期中综合素质评价
(限时: 120 分钟 满分: 120 分)
第一部分(听力 共30 分)
I. 听选答案(共15 小题, 计20 分)
第一节: 听下面10 段对话, 每段对话后有一个问题, 读两遍。请根据每段对话的内容和后面的问题, 从所给的三个选项中选出最恰当的一项。(共10 小题, 计10 分)
( )1. A. The music club. B. The chess club. C. The art club.
( )2. A. On foot. B. By bus. C. By bike.
( )3. A. 20 minutes. B. 15 minutes. C. 25 minutes.
( )4. A. Lions. B. Elephants. C. Giraffes.
( )5. A. Soccer. B. Basketball. C. The drums.
( )6. A. The boy. B. The boy’s father. C. The boy’s brother.
( )7. A. Watch TV. B. Study at home. C. Go to the beach.
( )8. A. Do the dishes. B. Make the bed. C. Keep her room tidy.
( )9. A. Reading a book. B. Visiting some clubs. C. Doing his homework.
( )10. A. At home. B. At school. C. In the library.
第二节: 听下面两段对话, 每段对话后有几道小题, 请根据每段对话的内容, 从题目所给的三个选项中选出所给问题的最佳答案。每段对话读两遍。(共5 小题, 计10 分)
听第11 段对话, 回答第11、12 小题。
( )11. What is Nick doing
A. He is reading a newspaper.
B. He is playing computer games.
C. He is doing some cleaning.
( )12. What time will Nick and Helen meet this afternoon
A. At 1 o’clock. B. At 3 o’clock. C. At 2 o’clock.
听第12 段对话, 回答第13 至15 小题。
( )13. How does Henry usually get to school
A. By bike. B. By bus. C. By boat.
( )14. How long does it take Henry to get to school every day
A. One hour. B. Two hours. C. Three hours.
( )15. What’s Henry’s dream
A. To have a river. B. To have a boat. C. To have a bridge.
II. 听填信息(共5 小题, 计10 分)
本题你将听到一段独白, 读两遍。请根据独白内容, 用所听到的信息完成下列各题。(每空不超过三个单词。)
16. Bob’s grandparents are ________________ in the sun.
17. Bob’s mom is reading a book and she looks so ________________.
18. Bob’s brother likes ________________, swimming and running.
19. Bob’s sister is sitting next to Mom and listening to the ________________.
20. Bob’s dad has ________________ cups of tea every morning.
第二部分(笔试 共90 分)
III. 完形填空(共20 小题, 计20 分)
第一节: 阅读下面短文, 按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 从各小题的四个选项中选出一个最佳答案, 使短文连贯完整。
[2023 咸阳秦都区期中] Hello, everyone. I’m Alan Miller. Today 21 my first day of school. My English teacher Ms. Green asks us to introduce (介绍) ourselves and our family. Alan is my 22 name and Miller is my family name. There are four people in my family. They are my 23 , my sister and me. My parents ar e both teachers. They work in 24 same school. My sister and I are in that school, too. 25 we are in different grades. I’m in Grade 7 and she is in Gr ade 8. Every day, we go to school together 26 our parents.
Our home is near Shaanxi Library. So I 27 read many books. Ms. Green says it is good for 28 studies. On the next street, there is a zoo. My sister 29 it very much because she is good with animals. We only go there once(一次)a year because our parents are busy and they do not 30 much free time.
( )21. A. am B. are C. is D. be
( )22. A. first B. second C. one D. two
( )23. A. friend B. parent C. friends D. parents
( )24. A. / B. the C. a D. an
( )25. A. So B. Or C. But D. Because
( )26. A. with B. by C. for D. at
( )27. A. can’t B. can C. mustn’t D. must
( )28. A. I B. me C. my D. mine
( )29. A. like B. take C. likes D. takes
( )30. A. has B. having C. have D. to have
第二节: 阅读下面短文, 理解大意, 然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案, 使短文连贯完整。
[2023 陕师大附中期中] Here is a story about a bear. After a long and cold winter, spring comes and it gets warm.
