/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优牛津上海版(深圳用)专题16 阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
Linda is six years old now. Yesterday was her birthday. Our family didn’t have dinner at home. We went to a big restaurant and had a small party for Linda. We had a big pizza. some vegetable salad and some chicken. Linda liked the pizza very much. She also liked the chicken. but she didn’t eat the salad. I liked the salad very much. My father and my mother drank some beer. I drank some orange juice. Linda drank some apple juice. We sang “Happy Birthday” to Linda. Linda was very happy. We had a wonderful time.
1.Whose birthday was yesterday
2.Where did we have dinner
3.Did Linda like the pizza
4.What did my mother and my father drink
5.Was Linda happy
根据Joe一日三餐的表格,完成句子
bread rice chicken hamburgers pie milk cola egg
Breakfast √ √ √
Lunch √ √ √
dinner √ √ √
6.What did Joe have for
He had some , and an egg for breakfast.
7.What did Joe have for
He had some chicken, and for lunch.
8.What did Joe have for
He had some , and for dinner.
阅读短文,回答问题。
Sam's father and mother are both teachers. They work in the same school. They go to the school by car every day. They leave home at seven o'clock in the morning and they get back at five o'clock in the afternoon. Sam and his sister are students. They study in different schools. Sam is in No. 1 Junior High School. He is good at Chinese and English. He likes playing football. His sister is in No. 4 Primary School. She likes Maths and Music. She can sing and dance well. They get back home after five. Then they do their homework. After that, they often watch TV. They go to bed at ten.
9.How many people are there in Sam's family
There .
10.How do Sam's parents go to work every day
They go to work every day.
11.What time do Sam's parents get home
They get home in the afternoon.
12.Are Sam and his sister in the same school
, they .
13.What is Sam's sister good at
She's good at and .
根据表格内容完成句子。
毕业留恋册
Name: Will Tabor Birthday: October 13rd, 2003 Hobbies: Reading and playing football Favourite Colour: Blue Dream Job: A football player Name: Christie Smith Birthday: Sept. 16th, 2003 Hobbies: Traveling Favourite Colour: Pink Dream Job: A singer
Dear Alice: Hope all is well with you. Let’s keep in touch on Facebook. Dear Alice: Don’t forget me. Please send me emails when you are free. Hope you can make lots of new friends in your new school.
14.When was Tabor born
He was born on .
15.What’s Christie’s favourite colour
It’s .
16.What is Will’s hobby
He likes .
17.What does Christie want to be when she grows up
She wants to be a .
Robert, 13 years old Madrid, Spain
Hi, my name's Robert. I'm from Spain. I like football and dancing. I want to be a football player in the future. I'm looking for an e-friend in China. We can talk about football games and football stars! Would you like to be my e-friend
Momo, 11 years old Tokyo, Japan
Hello, I'm Momo. 1 come from Tokyo, Japan. Tokyo is a famous city. I like watching cartoons My favourite director is Hayao Miyazaki. I'd like to make friends with girls from other countries. We can talk about our favourite cartoons. I want to be a director when I grow up.
18.根据短文内容连线。
1. Momo A.Madrid a. Japan
2. Robert B.Tokyo b. Spain
19.根据短文内容判断句子正(T)误(F)。
(1) Robert is eleven years old. He wants an e-friend in China. ( )
(2) Momo likes cartoons, she wants to make friends with girls. ( )
(3) Hayao Miyazaki is a famous director in Japan. ( )
(4) Robert likes playing football. He wants to be a footballer. ( )
阅读短文,完成下列各题。
Hello, my name is Sally. I like candy. I eat a lot of candy every day. Last week, I had a toothache. The doctor pulled one of my teeth out. I'll never eat too much candy. I have two friends, Ben and Susan. Ben likes hamburgers and cola. He has hamburgers for lunch every day. Now he knows it’s not healthy. He will not eat so many hamburgers and he will not drink so much cola. Susan likes ice creams. She has an ice cream every day. It’s unhealthy. She will not eat so many ice creams.
20.Who eats a lot of candy every day
21.Why did the doctor pull Sally’s tooth out
22.What does Ben like
23.What does Susan have every day
24.Their eating habits are .
任务型阅读。
Elephants are very large animals. They eat only plants. Baby elephants drink milk from their mother up to three years. Elephants like to live in groups. Some stay with their family even when they grow up. A family group has two to eight animals. Elephants are very big and heavy, but they are very good swimmers. They are very strong, too. They can do many things with their long trunks(象鼻), they are helpful.
In the past, there were many elephants, but now there are fewer and fewer(越来越少). People hunt them for their tusks. They use them to make ivory products(象牙制品). In Thailand, people use elephants to carry heavy things, and they also train(训练) them for a show. Many elephants hurt badly or die because of the training. In 2003, there were only about 30, 000 Asian elephants in the world. To protect elephants, we shouldn’t buy ivory products. We shouldn’t watch elephant shows.
25.根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(1) When elephants grow up, they don’t live with their family. ( )
(2) Elephants are very heavy, but they are good at swimming. ( )
(3) Elephants can do many things with their noses. ( )
(4) People hunt elephants for their trunks. ( )
(5) Elephants can help people carry heavy things. ( )
26.根据短文内容,选择正确答案。
(1) An elephant likes to live ______. ( )
A.with people B.in a family group C. with different kinds of animals
(2) There were only about ______ Asian elephants in the world in 2003. ( )
A.three thousand B.thirteen thousand C. thirty thousand
(3) Many elephants hurt badly or die because ______. ( )
A.people train them for a show B.they carry too heavy things C. people cut down many trees
(4) What does the underline word “tusks” mean ( )
A.elephants’ ears B.elephants’ legs C. elephants’ two long teeth
(5) Which of the following is NOT right ( )
A.Elephants don’t eat meat. B.We can see elephants in Thailand. C. To protect the elephants, we should watch elephant shows.
阅读理解。
Last summer, I took a trip around France with my French friend Frank.
Our first stop was Paris, the capital city. It’s one of the most romantic (浪漫的) cities around the world. We walked along the River Seine (塞纳河). My walk took me past the Notre-Dame Cathedral (巴黎圣母院) and onto the Eiffel Tower (埃菲尔铁塔). On our way we stopped many times to look into art galleries (画廊) along the streets, or just to watch people coming and going.
Later, we left the capital and found more to see. We visited many beautiful villages. We climbed up part of Mont Blanc (勃朗峰). It’s the highest mountain in Western Europe (欧洲) at 4,807 metres. Then we went to the beaches in the south. We enjoyed the lovely sunshine and sand there.
