/ 让教学更有效
【核心考点集训】2025秋人教版英语八年级上册期中复习
期中考前必做卷一
一、语法选择
There is a special place in Taiwan, China. It is Qingjing Farm. I had some free time last weekend, 1 I went there for a visit.
The farm has three 2 . I went to Green Grassland first. It was so big and green, and I saw a lot of sheep. I also saw a machine selling sheep food, so I 3 some. As I walked around, I stopped 4 the sheep here and there. That was a lot of fun! Soon, it was time for the farm’s sheep show. My favourite part of it was sheep shearing (剪羊毛). A man cut a sheep’s wool. It was so easy for him and he 5 in just five minutes.
After that, I went to 6 second part of the farm—Guanshan Pastoral Area. I watched a horse show there. Two men did a lot of cool tricks with the horses. It was really 7 .
Then I made 8 way to Shoushan Park. It is the farm’s last part. I saw a lot of trees and animals and took many photos 9 my smartphone.
I had a good time on Qingjing Farm! I want to visit it again. 10 you go to the farm for a visit, you will like it too.
1.A.so B.but C.or
2.A.part B.parts C.parts’
3.A.buy B.bought C.am buying
4.A.feed B.feeding C.to feed
5.A.finish B.finishes C.finished
6.A.a B.the C./
7.A.excite B.excited C.exciting
8.A.my B.me C.mine
9.A.in B.by C.with
10.A.If B.Because C.Although
二、完形填空
Many students think homework is their only duty, 11 doing housework is also very important. It not only helps parents but also teaches us valuable lessons.
Last month, my parents asked me to 12 my room every Saturday. At first, I thought it was boring. However, after trying, I realized it could bring me 13 , because it helped me fight 14 my laziness and develop some good habits. I started with simple tasks like taking out the 15 and watering plants. Later, I learned to 16 my clothes and even cook simple dishes.
Doing housework made me more independent (更独立). Now I understand how hard my parents work. When we work together, we 17 stories and laughter with each other. This makes us happy.
Some classmates say they have no time for housework, but I don’t agree with 18 . Even 10 minutes a day is 19 . For example, you can make your bed every morning.
Schools should teach students the importance of housework. It isn’t just about cleaning—it’s about understanding the idea of fairness (公平) and 20 life skills.
11.A.so B.because C.and D.but
12.A.blow out B.clean up C.put up D.work out
13.A.breath B.joy C.matter D.joke
14.A.at B.to C.against D.of
15.A.rubbish B.treasure C.movie D.block
16.A.borrow B.buy C.wash D.glue
17.A.hunt B.share C.spend D.prepare
18.A.them B.us C.you D.him
19.A.familiar B.total C.special D.enough
20.A.forgetting B.covering C.breaking D.learning
三、阅读理解
A
Madrid sees lots of visitors every year. There are lots of places to visit. But before you go, there are some things you’d better know.
Best time to visit The best season to visit Madrid is the fall, between September and November, or the spring, between March and May. During these seasons, temperatures are warm and pleasant (宜人的) in the city.
Getting around The fastest way to travel around Madrid is to take a metro. The metro is open from 6:00 a.m. to 1:30 a.m. There are over 200 bus lines through Madrid and they work from 6:00 a.m. to 11:30 p.m. on weekdays, and from 7:00 a.m. to 11:00 p.m. on weekends.
Best things to do El Rastro Flea Market is the best stop for shoppers who love bargains (减价品) . For nature lovers, Retiro Park is a wonderful place to spend a few hours. For chocolate lovers, there is no better place in Spain than Chocolateria San Gines. Watch a football game at the Santiago Bernabeu and one of the world’s most famous football clubs, Real Madrid!
Travel tricks Dinners in Spain are always late at night. People there usually have dinner at around 9:00 p.m. So you’d better go to a restaurant at around 9:00 p.m.
21.The best time to visit Madrid is in ________.
A.January. B.April. C.June. D.December.
22.How many hours do bus lines in Madrid work on Sundays
A.16. B.17.5. C.19.5. D.20.
23.Which of the following is the best place for a nature lover in Madrid
A.El Rastro Flea Market. B.Retiro Park.
C.Chocolateria San Gines. D.Santiago Bernabeu.
