Unit 6 Seasons integration(1) 课时练习(含答案)2025-2026译林版(2024)八年级英语上册

8A Unit 6 Seasons
Integration (I)
基础巩固
一、根据句意及汉语或首字母提示写出单词
1. The price of this house goes ________________ (超过) his ability to pay.
2. Look! Some lions are lying on the grass to enjoy the ________________ (阳光).
3. The ________________ (平均的) surface temperature of the moon is 126℃ during the day.
4. It is important to ________________ (把······联系起来) what we have learned with our life.
5. If you want to be successful, you need to work hard and study ________________ (积极的).
6. The classes begin and e________________ at fixed times in most schools.
7. You will get w ________________ if you stand in the rain without an umbrella.
3. You can d________________ the difficult task into some small tasks, and it will become easier.
二、用括号中所给单词的正确形式填空
1. All living things on the earth depend on the sun for their ________________ (grow).
2. If you don't know what ________________ (do) next, ask the teacher.
3. It you really want to know the ________________ (mean) of the words, you can learn them through the sentences.
4. It is fine ________________ (be) proud of yourself, but never show off.
5. It is a good idea to go on a trip on such a ________________ (please) day.
6. I can't give you any advice on ________________ (farm) because I know little about it.
三、单项选择
1. Was "An Encounters with Jay" open ________ Shanghai ________ August, 2023
A. at; in B. in; on C. at; on D. in; in
2. —What does the weather report say
—It says it will be ________ next week and that there will also be a lot of ________.
A. windy; rain B. wind; rainy C. windy; rainy D. wind; rain
3. Jane is shy, ________ she doesn’t make friends easily.
A. because B. and C. so D. but
4. Thanks to the government's hard work, farmers' living ________ have improved a lot.
A. results B.conditions C. inventions D. productions
5. The temperature ________ again in North-east China. The rivers and lakes were ________.
A. dropped; freeze B. rose; freeze C. dropped; frozen D. rose; frozen
6. London was famous as a ________ city because of heavy ________ in the past.
A. fog; fog B. fog; foggy C. foggy; fog D. foggy; foggy
7. It's said that MBTI can help you know more about yourself ________ guide your education and job choices.
A. as soon as B. as long as C. as well as D. as possible as
8. — I'm awfully sorry for bringing you so much trouble. —________.
A. Never mind B. It's a pleasure C. Of course not D. You' re welcome
四、根据汉语提示完成句子
1.有时我们的英语课会以一首美妙的歌曲结束。
Sometimes our English classes ________________________________________________.
2.每天学习一些新东西会对你的大脑有很大的影响。
Learning something new every day can ________________________________________________ your brain.
3.你们所有的节日似乎都与历史有关。
All of your festivals seem ________________________________________________.
4.我们应该把垃圾分成不同的组别来保护环境。
We should ________________________________________________ the environment.
5.在大雪暴期间不要外出。
________________________________________________________________________________
能力提升
五、完形填空
A mother's love is the greatest power(力量) in the world. The tiny things mothers do will make you realize what special people they are.
It was a ____1____ January day. When I left home for the office, the weather report said, “Windy and cold, but no rain.” ____2____, by the time I was about to leave work in the early evening, it was ____3____ heavily.
My office was close to the bus stop, ____4____ I just rushed out of the door and onto the bus.Unluckily, when I got off, I still had about a mile to ____5____ to my home. As I got off the bus to walk home, I tried my best to get my small umbrella to go up in the strong wind. Then, suddenly to my ____6____, I heard my mum's voice, “Quickly! Come under here!”
I rushed under my ____7____ umbrella and looked at Mum. “What on earth(究竟) are you doing here in such ____8____ ” I asked her. My mum was eighty-three that year, and although fit and healthy, she didn't like going out ____9____ strong wind and heavy rain.
“You told me to come round for dinner tonight, but I came ____10____ before the rain got too heavy. I saw your big umbrella lying on the chair. I ____11____ if you had forgotten it, so I just picked it up and ____12____ to meet you.”
My mum passed away the following year. This simple ____13____ stays in my mind, and reminds me how my mum ____14____ me. She wouldn't have gone out in the wind and rain for ____15____. However, she worried about whether I would get wet or not at eighty-three.
1. A. windy B. cloudy C. sunny D. foggy
2. A. Luckily B. However C. Finally D. Slowly
3. A. shining B. freezing C. raining D. snowing
4. A. and B. but C. or D. as
5. A. drive B. run C. walk D. ride
6. A. sadness B. surprise C. happiness D. excitement
7. A. small B. nice C. big D. tall
8. A. time B. way C. place D. weather
9. A. under B. in C. for D. through
10. A. early B. late C. suddenly D. slowly
11. A. thought B. guessed C. bet D. believed
12. A. got on B. got off C. came out D. went in
13. A. tip B. lesson C. umbrella D. action
14. A. hates B. accepts C. loves D. worries
15. A. ourselves B. himself C. herself D. myself
六、阅读短文,回答问题
No one can change the weather. But if we read the signs correctly around us, we can know how the weather will be. This way of telling what the weather will be like on the following day or two is called weather forecasting.
