/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年七年级英语上册单元复习考点培优译林版(2024)Unit 4 School days
专题12 阅读理解
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文。从每小题所给的四个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。
At school, students learn some different subjects in the classroom. These days, a new subject becomes popular. That is school gardening. Students learn it outside the classroom.
▲ . Some teachers, however, are finding good ways to make it work. The school garden may be very small. However, students can have a lot of fun in it. At first, teachers decide (决定) what vegetables to grow. Then they grow them with students. It is nice for the students to get a tomato, wash it and eat it right in the garden, so tomatoes are their favorites.
Gardening is not only an interesting subject, but also a practical subject for students. It teaches students a lot. Some vegetables are easy to grow, but others need a long time. This can teach students patience (耐心). With gardens, kids get to see a beginning, a middle and an end to their work. When working with others, they can also learn some teamwork(团队合作) skills.
1.Where do students learn gardening
A.In the classroom. B.Outside the classroom.
C.In the teaching building. D.In the countryside.
2.What’s the best for “________” in Paragraph 2
A.It’s difficult to keep school gardening going.
B.Eating vegetables is good for students.
C.Students are interested in gardening.
D.Teachers like teaching students to grow plants.
3.Which of the following is NOT true
A.School gardening is a new popular subject in the school now.
B.Some teachers are trying to make the new subject work well.
C.Potatoes are students’ favorites.
D.Gardening helps students learn some teamwork skills.
4.The underlined word “practical” in the passage means “________” in English.
A.easy B.bad C.helpful D.boring
5.What’s the best title for the passage
A.Healthy Vegetables.
B.Different Subjects in the school.
C.Ways to Grow Vegetables.
D.Gardening—a New School Subject.
Hi, my name is Jim. I’m 13 years old. And I’m a middle school student. My school is very big. There are two classroom buildings. Each classroom building has 18 classrooms. We have lessons there. And there is also a music room, a reading room, five labs (实验室) and a library in the buildings. There are many books in the library. There are storybooks, picture books and magazines (杂志). We can read them after class.
The big sports field is behind the classroom buildings. We play sports on the sports field every day. On the sports field, we can run, play basketball, play tennis and so on (等).
The office building is next to the classroom buildings. Teachers plan their lessons there.
There is a dining hall behind the office building. It’s my favourite place. There are many kinds of food there.
My school is also very beautiful. There is a big garden near the school gate (大门). There are many beautiful flowers in it. In the middle of the garden, there is a pool. The fish are swimming happily in the pool.
I like my school very much.
6.How is Jim’s school
A.Small but beautiful. B.Small and not beautiful.
C.Big and beautiful. D.Big but not beautiful.
7.The classroom buildings are ________.
A.in the garden B.in front of the sports field
C.behind the sports field D.near the library
8.What’s Jim’s favourite place
A.The music room. B.The library. C.The sports field. D.The dining hall.
9.The word “garden” means “________” in Chinese.
A.花园 B.营地 C.街区 D.网站
10.What can we know from the passage
A.There are eighteen classrooms in Jim’s school. B.There is no lab in the classroom buildings.
C.Jim can’t play tennis on the sports field. D.The pool is in the middle of the garden.
As students, you may have many dreams. They can be very big like becoming Superman, or they can be small. You may just want to become one of the ten best students in your class.
If you find a dream, what do you do with it Do you ever try to make your dream come true
Follow Your Heart by Australian writer Andrew Matthews tells us that making our dreams come true is life’s biggest challenge.
“You may think you’re not very good at some school subjects, or that it is impossible (不可能的) for you to become a star. You won’t make your dream come true with these ideas,” the book says.
In fact, everyone can make his dream come true. The first important thing you must do is to remember what your dream is.
Don’t let it leave your heart (心). Keep telling yourself what you want. Do this step by step (一步步地) and your dream will come true faster. A big dream is, in fact, many small dreams.
Never give up (放弃) your dream. There will be difficulties on the road. But the biggest problem comes from yourself. You need to decide what is the most important. Studying instead of (代替) watching TV will bring you better exam points. Saving five yuan instead of buying an ice cream means you can buy a new book. When you get closer to your dream, it may change a little. Then you will be able to learn more skills and find new interests.
11.Follow Your Heart is ________.
A.the first thing you must do to make your dream come true
B.the most important dream to have for students
C.the name of a book by Andrew Matthews
D.the name of a famous Australian writer
12.If you want to make your dream come true, you should ________.
A.remember what your dream is first B.keep telling yourself what you want
C.never be afraid of big difficulties D.do all of the above first
13.From the text, we know the underlined word “challenge” means “________” in Chinese.
A.变化 B.挑战 C.决定 D.态度
14.What should you NOT do to make your dream come true?
A.Watch TV to get better exam scores. B.Do what you should do step by step.
C.Always remember what your dream is. D.Read more books, learn more skills and find new interests.
Lena: I like science subjects because they help me understand the world. It’s interesting to learn about different chemicals (化学品) in our bodies and in nature. Solving problems is fun too.
Joseph: I love Chemistry. It’s really exciting to do experiments (实验), and it is also useful in daily life.
George: I like subjects like Maths and Biology. I enjoy learning English too. I want to be a doctor when I grow up, so I always study hard.
Elaine: I love English. In subjects like Maths, there’s only one correct answer. English is about understanding different ideas and cultures.
John: I love science subjects, especially Physics. It’s not an easy subject to study, but I like challenges (挑战)!
Liz: I like studying English and other languages. It’s about people, not things, and I find it easy to learn new words.
James: Drama is my favourite subject, and I love acting because it lets me express myself. I want to be an actor.
15.Which student thinks solving science problems is fun
A.John. B.Lena. C.Joseph. D.George.
16.Which subject does John find interesting
A.Chemistry. B.Physics. C.English. D.Maths.
17.Who enjoys studying English
A.Lena, Elaine and James. B.Joseph, John and James.
C.George, Elaine and Liz. D.Elaine, James and Liz.
18.Why does Liz enjoy studying different languages
A.It’s not boring. B.It’s about people, not things.
C.It’s relaxing. D.It is useful in daily life.
19.According to Elaine, what is the difference between English and Maths
A.In English, there is always more than one answer.
B.Maths is about understanding different ideas.
C.English is about understanding nature.
D.English lets her express herself.
One Saturday morning, Tommy’s mum had a bad cold and she had to stay in bed.
“Mum is ill now. What can I do to help ” Tommy said to himself.