24.When do people usually have dinner in Spain
A.At 5:00 p.m. B.At 7:00 p.m.
C.At 9:00 p.m. D.At 10:00 p.m.
25.Where can we probably read the passage
A.In a history book. B.In a storybook.
C.In a science magazine. D.In a travel poster.
B
You may not know their name, but you’ve probably seen photos of them swimming in hot springs online. They’re called capybaras (水豚), a kind of cute animals with some amazing facts.
They are big. As the world’s largest rodents (啮齿动物), adult capybaras can weigh up to 50 kg. They are as heavy as some humans! They can be up to 130 cm tall. Although they are fat, they can swim fast at a speed of up to 35 km/h.
They love water. Capybaras spend a lot of time in water. Their special feet help them move quickly through water, and they can also stay underwater for up to five minutes at a time. Capybaras like to sleep in water to avoid (避免) getting sunburnt.
They have an unusual diet. Capybaras love to eat hard grasses, which need to be chewed (咀嚼) many times. To finish the long chewing, capybaras’ teeth never stop growing. Capybaras also eat their own waste. They do this because the grasses they eat are too hard to digest (消化). By eating its waste, a capybara can get useful bacteria (细菌) into its stomach to help it digest food.
It’s clear that capybaras are valuable to humans. Whether they’re online or at your local zoo, these cute friends are sure to make you smile at them.
26.What can we know about capybaras according to Paragraph 2
A.They are the largest animals.
B.They are light in weight.
C.They are as tall as an adult.
D.They are good swimmers.
27.How do capybaras stay away from the hot sun
A.By swimming fast.
B.By sleeping in water.
C.By staying under the rocks.
D.By spending time in the forest.
28.Why do capybaras eat their own waste
A.Because it is better for their teeth.
B.Because it takes less time to chew.
C.Because it can help them to digest.
D.Because it is softer than grasses.
29.Which is the right structure of the passage
(①=Paragraph 1 ②=Paragraph 2, …)
A. B. C. D.
30.What is the main purpose of the passage
A.To tell us some useful ways to protect capybaras.
B.To show us some amazing facts about capybaras.
C.To tell us different dangers capybaras are facing.
D.To show us the most valuable animal in the world.
C
配对阅读。左栏是五个人对旅游景点的喜好,右栏是七个景点的介绍,请为每个人选择合适的
旅游景点。选项中有两项为多余项。
31 I’m interested in history and ancient buildings. I want to visit a place to see some old palaces. 32 I love nature. I want to go to a place to enjoy the beautiful natural scenery. 33 I’m a big fan of cartoon movies. I hope I can go to a place to meet them, like Mickey Mouse. 34 I like science. I want to visit a place to learn about some scientific shows. 35 I love animals. I want to go to a place to see different kinds of animals and learn about them. A.The Great Wall of China is a very famous place of interest in the world. It has a long history. B.Disneyland is very popular with people of all ages. You can see a lot of lovely cartoon characters (人物) here. C. Mount Huangshan is famous for its beautiful natural scenery. There are strange rocks, ancient trees and clear waters. D.Beijing Zoo is home to a large number of animals from all over the world. You can also learn about their living habits. E. China Science and Technology (科技) Museum is a great place to learn about some modern science. There are many interesting shows. F. The Summer Palace is an ancient garden with beautiful lakes and old palaces. It has important historical and cultural value (价值). G. Lijiang Old Town is an ancient town with a history of more than 800 years. There are ancient buildings, busy streets and clear rivers.
四、选词填空
用方框中所给单词的适当形式填空,使短文通顺、正确、连贯。每个单词限用一次。
and vacation countryside something fantastic hen bored see with real
Some students are talking about their last vacation. Everyone had a great time. Mary went to Guizhou with her family. They 36 Huangguoshu Waterfall. It was 37 and they took quite a few photos. Ben didn’t do 38 special. Most of the time he just stayed at home to read and relax. Alice went to Sanya 39 her sister and they did something fun there. It was her first time there, so everything was 40 interesting. She bought some gifts for her parents 41 herself. Tim went to his uncle’s farm in the 42 with his family. They fed some 43 and after dinner they walked around the farm. It was enjoyable, so he didn’t feel 44 . It seems that every student had a great summer 45 .
