【单元考点培优】Unit 1 This is me 专题11 任务型阅读(含答案解析)-2025-2026八年级英语上册单元复习考点培优外研版(2024)

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年八年级英语上册单元复习考点培优外研版(2024)Unit 1 This is me
专题11 任务型阅读
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
先阅读短文,然后根据题目要求及所给语境完成下列两项任务。
Are you interested in collecting stamps Have you ever heard of a famous monkey stamp designed (设计) by Huang Yongyu Huang was a Chinese artist born in Hunan Province in 1924. Growing up in a poor family, he didn’t finish middle school and never received formal art education. In fact, Huang studied art on his own.
In 1980, Huang designed a monkey stamp to celebrate the Year of the Monkey in the Chinese lunar calendar (农历). With a red background, the monkey on the stamp looked lovely. It became one of the most popular and valuable stamps in the history of China.
Huang had a special interest in water lilies (睡莲). Other people were interested in water lilies because of their beauty. However, he was encouraged by the spirit of water lilies.
Many works of Huang have been on show at home and abroad. You can see his works all over the world.
任务1: 完成同义句转换,每空一词。
1.In fact, Huang studied art on his own.
In fact, Huang studied art .
任务 2: 根据短文内容回答问题。
2.Where was Huang Yongyu born
3.How did the monkey on the stamp look
4.Why did Huang Yongyu have a special interest in water lilies
请阅读下面短文,根据所提供的信息,回答5个问题,要求所写答案语法正确、语义完整切题。
Do you know Zhang Jing She is from Hangzhou. She was sure about her job when she was at middle school. “I want to be a diplomat (外交官) when I grow up. I am going to work for the government,” she said to all her friends. To make her dream come true, she always worked much harder than others. Every morning, after she got up, she read English and listened to English news. She spent lots of time doing different kinds of English exercise. Sometimes, if she couldn’t do something well, she would always tell herself, “I will do better next time.” Zhang’s teacher once said, “She was a good student and always got good grades. She went to China Foreign Affairs University (中国外交学院) at last, although she could go to some more excellent university, like Peking University and Tsinghua University.” Now Zhang Jing is one of the greatest interpreters (口译者) in China. In fact, it’s not easy to work as an interpreter at all. You should be good at English. At the same time, you must think fast. Zhang does a good job, and it helps her become successful.
5.Where is Zhang Jing from
6.What did Zhang Jing want to be when she was in middle school
7.Why did Zhang Jing always work much harder than others
8.Which university did Zhang Jing go to
9.What qualities (品质) does an interpreter need to have
Cooperation comes from friendship, friendship comes from trust, and trust comes from kindness. It's easy to tell that kindness is very important. What is kindness then To be exact, kindness is the quality of being friendly. If we give up our seats on the bus, help a classmate solve a math problem, or welcome a new member into a group activity, we are showing kindness. Actually, these acts are done without expectation of reward (回报). We begin to realise that while helping others, we’re in fact helping ourselves. Showing kindness benefits us in different ways. It helps us know about ourselves. It develops our problem-solving skills. It also gives us the chance to be thankful. We can never imagine the power of one simple act of kindness. It may change our day. And that day may change our week. That week may change the rest of the year—or even our whole life. In short, we rise by lifting others. Here are some teenagers’ acts of kindness. Linda: I sat next to a new student at lunch. I was pleased because I made her day. Kayla: In order to raise money and protect wild animals, I held a singing competition. I was proud of it. Peter: I opened the door for an old lady. I felt happy because I could help other people.
10.What is kindness according to the text
11.List two benefits of showing kindness.
12.What did Linda do to show her kindness
13. What do you think of Peter’s act of kindness Write 30 words or more.
Dong Lina was born in a farmer’s family in Dalian, Liaoning Province. Dong went blind when she was young. Like many blind children, she finished her education early and began learning tuina. Though the money she got was enough for daily use, she wasn’t pleased (满意的). She was always looking for chances to continue her education at work.
One day, she heard that there was a training programme for blind youth radio hosts in Beijing. Dong, who has had a good voice since childhood, realized that this might be an important chance for her. So she gave herself the courage to make a change. The first time in the broadcast host class, Dong Lina was deeply moved, _______ she realized how moving the sound was.
Since then, it has been a new page in her life. At school, she worked harder than others to change her life. In 2010, Dong took part in a national competition, in which people were moved by her ability and encouraged her to study at the Communication University of China.