During the last days, we enjoyed the nice food in France. It was hard to say no to the lovely pancakes. On a hot day, we went to a French restaurant and ordered some mussels (贻贝). They are cooked in white wine (酒). They are very delicious.
Traveling in France is fun. It is a good place to travel.
27.根据短文内容,判断正误,正确的写T,错误的写F。
(1) I went to France last summer. ( )
(2) I visited France with my family. ( )
(3) The capital of France is Paris. ( )
(4) We don’t like the pancakes in France. ( )
(5) Frank comes from France. ( )
28.根据短文内容,选择正确答案。
(1) What did not the writer do in France He didn’t _________. ( )
A.walk along the River Seine
B.look into the art galleries
C. dance on Mont Blanc
(2) Which is right about Mont Blanc ( )
A.It is the highest mountain in the world.
B.It is 4,807 metres high.
C. We climbed all the Mont Blanc.
(3) What does the word “ordered” mean ( )
A.买 B.点餐 C. 烹饪
(4) Which of the following is NOT TRUE ( )
A.Paris is one of the most romantic cities in the world.
B.Pairs is the first city I visited in France.
C. We can visit the Eiffel Tower and Big Ben in France.
(5) What’s the best title of the passage ( )
A.Fun in France. B.The food in France. C. The capital of France.
阅读短文,完成填空。
Labour Day is coming. Students are going to enjoy it this week.
Jack is going to his father’s birthday party. “I can’t wait to go home and sing the song ‘Happy birthday to you’. I also plan to go to Beijing to meet my pen pal,” he says. Jack’s friend Lily is going to visit her grandmother in the countryside. “I really want to travel to Weihai. I want to go swimming. But I need to do another important thing first. I am going to look after my grandmother because she is ill,” Lily says.
Mike is Jack’s friend, too. “I want to spend my Labour Day holiday with my friend. We plan to visit Shanghai. We think we are going to enjoy ourselves,” he says.
Person Plan
Jack sing the song “ 29 ” to his father and meet his 30 in Beijing
Lily 31 in Weihai and 32 her grandma
Mike visit Shanghai with 33
阅读短文,完成下列任务。
I’m Bill. I live in Tianjin. Last holiday, I went to Xi’an with my father. We went there by train. It’s fast. Xi’an is an old city. We visited the Terracotta Army(兵马俑) there. And we took many photos. We also ate some noodles. They were delicious.
This holiday, I’m going to visit Sanya with my mother. We are going there by plane. Because it’s far from our city. And we’ll stay there for a week. My mother will swim in the sea. I’ll play football and sleep on the beach. We’re also going to watch the sunrise(日出) at sea.
34.根据短文内容,补全信息,每空一词。
Bill is my good friend. He went to Xi’an with his father by train last holiday. They the Terracotta Army. They also photos and noodles. This holiday, he will visit Sanya with his mother. They will go by . They will the at sea.
35.根据短文,回答问题。
(1) How did Bill go to Xi’an with his father
They went .
(2) What will Bill’s mother do in Sanya
She will .
阅读短文,完成任务。
“Mom, why do we hang(悬挂) these mugwort(艾蒿) on the door ” Maya asks. “They keep bad luck away,” Mom smiles. It is Dragon Boat Festival, and the air smells of sweet rice and bamboo leaves.
In the kitchen, Grandma is wrapping(包) zongzi. “First, fold the bamboo leaf like a cone(圆锥),” she shows Maya. Maya tries, Grandma helps her fill the leaves with glutinous rice(糯米), red beans and a piece of salted meat. “Zongzi honor Qu Yuan, a great poet,” Grandma says.
After lunch, Maya and her friends make sachets(香囊). They put dry flowers and herbs(香草) into colorful cloth bags. “This is for you,” Maya gives a sachet to her neighbor Grandpa Zhang. He can’t go to the dragon boat race.
At the river bank, the dragon boat race is exciting. Maya’s classmate Liam is in a boat, wearing a red vest. “Go, Team Red!” she shouts, waving a flag. When Liam’s team wins, everyone cheers and throws candy into the crowd.
At night, Maya wears her sachet to bed. “Do you love Dragon Boat Festival ” Mom asks, “Yes, _______. I love Dragon Boat Festival, not just for zongzi and races, but for sharing happiness with others.”
36.根据短文信息判断正(T)误(F)。
(1) People usually hang mugwort on the door on Dragon Boat Festival. ( )
(2) Maya and Grandma are wrapping zongzi in the kitchen. ( )
(3) Maya and her friends make sachets. ( )
(4) Liam is Maya’s cousin. ( )
(5) The red team wins. ( )
37.根据要求完成任务。
(1) 为短文选择一个合适的题目:( )
A.A Colorful Dragon Boat Festival B.A Day at Maya’s home C. A Funny Dragon Boat Race
(2) 在文中用“_______”画出Maya的粽子里包进了哪些食材。
(3) 联系上下文,在文中“_______”处填入合适的内容。
(4) 文中最后一段有描述Maya感受的句子,请找出来并抄写下来。
__________________________________
(5) 根据实际情况回答。
What do you usually do on Dragon Boat Festival
__________________________________
根据短文内容,按照每小题要求答题。
John went to Guangzhou with his parents during the Labour Day holiday. They went there by train. On the first day, they visited Guangdong Museum (广东博物馆) by subway. They learned a lot about history (历史). It was great. They went to Guangzhou Tower (广州塔) on the second day. The weather was nice. They walked there. There were many visitors there. On the third day, they went to the zoo. They went there by bus. They saw many animals. John was excited. In the evening, they had a big dinner in a big restaurant. They went there by taxi. They liked the food very much. They went back home by car on the fourth day. They had a good time.
38.填入恰当的单词。
(1) John went to Guangzhou with his during the Labour Day holiday.
(2) They visited Guangdong Museum on the day.
39.写出划线部分的汉语意思。
There were many visitors there.
40.回答问题。
(1) Where did they go on the third day
(2) How did they go back home
阅读理解。
Where do butterflies (蝴蝶) come from They grow from eggs into caterpillars (毛毛虫), next cocoons, then butterflies.
Soon the butterflies fly away. They go to find more new butterflies. The mother butterflies lay new eggs on the leaves. Soon there will be more butterflies! How amazing!
41.根据图片提示,选择正确的句子描述蝴蝶的成长过程,将其序号写在文中的方框内。
A.Little caterpillars grow in her eggs. Then the caterpillars come out of the eggs. They eat a lot, so they grow big and fat.