五、翻译句子
46.无论我离家多远,家都是我最温暖的地方。
No far I am away, my home is my warmest place.
47.她直到雨停下来才离开。
She leave the rain stopped.
48.上课做笔记对于英语学习来说很重要。(完成译句)
It’s important for you to in English classes.
49.父母更关心孩子们的健康。(完成译句)
Parents more children’s health.
50.去年夏天,海滩上美丽的日落令我惊叹不已。
The beautiful sunset at the beach took away last summer.
六、读写综合
A、回答问题
Hello, I’m Li Xing. When it comes to the word “home”, warmth and love always come to my mind. My home is not just a house, but a place filled with laughter and care.
First of all, I want to share what I do for my family. I help my parents clean the house and cook meals every weekend. Although it takes time, I enjoy working together with them. My younger sister and I also water the plants in our small garden.
Besides, my home gives me a sense of safety. No matter how busy my parents are, they always listen to my stories and support me. The smell of my mum’s cooking and the sound of my dad’s jokes make me feel relaxed. Even on rainy days, our home feels like a cozy (温暖舒适的) nest.
Most importantly, home means responsibility and growth. My parents teach me to be kind and hard-working. They say, “A happy home needs everyone’s effort.” I believe that taking care of each other is the true meaning of a family.
All in all, I am grateful for my home. I hope everyone can cherish his or her family and create sweet memories together.
51.Does Li Xing like doing housework with his parents or dislike doing housework with them
52.Who waters the plants in their small garden
53.What makes Li Xing feel relaxed
54.What is the true meaning of a family for Li Xing
55.What is Li Xing’s hope
B、书面表达
家是温暖的港湾,家是爱、希望和梦想的起点。假如你是李华,请你讲述一下自己的家庭。
内容提示:
1. 你为家庭做的事情;
2. 介绍做家务对自身的好处;(至少两点)
3. 家对你来说的意义。
作文要求:
(1) 不能照抄原文;不得在作文中出现学校的真实名称和学生的真实姓名。
(2) 语句连贯,词数780词左右。
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
一、
1.A 2.B 3.B 4.C 5.C 6.B 7.C 8.A 9.C 10.A
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者在清境农场一日游的愉快经历,依次介绍了在青青草原、观山牧区和寿山公园的见闻与活动。
1.句意:上周末我有一些空闲时间,所以我去了那里。
so所以,因此;but但是;or或者。根据“I had some free time last weekend…I went there for a visit.”可知,句子前后构成因果关系,前因后果,所以此处应填入so,意为“所以”符合语境。故选A。
2.句意:这个农场有三个部分。
part部分,可数名词单数;parts部分,可数名词复数;parts’部分的,所有格。根据“The farm has three…”和后文语境可知,此处指的是这个农场有三个部分。此处应填入可数名词复数parts,作宾语。故选B。
3.句意:我还看到一台售卖羊饲料的机器,所以我就买了一些。
buy买,动词原形;bought买,过去式或过去分词;am buying正在买,现在进行时。根据前半句“I also saw a machine selling sheep food”可知,该句时态为一般过去时,所以此处应填入bought,过去式,作谓语,表达所以我就买了一些。故选B。
4.句意:我四处走动时,不时停下来喂羊。