On 28th June, Dong Lina, the first blind master (硕士) of broadcasting in China, gave a speech at the graduation (毕业) ceremony of 2023 held by the Communication University. She said,“Graduation is the end and the beginning. May we have dreams and keep love...”Her speech lit up all the teachers and students.
14.What did Dong Lina think of her daily life at first
15.Fill in the blank with a proper word to complete the sentence.
16.Translate the underlined sentence into Chinese.
17.Why is it said that it has been a new page in life since Dong’s host class
18.What can we learn from Dong Lina (At least two points)
请阅读下面短文,根据所提供的信息,回答5个问题。要求所写答案语法正确、语义完整切题,并把答案写在横线上。
Jane was not a confident girl before, because she was fat and others often laughed at her. As a result, Jane became very shy. She was afraid to say hello to strangers. She was afraid to ask simple questions and speak aloud in front of others. It seemed that she was afraid of everything in her life. She used to believe that she would be like this all her life. But one day, her friend Paul’s words changed her mind. He encouraged Jane to change herself. He said, “If you can have a try, you will have a chance to make a difference. But if you never try, your life is only going to get worse.” Jane was deeply touched by what Paul said. She thought, “Why not have a try After all, I have nothing to lose.” The first thing Jane did was losing weight. She had a strict diet and did exercise every day. After 6 months, she lost 90 pounds. This taught her that she could change herself. A few months later, Jane heard about a speech competition at her university. She plucked up (鼓起) her courage to attend the competition. For the first time, she was able to share her story and speak aloud in front of many people. In the end, she got a big prize! After the competition, Jane made a to-do list and started changing rapidly. She tried her best to finish the things on the list one by one. When working on them, she felt more and more confident. Jane was still making progress now. And she will never stop.
19.Why was Jane not confident before
20.Who encouraged Jane to change herself
21.How did Jane lose weight
22.What did Jane share in the speech competition
23.When did Jane make a to-do list
阅读下面短文,完成短文后的问题。
On the night of August 14, 2015, everything changed when my friend’s car hit a tree with me inside.
I lost most of my left leg, and was bleeding a lot. After three weeks in hospital, I finally could go home with a false (假的) leg. However, the fight was far from over. More of my left leg got worse. This made it harder to wear my false leg, so I gave it to a girl who couldn’t buy one for herself. The joy of being able to help others was greater than the happiness of wearing it myself.
People often tell me that they’re proud (骄傲的) of me for staying strong. But in my mind, staying strong has always been my only choice.
I still remember, on the day I left the hospital, I told myself to always live life to the fullest. So, I tried to help those around me in my own way. In 2021, I even started modeling (当模特). My dream is that one day a little girl will see me in a magazine and say, “Wow, how beautiful she is, and she only has one leg.”
24.When did the writer have an accident
25.How long did the writer stay in hospital
26.What did the writer give to a girl
27.How do people feel about the writer for her staying strong
28.What can you learn from the writer
阅读短文,根据题目要求完成各小题。
Learn to Love Yourself
Do you ever compare yourself to other people and wish you could be more like them We are all different in our own way. Self-acceptance (自我接纳) can help you feel happier and better about yourself.
What is self-acceptance
Self-acceptance means learning to accept the things that make you who you are. As well as being thankful for what you’re good at, like sports, science or singing in the school choir, self-acceptance also means valuing (重视) the parts of you that don’t shine very brightly, like being forgetful or untidy. A 12-year-old girl, Lily, says self-acceptance means “knowing your own weaknesses and strengths (强项), and accepting who you are no matter what other people say or think.”
Why is self-acceptance good for you
When you accept who you are, you worry less about things you can’t change. This makes you feel happier and more confident (自信的). The Anna Freud Centre, a charity (慈善机构) that helps young people, says everyone can feel that they have to be perfect, but that makes us forget about the little things that make us special, because we’re so busy trying to meet someone else’s standards. Learning to accept everything about yourself can also help you find what you’re really good at. For example, some people may find letters or numbers hard to read, but they might have strengths in other things, like finding good ways to work out problems.
5._________________________
Start by making a list of all the things you like about yourself. Maybe you’re good at cooking, or people find it easy to talk to you. Also, try saying kind, happy things to yourself in a mirror (镜子) every morning. Think up ways to treat yourself, such as taking a long bath, watching your favorite film, or eating delicious ice-cream. But don’t forget it’s important to eat healthy food and get enough sleep.
29.Does self-acceptance help us feel happier
30.In Lily’s mind, what does self-acceptance mean
31.What are the advantages of self-acceptance
32.请在文中找出和下面这句话表达相似的句子
If you accept yourself, you will worry less about things that you can’t do.
