Unit 1 Happy Holiday 第一课时Section A (1a—1d)分层作业卷(含解析)

古代的;古老的adj. :__________
露营地;营地n. :__________
风景;景色n. :__________
奇怪的;陌生的adj. :__________
假期;休假n. :__________
花费时间做某事:__________
参加夏令营:__________
回到:__________
度假:__________
你做了有趣的事吗?__________
一、单词拼写
1.China is an a country because it has a long history of 5,000 years.
2.I c in the mountains with some friends. We put up a tent and cooked outside.
3.The (风景) from the top of the mountain is wonderful.
4.I looked up at the sky and found something (奇怪的) in the sky. Maybe it was a big bird.
5.I was busy at work last week, but now I am on v . I am visiting Guilin with my parents.
6.Peter spends all his free time (play) basketball.
7.Our new (build) has 15 floors. My classroom is on the fifth floor.
8.The old bridge (fall) down last week. The workers are building a new one.
9.Jenny felt sorry because she her friend’s glasses. (break)
10.China (win) a total of 40 golds in the 2024 Paris Olympics Games.
11.His careless driving (lead) to a serious traffic accident the other day.
12.I (spell) the word wrong in the test last week.
二、单项选择
13.—Do you think junior high school students ________ to get their ears pierced
—No, I don’t think so. It is against the school rules.
A.should allow B.allow C.have allowed D.should be allowed
14.—________ did you go on vacation
—I ________ to Hainan.
A.Where, go B.Where, went C.How, go D.Why, went
15.Nancy ________ the Palace Museum on vacation. She had a great time.
A.is visiting B.is going to visit C.visits D.visited
16.—How ________ you ________ your summer vacation
—I visited Xi’an.
A.do; spend B.did; spent C.did; spend D.do; spent
17.David ________ some new friends at the summer camp last July.
A.makes B.made C.is making D.will make
18.—Look! How excited the children are!
—Yes. They are watching the ________ that looks like a dragon.
A.plane B.sun C.cloud D.star
三、补全对话
请通读下面对话,根据对话内容,从下面的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
Judy: Hi, Diana! Happy birthday! Here is a gift for you.
Diana: Thank you very much.
Judy: Oh, I didn’t see your brother Mike at the party. 19
Diana: He has gone to Hangzhou.
Judy: 20
Diana: No, he isn’t. He is on holiday.
Judy: Why didn’t you go there with him 21
Diana: Yes, I have. And I’ve been there twice. How about you
Judy: I’ve never been there. 22
Diana: That’s right. There are many places of interest in Hangzhou, such as the West Lake and Leifeng Pagoda (塔).
Judy: 23 I hope to visit Hangzhou one day.
A.Where is he
B.Is he there for work
C.Sounds really nice.
D.Have you been there before
E.When did you last see Mike
F.But I’ve heard that it’s a fantastic city.
四、完形填空
Last summer, I had a wonderful vacation with my best friend, Lily. We stayed at her grandparents’ house in the countryside. The 24 was really good, sunny and warm every day.
On the first day, we went to a strawberry farm. We picked fresh 25 and ate them there. They were very sweet and juicy! 26 that, we went to a nearby lake. The water was cool and nice, and we had a lot of fun 27 .
One night, we went to a local carnival (嘉年华). The carnival was fun with lots of rides and games. We went on the big ride 28 and a little bit scary. We also saw a magic show where the magician did some really cool things. 29 was impressed (印象深刻的), and it felt like we were in a storybook.
While we were there, we also went for a walk in the 30 . The view from the top was beautiful. It was a moment of real happiness and calm. On our 31 back, we found a hidden (不为人知的) waterfall. It felt like finding a special place.
This holiday was special 32 it was full of exciting things to do and important moments. We came back home with great memories and an even better 33 . It was a holiday we will always remember.
24.A.water B.weather C.farm D.carnival
25.A.apples B.oranges C.strawberries D.bananas
26.A.After B.Before C.Since D.Ago
27.A.walking B.washing C.jumping D.swimming
28.A.boring B.juicy C.fresh D.exciting
29.A.Nobody B.None C.Everything D.Everyone
30.A.lake B.mountains C.storybook D.waterfall
31.A.school B.way C.vacation D.home
32.A.but B.and C.because D.so
33.A.friendship B.place C.magic D.holiday
五、阅读理解
A
English Camps for Children
Our English language camp is on a lake in the mountains. It brings together young kids from around the world in a well protected environment. Children who go camping can get social skills, positive values as well as physical skills. What can they do in our camp Learn new skills. Learn to be a team player. Learn French or English. Have fun in a relaxing environment. Meet new people from around the world and make wonderful friendships.