B.The cocoons (蚕茧)open. They grow into butterflies in their new homes.
C. A mother butterfly lays some eggs on a leaf. The eggs are small and white.
D.The big caterpillars make new homes. They are cocoons.
42.根据短文内容,选择最佳的文章标题。
(1) What’s the best title of the story ( )
A.The caterpillars. B.The cocoons. C. The life cycle of butterflies.
阅读理解。
Mr Kent is a science teacher. His hobby is bird-watching. Mr Kent wants people to care more about birds.
In a science lesson, Mr Kent takes his class to a big field. Birds are looking for food.
He asks his students, “What will birds eat in winter Can birds find food to eat ”
Many birds fly to another place in winter. Red-crowned cranes will fly from Heilongjiang to Jiangsu every winter. They fly together in small groups. They often fly at night.
Mr Kent’s students are very interested in birds. In winter, his students give birds seeds to eat.
They like bird-watching.
43.根据短文内容判断正(T)误(F)。
(1) Mr Kent’s hobby is bird-watching. ( )
(2) Many birds will fly to another place every summer. ( )
(3) Red-crowned cranes often fly in the daytime. ( )
44.根据短文内容选择正确答案。
(1) How do the birds fly in the sky ( )
A.They fly in pairs. B.They fly alone. C. They fly in groups.
(2) What does Mr Kent want people to do ( )
A.He wants people to feed birds at home.
B.He wants people to care more about birds.
C. He wants people to learn Chinese.
任务型阅读。
Chinese traditional monsters (神兽)
Loong is a wonderful and lucky animal. It has a very long body. It looks like a snake. It has some sharp claws. It lives in the water. It can swim, fly and walk. Before, only the kings could use it to decorate (装饰) their houses or their clothes. It’s really cool.
Phoenix is known as Fenghuang. It’s also a lucky animal. It’s the king of all the birds and it’s very beautiful. It has a colourful and long tail. It lives in the sky. It can sing sweet songs and dance beautifully. It isn’t afraid of fire (火) .
Qilin is a kind and lucky animal. It has many beautiful colours on its body. It has a big head and there are two horns on it. It has four legs, and the feet are just like a horse’s and it runs fast on the land.
Pixiu is a brave and lucky animal. It has a loong head and a lion body. Its mouth is very big and its four legs are short and strong. People think it can protect their houses and keep their families safe and happy.
45.阅读材料,选出符合图片的正确选项。
A.Loong B.Phoenix C. Qilin D.Pixiu
(1) ( )
(2) ( )
(3) ( )
(4) ( )
46.根据阅读材料判断对“T”错“F”。
(1) Only the kings could use loong to decorate their houses or clothes. ( )
(2) Phoenix lives in the sky but it is afraid of fire. ( )
(3) Qilin has four legs and runs fast on the land because its feet are very long and strong. ( )
(4) Pixiu has the body of a tiger and the head of a loong. ( )
阅读短文,完成任务。
Hello! My name is Tim. Summer vacation is over. I’m excited to share my wonderful time.
First, I kept learning every day. From 9:00 to 10:30 in the morning, I finished homework for Chinese, math and English. In the afternoon, I read interesting books for 40 minutes. To write beautiful Chinese words, I practiced calligraphy for an hour.
_______ Every morning, I ran, skipped rope, or played football. In the evening, I swam or rode a bike. On weekends, I went hiking with my family.
I also explored(拓展)my hobbies. I practiced playing the guitar, built Lego(乐高)sets, and tried science experiments(实验). My parents took me to the Science Museum in Shenyang. I helped with housework like cooking eggs and tidying my room. I even joined a community volunteer activity.
Of course, there was time for fun! I watched videos for an hour every day and enjoyed movie nights with my family on weekends.
Looking back, this summer vacation was both meaningful and enjoyable!
47.根据短文内容在横线上补全信息。
(1) From 9:00 to 10:40, I finished homework for Chinese, , and English.
(2) I interesting books for 40 minutes in the afternoon.
(3) Every morning, I ran, skipped rope, or .
(4) My parents took me to the in Shenyang.
(5) I enjoyed movie nights with my family on .
48.根据短文信息判断正(T)误(F)
下面描述Tim暑假拓展爱好的描述是(T)否(F)正确。
(1) Tim practiced playing the guitar. ( )
(2) Tim tried making model planes. ( )
49.根据要求完成任务。
(1) 根据上下文推测文中画线单词的含义应为:( )
A.书法 B.编程 C. 剪纸
(2) 对照下文,为文中横线留白处选择一个合适的句子。将标号写在文中横线上:
A.Keeping fit was important, too! B.Let’s have a look at some beautiful pictures.
(3) 根据实际情况回答。
What did you do in your last vacation (写一句即可)
阅读短文,完成任务。
50.March 12th
It’s Tree Planting Day. I plant a strawberry sprout. It has only six leaves. They are green and small. ( )
March 31st
It is taller than before. It is 13 cm. It has twelve leaves now. They are bigger. Every day, I weed(除草), water and wait. ( )
June 10th
It is 25cm. There are more leaves. And among the green leaves, it has sixteen flowers. They are small and white. ( )
July 8th
I have many strawberries. Some are red. Some are green. Oh no. Some birds come. They want to eat strawberries. I put a windmill(风车) to drive them away. ( )
October 1st
There aren’t strawberries any more(不再). ______ ( )
Allen拍摄了不同时期的草莓照片,请将照片序号填到对应日期后的方框内。
A. B. C. D. E.
51.根据语篇内容,选择正确答案。
(1) The passage is ______. ( )
A.A story. B.A diary. C. A letter.
(2) The passage is about ______. ( )
A.the growth of strawberry plant B.Tree Planting Day C. how to plant strawberries
(3) The underlined word “sprout” in the first paragraph means ______ in Chinese. ( )
A.果实 B.种子 C. 幼苗
(4) How tall was the strawberry plant on March 31st ( )
A.6cm. B.13cm. C.25cm.
(5) What does the writer do to take care of (照顾) the strawberry plant ( )
A.Picks the leaves. B.Talks to it every day. C. Weeds, waters and waits.
(6) When did the strawberry plant have flowers ( )
A.On March 31st. B.On June 10th. C. On July 8th.
(7) Why does the writer put a windmill ( )
A.To drive the birds away. B.To help the strawberries grow. C. To play with it.
(8) 选出合适的句子,补全文章结尾。( )
A.I will plant more strawberries next year. B.The birds eat all the strawberries.
