Module 11 Photos 任务型阅读 专练(含解析)外研版版英语九年级上册


Module 11 Photos 任务型阅读 专练(含解析)外研版版英语九年级上册
Basketball is a much-loved and active sport that is enjoyed by many for fun and exercise. Basketball has been played for over 100 years and is played by more than 100 million people in over 200 countries. It is believed that the first basketball game in history was played on December 21, 1891. Then in 1936 in Berlin, it became an event at the Olympics.
Today, the popularity of basketball has risen around the world, with many young people dreaming of becoming famous players. In China, you can sometimes see people playing basketball in parks, schools and even factories. Basketball has not only become a popular sport to play, but it has also become a popular sport to watch. Although America’s NBA games are the most famous, the CBA games are becoming more popular in China. The number of foreign players, including Chinese players, in the NBA has increased. There are also more and more foreign players in the CBA.Many young people admire these basketball heroes and want to become like them. These stars encourage young people to work hard to achieve their dreams.
1.根据英文释义及首字母提示拼写单词。
p : the state of being liked or supported by a lot of people.
i : to become bigger in amount, number, or degree
2.完成同义句转换,每空一词。
Many young people admire these basketball heroes and want to become like them.
Many young people to these basketball heroes and want to become like them.
3.How long has basketball been played
.
4.When did basketball become an event at the Olympics
.
5.What kind of sport has basketball become
.
阅读短文,回答问题。
My sister finished high school two weeks ago. As a special gift, our parents took us to India. Last weekend was interesting but scary.
We went camping in a small village in India. First, we took a long bus ride to a lake in the countryside. There we put up our tents and made a fire to keep us warm and cook food on. On the first night, we just sat under the moon and told each other stories. But I was so tired that I went to sleep early.
The next morning, my sister and I got a terrible surprise. When we looked out of our tent, we saw a big snake sleeping near the fire. (4)I was _________ scared _________ I couldn’t move. We shouted to our parents to let them know about the danger. My dad started to jump up and down in their tent. This woke the snake up and it moved into the forest near the lake. My dad told me later that snakes don’t have ears but can feel things moving. He also told me it was important not to go near a snake.(5)This was a very useful lesson for me.
6.How was Lisa’s weekend
.
7.Where did Lisa and her family go last weekend
.
8.What did Lisa and her sister do when they saw a snake
.
9.根据汉语完成文中的第4句,每空一词。
我是如此地害怕以至于我不会动了。
I was scared I couldn’t move.
10.请把第5句翻译成汉语。
.
Today is Alice’s 13th birthday. Her parents have a party for her. A lot of friends come to her home. She is happy to meet them. They bring lots of things for Alice: birthday cake, some nice cards, books, pens and clothes. And they say “Happy birthday” to Alice. Alice is very happy and says, “Dear friends, thank you very much for coming to my birthday party.” Then they sit down and talk. Alice’s mother goes to cook a big lunch. The meal is very nice. They all like it very much. After lunch, they sing, play games and eat the the big birthday cake. They have a good time. about 5: 00 in the afternoon, Alice’s friends say goodbye to her and go back home.
根据短文内容,完成下列各题。
11.How old will Alice be next year
12.将画线部分译为汉语。
13.Where does Alice have her party (用完整的句子回答)
14.What do Alice and her friends do after lunch (用完整的句子回答)
15.在横线上填入单词完成句子。
My name’s Paul. I’m twelve years old and I live in London.
I go to Watermead High School. I’m in Class 8. I take the bus to school with my friends.
We meet at the bus stop at 8:15. School starts (开始) at 8:45 and finishes at 3:30. After school, I go home and I do my homework. In the evening, I watch TV or go on the Internet. I practice (练习) the piano, too.
On Wednesdays, I don’t go home at 3:30. I play table tennis in the school gym (体育馆). I’m not very good, but it’s fun. I like sport.
On Saturday mornings, I have a piano lesson.
I’ve got a brother. His name’s Frank. He doesn’t go to the same school as me. He’s only ten years old. so he goes to a primary school (小学) near our house. He walks to school. Their lessons begin at 9:00, so Frank leaves home at 8:50.
1~2题完成句子;3~4题简略回答问题;5题将文中画线句子译成汉语。
16.Paul goes to school with .
17.Paul and his friends at 8:15.
18.Does Paul play tennis well
19.What time does Frank go to school
20.
Bryan broke through the surface of the pool. Who had dunked* him
Seconds before, he’d been rushing toward the goal*, trying to receive a pass. Now the ball was gone. Worse yet, Jim was throwing the ball toward the net.