Then he got a good idea. Saturday is the day when Mum does the laundry. “Why don’t I wash my own clothes this week ” Then he ran to his room to get his clothes. He put them into a washing machine (机器). Finally, he closed the door of it and started the machine.
After the washing was over. Tommy took out the clothes. Everything seemed clean, and he felt very happy. Then he saw a pink T-shirt.
Tommy stopped. “Where does it come from I don’t have a pink T-shirt.” Tommy said to himself. When he took out more clothes, there were more pink clothes! What was wrong
Then Tommy saw a bright red sock. When he took it with his hand, he found that the sock turned his hand red. “The sock must turn all of my white clothes pink,” Tommy thought. He was happy to have the pink T-shirt.
The next day, Tommy put on his pink T-shirt and went to have breakfast. “Where did you get that T-shirt ” Mum asked. “It looks nice.”
Tommy smiled, “I made it yesterday when I washed the clothes. I like it.”
“I like it too,” said Mum. And they began their breakfast.
20.Why did Tommy help around the house
A.Because his mum didn’t feel well. B.Because his mum asked him to do it.
C.Because it was part of his homework. D.Because he liked working with machines.
21.What does the underlined phrase “does the laundry” mean
A.Does the cleaning. B.Does some reading.
C.Washes the clothes. D.Takes some exercise.
22.Which of the following is TRUE about Tommy’s T-shirt
A.The T-shirt was pink because it was not clean.
B.The T-shirt turned pink because of a bright red sock.
C.Tommy coloured the T-shirt red with his red hand.
D.Tommy made the new T-shirt because he liked pink.
In our school, all students have their favourite subjects. But students in different grades like different subjects.
In Grade Seven, students’ favourite subject is always Chinese, because it’s their mother tongue. They like PE and music, too. Students at this age like playing sports. Why is music welcome Because most of them think music is relaxing.
In Grade Eight, some students like maths very much. But they aren’t very good at maths, because maths in Grade Eight is a little difficult. They also like science and geography. They can learn a lot from science, and they seem (似乎) to go around China in geography classes.
In Grade Nine, English is some students’ favourite subject. It’s useful. Students often talk with friends in English. They also watch English movies to learn English.
根据语篇内容,选择最佳选项。
23.What do students like best in Grade Seven
A.Maths. B.Chinese. C.English.
24.What does the underlined phrase “mother tongue” mean in Chinese
A.舌头 B.科目 C.母语
25.Who thinks science can help them learn a lot
A.Some students in Grade Six.
B.Some students in Grade Seven.
C.Some students in Grade Eight.
26.What do students do to learn English in Grade Nine
A.Play basketball. B.Watch movies. C.Listen to music.
27.What is the structure (结构) of the passage
A.①/②③④ B.①/②③/④ C.①②/③④
根据语篇内容从每小题所给的A、B、C三个选项中选择最佳答案。
Many schools like to plan school trips for the students. The school teachers know that students sometimes need to learn outside the classroom. Studying and learning are more than books!
Some school trips let students see more about nature. The students visit zoos, mountains, forests or sometimes farms, for example. The teachers want the students not only to know about nature, but also to learn to love it and take care of it.
Other school trips are for students to learn about their city or interesting jobs. Some schools take students to visit a police station or a fire station. Other schools go to a hospital or a newspaper office. These kinds of school trips help students learn about jobs and help them to be thankful to the people who work in their city.
Students usually love school trips! They can go out of the classroom and have some fun. The teachers know that students can learn a lot when they have fun. School trips can please both teachers and students!
28.Why do schools plan school trips
A.Because students are tired with books.
B.Because teachers are tired with teaching students in the classroom.
C.Because students sometimes need to learn outside the classroom.
29.From school trips, students can learn ______.
A.how to love nature B.how to take care of nature C.A and B
30.What’s the purpose (目的) of school trips to see their city or interesting jobs
A.To learn more about mountains.
B.To visit old people in hospitals.
C.To learn about jobs and be thankful.
31.What does the underlined word “please” mean
A.使……愉悦 B.请求 C.邀请
32.What’s the main idea of the passage
A.School trips can help students learn more.
B.Students like to learn more about nature.
C.School leaders know about their students.
“I don’t like my school, and I want to go home!” Do you have that idea 33 Now let’s talk about it. 34 You may not like your teachers. You may not have many friends at school. You may have problems with your subjects or homework.
But what can you do to do with (解决) it 35 Going to school can be very interesting if you have many friends. You can make friends after school or when doing sports. Then you can talk with them and do the same thing with them. You can also make school easy. If you don’t like your teachers, you can talk with them. 36
School is not a prison (监狱). 37
根据短文内容,从方框中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
A.If you think your subjects are boring and difficult, you can ask others for help.
B.I hope you can learn to make your school life easy and interesting.
C.If you don’t like your school, the first thing is to know why.
D.You can make some new friends.
E.If you have the same problem, the first thing is to talk to your parents.
F.A lot of children do.
Going back to school every September can make most students feel stressed (有压力的). However, some schools in China try to make an easy and relaxing (放松的) beginning.
Teachers from a high school in Hebei held a treasure hunt challenge (寻宝挑战) to change the feeling of getting back to school for students. Teachers hid coupons in surprising places around the school, such as the top of bookshelves or the bottom of basketball hoops (篮筐). Students must try to collect the coupons, and then they can use them to exchange some gifts.
Is carrying your suitcases (行李箱) up and down in your dorm building a headache Zhejiang University City College has come up with some interesting ways to work out this problem. They use a scaling ladder (梯子) to lift luggage (行李) from the first floor. Students can sit in their dorms and wait for their suitcases. Meanwhile, in the Department of Sports Science of Zhejiang University (体育生) must do the three-metre jump to get help for carrying luggage.
Getting along with roommates can be difficult when everyone has different habits and personalities (个性). Chengdu University offers a “roommate selection system (挑选系统)” based on big data (大数据), which means that after students fill out the questionnaire, including questions about their hobbies, sleeping habits. Their roommates will be automatically assigned (自动匹配) by the system based on their habits and personalities. This way, students have more control over who they share their room with.
With considerate (考虑周到的) teachers and a personalized atmosphere (氛围), students will be more ready for the coming term.
38.The underlined word “coupons” in Paragraph 2 means ________.
A.通知书 B.兑换券 C.宣传单 D.地图册
39.Which of the following is TRUE
A.Teachers in Hebei want to change the students’ feelings.
B.Students in Hebei try to get along with their roommates.