C. I give all the strawberries to my friends.
阅读短文,完成下列各题。
Hi, I’m Jack. Welcome to my farm. My farm is so big. There are many animals on the farm. I have 15 cows, 20 sheep, 40 hens and 10 horses. And there are many vegetables. Look at the carrots. They are fresh. Rabbits love to eat them. Look at the green beans. They are green and long. What are these They’re potatoes. They are big and brown. I like my farm.
52.根据短文内容,选择正确的图片。
What do the rabbits love to eat ( )
A. B. C.
53.根据短文内容,选择正确答案。
(1) Jack has a ______ farm. ( )
A.small B.big C. clean
(2) There are ______ hens on the farm. ( )
A.forty B.thirty C. fifty
(3) We can’t see ______ on the farm. ( )
A.cows B.dogs C. carrots
(4) There are ______ animals on the farm. ( )
A.60 B.85 C. 75
54.根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(1) There are many animals and vegetables on the farm. ( )
(2) The carrots are fresh. ( )
(3) The green beans are red and long. ( )
阅读理解,根据内容,完成导图。
Look! The big animal is a rhino. The small birds on its body are hornbills. They are good friends and they can help each other. The rhino can provide (提供) food for the hornbills. The hornbills can clean the rhino. And they can find enemies (敌人) for the rhino.
The sea anemone and the clownfish live in the sea. The sea anemone can’t move. It can’t get enough food. The clownfish brings food for it every day. When the clownfish is in danger (处于危险中), the sea anemone can wrap (包裹) its body around the clownfish to protect (保护) it. Is it fun
55.
56.
57.
58.
59.
请认真阅读下面的短文,按要求回答问题。
What is Hainan famous for Blue seas, golden and white beaches and green coconut trees. . . and more! There is a mysterious (神秘的) and amazing place here - the National Park of Hainan Tropical Rainforest (热带雨林).
The park has the largest and best-kept tropical rainforest in China. The forest covers about 96 percent of the park. People also call it “the museum of tropical rainforests”.
There are many rare animals and plants in the park. It is the only home to Hainan gibbons (海南长臂猿).
Over 40 years ago, as the rainforest shrank, there were less than 10 of them. Today, there are 36 of them. They are picky (挑剔的) about their homes. They only live in a healthy forest.
The park is also the world's biggest “drugstore (药房)”. About 80 percent of the plants here can be used as drugs.
60.判断下列句子与短文内容是(T)否(F)相符。
(1) Hainan is only famous for blue seas and white beaches. ( )
(2) This park has the largest and best-kept tropical rainforest in China. ( )
(3) Hainan gibbons can live in any forest. ( )
(4) About 85 percent of the plants here can be used as drugs. ( )
61.请根据提示回答问题。
(1) How many Hainan gibbons are there
(2) Do you like the National Park of Hainan Tropical Rainforest Why
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
()
()
参考答案及试题解析
1.Yesterday was Linda’s birthday. 2.In a big restaurant. 3.Yes, she did. 4.They drank some beer. 5.Yes, she was.
【分析】本文介绍了琳达的生日聚会。
1.句意:昨天是谁的生日?根据Linda is six years old now. Yesterday was her birthday. 琳达现在6岁了。昨天是她的生日。可以回答:Yesterday was Linda’s birthday. 昨天是琳达的生日。故答案为Yesterday was Linda’s birthday.
2.句意:我们在哪里吃的晚饭?根据We went to a big restaurant and had a small party for Linda. 我们去了一家大餐厅,为琳达举行了一个小型聚会。可以回答:In a big restaurant.在一家大餐厅。 故答案为In a big restaurant.
3.句意:琳达喜欢披萨吗?根据Linda liked the pizza very much. 琳达非常喜欢披萨。应作肯定回答:是的,她喜欢。故答案为Yes, she did.
4.句意:我的妈妈和爸爸喝了什么?根据My father and my mother drank some beer.我的爸爸和妈妈喝了一些啤酒。可以回答:他们喝了一些啤酒。故答案为They drank some beer.
5.句意:琳达开心吗?根据Linda was very happy. 琳达非常开心。可知应作肯定回答:是的,她是。故答案为Yes, she was.
6.breakfast bread milk 7.lunch hamburgers cola 8.dinner rice chicken a pie/pies
【分析】6.句意:Joe早饭吃什么?他早饭吃了一些____,______和一个鸡蛋。由答句中breakfast可知问的是早饭吃什么,所以问句中填breakfast。由表格中可知他早饭吃了面包,牛奶和鸡蛋,故答案为breakfast;bread;milk。
7.句意:Joe午饭吃什么?他午饭吃了一些鸡肉____和______。由答句中lunch可知问的是午饭吃什么,所以问句中填lunch。由表格中可知他午饭吃了汉堡和可乐,故答案为lunch;hamburgers;cola。
8.句意:Joe晚饭吃什么?他晚饭吃了一些____,______和_______。由答句中dinner可知问的是晚饭吃什么,所以问句中填dinner。由表格中可知他晚饭吃了米饭,鸡肉和馅饼,故答案为dinner;rice;chicken;a pie/pies。
9.are four 10.by car 11.at five 12.No aren't 13.singing dancing
【解析】9.句意:在Sam的家里有多少人?由短文可知由4个人,爸爸妈妈,姐姐和Sam,故答案为are;four。
10.句意:Sam的父母每天怎么去上班?由句子They go to the school by car every day.可知它们开车,故答案为by;car。
11.句意:Sam的父母几点到家?由句子They leave home at seven o'clock in the morning and they get back at five o'clock in the afternoon.可知是5点到家。故答案为at;five。
12.句意:Sam和它的姐姐是在一所学校吗?由句子Sam and his sister are students. They study in different schools.可知他们在不同的学校,所以的否定回答,故答案为No;aren’t。
13.句意:Sam的姐姐擅长什么?由句子She can sing and dance well.可知她擅长唱歌和跳舞,故答案为singing;dancing。
14.October 13rd, 2003 15.pink 16.reading and playing football 17.singer
【导语】本文介绍了Will Tabor和Christie Smith的毕业留恋册的内容。
14.句意:塔博出生于什么时候?他出生于2003年10月13日。根据“Birthday: October 13rd, 2003”可知他出生于2003年10月13日。故答案为October 13rd, 2003。
15.句意:克里斯蒂最喜欢的颜色是什么?是粉红色。根据“Favourite Colour: Pink”可知克里斯蒂最喜欢的颜色是粉红色,故答案为pink。
16.句意:威尔的爱好是什么?他喜欢阅读和踢足球。根据“Hobbies: Reading and playing football”可知他喜欢阅读和踢足球,故答案为reading and playing football。
17.句意:克里斯蒂长大后想做什么工作?她想成为一名歌手。根据“Dream Job: A singer”可知她想成为一名歌手,故答案为singer。
18.1-B-a; 2-A-b 19.F T F T
【分析】短文大意:主要介绍罗伯特和莫莫出生的国家和城市以及他们的兴趣爱好和理想。
18.1.莫莫,由短文Momo, 11 years old Tokyo, Japan可知莫莫出生在日本东京,B东京,a日本,故连B;a。
2.罗伯特,由短文Robert, 13 years old Madrid, Spain可知罗伯特出生在西班牙马德里,A马德里,b西班牙,故连A;b。
故答案为1-B-a;2-A-b。
19.(1)句意:罗伯特十一岁。他想在中国成为一个网友。由短文I want to be a football player in the future.可知他想成为一名足球运动员,故答案为F。
(2)句意:莫莫喜欢卡通片。她想和女孩交朋友。由短文I like watching cartoons My favourite director is Hayao Miyazaki. I'd like to make friends with girls from other countries. 可知莫莫喜欢卡通片她喜欢和女孩交朋友,故答案为T。
(3)句意:宫崎骏是日本著名的导演。由短文 My favourite director is Hayao Miyazaki.可知宫崎骏是她最喜欢的导演,故答案为F。
(4)句意:罗伯特喜欢踢足球。他想成为一名足球运动员。由短文I like football and dancing. I want to be a football player in the future.可知罗伯特喜欢踢足球他想成为一名足球运动员,故答案为T。
20.Sally. 21.Because she ate a lot of candy and had a toothache. 22.Hamburgers and cola. 23.She has an ice cream every day. 24.unhealthy
【解析】20.题干句意为“谁每天吃很多糖果?”,根据“ my name is Sally. I like candy. I eat a lot of candy every day. ”可知是莎莉吃很多糖果,故答案为Sally.
