黑龙江省哈尔滨市德强学校2023-2024八年级下学期开学测试英语试题(含解析)

黑龙江省哈尔滨市德强学校2023-2024学年八年级下学期开学测试英语试题
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、单项选择
1.________ he is busy, ________ he keeps learning a foreign language.
A.Though, but B.Though, / C.Because, so
2.It is kind ________ us ________ to take part in saving the earth together.
A.for, remembering B.of, to remember C.for, to remember
3.—What a lovely bookshelf you have. ________ didn’t you put any books on it
—Because it was bought yesterday. I have no time to do it.
A.How come B.How about C.Why
4.— ________ do you go to the movies a month
— I go to the movies maybe once a month.
A.How often B.How soon C.How long
5.My sister has a serious ________. She has to see a dentist at once.
A.headache B.stomachache C.toothache
6.I’ll go on a picnic with my classmates tomorrow. I hope Mr. Li ________ with us.
A.to come B.can come C.coming
7.—What would you like to drink, tea, juice or coffee
—________ is OK. I don’t mind them.
A.Either B.Both C.Any
8.What ________ difference the day makes! We went to so many places to enjoy the nature.
A.a B./ C.an
9.—Why did she shout just now
—The traffic was too noisy and she had to make people ________ clearly.
A.hear B.hearing C.heard
10.He is a police officer with rich ________ and he has many strange ________.
A.experience, experience B.experiences, experience C.experience, experiences
11.—Are you ________ your sister
—No, I am ________ than her.
A.as friendly as, friendlier B.as friendly as, friendly C.as friendlier as, friendlier
12.All these shows in the world have one thing ________.
A.with the common B.in common C.for the common
13.When we arrived in America, we felt upset. But now we ________ there and have great fun.
A.are used to living B.used to live C.used to living
14.I think a true friend should be kind and helpful. For example, my best friend Mike often helps me ________ the best ________ me.
A.bring out, in B.bring in, in C.bring out, on
15.________ could have a chance to be successful if he or she tries his or her best to do all the things.
A.Someone B.No one C.Everyone
16.—I think English is more useful than Chinese.
—I don’t ________ you. They are both useful.
A.get on with B.catch up with C.agree with
17.My favorite saying is, “A true friend ________ for your hand and ________ your heart.”
A.reaches, touches B.arrives in, touches C.gets to, learn by
18.Dear boys and girls, ________ you try your best to study or work, you ________ your dream at last.
A.as long as, will realize B.as soon as, realize C.as well as, will realize
19.If you want to see ________ and plan ________ a movie this weekend, choose Mulan.
A.something special, watching
B.special something, watching
C.something special, to watch
20.When the cartoon ________ in New York on November 18, 1928, it was the first cartoon with sound and music.
A.took out B.came out C.look out
二、完形填空
Many people think the 21 time is spent, the more work will be done. So students have to spend the whole 22 doing schoolwork except the three meals.
Modern students have many 23 . They love sports, computer games, and music. A 24 holiday can get them away from too much schoolwork. And they can do what they like. But still teachers do not think about it. Because they have too much homework. They have no time to 25 themselves. Students are really tired of their weekend homework. So they don’t do it 26 Sunday night. And there is not enough time to finish the homework carefully. The poor homework usually makes teachers 27 .
Things always get 28 without right ideas. Too much schoolwork makes students lose interest in their study. It is also bad for their health.
A horse runs faster after a 29 . But for students only rest is not enough. So such a condition should be changed to give students 30 pleasure and knowledge.
21.A.many B.much C.more
22.A.day B.morning C.evening
23.A.books B.interests C.friends
24.A.two days’ B.two-days C.two-day
25.A.learn B.enjoy C.teach
26.A.in B.on C.until
27.A.happy B.angry C.excited
28.A.best B.better C.worse
29.A.meal B.rest C.moment
30.A.either B.both C.neither
A blind (眼盲) boy sat on the steps (台阶) of a building with a hat by his feet. He held up a sign (标牌) which said, “I’m blind, please help.”
There were only a few coins in the hat. A man was walking by. He took a few coins from his pocket and dropped them into the hat. He then took the sign, turned it around, and 31 some words.
He put the sign back so that everyone who walked by would see the new words. Soon the hat began to fill up. A lot more people were giving money to the blind boy. That afternoon, the man who had changed the sign came to see how things were.
The boy recognized (识别) his footsteps and asked, “Were you the one who changed 32 this morning What did you write ”
The man said, “I only wrote the truth. I said what you said but 33 a different way.”
What he had written was, “Today is a beautiful day and I cannot see it.”
Do you think the first sign and the second sign were saying 34 thing
Of course both signs told people the boy was blind. But the first sign 35 told people to help him by putting some money in the hat. The second sign told people that they were able to enjoy the beauty of the day, 36 the boy could not enjoy it because he was blind. The first sign simply said the boy was blind. The second sign told people they were 37 lucky people that they were not blind.
There were 38 lessons we can learn from this simple story.
One is: Be thankful for what you have. Someone else has 39 . Help where you can. The other is: Be 40 . Think differently. There is always a better way.
31.A.wrote B.changed C.said
32.A.your word B.my sign C.your idea
33.A.in B.with C.by
34.A.same B.the same C.different
35.A.simply B.hardly C.actively
36.A.but B.and C.or
37.A.too B.so C.such
38.A.two B.three C.four
39.A.more B.least C.less
40.A.talented B.creative C.brave
三、阅读理解
WHAT’S ON THIS WEEKEND
Films at the Museum Two European films will be on this Saturday afternoon at the Museum Theatre. See Broken Window at 1: 30. The workers will be at 3: 45. For further information, call 498-7898.
Captain Good Fellow Do your children enjoy interesting stories, funny games, and exciting dances Captain Good Fellow will be ready to teach all these things to children of all ages at the City Square on Saturday morning at 10: 00. Free. If you want to join us, please email us at 234571@.