Goal!
Bryan sighed. His water-polo team, the Minnows, played against the Turtles. The score was 2-4, and time was running out.
“Who put me underwater ” Bryan asked.
“Joey did,” his teammate Devin said.
Twins Jim and Joey were the best water-polo players, and Bryan was friends with them. But dunking a player was against the rules. Clearly the referee didn’t see it.
“Forget it” Devin comforted him. “let’s score!”
Bryan was fired up. He sent a quick shot* into the goal.
“Come on!” Bryan said to his teammates. “Let’s tie* this.”
He knew the Minnows’ hopes for a playoff* rested on winning this game. That seemed almost impossible now. One more goal would lie the severe, leaving the Minnows in fifth place. Only a win would put them in fourth.
Again, Bryan reached for the ball. He raised his arms as if to shoot, then passed to Devin. Joey rushed in that direction, but Devin's shot flew into the net. Tie score!
“Smart pass!” Devin said.
“Teamwork!” For now, Bryan’s only aim was to score another goal.
One minute left. But the Turtles kept control. They threw the ball back and forth, keeping it away from the Minnows. A tie would be enough to get them into the playoffs.
“Attack!” Devin called. All of Minnows crowded toward whoever had the ball.
Suddenly, Jim slipped free with the ball and Joey was calling for it.
Bryan knew a pass would be coming. Joey was in a great position to score, and Bryan was too far behind to stop the shot. He took two quick strokes* and raised his hands toward Joey’s shoulders as Jim passed his brother the ball. It would be the only way to stop him.
“Time to pay him back.” Bryan thought. He reached, but then pulled back his hands.
Joey’s shot flew into the net. Game over. And the season was over, too, for the Minnows.
“Great game.” Joey swam over to Bryan. “Sorry about that dunk. I wanted to win badly so…”
Bryan knew the feeling. “It happens,” he said. “Winning’s important,” he thought. “But so are the rules.”
Joey reached out his hand and Bryan shook it. “Good luck in the playoffs, Joey,” Bryan said. Losing wasn’t so bad. As he talked toward the locker room, Bryan felt like a winner.
21.Bryan failed to receive a pass at first because ________.
A.the tune for the game ran out B.he was put underwater by someone
C.he was swimming too slowly D.his teammate was against the rules
22.From the underlined sentences, we can infer that Bryan _________.
A.wanted to catch the ball B.didn’t like to break the rules
C.was sure to win the game D.thought about dunking Joey
23.Which place did Bryan’s team finally get
A.The first place. B.The second place.
C.The fourth place. D.The fifth place.
24.Why did Bryan feel like a winner at last (请用约 40 词回答)
I’m Tina. My father is a music teacher. He gets up early. ①He often gets up at five o’clock. Then he eats breakfast. After that, he often plays the violin. He drives to work every morning.
School begins at nine o’clock. He is busy in the morning. He eats lunch with other teachers in the school. He has no classes on Thursday and Friday. He usually goes to the violin club. There he helps kids with the violin. Oh, my father plays the violin very well. Father comes home at 6:00 every day. He often talks with us when we eat dinner.
②你想加入什么俱乐部? Do you want to join the violin club Please call my father at 685-6034 at 7:00 in the evening.
任务一:根据短文内容回答下列问题。
25.How does Tina’s father go to work every morning
26.When does Tina’s father have no classes
27.What is Tina’s father’s telephone number
任务二: 英汉互译
28.将文中①处划线部分译成汉语。
29.将文中②处划线部分译成英语。
阅读下面短文,完成短文后的问题。
Hi, I am a Chinese(中国的) girl. My name is Wang Fang. My telephone number is 478267. My mother’s name is Mary, she is a good mother, I like her very much. Her telephone number is 351667. I have(有) a good friend. He is ___2__ (冠词)English boy. His name is Jim Smith. Jim is his first name and Smith is his last name. His Chinese(中文) name is Li Wei. His phone number is 362597. He has a sister, she is Lucy, her telephone number is 855365. She is my good friend, too.
30.What's the Chinese girl’s last name
31.Please fill in the blanks with a right word.(请填入一个正确的单词)
32.What’s Jim Smith’s telephone number
33.Wang Fang has (有) ______ good friend(s).
A.one B.two C.three D.four
34.Please translate the underlined sentence into Chinese. (请将划线部分句子翻译成汉语)
Joe’s Grandpa lives in Beijing. Joe went there with his father last week. He went there by train. It was a long trip. He slept on the train. The next morning, He arrived(到达)in Beijing. His Grandpa was very happy, and he went to the train station to meet them.
