Unit 4 Why don't you talk to your parents?Section A 练习 2023-2024学年人教版英语八年级下册
一、单项选择
1.—The social worker spent nearly two hours ________ the plan. He said he would discuss with you about it these two days.
— Really ________ is fine.
A.to look through; Some time
B.to look for; Any time
C.looking at; Some time
D.looking through; Any time
2.—Do you ______ that Nancy has been a little too quiet these days
—Yes. She didn’t even say a word this afternoon.
A.notice B.explain C.decide
3.I like to watch the news ________ many of my class can’t stand it.
A.although B.so C.as D.before
4.He looks much ________ than he is.
A.old B.older C.eld D.elder
5.—Many students play with mobile phones in their free time instead of reading books.
—What a pity! Everyone ________ be a book lover. Reading is more interesting.
A.may B.should C.would D.need
6.—Why is Andy so good at DIY
—Don’t you know that he ________ DIY classes every week
A.invites B.practices C.attends D.offers
7.—It’s easy to get the flu this season.
—Yeah, so we ________ take off the masks in crowded places.
A.needn’t B.wouldn’t C.shouldn’t D.may not
8.—________ did he go to bed last night
—________ he finished his homework.
A.How long;Until B.How long;Not until C.When;Until D.When;Not until
9.Bill got lots of help from others ________ he met with the biggest trouble in life last year.
A.though B.if C.so D.unless
10.I offered him a helping hand. However, he ________ it.
A.received B.returned C.repeated D.refused
二、完形填空
A wise man was walking from one town to another with a few of his followers, and they happened to pass a lake. So they stopped there to 11 for a while, and the wise man said to one of his followers, “I am very 12 . Could you please 13 me some water from the lake ”
The follower walked to the lake 14 the wise man requested. Some people were washing clothes in the water, and right at that moment, several carts (手推车) started crossing the lake. 15 , the water became very muddy(泥泞的).
Then he went back and told the wise man that the water was very muddy and not 16 to drink.
After they had rested for about half an hour, the wise man again asked the 17 follower to go back to the lake and get him some water to drink. As requested, the follower went to the lake again. This time he found that all the mud had settled to the 18 . The water was very 19 and looked fit to drink. So he 20 his water bottle and took it to the wise man.
The wise man took the water bottle and drank, then looked up at the follower. “See what you did 21 the water clean ” he said. “You let it be for a while and the mud settled down (落到地面上) on its own, 22 you could get some clear drinking water. Your mind can also be like that lake when it is 23 by something. If you just let it be and give it a little time, it will most likely settle down on its own 24 being put in any effort at all to 25 it.”
11.A.rest B.look C.watch D.see
12.A.hungry B.thirsty C.happy D.sad
13.A.get B.give C.take D.bring
14.A.while B.before C.as D.until
15.A.However B.Instead C.In addition D.As a result
16.A.fit B.able C.important D.interesting
17.A.different B.same C.other D.left
18.A.top B.side C.bottom D.lake
19.A.dirty B.clear C.fresh D.sweet
20.A.got B.finished C.reached D.filled
21.A.making B.to make C.made D.had made
22.A.so that B.in order to C.because D.when
23.A.woken B.left C.disturbed D.given
24.A.without B.with C.after D.like
25.A.prevent B.calm C.protect D.fix
三、阅读理解
Dear Mr. HAPPY,
I have two best friends but they don’t like each other. Every time I want to hang out with both of them, they never want to go and always get angry with me. When I hang out with one but not the other, the other one will get jealous. I want all of us to be good friends, but I don’t know what to do. Is there anybody who can help me
Advice from Helen, Guangzhou
You need to ask both of them why they don’t like each other. You should do something to make them like each other again. You can invite both of them to your house, without telling them that he or she will be there. Let them stay there for about 30 minutes. See if they can talk with each other. Hope this helps!
Advice from Laura, Shanghai
Jack is my good friend. He is in Tianjin, not far from you. He had the same problem last year. He says if they are really your best friends, you should let them know that you like both of them. And they should try to be nice to each other because they have the same friend—you!