33.What can you write on the line
Once a little weed (杂草) grew in a field. There were many tall and beautiful flowers around it. Lots of bees and butterflies came to them because of their nice smells and bright colours. The little weed wasn’t satisfied, because its flowers were tiny and simple.
One spring morning, three children came to play in the field. “Let’s pick some flowers for our grandma!” said one. “That’s a good idea!” said another. “She will love all these bright and beautiful flowers!”
“What about that one ” the youngest child said, pointing at the little weed. “Forget it!” laughed the oldest brother. “That’s just a useless weed!”
Hearing this, the little weed felt even worse. “Am I really useless ” it asked itself, “Why was I put on the Earth ”
In winter, all flowers were gone, only the little weed stood alone in the field. Just at that time, it noticed some birds coming above the field. “We are hungry!” they shouted. The little weed felt sorry for the poor birds and called out to them, “Hey! Down here! I have pods (豆荚) that you can eat!”
“You’re so kind!” The birds ate up the seeds (种子) in the pods thankfully. “They’re delicious. We can’t find anything better than what you gave us!”
This made the little weed pleased and confident. “At last, I have found out what I am good for!” the little weed said.
34.Why did lots of bees and butterflies come to the flowers
35.Who did the three children pick the flowers for
36.When did the little weed notice the birds come above the field
37.Did the birds think the little weed was useful
38.How did the little weed feel finally
阅读短文,根据短文内容回答问题。
Learn to Love Yourself
Do you ever compare yourself to other people and wish you could be more like them We are all different in our own way. Self-acceptance (自我接纳) can help you feel happier and better about yourself.
What is self-acceptance
Self-acceptance means learning to accept the things that make you who you are. As well as being thankful for what you’re good at, like sports, science or singing in the school choir, self-acceptance also means valuing (重视) the parts of you that don’t shine very brightly, like being forgetful or untidy. A 12-year-old girl, Lily, says self-acceptance means “knowing your own weaknesses and strengths (强项), and accepting who you are no matter what other people say or think.”
Why is self-acceptance good for you
When you accept who you are, you worry less about things you can’t change. This makes you feel happier and more confident (自信的). The Anna Freud Centre, a charity (慈善机构) that helps young people, says everyone can feel that they have to be perfect, but that makes us forget about the little things that make us special, because we’re so busy trying to meet someone else’s standards. Learning to accept everything about yourself can also help you find what you’re really good at. For example, some people may find letters or numbers hard to read, but they might have strengths in other things, like finding good ways to work out problems.
_________________
Start by making a list of all the things you like about yourself. Maybe you’re good at cooking, or people find it easy to talk to you. Also, try saying kind, happy things to yourself in a mirror (镜子) every morning. Think up ways to treat yourself, such as taking a long bath, watching your favorite film, or eating delicious ice-cream. But don’t forget it’s important to eat healthy food and get enough sleep.
39.Does self-acceptance help us feel happier
40.In Lily’s mind, what does self-acceptance mean
41.What are the advantages of self-acceptance
42.What can you write on the line
Confidence(自信)is very important in daily life. A study shows that the people who are more confident are much happier. They can have more chance to make themselves win. But how to be more confident Here are some suggestions:
Speak loud. When you are not confident, you can’t do well what you want to do. You speak in a voice so low that other people can not hear you. Try to speak loud enough so that people can hear you better. The high voice can help you become more confident.
Play sports. Physical exercise makes you tired but completely relaxed. A strong body helps you be full of confidence.
Encourage yourself. Write down a list of things you did during the day to see how many things you have done well. Did you finish your homework Did you tell a joke that made everybody laugh Give yourself praise for the good things you’ve done.
Get rid of(消除)fear(恐惧). Fear comes along with failure. But it’s easy to overcome(克服)if you know that failure is part of your life. Don’t hide your head just because you said something stupid last time. When you fail, you can try to start again and believe you can do better. It can help you to get ride of fear.
Do something you like. If you like singing, sing as much as you can. And it will make you happy and confident.
根据短文内容,回答问题。
43.Is confidence important in daily life
44.How many suggestions can help you to be more confident
45.When you fail, what can you do to get rid of fear
46.Which of these suggestions would you like to choose to be more confident Why
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
()
()
参考答案及试题解析
1. by himself 2.In Hunan Province. 3.Lovely. 4.Because he was encouraged by their spirit.