International Picnic Are you tired of eating the same food every day Come to Central Park on Saturday and enjoy food from all over the world. Delicious and not expensive. Noon to 5: 00 p.m.
Do You Want to Hear “The Zoo” “The Zoo”, a popular rock group from Australia, will give their first US concert at 8: 00 p.m. at Rose Hall, City College, Sunday. The website is www..cn. Welcome to book tickets on the website.
根据语言材料内容选择最佳答案。
41.How can you get more information about the films at the Museum Theatre
A.By looking through the website. B.By sending an email. C.By making a telephone call.
42.Children cannot enjoy ________ at the City Square on Saturday morning.
A.funny games B.interesting stories C.exciting concert
43.Where can you taste delicious and cheap food on Saturday afternoon
A.At the City Square. B.At the Central Park. C.At the Museum Theatre.
44.What can we do at Rose Hall, City College at 8: 00 p.m., Sunday
A.See animals in the zoo. B.Enjoy food around the world. C.Listen to rock music.
45.What kind of writing is this passage
A.An advertisement (广告). B.News. C.A novel.
It was a very cold day. It was snowing heavily and the ground was covered with thick snow. The shepherd (牧羊人) thought it was dangerous to climb the hill and it was difficult for the sheep to find some grass there. So he decided to stay in the warm room. He put some hay (干草) in a pen (围栏) so that the sheep could eat it when they were hungry. The dog, who felt cold outside, lay (躺) on the soft hay and soon went to sleep.
At noon the sheep wanted to eat the hay. They were all afraid of the dog and none could get close to it. At last the strongest sheep came to the hay. Before he started to eat, the dog heard it and opened his eyes. He barked loudly to warn (警告) him. The sheep ran away quickly. Looking at the dog, the sheep began to talk angrily.
“What a selfish (自私的) dog!” said one of the sheep. “He cannot eat the hay, and yet refuses to allow those who can to eat!”
In our daily life, we should not do things as the dog did. We shouldn’t be selfish people. Something that seems not to be useful for us may be great treasure for others.
根据短文内容判断正误,正确写的A,错误的写B。
46.The story happened on a cold and snowy winter.
47.The shepherd put the hay there in order to let his dog to sleep on it.
48.The sheep felt hungry and wanted to eat the hay at noon.
49.The dog barked to the strongest sheep to warn him to stop eating the hay.
50.The passage tells us never to be selfish people who do bad things to others.
You might feel burned out after solving a difficult math problem or studying for a whole day. Are our brains really “burning” when we spend a lot of time thinking In fact, our brains never stop burning calories (卡路里), even if we aren’t thinking about anything.
Our brains are powered by glucose (葡萄糖), a kind of sugar that can be found in carbohydrates (碳水化合物) like rice and noodles. The glucose goes to the brain through the bloodstream (血液). It powers the neurons (神经元) in our brains. Since our brain never really rests, it is burning energy in the form of glucose all the time. Even when we sleep, our brain needs energy to keep our body’s basic functions working. These include breathing, digesting, and keeping the body warm.
The brain uses up 20 to 25 percent of the body’s total energy. That’s 350 calories per day for women and 450 for men. When you are five or six years old, your brain uses up to 60 percent of the body’s energy, according to Live Science.
When we are thinking hard, the brain burns more calories. In one experiment, researchers found that people who worked on a hard task on a computer ate around 200 more calories than those who were resting. That explains why you feel hungry and eat more after taking exams or studying for a long time.
51.The underlined word “digesting” in the passage means “________” in Chinese.
A.消化 B.领悟 C.思考
52.Our brains get energy from ________.
A.calories B.glucose C.resting
53.How many calories may a woman burn in a day
A.Around 1,400 to 1,750. B.Around 1,800 to 2,250. C.Around 350 to 450.
54.According to the passage, which sentence is TRUE
A.People burned fewer calories if they were thinking.
B.People working on hard tasks burned more calories.
C.People who were resting got hungry more easily.
55.What is the main idea of the passage
A.How brains burn calories.
B.Why people feel hungry.
C.When our brains work.
What do you want to be when you grow up 56 There are so many things you can do. How could you decide what you want to be, where you want to work, and how you are going to get the job you want
When you are thinking about what you are going to be when you grow up, there are a few instructions (指导) for you. 57 Think about who you are and what you are good at.
What kind of skills (技能) and qualities (特性) do you have Once you know yourself and what you can do, you can start to think about what kind of job might be right for you. 58 Often, we only know about some kinds of jobs, but there are a lot of different and interesting jobs that people do. Try to find the job information in the newspaper or on the Internet. Ask our parents and their friends about their jobs.
When you find a job that you think you might like to do, find out how to get the job. 59 There are many things for you to have, such as good education, experience, language or computer skills. 60 Plan your education, experience, and skill development to get your dream job.
根据短文内容,将下面的句子还原到文中空白处,使短文内容完整、通顺。每个选项只能用一次。
A.Ask yourself what you need to get the job.
B.Then, do some research (调查).
C.Get to know yourself.
D.It’s a difficult question.
E.Planning ahead (提前) is also necessary.
F.In fact, it’s easy for you to get a job.
四、补全对话
从A-G选项中选出能填入空白处的最佳选项补全对话。(选项中有两项是多余的)
A: Hi, Lisa! 61
B: It was great! I went to Hong Kong with my family.
A: Really Wow! 62
B: Yes. We went to a fun park. It was really exciting.
A: 63
B: Yeah, I did.
A: How were the people Were they friendly
B: Yeah, they were really friendly. 64 And we had dinner at their home.
A: Did everyone have a good time
B: Oh, yes, we did. 65
A.Everything was excellent.
B.What did you buy
C.How was your vacation
D.I think it was boring.
E.Did you do anything special there
F.My parents have some friends there.
G.Did you go shopping
填入一个适当的词补全对话。(每空一词)
A: Wow! You’re reading a book about the future.
B: Yes, I really want to know 66 the future will be like.