Accommodation (住宿): Four children per room. Time: The language camp starts every Friday from the end of June to the end of August. At least two-week stay is required. Language training: 15 hours of language training per week. We have free books for children during the course. Welcome to one of the best English language camps.
34.Where is the English language camp
A.In the city. B.By the sea. C.On a lake. D.In a classroom.
35.How many kinds of things can they do in the camp
A.Four. B.Five. C.Six. D.Seven.
36.Which picture best explains the meaning of the underlined Four children per room
A. B. C. D.
37.How long does the English language camp last at least
A.For two weeks. B.For one day. C.For 15 hours. D.For two months.
38.What is the purpose of the passage
A.To share a story about a camp. B.To invite the students to join in a camp.
C.To tell them how to learn skills. D.To introduce a camp to teachers.
B
July 18 Rainy Mom and Dad drove me to the airport (机场) at 8: 00 this morning and I joined my classmates and teachers. When I said goodbye to my parents, I felt worried. I knew I had to take care of myself. We arrived at Singapore’s Changi Airport at 11: 00. We visited Ne Water Visitor Centre.
July 19 Cloudy We visited a school in Singapore today. We had classes with the students there. After class, we played ball games together. After dinner, we went to the Night Safari. I saw many different animals from other parts of the world. It’s a wonderful place
July 20 Sunny We had a speaking class at a school. Our teachers said we did well. Then we played in Universal Stud os of Singapore this afternoon. We all had a good time.
July 21 Sunny We went to the Singapore Discovery Centre. We learned about the history and future of Singapore while we were visiting there. Tomorrow we’re going to Merlion Park. I feel sad that tomorrow is the last day of this trip. I don’t want to go home so soon!
39.How did the writer go to Singapore
A.By bus. B.By car. C.By plane. D.By subway.
40.What did the writer do on July 19
①Having classes. ②Visiting a museum.
③Seeing many animals. ④Playing ball games.
A.①②③ B.①③④ C.②③④ D.①②④
41.What was the weather like when he visited Universal Studios of Singapore
A. B. C. D.
42.How long was the writer’s trip in Singapore
A.Three days. B.Four days. C.Five days. D.Six days.
43.Where does the passage probably come from
A.City magazine. B.Vacation dairy. C.Museum article. D.Food menu.
C
During the summer holiday, I went to a summer camp. 44 It helped us improve our English speaking, reading and writing.
I’m a fan of English and I wanted to meet people with the same interest. So I went to the camp. The teachers were all professionals (专业人士) there. 45 .
The camp was not just about studying English. 46 They played in a concert (音乐会). Every night there was an interesting game, too. Most importantly, after a hard week of studying English. we also had an English party. All the teachers joined the party and played with us.
The best part was the English play. Students acted it out on the last day of the camp. It was the tradition of the camp to put on a play and all the actors should speak in English. 47 I felt like I traveled back to the ancient (古代的) world! How special!
48 I think all of you will love it, too. If you find a great summer camp like this, you will not want to go anywhere else for your holiday!
A.You can still play it today.
B.I really enjoyed my life there.
C.It was about learning English.
D.They were very friendly and helpful.
E.You can also find it in other parts of the world.
F.There were also great singers and dancers there.
G.The play I acted in was about five men’s lives 100 years ago.
六、任务型阅读
阅读下面短文,然后根据短文内容回答问题,每小题答案不超过6个单词。
In the book the main character Robinson Crusoe describes his life on an island in the Caribbean Sea.
At the age of 19 Robinson left home to see the world. He was on a ship from Brazil to Africa when it sank in a storm. Robinson survived because he was able to swim to an island. He soon understood that he was alone there. He tried to make his life safe and comfortable. He built a strong house. He caught small animals and birds for food. He learnt how to make bread and cheese. But he was always alone and he never stopped thinking about how to leave the island.
Many years later, he found that cannibals (食人者) often visited his island. They brought their prisoners (囚犯) there, killed them and then ate them. Robinson saved one of their prisoners, a young man. He called him Friday and he taught him to speak English. Friday helped Robinson with his work and they became good friends. Finally Robinson started to enjoy his life on the island. Then one day the captain of an English ship arrived and Robinson’s dream of returning to England finally happened.