On a sunny morning, the bear wakes up(醒来) from a three-month 31 . He is so hungry. “I 32 to get some food,” he says. There is a river next to his home. He comes to the river to get some fish. He gets one 33 , but he lets it go. “The fish is 34 ,” he says. He wants to get a big one. He looks into the water. Then again, a small fish comes and he also 35 it go. He believes he can get a big one. He sits by the river 36 many hours. He 37 lots of fish come and go, but he is not inter ested in them at all.
At last, the bear doesn’t get any 38 . It is dark and he has to go back home. “If (如果) I get many small fish, I could be full(饱的),” he thinks. But it is too 39 . That day the bear learns a 40 —a small fish in hand is worth (值得)a big fish in water.
( )31. A. walk B. sleep C. trip D. play
( )32. A. love B. help C. want D. like
( )33. A. well B. easily C. really D. hardly
( )34. A. old B. young C. small D. big
( )35. A. asks B. feels C. cuts D. lets
( )36. A. for B. at C. in D. on
( )37. A. talks B. gets C. sees D. saves
( )38. A. water B. fish C. vegetables D. animals
( )39. A. quiet B. late C. early D. noisy
( )40. A. habit B. class C. job D. lesson
IV. 阅读理解(共15 小题, 计20 分)
第一节: 阅读下面A、B、C 三篇材料, 从所给的四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的一个最佳答案。(共10 小题, 计15 分)
A[2023 咸阳秦都区期中]
Library CardXi’an International School
Name: Mary Smith
Class: Class 6, Grade 7
Library Card Number: 20193549
Telephone Number: 029-6259378
Library rules:·Only the owner(主人)of the card can use it to bor row books from the library.·The library is open from 8:00 a.m. to 5:00 p.m. every day.·Every student can borrow three books at a time and keep them f or two weeks.·Don’t draw anything on the books.·Return(归还)the books on time.·No food or drinks in the library.
( )41. Mary’s library card number is ________.
A. 20193549 B. 2019003075
C. 20194675 D. 029-6259378
( )42. The library is open for ________ every day.
A. 6 hours B. 7 hours C. 8 hours D. 9 hours
( )43. [新考法|信息摘选] According to the passage, we know ________ about the library rules.
① Don’t draw anything on the books.
② Return(归还)the books on time.
③ Every student can borrow four books at a time.
④ No food or drinks in the library.
A. ①②③ B. ②③④ C. ①②④ D. ①③④
B[2023 西安高新一中期中]
The lion dance is popular in China. Do you know why Because Chinese people think it can bring good luck for the coming year. There is also the lion dance in San Fr ancisco, California.
“I think of it as a sport, ” says Anthony Huang, a 16-year-old boy. He is in a lion dance club.
Anthony plays as the lion’s head. It is about 20 pounds. “The lion dance is important to me,” he says. In the past, only men played the lion dance. But it is different today. Lion Dance Me is a lion dance club. It is in San Francisco, California. There are boys and girls on the team. They dance together.
Amanda Tang-Lee is 17. She says anyone can play the lion dance.“Our club is a big family, and everyone helps each other,” she says.
There are different kinds of lion dances. One of them is called Jong. The dancer s use their special skills. They also use kung f u skills.
( )44. Why do Chinese like playing the lion dance
A. To wish for a lucky new year.
B. To make friends with other people.
C. To learn more things.
D. To make a lot of money.
( )45. What’s the meaning of the sentence “Our club is a big family”
A. They bring happiness to the members in the club.
B. The club is very big.
C. They live in a big family.
D. They help each other like a family.
( )46. The passage is a/ an ________.
A. story B. email C. introduction(介绍) D. rule
C
I am a middle school student. I like fashionable clothes. I like wearing a scarf. I like red shirts and I have curly hair. They all look cool. My parents and teachers sometimes ask me not to do so, but I don’t mind. These are my own(自己的) things. Don’t you think so
Sally
My uncle is 40 years old. He works for a magazine. He writes articles for children. He visits many places and talks with many children. He thinks children should not watch TV too much and that some TV shows are not good for them.
