河北省保定市2025—2026八年级英语上册期中考试模拟题(含答案解析+听力音频及原文)

河北省保定市2025—2026学年八年级英语上册期中考试模拟题
【考试范围:Unit1-Unit4】
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、听力选择(满分25分)
1. A.write down B.put down C.turn down
2. A.3 minutes B.13 minutes C.30 minutes
3. A.physics B.geography C.history
4. A.Jack can’t be healthy.
B.Jack has a good habit.
C.Jack cooks good food.
5. A.I saw a meaningless comedy.
B.I want a seat to see comedies.
C.Comedies are meaningless for me.
6.A.Good job! B.No problem. C.Sorry to hear that.
7.A.On TV. B.In the evening. C.I don’t mind them.
8. A.You’re right. B.Go ahead. C.Thank you.
9. A.Me too. B.No, I won’t. C.Me either.
10. A.On Mondays. B.In the lab. C.It’s interesting.
11.What does John get from Linda
A.A CD. B.A book. C.A ticket.
12.What will John do with Molly and Linda this Sunday afternoon
A.Do homework. B.See a movie. C.Go shopping.
听对话,回答以下各小题。
13.What will Lucy do on Saturday
A.Study for the exam. B.Go bike riding. C.Visit Daniel’s house.
14.When will they go to the movies
A.On Monday. B.On Tuesday. C.On Wednesday.
15.Where did Mary spend her vacation
A.In Hong Kong. B.In Beijing. C.In Shanghai.
16.How long did Mary stay there
A.For five days. B.For six days. C.For seven days.
17.What photo do they talk about at last
A.A photo of Mary. B.A photo of flowers. C.A photo of two lions.
听对话,回答以下各小题。
18.How does Mike usually go to school
A.By bus. B.On foot. C.By bike.
19.How far is Jessica’s home from school
A.About 15 miles. B.About five blocks. C.About 10 kilometres.
20.What time is it
A.Five past eight. B.A quarter past eight. C.Eight thirty.
听短文,回答下列各小题。
21.What is Dane interested in
A.Chinese festivals. B.Chinese food. C.Chinese traditional clothes.
22.What day is it today
A.Friday. B.Saturday. C.Sunday.
23.How long is their holiday for the Mid-Autumn Festival
A.Two days. B.Three days. C.Four days.
24.What time will they meet tomorrow
A.At 1:30 p. m. B.At 2:30 p. m. C.At 3:20 p. m.
25.What will Tom’s father do after dinner tomorrow
A.Watch TV. B.Tell a story. C.Make moon cakes.
二、听力填空(满分5分)
Name Favorite Idea
Lucy 26 movies wonderful
Laura 27 shows and sitcoms funny and 28
Carl scary movies very 29
Mike soap operas and 30 enjoyable
三、单项选择(满分10分)
31.—Where’s Jane
—I’m not sure. She ________ be in the library.
A.might B.must C.can’t D.need
32.We have two more classes. One is history and ________ is physics.
A.other B.another C.the other D.others
33.—Can I help you
—The pants look very nice. Can I ________
A.try it on B.try on it C.try them on D.try on them
34.When she ________ home, she will call you immediately.
A.will arrive B.arrives C.arrived D.is arriving
35.—Have you read this book
—Yes. I ________ it last week.
A.am reading B.have read C.will read D.read
36.Mike moved to a new city. Do you know his new ________
A.address B.stamp C.direction D.discussion
37.The old song often reminds me ________ the past.
A.at B.of C.with D.from
38.Lucy likes to play ________ piano on weekends.
A.a B.an C.the D./
39.Ms. Li is popular with students because she can make her classes ________ and interesting.
A.lonely B.lovely C.friendly D.lively
40.Betty felt so tired last night that she ________ fell asleep in bed.
A.immediately B.suddenly C.recently D.luckily
四、短文填空(满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入适当单词(有提示词的,填入所给单词的正确形式)。
How do you 41 (usual) celebrate your birthday If your birthday is 42 (come), what gifts will your parents buy 43 you It’s not easy for Chinese parents 44 (choose) birthday gifts for 45 (they) children. Many American parents also have 46 same problem. But 47 (luck), they have American Girl—an American company. It’s famous for 48 (it) beautiful dolls. Though there are many famous dolls in the world, American Girl dolls are 49 (girl) favourite birthday gifts. 50 makes American Girl dolls so popular with girls The secret is their matching hair, skin, eye colour and clothing. That is to say, there 51 (be) different 52 (kind) of dolls for people to choose from. And the dolls look like their owners. The company hopes their dolls can make girls 53 (understand) that it’s OK to be different 54 others. The company gives each doll a name and a special background. It also invites some writers 55 (write) stories about these dolls. The stories are mainly about American history in different periods.