Many people think that Defoe thought of the character of Robinson Crusoe when he read about a Scottish sailor called Alexander Selkirk (1676-1721). Selkirk spent more than four years alone on an island near the coast of Chile.Robinson spent 28 years on his island.
49.When did Robinson leave home to see the world
50.How could Robinson survive after the ship sank
51.Why did Robinson start to enjoy the life on the island in the Caribbean Sea
52.How long did Robinson stay on the island
53.What do you think of Robinson Crusoe
七、短文填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。
Last Friday night, the weather was 54 (real) bad. It was raining 55 (heavy). I thought the school trip would be canceled 56 the weather is bad. I went to bed early that night, hoping that it would be 57 nice day the next day.
I 58 (wake) up early the next morning. I looked through the window. The rain 59 (stop)! The sky was full of 60 (cloud). They looked so beautiful.
I went to school and everybody was 61 (excite). We could 62 (go) on a tip together. When we arrived 63 the country park, we found that the sun 64 (shine). We played games and enjoyed 65 (we) very much there. 66 , we couldn’t fly the kite because it was not 67 (wind) at all.
At four o’clock, it was time 68 (leave). Miss Black said it might become foggy (有雾的) soon so we picked up our things quickly and left.古代的;古老的adj. :ancient
露营地;营地n. :camp
风景;景色n. :landscape
奇怪的;陌生的adj. :strange
假期;休假n. :vacation
花费时间做某事:spend time doing sth
参加夏令营:go to a summer camp
回到:go back to
度假:go on holiday/vacation
你做了有趣的事吗?Did you do anything interesting
一、单词拼写
1.China is an a country because it has a long history of 5,000 years.
【答案】(a)ncient
【详解】句意:中国是一个古老的国家,因为它有5000年的悠久历史。根据首字母提示及“because it has a long history of 5,000 years.”可知,此处指的是“古老的国家”,ancient“古老的”,形容词作定语修饰其后的名词,故填(a)ncient。
2.I c in the mountains with some friends. We put up a tent and cooked outside.
【答案】(c)amped
【详解】句意:我和我的一些朋友在山里宿营。我们搭建帐篷,并且在外边做饭。根据后面的“in the mountain”和“put up a tent”可知是在山里宿营,camp“宿营、露营”,动词;再根据“cooked”可知句子时态用一般过去时。故填(c)amped。
3.The (风景) from the top of the mountain is wonderful.
【答案】view
【详解】句意:从山顶上看到的景色非常美妙。view“风景”,在此处作主语。故填view。
4.I looked up at the sky and found something (奇怪的) in the sky. Maybe it was a big bird.
【答案】strange
【详解】句意:我抬头看天空,发现天空中有奇怪的东西。也许是一只大鸟。strange“奇怪的”,作后置定语修饰something,故填strange。
5.I was busy at work last week, but now I am on v . I am visiting Guilin with my parents.
【答案】(v)acation
【详解】句意:上周我工作很忙,但现在我在度假。我和我的父母参观桂林。根据“I am visiting Guilin with my parents.”可知,此处表示在度假,应用on vacation。故填(v)acation。
6.Peter spends all his free time (play) basketball.
【答案】playing
【详解】句意:Peter花费所有的空余时间来打篮球。spend time doing sth“花时间做某事”,故填playing。
7.Our new (build) has 15 floors. My classroom is on the fifth floor.
【答案】building
【详解】句意:我们的新大楼有十五层。我们的教室在五楼。build“建造”,动词,此处要用其名词形式building,可数名词,结合has可知,此处用单数形式。故填building。
8.The old bridge (fall) down last week. The workers are building a new one.
【答案】fell
【详解】句意:那座旧桥上星期倒了。工人们正在建造一座新的。根据“last week”可知,动作发生在过去,因此应使用动词过去式fell。故填fell。
9.Jenny felt sorry because she her friend’s glasses. (break)
【答案】broke
【详解】句意:珍妮感到很抱歉,因为她打碎了她朋友的眼镜。根据“Jenny felt sorry because she ... her friend’s glasses.”可知,本句时态为一般过去时,需填动词过去式。“break”意为“打烂”,动词,其过去式为broke。故填broke。
10.China (win) a total of 40 golds in the 2024 Paris Olympics Games.
【答案】won
【详解】句意:中国在2024年巴黎奥运会上总共获得了40枚金牌。根据“China...a total of 40 golds in the 2024 Paris Olympics Games.”可知,本句讲述的是发生在过去的情况,应使用一般过去时,win的过去式是won。故填won。
11.His careless driving (lead) to a serious traffic accident the other day.