A: So 67 your prediction about the future
B: Well, cities will be more crowded with people and they’ll be 68 by the factories.
A: That sounds bad! The environment will be in great 69 .
B: Maybe we have to move to other planets.
A: I hope not. I want to live on the earth. Then what can we do
B: We can play a part 70 planting more trees to protect the environment.
五、选词填空
阅读短文,用方框内所给词或短语的适当形式填空,使文章通顺、连贯合理。
little lucky long choose success we played an important role friendly
Friends 71 in our life. When we are in trouble, we need friends to offer us encouragement (鼓励) and help. When we are 72 , we also need friends to share our joys and happiness. It’s hard to imagine what 73 life will be like without friendship! Every one of us should have at 74 one or two good friends. They will go together with us side by side through this journey of life. However, real friends are not easy to find and bad friends may have a bad influence (影响) on us. Therefore, you should be careful while making 75 . You will be 76 to have some friends who are positive and knowledgeable. In a word, friendship is a kind of treasure in our lives. It is actually like a bottle of wine, the 77 it is kept, the sweeter it will be. It is also like a cup of tea. When we are thirsty, it will be the best 78 for us to enjoy our free time.
六、任务型阅读
Can you imagine you can fish in your house on a cold winter day Now we are going to tell you about a special kind of house the ice fishing house. Staying in a house like that, you can even do some fishing and watch TV at the same time.
In North America and North Europe, many people like fishing on the ice in cold winter. But it’s too cold to stay in the open air, so people think of making an ice fishing house. The house is right on the ice. The ice must be strong enough to carry it. In the houses there are enough things for daily use. Some houses even have a bedroom, a kitchen and a toilet. How comfortable! After fishing, people can cook the fish and enjoy their dinner.
Today, most of the ice fishing houses can move. They are made of light materials (材料). Some of them can move after fishing. Would you like to have a stay in an ice fishing house You will like it.
任务:阅读短文,根据英文释义及首字母提示拼写单词。
79.s not usual, different from what is common.
80.m to change the place where somebody or something is.
任务2:阅读短文,完成同义句转换,每空一词。
81.Some houses even have a bedroom, a kitchen and a toilet.
even a bedroom, a kitchen and a toilet in some houses.
任务3:根据短文内容回答问题。
82.Can you only do some fishing in the ice house
83.Why do people think of making an ice fishing house
84.What are most of the ice fishing houses made of today
Bill Gates was born on October 28, 1955 and grew up in Seattle (西雅图) with his two elder sisters. When he was a teenager, Bill found his interests lying in writing programs and began to write programs in 1968. His parents supported (支持) him to do so.
In 1973, Bill Gates went to Harvard, but he quit (放弃) from Harvard three years later. He put all his time and energy into designing programs for Microsoft Cooperation which was set up in 1975 by Bill and his friend Paul Allen.
Due to Bill’s talent, Microsoft developed fast and more and more people like to use his program. What’s more, Bill is also very generous (慷慨的). So far, he has given away more than 24 billion dollars to establish a fund (基金) to support education careers in the world.
Bill Gates married Melinda French Gates on January 1st, 1994. They have three children.
Now, the whole family live a happy life.
根据短文内容完成表格,每空一词。
Bill Gate’s Generous and 85 Life
In his childhood Being born in Seattle and raised in a family with 86 children.
After being a teenager He began to write programs at the age of 87 .
After being an adult He 88 up studying in Harvard in 1976. He has given away 89 24 billion dollars to the world’s education careers.
七、短文填空
At 9: 00 a.m. yesterday, bus No.26 was going along Zhonghua Road when the driver saw an old man 90 (lie) on the side of the road. A woman next to him was shouting for help. The bus driver, 24-year-old Wang Ping, stopped the bus 91 thinking twice. He got off and asked the woman what 92 (happen). She said that the man had a heart problem and should go to the hospital. Mr. Wang knew he had to act 93 (quick). He told the passengers that he must take man to the hospital. He expected most or all of the passengers to get 94 and wait for the next bus. But to his 95 (surprised), they all agreed to go with him. Some passengers 96 (help) Mr. Wang move the man onto the bus. 97 (thank) to Mr. Wang and the passengers, the man was saved by the doctors in time. “It’s sad that many people don’t want to help others 98 they don’t want any trouble,” says one passenger. “But the driver didn’t think about 99 (he). He only thought about saving a life.
On April 26, 2003,Aron’s arm was 100 (catch) under a 360-kilo rock that fell on him when he was climbing by himself in the mountains. Because he could not free his arm, he stayed there 101 five days and hoped that someone would find him. But when his water 102 (run) out, he knew that he would have to do something to save his own life. He was not ready to 103 (death) that day. So he used his knife to 104 (cutting) off half his right arm. Then, 105 his left arm, he bandaged himself so that he would not lose too much blood. After that, he climbed down the mountain to find help. 106 losing his arm, he wrote a book called Between a Rock and a Hard Place. This means 107 (be) in a difficult situation that you cannot seem to get out of. In this book, Aron tells of the importance of making good 108 (decide), and of being in control of one’s life. His love for mountain climbing is so great that he kept on climbing mountains even after this experience. Do we have the same spirit as Aron Let’s think about it before we find 109 (us) “between a rock and a hard place”, and before we have to make a decision that could mean life or death.
八、任务型阅读
A city without cars would be very strange, right But Venice is such a city. Here is the introduction of the city.
Venice lies in the northeastern part of Italy. It wasn’t built on land, like Beijing, but on more than 110 islands. Seawater is everywhere around the city.
There are 117 waterways and at least 400 bridges that can guide you where you want to go. People in Venice move from place to place by boat. They like to enjoy the scenery (风光) and cool summer nights while taking boat trips. They can talk to other people as they go along.
Water makes the city special, but it is also a big problem. When people walk across a bridge, there’s nothing special. But when they come back to the bridge, it’s underwater.