五、完形填空(满分10分)
阅读下面短文,从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。
Last month, I went to Yunnan for my summer holiday with my family. It was really 56 . Here I’d like to tell you about my trip.
The first morning, we got up early when we were there. We 57 to go sightseeing (观光) in Lugu Lake first. We went boating and watched some wonderful shows. Then we started to climb up a hill. On the top of the hill, we saw beautiful and clear scenery (景色). I really enjoyed 58 .
The second morning we went to Lijiang by bus. We 59 for a long time to get on the bus. When we got there, it was almost in the evening. 60 having a short rest (休息), we had dinner and walked on the old streets under the moon.
We went to Kunming, the “spring city”, on the 61 day. We visited Dianchi, watched the birds and went to the flower market. The flowers were so beautiful and the birds sang 62 . This trip was full of fun. We were a little tired 63 we had a happy day.
The three-day 64 was over soon. I think Yunnan is one of the most beautiful places in China. I will never forget the days I spent in Yunnan and I 65 to visit it again.
56.A.famous B.exciting C.terrible D.necessary
57.A.decided B.needed C.helped D.tried
58.A.yourself B.himself C.myself D.herself
59.A.waited B.slept C.wondered D.read
60.A.Before B.After C.In D.Than
61.A.second B.third C.fourth D.fifth
62.A.quickly B.slowly C.beautifully D.quietly
63.A.but B.because C.when D.so
64.A.program B.weekend C.trip D.festival
65.A.miss B.forget C.remember D.hope
阅读理解(满分30分)
A
I started to love running at a young age. I loved to run with my father and my sister around our town. I wished I could run in the Olympics and win lots of prizes.
One day my mother saw an advertisement (广告) for a race in a newspaper. “Would you be interested in this race ” she asked me, pointing to the advertisement. “Yes, of course, ” I answered.
I spent a few days practicing for the race. Just before the race, my father said to me, “Don’t use up all your energy (能量) at the beginning. You need to save some energy so you can run much faster at the end.” The race started. Following Dad’s words, I didn’t run as fast as I could at first. Then I fell behind, and it made me feel worried. I began to feel tired, and I started slowing down and breathing harder. Just at that moment, I heard, “Come on, Kelly! You can do it! Don’t give up!” I saw Dad running with me around. I took a deep breath (深呼吸) and tried my best to go on running. I didn’t win the race. I was still happy because I didn’t give up.
Later, as I thought about the race, I felt thankful that my dad was always there to help me. I’ll remember my dad’s words. “Never give up. You can be a winner even if (尽管) you lose.”
66.What’s Kelly’s dream
A.To be an excellent runner. B.To be a healthy student.
C.To run with her family. D.To run fastest at school.
67.What did Kelly do at first in the race
A.She gave up running. B.She saved some energy.
C.She slowed down. D.She took a deep breath.
68.What did Kelly learn from the race
A.Save some energy at first. B.Races are not important.
C.Never give up. D.Don’t be too worried.
B
There will be some movies for children in July. They are fun.
The Journey (旅行) of TeethIt’s a cartoon. It tells about when kids begin to grow teeth, how they change (更换) teeth and what they can do to keep their teeth healthy like how to brush teeth and when to brush teeth. It’s really fun.Time: 3:00 p.m.~ 4:40 p.m. Date: July 5th.~ 10th. The Busy BodyThe movie is about how the outside and inside parts of the body work together and how they can make us move. Children will like the cartoon because it’s interesting and easy to understand.Time: 3:00 p.m.~ 3:30 p.m. Date: July 12th.~ 17th.
Play With AnimalsThe movie is about a big family. They live at the foot of a mountain. They keep many animals, such as cats, dogs and some sheep. Ann is the daughter of the family. She grows up with the cats and dogs. So they are really good friends.Time: 3:30 p.m. ~ 4:50 p.m. Date: July 18th.~ 21st. Vegetables, My FriendsThe movie is about a boy called Tom. He has no brothers or sisters and he doesn’t live with his parents. He lives with his grandparents on a big farm. They grow some vegetables. The movie is magical (魔幻的) because the vegetables can talk with Tom.Time: 3:30 p.m.~5:30 p.m Date: July 23rd.~ 26th.