【答案】led
【详解】句意:他的粗心驾驶导致了几天前的严重的交通事故。根据“the other day”可知,句子时态应用一般过去时,此处谓语动词lead的过去式为led。故填led。
12.I (spell) the word wrong in the test last week.
【答案】spelt/spelled
【详解】句意:在上周的考试中,我把这个单词拼错了。根据“last week”可知,此句时态为一般过去时,谓语动词应用动词的过去式,spell的过去式为spelt/spelled。
二、单项选择
13.—Do you think junior high school students ________ to get their ears pierced
—No, I don’t think so. It is against the school rules.
A.should allow B.allow C.have allowed D.should be allowed
【答案】D
【详解】句意:——你认为初中学生应该被允许打耳洞吗?——不,我不这么认为。这是违反校规的。
考查被动语态。主语students和动词allow之间是被动关系,应用被动语态,故选D。
14.—________ did you go on vacation
—I ________ to Hainan.
A.Where, go B.Where, went C.How, go D.Why, went
【答案】B
【详解】句意:——你去哪里度假了?——我去了海南。
考查特殊疑问句和时态。where哪里;how如何;why为什么。根据“to Hainan”可知此处询问地点,疑问词用where;根据“did”可知句子用一般过去时,动词用过去式。故选B。
15.Nancy ________ the Palace Museum on vacation. She had a great time.
A.is visiting B.is going to visit C.visits D.visited
【答案】D
【详解】句意:南希在假期参观了故宫博物馆。她玩得很开心。
考查一般过去时。is visiting参观,现在进行时;is going to visit参观,一般将来时;visits参观,一般现在时;visited参观,一般过去时。根据“She had a great time.”可知,此处描述的是过去发生的事情,句子时态是一般过去时,此处用动词过去式。故选D。
16.—How ________ you ________ your summer vacation
—I visited Xi’an.
A.do; spend B.did; spent C.did; spend D.do; spent
【答案】C
【详解】句意:——你暑假是怎么过的? ——我参观了西安。
考查特殊疑问句和时态。根据“I visited Xi’an”可知此处是一般过去时,变疑问句时借助助动词did,后加动词原形spend。故选C。
17.David ________ some new friends at the summer camp last July.
A.makes B.made C.is making D.will make
【答案】B
【详解】句意:大卫去年七月在夏令营交了一些新朋友。
考查时态。根据“last July”可知,句子是一般过去时,动词应用过去式。故选B。
18.—Look! How excited the children are!
—Yes. They are watching the ________ that looks like a dragon.
A.plane B.sun C.cloud D.star
【答案】C
【详解】句意:——看!孩子们多兴奋啊!——是的。他们正在观看看起来像龙的云。
考查名词词义辨析。plane飞机;sun太阳;cloud 云;star星星。根据横线后“that looks like a dragon”可知,此处应该指的是看起来像龙的云。故选C。
三、补全对话
请通读下面对话,根据对话内容,从下面的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
Judy: Hi, Diana! Happy birthday! Here is a gift for you.
Diana: Thank you very much.
Judy: Oh, I didn’t see your brother Mike at the party. 19
Diana: He has gone to Hangzhou.
Judy: 20
Diana: No, he isn’t. He is on holiday.
Judy: Why didn’t you go there with him 21
Diana: Yes, I have. And I’ve been there twice. How about you
Judy: I’ve never been there. 22
Diana: That’s right. There are many places of interest in Hangzhou, such as the West Lake and Leifeng Pagoda (塔).
Judy: 23 I hope to visit Hangzhou one day.
A.Where is he
B.Is he there for work
C.Sounds really nice.
D.Have you been there before
E.When did you last see Mike
F.But I’ve heard that it’s a fantastic city.