For many centuries and in all countries, people have studied the weather and tried to make weather forecasting. Rings around the sun are a sign of coming rain. Many people feel pain in their bones before the coming of wet weather. Their joints(关节) ache. Some birds fly high if the fine weather is coming, but they fly near the ground if rainy or stormy weather is on the way. It is probably because the insects which they are hunting fly low. If you see a rainbow during rainy weather, this is a sign that the weather will become clear and fine. Such rainbows come in the evening. If the stars twinkle clearly at night, then fine weather will continue. If a fog appears in the evening just above a river, then the day will be warm. If the sunset is mostly red in colour, then the morning, rainy weather will probably come. Most of the above sayings have been made by the people who have used their eyes and brains to make weather forecasting.
1. What is the way of telling what the weather will be like called
________________________________________________
2. What do rings around the sun mean
________________________________________________
3. Why may people's joints ache
________________________________________________
4. If we see a rainbow during rainy weather, what will happen
________________________________________________
5. When will rainy weather probably come
________________________________________________
参考答案
8A Unit 6 Seasons
Integration (I)
一、1. beyond 2. sunshine 3. average 4. connect 5. positive 6. end 7. wet 8. divide
二、1. growth 2. to do 3. meanings 4. to be 5. pleasant 6. farming
三、1. D 2. A 3. C 4. B 5. C 6. C 7. C 8. A
四、1. end with a beautiful song
2. have a big effect on
3. to be connected with history
4. divide rubbish into different groups to protect
5. Don't go outside during a heavy snowstorm.
五、【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述了在一个大风大雨天,83岁的妈妈带着伞出门接作者,她担心作者会淋湿。从这件简单的事能看出,妈妈是多么爱作者。
1. A考查形容词。句意:这是多风的一月的一天。根据下文“…… the weather report said, ‘Windy and cold, but norain.’”可知,天气预报说今天是多风的,有点冷,但没有雨。故选 A。
2. B考查副词。句意:然而,傍晚时分我刚要下班的时候……根据下文“I tried my best to get my small umbrellato go up in the strong wind.”可知,本来天气预报是没有雨的,之后却下了雨,此处表示转折。故选B。
3. C考查动词。句意:然而,傍晚时分我刚要下班的时候,雨正下得很大。根据句意可知答案。故选C。
4. A考查连词。句意:我的办公室离公交车站很近,所以我冲出门上了公交车。根据句意可知,前后句表示顺承关系,因此用 and。故选 A。
5. C考查动词。句意:不幸的是,当我下车的时候,我仍有大约一英里才能走到家。根据下文“As I got off the busto walk home”可知,作者下车以后还需要走大约一英里。故选C。
6. B考查名词。句意:然后,突然让我惊讶的是,我听到了我妈妈的声音:“快点!快来这底下!”根据语境可知,作者并没有想到会遇到妈妈。to my surprise 意为“令我惊讶的是”。故选 B。
7. C考查形容词。句意:我奔到大伞下,看着妈妈。根据下文“I saw your big umbrella lying on the chair.”和“Ijust picked it up...”可知答案。故选C。
8. D考查名词。句意:这样的天气你究竟在这干什么 根据下文“…… she didn’ t like going out... strong wind andheavy rain.”可知,妈妈不喜欢在这样的天气出来。故选 D。
9. B考查介词。句意:我妈妈那年已经83岁了,尽管她很健康,但是她不喜欢在这样大风大雨的天气出门。此处表示在大风大雨的天气中,应用 in。故选B。
10. A考查副词。句意:你告诉我今晚过来吃晚饭,但是我在雨下大之前提早来了。根据句意可知答案。故选 A。
11. B考查动词。句意:我猜你是否忘记了它……根据句意可知答案。故选 B。
12. C考查动词短语。句意:因此我只是拿起它,然后出来接你。根据上文作者在车站见到妈妈可知,妈妈出来接作者。故选C。
13. D考查名词。句意:这个简单的举动留在我的脑海里……根据句意可知答案。故选 D。
14. C考查动词。句意:这个简单的举动留在我的脑海里,并提醒我,妈妈是多么爱我。根据上文妈妈在雨中给作者送伞的事情,说明了妈妈对作者的爱。故选C。
15. C考查反身代词。句意:她不会为了她自己在这种风雨天中出去。根据句意可知答案。故选C。
六、【文章大意】本文介绍了许多世纪前,人们如何预测天气。
1. It is called weather forecasting.
2. They mean rain will come.
3. Because of wet weather.
4. The weather will become clear and fine.
5. If the sunset is mostly red in colour, then the morning,rainy weather will probably come.

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。