Prices for movie tickets: 15 yuan ( Kids under 7 years old: 8 yuan)
69.Tony is interested in animals, when should he go to the cinema
A.On July 10th. B.On July 15th. C.On July 20th. D.On July 25th.
70.Which movie lasts for the longest time
A.The Journey of Teeth. B.The Busy Body.
C.Play With Animals. D.Vegetables, My Friends.
71.If Judy takes her 8-year-old daughter and 5-year-old son to see a movie, how much are the tickets
A.28 yuan. B.38 yuan. C.40 yuan. D.45 yuan.
72.Which of the following is TRUE according to the text
A.Kids will know when they change teeth in The Journey of Teeth.
B.The Busy Body is interesting, but it isn’t easy to understand.
C.Ann’s family live on a farm in the movie Play With Animals
D.In Vegetables, My Friends, vegetables can talk with the boy.
C
Is the Internet good or bad It’s always a hot topic in our daily life. Different people may have different answers. Since the Internet came into being, it has brought us happiness and tears.
Today, let’s take a look at some things that are disappearing as the Internet grows up.
When modern people need to record some important things quickly, they don’t find a pen and a piece of paper to write, but to open their mobile phone or computer to record. As a result, it’s common for many people to “pick up the pen but forget words”. Perhaps, in a few years, will pen and paper disappear
As people more and more lose themselves in the online world, the real-looking photos disappear and you can only watch the beautiful pictures on the Internet. If one day you send a real photo in your Wechat Moments, others will even think if it is a photo to make fun.
Now anyone can get digital (数字的) maps in a few seconds by using computers or mobile phones. They are easy and fast for users. Do you remember the last time to watch the paper maps
After a busy day for the whole family, people used to watch TV together and share information and express feelings. Nowadays, at home, a person with a mobile phone is the whole world.
73.How do people enjoy recording anything important now
A.By writing it on the paper. B.By remembering it in mind.
C.By using the mobile phone or computer. D.By sticking it on the wall.
74.Which of the following best describes (描述) most photos online now
A.Funny and true. B.Beautiful but not real.
C.Ugly and wrong. D.Wonderful but not perfect.
75.What does the underlined word “They” refer to in the fifth paragraph
A.Computers. B.Mobile phones. C.Digital maps. D.Paper maps.
76.After you read the text, what can you infer (推断)
A.Most people think the Internet is good.
B.People don’t need to learn how to write the words now.
C.The paper maps aren’t useful since digital maps appear.
D.People prefer playing with the mobile phone instead of talking with families.
D
David Brown is a 15-year-old boy from the UK. This summer he is studying Chinese in a summer camp in Gansu Province. This is what he told our reporter.
· What do you think of Gansu
Well, I think it’s fantastic. Summer is the best season to visit Gansu. I enjoy the comfortable weather a lot. Gansu also has many beautiful views (风景) with a long history.
· Are there other things you like about it
Yes, the friendly people and delicious foods. When we were in Tianshui City 3 days ago, we tried malatang, beef noodles and niangpizi. They are very delicious. I didn’t try huidouzi. But it seems very delicious, too.
· Where are you staying in Gansu
I’m staying with some very nice local (当地的) families in different cities in Gansu. That’s quite helpful for learning Chinese and experiencing (经历) the life and culture here. That’s why I choose home-stay.
· Do you like learning Chinese
Sure, I enjoy learning Chinese because it’s interesting and it has a rich history. Chinese characters are beautiful, and the language gives me many chances (机会). Being able to speak Chinese will be very helpful. I want to be a Chinese teacher when I’m older.
77.When is the best time to visit Gansu according to David
A.Spring. B.Summer. C.Autumn. D.Winter.
78.What food didn’t David try in Gansu
A.Beef noodles. B.Malatang. C.Niangpizi. D.Huidouzi.
79.Why is David staying with the local families
A.Because local families are clean. B.Because his parents ask him to do so.
C.Because it’s helpful for language learning. D.Because it’s cheaper than staying in hotels.
80.What can’t we know from David’s last answer
A.What his dream is.
B.How he likes Chinese.
C.How he learns Chinese.
D.Why he enjoys learning Chinese.
七、任务型阅读(满分10分)
阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
Many people say that they are working too many hours. They don’t have enough time to relax or to stay with their family.
Work hours are different from one country to another. In France, people spend about 1, 646 hours a year at work. In Japan, however, people work about 2, 159 hours a year. That means a Japanese worker works much longer a year than a French worker.