【答案】19.A 20.B 21.D 22.F 23.C
【导语】本文是Judy和Diana关于Diana哥哥Mike的去向,以及杭州旅游经历的对话。
19.根据“Oh, I didn’t see your brother Mike at the party.”以及“He has gone to Hangzhou.”可知,朱迪没看到迈克,戴安娜回答迈克去了杭州,所以设空处朱迪应该是询问迈克在哪里。选项A“他在哪里?”符合语境,故选A。
20.根据“No, he isn’t. He is on holiday.”可知,戴安娜回答迈克不是因为工作去的杭州,而是在度假,所以设空处朱迪应该是询问迈克去杭州是否是为了工作。选项B“他是去那里工作吗?”符合语境,故选B。
21.根据“Yes, I have. And I’ve been there twice.”可知,戴安娜回答自己去过杭州,而且去了两次,所以设空处朱迪应该是询问戴安娜是否去过杭州。选项D“你以前去过那里吗?”符合语境,故选D。
22.根据“I’ve never been there.”以及“That’s right. There are many places of interest in Hangzhou”可知,朱迪说自己没去过杭州,戴安娜回应杭州有很多名胜古迹,所以设空处朱迪应该是表达对杭州的一些了解或看法。选项F“但我听说那是一座很棒的城市。”符合语境,故选F。
23.根据“There are many places of interest in Hangzhou, such as the West Lake and Leifeng Pagoda (塔).”以及“I hope to visit Hangzhou one day.”可知,戴安娜介绍了杭州的名胜古迹,朱迪表示希望有一天能去杭州,所以设空处朱迪应该是对戴安娜介绍的内容作出积极回应。选项C“听起来真不错。”符合语境,故选C。
四、完形填空
Last summer, I had a wonderful vacation with my best friend, Lily. We stayed at her grandparents’ house in the countryside. The 24 was really good, sunny and warm every day.
On the first day, we went to a strawberry farm. We picked fresh 25 and ate them there. They were very sweet and juicy! 26 that, we went to a nearby lake. The water was cool and nice, and we had a lot of fun 27 .
One night, we went to a local carnival (嘉年华). The carnival was fun with lots of rides and games. We went on the big ride 28 and a little bit scary. We also saw a magic show where the magician did some really cool things. 29 was impressed (印象深刻的), and it felt like we were in a storybook.
While we were there, we also went for a walk in the 30 . The view from the top was beautiful. It was a moment of real happiness and calm. On our 31 back, we found a hidden (不为人知的) waterfall. It felt like finding a special place.
This holiday was special 32 it was full of exciting things to do and important moments. We came back home with great memories and an even better 33 . It was a holiday we will always remember.
24.A.water B.weather C.farm D.carnival
25.A.apples B.oranges C.strawberries D.bananas
26.A.After B.Before C.Since D.Ago
27.A.walking B.washing C.jumping D.swimming
28.A.boring B.juicy C.fresh D.exciting
29.A.Nobody B.None C.Everything D.Everyone
30.A.lake B.mountains C.storybook D.waterfall
31.A.school B.way C.vacation D.home
32.A.but B.and C.because D.so
33.A.friendship B.place C.magic D.holiday
【答案】
24.B 25.C 26.A 27.D 28.D 29.C 30.B 31.B 32.C 33.A
【导语】本文讲述了作者去年夏天和朋友Lily在乡下祖父母家度过的美好假期。
24.句意:天气真的很好,每天阳光明媚且温暖。
water水;weather天气;farm农场;carnival嘉年华。根据“sunny and warm every day”可知,此处提及的是天气状况。故选B。
25.句意:我们采摘新鲜的草莓并在那里吃了它们。
apples苹果;oranges橙子;strawberries草莓;bananas香蕉。根据“strawberry farm”可知,此处应是说在农场采摘草莓。故选C。
26.句意:在那之后,我们去了附近的一个湖。
After在……之后;Before在……之前;Since自从;Ago以前。根据“We picked fresh...a nearby lake.”可知,此处应是说在摘草莓之后去了湖边。故选A。
27.句意:水很凉爽宜人,我们游泳玩得很开心。
walking散步;washing清洗;jumping跳跃;swimming游泳。根据“we went to a nearby...lot of fun”可知,此处应是说在湖里游泳。故选D。
28.句意:我们乘坐了大型游乐设施,它令人兴奋且有点吓人。
boring无聊的;juicy多汁的;fresh新鲜的;exciting令人兴奋的。根据“The carnival was fun...a little bit scary”可知,此处应是说游乐设施是令人兴奋的。故选D。
29.句意:一切都让人印象深刻,感觉我们就像在一本故事书里。
Nobody没有人;None没有一个(常与 of 连用);Everything一切;Everyone每个人。根据“We also saw...really cool things”可知,此处应是说娱乐设施和魔术表演等一系列事物都令人印象深刻。故选C。
30.句意:当我们在那里的时候,我们也去山里散步。
lake湖;mountains山;storybook故事书;waterfall瀑布。根据“The view from the top was beautiful”可知,此处提及从高处看风景,应是在山里。故选B。
31.句意:在我们返回的路上,我们发现了一个隐藏的瀑布。
school学校;way路;vacation假期;home家。根据“On our...a special place.”可知,此处应是说在返回的路上。故选B。
32.句意:这个假期很特别,因为其中有许多令人兴奋的事可做,还充满了重要的时刻。
but但是;and和;because因为;so所以。根据“This holiday was...important moments.”可知,此处应是说这个假期特别的原因。故选C。
33.句意:我们带着美好的回忆和更好的友谊回家了。
friendship友谊;place地方;magic魔法;holiday假期。根据“We came back home...always remember.”及前文描述的度假经历可知,此处应是说和朋友之间的友谊变得更好。故选A。
五、阅读理解
A
English Camps for Children
Our English language camp is on a lake in the mountains. It brings together young kids from around the world in a well protected environment. Children who go camping can get social skills, positive values as well as physical skills. What can they do in our camp Learn new skills. Learn to be a team player. Learn French or English. Have fun in a relaxing environment. Meet new people from around the world and make wonderful friendships.