【导语】本文主要介绍了中国第一张生肖邮票的设计者Huang Yongyu的事迹。
1.句意:事实上,黄是自学艺术的。变为同义句,on his own“独自”可改为by himself。故填by;himself。
2.根据“Huang was a Chinese artist born in Hunan Province in 1924.”可知,Huang Yongyu出生在湖南省。故填In Hunan Province.
3.根据“the monkey on the stamp looked lovely.”可知,邮票上面的猴子看起来很可爱。故填Lovely.
4.根据“Huang had a special interest in water lilies (睡莲). Other people were interested in water lilies because of their beauty. However, he was encouraged by the spirit of water lilies.”可知,Huang Yongyu对睡莲有特殊兴趣是因为他被睡莲的精神所鼓舞。故填Because he was encouraged by their spirit.
5.Hangzhou./She is from Hangzhou. 6.A diplomat./She wanted to be a diplomat. 7.Because she wanted to make her dream come true. 8.China Foreign Affairs University./She went to China Foreign Affairs University. 9.They must be good at English and think fast.
【导语】本文主要介绍了口译员张京实现梦想的奋斗历程,并对张京进行了高度评价。
5.根据“She is from Hangzhou.”可知,张京来自杭州。故填Hangzhou./She is from Hangzhou.
6.根据“‘I want to be a diplomat (外交官) when I grow up. I am going to work for the government,’ she said to all her friends.”可知,张京中学时就明确了自己的职业,她想当一名外交官。故填A diplomat./She wanted to be a diplomat.
7.根据“To make her dream come true, she always worked much harder than others.”可知,为了实现自己的梦想,张京一直比别人更努力学习。故填Because she wanted to make her dream come true.
8.根据“She went to China Foreign Affairs University (中国外交学院) at last, although she could go to some more excellent university, like Peking University and Tsinghua University.”可知,张京最终去了中国外交学院。故填China Foreign Affairs University./She went to China Foreign Affairs University.
9.根据“In fact, it’s not easy to work as an interpreter at all. You should be good at English. At the same time, you must think fast.”可知,成为口译员很不容易,你需要擅长英语,并且快速思考。故填They must be good at English and think fast.
10.Kindness is the quality of being friendly./The quality of being friendly./It is the quality of being friendly./That is the quality of being friendly./To be exact, kindness is the quality of being friendly. 11.It helps us know about ourselves. It develops our problem-solving skills. 12.She sat next to a new student at lunch./Linda sat next to a new student at lunch. 13.I think Peter is warm-hearted and kind. He made himself happy by helping the old lady. His simple act of kindness was done without expectation of reward. I should learn from him.(开放性答案,合理即可)
【导语】本文是一篇说明文,主要讲述了善良的定义、重要性以及一些青少年表现善良的具体行为。
10.根据文章第一段“To be exact, kindness is the quality of being friendly.”可知,善良是友好的品质。故填Kindness is the quality of being friendly./The quality of being friendly./It is the quality of being friendly./That is the quality of being friendly./To be exact, kindness is the quality of being friendly.
11.根据文章第二段“Showing kindness benefits us in different ways. It helps us know about ourselves. It develops our problem-solving skills.”可知,表现善良的两个好处是帮助我们了解自己和培养解决问题的能力。故填It helps us know about ourselves. It develops our problem-solving skills.
12.根据文章最后一部分“Linda: I sat next to a new student at lunch.”可知,Linda通过和新学生坐在一起表现善良。故填She sat next to a new student at lunch./Linda sat next to a new student at lunch.
13.(开放性答案,合理即可)根据文章最后一部分“Peter: I opened the door for an old lady. I felt happy because I could help other people.”可知,Peter为一位老太太开门,这一行为虽小但体现了他的善良和乐于助人,所以Peter是很热心的,他通过帮助老妇人来让自己很快乐,他简单的善行,没有期待得到回报,我们应该向他学习。故填I think Peter is warm-hearted and kind. He made himself happy by helping the old lady. His simple act of kindness was done without expectation of reward. I should learn from him.
14.She wasn’t pleased with it. 15.because/as/since/for 16.毕业是结束,也是开始。 17.Because her life has been changed since then./... 18.We should catch every chance. We should work hard. We should have dreams and keep love.
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了一位名叫董丽娜的残疾女孩的成长故事,文章强调了教育的力量以及个人努力可以克服生活中的挑战。
14.根据“Though the money she got was enough for daily use, she wasn’t pleased (满意的).”可知,董丽娜一开始对她的日常生活不满意。故填She wasn’t pleased with it.