In Beijing, it was cold. The first day, Joe skied outside, and then he ate a lot of delicious food. The next day, they went to Tian’anmen Square, then they went to the Great Wall and took some pictures. The third day, they visited the Temple of Heaven and the Summer Palace. They stayed in Beijing for six days. They were very happy.
1-5根据文章内容呈现的时间顺序,用A、B、C、D、E给下列图画重新排序。6-10阅读短文,根据短文内容选择正确答案。
35.
36.
37.
38.
39.
40.Joe and his father went to__________ last week.
A.Shenzhen B.Shanghai C.Beijing
41.Joe and his father went to Beijing in__________.
A.summer B.winter C.autumn
42.It was__________ when Joe and his father were in Beijing.
A.cold B.cool C.hot
43.The first day, Joe__________.
A.skied outside B.took some photos C.visited the Temple of Heaven
44.The second day, they went to__________ and__________ in Beijing.
A.The Temple of Heaven and the Great wall
B.The Temple of Heaven and the Summer Palace
C.Tian’anmen Square and the Great Wall
阅读短文,根据题目要求完成各小题。
Hello, everyone. My name is Susan. I am thirteen years old. I am from Shanghai and I am a Chinese girl. I have a happy family. My parents are both (都) teachers. But this year my parents go to work in London. They teach Chinese in a middle school. Do you know London It is a big and busy city in England. I study in a middle school there. I am in Class Four Grade Seven. My teachers are nice to me. (1) My classmates are friendly to me too. I can’t speak English very well and they help me learn English. In order to improve myself, I spend half an hour (5) ________ (read) English every morning. Now I can speak English quite well and I write very well. Andy is my younger sister. She is in Shanghai with my grandparents now. She studies in a primary school. She is in Class 3 Grade 1. She can speak a little English. I often write to her. But she doesn’t write to me because she can’t write much. Sometimes I call her. I miss (想念) her very much. I hope she can come to London and live with me. This is my happy family, I love my family!
45.Translate the underlined sentence into Chinese.
46.Where is the writer’s sister
47.Why doesn’t the writer’s sister write to her
48.The writer’s sister is probably (可能) ________ years old according to the passage. (填写序号A或B或C)
A.5 B.7 C.9
49.用所给词的适当形式完成句子。
请阅读下面短文, 按要求完成所有任务, 并将答案写在相应的位置上。
Hello, I’m Mary King. (A)这儿有三张照片。Let me tell you who they are.
This is a photo of my friend. (B)His name’s Tony. He is 13 years old .He can play basketball (打篮球) very much. If (如果) you like playing basketball, please call him at 359-668.
It’s a photo of my sister Jenny. She is nine years old. Purple is her favorite (最喜欢的) color. And she likes reading books. She has lots of (许多) books.
Here’s a photo of my dog. Its name is Coco. It likes eating under the chair. It is brown and white. I love Coco and it is my friend.
50.请将(A)处画线句子翻译成英语。
51.Is Jenny’s last name King
52.请写出(B)处划线句子的同义句。
53.What’s Tony’s phone number
54.What color is Mary’s dog
55.Who’s your good friend What’s his/her favorite color
参考答案:
1. (p)opularity (i)ncrease 2. look up 3.For over 100 years. 4.In 1936. 5.A popular sport to play and a popular sport to watch.
【分析】本文主要介绍了篮球的发明和发展。
1.根据“the state of being liked or supported by a lot of people”及首字母p可知,此处指“流行,普及”,英文表达为popularity;根据“to become bigger in amount, number, or degree”及首字母i可知,此处指“增长”,英文表达为increase,故填(p)opularity;(i)ncrease。
2.admire=look up to“羡慕,钦佩”,句子是一般现在时,主语是复数形式,动词用原形,故填look;up。
3.根据“Basketball has been played for over 100 years”可知,篮球已经有100多年的历史了,故填For over 100 years.
4.根据“Then in 1936 in Berlin, it became an event at the Olympics”可知,在1936年的柏林奥运会上,它成为奥运会的一个项目,故填In 1936.
5.根据“Basketball has not only become a popular sport to play, but it has also become a popular sport to watch”可知,不仅成为一项受欢迎的运动,而且也成为一项受欢迎的观看运动,故填A popular sport to play and a popular sport to watch.