根据短文内容完成下面句子,每空一词。
110.Venice is a city cars.
111.Venice is in the of Italy.
112.There are 117 waterways and no 400 bridges that can guide you where you want to go.
113.Seawater is and around the city.
114.People think water is also a problem because when they the bridge, it’s underwater.
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.B
【详解】句意:虽然他很忙,但他坚持学习一门外语。
考查连词辨析。though虽然;but但是;because因为;so所以。根据“he is busy...he keeps learning a foreign language”可知,虽然他很忙,但是他坚持学习一门外语,前后两句话为转折关系,英语中,though/although不能和but同时使用,because和so不能同时使用,故排除选项A和C。此处第一空应用Though引导让步状语从句。故选B。
2.B
【详解】句意:我们能记住一起参与拯救地球,真是太好了。。
考查it固定句型。“It is+adj+for/of sb to do sth”是固定句型,本句中kind修饰sb,所以用of。故选B。
3.C
【详解】句意:——你的书架真漂亮。你为什么不放书在上面?——因为它是昨天买的。我没有时间做这件事。
考查特殊疑问句。How come为什么,后接陈述句;How about……怎么样;Why为什么,后接一般疑问句。根据“didn’t you put any books on it”和“Because it was bought yesterday”可知,此处在询问原因,且空格后为一般疑问句的否定形式,故应用why。故选C。
4.A
【详解】句意:——你一个月去看几次电影?——我大概一个月去看一次电影。
考查特殊疑问句。how often多久一次;how soon多久以后;how long多长时间。根据“once a month”可知,问的是频率,故选A。
5.C
【详解】句意:我妹妹牙痛得很厉害。她必须马上去看牙医。
考查名词辨析。headache头痛;stomachache胃痛;toothache牙痛。根据“dentist”可知,牙医可以治疗牙痛,故选C。
6.B
【详解】句意:明天我要和同学们去野餐。我希望李老师能和我们一起去。
考查宾语从句。根据“I hope Mr. Li...with us”可知,没有hope sb. to do的结构,故此处hope后应省略了引导词that,引导宾语从句,Mr. Li作这个宾语从句的主语,空格处应为宾语从句的谓语,故空格处应用谓语动词,排除选项A和C。故选B。
7.C
【详解】句意:——你想喝点什么,茶、果汁还是咖啡?——任何一个都可以。我不介意它们。
考查代词辨析。Either(两者中的)任何一个;Both(两者)都;Any(三者或三者以上的)任何一个;根据“tea, juice or coffee”可知,是在三者中选,根据“I don’t mind them.”可知,任何一个都行,用any。故选C。
8.A
【详解】句意:今天的变化真大!我们去了很多地方享受大自然。
考查冠词辨析和动词短语。a泛指一个,用于辅音音素开头的单词前;/零冠词;an泛指一个,用于元音音素开头的单词前。make a difference“引起变化”,固定短语,故选A。
9.A
【详解】句意:——她刚才为什么大喊?——交通太吵了,她必须让人们听清楚。
考查非谓语。根据“make people...clearly.”可知,这里是指让人们听清楚,应用短语make sb do sth“使某人做某事”,故选A。
10.C
【详解】句意:他是一名经验丰富的警察,他有许多奇怪的经历。
考查名词。experience作名词,有两个意思, 表示“经验”时,为不可数名词; 表示“经历”时,为可数名词。根据“He is a police officer with rich”可知,他是一位有丰富经验的警察,故此处表“经验”,不可数,故应用experience,排除选项B;根据“many strange”可知,many修饰可数名词复数,此处表示“许多奇怪的经历”,故第二空应用experiences。故选C。
11.A
【详解】句意:——你和你姐姐一样友好吗?——不,我比她更友好。
考查形容词原级和比较级。as...as中间用原级,排除C;根据“than”可知,第二处用比较级,排除B。故选A。
12.B
【详解】句意:世界上所有的这些节目都有一个共同点。
考查介词短语。根据“All these shows in the world have one thing”可知,have sth. in common“在某方面有共同之处”。故选B。
13.A
【详解】句意:当我们到达美国时,我们感到心烦意乱。但是现在我们习惯了住在那里,并且玩得很开心。
考查动词短语。are used to living习惯住;used to live过去住;used to doing错误表达。根据“When we arrived in America, we felt upset. But now we...there and have great fun”可知,当我们到达美国时,我们感到心烦意乱。但现在应该是习惯了住在美国。故选A。
14.A
【详解】句意:我认为一个真正的朋友应该是善良和乐于助人的。例如,我最好的朋友迈克经常帮助我激发我最好的一面。
考查动词短语和介词辨析。bring out使显现,激发;bring in引进,引入;in在……里面;on在……上面。根据“my best friend Mike often helps me...the best...me”可知,bring out the best in sb.“激发某人最好的一面”。故选A。
15.C
【详解】句意:每个人都可以有一个成功的机会,如果他或她尽他或她最大的努力去做所有的事情。
考查不定代词。Someone某人;No one没有人;Everyone每个人。根据“could have a chance to be successful if he or she tries his or her best to do all the things”可知,如果竭尽全力做所有的事,每个人都会有成功的机会。故选C。
16.C
【详解】句意:——我认为英语比语文有用。——我不同意你的看法。它们都是有用的。
考查动词短语辨析。get on with与 相处;catch up with赶上,追上;agree with同意。根据“I don’t...you. They are both useful.”可知,不同意对方的看法,故选C。
17.A
【详解】句意:我最喜欢的一句话是:“一个真正的朋友可以援手帮助并触动你的心灵。”