Why do people work so many hours Some people work overtime. It means they work for more than 8 hours every day. That’s because they want to make more money. However, many companies (公司) don’t pay overtime. Their workers don’t get more pay for more work. Some people think it’s their duty to work more hours. Some people are afraid of losing their jobs if they don’t work more hours.
Many people say that their vacations are too short. In France, people get five weeks of paid vacation a year. In Germany, they get four to six weeks, and in the U.S., two weeks. One study shows fewer than half of the workers used up all their vacation days. In Great Britain, there is a saying, “All work and no play makes Jack a dull (迟钝的) boy.” If that is true, there must be a lot of dull people in the world.
81.Why do many people say that they don’t have enough time to relax
82.How many hours does a Japanese worker work more than a French worker in a year
83.Why do people work so many hours (答出二点即可)
84.Which country has the least time of paid vacation according to the last paragraph
85.Do your parents always work overtime What do you want to say to them
八、补全对话(满分10分)
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(Han Mei is talking with her friend Katherine. A is for Han Mei; B is for Katherine.)
A: Hi, Katherine, you look tired. 86
B: I planted tomatoes in the garden behind the school with my classmates just now.
A: 87 Why did you do that
B: Well, because our teacher asked us to watch how tomatoes grow.
A: That’s meaningful. 88
B: We also planted some carrots, potatoes and so on.
A: It must be a beautiful garden. Will everyone in your class look after them
B: Yes, we take turns to look after them.
A: 89
B: I hope so. It reminds me of a famous saying, “No pains, no gains”.
A: That’s right. Planting is not only a kind of labor practice but also helps us learn a lot.
B: I quite agree with you. 90
A: Sure, I’d love to. I’m looking forward to seeing your garden.
九、书面表达(满分15分)
91.假如你是Amy,你和你的表姐Helen已经三年没有见面了,她想了解你这三年的情况,请你从下面几个方面写一封电子邮件,向她介绍一下现在的自己吧。
要点:(1)外貌和性格变化;(2)生活情况:每周运动次数;关于电视节目的喜好;(3)学习情况。
注意:(1)邮件必须包含以上所有要点,可适当发挥;(2)邮件中不得出现真实的地名、校名和人名;(3)词数80个左右(开头和结尾已给出,不计入总词数)。
Dear Helen,
Long time no see! I’m having a great time these years. And I’m different in many ways.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
What about you Can you tell me something about you
Yours,
Amy
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.A
【原文】Please write down your phone number.
2.C
【原文】It took me thirty minutes to finish this work.
3.B
【原文】I like geography best.
4.B
【原文】Jack often exercises and never eats junk food.
5.C
【原文】I can’t stand comedies because they’re meaningless.
6.B
【原文】What should you say if your friend says thanks to you
7.C
【原文】What do you think of talk shows
8.C
【原文】Mark, your jacket is in fashion and I like it a lot.
9.C
【原文】I don’t like rain.
10.A
【原文】When do you have physics
11.A 12.C
【原文】W: Here is a CD for you, John. It’s about your favorite cartoon.
M: Thanks a lot, Linda.
W: Well, are you free this Sunday afternoon
M: Yes. What’s up
W: Molly and I will go shopping first and then watch a scary movie. Do you want to join us
M: I can go shopping with you, but I won’t see the movie. Because I can’t stand scary movies.
W: OK.
Question No. 1. What does John get from Linda
Question No. 2. What will John do with Molly and Linda this Sunday afternoon
13.A 14.A
【原文】M: Hey. Lucy, will you come to my house to meet my cousin Sam on Saturday
W: Oh, Sam! I remember we went bike riding together last fall.
M: Yes, that’s right.
W: I’d love to, but I’m afraid I can’t. I have an exam on Monday. so I must study for it.
M: What a pity! Sam isn’t leaving until next Wednesday. Will you go out with us to watch a film on Monday night
W: Sure! See you, Daniel.
Question: What will Lucy do on Saturday
Question: When will they go to the movies
15.B 16.C 17.C
【原文】W: Tom! Look at my new photos.
M: They are beautiful. Where did you take them, Mary
W: In Beijing. I went there on vacation with my parents.
M: How long did you stay there
W: For seven days.
M: You must have a great time. Oh! There is a photo of two lions! Did you go to the zoo
W: Yes, we went to Beijing Zoo.
Question. No. 1. Where did Mary spend her vacation
Question. No. 2. How long did Mary stay there
Question. No. 3. What photo do they talk about at last
18.C 19.C 20.A
【原文】W: Good morning. Mike! Wow! Your new bike looks very nice.
M: Thank you, Jessica.