Barry
I study in a middle school. I have many rules at school. I can’t be late for school. I have to wear a school uniform at school. I can’t eat or sing in the classroom. Miss Yang, our English teacher, is very strict with us.
Mona
( )47. ________ writes articles for kids.
A. Barry’s uncle B. Barry C. Sally D. Miss Yang
( )48. Mona can ________.
A. be late for school B. wear a school uniform at school
C. eat or sing in the classroom D. wear her own clothes at school
( )49. Which of the following is NOT true about Barry’s uncle
A. He is 40 years old.
B. He does not let Barry watch TV.
C. He thinks children should not watch TV too much.
D. He visits many places and talks with many children.
( )50. From the information above(上面的信息), we can know ________.
A. Sally and Mona are workers
B. Sally minds what others think of her
C. Miss Yang is an English teacher
D. Miss Yang isn’t strict with her students
第二节: 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共5 小题, 计5 分)
[2023西安汇知中学期中] [立德树人|绿色出行] In the US, Bike to School Day is a school festival. 51. ______. But if they have no bikes or live far from school, they can walk to school or take school buses.
52. ______. It’s a green way because it doesn’t cause pollution (引起污染). It is also fun to ride bikes. 53. ______. Most importantly, biking is really good for their health. For today’s students, it takes them much time to play phone games or watch TV shows at home. 54. ______.
Some students also ask their parents to go to work by bike on that day. After that, lots of parents get into a habit of riding. 55. ______. After buying an old bike for only fifty to one hundred dollars, they can ride it to work every day. And a new bike doesn’t cost too much money, either. It’s great to have one.
A. On that day, students need to r ide to school.B. They really need to exercise to keep healthyC. Students can talk and see nice things on the wayD. It’s good exercise and it can help them save money (省钱)E. Now hundreds of teachers in US schools like to ask their students to do soF. You can tell him not to do thatG. My bike is very nice
V. 完成句子: 根据所给汉语意思, 用单词或短语完成下列英文句子。(共5 小题, 计10 分)
56. [立德树人|保护环境]请不要砍树, 因为森林是动物的家园。
Please don’t ________________ trees, because forests are the homes of animals.
57. 他通常早饭后刷牙。
He always ________________ after breakfast.
58. 考拉喜欢整天睡觉。
Koalas like to sleep ________________.
59. [2023 西安翱翔中学期中] 史蒂夫叔叔现在正在看今天的报纸。
Uncle Steve ________________ now.
60. [2023 西安曲江二中月考] 我希望我的梦想能够实现。
I hope my dream can ________________.
VI. 短文填空: 用方框中所给单词的适当形式填空, 使短文完整正确。(每个单词限用一次, 每空限填一个单词。)(共10 小题, 计10 分)
have, noise, follow, remember, wear, rule, importance, listen, arrive, quiet
Lin Tao studies in a famous middle school. There are many different 61. ________ in his school. He must 62. ________ the uniform on school days and he must 63. ________ short hair. He can’t be late for school and can’t be 64. ________ in the schoolyard. Also, he must be 65. ________ in the library. Lin Tao thinks all these rules are 66. ________ and they are good for his growth. So he tries his best to 67. ________ them. For example, every morning, he always 68. ________ to get up early. Then he 69. ________ at the bus stop and takes a bus. On the bus, he likes 70. ________ to English songs. After getting off the bus, he rides a shared bike to school. He is always on time.
VII. 任务型阅读: 阅读下面的语篇材料, 根据所读内容, 完成下列各题。(共5 小题, 计10 分)
[2023 西安莲湖区期中] Mr. White works in an office. His office is in the center of the city and his home is eighteen kilometers away from his office. In the city, there are many people. It is very noisy to live there. And he can’t sleep well at night, so he buys a new house with a big garden in the suburb (郊区). The garden is in front of the house and there are many beautiful flowers in it. Around the house, there are many green trees. It is quiet there.