21.题干句意为“医生为什么把莎莉的牙齿拔掉?”,根据“I eat a lot of candy every day. ”和“I had a toothache.”可知拔牙的原因是吃很多糖果和牙疼,故答案为Because she ate a lot of candy and had a toothache.
22.题干句意为“本喜欢什么?”,根据“Ben likes hamburgers and cola.”可知本喜欢汉堡和可乐,故答案为Hamburgers and cola.
23.题干句意为“苏珊每天吃什么?”,根据“She has an ice cream every day. ”可知苏珊每天吃冰激凌,故答案为She has an ice cream every day.
24.题干句意为“他们的饮食习惯是 ____。”,根据“It’s unhealthy.”可知他们的饮食习惯是不健康的,故答案为unhealthy。
25.F T T F T 26.B C A C C
【导语】本文主要介绍了大象以及大象的现状以及为了保护大象,我们不应该观看大象表演。
25.(1)句意:当大象长大后,它们不和它们的家人住在一起。根据“Some stay with their family even when they grow up. ”可知一些大象长大后,还和家人住在一起,句子和短文内容不符,故答案为F。
(2)句意:大象是非常重的,但是它们擅长游泳。根据“Elephants are very big and heavy, but they are very good swimmers.”可知大象大并且重,但是它们是好的游泳者,句子和短文内容相符,故答案为T。
(3)句意:大象可以用鼻子做很多事情。根据“They can do many things with their long trunks(象鼻), they are helpful.”可知大象可以用象鼻做很多事情,句子和短文内容相符,故答案为T。
(4)句意:人们狩猎大象因为它们的象鼻。根据“People hunt them for their tusks.”可知人们狩猎大象为了象牙,句子和短文内容不符,故答案为F。
(5)句意:大象可以帮助人们搬运沉的东西。根据“In Thailand, people use elephants to carry heavy things.”可知在泰国,人们使用大象搬运沉的东西,句子和短文内容相符,故答案为T。
26.(1) 句意:大象喜欢__居住。A和人们一起。B和一个家族群体。C和不同种类的动物。根据“Elephants like to live in groups. ”可知大象喜欢群体生活,故选B。
(2)句意:在2003年,世界上只有__亚洲象。A 3, 000 B 13, 000 C 30, 000 根据“ In 2003, there were only about 30, 000 Asian elephants in the world. ”可知,2003年,世界上只有30, 000头亚洲象,故选C。
(3)句意:许多大象受伤严重或者死去因为____。A人们训练它们表演,B它们搬运太沉的东西。C人们砍到了树木。根据“Many elephants hurt badly or die because of the training.”可知因为训练许多大象受伤严重或者死去,故选A。
(4)句意:划线的“tusks”意思是什么?A大象的耳朵,B大象的腿,C大象的两个长牙。根据“They use them to make ivory products(象牙制品).”可知人们用它们制成象牙制品,tusks应该是大象的两个长牙,故选C。
(5)下面哪个是不正确的?A大象不吃肉。B我们在泰国可以看到大象。C为了保护大象,我们应该观看大象表演。根据“To protect elephants, we shouldn’t buy ivory products. We shouldn’t watch elephant shows.”可知为了保护大象,我们不应该观看大象表演。故选C。
27.T F T F T 28.C B B C A
【导语】本文讲述了作者和朋友在法国游玩过程中的种种乐趣。
27.(1)句意:去年夏天我去了法国。根据“Last summer, I took a trip around France with my French friend Frank.”去年夏天,我和我的法国朋友弗兰克去法国旅行。可知题干表述正确,故答案为T。
(2)句意:我和家人去了法国。根据“Last summer, I took a trip around France with my French friend Frank.”去年夏天,我和我的法国朋友弗兰克去法国旅行。可知题干表述不正确,故答案为F。
(3)句意:法国的首都是巴黎。根据“Our first stop was Paris, the capital city.”我们的第一站是首都巴黎。可知题干表述正确,故答案为T。
(4)句意:我们不喜欢法国的煎饼。根据“It was hard to say no to the lovely pancakes.”很难拒绝那些可爱的煎饼。可知题干表述不正确,故答案为F。
(5)句意:弗兰克来自法国。根据“I took a trip around France with my French friend Frank.”我和我的法国朋友弗兰克去法国旅行。可知题干表述正确,故答案为T。
28.(1)句意:这位作家在法国没有做什么?他没有_________。A沿着塞纳河散步;B参观美术馆;C在勃朗峰上跳舞。根据“We walked along the River Seine (塞纳河).”我们沿着塞纳河散步。“On our way we stopped many times to look into art galleries (画廊) along the streets”在路上,我们多次停下来参观街边的美术馆画廊。“We climbed up part of Mont Blanc (勃朗峰).”我们爬上了勃朗峰的一部分。结合文章意思可知选项C是作家没有在法国做的,故选C。
(2)句意:关于勃朗峰哪一个是对的?A它是世界上最高的山。B它有4807米高。C我们攀登了整个勃朗峰。根据“We climbed up part of Mont Blanc (勃朗峰). It’s the highest mountain in Western Europe (欧洲) at 4,807 metres.”我们爬上了勃朗峰的一部分。它是西欧最高的山峰,海拔4807米。故选B。
(3)句意:单词“ordered”表示什么意思?A买;B点餐;C烹饪。由上下文意思,“order”应为“点餐”,故选B。
(4)句意:下列哪项是不正确的?A巴黎是世界上最浪漫的城市之一。B巴黎是我在法国访问的第一个城市。C我们可以参观法国的埃菲尔铁塔和大本钟。根据“Our first stop was Paris, the capital city. It’s one of the most romantic (浪漫的) cities around the world.”我们的第一站是首都巴黎。它是世界上最浪漫的城市之一。可知选项C描述错误,故选C。
