(期末考点培优)专题20 阅读理解-选择-2024-2025三年级英语下学期期末复习专项人教PEP版(2024)(含答案解析)



2024-2025学年三年级英语下学期期末复习专项人教PEP版(2024)(期末考点培优)专题20 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I’m Mingming. This is my room (房间). I have a new shelf and a new chair (椅子). The book is on the shelf. The ruler is under the book. The pen is in the pencil box. My bag is on the chair. Where is my cat Look! It’s under the chair. I love my room.
1.Mingming has a ______ and a ______. ( )
A.cap; desk B.shelf; chair C.shelf; cap
2.The ______ is on the shelf. ( )
A.book B.pencil C.bag
3.The ruler is ______ the book. ( )
A.on B.in C.under
4.Where is the cat ( )
A.Under the desk. B.Under the chair. C.Under the map.
5.The ______ is in the pencil box. ( )
A.ruler B.pencil C.pen
阅读短文,选择正确的答案。
Daming goes to the zoo with his parents. They see many animals. “Look at the zebra!” says Mom. Daming says, “Wow! How beautiful!” They see a fox. The fox has a beautiful tail. And they see a monkey. The monkey has a long tail and it’s very cute. They also see an elephant. The elephant is big and fat. Daming likes the bear very much. They are happy today.
6.Daming goes to the zoo with _____. ( )
A.his parent B.his parents C.his friends
7.The _____ is big and fat. ( )
A.elephant B.bear C.zebra
8._____ has a beautiful tail. ( )
A.The zebra B.The fox C.The monkey
9.Daming likes the _____ very much. ( )
A.bear B.elephant C.zebra
10.They are ______. ( )
A.happy B.sad C.not happy
阅读理解。阅读动物知识海报,选择正确的答案。
Catfish(鲇鱼)have a great sense of touch. It can help them find food. Dolphins(海豚) can hear well, even under(在……下面) the water. They can hear and talk with other dolphins. Eagles(鹰) have good eyesight. They can see food from high in the sky. For example(例如), they can see rabbits in the grass.
11.The sense of ______ can help catfish find food. ( )
A.taste B.touch C.smell
12.Dolphins can ______ with partners(同伴) under the water. ( )
A.hear B.talk C.hear and talk
13.______ can see rabbits from the sky. ( )
A.Catfish B.Dolphins C.Eagles
14.The word “eyesight” means “______”. ( )
A.视力 B.嗅 觉 C.听觉
15.What is the best title of the poster (海报的最佳标题是什么?) ( )
A.Amazing animals B.Animals’ senses C.Animals with great senses
请你和 Wu Binbin一起阅读吧。阅读短文,选择正确答案。
Hello! My name’s Danny. I am a boy. I’m from Canada. I have two new classmates today. This is Lisa. She is my neighbour too. She’s from the USA.She is cute. That’s Lu Hao. He’s from China. He likes pandas. Who’s that man That’s our teacher, Mr Green. We all love our school.
16.Danny is a _______. ( )
A.boy B.girl C.man
17.Danny has(有) two new _______. ( )
A.teachers B.classmates C.friends
18.Lisa is from _______. ( )
A.Canada B.China C.the USA
19. Lu Hao likes _______. ( )
A. B. C.
20._______ is our teacher. ( )
A.Miss Green B.Mr Green C.That woman
阅读短文,选出正确的答案。
This is my room. Look at it. It is big. My desk is near(在……附近) the window. There are(有) 4 books on the shelf. My bag is in the desk. My pen and ruler are in the bag. I have a toy car. It is under my bed. I like it very much.
Do you like to play in my room
21.My room is ______. ( )
A.big B.small C.not good
22.Four ______ are on the shelf. ( )
A.pens B.rulers C.books
23.My bag is ______ the desk. ( )
A.on B.in C.under
24.My toy ______ is under the bed. ( )
A.taxi B.car C.box
25.My ______ is in the bag. ( )
A.pencil B.ruler C.ball
阅读理解。
Jack is a little boy. He likes drawing. He often draws picture for his mum. Sometimes He draws a flower. Sometimes he draws a butterfly. But he doesn’t like singing. He often plays with his toy dog. It has short tail and big eyes. He loves it so much.
26.Jack is a _______. ( )
A.little dog B.little boy C.big boy
27.He often _______ for his mum. ( )
A.make a card B.sing a song C.draw pictures
28.He doesn’t like _______. ( )
A.drawing B.playing C.singing
29.He often plays with his _______. ( )
A.toy dog B.dog C.mum
30.Which of the following is true ( )
A.Jack likes drawing.
B.Sometimes He draws a tiger.
C.Jack doesn’t like his toy dog.
阅读短文,选择正确的选项。
Hello! I’m Mary. I like animals. I have a dog and a cat. Cookie is my dog. It’s brown and white. It has a long body and short legs. Lucy is my cat. It’s fat. It’s white. It has a long tail and small eyes. Cookie and Lucy are very cute. My parents love them too. My mother often makes clothes for them. And my father often feeds(喂养) them.
31.Cookie is Mary’s ______. ( )
A.dog B.cat C.sister
32.Cookie has a long ______. ( )
A.tail B.head C.body
33.What colour is Lucy ( )
A.It’s black. B.It’s brown. C.It’s white.
34.Lucy has ______. ( )
A.small eyes B.small ears C.a short tail
35.Mary’s mother often ______. ( )
A.feeds Cookie and Lucy
B.makes clothes for Mary
C.makes clothes for Cookie and Lucy
阅读短文,选择正确答案
The School Garden
Our school has a big garden. There are many flowers and vegetables. We water the plants every Monday and Thursday. Today is Tuesday. The tomatoes are red, and the carrots are orange. Miss Li says, “Don’t pick the flowers!” We like working in the garden. It’s fun!
36.What do they do in the garden on Mondays ( )
A.Pick flowers. B.Water plants. C.Eat vegetables.
37.What colour are the tomatoes ( )
A.Red. B.Orange. C.Green.
38.What day is it today ( )
A.Monday. B.Tuesday. C.Thursday.
39.What does Miss Li tell the students ( )
A.“Water the plants!” B.“Don’t pick the flowers!” C.“Eat the carrots!”
40.Do the students like the garden ( )
A.Yes, they do. B.No, they don’t. C.We don’t know.
周末Tom和Lily去Amy家做客,晚餐时他们讨论吃什么食物。根据短文内容选择正确答案。
Hello! I’m Amy. I’m having a meal(餐) with my friends. We have many foods on the table(桌子). I’d like some noodles and juice. Tom would like some bread and milk. What about Lily She would like some vegetables and soup.