C.All the students in Zhejiang University must have a long-jump test.
D.Teachers in Chengdu want to help the students build good personalities.
40.Which of the following questions may NOT be in the questionnaire
A.When do you usually go to sleep B.Do you like playing football
C.Is your father an engineer D.Would you like to join the music club
41.Which is the correct structure of the passage
A.①-②③④-⑤ B.①②-③④-⑤
C.①②③-④-⑤ D.①②③④-⑤
42.What is the whole passage mainly about
A.School rules. B.Fun ways to start new term.
C.How to study well. D.Teacher training.
Last week, our school had a science festival. Our team worked hard and made a paper car together. It was only made of corrugated cardboard (瓦楞纸板), but it could hold a person.
43 But later, we found it was difficult. It seemed impossible for us to make a cardboard car successfully. 44 Finally, we came up with an idea to make the car.
Because we didn’t have much time, we had to finish it as quickly as possible. We talked about how to make the car and tested it. 45 We spent two hours working on it, from 9:00 to 11:00. Everyone saw the work as an enjoyable way to relax. When we finally finished the car, we all smiled. 46 And we took some photos at the science festival.
We didn’t win any prizes, but we learned more about science. 47 What a wonderful day!
A.We were tired after finishing the car.
B.Then our Physics teacher showed us a video.
C.We were happy because of our great work.
D.We also learned something meaningful about teamwork.
E.I was excited that we worked with each other very well.
F.At first, we thought it was easy to make a paper car.
Hello, boys and girls! There are some activities in our school on weekdays. Please come and join us! Everyone is welcome.
A Basketball GamePlace: the Sports Center Time: 3:00 p.m. on Monday Activity: Class 2 VS Class 3 Film NightPlace: Classroom 9 Time: 5:50 p.m.—7:30 p.m. on Friday Activity: watch Monkey King: Hero Is Back
Happy and Free Exchange (交换) DayPlace: the School Hall Time: 2:30 p.m.—7:20 p.m. on Wednesday Activities: share your daily (日常的) life with others; exchange your books with others. The English Star ClubPlace: the English Studying Center Time: 2:00 p.m.—4:00 p.m. on Monday and Tuesday Activities: play some interesting English games; watch English films; share your stories in English.
48.When can Jack watch the basketball game in the Sports Center
A.At 2:00 p.m. on Monday. B.At 3:00 p.m. on Monday.
C.At 3:30 p.m. on Wednesday. D.At 4:00 p.m. on Friday.
49.What can Lucy do in the English Star Club
①Share her English stories. ②Play English games.
③Sing English songs. ④Watch English films.
A.①②③ B.②③④ C.①③④ D.①②④
50.Which of the following is TRUE
A.Students can join in the activities at weekends.
B.Lisa can share her daily life with others on Wednesday.
C.There will be a basketball game between Class 3 and Class 4.
D.Jack can join in the activities in the English Studying Center on Friday.
51.Where may you read this passage
A.A magazine B.A newspaper C.A website of a school D.An ad
Are you good at singing or dancing Can you ride a unicycle (独轮车), do magic tricks, drink a glass of milk in ten seconds, or recite poems from memory in a short time If you are able to do one of these things, well, you’ve got talent, my friend! And it’s the best time for you to show it at the school talent show!
Middle school talent shows in the US happen every year. Whatever you’re good at, you have five minutes to show yourself to the world. The school talent show usually takes place at the beginning of the school year and every kid has a chance to become a little star. The shy boy who spends his evenings practicing Spanish guitar will surprise his classmates with beautiful music. The sporty girl on the soccer team will amaze the crowd with her sweet singing voice. Everyone has a chance to shine.
Almost anyone can do almost anything in a talent show. As long as your act isn’t rude or illegal (不合法的), you can show yourself freely. On the day of the show, all the students sit in the school gym and are ready to cheer for their classmates.
Many of today’s stars started their careers (职业) in school talent shows—Madonna, Britney Spears and Justin Timberlake all showed their skills early in life. Though you’re not Justin Bieber, you can become a star in your own right at your middle school talent show.
52.What’s the meaning of the underlined word “it” in Paragraph 1
A.Poem. B.Milk. C.Trick. D.Talent.
53.What is true about the school talent show in the US
A.Shy boys and quiet girls don’t like it.
B.It happens at the beginning of every school year.
C.A student can show his or her talent for ten minutes.
D.Only some of students have chance to show themselves.
54.What can we learn from the last paragraph
A.We will never be as famous as Justin Bieber.
B.Few students like to take part in the talent show.
C.Many of today’s stars used to take part in school talent shows.
D.You can take part in the talent show if your act is rude or illegal.
55.What is the passage mainly about
A.Stars’ early careers. B.Students’ surprising changes.
C.American students’ talent. D.American middle school talent shows.
阅读下面短文,从所给选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文通顺,结构完整,其中有一项是多余选项。
Dear Tom,
How are you I’m in Sunshine Middle School this year. And I’m happy to tell you all about my school.
56 It has many tall buildings and smart classrooms. They are great places for us to study and live. There are about 1, 200 students in 20 classes in my school.
I like the teachers and students here. 57 My classmates are friendly and helpful. They often help me with my Chinese and I often teach them English. There are all kinds of clubs in my school. 58
There are many trees, flowers and green grass in my school. It’s very beautiful. Behind my school, there is a small lake. 59 We have no classes on Saturdays and Sundays. 60 But I don’t like playing basketball. Sometimes I stay at home and watch TV. And sometimes I go shopping with my parents.
I love my school very much.
Yours,
Jack
A.They are nice to me.
B.The water in it is clean.
C.My school is modern and bright.
D.I go to the Reading Club every Tuesday.
E.Doing activities after class makes me very happy.
F.Sometimes I go to play football with my classmates.
Hello, boys and girls. We have some interesting activities for you in our school. Now let’s have a look together.
Many children love clowns (小丑)! But do you know how clowns make people happy Come to our school hall on March 13th. We ask Mr. Johnson from England to give you a class. You can know how to be a cl own from the class. It starts at 2:30 p. m. Don’t be late.
Some children in poor areas need your help! They need pencils, rulers and books. Do you have any If you do, please go to Room 1101 and give them to Mrs. White. The activity is from April 8th to 12th.
On May 10th, we have a school trip to Uncle Dave’s farm. We can feed sheep and cows. We can also pick tomatoes. On the day, we all need to wear comfortable clothes and shoes.