考查动词辨析。reach到达,伸,伸手;touch触摸,感动;arrive in到达;get to到达;learn by通过……学习。根据“A true friend...for your hand and...your heart”可知,reach for one’s hand“伸出援手”,touch one’s heart“触动某人的心灵”。and前后应为并列关系,故两个空格处动词形式应一致。故选A。
18.A
【详解】句意:亲爱的男孩女孩们,只要你努力学习或工作,你最终会实现你的梦想。
考查条件状语从句和动词的时态。as long as只要,引导条件状语从句;as soon as一……就……,引导时间状语从句;as well as和;will realize将实现,一般将来时;realize实现,一般现在时。根据“...you try your best to study or work, you...your dream at last”可知,只要努力学习或工作,最终就会实现梦想。此处为条件状语从句,时态应遵循“主将从现”原则,故第一空应用as long as,第二空为主句谓语动词,应用一般将来时。故选A。
19.C
【详解】句意:如果你想看一些特别的东西,并计划这个周末看电影,那就选择《花木兰》吧。
考查定语后置和动词不定式作宾语。形容词修饰复合不定代词时需后置,排除B;plan to do sth“计划做某事”。故选C。
20.B
【详解】句意:1928年11月18日,这部动画片在纽约上映,这是第一部有声音和音乐的动画片。
考查动词短语。took out拿出;came out出版,公布,发表;look out注意,当心。根据“When the cartoon...in New York on November 18, 1928”可知,是这部动画片上映了,公布了。故选B。
21.C 22.A 23.B 24.C 25.B 26.C 27.B 28.C 29.B 30.B
【导语】本文是一篇说明文,内容主要在说如今学生们的作业量过大,导致他们对学习越来越没有兴趣,因此劳逸结合是很重要的。
21.句意:很多人认为时间花得越多,能完成的工作就越多。
many许多(加可数);much多(加不可数);more更多。根据句子“the ... time is spent, the more work will be done.”可知,此处需用句型“the more, the more越……就越……”,表达“时间花得越多,工作完成得就越多”。故选C。
22.句意:所以学生们除了一日三餐外,不得不花一整天时间做作业。
day天;morning早晨;evening晚上。根据“three meals三餐”可知此处说的是一整天,因为三餐贯穿一整天。故选A。
23.句意:当代学生们有很多兴趣。
books书;interests兴趣;friend朋友。根据下文“They love sports, computer games, and music.”可知学生热爱的东西有运动、电脑游戏、音乐等,这些说的是兴趣。故选B。
24.句意:一个两天的假期能让他们远离过于繁重的作业。
two days两天;two-days(加杠不加复数);two-day(加杠变形容词)。根据句子分析可知此处需填形容词来修饰“holiday”,由下文可知这里的假期主要指周末,因此表达“两天的假期”,数词加量词需加短横线变形容词,且不可用复数,“two-day”表示“两天的”。故选C。
25.句意:他们没有时间好好玩。
learn学习;enjoy享受;teach教。enjoy oneself玩得开心。根据上下文可知,学生们现在作业繁重,即使有周末,也是被学习占满,因此他们没有时间好好玩。故选B。
26.句意:所以他们一直到周日晚上才写作业。
in(加时间范围);on(具体某一天);until直到。根据上下文“Students are really tired of their weekend homework...And there is not enough time to finish the homework carefully.”可知,学生厌倦了周末还要写作业,而且由于没有足够的时间完成作业导致作业完成得没有质量,说明他们周末不写,一直堆积到周日晚上才写。故选C。
27.句意:没有质量的作业总是让老师们很生气。
happy开心的;angry生气的;excited激动的。根据上下文可知,学生们周末不写作业,一直堆积到周日晚上才做,所以作业完成得很不好,这对老师来说一定是一件令人生气的事情。故选B。
28.句意:没有好的解决办法,事情总会越来越糟。
best最好;better更好;worse更差。根据下文“Too much schoolwork makes students lose interest in their study. It is also bad for their health.”可知这里在说的是一个恶性循环,作业太多导致学生没有学习兴趣,这对他们身心健康也不利,因此空处是在点出这个现象的坏处,结合选项可知“worse”最合理,表示“没有好的解决办法,事情总会越来越糟”。故选C。
29.句意:马在休息过后才能跑得更快,劳逸结合很重要。
meal餐;rest休息;moment时刻。根据上下文可知,学生们因为作业太多导致不能好好玩好好休息,因此结合选项可知此处在说“劳逸结合”能够提高质量,马儿也要休息过后才能跑得更快。故选B。
30.句意:因此,需要改善现状让学生既能获得知识又能活得快乐。
either要么,要么;both两者;neither都不。根据“pleasure and knowledge”可知,快乐和知识是作者认为学生都该获得的东西,因此“both”最合理。故选B。
31.A 32.B 33.A 34.B 35.A 36.A 37.C 38.A 39.C 40.B
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个盲人男孩儿乞讨的故事。一开始,没什么人给钱,后来一位男士只是改变了他牌子上乞讨文字的表达方式,人们便纷纷向他的帽子里放钱。故事告诉读者对你所拥有的东西要心存感激;有时换一种角度思考问题可能效果会大不一样。
31.句意:然后他拿起牌子,转到背面,写了一些字。
wrote写;changed改变;said说。根据“What did you write”和“I only wrote the truth”可知,是把牌子翻了一面写了一些字。故选A。
32.句意:您是不是今天早上改写我的告示牌的人?
your word你的话;my sign我的告示牌;your idea你的想法。根据“He then took the sign, turned it around, and...some words”可知,此处是询问对方是否是早上在自己的告示牌上写字的人。故选B。
33.句意:我说的和你说的一样,但方式不同。
in用;with和,有;by通过。根据“a different way”可知,in a different way“用不同的方式”。故选A。
34.句意:你认为第一个牌子和第二个牌子上写的是同一件事吗?