41.Amy would like some ______. ( )
A.noodles and milk B.juice and eggs C.noodles and juice
42.Tom would like some ______. ( )
A.milk B.juice C.water
43.Lily wants to eat some ______. ( )
A.rice B.vegetables C.fruit
44.Amy is having a meal with her ______. ( )
A.neighbour B.classmates C.friends
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I’m Sarah. I have a beautiful bag. It’s blue. I see many things in it. I see eight pencils. They are yellow and long. I see five pens. The pens are black. I can write with them. The ruler in the bag is green. I draw a line with it. I see some books too. I like my bag very much.
45.The pencils are ______. ( )
A.blue B.yellow C.black
46.The ______ are green. ( )
A.ruler B.books C.pencils
47.What colour is the bag ( )
A.Green. B.Black. C.Blue.
48.Sarah has ______ pencils. ( )
A.7 B.8 C.9
49.Sarah draws a line with a ______. ( )
A.ruler B.book C.pencil
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I am Miss Monkey. I am on the shelf. My ball is in the box. Look! My book is in the bag. My friend, Miss Dog, is under the bed.
50.Where is Miss Dog ( )
A.She is on the shelf. B.She is under the bed. C.She is in the box.
51.Where is Miss Monkey's book ( )
A.It is on the shelf. B.It is in the bag. C.It is under the bed.
52.Is Miss Monkey on the shelf ( )
A.Yes, she is. B.Yes, he is. C.No, she isn’t.
53.Is Miss Monkey’s ball in the bag ( )
A.Yes, it is. B.Yes, she is. C.No, it isn’t.
阅读短文,根据乐乐对“模拟厨房体验区”的介绍,选择正确的答案。
Hello! My name is Lele. This is my kitchen (厨房). Look! I have fifteen apples. What’s on the plate Oh, I see some grapes. Look at the big cake. There are fourteen candles (蜡烛) on it. The eggs are in the box. How many eggs do I have Let me count, One, two, three… I have twelve eggs. And an egg for one yuan.
54.Lele has ________ apples. ( )
A. B. C.
55.Some grapes are on the ________. ( )
A.cap B.plate C.map
56.How many candles are there on the cake ( )
A.There are eleven candles. B.There are nineteen candles. C.There are fourteen candles.
57.The eggs are ________. ( )
A.on the box B.on the plate C.in the box
58.How much are the eggs ( )
A.They’re twelve yuan. B.They’re twenty yuan. C.They’re sixteen yuan.
阅读短文,根据短文内容选出正确的一项完成各小题。
My name is Amy. I’m ten years old. I’m a student. I’m from Canada. Jerry and Sarah are my friends. Jerry is a boy. He is seven years old. Sarah is a girl. She is nine years old. She is from the UK. This is Mr Wang. He is my teacher. He is from China.
59.Amy is ______ years old. ( )
A.8 B.9 C.10
60.Amy has ______ friends. ( )
A.one B.two C.three
61.Jerry is a ______. ( )
A.boy B.girl C.woman
62.Sarah is from ______. ( )
A.Canada B.the UK C.the USA
63.______ is Amy’s teacher. ( )
A.Jerry B.Sarah C.Mr Wang
阅读理解。
Mr Ye likes dragons(龙) very much. He draws many dragons in his house. A real(真的) dragon hears of Mr Ye. He is deeply moved(深深地被感动了). He wants to see Mr Ye and make friends with him. “Hi, Mr Ye! Nice to meet you.” The real dragon comes to see Mr Ye, but Mr Ye runs away quick (飞快地逃跑). “Help! Help!” He shouts.
64.Mr Ye likes _______ very much. ( )
A.bears B.dragons C.tigers
65.A real dragon hears of _______. ( )
A.Mr Ye B.Mr Dragon C.Mr Wang
66.Why(为什么) is the real dragon deeply moved ( )
A.Because Mr Ye likes dragons very much.
B.Because Mr Ye draws many dragons in his house.
C.Both A and B.
67.The real dragon wants to _______ with Mr Ye. ( )
A.dance B.draw dragons C.make friends
68.Does Mr Ye like the real dragon ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.We don’t know.
阅读理解。
Hello, I’m Beibei. I’m a panda. I’m from China. Look! This is my family. The man is my dad. He’s tall and fat. He has a black and whte body. The boy is my brother. He has a black and white body too. The woman is my mum. She has big eyes. She’s very beautiful. Who’s that girl Oh, right! That is my sister, Jingjing. Welcome to my home.
69.Beibei is a ______. ( )
A.monkey B.giraffe C.panda
70.Beibei is from ______. ( )
A.China B.Canada C.the UK
71.Beibei’s father is ______. ( )
A.tall and fat B.tall and thin C.short and thin
72.Beibei’s mother has ______. ( )
A.small eyes B.big eyes C.big ears
73.Jingjing is Beibei’s ______. ( )
A.brother B.sister C.mother
阅读短文,完成任务。
Hello! My name’s Sarah. I have three friends (朋友). Wu BinBin, Mike and Tim. I like eggs and milk. Wu Binbin likes bread and juice. Mike would like some fish and water. Tim wants (想要) some rice and vegetables.
74.Sarah has ______ friends. ( )
A.2 B.5 C.3
75.Sarah likes ______ and ______. ( )
A.eggs; milk B.eggs; juice C.fish; water
76.Wu Binbin likes bread and ______. ( )
A.juice B.milk C.water
77.Mike would like ______ and ______. ( )
A.fish; juice B.fish; water C.bread; juice
78.Tim wants ______ and ______. ( )
A.rice; milk B.rice; vegetables C.water; fish
阅读理解。
I have a small room. There are many things in it. I have a lot of toys. I like my toy car best. I can drive it around the room. I also have a doll. It’s very cute. I often hold it with my arms. And there are some books on the shelf. They are interesting.
79.What does the writer (作者) have in the room ( )
A.Toys and books. B.Only (只有) toys. C.Only books.
80.What toy does the writer like best ( )
A.The doll. B.The toy car. C.The ball.
81.What can the writer do with the doll ( )
A.Drive it around. B.Bounce it on the ground. C.Hold it in arms.
82.Where are the books ( )
A.On the floor. B.On the shelf. C.In the box.
83.What does the writer think of the books ( )
A.They are boring. B.They are interesting. C.They are difficult.
阅读理解。
Hello! I’m Lily. I’m a girl. I like healthy food. I often have bread, eggs and milk for breakfast. For lunch, I have rice, meat and vegetables. I like fruit, too. I often eat apples, bananas and oranges. I don’t like junk food. Hamburgers and candy are junk food. They are not good for me.