Do you love volleyball On June 26th, we have a volleyball match in the school sports center. All the teachers and students can come to watch it. The match starts at 9:40a.m.
61.When is the school trip to Uncle Dave’s farm
A.On March 13th. B.Om April 12th. C.On June 26th. D.On May 10th.
62.Your friend Sharon loves to play volleyball. What will you say to her
A.Why not go to Room 1101 and find Mrs. White
B.How about joining the trip to Uncle Dave’s farm
C.Let’s go to watch a game in the school sports center.
D.You can listen to Mr. Johnson from England in the school hall.
63.What’s the main purpose (目的) of this passage
A.To teach students how to be clowns. B.To let students join in the volleyball game.
C.To tell students about the activities this term. D.To ask students to make friends with children in poor areas.
①Now many schools have more PE classes. This is in response to (响应) China’s new standard (标准) on PE classes. The standard asks schools to make sure that 10 to 11 percent of all class time must be PE classes, third only to Chinese and math.
②Along with easy exercise like running and long jump, the standard also asks schools to give students other popular sports to do.
③Ma Jiajun, 17, from Jilin, set a new world record (纪录) for “the most consecutive jump rope triples (连续三摇跳绳)” with 701 times. His teacher Chen Peng said that the school always keeps an eye on PE. With Ma as a model (楷模) now, students are more hard-working on not only jump rope but also other kinds of sports.
④All the students need to do Tai Chi, and there’s a Tai Chi contest every year for students. “Different from ball games, Tai Chi relaxed my body and mind, making me have a happy mood (心情) for the next class,” said Gao Yuxiang from a middle school of Shandong.
⑤“I really enjoy hip-hop dance,” Ren Jianing, a high school student, said. “The class doesn’t need any experience, so anyone can learn it.” Every class they practice a part of the dance and in the next class put the parts together into a dance. “Our shirts are all wet after class on the coldest days of winter,” said Ren.
64.Which of the following is TRUE
A.PE is more important than math and Chinese.
B.Students with no experience can’t learn the hip-hop dance class.
C.With Ma as a model, students are only hard-working on jump rope.
D.Tai Chi may relax students and make them happy to have the next class.
65.What can we infer (推断) from the passage
A.Schools must teach fewer ball games.
B.There is a Tai Chi contest for students.
C.Ren Jianing really enjoys hip-hop dance.
D.Students may be hard-working in hip-hop classes.
66.The best structure of this passage is ________.
A.①/②③/④/⑤ B.①/②③④⑤ C.①②/③④⑤ D.①②/③/④⑤
67.Which is the best title of this passage
A.What was the PE class like B.PE Gets More and More Important
C.How to be healthy in PE class D.China’s New Standard on PE Classes
Do you like your art classes I like my art lessons very much because they are very interesting. There, we use many things to make art, like paints and coloured pencils.
Some of my classmates like painting animals. They cut (切成) a picture of an animal into three parts. Then they use something different to colour each part. For example, they paint one part black, another white and the third yellow.
I really enjoy using clay (黏土) to make the sun. I use a knife (刀) to cut the clay into a sun shape. I also draw eyes, a nose and a mouth on the sun. The sun is smiling.
Today Miss Green teaches us how to make kites. She asks each of us to get things ready before class. Then, she asks us to watch a video (影像) first in class. After that, she shows us how to do it. We follow her and after an hour’s hard work, we make it. All of the classmates are very happy.
What an interesting class! And we all want to take the next class now.
根据材料内容选择最佳答案。
68.What does the writer think about art classes
A.They are very boring. B.They are very interesting.
C.They are magic. D.They are very difficult.
69.How do some classmates finish painting animals
A.They paint the picture in one colour.
B.They cut the picture into three parts and colour each part differently.
C.They only use coloured pencils.
D.They don’t paint animals.
70.What does the writer enjoy making with clay
A.A cat. B.A dog. C.The sun. D.A kite.
71.What is the meaning of the word “ teaches” in Chinese in Paragraph 4
A.教导 B.叫喊 C.跟随 D.拒绝
72.What is the best title for the text
A.My Favorite Teacher B.How to Make a Kite
C.My Art Class D.My School Life
Join a club!
S&T Club Do you do well in maths If so, join the club to learn something about new science and technology (技术). We do 3D printing, robots and many other exciting activities.Time: 6:30-7:30 pm (on Tuesday)
Kindness Club Let’s share kindness and make others feel better. For all grades, you can choose to visit the old, clean the parks or pick up rubbish (捡垃圾) on the street.Time: 3:30-5:30 pm (on Saturday)
Dance Club The dance club meets once a week after school in the music hall and learn modern dance. There are lots of dance shows to join if you wish, or you can just enjoy the fun.Time: 4:15-5:15 pm on Wednesday for Grade 7 5:00-6:00 pm on Wednesday for Grade 8
73.What DON’T students do in the kindness club
A.Pick up rubbish on the street. B.Visit the old.
C.Help small animals. D.Clean up the parks.
74.When do eighth-grade students go to the dance club
A.From 6:30 to 7:30 pm on Tuesday. B.From 3:30 to 5:30 pm on Saturday.
C.From 4:15 to 5:15 pm on Wednesday. D.From 5:00 to 6:00 pm on Wednesday.
75.Which of the following is TRUE
A.The dance club is only open to the girls.
B.Linda wants to learn modern dance, so she can join the S&T club.
C.Jack studies math well, so he can go to the club on Tuesday.
D.Each of the clubs lasts (持续) one hour.
Breaks between classes are important to students. They can do some exercise, talk with each other and relax during (在……期间) the time. But some schools don’t let them go out of the classroom during breaks if they don’t go to the toilet (卫生间).
To give students a real rest, primary and middle schools in Beijing began to add five more minutes to break time between classes from this term.
According to (根据) the new rule, each school needs to have a 30-minute big break in the morning and another in the afternoon. Students should have at least (至少) 90 minutes of break time each day in primary schools and at least 105 minutes in middle schools. With the new rule, students will have more time to relax, rest, and play outside. This can help them keep healthy and avoid myopia (避免近视).
To help students use their break time better, many schools in Beijing are working hard. For example, Dianchanglu Primary School sets a climbing wall for its students. Qianjiadian Central Primary School builds a “Happy Farm” for students to do some farm work. Huashi Primary School has an art show in the hallway. Students can enjoy great paintings during the break.
What do you think of these activities Do you have more great ideas for break time
76.Students need to ________ during the break time.