Accommodation (住宿): Four children per room. Time: The language camp starts every Friday from the end of June to the end of August. At least two-week stay is required. Language training: 15 hours of language training per week. We have free books for children during the course. Welcome to one of the best English language camps.
34.Where is the English language camp
A.In the city. B.By the sea. C.On a lake. D.In a classroom.
35.How many kinds of things can they do in the camp
A.Four. B.Five. C.Six. D.Seven.
36.Which picture best explains the meaning of the underlined Four children per room
A. B. C. D.
37.How long does the English language camp last at least
A.For two weeks. B.For one day. C.For 15 hours. D.For two months.
38.What is the purpose of the passage
A.To share a story about a camp. B.To invite the students to join in a camp.
C.To tell them how to learn skills. D.To introduce a camp to teachers.
【答案】34.C 35.B 36.D 37.A 38.B
【导语】本文是一篇应用文,主要介绍了英语夏令营的地址、内容、时间等信息。
34.细节理解题。根据“Our English language camp is on a lake in the mountains.”可知,英语夏令营在山里的一个湖上。故选C。
35.细节理解题。根据“What can they do in our camp Learn new skills. Learn to be a team player. Learn French or English. Have fun in a relaxing environment. Meet new people from around the world and make wonderful friendships.”可知,他们在营地可以做5种事情。故选B。
36.推理判断题。根据“Accommodation (住宿): Four children per room.”可知,每间房四个孩子,如D图所示。故选D。
37.细节理解题。根据“Time: The language camp starts every Friday from the end of June to the end of August. At least two-week stay is required.”可知,夏令营从6月底到8月底每周五开始。至少需要停留两周。故选A。
38.主旨大意题。根据通读全文可知,本文主要介绍了英语夏令营的地址、内容、时间等信息。由此可知,本文的目的是邀请学生参加夏令营。故选B。
B
July 18 Rainy Mom and Dad drove me to the airport (机场) at 8: 00 this morning and I joined my classmates and teachers. When I said goodbye to my parents, I felt worried. I knew I had to take care of myself. We arrived at Singapore’s Changi Airport at 11: 00. We visited Ne Water Visitor Centre.
July 19 Cloudy We visited a school in Singapore today. We had classes with the students there. After class, we played ball games together. After dinner, we went to the Night Safari. I saw many different animals from other parts of the world. It’s a wonderful place
July 20 Sunny We had a speaking class at a school. Our teachers said we did well. Then we played in Universal Stud os of Singapore this afternoon. We all had a good time.
July 21 Sunny We went to the Singapore Discovery Centre. We learned about the history and future of Singapore while we were visiting there. Tomorrow we’re going to Merlion Park. I feel sad that tomorrow is the last day of this trip. I don’t want to go home so soon!
39.How did the writer go to Singapore
A.By bus. B.By car. C.By plane. D.By subway.
40.What did the writer do on July 19
①Having classes. ②Visiting a museum.
③Seeing many animals. ④Playing ball games.
A.①②③ B.①③④ C.②③④ D.①②④
41.What was the weather like when he visited Universal Studios of Singapore
A. B. C. D.
42.How long was the writer’s trip in Singapore
A.Three days. B.Four days. C.Five days. D.Six days.
43.Where does the passage probably come from
A.City magazine. B.Vacation dairy. C.Museum article. D.Food menu.