W: Do you usually come to school by bike
M: Yes. I do. My home is not far from our school, so I ride a bike to school every day.
W: Sounds cool. But it’s very far from my home to our school.
M: How far is it
W: It is about 10 kilometres.
M: How do you go to school every day
W: I take a bus to school. But I have to walk for 15 minutes after getting of the bus.
M: Oh, it takes you almost an hour to come to school, right
W: Yes, you’re right. What time is it
M: It’s five past eight. Oh, it’s time for class. Let’s go.
W: All right.
Question: How does Mike usually go to school
Question: How far is Jessica’s home from school
Question: What time is it
21.A 22.A 23.C 24.B 25.B
【原文】I’m Tom. Dane is a new student in our class. He is interested in Chinese festivals. Tomorrow is Saturday and it’s the Mid-Autumn Festival. We will have a four-day holiday. So I invite Dane to come to my home. We agree to meet at school at two thirty tomorrow afternoon. I tell him we will have a family gathering and have a big dinner. After dinner my father will tell us a story about Chang’e. We will watch the moon and eat moon cakes. It must be an interesting Mid-Autumn Festival.
26.action 27.game 28.educational 29.exciting 30.news
【原文】
Lucy and her classmates are having a discussion about their favorite TV shows and movies.
Lucy likes action movies because she thinks they are wonderful. Laura always watches relaxing programs like game shows and sitcoms. They’re funny and educational. Carl is afraid of nothing. He likes scary movies. He thinks they are very exciting. Mike’s favorite TV shows are soap operas and news. He watches them every day because they are enjoyable.
31.A
【详解】句意:——Jane在哪里?——我不确定。她可能在图书馆。
考查动词辨析。might可能;must一定;can’t不可能;need需要。根据“I’m not sure”可知,此处表示不确定的推测,用might符合题意。故选A。
32.C
【详解】句意:我们还有两节课。一个是历史,另一个是物理。
考查代词辨析。other其他的,后接复数名词;another另一个,三者或三者以上;the other另一个,两者之间;others其他的人或物。根据“We have two more classes. One is history”可知,此空表示特指,应用one...the other...表示.“一个……另一个……”。故选C。
33.C
【详解】句意:——我可以帮你吗?——裤子看起来不错。我可以试穿吗?
考查动副短语以及人称代词的用法。it它;them它们。此空指代前文提到的pants,要用复数人称代词them。try on是动副短语,人称代词要放在中间,故选C。
34.B
【详解】句意:当她到家时,她会立即给你打电话。
考查时态。根据“she will call you immediately”可知,此处为when引导的时间状语从句,主句用一般将来时,从句用一般现在时,主语she为第三人称单数,因此谓语动词用三单。故选B。
35.D
【详解】句意:——你读过这本书吗?——是的。我上周读过它。
考查时态。根据“last week”可知,此句应该用一般过去时,read的过去式为read。故选D。
36.A
【详解】句意:迈克搬到了一个新城市。你知道他的新地址吗?
考查名词辨析。address地址;stamp邮票;direction方向;discussion讨论。根据“Mike moved to a new city.”及选项可知,Mike搬到了一个新城市,询问他的“新地址”是最合适的。故选A。
37.B
【详解】句意:这首老歌常使我想起过去。
考查介词辨析。at在;of……的;with和;from从。remind sb of sth“使某人想起某事”,固定搭配,故选B。
38.C
【详解】句意:露西喜欢在周末弹钢琴。
考查冠词的用法。乐器类单词前要加the,play the piano“弹钢琴”,故选C。
39.D
【详解】句意:李老师很受学生欢迎,因为她能使她的课堂生动有趣。
考查形容词辨析。lonely孤独的;lovely可爱的;friendly友好的;lively生动的。根据“classes...interesting”可知,李老师的课生动有趣,故选D。
40.A
【详解】句意:贝蒂昨晚感到很累,以至于她躺在床上后立刻睡着了。
考查副词辨析。immediately立刻;suddenly突然;recently最近;luckily幸运地。根据“Betty felt so tired last night”可知,Betty昨晚感到很累,她应该是躺在床上后很快就睡着了,此处应用副词immediately“立刻”。故选A。
41.usually 42.coming 43.for 44.to choose 45.their 46.the 47.luckily 48.its 49.girls’ 50.What 51.are 52.kinds 53.understand 54.from 55.to write