Mr. White has a car, but he doesn’t drive it to work. He usually takes the subway to work, because he can read a book on the subway. It’s Saturday afternoon. Mr. White doesn’t have to work. Look! He is watering the flowers now. It’s relaxing and fun.
71. What does Mr. White think of living in the city
He thinks it’s ________________________________ to live in the city.
72. How far is it from Mr. White’s home to his office
It’s ________________________________ kilometers.
73. What does the underlined word(画线单词)“it” in the first paragraph refer to(指代)
It refers to ________________________________.
74. Why does Mr. White go to work by subway
Because he can ________________________________ on the subway.
75. What is Mr. White doing now
He is ________________________________.
VIII. 补全对话(共5 小题, 计5 分)
根据下面对话中的情境, 在每个空白处填入一个适当的语句, 使对话恢复完整。
A: Hello, Dad, this is Alice. 76. ________________________________________
B: I’m reading a newspaper.
A: 77. ________________________________________
B: Your mom is at the supermarket. She is buying fruit and vegetables. She will make delicious food for you when you come back on Labour Day(五一劳动节).
A: I’m really happy to have such a good mom. I can’t wait to (迫不及待)be back.
B: Oh, by the way, I get you a new pet cat. I like him a lot.
A: 78. ________________________________________
B: Because he is really cute and friendly. And he is so smart that he can do many things.
A: 79. ________________________________________
B: Well, let me see. He can say “meow, meow...”. He can scare the mice (老鼠) away. What’s more, he can walk on two legs.
A: He is really great. Why don’t we find a good name f or him when I come back
B: 80. ________________________________________.
IX. 书面表达(共1 题, 计15 分)
假如你是Sarah, Peter 是你的美国网友。他最近发给你一封电子邮件, 询问你的个人情况。请根据以下提示, 给他回一封电子邮件。
内容:
1. Talk about your hobby and what you are good at;
2. Talk about your living habits (at least two points );
3. The way you go to school and tell the reason;
4. The rules in your school (at least two points );
5. Show your favourite animal and don’t forget to tell the reason.
要求:
1. 不少于70 词, 开头和结尾已给出, 不计入总词数;
2. 书写工整、规范。
Dear Peter,
Thanks for your e-mail. I’m very happy to tell you something about myself.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Sarah
期中综合素质评价
I. 听选答案
第一节: 听下面10 段对话, 每段对话后有一个问题, 读两遍。请根据每段对话的内容和后面的问题, 从所给的三个选项中选出最恰当的一项。
1. M: What can you do
W: I can paint.
M: Then you can join the art club.
Q: What club can the girl join
2. M: Do you usually go to school by bus, Kate
W: No, I usually walk to school. But sometimes I go to school by bike.
Q: How does Kate usually go to school
3. M: Yang Lan, when do you get to school every day
W: I leave home at 7:15 and arrive at school at 7:30.
Q: How long does it take Yang Lan to go to school
4. M: Let’s see giraffes first, OK
W: Good idea. They look beautiful. Let’s go right now.
Q: What animals does the boy want to see first
5. W: Do you like sports, Peter
M: Yes, Lisa. I can play soccer and basketball.
W: Great! But I like music. I can play the drums. How about you
M: Well, I can’t play the drums. But I can play the violin.
Q: What can Lisa play
6. W: The car looks nice. Is it your father’s
M: No. It is my brother’s. He is a teacher and he drives to school every day.
Q: Who drives to school every day
7. M: Mom, I’d like to go to the beach for fun. Can you take me there
W: I don’t think it’s OK, Tony. It’s raining now. Let’s watch TV at home.
Q: What does Tony want to do
8. M: What do you have to do at home, Tina My mom asks me to make the bed and keep my bedroom tidy every day.
W: Wow, I only have to help my mom do the dishes.