84.Lily likes _________. ( )
A.healthy food B.junk food
85.Lily often has _________ for breakfast. ( )
A.bread, eggs and juice B.bread, eggs and milk
86.Lily has rice, meat and vegetables for _________. ( )
A.breakfast B.lunch
87.Lily likes _________. ( )
A.hamburgers B.fruit
88._________ are junk food. ( )
A.Vegetables B.Hamburgers and candy
阅读短文,选择正确的选项。
Healthy eating habits(饮食习惯)are very important. We should eat fruit and vegetables every day. They are good for us. They have vitamins and minerals(矿物质). Milk and eggs are also good for us. Drink some milk or eat an egg every day. They can make us strong. Don’t eat too much sweet food. Eating too many candies is not good for us. Some students don’t eat breakfast. That’s not good. Eat breakfast like a king(早餐要吃得丰盛)!
89.________ can give us vitamins and minerals. ( )
A.Fruit B.Vegetables C.A and B
90.________ can make us strong. ( )
A.Water B.Milk and eggs C.Soup
91.Which is not good for us according to the passage(根据文章) ( )
A.Eat too much sweet food. B.Don’t eat breakfast. C.Both A and B.
92.The passage is about _________. ( )
A.healthy eating habits B.healthy food C.breakfast
阅读短文,选择正确答案。
Hi, I’m Zhang Peng. Welcome to my room. Look, some books are on the desk. I like to read books. The ball is under the desk. The cap is on the chair. A picture is on the wall. It’s very beautiful. In the picture, a girl rows a boat, a woman drives a car and a man reads a book. I like my room.
93.Where are the books ( )
A.They’re in the desk. B.They’re on the desk. C.They’re under the desk.
94.Where is the picture ( )
A.It’s on the chair. B.It’s under the book. C.It’s on the wall.
95.Is the ball under the desk ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t. C.We don’t know.
96.Is the cap on the desk ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t. C.We don’t know.
97.What are the people in the picture doing ( )
A.A girl drives a car, a woman rows a boat and a man reads a book.
B.A girl rows a boat, a woman drives a car and a man reads a book.
C.A girl reads a book, a woman rows a boat and a man drives a car.
阅读短文,选择正确的答案。
I’m Nancy. I’m from the USA.I go to the zoo today with my friend John. We see many animals there. The panda is black and white. It is from China. It has a fat body. The monkey is so cute. It has a long tail and long arms. It has a thin body. The elephant is very big. It has a long nose and big ears. Its (它的) legs are very strong (强壮的).
98.Nancy is from _____. ( )
A.the UK B.the USA C.China
99.The panda has a _____ body. ( )
A.fat B.big C.thin
100.John is Nancy’s _____. ( )
A.teacher B.brother C.friend
101.The elephant has _____ ears. ( )
A.big B.small C.long
102.The panda is from _____. ( )
A.the UK B.the USA C.China
阅读短文,选择正确的答案。
Hi, my name is Lisa. I’m a girl. I’m ten years old. I’m from Australia (澳大利亚). I’m a pupil (小学生). I have a new friend. His name is Jack. He has big eyes and a small nose. He’s a pupil, too. He’s from Canada. We like to play. What about you
103.Lisa is a _____. ( )
A.teacher B.girl C.boy
104.Lisa is _____ years old. ( )
A.8 B.9 C.10
105.Jack and Lisa are _____. ( )
A.friends B.brothers C.sisters (姐妹)
106.Jack has _____. ( )
A.small eyes B.a big nose C.big eyes
107.Jake is from _____. ( )
A.Australia B.Canada C.the UK
阅读短文,选择正确的答案。
My name’s Xiao Hong. I’m ten years old. I’m a student. I’m from Canada. I have two good friends. They are Jerry and Sarah. Jerry is a boy. He is seven years old. Sarah is a girl. She is nine years old. She is from the UK. This is Mr Wang. He is my teacher. He is from China. I love them and they love me.
108.Xiao Hong is ____________ years old. ( )
A.8 B.9 C.10
109.Xiao Hong has ____________ friends. ( )
A.three B.two C.one
110.Mr Wang is from ____________. ( )
A.Canada B.the USA C.China
111.Jerry is a ____________. ( )
A.boy B.girl C.teacher
112.Sarah is from ____________. ( )
A.Canada B.the UK C.the USA
阅读短文,选择正确答案。
Hello! My name is Amy. I’m from the UK. I’m a student. I have a new friend. His name is Zhang Peng. He is from China. He is a good student. We are in the same class. Mr Jones is our teacher. He is from the USA.He is tall and kind.
113.Amy is from ______. ( )
A.the USA B.the UK C.China
114.Zhang Peng is a ______. ( )
A.teacher B.student C.girl
115.Mr Jones is from ______. ( )
A.the USA B.the UK C.China
116.Amy and Zhang Peng are ______. ( )
A.teachers B.friends C.sisters
阅读理解。
I have a good friend. His name is Tom. He has a big schoolbag. There are many school things in it. He has six books, four pens, three pencils and two erasers. He also has a ruler and a pencil box. The ruler is long and the pencil box is blue. Tom likes his schoolbag very much. He takes it to school every day.
117.Who is the writer’s friend ( )
A.Tom. B.Mike. C.Jack.
118.How many books does Tom have ( )
A.Four. B.Five. C.Six.
119.What color is the pencil box ( )
A.Red. B.Blue. C.Green.
120.Does Tom like his schoolbag ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.We don’t know.
121.What’s in Tom’s schoolbag ( )
A.Books, pens, pencils, erasers, ruler and pencil box.
B.Books, pens, pencils, erasers and ruler.
C.Books, pens, pencils and eraser.
阅读绘本,选择正确的答案。
Hi, I’m Lily. I’m from China. I’m a student. This is my father. He’s a teacher. I often draw a picture for him.
This is my mother. She’s a teacher, too. We often sing and dance together. I have a dog. It’s cute. We often play together. It’s my best(最好的) friend.
122.Lily is from ______. ( )
A.China B.the UK C.Canada
123.Lily is a ______. ( )
A.teacher B.student C.boy
124.Lily often ______ for her father. ( )
A.makes a card B.draws a picture C.sings
125.Lily’s father and mother are ______. ( )
A.classmates B.teachers C.friends
126.Lily often ______ with(和……一起) the dog. ( )
A.plays B.sings and dances C.talks
阅读短文,选择正确答案。
My name is Rabbit. I’m nine years old. I like my school very much. Because the teachers and students are very nice. Mr Dog is my Chinese (语文) teacher. Mr Cat is my English teacher. They like us very much. Kiwi is a boy. He is my best (最好的) friend. He is nine years old, too. We like orange.