feed喂养,动词原形;feeding喂养,现在分词或动名词;to feed喂养,不定式。根据“As I walked around, I stopped…the sheep here and there.”,结合选项可知,此处应该表达我四处走动时,不时停下来喂羊。考查:stop to do sth“停下来去做某事”,固定搭配,所以此处应填入不定式to feed,作宾语。故选C。
5.句意:这对他来说太容易了,他只用了五分钟就完成了。
finish完成,动词原形;finishes完成,三单形式; finished完成,过去式或过去分词。根据前半句“It was so easy for him”可知,该句时态为一般过去时,所以此处应填入finished,过去式,作谓语,表达他只用了五分钟就完成了。故选C。
6.句意:之后,我去了农场的第二部分——关山牧区。
a不定冠词,表泛指,后跟以辅音音素开头的词;the定冠词,表特指;/零冠词。根据空格后“second”是序数词可知,此处应填入定冠词the,表特指,指的是农场的第二部分。故选B。
7.句意:它是真地令人兴奋。
excite使兴奋,动词原形;excited兴奋的,形容词,修饰人;exciting兴奋的,修饰物。根据“It was really…”可知,该句缺表语;又根据前一句“Two men did a lot of cool tricks with the horses.”可知,此处应填入exciting,作表语,指的是“两个人用马做了很多很酷的把戏”这件事情是令人兴奋的。故选C。
8.句意:然后我去了寿山公园。
my我的,形容词性物主代词;me我,宾格人称代词;mine我的(东西),名词性物主代词。根据“I made…way to Shoushan Park.”,结合选项可知,此处应填入形容词性物主代词my,修饰名词way,表达我去了寿山公园。故选A。
9.句意:我看到了很多树和动物,用我的智能手机拍了很多照片。
in用,后常跟语言;by通过,后常跟交通工具或具体方法;with用,后跟具体材料、工具或身体部位。根据“took many photos…my smartphone.”可知,此处应填入with,方式介词,指的是作者用智能手机拍了很多照片。故选C。
10.句意:如果你去农场参观,你也会喜欢它的。
If如果;Because因为; Although虽然,尽管。根据“…you go to the farm for a visit, you will like it too.”可知,前面句子是后面句子的条件,所以此处应用if引导条件状语从句,位于句首,首字母要大写。故选A。
二、
11.D 12.B 13.B 14.C 15.A 16.C 17.B 18.A 19.D 20.D
【导语】本文通过作者亲身经历说明做家务不仅能帮助父母,还能培养宝贵的生活技能。
11.句意:许多学生认为做作业是他们唯一的责任,但做家务也很重要。
so因此;because因为;and和;but但是。根据“doing housework is also very important”可知,后半句说“做家务也很重要”,语境发生了转折,but表示“但是”,符合逻辑。故选D。
12.句意:上个月,我父母要求我每周六打扫我的房间。
blow out吹灭;clean up打扫;put up张贴;work out解决。根据“my room”可知,此处指打扫房间,clean up符合语境。故选B。
13.句意:然而,在尝试之后,我意识到它能给我带来快乐,因为它帮助我对抗懒惰,养成一些好习惯。
breath呼吸;joy快乐;matter事情;joke玩笑。根据“because it helped me fight...my laziness and develop some good habits.”可知,做家务帮助对抗懒惰,养成好习惯,所以是能带来快乐,joy符合语境。故选B。
14.句意:然而,在尝试之后,我意识到它能给我带来快乐,因为它帮助我对抗懒惰,养成一些好习惯。
at在;to到;against反对;of……的。fight against表示“与……作斗争”,此处指与懒惰作斗争,against符合语境。故选C。
15.句意:我从简单的任务开始,比如倒垃圾和给植物浇水。
rubbish垃圾;treasure财富;movie电影;block街区。根据“taking out the...”可知,此处指倒垃圾,rubbish符合语境。故选A。
16.句意:后来,我学会了洗衣服,甚至还会做简单的菜。
borrow借;buy买;wash洗;glue粘贴。根据“my clothes”可知,此处指洗衣服,wash符合语境。故选C。
17.句意:当我们一起工作时,我们互相分享故事和笑声。
hunt打猎;share分享;spend花费;prepare准备。根据“stories and laughter with each other”可知,此处指分享故事和笑声,share符合语境。故选B。
18.句意:有些同学说他们没有时间做家务,但我不同意他们的看法。
them他们;us我们;you你,你们;him他。根据“Some classmates say they have no time for housework”可知,此处指不同意那些同学的观点,用them指代“那些同学”。故选A。
19.句意:即使每天10分钟也足够了。
familiar熟悉的;total总的;special特别的;enough足够的。根据“Even 10 minutes a day”可知,此处指每天10分钟做家务也是足够的,enough符合语境。故选D。
20.句意:它不仅仅是关于清洁——它是关于理解公平的理念和学习生活技能。