Q: What does Tina have to do at home
9. W: Hello, George! What are you doing
M: I’m reading my favorite book Harry Potter.
Q: What is George doing
10. W: Good afternoon, Mr. White. Is John at home
M: Good afternoon, Mary. He’s studying at school. Could I take a message for him
W: OK. Please ask him to call me back.
Q: Where’s John now
第二节: 听下面两段对话, 每段对话后有几道小题, 请根据每段对话的内容, 从题目所给的三个选项中选出所给问题的最佳答案。每段对话读两遍。
听第11 段对话, 回答第11、12 小题。
W: Hello! This is Helen. May I speak to Nick
M: Yes, speaking.
W: What are you doing, Nick
M: I’m playing computer games. How about you
W: Not much. I’m just doing some cleaning. Do you want to go shopping with me
M: Sure. What time will we meet
W: At three o’clock this afternoon.
M: OK. See you then.
听第12 段对话, 回答第13 至15 小题。
W: How do you usually get to school, Henry
M: Well, Sue, it’s not easy for me. I usually take a boat.
W: Really Why do you take a boat
M: Because there is a river between our school and my home.
W: It must take you a long time to get to school every day.
M: That’s true. I usually go to school at six in the morning, but I get to school at eight.
W: Do you want to have a bridge
M: Yes. That’s my great dream.
W: I think your dream can come true.
M: Thank you very much.
II. 听填信息
本题你将听到一段独白, 读两遍。请根据独白内容, 用所听到的信息完成下列各题。(每空不超过三个单词。)
Hello, everyone! I’m Bob. This is a photo of my family. My grandparents are sleeping in the sun. They always come on vacation with us in summer. Mom is reading a book. She looks so happy. The book must be interesting. Mom enjoys reading.
She usually buys two books every week. My brother’s name is Tom. He is swimming. He likes doing sports, like playing volleyball, swimming and running. And he’s in the swimming club. My sister Alice doesn’t like swimming. She is sitting next to Mom and listening to the radio. My dad is drinking tea. He thinks drinking tea is good for his health. He has three cups of tea every morning. Where am I I’m not in the photo. I’m taking photos of my family.
期中综合素质评价
I.1-5 CABCC 6-10 CCAAB 11-15 BBCBC
II.16. sleeping 17. happy 18. playing volleyball
19. radio 20. three/ 3
III. 第一节: 【主旨大意】短文讲述了艾伦·米勒的学校、家庭等的一些情况。
21. C 【点拨】句意: 今天是我上学的第一天。Today 作主语, 谓语动词用单数形式。故选C。
22. A 【点拨】根据“I’m Alan Miller. ”并结合外国人姓名的习惯可知, Alan 是名, Miller 是姓。first name 名。故选A。
23. D 【点拨】根据语境可知, 家里有父母、姐姐和我。父母是两个人, 要用名词复数形式。故选D。
24. B 【点拨】in the same school 在同一所学校, 故选B。
25. C 【点拨】根据前面的“in that school”和后面的“in different grades”可知, “我”和姐姐在同一所学校, 但是在不同的年级, 前后之间是转折关系, 故用转折连词but。故选C。
26. A 【点拨】后面是人物, 此处选介词with 表示“和…… 一起”。故选A。
27. B 【点拨】根据语境可知, 家在陕西省图书馆附近, 因此推断“我”可以读很多书, 是肯定的表达, 故选B。