【答案】39.C 40.B 41.A 42.C 43.B
【导语】本文以日记体裁,记录作者7月18日—21日在新加坡的旅行经历。
39.推理判断题。根据第一段“Mom and Dad drove me to the airport (机场) at 8:00 this morning”以及“We arrive at Singapore’s Changi Airport at 11:00”,可推理出作者是坐飞机去的新加坡。故选C。
40.细节理解题。根据第二段“July 19 Cloudy We visited a school in Singapore today. We had Night classes with the students there. After class, we played Safari ball games together. After dinner, we went to the Night Safari. I saw many different animals from other parts of the world.”可知作者上课、玩球类游戏、看了很多动物,未提及参观博物馆。故选B。
41.细节理解题。根据第三段“July 20 Sunny Universal Studio...Then we played in Universal Stud os of Singapore this afternoon.”可知作者参观新加坡环球影城时天气是晴天。故选A。
42.推理判断题。根据作者日记从“July 18”到“July 21”以及最后表格中的“I feel sad that tomorrow is the last day of this trip.”可知,作者在新加坡的旅行持续了5天。故选C。
43.推理判断题。文章以日记形式记录在新加坡的旅行,所以可能来自假期日记。故选B。
C
During the summer holiday, I went to a summer camp. 44 It helped us improve our English speaking, reading and writing.
I’m a fan of English and I wanted to meet people with the same interest. So I went to the camp. The teachers were all professionals (专业人士) there. 45 .
The camp was not just about studying English. 46 They played in a concert (音乐会). Every night there was an interesting game, too. Most importantly, after a hard week of studying English. we also had an English party. All the teachers joined the party and played with us.
The best part was the English play. Students acted it out on the last day of the camp. It was the tradition of the camp to put on a play and all the actors should speak in English. 47 I felt like I traveled back to the ancient (古代的) world! How special!
48 I think all of you will love it, too. If you find a great summer camp like this, you will not want to go anywhere else for your holiday!
A.You can still play it today.
B.I really enjoyed my life there.
C.It was about learning English.
D.They were very friendly and helpful.
E.You can also find it in other parts of the world.
F.There were also great singers and dancers there.
G.The play I acted in was about five men’s lives 100 years ago.
【答案】44.C 45.D 46.F 47.G 48.B
【导语】本文主要讲述了作者一次学习英语的夏令营活动。
44.根据“It helped us improve our English speaking, reading and writing.”可知,该夏令营是关于学习英语的,选项C“是关于学习英语的。”符合语境,故选C。
45.根据“The teachers were all professionals”可知,谈论老师,选项D“他们非常友好和乐于助人。”符合语境,故选D。
46.根据“They played in a concert”可知,此处They指代上文人物,选项F“那里也有很棒的歌手和舞者。”符合语境,故选F。
47.根据“I felt like I traveled back to the ancient world! How special!”可知,此处是在描述演出的内容为与古代生活相关的剧本,选项G“我演的那出戏是关于100年前五个人的生活。”符合语境,故选G。
48.根据“think all of you will love it, too”可知,最后总结个人感受,选项B“我真的很喜欢那里的生活。”符合语境,故选B。
六、任务型阅读
阅读下面短文,然后根据短文内容回答问题,每小题答案不超过6个单词。
In the book the main character Robinson Crusoe describes his life on an island in the Caribbean Sea.
At the age of 19 Robinson left home to see the world. He was on a ship from Brazil to Africa when it sank in a storm. Robinson survived because he was able to swim to an island. He soon understood that he was alone there. He tried to make his life safe and comfortable. He built a strong house. He caught small animals and birds for food. He learnt how to make bread and cheese. But he was always alone and he never stopped thinking about how to leave the island.
Many years later, he found that cannibals (食人者) often visited his island. They brought their prisoners (囚犯) there, killed them and then ate them. Robinson saved one of their prisoners, a young man. He called him Friday and he taught him to speak English. Friday helped Robinson with his work and they became good friends. Finally Robinson started to enjoy his life on the island. Then one day the captain of an English ship arrived and Robinson’s dream of returning to England finally happened.
Many people think that Defoe thought of the character of Robinson Crusoe when he read about a Scottish sailor called Alexander Selkirk (1676-1721). Selkirk spent more than four years alone on an island near the coast of Chile.Robinson spent 28 years on his island.