26.Kate’s two friends ________.
A.can’t get on well with Kate B.can’t get on well with each other
C.never get angry with Kate D.always hang out with Kate
27.The underlined word “jealous”means “________”in Chinese.
A.喜爱的 B.骄傲的 C.妒忌的 D.谨慎的
28.Helen comes from ________.
A.Beijing B.Guangzhou C.Tianjin D.Shanghai
29.Which of the following is NOT Helen’s advice for Kate
A.Find out why they don’t like each other.
B.Do something to make them like each other.
C.Give them a chance to talk with each other.
D.Tell them you like both of them.
30.From the passage we know ________.
A.Kate likes hanging out with both of her friends.
B.Helen and Laura are Kate’s two best friends.
C.Helen and Kate can’t get on well with each other.
D.Kate, Helen and Laura are from the same place.
Dear Mike, I like to think that I am a helpful girl. I often help my classmates with their study. But lately the students in my class have been hiding their notes from each other. They seem to be afraid that others are better than them. Shouldn’t we be helping each other I feel like I am in a fog. What should I do Madeline
Dear Madeline, You’re right — everyone should be helping each other instead of being so competitive. But that’s the world we live in these days. Many people think they have to “beat” everyone else. Some people around you will judge you on everything — from the grades you get in school to the clothes you wear. So what do you do about this Just try to be different. Be the one who stands up and says that people should help each other instead of competing all the time. Try to be helpful and kind to other people. It may seem impossible sometimes, but your behavior will start to influence others. You can be the one who changes the way people treat each other. And even if some of those people still don’t change, you at least know that you tried your best to change things. Mike
31.Madeline often ________ in class.
A.helps the classmates B.gives out the paper
C.makes up some stories D.judges the classmates
32.Mike advises Madeline ________.
A.to beat others B.to work hard
C.to try to be helpful and kind D.to try her best to change things
Do you argue with your parents about clearing the table or doing the washing-up, making your bed or tidying your room
Do your parents find it hard to understand that you use social networking sites or hang out with friends all the time If you can’t see their point of view, then our new Family Solutions app can help. With the Family Solutions app, teenagers and parents look at typical family arguments from both sides and find a good solution. The app gives you tips and helps you make better choices, but it also helps your parents to see situations from your point of view.
How does it work You read different types problems and then choose an answer from different options. The app explains why one answer is the best and why other answers aren’t so good. Just imagine this situation: you’re getting ready to go out with friends but your parents want you to go to your grandparents. Do you say “We always go there at the weekend. I’m meeting my friends today.” or do you say “OK, we can go there today, but I’d like to hang out with my friends tomorrow.” The first option doesn’t make your parents or you feel good, but the second option makes everybody happy.
In the App store, you can also find the Family Solutions app online—just type “family Solution app” into your web browser and then follow the instructions on the screen.
33.Who is the app for
A.Parents and teenagers.
B.Parents and grandparents.
C.Teenagers and friends.
D.Teachers and teenagers.
34.What does the underlined word “option” most probably mean
A.The opinion you can give.
B.Something you can choose.
C.The problem you have.
D.The situation you are in.
35.Which of the following is the best description of the app
A.It finds a solution for all life problems.
B.It gives families ideas for more free-time activities.
C.It helps families understand each other better.
D.It leads to typical family arguments.
36.The purpose of the passage is _______.
A.to tell a story about the app
B.to explain the use of the app
C.to describe how the app works
D.to sell the app
Q: At recess (课间休息), I don’t know what to do because all my friends are playing games I don’t like or don’t want to play. So I end up standing by myself at recess doing nothing. What should I do
Alex Rider, 13, Bloomfield, N.J.