28. C 【点拨】根据语境可知在图书馆读书对“我”的学习好而不是对他人的学习好, 故选C。
29. C 【点拨】根据语境可知此处表示非常喜欢动物园, 主语My sister 是第三人称单数, 谓语动词用单三形式。故选C。
30. C 【点拨】do not 后面跟动词原形, 故选C。
第二节: 【主旨大意】本文讲述了一只熊到河边捉鱼的 故事。
31. B 【点拨】考查名词。根据“wakes up (醒来) from a three-month”可知是指熊冬眠醒来了, 故选B。
32. C 【点拨】考查动词。根据“He is so hungry”可知饿了, 应该想吃东西, 故选C。
33. B 【点拨】考查副词。根据“but he lets it go”可知熊很容易就捉到鱼了, 故选B。
34. C 【点拨】考查形容词。根据“He wants to get a big one. ”可知这条鱼太小了, 故选C。
35. D 【点拨】考查动词。根据上文“but he lets it go”可知也让它走了, 故选D。
36. A 【点拨】考查介词。根据“many hours”可知是“for+ 一段时间”的结构, 故选A。
37. C 【点拨】考查动词。根据“lots of fish come and go” 可知熊看见很多鱼游来游去, 故选C。
38. B 【点拨】考查名词。根据上文“He comes to the river to get some fish. ”可知熊来到河边是为了捉鱼, 故选B。
39. B 【点拨】考查形容词。根据“If (如果) I get many small fish, I could be full (饱的)”可知当熊明白了这个道理时, 已经太晚了, 故选B。
40. D 【点拨】考查名词。根据“a small fish in hand is worth (值得) a big fish in water”可知这是熊习得的教训, 故选D。
IV. 第一节: A【主旨大意】本文是一个图书馆的借阅卡, 上面有Mary Smith 的个人信息, 还有图书馆的规则。
41. A 【点拨】细节理解题。根据图书证上的“Library Card Number: 20193549”可知图书证号是20193549, 故选A。
42. D 【点拨】细节理解题。根据“The library is open from 8:00 a. m. to 5:00 p. m. every day. ”可知图书馆早上8:00 开门, 下午5:00 关闭, 共开放9 个小时, 故选D。
43. C 【点拨】由文章可知, 每人能在图书馆借3 本书, 故不选③, 故选C。
B【主旨大意】本文主要讲述了中国的舞狮文化。
44. A 【点拨】细节理解题。根据第一段中的“Because Chinese people think it can bring good luck for the coming year. ”可知, 人们舞狮是为了祝新年好运。故选A。
45. D 【点拨】推理判断题。根据第四段中的“and everyone helps each other”可推断, 他们像一家人一样互相帮助。故选D。
46. C 【点拨】推理判断题。根据全文信息可知, 本文主要介绍了中国的舞狮表演以及舞狮可以为新年带来好运等, 所以本文是一篇介绍。故选C。
C【主旨大意】本文是Sally、Mona 对自己的一些情况的介绍。此外, Barry 还介绍了她的叔叔的一些基本情况。
47. A 【点拨】细节理解题。根据“My uncle is 40 years old. He works for a magazine. He writes articles for children. ”可知Barry 的叔叔为孩子们写文章, 故选A。
48. B 【点拨】细节理解题。根据“I have to wear a school uniform at school. ”可知在学校穿校服。故选B。
49. B 【点拨】细节理解题。根据“He thinks children should not watch TV too much and that some TV shows are not good for them. ”可知他不让Barry 看电视是错误的。故选B。
50. C 【点拨】细节理解题。根据“Miss Yang, our English teacher, is very strict with us. ”可知杨老师是一位英语老师, 故选C。
第二节: 【主旨大意】本文是一篇说明文, 介绍了骑车上学日和骑自行车的好处等。
51. A 【点拨】根据“In the US, Bike to School Day is a school festival. ”可知, 此处介绍与骑车上学日相关的内容, 选项A“在那天, 学生需要骑自行车去上学”符合语境, 故选A。
52. E 【点拨】根据“It’s a green way because it doesn’t cause pollution (引起污染).”可知, 骑自行车是一种绿色的方式, 因为它不会造成污染, 选项E“现在, 美国学校的数百名老师喜欢让他们的学生这样做”符合语境, 故选E。
53. C 【点拨】根据“It is also fun to ride bikes... Most importantly, biking is really good for their health. ”可知, 此处介绍骑自行车的好处, 选项C“学生们可以在路上交谈, 看到美好的事物”符合语境, 故选C。
54. B 【点拨】根据“Most importantly, biking is really good for their health. For today’s students, it takes...”可知, 骑自行车真的对他们的健康有好处, 而且现在的学生总是打游戏看电视节目, 选项B“他们真的需要锻炼来保持健康”符合语境, 故选B。