15.根据“Dong Lina was deeply moved, ...she realized how moving the sound was.”可知,后文是在解释前文董丽娜感动的原因,用because/as/since/for。故填because/as/since/for。
16.Graduation“毕业”;is“是”;the end“结束”;and“和”;the begining“开始”。故填毕业是结束,也是开始。
17.根据“Since then, it has been a new page in her life. At school, she worked harder than others to change her life.”可知,从那以后,她的生活翻开了新的一页。在学校里,她比别人更努力地学习以改变自己的生活,说明她的生活发生了改变。故填Because her life has been changed since then./...
18.根据“who has had a good voice since childhood, realised that this might be an important chance for her.”可知,我们应该抓住每一个机会。根据“she worked harder than others to change her life.”可知,我们应该努力学习。根据“May we have dreams and keep love...”可知,我们应该拥有梦想并保持热爱。故填We should catch every chance. We should work hard. We should have dreams and keep love.
19.Because she was fat and others often laughed at her. 20.Jane’s friend./Paul. 21.She had a strict diet and did exercise every day./By having a strict diet and doing exercise every day. 22.Her story. 23.After the competition.
【导语】本文是记叙文。主要讲述简了是一个不自信的女孩,她很胖,在朋友保罗的鼓励下决定尝试做出改变。
19.根据“Jane was not a confident girl before, because she was fat and others often laughed at her.”可知,简之前不自信是因为她胖,别人经常嘲笑她。故填Because she was fat and others often laughed at her.
20.根据“But one day, her friend Paul’s words changed her mind. He encouraged Jane to change herself.”可知,简的朋友保罗鼓励她改变自己。故填Jane’s friend./Paul.
21.根据“The first thing Jane did was losing weight. She had a strict diet and did exercise every day.”可知,简为了减肥严格控制饮食并且每天锻炼。故填She had a strict diet and did exercise every day./By having a strict diet and doing exercise every day.
22.根据“For the first time, she was able to share her story and speak aloud in front of many people.”可知,简在演讲比赛中分享了自己的故事。故填Her story.
23.根据“After the competition, Jane made a to-do list and started changing rapidly.”可知,比赛结束后,简列了一张待办事项清单。故填After the competition.
24.On the night of August 14, 2015. 25.For three weeks./She stayed in hospital for three weeks. 26.The false leg./She gave her false leg to the girl. 27.They’re proud (of her). 28.I can learn to always live life to the fullest./I can learn to stay strong.
【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者2015年遭遇车祸失去部分左腿,住院三周后带假腿回家,后将假腿送给需要的女孩。她始终坚强生活,努力帮助他人,2021年开始当模特,坚持充实地生活并希望给他人带来积极影响。
24.根据“On the night of August 14, 2015, everything changed when my friend’s car hit a tree with me inside.”可知,作者在2015年8月14日晚上发生了事故。故填On the night of August 14, 2015.
25.根据“After three weeks in hospital, I finally could go home with a false leg.”可知,作者在医院住了三周。故填For three weeks./She stayed in hospital for three weeks.
26.根据“This made it harder to wear my false leg, so I gave it to a girl who couldn’t buy one for herself.”可知,作者把假腿给了一个女孩。故填The false leg./She gave her false leg to the girl.
27. 根据“People often tell me that they’re proud of me for staying strong.”可知,人们为作者保持坚强而感到骄傲。故填They’re proud (of her).
28.开放性试题,答案不唯一,合理即可。根据“I told myself to always live life to the fullest.”和“But in my mind, staying strong has always been my only choice.”可知,从作者身上能学到要充实地生活和保持坚强。故填I can learn to always live life to the fullest./I can learn to stay strong.
29.Yes, it does. 30.It means knowing your own weaknesses and strengths, and accepting who you are no matter what other people say or think. 31.This makes you feel happier and more confident. It can also help you find what you’re really good at. 32.When you accept who you are, you worry less about things you can’t change. 33.How can you accept yourself /How to accept yourself
【导语】本文主要讲述了什么是自我接纳,自我接纳的好处和如何接纳自己。
29.根据“Self-acceptance (自我接纳) can help you feel happier and better about yourself.”可知,自我接纳可以帮助我们感到更快乐。故填Yes, it does.
30.根据“A 12-year-old girl, Lily, says self-acceptance means ‘knowing your own weaknesses and strengths (强项), and accepting who you are no matter what other people say or think.’”可知,Lily认为自我接纳意味着“知道自己的弱点和强项,不管别人怎么说,怎么想,都要接受自己。”故填It means knowing your own weaknesses and strengths, and accepting who you are no matter what other people say or think.