A: In fact, recess was my least favorite part of the school day for Grades 1 to 5. I was never really into playing kickball. So, like you, I spent many days at recess standing alone. Take advantage of the extra time you have. I learned that reading a book is the best way to pass time, especially if it is sunny. Books are good for a lonely recess, because they take you out of your world and into another. If reading isn’t your thing, then try making new friends. Some other things I would do at recess were chess and paper cutting. Those might be worth trying. Maybe the teacher who is watching over all the kids needs someone to talk to as well. Whatever you want to do, don’t let your time go to waste. Johnny Hayes,15 A: Do you believe in time travel, Alex Because you just dragged me 40 years into the past. When I was 13, half my friends threw themselves into kickball at recess-which was too vigorous (剧烈的) for me right after lunch. So, like you, I stood around a lot. Then, one day, my teacher, Susie, asked me, “What do you want to do ” I had no answer for her. But suddenly, it came to me: marbles! I asked a few friends, and they were happy to join me. Now, I’m not suggesting you play marbles, only that you consider what you feel like doing and can make you happy. And one last idea: There’s no harm in trying games your friends are playing that you think you won’t like. You might just surprise yourself. Philip Galanes, adult
37.Who is asking for advice
A.Alex Rider. B.Johnny Hayes. C.Susie. D.Philip Galanes.
38.One of Philip’s suggestions is to ____.
A.read a book B.talk to a teacher
C.do what you feel like doing D.stand without doing anything
39.Why do Johnny and Philip mention the kickball game at their schools
A.To show they shared similar experiences.
B.To show they were good at the kickball game.
C.To encourage Alex to make use of the extra time.
D.To encourage Alex to surprise himself with a new game.
40.Which part of a newspaper may this passage be taken from
A.Science Study. B.Art Style. C.Sports World. D.Teenage Problem.
四、选词填空
阅读短文,从方框中选择适当的词填空,每空一词,方框中有两个词为多余选项
worried; older; spends; Secondly; surprised; with; anyone; someone; lonely
Dear Abby,
I’m a helpless mother of a teenage boy. My son is going to be 15 this summer. He used to help me fold clothes or do the dishes at home. But I find that the 41 he grows, the less we talk. We can’t get on well 42 each other. I feel very sad and really need help.
My first problem is about his hobbies. He 43 almost his spare time on computer games. When he gets home, he always turns on the computers and closes the door. I’m getting more and more 44 about him, especially when his English teacher tells me he hardly ever gets good grades in the English exam. 45 , he likes new technology(科技). It seems that he tries very hard to keep up with his classmates on the new technology. But I don’t have enough money and I can’t provide all the things he wants.
Recently, I’ve found he is always 46 . I’ve never seen him talking to his friends on the phone or hanging out with 47 on weekends. That’s the last problem I have.
What should I do to help him Please give me some advice.
A helpless mother
五、补全对话
A: Mr. Black, I know your job is to help children. 48
B: Yes, of course. Children often write to me and ask me how to solve their problems.
A: 49
B: Many can't decide when to study and when to play. I think they should learn to keep a balance (平衡) between study and play.
A: I agree. I also have some problems. Sometimes I get too much homework. 50
B: You must feel worried from time to time, right
A: Yes. Can you give me some advice
B: OK. 51
A: I see. Thanks for your advice.
B: 52
A.And I don't know which to do first.
B.What problems do most of them have
C.Where do you often go
D.You can talk to your teachers, parents or friends about it.
E.Can you tell me something about your job
F.You're welcome.
G.It's so kind of you to tell me this.
六、改错
53.短文改错。
Maria have a backache and she feels very terrible. That is because she plays tennis for a long time yesterday. Jane advises her to see a doctor at once. And Maria thinks she just need to have a good rest at home. Jane also tells Maria that she shouldn’t take care of herself.