same同样的;the same同样的;different不同的。根据“Of course both signs told people the boy was blind”可知,此处是询问是否说的是同一件事,same“相同的,同样的”,其前要加the。故选B。
35.句意:但第一个牌子只是告诉人们在帽子里放一些钱来帮助他。
simply仅仅,只;hardly几乎不;actively积极的,活跃的。根据“Of course both signs told people the boy was blind. But the first sign...told people to help him by putting some money in the hat. The second sign...”可知, 第一个牌子仅仅只告诉人们在帽子里放钱来帮助这个盲人男孩。故选A。
36.句意:第二个牌子告诉人们,他们可以享受这一天的美丽,但男孩不能享受,因为他是盲人。
but但是;and并且;or或者。根据空格前后句可知,空格前后为转折关系,故此处应用but,表转折。故选A。
37.句意:第二个牌子告诉人们,他们是如此幸运,因为他们不是盲人。
too太;so太;such太,如此。根据“The second sign told people they were...lucky people that they were not blind”可知,人们是如此的幸运的人,因为他们不是瞎的,此处为so/such...that结构,由于lucky people为名词短语,故应用such。故选C。
38.句意:从这个简单的故事中我们可以学到两点。
two二;three三;four四。根据“One is...The other is”可知,我们可以学到两点。故选A。
39.句意:另一些人拥有的更少。
more更多;least最少;less更少。根据“Be thankful for what you have”可知,要感谢自己所拥有的,因为其他人可能拥有的更少,此处暗含比较意义,故应用比较级。故选C。
40.句意:要有创造力。
talented天赋的;creative有创造力的;brave勇敢的。根据“Think differently”可知,是要有创造力。故选B。
41.C 42.C 43.B 44.C 45.A
【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个周末的活动。详细地介绍了四个活动的内容、时间和联系方式等。
41.细节理解题。根据“For further information, call 498-7898”可知,通过打电话的方式能在博物馆剧院了解到更多关于电影的信息。故选C。
42.细节理解题。根据“Do your children enjoy interesting stories, funny games, and exciting dances”可知,你的孩子喜欢有趣的故事、有趣的游戏和激动人心的舞蹈吗,故星期六上午,孩子们不能在城市广场欣赏激动人心的音乐会。故选C。
43.细节理解题。根据“Come to Central Park on Saturday and enjoy food from all over the world. Delicious and not expensive”可知,星期六来到中央公园,享受来自世界各地的美食。好吃又不贵。故选B。
44.细节理解题。根据“‘The Zoo’, a popular rock group from Australia, will give their first US concert at 8: 00 p.m. at Rose Hall, City College, Sunday”可知,来自澳大利亚的流行摇滚乐队“动物园”将于周日晚8点在城市学院的玫瑰厅举行他们在美国的首场演唱会。故星期天晚上8点在城市学院玫瑰厅我们能欣赏摇滚乐。故选C。
45.推理判断题。通读全文可知,文章主要介绍了四个周末的活动。故本文是一则广告。故选A。
46.A 47.B 48.A 49.B 50.A
【导语】本文讲述了羊群被一只很凶的狗吓得没办法吃干草的寓言故事。
46.细节理解题。根据“It was a very cold day. It was snowing heavily”可知,故事发生在一个寒冷多雪的冬天。故答案为A。
47.细节理解题。根据“He put some hay (干草) in a pen (围栏) so that the sheep could eat it when they were hungry”可知,牧羊人放的干草是给羊吃的。故答案为B。
48.细节理解题。根据“At noon the sheep wanted to eat the hay.”可知,羊饿了,中午想吃干草。故答案为A。
49.细节理解题。根据“Before he started to eat, the dog heard it and opened his eyes. He barked loudly to warn (警告) him. The sheep ran away quickly.”可知,最强壮的羊还没吃干草就被狗吓跑了。句子表示羊已经开始吃草了,这是错误的。故答案为B。
50.主旨大意题。根据“In our daily life, we should not do things as the dog did. We shouldn’t be selfish people. Something that seems not to be useful for us may be great treasure for others.”可知,在我们的日常生活中,我们不应该像狗一样做事。我们不要当自私的人。对我们来说似乎没有用的东西,对别人来说可能是巨大的财富。故答案为A。
51.A 52.B 53.A 54.B 55.A
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了大脑是如何燃烧卡路里的,包括卡路里的来源和消耗方式。
51.词句猜测题。根据“Even when we sleep, our brain needs energy to keep our body’s basic functions working. These include breathing, digesting, and keeping the body warm”可知,即使在我们睡觉的时候,我们的大脑也需要能量来维持我们身体的基本功能,故可推测出划线单词表示的是“消化”,这是我们在睡觉时,身体内部在做的事。故选A。
52.细节理解题。根据“Our brains are powered by glucose (葡萄糖)”可知,我们的大脑由葡萄糖提供能量。故选B。
53.推理判断题。根据“The brain uses up 20 to 25 percent of the body’s total energy. That’s 350 calories per day for women and 450 for men”可知,大脑消耗了身体总能量的20%到25%。这意味着女性每天消耗350卡路里,故女性一天燃烧的卡路里为:350/20%=1750;350/25%=1400。故选A。
54.细节理解题。根据“When we are thinking hard, the brain burns more calories. In one experiment, researchers found that people who worked on a hard task on a computer ate around 200 more calories than those who were resting.”可知,从事艰苦工作的人消耗的卡路里更多。故选B。
55.主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了大脑是如何燃烧卡路里的,包括卡路里的来源和消耗方式。故选A。
56.D 57.C 58.B 59.A 60.E
【导语】本文就青少年长大后想做什么给出一些建议。
56.根据“What do you want to be when you grow up ”可知,此处是一个问题,选项D“这是个很难回答的问题。”符合语境,故选D。