(5)句意:这段文章最好的标题是什么?A法国的乐趣。B法国的食物。C法国首都。纵观全文,尤其是文章第一段和最后一段,得出法国有很多值得一去的地方,并且文章讲述了作者和朋友在法国游玩过程中的种种乐趣。故选A。
29.Happy birthday to you 30.pen pal 31.go swimming 32.look after 33.his friend
【导语】本文讲了几个人劳动节的计划与安排。
29.根据“I can’t wait to go home and sing the song ‘Happy birthday to you’.”,可知唱《祝你生日快乐》这首歌,故答案为Happy birthday to you。
30.根据“Jack is going to his father’s birthday party. “I can’t wait to go home and sing the song ‘Happy birthday to you’. I also plan to go to Beijing to meet my pen pal,” he says.”,可知要见笔友,故答案为pen pal。
31.根据“I really want to travel to Weihai. I want to go swimming.”,可知在威海游泳,故答案为go swimming。
32.根据“look after my grandmother”,可知莉莉要照顾奶奶,故答案为look after。
33.根据“I want to spend my Labour Day holiday with my friend. We plan to visit Shanghai.”,可知和朋友参观上海,故答案为his friend。
34.visited took ate plane watch sunrise 35.by train swim in the sea
【导语】本文主要介绍了比尔上次假期和爸爸去西安的旅行以及这次假期和妈妈去海南的旅游计划。
34.句意:他们参观了兵马俑。根据“We visited the Terracotta Army(兵马俑) there. ”可知他们参观了兵马俑,故答案为visited。
句意:他们也拍了照并且吃了面条。根据“And we took many photos.”可知他们拍了照片,故答案为took。
句意:他们也拍了照并且吃了面条。根据“We also ate some noodles.”可知他们吃了面条,故答案为ate。
句意:他们将坐飞机去。根据“We are going there by plane.”可知他们坐飞机去三亚,故答案为plane。
句意:他们将去海边看日出。根据“We’re also going to watch the sunrise(日出) at sea.”可知他们将去海边看日出,故答案为watch。
句意:他们将去海边看日出。根据“We’re also going to watch the sunrise(日出) at sea.”可知他们将去海边看日出,故答案为sunrise。
35.(1)句意:比尔和他的爸爸怎么去的西安?他们坐火车去西安的。根据“We went there by train.”可知比尔和爸爸坐火车去的西安,故答案为by;train。
(2)句意:比尔的妈妈在三亚将做什么?她将在大海里游泳。根据“My mother will swim in the sea.”可知比尔的妈妈将在大海里游泳。故答案为swim;in the sea。
36.T T T F T 37.(1) A
(2) Grandma helps her fill the leaves with glutinous rice, red beans and a piece of salted meat.
(3) I do
(4) I love Dragon Boat Festival, not just for zongzi and races, but for sharing happiness with others.
(5) I usually eat zongzi with my family.(本题答案不唯一)
【导语】本文介绍了Maya在端午节期间参与挂艾蒿、包粽子、制作香囊和观看龙舟赛等传统活动的温馨故事。
36.(1) 句意:人们通常在端午节挂艾蒿在门上。根据“Mom, why do we hang these mugwort on the door ”可知人们通常在端午节挂艾蒿在门上,故答案为T。
(2) 句意:Maya和奶奶在厨房包粽子。根据“In the kitchen, Grandma is wrapping zongzi.”可知Maya和奶奶在厨房包粽子,故答案为T。
(3) 句意:Maya和朋友们制作香囊。根据“After lunch, Maya and her friends make sachets.”可知Maya和朋友们制作香囊,故答案为T。
(4) 句意:Liam是Maya的表哥。根据“Maya’s classmate Liam is in a boat, wearing a red vest.”可知是同学而非表哥,故答案为F。
(5) 句意:红队获胜了。根据“When Liam’s team wins, everyone cheers and throws candy into the crowd.”可知红队获胜了,故答案为T。
37.(1) 题干要求选择合适题目。A丰富多彩的端午节,B在玛雅家度过的一天,C有趣的龙舟赛,根据全文描述的多种端午节活动,故选A。
(2) 题干要求画出粽子食材。应画出的句子是“Grandma helps her fill the leaves with glutinous rice, red beans and a piece of salted meat.”,故答案为Grandma helps her fill the leaves with glutinous rice, red beans and a piece of salted meat.。
(3) 题干要求补充合适内容。根据上下文可知此处表示肯定回答,问句是Do you开头的一般疑问句,肯定回答是Yes, I do. 故答案为I do。
(4) 题干要求抄写Maya感受的句子。应抄写“I love Dragon Boat Festival, not just for zongzi and races, but for sharing happiness with others.”故答案为I love Dragon Boat Festival, not just for zongzi and races, but for sharing happiness with others.。
(5) 句意:端午节你通常做什么?本题答案不唯一,根据实际情况回答,可以回答:我通常和家人一起吃粽子。故答案为I usually eat zongzi with my family.。
38.parents first 39.游客 40.On the third day, they went to the zoo. By car.