【导语】本文主要介绍了“美国女孩”这家专卖娃娃的美国公司,以及该公司的娃娃受欢迎的原因。
41.句意:你通常怎么庆祝你的生日?根据“How do you ... celebrate your birthday ”可知,需填入副词修饰动词celebrate。故填usually。
42.句意:如果你的生日快到了,你的父母会给你买什么礼物?根据“If your birthday is ...”可知,该句为现在进行时表将来,表达将来的一种趋势或即将发生的情况。现在进行时的结构是“am/is/are+现在分词”。故填coming。
43.句意:如果你的生日快到了,你的父母会给你买什么礼物?“buy sth. for sb.”意为“给某人买某物”。故填for。
44.句意:对于中国父母来说,为孩子选择生日礼物并不容易。“it is+形容词+for sb.+to do sth.”意为“做某事对某人来说是怎么样的”,需填入动词不定式。故填to choose。
45.句意:对于中国父母来说,为孩子选择生日礼物并不容易。空格后的children是名词,需填入they的形容词性物主代词。故填their。
46.句意:许多美国父母也有同样的问题。same常和定冠词the搭配使用,构成固定短语“the same”,意为“相同的”,符合语境。故填the。
47.句意:但幸运的是,他们有“美国女孩”——一家美国公司。根据“Many American parents also have ... same problem.”可知,美国父母也有困扰,但他们有“美国女孩”这家公司,可以推断是幸运的。填入的词修饰整个句子,用副词。故填luckily。
48.句意:它以漂亮的娃娃而闻名。根据“It’s famous for ... beautiful dolls.”可知,需填入形容词性物主代词,修饰名词dolls。故填its。
49.句意:虽然世界上有许多著名的娃娃,但“美国女孩”娃娃是女孩们最喜欢的生日礼物。根据“American Girl dolls are ... favourite birthday gifts”可知,填入的词和句中单词需表达“女孩们最喜欢的生日礼物”,需填入名词所有格,且girl用复数。故填girls’。
50.句意:是什么让“美国女孩”娃娃如此受女孩们的欢迎?根据“... makes American Girl dolls so popular with girls ”可知,疑问句缺少主语,what意为“什么”,符合语境,句首字母要大写。故填What。
51.句意:也就是说,有不同种类的娃娃供人们选择。根据“there ... different ... of dolls for people to choose from”可知,该句为there be句型,时态为一般现在时,different后跟可数名词复数,be动用are。故填are。
52.句意:也就是说,有不同种类的娃娃供人们选择。根据“different ... of dolls”可知,different后跟可数名词复数,“different kinds of”意为“不同种类的”。故填kinds。
53.句意:公司希望他们的娃娃能让女孩们明白,和别人不一样是可以的。“make sb. do sth.”意为“让某人做某事”。故填understand。
54.句意:公司希望他们的娃娃能让女孩们明白,和别人不一样是可以的。“be different from”意为“和……不同”,符合语境。故填from。
55.句意:它还邀请了一些作家写关于这些娃娃的故事。“invite sb. to do sth.”意为“邀请某人做某事”。故填to write。
56.B 57.A 58.C 59.A 60.B 61.B 62.C 63.A 64.C 65.D
【导语】本文介绍了作者的云南之旅。
56.句意:那真的很令人兴奋。
famous著名的;exciting令人兴奋的;terrible糟糕的;necessary有必要的。根据下文“I really enjoyed ...”可知,我喜欢这次旅行,因此是令人兴奋的。故选B。
57.句意:我们决定先去泸沽湖观光。
decided决定;needed需要;helped帮助;tried尝试。根据“We...to go sightseeing (观光)”可知决定先去泸沽湖观光。故选A。
58.句意:我玩得真的很开心。
yourself 你自己;himself他自己;myself我自己;herself她自己。根据“I really enjoyed ...”可知,主语是“I”,反身代词用myself。故选C。
59.句意:我们等了很长时间才坐上公交车。
waited等待;slept睡觉;wondered想知道;read读。根据“We ... for a long time”可知,指的是等待很长时间。故选A。
60.句意:短暂休息之后,我们吃了晚餐,然后在月光下漫步于古老的街道上。
Before在……之前;After在……之后;In在……里面;Than比,比较。根据“... having a short rest (休息), we had dinner”可知,指的是到达目的地之后,我们休息一段时间,之后开始吃晚餐,因此“After” 符合语境。故选B。
61.句意:第三天,我们去了 “春城” 昆明。
second第二;third第三;fourth第四;fifth第五。根据上文 “The second morning”可知,此时已经到了第三天。故选B。
62.句意:花儿如此美丽,鸟儿歌唱得也很动听。
quickly快地;slowly缓慢地;beautifully美丽地;quietly安静地。根据“the birds sang...”可知,指的是鸟唱歌很动听。故选C。
63.句意:我们有点累,但度过了愉快的一天。
but但是;because因为;when当……的时候;so所以。根据“We were a little tired...we had a happy day”可知,虽然劳累,但感到愉快,句子前后是转折关系,but符合语境。故选A。
64.句意:为期三天的旅行很快就结束了。
program节目;weekend周末;trip旅行;festival节日。根据上文“This trip was full of fun”可知,指的是三天的旅行。故选C。
65.句意:我永远不会忘记在云南度过的日子,并且我希望能再去那里游玩。
miss想念;forget忘记;remember记得;hope希望。根据“I will never forget the days I spent in Yunnan”可知,忘不了云南之旅,希望能再去那里游玩。故选D。
66.A 67.B 68.C
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了在一次比赛中,我在爸爸的鼓励下完成了比赛,此时明白了一个道理:不要轻言放弃。
66.细节理解题。根据“I started to love running at a young age.”和“I wished I could run in the Olympics and win lots of prizes.”可知,Kelly的梦想是成为跑步运动员。故选A。
