀虫剂) and herbicides (除草剂) in your garden, as these can harm wildlife.
Reduce your water usage. Water is a limited resource, and many wildlife species depend on it. By reducing your water usage, you can help ensure that there is enough water for wildlife. Take shorter showers, fix leaky (漏水的) faucets, and use water - saving devices in your home.
1. What is the main idea of the passage
A. The threats that wildlife faces.
B. How to protect wildlife through small actions.
C. The importance of protecting wildlife.
D. The impact of human actions on wildlife.
2. Why should we recycle
A. To save money.
B. To reduce waste.
C. To protect wildlife habitats.
D. To make more products.
3. Which of the following is NOT a way to protect wildlife's habitats
A. Volunteering to protect habitats.
B. Planting native plants in the backyard.
C. Using pesticides in the garden.
D. Making the backyard a wildlife - friendly place.
4. What can we infer from the passage
A. Protecting wildlife is very easy.
B. Only big actions can help protect wildlife.
C. Everyone can do something to protect wildlife.
D. Wildlife will be extinct soon without protection.
答案
Ⅰ.单词拼写
1. reserve 2. unit 3. balance 4. pressure 5. impact 6. disappearing 7. law 8. data 9. existence 10. incident
Ⅱ.单句语法填空
1. contributing 2. to take 3. to survive 4. improving 5. Compared 6. out 7. made 8. to find 9. Hunting 10. to help 11. conducted 12. to get 13. on 14. realizing 15. to educate
Ⅲ.完成句子
1. due to
2. It is reported that
3. or
4. In order to
5. been aware of
6. When
7. made/should make
8. are interested in
9. so; that
10. not only; but
Ⅳ.阅读理解
1. B。文章主要介绍了如何通过一些小行动来保护野生动物,B选项符合主旨。A选项只是提及野生动物面临的威胁,并非文章重点;C选项文章未重点阐述保护野生动物的重要性;D选项人类活动对野生动物的影响也不是文章核心内容。
2. C。文中提到“Recycling reduces the need for raw materials (原材料) that are taken from wild areas. Many forests, rivers, and oceans are damaged by the extraction (提取) of raw materials. When you recycle, you help protect these areas and the wildlife that lives there.”,说明回收利用是为了保护野生动物的栖息地,C选项正确。A选项省钱、B选项减少浪费在文中未提及;D选项制造更多产品与回收目的不符。
3. C。文中明确提到“Also, avoid using pesticides (杀虫剂) and herbicides (除草剂) in your garden, as these can harm wildlife.”,所以使用杀虫剂不是保护野生动物栖息地的方法,C选项符合。A选项志愿保护栖息地、B选项在后院种植本地植物、D选项让后院成为野生动物友好的地方都是保护栖息地的方式。
4. C。文章强调了即使是小行动也能帮助保护野生动物,说明每个人都可以为保护野生动物做些事情,C选项正确。A选项保护野生动物很容易,与原文“Although protecting wildlife may seem too hard at times”不符;B选项与“even small actions in your own neighborhood can help protect many different animals”相悖;D选项野生动物很快会灭绝在文中未提及。
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