【导语】本文主要介绍了约翰在劳动节假期和他的父母去广州的经历。
38.(1)句意:约翰在劳动节假期和他的父母去了广州。根据文中“John went to Guangzhou with his parents during the Labour Day holiday.”可知约翰在劳动节假期和他的父母去了广州。故答案为parents。
(2)句意:他们在第___天参观了广东博物馆。根据文中“On the first day, they visited Guangdong Museum by subway.”可知第一天,他们乘坐地铁参观了广东博物馆。故答案为first。
39.句意:那里有很多游客。根据文中“They went to Guangzhou Tower on the second day. The weather was nice. They walked there. There were many visitors there.”可知第二天,他们去了广州塔。天气很好。他们步行去的那里。那里有很多游客。所以visitors的汉语意思是游客。故答案为游客。
40.(1)句意:他们第三天去了哪里?根据文中“On the third day, they went to the zoo.”可知他们第三天去了动物园。故答案为On the third day, they went to the zoo.
(2)句意:他们是怎么回家的?根据文中“They went back home by car on the fourth day.”可知第四天,他们开车回家了。故答案为By car.
41.1-4 CADB 42.C
【导语】本文主要介绍了毛毛虫变成蝴蝶的过程。
41.图片是卵,C选项“蝴蝶妈妈在叶子上产卵。卵很小且是白色的。”与图片匹配,故选C。
图片是卵里孵出毛毛虫,A选项“小毛毛虫在卵中生长。然后,毛毛虫从卵中钻出来。它们大量进食,因此长得又大又胖。”与图片匹配,故选A。
图片是长大的毛毛虫结茧,D选项“大毛毛虫建造新家。它们是茧。”与图片匹配,故选D。
图片是茧破后变成蝴蝶,B选项“蚕茧破开,它们在新家化蝶。”与图片匹配,故选B。
故答案为1-4 CADB。
42.句意:这个故事的最佳标题是什么?A毛毛虫。B蚕茧。C蝴蝶的生命周期,通读全文可知文章主要介绍了蝴蝶的生命周期,故选C。
43.T F F 44.C B
【导语】本文主要介绍了肯特先生。
43.(1)句意:肯特先生的爱好是观鸟。根据文中“His hobby is bird-watching.”可知肯特先生的爱好是观鸟。题干与原文相符,故答案为T。
(2)句意:许多鸟类每年夏天都会飞往另一个地方。根据文中“Many birds fly to another place in winter.”可知许多鸟类在冬天会飞往另一个地方。题干与原文不符,故答案为F。
(3)句意:丹顶鹤经常在白天飞行。根据文中“Red-crowned cranes will fly from Heilongjiang to Jiangsu every winter. They fly together in small groups. They often fly at night.”可知丹顶鹤经常在夜晚飞行。题干与原文不符,故答案为F。
44.(1)句意:鸟儿如何在天空中飞翔?A它们成对飞行。B它们独自飞行。C它们成群飞行。根据文中“They fly together in small groups.”可知鸟儿成群飞行。故选C。
(2)句意:肯特先生想让人们做什么?A他希望人们在家喂鸟。B他希望人们更关心鸟类。C他希望人们学习中文。根据文中“Mr Kent wants people to care more about birds.”可知肯特先生想让人们更关心鸟类。故选B。
45.D C A B 46.T F T F
【导语】本文主要介绍了中国的传统神兽。
45.(1) 根据文中对Pixiu的描述“It has a loong head and a lion body. Its mouth is very big and its four legs are short and strong.”可知貔貅的是龙头狮身,嘴很大,四条腿很短很强壮,与图片相符,故选D。
(2) 根据文中对Qilin的描述“It has a big head and there are two horns on it. It has four legs, and the feet are just like a horse’s and it runs fast on the land.”可知麒麟头上长着四只角,四只脚跟马一样,与图片相符,故选C。
(3) 根据文中对Loong的描述“It has a very long body. It looks like a snake. It has some sharp claws. ”可知龙的身子很长,像一条蛇,有锋利的爪子,与图片相符,故选A。
(4) 根据文中对Phoenix的描述“It’s the king of all the birds and it’s very beautiful. It has a colourful and long tail.”可知凤凰是百鸟之王,长着一条色彩鲜艳的长尾巴,与图片相符,故选B。
46.(1) 句意:只有国王才能用龙来装饰他们的房子和衣服。根据文中“Before, only the kings could use it to decorate (装饰) their houses or their clothes.”可知以前的时候只有国王才可以用龙来装饰房子和衣服,句子与原文相符,故答案为T。
(2) 句意:凤凰住在天空中,但是它害怕火。根据文中“It lives in the sky. It can sing sweet songs and dance beautifully. It isn’t afraid of fire (火) .”可知凤凰住在天空中,它不害怕火,句子与原文不符,故答案为F。
(3) 句意:麒麟有四条腿并且在陆地上跑得很快,因为它的脚非常长和强壮。根据文中“It has four legs, and the feet are just like a horse’s and it runs fast on the land.”可知麒麟有四条腿,脚像马蹄一样,所以跑得快,句子与原文相符,故答案为T。
(4) 句意:貔貅有老虎的身子和龙的脑袋。根据文中“It has a loong head and a lion body.”可知貔貅的是龙头狮身,句子与原文不符,故答案为F。
47.math read played football Science Museum weekends 48.T F 49.A A I visited my grandparents in the countryside.
【导语】本文介绍了Tim分享自己充实而有意义的暑假生活,包括学习、运动、拓展爱好和家庭活动等内容。
47.(1) 句意:从9:00到10:40,我完成了语文、______和英语作业。根据“From 9:00 to 10:30 in the morning, I finished homework for Chinese, math and English.”可知是数学,故答案为math。
(2) 句意:我下午______有趣的书40分钟。根据“In the afternoon, I read interesting books for 30 minutes.”可知是阅读,故答案为read。
(3) 句意:每天早上,我跑步、跳绳或者______。根据“Every morning, I ran, skipped rope, or played football.”可知是踢足球,故答案为played football。
(4) 句意:父母带我去沈阳的______。根据“My parents took me to the Science Museum in Shenyang.”可知是科学博物馆,故答案为Science Museum。
(5) 句意:我在______和家人享受电影之夜。根据“I watched videos for an hour every day and enjoyed movie nights with my family on weekends”可知是周末,故答案为weekends。
48.(1) 句意:Tim练习弹吉他。根据“I practiced playing the guitar”可知Tim练习弹吉他,故答案为T。
(2) 句意:Tim尝试制作飞机模型。文中未提及该活动,故答案为F。
49.(1) 题干要求推测“calligraphy”含义。根据“To write beautiful Chinese words, I practiced calligraphy for an hour.”可知是书法,故选A。
(2) 题干要求选择合适句子补全段落。A保持健康也很重要!B让我们看一些漂亮的照片。根据下文介绍的是运动内容,A符合语境,故选A。
(3) 句意:你上个假期做了什么?根据实际情况回答,可以说:我去农村看望了我的祖父母。故答案为I visited my grandparents in the countryside.