forgetting忘记;covering覆盖;breaking打破;learning学习。根据“life skills”可知,此处指学习生活技能,learning符合语境。故选D。
三、
21.B 22.A 23.B 24.C 25.D
【导语】本文以表格的形式介绍了前往西班牙马德里旅游的相关信息,包括最佳旅游时间、交通方式、必做之事以及旅游小贴士。
21.细节理解题。根据“The best season to visit Madrid is…the spring, between March and May.”可知,去马德里旅游的最佳时间是春季的3月至5月。April“四月”包含在这个时间范围内。故选B。
22.细节理解题。根据“…and from 7:00 a.m. to 11:00 p.m. on weekends.”可知,马德里的公交线路在周末的运营时间是从早上7点到晚上11点,共计16个小时。故选A。
23.细节理解题。根据“For nature lovers, Retiro Park is a wonderful place to spend a few hours.”可知,对于自然爱好者来说,Retiro Park“丽池公园”是一个绝佳去处。故选B。
24.细节理解题。根据“People there usually have dinner at around 9:00 p.m.”可知,在西班牙,人们通常在晚上9点左右吃晚餐。故选C。
25.推理判断题。通读全文,文章以表格形式列出了关于马德里旅游的各方面实用信息,如最佳旅游时间、交通、景点推荐和当地习惯等,所以我们也许可以在旅游海报上读到这篇文章。故选D。
26.D 27.B 28.C 29.C 30.B
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了水豚这种可爱的动物,包括其体型、生活习性、饮食习惯等方面的特点,强调了水豚对人类的价值以及其独特的魅力。
26.细节理解题。根据第二段“Although they are fat, they can swim fast at a speed of up to 35 km/h.”可知,水豚虽然胖,但游泳速度很快,能达到每小时35公里,说明它们是游泳好手。故选D。
27.细节理解题。根据第三段“Capybaras like to sleep in water to avoid (避免) getting sunburnt.”可知,水豚喜欢睡在水里以避免被晒伤。故选B。
28.细节理解题。根据第四段“They do this because the grasses they eat are too hard to digest (消化). By eating its waste, a capybara can get useful bacteria (细菌) into its stomach to help it digest food.”可知,水豚吃自己的排泄物是因为它们吃的草太难消化,通过吃排泄物,水豚可以将有用的细菌摄入胃中,帮助消化食物。故选C。
29.篇章结构题。根据文章内容,第一段总体介绍水豚,引出主题;第二、三、四段分别从体型、生活习性、饮食习惯等方面详细介绍水豚;第五段总结水豚对人类的价值以及其独特的魅力。因此,文章结构为总-分-总,即①总起,②③④分述,⑤总结。故选C。
30.主旨大意题。根据文章内容,本文主要介绍了水豚这种可爱的动物,包括其体型、生活习性、饮食习惯等方面的特点,强调了水豚对人类的价值以及其独特的魅力。因此,文章的主要目的是向我们展示一些关于水豚的惊人事实。故选B。
31.F 32.C 33.B 34.E 35.D
【导语】本文左栏是五个人对旅游景点的喜好,右栏是七个景点的介绍,为每个人选择合适的旅游景点。
31.根据第一段中“I’m interested in history and ancient buildings. I want to visit a place to see some old palaces”可知,“我”对历史和古建筑感兴趣,选项F“颐和园是一座古老的园林,拥有美丽的湖泊和古老的宫殿,具有重要的历史和文化价值。”与之匹配。故选F。
32.根据第二段中“I love nature. I want to go to a place to enjoy the beautiful natural scenery”可知,“我”喜欢自然,想欣赏美丽的自然风光,选项C“黄山以其美丽的自然风光闻名,有奇石、古树和清澈的水。”与之匹配。故选C。
33.根据第三段中“I’m a big fan of cartoon movies. I hope I can go to a place to meet them, like Mickey Mouse”可知,“我”是卡通电影的粉丝,想去一个能见到米老鼠等卡通角色的地方,选项B“迪士尼乐园深受各年龄段人群的喜爱,你可以在这里看到许多可爱的卡通人物。”与之匹配。故选B。
34.根据第四段中“I like science. I want to visit a place to learn about some scientific shows”可知,“我”喜欢科学,想参观一个能学习科学展览的地方,选项E“中国科学技术博物馆是一个了解现代科学的好地方,有许多有趣的展览。”与之匹配。故选E。
35.根据第五段中“I love animals. I want to go to a place to see different kinds of animals and learn about them”可知,“我”喜欢动物,想去一个能看到各种动物并了解它们的地方,选项D“北京动物园是世界各地许多动物的家园,你还可以了解它们的生活习性。”与之匹配。故选D。