55. D 【点拨】根据“After buying an old bike for only fifty to one hundred dollars, they can ride it to work every day. ” 可知, 此处提到价格, 选项D“这是很好的锻炼, 可以帮助他们省钱”符合语境, 故选D。
V. 56. cut down 57. brushes teeth 58. all the day
59. is reading today’s newspaper e true
VI.【主旨大意】本文讲述了林涛在一所非常出名的学校上学, 在他的学校有许多规章制度, 他每天要早起坐车去上学, 并且不迟到。
61. rules 【点拨】根据语境和后面的描述可知, 林涛在描述自己学校的校规。故选rule。前面有many, 因此用复数。故填rules。
62. wear 【点拨】wear the uniform 穿校服。情态动词must 后接动词原形, 故填wear。
63. have 【点拨】此处缺动词, 根据备选词并结合语境可知, 此处意为必须留短发。情态动词must 后接动词原形, 故填have。
64. noisy 【点拨】此处表示在校园不能吵闹, 故备选词noise 符合语境。be 动词后接形容词作表语, 因此填名词noise (噪音) 的形容词noisy (吵闹的)。
65. quiet 【点拨】根据语境可知, 在图书馆里要保持安静。故填quiet。
66. important 【点拨】根据语境可知, 所有这些规则都是重要的。be 动词后接形容词作表语, 因此填名词importance (重要性) 的形容词important (重要的)。
67. follow 【点拨】此处表示他会尽他最大的努力去遵守它们。try one’s best to do sth. 尽某人最大努力做某事, 故填动词原形follow。
68. remembers 【点拨】remember to do sth. 记得做某事, 符合题意。主语he 是第三人称单数, 故填remember 的第三人称单数形式remembers。
69. arrives 【点拨】arrive in/at+ 地方, 表示“到达某地方”。主语he 是第三人称单数, 故填arrive 的第三人称单数形式arrives。
70. listening 【点拨】listen to English songs 听英文歌。like doing sth. 喜欢做某事, 故填listening。
VII.【主旨大意】怀特先生因为对城市里的噪音及环境感到不满, 搬到郊区的新家。
71. noisy 【点拨】根据第一段中的“It is very noisy to live there. ”可知城市的生活很吵。
72. eighteen 【点拨】根据第一段中的“His office is in the center of the city and his home is eighteen kilometers away from his office. ”可知他的家离办公室18 千米远。
73. the garden 【点拨】根据第一段中的“The garden is in front of the house and there are many beautiful flowers in it. ”可知房子的前面有一个花园, 推断后半句是说花园里有很多花。因此it 指代the garden。
74. read a book 【点拨】根据第二段中的“He usually takes the subway to work, because he can read a book on the subway. ”可知, 他坐地铁是因为他想在地铁上看书。
75. watering the flowers 【点拨】根据第二段倒数第二句 “He is watering the flowers now. ”可知他现在正在浇花。
VIII. 76. What are you doing
77. Where is my mom
78. Why do you like him
79. What can he do
80. Sounds great/Good idea
IX. 范文:
Dear Peter,
Thanks for your e-mail. I’m very happy to tell you something about myself.
I like playing the guitar and I can play it well. Every morning, I get up at six o’clock. At 7:00, I usually ride a bike to school, because it is very healthy. I have lunch at school at 12:00. And I get home at 5:00 pm. There are many rules in our school. For example, we should wear our school uniforms at school and we should go to school on time. I like pandas because they are cute and smart. But they are in danger. These days, I am reading a book about pandas. I want to help and save them.
Can I know more about you I wish to get your e-mail soon.
Yours,
Sarah
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