127.Rabbit is ___________ years old. ( )
A.9 B.6
128.Mr Dog is a ____________. ( )
A.student B.teacher
129.Kiwi is a ____________. ( )
A.girl B.boy
130.Kiwi and Rabbit like ___________. ( )
A.red B.orange
阅读短文,选择正确的选项。
Hello, my name is Rio. I am ten years old. I’m from the UK. I like to draw a picture. To express my love for my parents, I draw a family tree. My sister makes a card.
I have a pet dog. It’s brown. It has a long tail and big eyes. It’s so cute.
I love my family and my dog so much.
131.Rio is from _______. ( )
A.the USA B.the UK C.Canada
132.Rio has a _______. ( )
A.bird B.cat C.dog
133.The pet has a ________ tail and _______ eyes. ( )
A.long; big B.long; small C.short; big
134.Rio ________ to show his love for his parents. ( )
A.draws a family tree B.makes a card C.sings songs
阅读短文,选择正确答案。
Hello! I’m Amy Smith. I’m a girl from Canada. I am nine years old. I have a small but happy family. Look! This is my family picture. The tall and fat man is my father. He is a maths teacher. The short and thin woman is my mother. She is a teacher too. She teaches(教) English. Who is the girl It’s me. I am a student. I say “I love you!” to my mum and dad every day. They often make me gifts. I love my family.
135.Amy is from ______. ( )
A. B. C.
136.Amy is ______ years old. ( )
A.9 B.8 C.7
137.Amy’s father is ______. ( )
A.tall and thin B.tall and fat C.short and fat
138.How does Amy show her love to her mum and dad
A.Make gifts. B.Say “Thank you!”. C.Say “I love you!”.
139.The theme of the passage is about ______. ( )
A.family B.country C.food
阅读理解,选择最佳答案。
I have a good friend. Her name is Lily. She has a pet dog. It’s brown. It has a short tail and big ears. It’s very friendly. Lily likes to play with it. She often takes it for a walk. She also makes toys for it. Sometimes she sings songs to it. The dog likes to follow Lily everywhere. It’s really cute.
140.What’s Lily’s pet ( )
A.A cat. B.A dog. C.A rabbit.
141.What color is the pet ( )
A.Black. B.Brown. C.White.
142.What does the pet have ( )
A.A long tail and small ears.
B.A short tail and big ears.
C.A long body and short legs.
143.What does Lily often do with the pet ( )
A.Take it for a walk. B.Make toys for it. C.Both A and B.
144.Is the dog cute ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t. C.We don’t know.


()
()
参考答案与试题解析
1.B 2.A 3.C 4.B 5.C
【导语】本文讲了明明房间里的物品与方位。
1.句意:明明有一个_____和一个_______。A帽子;桌子,B架子;椅子,C架子;帽子,根据“I have a new shelf and a new chair (椅子).”,可知明明有一个架子和一个椅子,故选B。
2.句意:______在架子上。A书,B铅笔,C包,根据“The book is on the shelf.”,可知书在架子上,故选A。
3.句意:尺子在书_______。A在……上,B在……里,C在……下面,根据“The ruler is under the book.”,可知尺子在书下面,故选C。
4.句意:猫在哪?A在桌子下面。B在椅子下面。C在地图下面。根据“Where is my cat Look! It’s under the chair.”,可知猫在椅子下面,故选B。
5.句意:_______在铅笔盒里。A尺子,B铅笔,C钢笔,根据“The pen is in the pencil box.”,可知钢笔在铅笔盒里,故选C。
6.B 7.A 8.B 9.A 10.A
【导语】本文讲了动物,
6.句意:大明和______去动物园。A他的父亲/母亲,B他的父母,C他的朋友,根据“Daming goes to the zoo with his parents.”,可知大明和父母去动物园,故选B。
7.句意:______又大又胖。A大象,B熊,C斑马,根据“The elephant is big and fat.”,可知大象又大又胖,故选A。
8.句意:______有一条漂亮的尾巴。A斑马,B狐狸,C猴子,根据“The fox has a beautiful tail.”,可知狐狸有一跳漂亮的尾巴,故选B。
9.句意:大明非常喜欢______。A熊,B大象,C斑马,根据“Daming likes the bear very much.”,可知大明非常喜欢熊,故选A。
10.句意:他们很______。A高兴的,B伤心的,C不高兴的,根据“They are happy today.”,可知他们很高兴,故选A。
11.B 12.C 13.C 14.A 15.C
【导语】本文主要介绍了动物的强大的感觉。
11.句意:触觉可以帮助鲇鱼找到食物。A品尝,B触摸,C闻,根据“Catfish(鲇鱼)have a great sense of touch.”可知触觉可以帮助鲇鱼找到食物,故选B。
12.句意:海豚可以在水下和同伴听和说。A听,B说话,C听和说,根据“They can hear and talk with other dolphins.”可知海豚可以在水下和同伴听和说,故选C。