四、
36.saw 37.fantastic 38.anything 39.with 40.really 41.and 42.countryside 43.hens 44.bored 45.vacation
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了几个学生在上个假期中的不同经历和感受。
36.句意:他们看了黄果树瀑布。根据“the Huangguoshu Waterfall”及备选词可知,这里表示观看了黄果树瀑布这个景点;see“看见”符合题意;文章讲述上一个假期的事情,为过去时,谓语动词需用过去式。故填saw。
37.句意:它很壮观,他们拍了很多照片。根据“they took quite a few photos”及备选词可知,因为很棒所以拍了很多照片。fantastic“极好的”符合题意。故填fantastic。
38.句意:本没做什么特别的事。根据“didn’t do”及备选词可知,这里表示没做什么特别的;something用于肯定句中,否定句需换成anything。故填anything。
39.句意:爱丽丝和她的姐姐去了三亚,她们在那里做了一些有趣的事情。根据“her sister”及备选词可知,这里表示伴随,即和姐姐一起。with“和”符合题意。故填with。
40.句意:这是她第一次去那里,所以一切真地很有趣。根据“interesting”及备选词可知,此处需用副词修饰形容词,表示程度;real“真的”,副词形式really“真地”符合题意。故填really。
41.句意:她给她的父母和自己买了一些礼物。根据“parents...herself”及备选词可知,这里是并列关系,即自己和父母,需用and连接。故填and。
42.句意:蒂姆和他的家人去了乡下叔叔的农场。根据“Tim went to his uncle’s farm in the...”及备选词可知,农场一般都在乡下;countryside“乡下”符合题意。故填countryside。
43.句意:他们喂了一些母鸡,晚饭后,他们在农场周围散步。根据“Tim went to his uncle’s farm”及备选词可知,农场里会有很多家禽;hen“母鸡”符合题意;some后可跟可数名词复数。故填hens。
44.句意:这很愉快,所以他不觉得无聊。根据“It was enjoyable”及备选词可知,因为很开心,所以不会觉得无聊枯燥。bored“无聊的”符合题意。故填bored。
45.句意:似乎每个学生都度过了一个愉快的暑假。全文在讲述每个学生不一样的假期生活。此处表示快乐的暑假。vacation“假期”符合题意。故填vacation。
五、
46. matter how
【详解】根据中英文对照可知缺“无论多么”,“不论”no matter,“多远”how far,故填matter;how。
47. didn’t until
【详解】根据中英文提示可知,空格处表示“直到……才……”,常见的英文表达是“not...until...”;句子描述的是过去发生的动作,所以要用一般过去时,leave是实义动词,其否定形式要借助助动词didn’t ,所以第一个空填“didn’t”;第二个空填“until”,用来引导时间状语从句,表示“直到”。故填didn’t;until。
48. take notes
【详解】根据中英文对照可知,take notes“做笔记”,动词短语;不定式符号to后接动词原形。故填take;notes。
49. care about
【详解】根据中英文对照可知,此处缺少“关心”care about。此句描述客观情况,用一般现在时,且主语 Parents是复数,因此谓语动词用原形care。故填care;about。
50. my breath
【详解】对照中英文可知,空处表示“令某人惊叹不已”,常用固定短语“take one’s breath away”表达,“令我惊叹不已”表达为“take my breath away”。故填my;breath。
六、A.
51.He likes doing housework with his parents. 52.Li Xing and his younger sister. 53.The smell of his mum’s cooking and the sound of his dad’s jokes. 54.Taking care of each other. 55.He hopes everyone can cherish his or her family and create sweet memories together.
B.例文:
My Family
Hi, I’m Li Hua. Family is like a warm harbor for me. It’s the starting point of love, hope, and dreams.
I often help with housework. I clean rooms and wash dishes. Doing housework teaches me to be responsible and independent. It also makes me understand my parents’ hard work.
Home means everything to me. It’s full of love and care, where I can always find comfort and strength.
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