67.细节理解题。根据“Following Dad’s words, I didn’t run as fast as I could at first.”可知,比赛刚开始的时候,为了保存体力,Kelly没有跑那么快。故选B。
68.细节理解题。根据“Never give up. You can be a winner even if (尽管) you lose”可知,Kelly学会了一个道理:永不放弃。故选C。
69.C 70.D 71.B 72.D
【导语】本文介绍了四部儿童电影。
69.细节理解题。根据“Play With Animals”和“Date: July 18th.~ 21st.”可知,《Play With Animals》于7 月 18 日至 21 日上映,因此可以在7月20日去电影院。故选C。
70.推理判断题。根据“The Journey (旅行) of Teeth,Time: 3:00 p.m.~ 4:40 p.m.”,“The Busy Body,Time: 3:00 p.m.~ 3:30 p.m.”,“Play With Animals,Time: 3:30 p.m. ~ 4:50 p.m.”和“Vegetables, My Friends,Time: 3:30 p.m.~5:30 p.m”可知,电影《Vegetables, My Friends》持续时间最长,是两个小时。故选D。
71.推理判断题。根据“15 yuan ( Kids under 7 years old: 8 yuan)”可知,8岁的女儿花费15元,5岁的儿子花费8元,Judy自己花费15元,共计:15+8+15=38元。故选B。
72.细节理解题。根据“The movie is magical (魔幻的) because the vegetables can talk with Tom”可知,在《Vegetables, My Friends》这部电影中,蔬菜们能和那个男孩交谈。故选D。
73.C 74.B 75.C 76.D
【导语】本文主要探讨了互联网的发展对日常生活的影响及其带来的利弊。
73.细节理解题。根据“they don’t find a pen and a piece of paper to write, but to open their mobile phone or computer to record.”可知,人们现在通过使用手机或电脑记录重要事情。故选C。
74.细节理解题。根据“the real-looking photos disappear and you can only watch the beautiful pictures on the Internet”可知,网上照片大多是美丽但不真实的。故选B。
75.词句猜测题。 根据“Now anyone can get digital (数字的) maps in a few seconds by using computers or mobile phones”可知,现在,任何人都可以通过使用电脑或手机在几秒钟内获得数字地图,“They” 指的是数字地图。故选C。
76.推理判断题。根据“After a busy day for the whole family, people used to watch TV together and share information and express feelings. Nowadays, at home, a person with a mobile phone is the whole world.”可知,过去在全家忙碌了一天后,人们过去常常一起看电视,分享信息,表达感情,现在的人们觉得有了手机就有了世界,即“人们更喜欢玩手机而不是与家人交流”。故选D。
77.B 78.D 79.C 80.C
【导语】本文讲述了来自英国的15岁男孩David在甘肃省参加夏令营学习中文的经历。他对甘肃的美景、友好的人们和美食印象深刻,并且认为学习中文很有趣且有很多机会,因此他希望将来成为一名中文老师。
77.细节理解题。根据“Summer is the best season to visit Gansu.”可知,夏天是去甘肃的最好季节。故选B。
78.细节理解题。根据“we tried malatang, beef noodles and niangpizi. They are very delicious. I didn’t try huidouzi. ”可知,David没有品尝huidouzi。故选D。
79.细节理解题。根据“I’m staying with some very nice local (当地的) families in different cities in Gansu. That’s quite helpful for learning Chinese and experiencing (经历) the life and culture here. That’s why I choose home-stay.”可知,David选择住在当地家庭是因为这有助于学习中文和体验当地的生活和文化。故选C。
80.细节理解题。根据“I want to be a Chinese teacher when I’m older.”可知,提到了David的梦想;根据“ I enjoy learning Chinese because it’s interesting and it has a rich history. Chinese characters are beautiful, and the language gives me many chances (机会). Being able to speak Chinese will be very helpful.”可知,David非常喜欢汉语及原因,这一段没有提到David怎么学习汉语。故选C。
81.Because they are working too many hours. 82.513./513 hours. 83.Because some want to make more money and some think it’s their duty. 84.The U.S. 85.Yes. Thank you for your hard work and love for this family. I love you, Mom and Dad.(言之有理即可)
【导语】本文讲述了不同国家的工作时长差异、人们长时间工作的原因、以及人们对于假期时长的看法。
81.根据“Many people say that they are working too many hours. They don’t have enough time to relax or to stay with their family.”可知很多人说他们工作时间太长了。他们没有足够的时间放松或陪伴家人。故填Because they are working too many hours.