① play in the playground ② study hard in the classroom
③ talk with each other ④ do some exercise
A.①②③ B.②③④ C.①③④ D.①②④
77.How many minutes of big break time does students need to have every day
A.30 minutes. B.60 minutes. C.90 minutes. D.105 minutes.
78.What can students do during the break in Huashi Primary School They can ________.
A.watch a movie B.enjoy great paintings
C.do some farm work D.play on a climbing wall
79.What does the writer want to tell us
A.A new break rule in Beijing. B.The students’ favorite activities.
C.Some primary schools in Beijing. D.A story about students and their teachers.
I began to go to the same summer camp in the fourth grade. It’s called the Center for Talented Youth (CTY). I took a food science course (课程) in the first year, a fantasy writing course in the next and a forensic (法医的) science course after that. A few years later, I decided to try a new course offered by CTY at a college.
It was an essay-writing class at Skidmore College in New York. I flew to New York alone. I was very nervous to be away from my parents and my dog for three weeks, but I was also very excited.
Unlike other summer camps that are full of fun outdoor activities, CTY is a camp for gifted children. It has some special activities. I fell in love with Skidmore’s campus in a small city called Saratoga Springs. I didn’t even feel the time passing there.
What I regret most is that due to a pandemic. I will not be able to go back to camp. Although (虽然) it was just my first time going to camp at a college, it would also be my last.
80.The author took ________ in the fourth grade.
A.a fantasy writing course B.a food science course
C.a forensic science course D.an essay-writing course
81.The essay-writing class lasted for ________.
A.one week B.two months C.two weeks D.three weeks
82.The underlined word “nervous” means “________”.
A.兴奋的 B.悲伤的 C.紧张的 D.穷困的
83.Which of the following is true according to the passage
A.CTY was boring.
B.Although CTY didn’t have fun outdoor activities, the author liked it very much.
C.The author didn’t want to attend outdoor CTY any more.
D.CTY was cancelled due to a pandemic.
84.What’s the passage mainly about
A.CTY—a camp for gifted children. B.Fun summer camps.
C.A food science course. D.A long journey.
I am Matt Williams and I am 13. I am a student of Sunshine Middle School.
I get to school at 8:00 a. m. and then read books. School begins at 8:30 a. m. There are three classes in the morning. I have lunch for an hour. I take my lunch to school. I often eat rice and chicken. I don’t eat hamburgers. In the afternoon, there are two classes. My favourite subject is geography. I love maths, too. I am in a maths club. I’m happy to study in it. At 3:30 in the afternoon, I go home by bus.
When I get home, I often take a walk with my aunt’s dog. Its name is Dollie. I can get one dollar from my aunt every day. I buy books with the money. I have many books and I read for an hour after dinner.
I am happy every day.
根据材料内容选择最佳答案。
85.When do the students in Sunshine Middle School begin their classes
A.At 7:30 a. m. B.At 8:00 a. m. C.At 8:30 a. m. D.At 9:00 a. m.
86.What food is NOT mentioned in the text
A.Bread. B.Chicken. C.Hamburgers. D.Rice.
87.What’s Matt’s favourite subject
A.History. B.Maths. C.English. D.Geography.
88.Who is Dollie in the text
A.Matt’s aunt. B.Matt’s cousin.
C.Matt’s aunt’s dog. D.Matt’s aunt’s daughter.
89.How long does Matt read after dinner
A.For half an hour. B.For one hour. C.For 1.5 hours. D.For two hours.
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
()
()
参考答案及试题解析
1.B 2.A 3.C 4.C 5.D
【导语】本文是一篇说明文,文章主要介绍了学校的园艺课程。
1.细节理解题。根据“Students learn it outside the classroom.”可知,学生在教室外学习学校园艺,故选B。
2.推理判断题。根据“Some teachers, however, are finding good ways to make it work”可知,一些老师正在寻找使其发挥作用的好方法,可知此处指维持学校园艺工作有一定的困难,故选A。
3.细节理解题。根据“tomatoes are their favorites”可知,西红柿是学生们的最爱,故选C。
4.词句猜测题。根据“It teaches students a lot”可知,教给学生很多,说明它是一门实用的学科,practical表示“实用的”,故选C。
5.最佳标题题。本文主要围绕学校的园艺课程,“Gardening—a New School Subject”符合,故选D。
6.C 7.B 8.D 9.A 10.D
【导语】本文介绍了作者学校的基本情况,包括学校的基本设施和景色。
6.细节理解题。根据“My school is very big.”和“My school is also very beautiful.”等可知,吉姆的学校又大又漂亮。故选C。
7.细节理解题。根据“The big sports field is behind the classroom buildings.”可知,大运动场在教学楼后面。故选B。
8.细节理解题。根据“There is a dining hall behind the office building. It’s my favourite place.”可知,吉姆最喜欢的地方是餐厅。故选D。
9.词句猜测题。根据下一句“There are many beautiful flowers in it.”可知,这里“garden”意为“花园”。故选A。