31.根据“This makes you feel happier and more confident”及“Learning to accept everything about yourself can also help you find what you’re really good at.”可知,自我接纳使你感到更快乐和更自信,也能帮助你发现自己真正擅长的东西。故填This makes you feel happier and more confident. It can also help you find what you’re really good at.
32.根据“If you accept yourself, you will worry less about things that you can’t do.”可知,该句表示“如果你接受自己,你就会少担心自己做不到的事情。”,与原文“When you accept who you are, you worry less about things you can’t change.”意思相近。故填When you accept who you are, you worry less about things you can’t change.
33.根据“Start by making a list of all the things you like about yourself. Maybe you’re good at cooking, or people find it easy to talk to you. Also, try saying kind, happy things to yourself in a mirror (镜子) every morning. Think up ways to treat yourself,”可知,本段主要讲述了如何接纳自己。故填How can you accept yourself /How to accept yourself
34.Because of their nice smells and bright colours. 35.Their grandma. 36.In winter. 37.Yes, they did./ Yes. 38.Pleased and confident.
【导语】本文是一篇记叙文。主要介绍了杂草从一开始觉得自己没用到后面发现了自己的用处的故事。
34.根据“Lots of bees and butterflies came to them because of their nice smells and bright colours.”可知,许多蜜蜂和蝴蝶因为它们的好闻和鲜艳的颜色而向它们飞来。故填Because of their nice smells and bright colours.
35.根据“Let’s pick some flowers for our grandma!”可知,他们是为他们的奶奶摘花。故填Their grandma.
36.根据“In winter, all flowers were gone, only the little weed stood alone in the field. Just at that time, it noticed some birds coming above the field.”可知,在冬天,它注意到一些鸟从田野上方飞来。故填In winter.
37.根据“They’re delicious. We can’t find anything better than what you gave us!”可知,鸟把杂草的豆荚吃了,认为它们很美味,所以鸟认为杂草很有用。故填Yes, they did./ Yes.
38.根据“This made the little weed pleased and confident.”可知,它感到高兴和自信。故填Pleased and confident.
39.Yes, it does. 40.It means knowing your own weaknesses and strengths and accepting who you are. 41.It makes you feel happier and more confident, and also helps you find what you’re really good at. 42.How do you accept yourself
【导语】本文主要讲述了自我接纳的好处和如何接纳自己。
39.根据“Self-acceptance (自我接纳) can help you feel happier and better about yourself.”可知, 自我接纳可以帮助我们感到更快乐。故填Yes, it does.
40.根据“A 12-year-old girl, Lily, says self-acceptance means ‘knowing your own weaknesses and strengths (强项), and accepting who you are no matter what other people say or think.’ ”可知,Lily认为自我接纳意味着了解你自己的弱点和优势,并接受自己是谁。故填It means knowing your own weaknesses and strengths and accepting who you are.
41.根据“This makes you feel happier and more confident (自信的)...Learning to accept everything about yourself can also help you find what you’re really good at.”可知,自我接纳的优点是让你感到更快乐、更自信,还能帮助你找到自己真正擅长的东西。故填It makes you feel happier and more confident, and also helps you find what you’re really good at.
42.根据“Start by making a list of all the things you like about yourself...Also, try saying kind, happy things to yourself in a mirror (镜子) every morning. Think up ways to treat yourself...”可知,本段主要讲述的是如何接纳自己。故填How do you accept yourself
43.Yes, it is./Yes. 44.Five. 45.Try to start again and believe you can do better. 46.言之有理即可。如:I will choose to do something I like, because when I do things I like, I will forget my fear for everything and become more confident.
【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了自信在日常生活中的重要性。并针对如何变得更自信,提出了五条建议。它们分别是:大声说话、做运动、鼓励自己、消除恐惧和做自己喜欢的事。
43.根据第一段“Confidence(自信)is very important in daily life”可知,自信在日常生活中非常重要。故填Yes, it is./Yes.
44.结合全文可知,文章针对如何变得更自信,提出了五条建议。它们分别是:大声说话、做运动、鼓励自己、消除恐惧和做自己喜欢的事。故填Five.
45.根据“When you fail, you can try to start again and believe you can do better”可知,当你失败了,你可以试着重新开始,并相信你可以做得更好。故填Try to start again and believe you can do better.
46.此题为开放题,答案不唯一,言之有理即可。参考答案:I will choose to do something I like, because when I do things I like, I will forget my fear for everything and become more confident.
()
()

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。