6.It was interesting but scary 7.They went to a small village in India 8.They shouted to their parents 9. so that 10.这对我来说是很有用的一课
【导语】本文介绍了作者和家人去印度度假的故事。第一天他们玩得很开心,晚上住在帐篷里,第二天早上醒来看到帐篷外的一条大蛇,使得他们有惊无险。
6.根据“Last weekend was interesting but scary”可知,上个周末很有趣,但也很吓人,故填It was interesting but scary。
7.根据“We went camping in a small village in India”可知,去了印度的一个小村庄,故填They went to a small village in India。
8.根据“We shouted to our parents to let them know about the danger”可知,她们向父母大声喊叫,故填They shouted to their parents。
9.修饰形容词scared,要用so…that表示“如此……以致于”,引导结果状语从句,故填so;that。
10.this was“这是”;a very useful lesson“非常有用的一课”;for me“对我来说”,故填:这对我来说是很有用的一课。
11.Fourteen/14. 12.见到他们,她非常高兴。
13.At home. 14.They sing, play games and eat the the big birthday cake. 15.At
【导语】本文主要讲述了Alice的13岁生日的情况。
11.根据“Today is Alice’s 13th birthday.”可知,明年应该是14岁。故填Fourteen/14.
12.She“她”;is“是”;happy“高兴的”;meet them“见到他们”。故填:见到他们,她非常高兴。
13.根据“Her parents have a party for her. A lot of friends come to her home.”可知,在家里进行的生日聚会。故填At home.
14.根据“After lunch, they sing, play games and eat the big birthday cake.”可知,午饭后,他们唱歌,玩游戏,吃大生日蛋糕。故填They sing, play games and eat the the big birthday cake.
15.根据“about 5: 00”可知,时间点前使用At。故填At。
16.his friends 17.meet
18.No, he doesn’t. 19.He goes to school at 8:50. 20.星期六早上,我有一节钢琴课。
【导语】本文主要介绍了保罗的时间安排及其弟弟一些信息。
16.根据“I take the bus to school with my friends.”可知和朋友们一起去上学。故填his friends。
17.根据“We meet at the bus stop at 8:15.”可知8:15在车站和朋友们见面。故填meet。
18.根据“I play table tennis in the school gym. I’m not very good, but it’s fun.”可知保罗网球打得不好,用否定回答。故填No, he doesn’t.
19.根据“Their lessons begin at 9:00, so Frank leaves home at 8:50.”可知弗兰克8:50去上学。故填He goes to school at 8:50.
20.On Saturday mornings“星期六早上”;I“我”;have a piano lesson“有一节钢琴课”。故填“星期六早上,我有一节钢琴课。”
21.B 22.D 23.D 24.Although Bryan lost the game at last, he still took pride in himself because he gave up dunking Joey in time and he believed keeping the rules were as important as winning.
【分析】本文介绍一场水中排球比赛。
21.细节理解题。根据“Bryan broke through the surface of the pool. Who had dunked* him ”可知有人把Bryan按到了水下。故选B。
22.词义推断题。根据“He took two quick strokes* and raised his hands toward Joey’s shoulders as Jim passed his brother the ball.”可知在Jim传球给他兄弟时,Bryan抬起手,伸向Joey的肩膀,根据“It would be the only way to stop him.”可知Bryan想用同样的方法阻止他,也就是按下水。故选D。
23.推理判断题。根据“One more goal would lie the severe, leaving the Minnows in fifth place. Only a win would put them in fourth.”可知Bryan如果赢一次,就能第四,而最终没有赢,所以是第五。故选D。
24.根据“He reached, but then pulled back his hands.”可知Bryan本来伸手想按Joey,但是及时收手了,他认为遵守规则一样重要。故填Although Bryan lost the game at last, he still took pride in himself because he gave up dunking Joey in time and he believed keeping the rules were as important as winning.
25.He drives to work every morning./He goes to work by car every morning./By car. 26.On Thursday and Friday. 27.685-6034. 28.他常常在五点起床。 29.What club do you want to join
【导语】本文主要介绍了作者的父亲是一名音乐老师,并介绍了他的日常生活。
25.根据“He drives to work every morning.”可知,他开车去上班。故填He drives to work every morning./He goes to work by car every morning./By car.
26.根据“He has no classes on Thursday and Friday.”可知,他周四和周五没课。故填On Thursday and Friday.
27.根据“ Do you want to join the violin club Please call my father at 685-6034 at 7:00 in the evening.”可知,他的电话是685-6034,故填685-6034。
28.often“常常”;gets up“起床”;at five o’clock“五点钟”。故填:他常常在五点起床。
29.本句是一般现在时的特殊疑问句。you“你”,作主语;want to“想要”,后接动词原形;join“加入”;club“俱乐部”,what“什么”,疑问句放开头,用大写。故填What club do you want to join
30.Her last name is Wang. 31.an 32.His telephone number is 362597./It’s 362597 33.B 34.她也是我的好朋友。
【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了一个中国女孩王芳的个人、朋友及家庭情况。
30.根据“My name is Wang Fang”可知,她的姓氏是Wang。故填Her last name is Wang.