10.细节理解题。根据“In the middle of the garden, there is a pool.”可知,水池在花园的中央。故选D。
11.C 12.D 13.B 14.A
【导语】本文是说明文,阐述实现梦想的方法,包括牢记梦想、逐步践行、永不放弃等。
11.细节理解题。根据“Follow Your Heart by Australian writer Andrew Matthews tells us that making our dreams come true is life’s biggest challenge.”可知,《跟随你的心》是澳大利亚作家安德鲁·马修斯写的一本书的名字。故选C。
12.细节理解题。文中提到实现梦想需要“remember what your dream is”(记住梦想是什么)、“Keep telling yourself what you want”(不断告诉自己想要什么)、“Never give up (放弃) your dream.”(永不放弃梦想,意味着不害怕困难)等多方面内容,D选项包括以上。故选D。
13.词句猜测题。结合语境“Follow Your Heart by Australian writer Andrew Matthews tells us that making our dreams come true is life’s biggest challenge.”可知,让梦想成真应该是人生最大的“挑战”,所以“challenge”的中文意思是“挑战”。故选B。
14.细节理解题。根据“Studying instead of (代替) watching TV will bring you better exam points.”可知,看电视不能带来更好的考试分数,明确建议学习而非看电视以提升成绩。故选A。
15.B 16.B 17.C 18.B 19.A
【导语】本文主要介绍了几位学生对不同学科的兴趣和看法。
15.细节理解题。根据“Solving problems is fun too.”可知,Lena认为解决科学问题很有趣。故选B。
16.细节理解题。根据“I love science subjects, especially Physics.”可知,John觉得物理很有趣。故选B。
17.细节理解题。根据George的话“I enjoy learning English too.”、Elaine的话“I love English.”以及Liz的话“I like studying English and other languages”可知,George、Elaine和Liz都喜欢学习英语。故选C。
18.细节理解题。根据“It’s about people, not things.”可知,Liz喜欢学习语言是因为它与人相关。故选B。
19.细节理解题。根据“In subjects like Maths, there’s only one correct answer. English is about understanding different ideas and cultures.”可知,英语与数学的区别在于英语涉及多元理解。故选A。
20.A 21.C 22.B
【导语】本文是记叙文,讲述汤米因妈妈生病,尝试洗衣服,红袜子意外将白T恤染粉,他很喜欢。
20.细节理解题。文中开头提到“One Saturday morning, Tommy’s mum had a bad cold and she had to stay in bed.”,所以汤米帮忙做家务是因为妈妈身体不舒服。故选A。
21.词句猜测题。结合后文“Why don’t I wash my own clothes this week ”可知,“does the laundry”意思是“洗衣服”。故选C。
22.细节理解题。文中提到“Then Tommy saw a bright red sock. When he took it with his hand, he found that the sock turned his hand red. ‘The sock must turn all of my white clothes pink,’ Tommy thought.”,所以T恤变成粉色是因为一只亮红色的袜子。故选B。
23.B 24.C 25.C 26.B 27.A
【导语】本文主要介绍了不同年级学生喜欢的不同科目。
23.细节理解题。根据“In Grade Seven, students’ favourite subject is always Chinese,”可知,七年级学生最喜欢的科目是语文。故选B。
24.词句猜测题。根据“In Grade Seven, students’ favourite subject is always Chinese, because it’s their mother tongue.”可知,在七年级,学生们最喜欢的科目总是语文,因为这是他们的母语。所以“mother tongue”意为“母语”。故选C。
25.细节理解题。根据“In Grade Eight, ... They also like science and geography. They can learn a lot from science,”可知,八年级的学生认为科学能帮助他们学习很多东西。故选C。
26.细节理解题。根据“In Grade Nine, ...They also watch English movies to learn English.”可知,九年级的学生通过看英语电影学习英语。故选B。
27.篇章结构题。文章第一段是总述所有学生都有自己喜欢的科目,但不同年级喜欢不同科目;然后第二、三、四段分别讲七、八、九年级学生喜欢的科目,是总分结构,即①/②③④。故选A。
28.C 29.C 30.C 31.A 32.A
【导语】本文是一篇说明文,主要讲了许多学校会为学生安排校外旅行,说明其能让学生在课堂外学习,且受师生喜爱,核心是校外旅行有助于学生学到更多知识。
28.细节理解题。根据“Many schools like to plan school trips for the students. The school teachers know that students sometimes need to learn outside the classroom.”可知,学校计划校外旅行是因为学生有时需要在课堂之外学习。故选C。
29.细节理解题。根据“The teachers want the students not only to know about nature, but also to learn to love it and take care of it.”可知,通过校外旅行,学生不仅能了解自然,还能学会热爱自然和照顾自然。故选C。
30.细节理解题。根据“These kinds of school trips help students learn about jobs and help them to be thankful to the people who work in their city.”可知,去了解城市或有趣工作的校外旅行,目的是帮助学生了解工作并对在城市工作的人心怀感激。故选C。
31.词句猜测题。根据“Students usually love school trips! They can go out of the classroom and have some fun. The teachers know that students can learn a lot when they have fun.”可知,学生喜欢校外旅行,能在其中获得乐趣并学到很多,即校外旅行能让老师和学生都愉悦。故选A。
32.主旨大意题。根据“Many schools like to plan school trips for the students. The school teachers know that students sometimes need to learn outside the classroom. Studying and learning are more than books!”以及后文分别介绍校外旅行的不同类型及其作用,可知文章主要讲述校外旅行能帮助学生学到更多知识。故选A。
33.F 34.C 35.D 36.A 37.B
【导语】本文是一篇说明文,针对学生可能不喜欢学校的情况,分析了原因,如不喜欢老师、朋友少、学科有问题等,并提出了交新朋友、和老师交流、寻求学科帮助等解决办法,最后希望学生能让学校生活变得轻松有趣。
33.根据前文“‘I don’t like my school, and I want to go home!’ Do you have that idea ”可知,这里询问是否有不喜欢学校想回家的想法,后文应回答是否有很多人有此想法,选项F“很多孩子有这种想法。”符合语境,回答了前文问题,引出后文讨论,故选F。
34.根据后文“You may not like your teachers. You may not have many friends at school. You may have problems with your subjects or homework.”可知,这里在阐述不喜欢学校的原因,所以前面应是说要知道不喜欢学校的原因,选项C“如果你不喜欢学校,首先要知道原因。”符合语境,引出后文不喜欢学校的原因,故选C。
35.根据后文“Going to school can be very interesting if you have many friends.”可知,这里强调朋友对上学的影响,前面应是说可以交新朋友,选项D“你可以交一些新朋友。”符合语境,引出后文关于朋友对上学影响的内容,故选D。
36.根据前文“If you don’t like your teachers, you can talk with them.”可知,这里提出了对不喜欢老师的解决办法,接着应是对学科问题的解决办法,选项A“如果你觉得你的学科枯燥又困难,你可以向别人寻求帮助。”符合语境,继续提出解决学科问题的办法,故选A。