13.句意:鹰可以在天空看到兔子。A鲇鱼,B海豚,C鹰,根据“Eagles(鹰) have good Eyesight. They can see food from high in the sky.”可知鹰在天空可以看到兔子,故选C。
14.句意:单词“eyesight”意思是视力。根据“They can see food from high in the sky.”可知鹰在天空可以看到兔子,有好的视力,故选A。
15.句意:海报的最佳标题是什么?A 令人惊讶的动物,B动物的感觉,C具有强大感觉的动物,通读全文可知本文主要介绍了鲇鱼有好的触觉,海豚有好的听觉,鹰有好的视觉,标题应该是有不同感觉的动物,C符合题意,故选C。
16.A 17.B 18.C 19.A 20.B
【导语】本文讲了学校人员。
16.句意:丹尼是一个______。A男孩,B女孩,C男人,根据“My name’s Danny. I am a boy.”,可知丹尼是一个男孩,故选A。
17.句意:丹尼有两个新_______。A老师,B同学,C朋友,根据“I have two new classmates today.”,可知丹尼有两个新同学,故选B。
18.句意:丽萨来自_______。A加拿大,B中国,C美国,根据“This is Lisa. She is my neighbour too. She’s from the USA.”,可知丽萨来自美国,故选C。
19.句意:陆昊喜欢_______。根据“That’s Lu Hao. He’s from China. He likes pandas.”,可知陆昊喜欢熊猫,故选A。
20.句意:______是我们的老师。A格林小姐,B格林先生,C那个女人,根据“That’s our teacher, Mr Green.”,可知格林先生是我们的老师,故选B。
21.A 22.C 23.B 24.B 25.B
【导语】本文主要讲述了房间的介绍。
21.句意:我的房间很________。A大的,B小的,C不好。根据“This is my room. Look at it. It is big.”可知我的房间很大,故选A。
22.句意:四本_________在架子上。A钢笔,B尺子,C书。根据“There are(有) 4 books on the shelf.”可知架子上有4本书,故选C。
23.句意:我的包是在书桌的_________。A在……上,B在……里面,C在……下面。根据“My bag is in the desk.”可知包在书桌里面,故选B。
24.句意:我的玩具_______是在床底。A出租车,B小汽车,C盒子。根据“I have a toy car. It is under my bed.”可知我的玩具小汽车在床底,故选B。
25.句意:我的____是在包里。A铅笔,B尺子,C球。根据“My pen and ruler are in the bag.”可知钢笔和尺子在包里,故选B。
26.B 27.C 28.C 29.A 30.A
【导语】本文介绍了杰克的兴趣爱好。
26.句意:杰克是一个______。A小狗,B小男孩,C大男孩,根据“Jack is a little boy.”,可知杰克是一个小男孩,故选B。
27.句意:他经常给他妈妈_______。A做卡片,B唱歌,C画画,根据“He often draws picture for his mum.”,可知他经常给他妈妈画画,故选C。
28.句意:他不喜欢______。A画,B玩,C唱歌,根据“But he doesn’t like singing.”,可知不喜欢唱歌,故选C。
29.句意:他经常和他的_____一起玩。A玩具狗,B狗,C妈妈,根据“He often plays with his toy dog.”,可知他经常和他的狗一起玩,故选A。
30.句意:哪一项是正确的?A杰克喜欢画画。B有时他画一只老虎。C杰克不喜欢他的玩具狗。根据“He likes drawing.”,可知选项A描述正确,故选A。
31.A 32.C 33.C 34.A 35.C
【导语】本文主要写了玛丽的宠物狗和猫。
31.句意:库奇是玛丽的_______。A狗,B猫,C妹妹/姐姐。根据文中句子“Cookie is my dog.”可知库奇是玛丽的狗,故选A。
32.句意:库奇有一个长的______。A尾巴,B头,C身体。根据文中句子“It has a long body and short legs.”可知库奇有一个长的身体,故选C。
33.句意:露西是什么颜色?A它是黑色的。B它是棕色的。C它是白色的。根据文中句子“Lucy is my cat. It’s fat. It’s white.”可知露西是白色的,故选C。
34.句意:露西有_______。A小眼睛。B小耳朵。C一条短尾巴。根据文中句子“It has a long tail and small eyes.”可知露西有小眼睛,故选A。
35.句意:玛丽的妈妈经常_______。A喂饼干和露西,B给玛丽做衣服,C给库奇和露西做衣服。根据文中句子“My mother often makes clothes for them.”可知玛丽的妈妈经常给库奇和露西做衣服,故选C。
36.B 37.A 38.B 39.B 40.A
【导语】本文讲了学校花园。
36.句意:他们星期一在花园里做什么?A摘花。B给植物浇水。C吃蔬菜。根据“We water the plants every Monday and Thursday.”,可知他们星期一在花园里给植物浇水,故选B。
37.句意:西红柿是什么颜色的?A红色的。B橙色的。C绿色的。根据“The tomatoes are red, and the carrots are orange.”,可知西红柿是红色的,故选A。
38.句意:今天是星期几?A星期一。B星期二。C星期四。根据“Today is Tuesday.”,可知今天是星期二,故选B。
39.句意:李老师告诉学生们什么?A“给植物浇水!”B“不要摘花!”C“吃胡萝卜!”根据“Miss Li says, “Don’t pick the flowers!””,可知告诉同学们不要摘花,故选B。
40.句意:学生们喜欢这个花园吗?根据“We like working in the garden. It’s fun!”,可知学生们喜欢这个花园,答语为肯定回答,故选A。
41.C 42.A 43.B 44.C
【导语】本文讲了饮食。
41.句意:艾米想要一些______。A面条和牛奶,B果汁和鸡蛋,C面条和果汁,根据“I’d like some noodles and juice. ”,可知艾米想要一些面条和果汁,故选C。
42.句意:汤姆想要一些_______。A牛奶,B果汁,C水,根据“Tom would like some bread and milk.”,可知汤姆想要一些面包和牛奶,故选A。
43.句意:莉莉想吃一些______。A米饭,B蔬菜,C水果,根据“What about Lily She would like some vegetables and soup.”,可知莉莉想吃一些蔬菜,故选B。
44.句意:艾米正在和她的______吃饭。A邻居,B同学,C朋友,根据“I’m having a meal(餐) with my friends.”,可知艾米正在和她的朋友吃饭,故选C。
45.B 46.A 47.C 48.B 49.A
【导语】本文讲了学习用品。
45.句意:铅笔是______。A蓝色的,B黄色的,C黑色的,根据“I see eight pencils. They are yellow and long.”,可知铅笔是黄色的,故选B。
46.句意:______是绿色的。A尺子,B书,C铅笔,根据“The ruler in the bag is green.”,可知尺子是绿色的,故选A。
47.句意:包是什么颜色的?A绿色的。B黑色的。C蓝色的。根据“I have a beautiful bag. It’s blue.”,可知包是蓝色的,故选C。