82.根据“In France, people spend about 1, 646 hours a year at work. In Japan, however, people work about 2, 159 hours a year.”可知在法国,人们每年工作时间约为1,646小时。然而,在日本,人们每年工作约2,159小时。因此相差513小时,故填513./513 hours.
83.根据“Why do people work so many hours…That’s because they want to make more money…Some people think it’s their duty to work more hours. Some people are afraid of losing their jobs if they don’t work more hours.”可知原因有:他们想赚更多的钱;有些人认为工作更多时间是他们的责任;有些人担心如果不工作更多时间就会失业。故填Because some want to make more money and some think it’s their duty.
84.根据“In France, people get five weeks of paid vacation a year. In Germany, they get four to six weeks, and in the U.S., two weeks.”可知在法国,人们每年有五周的带薪假期。在德国,他们有四到六周的时间,在美国,两个星期,因此最少的是美国,故填The U.S.
85.开放题,合理即可。故填Yes. Thank you for your hard work and love for this family. I love you, Mom and Dad.
86.What’s the matter with you 87.Sounds interesting/ great/ good. 88.What else did you plant 89.I believe you’ll get a lot this autumn. 90.Would you like to visit our garden
【导语】本文是A和B之间的一则对话。对话主要谈论B和同学们在学校后面的花园里种植作物的相关事情。
86.根据上文“Hi, Katherine, you look tired.”以及下文“I planted tomatoes in the garden behind the school with my classmates just now.”可知,此处表示关心对方,询问对方怎么了。故填What’s the matter with you
87.根据上文“I planted tomatoes in the garden behind the school with my classmates just now.”以及下文“That’s meaningful.”可知,此处对此进行积极评价,表示在学校后面的花园里种植作物这件事情很有趣/很好。故填Sounds interesting/ great/ good.
88.根据下文“We also planted some carrots, potatoes and so on.”可知,此处询问对方还种植什么。故填What else did you plant
89.根据下文“I hope so. It reminds me of a famous saying, ‘No pains, no gains’.”可知,此处与收获有关。故填I believe you’ll get a lot this autumn.
90.根据下文“Sure, I’d love to. I’m looking forward to seeing your garden.”可知,此处邀请对方来参观花园。故填Would you like to visit our garden
91.例文
Dear Helen,
Long time no see! I’m having a great time these years. And I’m different in many ways.
I’m much taller and a little heavier now than before. I have shorter hair now. And I’m more outgoing and more popular. What’s more, I wasn’t interested in playing sports three years ago, but now I like it and I play sports at least three times a week. So I am healthier. As for TV programs, I don’t like watching sitcoms now because I think they are boring and meaningless. I like watching the news and I hope to learn something educational from it. To get better grades this term, I study harder than before. Now, I’m one of the best students in my class.
What about you Can you tell me something about you
Yours,
Amy
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇电子邮件;
②时态:时态以“一般现在时”为主;
③提示:写作要点已给出,考生注意不要遗漏要点,并适当添加细节,突出重点。
[写作步骤]
第一步,介绍自己的变化;
第二步,介绍生活情况以及学习情况。
[亮点词汇]
①be interested in对……感兴趣
②at least至少
③meaningless无意义的
[高分句型]
①As for TV programs, I don’ t like watching sitcoms now because I think they are boring and meaningless.(原因状语从句)
②To get better grades this term, I study harder than before.(不定式表目的)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。