37.根据前文“School is not a prison (监狱).”以及整个文章围绕让学校生活变好展开,这里应是表达希望能让学校生活变得轻松有趣,选项B“我希望你能学会让你的学校生活轻松有趣。”符合语境,总结全文,表达希望,故选B。
38.B 39.A 40.C 41.A 42.B
【导语】本文是一篇说明文,介绍了开学缓解学生焦虑的方法。
38.词义猜测题。根据第二段“Students must try to collect the coupons, and then they can use them to exchange some gifts.”可知学生收集coupons,然后可以用它们来交换一些礼物,可知coupons用来兑换礼物,推测可知coupons的意思是“兑换券”。故选B。
39.细节理解题。根据第二段“Teachers from a high school in Hebei held a treasure hunt challenge(寻宝挑战) to change the feeling of getting back to school for students.”可知,来自河北的一所高中的老师举办活动来改变学生返校的心情。故选A。
40.细节理解题。根据第四段的“including questions about their hobbies, sleeping habits.”可知,问卷调查中的问题有关兴趣、睡眠习惯。C选项“你父亲是工程师吗 ”属于家庭职业信息,与爱好和睡眠习惯无关。故选C。
41.篇章结构题。通读全文可知第一段总起全文,介绍了中国的一些学校试图让学生在新学期有一个轻松的开始。第二、三、四段介绍了不同的学校是如何做的;最后一段总结学生们在这样的氛围下会更好的为新学期做准备,与第一段相呼应,因此文章是总分总结构。故选A。
42.主旨大意题。根据“However, some schools in China try to make an easy and relaxing (放松的) beginning.”以及通读全文可知,全文围绕学校用有趣活动减轻开学压力。故选B。
43.F 44.B 45.E 46.C 47.D
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者所在团队参加学校科学节制作纸车的经历,从最初认为简单到遇到困难,最终通过团队合作完成作品的过程。
43.根据后文“But later, we found it was difficult.”可知,前后形成对比,说明最初的想法过于简单。F选项“一开始,我们以为做一辆纸车很简单。”符合语境。故选F。
44.根据“It seemed impossible for us to make a cardboard car successfully…Finally, we came up with an idea”可推知,中间应有老师指导的环节。选项B“之后,我们的物理老师给我们看了一段视频。”符合语境。故选B。
45.根据“We talked about how to make the car and tested it.”以及“We spent two hours working on it, from 9:00 to 11:00. Everyone saw the work as an enjoyable way to relax.”可知,此处描述合作的状态。选项E“我们彼此配合得非常好,这让我很兴奋。”符合语境。故选E。
46.根据“When we finally finished the car, we all smiled.”体现喜悦,选项C“因为出色的成果,我们都很开心。”直接呼应。故选C。
47.根据“We didn’t win…but we learned more about science.”需补充其他收获,选项D“我们还学到了一些关于团队合作的有意义的东西。”符合总结性结尾。故选D。
48.B 49.D 50.B 51.C
【导语】本文是一篇应用文。主要介绍了学校在工作日的活动安排。
48.细节理解题。根据“A Basketball Game”部分的“Time: 3:00 p.m. on Monday”可知,周一下午三点可以看篮球比赛。故选B。
49.细节理解题。根据“The English Star Club”部分的“Activities: play some interesting English games; watch English films; share your stories in English.”可知,Lucy可以在英语俱乐部玩英语游戏、看英语电影、用英语分享自己的故事。故选D。
50.细节理解题。根据“Happy and Free Exchange (交换) Day”部分的“Time: 2:30 p.m.—7:20 p.m. on Wednesday Activities: share your daily (日常的) life with others; exchange your books with others.”可知,周三可以与他人分享自己的日常生活。故选B。
51.推理判断题。 根据表格上方“There are some activities in our school on weekdays. Please come and join us! Everyone is welcome.”可知,本文是学校活动安排, 有可能在校园网站上看到此文。故选C。
52.D 53.B 54.C 55.D
【导语】本文主要介绍了美国中学的才艺表演活动情况。
52.词义猜测题。根据第一段中“If you are able to do one of these things, well, you’ve got talent, my friend! And it’s the best time for you to show it at the school talent show!”可知,如果你能做到这些事情中的一件,那么,你有天赋,我的朋友!而且是你在学校才艺展示上展示的最好时机!由此可知,此处it指的是前文提到的talent。故选D。
53.细节理解题。根据第二段中“Middle school talent shows in the US happen every year.…The school talent show usually takes place at the beginning of the school year and every kid has a chance to become a little star.”可知,在美国,中学才艺表演每年都在学年开始时举行。故选B。
54.细节理解题。根据最后一段中“Many of today’s stars started their careers (职业) in school talent shows—Madonna, Britney Spears and Justin Timberlake all showed their skills early in life.”可知,今天的许多明星也参加了学校的才艺表演。故选C。
55.主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了美国中学的才艺表演活动情况。故选D。
56.C 57.A 58.D 59.B 60.F
【导语】本文是关于Jack给Tom的信,信中详细介绍了自己所在的Sunshine Middle School,包括学校的现代化建筑、友好的师生氛围、丰富的社团活动、美丽的校园环境以及周末的活动安排,表达了对学校的热爱。
56.根据“It has many tall buildings and smart classrooms. They are great places for us to study and live.”可知,此处描述的是学校的建筑和教室,强调学校的现代化和明亮。选项C“我的学校既现代又明亮。”符合语境。故选C。
57.根据“I like the teachers and students here.”可知,此处表达的是对老师和同学的喜爱。选项A“他们对我很好。”与上句形成连贯,符合语境。故选A。
58.根据“There are all kinds of clubs in my school.”可知,此处提到学校有各种俱乐部。选项D“我每周二去读书俱乐部。”与上句形成具体与概括的关系,符合语境。故选D。
59.根据“Behind my school, there is a small lake.”可知,此处提到学校后面有一个小湖。选项B“里面的水是干净的。”与上句形成补充关系,符合语境。故选B。
60.根据“We have no classes on Saturdays and Sundays.”可知,此处提到周末没有课,暗示有时间进行其他活动。选项F“有时我和同学们一起去踢足球。”与上句形成时间上的连贯,并且说明了周末的活动,符合语境。故选F。
61.D 62.C 63.C
【导语】本文介绍了作者学校的一些活动。
61.细节理解题。根据“On May 10th, we have a school trip to Uncle Dave’s farm.”可知,去戴夫叔叔农场的学校旅行是在5月10日。故选D。
62.推理判断题。根据“Do you love volleyball On June 26th, we have a volleyball match in the school sports center .”可知,如果你的朋友莎伦喜欢打排球,你可以对她说“让我们去学校体育中心看比赛吧”。故选C。
63.推理判断题。根据“We have some interesting activities for you in our school. Now let’s have a look together.”可知,本文的目的是要告诉学生本学期的活动。故选C。
64.D 65.D 66.C 67.B
【导语】本文讲述了体育越来越重要,体育课也逐渐增多。