48.句意:萨拉有______支铅笔。根据“I see eight pencils.”,可知萨拉有8支铅笔,故选B。
49.句意:萨拉用一把______画一条线。A尺子,B书,C铅笔,根据“The ruler in the bag is green. I draw a line with it.”,可知萨拉用一把尺子画一条线,故选A。
50.B 51.B 52.A 53.C
【导语】本文介绍猴子小姐、狗小姐和其他东西的位置。
50.问句句意:狗小姐在哪?A她在书架上。B她在床底下。C她在盒子里。根据“My friend, Miss Dog, is under the bed.”,可知狗小姐是在床底下,故选B。
51.问句句意:猴子小姐的书在哪?A它在书架上。B它在包里。C它在床底下。根据“Look! My book is in the bag.”,可知她的书在包里,故选B。
52.问句句意:猴子小姐在书架上吗?A是的,她是。B是的,他是。C不,她不在。根据“Hello, I am Miss Monkey. I am on the shelf. ”,可知猴子小姐在书架上,所以是肯定回答,猴子小姐是女性,故选A。
53.问句句意:猴子小姐的球在包里吗?A是的,它是。B是的,她是。C不,它不在包里。根据“My ball is in the box.”,可知她的球是在箱子里,所以是否定回答,故选C。
54.C 55.B 56.C 57.C 58.A
【导语】本文介绍了乐乐模拟厨房里的物品。
54.句意:乐乐有______个苹果。根据“I have fifteen apples.”,可知乐乐有15个苹果,故选C。
55.句意:一些葡萄在______上。A帽子,B盘子,C地图,根据“What’s on the plate Oh, I see some grapes.”,可知葡萄在盘子上,故选B。
56.句意:蛋糕上有多少支蜡烛?A有11支蜡烛。B有19支蜡烛。C有14支蜡烛。根据“There are fourteen candles (蜡烛) on it.”,可知蛋糕上有14支蜡烛,故选C。
57.句意:鸡蛋_______。A在盒子上,B在盘子上,C在盒子里,根据“The eggs are in the box.”,可知鸡蛋在盒子里,故选C。
58.句意:鸡蛋多少钱?A它们12元。B它们20元。C它们16元。根据“I have twelve eggs. And an egg for one yuan.”,可知鸡蛋12元,故选A。
59.C 60.B 61.A 62.B 63.C
【导语】本文主要介绍了艾米和她的两个朋友以及她的老师。
59.句意:艾米____岁。根据“My name is Amy. I’m ten years old.”可知艾米十岁,故选C。
60.句意:艾米有____朋友。A一,B二,C三。根据“Jerry and Sarah are my friends.”可知艾米有两个朋友,故选B。
61.句意:杰瑞是个____。A男孩,B女孩,C女人。根据“ Jerry is a boy.”可知杰瑞是个男孩,故选A。
62.句意:萨拉来自____。A加拿大,B英国,C美国。根据“Sarah is a girl. She is nine years old. She is from the UK. ”可知萨拉来自英国,故选B。
63.句意:____艾米的老师。A杰瑞,B萨拉,C王先生。根据“This is Mr Wang. He is my teacher. ”可知王先生是艾米的老师,故选C。
64.B 65.A 66.C 67.C 68.B
【导语】本文讲了叶公好龙的故事。
64.句意:叶先生非常喜欢_______。A熊,B龙,C老虎,根据“Mr Ye likes dragons(龙) very much.”,可知叶先生非常喜欢龙,故选B。
65.句意:一条真正的龙听说了______。A叶先生,B龙先生,C王先生,根据“A real(真的) dragon hears of Mr Ye.”,可知一条真正的龙听说了叶先生,故选A。
66.句意:为什么一条真正的龙会深深地被感动?A因为叶先生非常喜欢龙。B因为叶先生在家里画了很多龙。根据“Mr Ye likes dragons(龙) very much. He draws many dragons in his house. A real(真的) dragon hears of Mr Ye. He is deeply moved(深深地被感动了).”,可知因为叶先生非常喜欢龙和叶先生在家里画了很多龙,故选C。
67.句意:一条真正的龙想和叶先生_______。A跳舞,B画龙,C交朋友,根据“He wants to see Mr Ye and make friends with him.”,可知一条真正的龙想和叶先生交朋友,故选C。
68.句意:叶先生喜欢真正的龙吗?根据“The real dragon comes to see Mr Ye, but Mr Ye runs away quick (飞快地逃跑). “Help! Help!” He shouts.”,可知叶先生不喜欢真正的龙,答语为否定回答,故选B。
69.C 70.A 71.A 72.B 73.B
【导语】本文介绍了大熊猫贝贝一家人。
69.句意:贝贝是一只_______。A猴子,B长颈鹿,C熊猫,根据“Hello, I’m Beibei. I’m a panda.”,可知贝贝是一只熊猫,故选C。
70.句意:贝贝来自_______。A中国,B加拿大,C英国,根据“Hello, I’m Beibei. I’m a panda. I’m from China.”,可知贝贝来自中国,故选A。
71.句意:贝贝的爸爸______。A又高又胖,B又高又瘦,C又矮又瘦,根据“The man is my dad. He’s tall and fat.”,可知贝贝的爸爸又高又胖,故选A。
72.句意:贝贝的妈妈有______。A小眼睛,B大眼睛,C大耳朵,根据“The woman is my mum. She has big eyes.”,可知贝贝的妈妈有大眼睛,故选B。
73.句意:晶晶是贝贝的_______。A弟弟,B妹妹,C妈妈,根据“That is my sister, Jingjing.”,可知晶晶是贝贝的妹妹,故选B。
74.C 75.A 76.A 77.B 78.B
【导语】本文主要写了莎拉和朋友喜欢的食物。
74.句意:莎拉有___朋友。根据文中句子“I have three friends (朋友). ”可知是三个。故选C。
75.句意:莎拉喜欢_____和_____。A鸡蛋;牛奶,B鸡蛋;果汁,C鱼;水,根据文中句子“I like eggs and milk.”可知是鸡蛋和牛奶。故选A。
76.句意:吴彬彬喜欢面包和______。A果汁,B牛奶,C水,根据文中句子“Wu Binbin likes bread and juice.”可知是果汁。故选A。
77.句意:迈克想要_____和______。A鱼;果汁,B鱼;水,C面包;果汁,根据文中句子“Mike would like some fish and water.”可知是鱼和水。故选B。
78.句意:蒂姆想要_____和______。A米饭;牛奶,B米饭;蔬菜,C水;鱼,根据文中句子“Tim wants (想要) some rice and vegetables.”可知是米饭和蔬菜。故选B。
79.A 80.B 81.C 82.B 83.B
【导语】本文主要介绍房间及房间内的玩具。
79.句意:作者的房间里有什么?A玩具和书。B只有玩具。C只有书。根据“I have a lot of toys.”和“And there are some books on the shelf.”可知有玩具和书,故选A。
80.句意:作者最喜欢什么玩具?A洋娃娃。B玩具汽车。C球。根据“I like my toy car best.”可知最喜欢玩具汽车,故选B。