57.根据“Think about who you are and what you are good at.”可知,想想你是谁,你擅长什么。此处建议要了解自己,选项C“了解你自己。”符合语境,故选C。
58.根据“Try to find the job information in the newspaper or on the Internet. Ask our parents and their friends about their jobs.”可知,试着在报纸上或互联网上找到这份工作的信息。问问我们的父母和他们的朋友他们的工作。此处提到做一些其他的研究,选项B“然后,做一些研究。”符合语境,故选B。
59.根据“There are many things for you to have, such as good education, experience, language or computer skills.”可知,你有很多东西需要具备,比如良好的教育、经验、语言或计算机技能。此处介绍需要具备的东西,选项A“问问自己需要什么才能得到这份工作。”符合语境,故选A。
60.根据“Plan your education, experience, and skill development to get your dream job.”可知,计划你的教育、经验和技能发展,以获得你理想的工作。此处提到计划,选项E“提前计划也是必要的。”符合语境,故选E。
61.C 62.E 63.G 64.F 65.A
【导语】本文是一则谈论假期活动的对话。
61.根据“It was great! I went to Hong Kong with my family.”可知,问假期如何。选项C“你假期过得怎么样”符合语境,故选C。
62.根据“Yes. We went to a fun park”可知,句子是一般疑问句,问对方有没有做一些事情。选项E“你在那里做了什么特别的事吗”符合语境,故选E。
63.根据“Yeah, I did.”可知,句子是以did开头的一般疑问句。选项G“你去购物了吗”符合语境,故选G。
64.根据“they were really friendly...And we had dinner at their home.”可知,人们都很友好,并在别人家吃晚饭。选项F“我父母有一些朋友在那里”符合语境,故选F。
65.根据“Did everyone have a good time ”可知,大家都很开心。选项A“一切都很好”符合语境,故选A。
66.what 67.what’s 68.polluted 69.danger 70.in
【导语】本文是关于未来环境方面的对话。
66.根据“the future will be like.”可知,这里是固定用法what the future will be like,意为“未来会是什么样子。故填what。
67.根据“your prediction about the future ”和“Well, cities will be more crowded with people”可知,此处指你对未来的预测是什么。what“什么”,be“是”,主语是第三人称单数,句子是一般现在时,be用is,what is缩写为what’s。故填what’s。
68.根据“by the factories.”可知,城市会被工厂污染。pollute“污染”,此处表示被动,动词用过去分词形式。故填polluted。
69.根据“The environment will be in great...”可知,是短语in great danger“处于极大的危险中”。故填danger。
70.根据“play a part...”可知,是短语play a part in doing sth“在某事上发挥作用”。故填in。
71.play an important role 72.successful 73.our 74.least 75.friends 76.lucky 77.longer 78.choice
【导语】本文主要介绍了友谊的重要性。
71.句意:朋友在我们的生活中扮演着重要的角色。根据“Friends...in our life”和备选词汇可知,朋友在我们的生活中扮演着重要的角色。played an important role“在……扮演重要的角色”。根据后文可知,句子应用一般现在时,主语是复数,动词用原形。故填play an important role。
72.句意:当我们成功的时候,我们也需要朋友来分享我们的快乐和幸福。根据“we also need friends to share our joys and happiness.”结合空处需要用形容词作表语可知,successful“成功的”符合题意。故填successful。
73.句意:很难想象没有友谊我们的生活会是什么样子!根据“life will be like without friendship!”可知,是指我们的生活,这里需要用our作定语修饰life。故填our。
74.句意:我们每个人都应该至少有一两个好朋友。根据“Every one of us should have at...one or two good friends.”可知,这里是固定搭配at least,意为“至少”。故填least。
75.句意:因此,你在交朋友的时候应该小心。根据“real friends are not easy to find and bad friends may have a bad influence (影响) on us”可知,交朋友要小心。make friends“交朋友”,故填friends。
76.句意:幸运的是,你会有一些积极向上、知识渊博的朋友。根据“have some friends who are positive and knowledgeable”和备选词汇可知,有一些积极向上、知识渊博的朋友是很幸运的。lucky“幸运的”符合题意,故填lucky。
77.句意:它其实就像一瓶酒,越久越甜。根据“the...it is kept, the sweeter it will be.”可知,这里是“the+比较级,the+比较级”结构,由备选词汇可知,longer“更长”符合题意。故填longer。
78.句意:当我们口渴的时候,这将是我们享受空闲时间的最佳选择。根据“When we are thirsty, it will be the best...for us to enjoy our free time.”和备选词汇可知,此处是指最佳选择,应用单数名词choice。故填choice。
79.(s)pecial 80.(m)ove 81. There is 82.No. 83.Because it’s too cold to stay in the open air. 84.Light materials.
【导语】本文主要讲述了在北美和北欧人们专门用于冰上钓鱼的房子。
79.根据英文释义以及首字母提示,可知是单词special“特别的”,故填(s)pecial。
80.根据英文释义以及首字母提示,可知是单词move“移动”,故填(m)ove。
81.句意:一些房子甚至有一个卧室,一个厨房和一个厕所。结合题干,改为同义句可以用there be句型表示“有”,时态为一般现在时,根据“就近原则”,离be动词最近的主语是a bedroom,单数,因此be动词用is。故填There;is。
82.根据“Staying in a house like that, you can even do some fishing and watch TV at the same time.”可知不止是钓鱼,还可以看电视。故填No.
83.根据“In North America and North Europe, many people like fishing on the ice in cold winter. But it’s too cold to stay in the open air, so people think of making an ice fishing house.”可知是因为户外太冷。故填Because it’s too cold to stay in the open air.
84.根据“Today, most of the ice fishing houses can move. They are made of light materials”可知,现在用的是轻材料。故填Light materials.