31.根据English是以元音音素开头,前面的冠词要用an。故填an。
32.根据“His name is Jim Smith. ... His phone number is 362597.”可知,他的电话号码是362597。故填His telephone number is 361597./It’s 362597.
33.根据“I have(有) a good friend. ... His name is Jim Smith.”以及“she is Lucy, ... She is my good friend, too.”可知,她有两个好朋友,分别是Jim Smith和Lucy。故选B。
34.She她;is是;my我的;good friend好朋友;too也。故填:她也是我的好朋友。
35.D
36.A 37.B 38.E
39.C 40.C 41.B 42.A 43.A 44.C
【导语】本文主要讲述了Joe去北京看望爷爷,在北京度过了六天的快乐时光。
35.根据“The next day, they went to Tian’anmen Square, then they went to the Great Wall and took some pictures.”可知,他第二天去了长城,这是第四个时间点。故选D。
36.根据“He went there by train.”可知,他乘火车去的北京,因此这是第一个时间点。故选A。
37.根据“The first day, Joe skied outside”可知,第一天他先去滑雪,因此这是第二个时间点。故选B。
38.根据“The third day, they visited the Temple of Heaven and the Summer Palace.”可知,第三天去了天坛,这是最后一个时间点。故选E。
39.根据“The first day, Joe skied outside, and then he ate a lot of delicious food.”可知,滑完雪后吃了一些美味的食物,因此这是第三个时间点。故选C。
40.细节理解题。根据“Joe’s Grandpa lives in Beijing. Joe went there with his father last week.”可知,乔上周和他父亲去了北京。故选C。
41.推理判断题。根据“In Beijing, it was cold. The first day, Joe skied outside”可知,此处是冬天。故选B。
42.细节理解题。根据“In Beijing, it was cold.”可知,天气十分冷。故选A。
43.细节理解题。根据“The first day, Joe skied outside, and then he ate a lot of delicious food.”可知,乔在外面滑雪。故选A。
44.细节理解题。根据“The next day, they went to Tian’anmen Square, then they went to the Great Wall and took some pictures.”可知,他们第二天去了天安门广场和长城。故选C。
45.我的同学们对我也很友好。 46.She is in Shanghai. 47.Because she can’t write much. 48.B 49.reading
【导语】本文主要介绍了苏珊的家庭成员情况。
45.My classmates“我的同学们”,做主语;are friendly to“对……友好”;me “我”;too“也”。故填:我的同学们对我也很友好。
46.根据“She is in Shanghai with my grandparents now.”可知,妹妹和爷爷奶奶在上海。故填She is in Shanghai.。
47.根据“But she doesn’t write to me because she can’t write much”可知,妹妹不能写很多字。故填Because she can’t write much.。
48.根据“She studies in a primary school. She is in Class 3 Grade 1.”可知,她上一年级,可能7岁。故选B。
49.句意:每天早上我花费半小时读英语。根据“spend some money/some time doing sth”结构可知,read应变为reading。故填reading。
50.Here are three photos. 51.Yes, it is. 52.He is Tony. 53.359-668.. 54.It is brown and white. 55.My good friend is Lily. Her favorite color is red.
【分析】这篇短文是作者Mary King介绍了自己的三张照片:她的朋友,她的妹妹和她的小狗。
50.根据题意是倒装句,Here+be+主语,三张照片:three photos,是作主语,是复数,谓语动词be用复数are;故填Here are three photos.
51.根据根据“Hello, I’m Mary King.”及“It’s a photo of my sister Jenny.”可知,作者是Mary King,她介绍的第二张照片是她的妹妹Jenny,可知King是Jenny的姓,这个说法是正确的,故填Yes, it is.
52.his name’s翻译为“他的名字是”; His name’s Tony的意思是“他的名字叫Tony”,相当于He is Tony,故填He is Tony.
53.根据文中“please call him at 359-668.”可知,Tony的电话是359-668。故填359-668.
54.根据文中“It is brown and white.”可知,它的小狗是棕色和白色的。故填It is brown and white.
55.根据题意可知,我的朋友叫莉莉,她最喜欢的颜色是红色的,故填My good friend is Lily. Her favorite color is red.
精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
()

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。