50.D C E A B 51.B A C B C B A A
【导语】本文主要介绍草莓的生长过程。
50.根据“I plant a strawberry sprout.”可知是种了一棵草莓幼苗,选项D是草莓幼苗,故选D。
根据“It has twelve leaves now.”可知现在有十二个叶片了,选项C是十二个叶片,故选C。
根据“And among the green leaves, it has sixteen flowers.”可知现在有十六朵花了,选项E是有花了,故选E。
根据“I have many strawberries.”可知有草莓了,选项A是有草莓了,故选A。
根据“There aren’t strawberries any more(不再).”可知不再有草莓了,选项B是不再有草莓了,故选B。
51.(1)句意:文章是____。A一个故事。B一篇日记。C一封信。根据文章中出现的不同日期,可知是日记,故选B。
(2)句意:文章是关于______。A草莓植物的生长。B植树节,C怎样种植草莓。根据文章大意可知是介绍草莓的生长过程,故选A。
(3)句意:第一段中划线单词“sprout”的汉语意思是____。根据“I plant a strawberry sprout.”可知是种下草莓幼苗,故选C。
(4)句意:在三月三十一日时草莓多高?A6厘米,B13厘米,C25厘米。根据“It is 13 cm.”可知是13厘米,故选B。
(5)句意:作者为照顾草莓植物做了什么?A摘叶子。B每天和它说话。C除草,浇水和等待。根据“Every day, I weed(除草), water and wait.”可知是除草,浇水和等待,故选C。
(6)句意:什么时候草莓植物有花?A在三月三十一日。B在六月十日。C在七月八日。根据“And among the green leaves, it has sixteen flowers.”可知是六月十日,故选B。
(7)句意:为什么作者放一个风车?A把鸟儿赶走。B帮助草莓生长。C玩它。根据“Some birds come. They want to eat strawberries. I put a windmill(风车) to drive them away.”可知是为了赶鸟,故选A。
(8)A我明年将种更多的草莓。B鸟吃了所有的草莓。C我把我的草莓都给了我的朋友们。根据“There aren’t strawberries any more(不再).”可知今年不再有草莓,明年还会种更多的草莓,故选A。
52.C 53.B A B B 54.T T F
【导语】本文主要介绍了杰克的农场。
52.句意:兔子喜欢吃什么?A西红柿,B豌豆,C胡萝卜,根据“Look at the carrots. They are fresh. Rabbits love to eat them.”可知兔子喜欢吃胡萝卜,故选C。
53.(1)句意:杰克有一个___农场。A小的,B大的,C干净的。根据“My farm is so big.”可知杰克有一个大农场,故选B。
(2)句意:在农场上有40只鸡。A40,B30,C50,根据“I have 15 cows, 20 sheep, 40 hens and 10 horses.”可知在农场上有40只鸡,故选A。
(3)句意:在农场上我们不能看到狗。A牛,B狗,C胡萝卜,根据“I have 15 cows, 20 sheep, 40 hens and 10 horses. Look at the carrots.”可知在农场上不能看到狗,故选B。
(4)句意:在农场上有85只动物。A60,B85,C75。根据“I have 15 cows, 20 sheep, 40 hens and 10 horses.”可知农场上有15头牛,20只羊,40只鸡和10匹马,总共数量是85,故选B。
54.(1)句意:在农场上有许多动物和蔬菜。根据“There are many animals on the farm. And there are many vegetables.”可知在农场上有许多动物和蔬菜。句子和短文相符,故答案为T。
(2)句意:胡萝卜是新鲜的。根据“Look at the carrots. They are fresh.”可知胡萝卜是新鲜的,句子和短文相符,故答案为T。
(3)句意:青豆是红色的并且是长的。根据“Look at the green beans. They are green and long.”可知青豆是绿色的并且是长的,句子和短文不符,故答案为F。
55.provide food 56.clean the rhino 57.find enemies 58.bring food 59.protect it
【导语】本文介绍了动物和植物。
55.根据“The rhino can provide (提供) food for the hornbills.”,可知犀牛给犀鸟提供食物,故答案为provide food。
56.根据“The hornbills can clean the rhino.”,可知犀鸟清洁犀牛,故答案为clean the rhino。
57.根据“And they can find enemies (敌人) for the rhino.”,可知犀鸟为犀牛发现敌人,故答案为find enemies。
58.根据“The clownfish brings food for it every day.”,可知小丑鱼给海葵带来食物,故答案为bring food。
59.根据“When the clownfish is in danger (处于危险中), the sea anemone can wrap (包裹) its body around the clownfish to protect (保护) it.”,可知海葵保护小丑鱼,故答案为protect it。
60.F T
F F 61.36/Thirty-six Yes, I do. Because there are many rare animals and plants in the park.(答案不唯一)
【导语】本文介绍了海南热带雨林国家公园的森林覆盖率,稀有的动植物。
60.(1)句意:海南只以蓝海和白沙滩而闻名。根据“What is Hainan famous for Blue seas, golden and white beaches and green coconut trees. . . and more!”,可知海南,除了蓝海,白色沙滩,还有金色沙滩,绿色的椰子树等,故答案为F。
(2)句意:这个公园拥有中国最大、保存最完好的热带雨林。根据第二段第一句“The park has the largest and best-kept tropical rainforest in China.”,可知海南热带雨林国家公园拥有中国最大、保存最完好的热带雨林,故答案为T。
(3)句意:海南的长臂猿可以在任何森林生活。根据“They are picky about their homes. They only live in a healthy forest.”,可知,长臂猿对它们的家很挑剔,它们只生活在健康的森林中,故答案为F。
(4)句意:这里大约85%的植物可以用作药物。根据“About 80 percent of the plants here can be used as drugs.”,可知是80%的植物可以被当做药物,而不是85%,故答案为F。
61.(1)问句句意:海南长臂猿有多少只?根据“Over 40 years ago, as the rainforest shrank, there were less than 10 of them. Today, there are 36 of them.”,可知40多年前,由于雨林退化,长臂猿数量少于10只,今天有36只,故答案为36或者Thirty-six。
(2)问句句意:你喜欢海南热带雨林国家公园吗?本题是主观题,答案不唯一,答案可以为:是的,我喜欢,因为公园有很多稀有的动植物。故答案为Yes, I do. Because there are many rare animals and plants in the park.
()
()
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