81.句意:作者可以用娃娃做什么?A开车四处走动。B在地面上弹跳。C握住它。根据“I often hold it with my arms.”可知可以用手握住它,故选C。
82.句意:书在哪里?A在地上。B在架子上。C在箱子里。根据“And there are some books on the shelf.”可知书在架子上,故选B。
83.句意:作者如何看待这些书?A它们是无聊的。B它们是有趣的。C它们是困难的。根据“They are interesting.”可知是有趣的,故选B。
84.A 85.B 86.B 87.B 88.B
【导语】本文主要描述了莉莉的健康饮食。
84.句意:莉莉喜欢______。A健康的食物,B垃圾食品。根据“Hello! I’m Lily. I’m a girl. I like healthy food.”可知莉莉喜欢健康的食物,故选A。
85.句意:莉莉早餐经常吃______。A面包、鸡蛋和果汁;B面包、鸡蛋和牛奶。根据“I often have bread, eggs and milk for breakfast.”可知莉莉早餐吃面包、鸡蛋和牛奶,故选B。
86.句意:莉莉_______吃米饭,肉和蔬菜。A早餐,B午餐。根据“For lunch, I have rice, meat and vegetables.”可知莉莉午餐吃米饭,肉和蔬菜,故选B。
87.句意:莉莉喜欢______。A汉堡,B水果。根据“I like fruit, too.”可知莉莉喜欢水果,故选B。
88.句意:_______是垃圾食品。A蔬菜,B汉堡和糖果,根据“Hamburgers and candy are junk food. They are not good for me.”可知汉堡和糖果是垃圾食品,故选B。
89.C 90.B 91.C 92.A
【导语】本文是关于健康的饮食习惯非常重要。
89.句意:______可以给我们提供维生素和矿物质。A水果,B蔬菜,C水果和蔬菜,根据原文“We should eat fruit and vegetables every day. They have vitamins and minerals(矿物质).”可知我们应该每天吃水果和蔬菜。它们富含维生素和矿物质,故选C。
90.句意:______可以让我们变强壮。A水,B牛奶和鸡蛋,C汤,根据原文“Drink some milk or eat an egg every day. They can make us strong.”可知每天喝一些牛奶或者吃一个鸡蛋。它们可以让我们变强壮。故选B。
91.句意:根据文章,哪一个对我们身体不好?A吃过多的甜食。B不吃早餐。C吃过多的甜食和不吃早餐。根据原文“Don’t eat too much sweet food. Eating too many candies is not good for us. Some students don’t eat breakfast. That’s not good.”可知不要吃过多的甜食。吃太多糖果对我们身体不好。一些学生不吃早餐。那也是不好的。所以吃过多的甜食和不吃早餐,对我们的身体都不好,故选C。
92.句意:文章是关于______。A健康的饮食习惯,B健康的食物,C早晨,根据原文“Healthy eating habits(饮食习惯)are very important.”可知健康的饮食习惯很重要。综合全文可知,文章是关于健康的饮食习惯,故选A。
93.B 94.C 95.A 96.B 97.B
【导语】本文主要介绍张鹏的房间。
93.句意:书在哪?A它们在桌子里。B它们在桌子上。C它们在桌子下面。根据“Look, some books are on the desk.”可知书在桌子上,故选B。
94.句意:图画在哪?A它在椅子上。B它在书下面。C它在墙上。根据“A picture is on the wall.”可知图画在墙上,故选C。
95.句意:球在桌子下面吗?A是的,它在。B不,它不在。C我们不知道。根据“The ball is under the desk.”可知球在桌子下面,故选A。
96.句意:帽子在桌子上吗?A是的,它在。B不,它不在。C我们不知道。根据“The cap is on the chair.”可知帽子在椅子上,故选B。
97.句意:图画中的人正在做什么?A一个女孩开着一辆车,一个妇女在划船,一个男人在看书。B一个女孩在划船,一个妇女在开车,一个男人在看书。C一个女孩在看书,一个女人在划船,一个男人在开车。根据“In the picture, a girl rows a boat, a woman drives a car and a man reads a book.”可知一个女孩在划船,一个女人在开车,一个男人在看书,故选B。
98.B 99.A 100.C 101.A 102.C
【导语】本文主要介绍动物园里的动物及其特征。
98.句意:南希来自_____。A英国,B美国,C中国。根据“I’m Nancy. I’m from the USA.”可知来自美国,故选B。
99.句意:熊猫有一个____身体。A胖的,B大的,C瘦的。根据“It has a fat body.”可知是胖的,故选A。
100.句意:约翰是南希的_____。A老师,B哥哥(弟弟),C朋友。根据“I go to the zoo today with my friend John.”可知约翰是南希的朋友,故选C。
101.句意:大象有____耳朵。A大的,B小的,C长的。根据“It has a long nose and big ears.”可知是大耳朵,故选A。
102.句意:熊猫来自______。A英国,B美国,C中国。根据“It is from China.”可知熊猫来自中国,故选C。
103.B 104.C 105.A 106.C 107.B
【导语】本文主要介绍了丽莎和杰克的个人情况。
103.句意:丽莎是一个____。A老师,B女孩,C男孩。根据“Hi, my name is Lisa. I’m a girl.”可知丽莎是女孩,故选B。
104.句意:丽莎____岁了。A8,B9,C10。根据“I’m ten years old.”可知丽莎10岁了,故选C。
105.句意:杰克和丽莎是____。A朋友,B兄弟,C姐妹。根据“I have a new friend. His name is Jack.”可知杰克和丽莎是朋友,故选A。
106.句意:杰克有____。A小眼睛,B一个大鼻子,C大眼睛。根据“His name is Jack. He has big eyes and a small nose.”可知杰克有大眼睛和一个小鼻子,故选C。
107.句意:杰克来自____。A澳大利亚,B加拿大,C英国。根据“He’s from Canada.”可知杰克来自加拿大,故选B。
108.C 109.B 110.C 111.A 112.B
【导语】本文介绍了肖红,肖红的朋友和老师、
108.句意:肖红_____岁。根据“My name’s Xiao Hong. I’m ten years old.”,可知肖红10岁,故选C。
109.句意:肖红有______位朋友。A三,B二,C一,根据“I have two good friends.”,可知肖红有两位朋友,故选B。
110.句意:王先生来自_______。A加拿大,B美国,C中国,根据“This is Mr Wang. He is my teacher. He is from China.”,可知王先生来自中国,故选C。
111.句意:杰瑞是一个_______。A男孩,B女孩,C老师,根据“Jerry is a boy.”,可知杰瑞是一个男孩,故选A。
112.句意:莎拉来自______。A加拿大,B英国,C美国,根据“Sarah is a girl. She is nine years old. She is from the UK.”,可知莎拉来自英国,故选B。
113.B 114.B 115.A 116.B
【导语】本文介绍了艾米,艾米的朋友张鹏和老师。