49.When did Robinson leave home to see the world
50.How could Robinson survive after the ship sank
51.Why did Robinson start to enjoy the life on the island in the Caribbean Sea
52.How long did Robinson stay on the island
53.What do you think of Robinson Crusoe
【答案】49.At 19./ At the age of 19. 50.He swam to an island. 51.Because he had a friend. 52.28 years. 53.Brave./Smart./He was brave and clever.
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了《鲁滨逊漂流记》的主要故事内容及笛福写鲁滨逊这个人物的背景以及他想要传达的思想。
49.根据文中“At the age of 19 Robinson left home to see the world.”可知,鲁滨逊是在19岁离开家去看世界的。故填At 19./ At the age of 19.
50.根据“when it sank in a storm. Robinson survived because he was able to swim to an island.”表明,船沉没后鲁滨逊能存活是因为他游到了一个岛上,这是他存活的方式。故填He swam to an island.
51.根据“Many years later, he found that cannibals (食人者) often visited his island... Robinson saved one of his prisoners ... They became good friends. Finally Robinson started to enjoy his life on the island”可知,鲁滨逊开始享受岛上生活是因为他救了星期五并和他成为朋友。故填Because he had a friend.
52.根据“Robinson spent 28 years on his island”可知鲁滨逊在岛上度过了28年。故填28 years.
53.这是一道开放性题目,需要根据对鲁滨逊经历的理解,用合适的形容词描述他。鲁滨逊在岛上独自生活多年,努力生存,还救了星期五,体现出勇敢、聪明等品质。故填Brave./Smart./He was brave and clever.(答案不唯一,言之有理即可)
七、短文填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。
Last Friday night, the weather was 54 (real) bad. It was raining 55 (heavy). I thought the school trip would be canceled 56 the weather is bad. I went to bed early that night, hoping that it would be 57 nice day the next day.
I 58 (wake) up early the next morning. I looked through the window. The rain 59 (stop)! The sky was full of 60 (cloud). They looked so beautiful.
I went to school and everybody was 61 (excite). We could 62 (go) on a tip together. When we arrived 63 the country park, we found that the sun 64 (shine). We played games and enjoyed 65 (we) very much there. 66 , we couldn’t fly the kite because it was not 67 (wind) at all.
At four o’clock, it was time 68 (leave). Miss Black said it might become foggy (有雾的) soon so we picked up our things quickly and left.
【答案】
54.really 55.heavily 56.because 57.a 58.woke 59.stopped 60.clouds 61.excited 62.go 63.at 64.was shining 65.ourselves 66.However 67.windy 68.to leave
【导语】本文主要介绍了作者的学校旅行。
54.句意:上周五晚上,天气真地糟糕。此处在句中修饰形容词bad,用副词形式really。故填really。
55.句意:雨下得很大。此处在句中修饰动词was raining,用副词形式heavily。故填heavily。
56.句意:我以为学校的旅行会因为天气不好而取消。空后句是前句的原因,用because“因为”引导原因状语从句。故填because。
57.句意:那天晚上我很早就上床睡觉了,希望第二天会是个好天气。此处泛指一天,“nice”以辅音音素开头,用a修饰。故填a。
58.句意:第二天早上我起得很早。本文主体时态是一般过去时,动词用过去式。故填woke。
59.句意:雨停了!本文主体时态是一般过去时,动词用过去式。故填stopped。
60.句意:天空布满了云。was full of后跟名词复数形式。故填clouds。
61.句意:我去了学校,每个人都很兴奋。此处在句中作表语,修饰人,用excited“兴奋的”。故填excited。
62.句意:我们可以一起去旅行。根据情态动词“could”可知,此处需要用动词原形。故填go。
63.句意:当我们到达乡村公园时,我们发现阳光灿烂。根据“When we arrived ... the country park”可知,此处是arrive at“到达”,at后跟小地点。故填at。
64.句意:当我们到达乡村公园时,我们发现阳光灿烂。此处强调动作正在发生,时态是过去时,所以用过去进行时was/were doing,主语是the sun,be用was。故填was shining。
65.句意:我们在那里玩游戏,玩得很开心。enjoy oneself“玩得开心”,we的反身代词是ourselves。故填ourselves。
66.句意:然而,我们不能放风筝,因为它没有风。前后两句构成转折关系,且空后有逗号,However“然而”符合语境。故填However。
67.句意:然而,我们不能放风筝,因为它没有风。此处在句中作表语,用形容词windy“有风的”。故填windy。
68.句意:四点钟,是该离开的时候了。it was time to do sth“是做某事的时候了”。故填to leave。

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。