85.Happy 86.three/3 87.thirteen/13 88.gave 89.over
【导语】本文主要介绍了比尔·盖茨。他出生在美国华盛顿州西雅图,从小对编程感兴趣,在13岁的时候就开始编写程序。后来他上了哈佛大学,但三年后就退学了,他把时间和精力都投入到设计程序上,最终成为了微软的总裁。
85.根据“What’s more, Bill is also very generous (慷慨的)”和“Now, the whole family live a happy life”可知,比尔·盖茨过着慷慨而幸福的生活。“幸福、快乐”happy,此处由于是标题,故首字母h大写。故填Happy。
86.根据“Bill Gates was born on October 28, 1955 and grew up in Seattle (西雅图) with his two elder sisters”可知,比尔·盖茨出生于1955年10月28日,和他的两个姐姐在西雅图长大,故他们家一共三个孩子。“三”three/3。故填three/3。
87.根据“Bill Gates was born on October 28, 1955”和“Bill found his interests lying in writing programs and began to write programs in 1968”可知,比尔·盖茨出生在1955年,他于1968年开始编写程序,是13岁。故填thirteen/13。
88.根据“In 1973, Bill Gates went to Harvard, but he quit (放弃) from Harvard three years later”可知,1973年比尔·盖茨上了哈佛大学,三年后他退学了,即放弃了在哈佛的学业,“放弃”give up,描述过去发生的事情,应用一般过去时。故填gave。
89.根据“So far, he has given away more than 24 billion dollars to establish a fund (基金) to support education careers in the world”可知,到目前为止,比尔·盖茨已经捐出了240多亿美元,设立了支持世界教育事业的基金。more than“多于,超过”,等同于over。故填over。
90.lying 91.without 92.happened 93.quickly 94.off 95.surprise 96.helped 97.Thanks 98.because 99.himself
【导语】本文介绍了最美司机王平救人的故事。
90.句意:昨天上午9点,26路公共汽车正沿着中华路行驶,这时司机看到一位老人躺在路边。see sb doing sth表示“看到某人正在做某事”,指当时司机看到的时候,老人正躺着。lie的现在分词是lying。故填lying。
91.句意:公交车司机,24岁的王平,不假思索就把车停了下来。根据“The bus driver, 24-year-old Wang Ping, stopped the bus... thinking twice.”可知看到这种情况,司机不假思索的下车帮忙,without表示“没有”。故填without。
92.句意:他下车问女人发生了什么。此空为谓语动词,询问之前发生的事,用一般过去时,happen过去式为happened。故填happened。
93.句意:王先生知道他必须马上行动。此空为副词修饰动词,quickly表示“快速地”。故填quickly。
94.句意:他希望大多数或所有乘客都下车,等下一辆公共汽车。根据“and wait for the next bus. ”可知司机想要去送病人,希望乘客下车,等下一班车。动词短语get off表示“下车”。故填off。
95.句意:但是让他吃惊的是,他们都同意跟他一起去。to one’s surprise表示“令某人吃惊的是”。故填surprise。
96.句意:一些乘客帮助王先生把男人搬上车。此空为谓语动词,描述过去的事,用一般过去时。故填helped。
97.句意:多亏了王先生和乘客,男人得到医生及时救治。动词短语thanks to表示“多亏”。故填Thanks。
98.句意:很遗憾,许多人不想帮助别人,因为他们不想惹麻烦。根据“It’s sad that many people don’t want to help others ... they don’t want any trouble,”可知不想惹麻烦是原因,用because引导。故填because。
99.句意:但是司机没有考虑自己。think about oneself表示“考虑自己”,主语是第三人称,反身代词用himself。故填himself。
100.caught 101.for 102.ran 103.die 104.cut 105.with 106.After 107.being 108.decisions 109.ourselves
【导语】本文主要讲述登山爱好者阿伦在一次登山中发生了意外,失去了右臂但仍然坚持攀登的励志故事。
100.句意:2003年4月26日,当阿伦独自登山时,他的手臂被一块重达360公斤的石头压住了。根据“was”可知,这里是被动语态结构,表示手臂被石头压住了,应用过去分词caught。故填caught。
101.句意:因为他的手臂无法挣脱,他在那里待了五天,希望有人能找到他。根据“five days”可知,用介词for+时间段,表示“长达多久”。故填for。
102.句意:但是当他的水用完时,他知道他必须做点什么来挽救自己的生命。根据“he knew”可知,句子应用一般过去时,动词用过去式。故填ran。
103.句意:那天他还没准备好去死。be ready to do sth“准备做某事”,此处用动词原形。故填die。
104.句意:所以他用刀切掉了自己的一半右臂。use sth to do sth“使用某物做某事”,这里用动词原形。故填cut。
105.句意:然后,他用左臂包扎自己,以免失血过多。根据“his left arm, he bandaged himself ”可知,他用自己的左臂来包扎右臂,应用介词with。故填with。
106.句意:失去手臂后,他写了一本名为《进退两难》的书。根据“losing his arm, he wrote a book called Between a Rock and a Hard Place.”可知,写这本书是在失去手臂后,应用After。故填After。
107.句意:这意味着处于一个你似乎无法摆脱的困境。此处是短语mean doing sth“意味着做某事”。故填being。
108.句意:在这本书中,阿伦讲述了做出正确决定的重要性,以及掌控自己生活的重要性。make decisions表示“做决定”,这里应用复数名词decisions表示泛指。故填decisions。
109.句意:在我们发现自己“进退两难”之前,在我们不得不做出可能意味着生与死的决定之前,让我们好好想想这个问题。根据“we find...(us) ‘between a rock and a hard place’”可知,是指发现我们自己“进退两难”,应用反身代词ourselves。故填ourselves。
110. with no 111. northeastern part 112. less than 113. here there 114. return to
【导语】本文主要介绍了威尼斯这座水上城市的相关内容,包括历史、地理概况、交通等。
110.根据“A city without cars would be very strange, right ”可知,威尼斯是一座没有汽车的城市,without=with no“没有”。故填with;no。
111.根据“Venice lies in the northeastern part of Italy.”可知,威尼斯位于意大利的东北部。故填northeastern;part。
112.根据“There are 117 waterways and at least 400 bridges that can guide you where you want to go.”可知,这里有117条水道和至少400座桥梁,at least=no less than“不少于”。故填less;than。
113.根据“Seawater is everywhere around the city.”可知,海水在城市周围到处都是,everywhere=here and there“到处”。故填here;there。
114.根据“But when they come back to the bridge, it’s underwater.”可知,当他们回到桥上时,它已经在水下了,come back to=return to“回到”,故填return;to。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。