113.句意:艾米来自______。A美国,B英国,C中国,根据“My name is Amy. I’m from the UK.”,可知艾米来自英国,故选B。
114.句意:张鹏是一名______。A老师,B学生,C女孩,根据“His name is Zhang Peng. He is from China. He is a good student.”,可知张鹏是一名学生,故选B。
115.句意:琼斯先生来自________。A美国,B英国,C中国,根据“Mr Jones is our teacher. He is from the USA.”,可知琼斯先生来自美国,故选A。
116.句意:艾米和张鹏是_______。A老师,B朋友,C姐妹,根据“My name is Amy. I’m from the UK. I’m a student. I have a new friend. His name is Zhang Peng.”,可知艾米和张鹏是朋友,故选B。
117.A 118.C 119.B 120.A 121.A
【导语】本文主要写了作者好朋友汤姆的书包及学习用品。
117.句意:作者的朋友是谁?A汤姆。B迈克。C杰克。根据文中句子“I have a good friend. His name is Tom.”可知作者的朋友是汤姆,故选A。
118.句意:汤姆有多少本书?A四本。B五本。C六本。根据文中句子“He has six books, four pens, three pencils and two erasers.”可知汤姆有六本书,故选C。
119.句意:文具盒是什么颜色?A红色的。B蓝色的。C绿色的。根据文中句子“The ruler is long and the pencil box is blue.”可知文具盒是蓝色的,故选B。
120.句意:汤姆喜欢他的书包吗?根据文中句子“Tom likes his schoolbag very much.”可知汤姆非常喜欢他的书包,故选A。
121.句意:汤姆的书包里有什么?A书、钢笔、铅笔、橡皮、尺子和铅笔盒。B书、钢笔、铅笔、橡皮和尺子。C书、钢笔、铅笔和橡皮。根据文中句子“There are many school things in it. He has six books, four pens, three pencils and two erasers. He also has a ruler and a pencil box.”可知书包里的物品,包括书、钢笔、铅笔、橡皮、尺子和铅笔盒,故选A。
122.A 123.B 124.B 125.B 126.A
【导语】本文介绍了莉莉,莉莉的家人和狗。
122.句意:莉莉来自_______。A中国,B英国,C加拿大,根据“I’m from China.”,可知莉莉来自中国,故选A。
123.句意:莉莉是一个_______。A老师,B学生,C男孩,根据“I’m a student.”,可知莉莉是一个学生,故选B。
124.句意:莉莉经常给她爸爸_______。A做卡片,B画画,C唱歌,根据“This is my father. He’s a teacher. I often draw a picture for him.”,可知莉莉经常给爸爸画画,故选B。
125.句意:莉莉的爸爸和妈妈是_______。A同学,B老师,C朋友,根据“This is my father. He’s a teacher. This is my mother. She’s a teacher, too.”,可知莉莉的爸爸和妈妈是老师,故选B。
126.句意:莉莉经常和狗一起______。A玩,B唱歌跳舞,C说话,根据“I have a dog. It’s cute. We often play together.”,可知莉莉经常和狗一起玩,故选A。
127.A 128.B 129.B 130.B
【导语】本文讲了动物故事。
127.句意:Rabbit______岁。根据“My name is Rabbit. I’m nine years old.”,可知Rabbit 9岁,故选A。
128.句意:Dog先生是一名________。A学生,B老师,根据“Mr Dog is my Chinese (语文) teacher.”,可知Dog先生是一名老师,故选B。
129.句意:Kiwi是一个_______。A女孩,B男孩,根据“Kiwi is a boy.”,可知Kiwi是一个男孩,故选B。
130.句意:Kiwi和Rabbit喜欢________。A红色,B橙色,根据“We like orange.”,可知Kiwi和Rabbit喜欢橙色,故选B。
131.B 132.C 133.A 134.A
【导语】本文介绍了里奥和里奥的狗。
131.句意:里奥来自_______。A美国,B英国,C加拿大,根据“I’m from the UK.”,可知里奥来自英国,故选B。
132.句意:里奥有一只_______。A鸟,B猫,C狗,根据“I have a pet dog.”,可知里奥有一只狗,故选C。
133.句意:宠物有一条______尾巴和______眼睛。A长的;大的,B长的;小的,C短的;大的,根据“It has a long tail and big eyes.”,可知宠物有一条长尾巴和大眼睛,故选A。
134.句意:里奥________表达他对父母的爱。A绘制家谱,B制作卡片,C唱歌,根据“To express my love for my parents, I draw a family tree.”,可知里奥绘制家谱表达他对父母的爱,故选A。
135.B 136.A 137.B 138.C 139.A
【导语】本文主要介绍了艾米的家庭。
135.句意:艾米来自______。A美国,B加拿大,C英国。根据文中“I’m Amy Smith. I’m a girl from Canada.”可知艾米来自加拿大,故选B。
136.句意:艾米______岁。A9,B8,C7。根据文中“I am nine years old.”可知艾米9岁了,故选A。
137.句意:艾米的爸爸是______。A又高又瘦,B又高又胖,C又矮又胖。根据文中“The tall and fat man is my father.”可知艾米的爸爸又高又胖,故选B。
138.句意:艾米如何向她的父母表达爱?A制作礼物。B说“谢谢!”,C说“我爱你!”。根据文中“I say “I love you!” to my mum and dad every day.”可知艾米经常对父母说“我爱你!”来表达爱,故选C。
139.句意:这篇文章的主题是关于______。A家庭,B国家,C食物。通过阅读全文可知本文主要介绍了艾米的家庭,故选A。
140.B 141.B 142.B 143.C 144.A
【导语】本文介绍“我”的朋友丽丽和她的宠物。
140.句意:丽丽的宠物是什么?A一只猫。B一只狗。C一只兔子。根据“The dog likes to follow Lily everywhere.狗喜欢跟着丽丽到处走。”可知这只宠物是狗。故选B。
141.句意:宠物是什么颜色的?A黑色。B棕色。C白色。根据“It’s brown.可知是棕色的。故选B。
142.句意:宠物有什么?A一条长尾巴和一对小耳朵。B一条短尾巴和一对大耳朵。C一个长身子和一双短腿。根据“It has a short tail and big ears.”可知它有一条短尾巴和一对大耳朵。故选B。
143.句意:丽丽经常和她的宠物做什么?A带它散步。B给它做玩具。根据“She often takes it for a walk. She also makes toys for it.”可知她经常带她的宠物散步和给它做玩具。故选C。
144.句意:狗可爱吗?A是的,它可爱。B不,它不可爱。C我们不知道。根据“It’s really cute.”可知它非常可爱。故选A。
()
()

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。