64.细节理解题。根据第四段“Different from ball games, Tai Chi relaxed my body and mind, making me have a happy mood for the next class”可知,太极拳可以让学生放松,使他们高兴地期待下一堂课的到来。故选D。
65.推理判断题。根据第五段“Our shirts are all wet after class on the coldest days of winter”可知,尽管是冬日里最冷的日子,衣服在课后都是湿透了;可推断出学生在课堂上是努力跳舞,挥洒出汗水。故选D。
66.篇章结构题。根据第一段“This is in response to China’s new standard on PE classes.”可知,学校在响应国家体育课新标准,这是介绍了文章的背景;根据第二段“the standard also asks schools to give students other popular sports to do”可知,学校也要求学生做其他受欢迎的运动,引出了下文三种受欢迎的运动:跳绳、太极和跳舞。因此文章第一、第二段可归为一部分,引出了后文,后面三段同为并列结构,介绍了三种不同的运动。故选C。
67.最佳标题题。根据第一段“The standard asks schools to make sure that 10 to 11 percent of all class time must be PE classes, third only to Chinese and math.”以及通读全文可知,本文讲述了体育越来越重要,体育课也逐渐增多,B选项“体育变得越来越重要”为最佳标题。故选B。
68.B 69.B 70.C 71.A 72.C
【导语】本文主要描述了作者对美术课的喜爱,以及在课堂上进行的各种有趣的艺术活动。
68.细节理解题。根据第一段“I like my art lessons very much because they are very interesting.”可知,作者认为美术课很有趣。故选B。
69.细节理解题。根据第二段“Some of my classmates like painting animals. They cut (切成) a picture of an animal into three parts. Then they use something different to colour each part. For example, they paint one part black, another white and the third yellow.”可知,作者的一些同学把画切成三部分,每一部分涂上不同的颜色。故选B。
70.细节理解题。根据第三段“I really enjoy using clay (黏土) to make the sun.”可知,作者喜欢用粘土做太阳。故选C。
71.词义猜测题。根据第四段“She asks each of us to get things ready before class. Then, she asks us to watch a video (影像) first in class. After that, she shows us how to do it.”可知,此处描述的是格林老师教学生如何制作风筝。由此猜测,teaches是“教导”的意思。故选A。
72.最佳标题题。通读全文可知,本文主要描述了作者对美术课的喜爱,以及在课堂上进行的各种有趣的艺术活动。因此,选项C“我的美术课”是最佳标题。故选C。
73.C 74.D 75.C
【导语】本文是一篇应用文。主要介绍了三个俱乐部,这三个俱乐部是科学和新技术俱乐部、善良俱乐部和舞蹈俱乐部。
73.细节理解题。根据表格第二栏“you can choose to visit the old, clean the parks or pick up rubbish (捡垃圾) on the street.”可知,在善良俱乐部里的学生可以拜访老人、打扫公园或在街上捡垃圾,不帮助小动物,故选C。
74.细节理解题。根据表格第三栏“5:00-6:00 pm on Wednesday for Grade 8”可知八年级学生星期三下午5:00到6:00去舞蹈俱乐部,故选D。
75.细节理解题。根据表格第三栏“The dance club meets once a week after school in the music hall and learn modern dance.”可知,舞蹈俱乐部只对女生开放,错误;根据表格第一栏“We do 3D printing, robots and many other exciting activities.”可知科学和新技术俱乐部可以做3D打印,机器人和许多其他很酷的事情,所以Linda想学现代舞,不可以加入科学和新技术俱乐部,错误;根据表格第一栏“Do you do well in maths If so, join the club to learn something about new science and technology (技术).”及“Time: 6:30-7:30 pm (on Tuesday)”可知Jack数学学得好,所以他可以在星期二去俱乐部,正确;根据表格第二栏“Time: 3:30-5:30 pm (on Saturday)”可知善良俱乐部持续两个小时,错误。故选C。
76.C 77.B 78.B 79.A
【导语】本文介绍了北京学校为了改善学生的课间休息时间所做的调整和措施,包括具体的实施时间和各个学校的创新活动。
76.细节理解题。根据“They can do some exercise, talk with each other and relax during (在……期间) the time. But some schools don’t let them go out of the classroom during breaks if they don’t go to the toilet (卫生间).”可知,学生们需要在休息时间在操场上玩耍、互相交流以及做一些锻炼,因此①③④符合。故选C。
77.细节理解题。根据“According to (根据) the new rule, each school needs to have a 30-minute big break in the morning and another in the afternoon.”可知,上午下午分别30分钟的休息时间,一天一共是60分钟的休息时间。故选B。
78.细节理解题。根据“Huashi Primary School has an art show in the hallway. Students can enjoy great paintings during the break.”可知,华师小学的学生在课间可以欣赏伟大的画作。故选B。
79.主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了北京学校为了改善学生的课间休息时间所做的调整和措施,包括具体的实施时间和各个学校的创新活动。因此作者主要想告诉我们北京新的休息规则。故选A。
80.B 81.D 82.C 83.B 84.A
【导语】本文主要讲述了作者参加天才少年营的一些经历和感受。
80.细节理解题。根据“I began to go to the same summer camp in the fourth grade... I took a food science course in the first year...”可知,作者四年级时参加的第一次夏令营课程是食品科学课程。故选B。
81.细节理解题。根据“ I was very nervous to be away from my parents and my dog for three weeks”可知,写作班持续三周。故选D。
82.词义猜测题。根据“I flew to New York alone.”和“be away from my parents”可知,作者独自离开家人远行,心情首先是紧张的,与后半句“but I was also very excited”形成对比,因此推断画线词意为“紧张的”。故选C。
83.推理判断题。根据“ Unlike other summer camps that are full of fun outdoor activities...It has some special activities. I fell in love with Skidmore’s campus in a small city called Saratoga Springs. I didn’t even feel the time passing there.”可知,尽管 CTY 没有有趣的户外活动,作者仍然非常喜欢它。故选 B。
84.主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了 CTY,这个天才儿童参加的夏令营活动,以及作者在其中的学习经历和感受。故选 A。
85.C 86.A 87.D 88.C 89.B
【导语】本文主要讲述了作者学习生活以及放学后的活动。
85.细节理解题。根据“School begins at 8:30 a. m.”可知学校是早上8:30开始。故选C。
86.细节理解题。根据“I often eat rice and chicken. I don’t eat hamburgers”可知提到了米饭、鸡肉和汉堡包。故选A。
87.细节理解题。根据“My favourite subject is geography.”可知他最喜欢的科目是地理。故选D。
88.细节理解题。根据“I often take a walk with my aunt’s dog. Its name is Dollie.”可知Dollie是Matt的阿姨的狗。故选C。
89.细节理解题。根据“I have many books and I read for an hour after dinner.”可知读一个小时的书。故选B。
()
()
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