参考答案:
1.D
【详解】句意:——社会工作者花了近两个小时仔细查看该计划。他说这两天将会与你讨论这个计划。——真的吗?任何时间都行。
考查非谓语动词和some/any用法。spend some time doing sth 花费时间做某事,第一处空格应该用动名词形式,排除A/B选项;look at 看……;look through 仔细查看,此处指社会工作者仔细查看计划,排除C选项;some time 一些时间;any time 任何时间,any可以用于肯定句,表示“任何”。故选D。
2.A
【详解】句意:——你注意到南希这几天有点太安静了吗?——是的。今天下午她一句话也没说。
考查动词辨析。notice注意到;explain解释;decide决定。根据“Nancy has been a little too quiet these days”可知,此处是注意到的事情,故选A。
3.A
【详解】句意:虽然我很多同学无法忍受看新闻,但是我很喜欢看。
考查连词辨析。although虽然;so所以;as当,虽然(用于倒装句);before在……之前。根据句意可知,前后两个分句是让步关系,表示“虽然很多同学无法忍受,但是我很喜欢”,而且此句不是倒装句,因此要用although引导从句,故选A。
4.B
【详解】句意:他看起来比实际年龄大得多。
考查形容词比较级。old老的;older比较级,表示年龄上的大;eld高龄;elder年长的。根据than“比”可知,本题需用比较级;根据looks“看”可知,本题表示年龄上比较大,故选B。
5.B
【详解】句意:——很多学生空闲时间玩手机而不是读书。——多么可惜!每个人都应该是书籍爱好者。读书真的很有趣。
考查情态动词辨析。may或许;should应该;would将要;need需要。根据“Reading is more interesting”可知,读书是有趣的事,建议人们应该是读书爱好者。故选B。
6.C
【详解】句意:——为什么Andy如此擅长DIY?——你不知道他每周都参加DIY课程吗?
考查动词辨析。invites邀请;practices练习;attends参加;offers提供。根据“classes”可知此处表示“上课”应用动词attend。故选C。
7.C
【详解】句意:——这个季节很容易得流感。——是啊,所以我们不应该在人多的地方摘下口罩。
考查情态动词。needn’t不需要;wouldn’t不会;shouldn’t不应该;may not可能不会。根据“It’s easy to get the flu this season.”以及“we…take off the masks in crowded places.”可知,我们不应该在人多的地方摘口罩,因此“shouldn’t”符合题意。故选C。
8.D
【详解】句意:——他昨晚什么时候去睡觉?——他直到做完作业才去睡觉。
考查特殊疑问句和until引导的时间状语从句。How long多久,多长;When什么时候;Until直到……为止;Not until直到……才……。结合语境及答语“he finished his homework”可知询问的是他睡觉的时间,应用when来提问;go to bed是终止性动词,主句常用否定形式,即构成not…until…,表示“直到……才……”。此处为简略回答,因此第二空应填入Not until,until引导时间状语从句。故选D。
9.A
【详解】句意:尽管比尔去年遇到了人生中最大的麻烦,但他得到了很多人的帮助。
考查连词辨析。though尽管;if如果;so因此;unless除非。根据“Bill got lots of help from others”和“he met with the biggest trouble in life”可知,前后之间在句意上存在让步关系,所以用though引导让步状语从句。故选A。
10.D
【详解】句意:我向他伸出援手。然而,他拒绝了。
考查动词辨析。received收到;returned返回;repeated重复;refused拒绝。根据“However”可知,前后句发生转折,他拒绝了我的帮助。故选D。
11.A 12.B 13.A 14.C 15.D 16.A 17.B 18.C 19.B 20.D 21.B 22.A 23.C 24.A 25.B
【分析】这篇短文借水通过时间沉淀泥沙,自身变得清澈的事实,告诉了我们一个人的思想也能通过时间来平静下来,所以做事不能冲动,着急。
11.休息;B.看;C.观看,观察;D.看见。结合语境可知此处指的是他们停下来休息一会儿。故选A。
12.句意:我很渴。你能从湖里给我拿点水吗?A. hungry饥饿的;B. thirsty口渴的;C. happy高兴的;D. sad悲伤的。根据下文Could you please ___me some water from the lake 可知这个智者说自己渴了。故选B
13.句意:句意:我很渴。你能从湖里给我拿点水吗?A. get得到;B. give给;C. take带去; D. bring带来。联系第二段描述,可知这位智者是让他的随从去取一些水来。故选A。
14.句意:跟随者按智者的要求走到湖边。A. while当……的时候;B. before在……之前;C. as按照;D. until直到……;可知此处指的是这个随从按照智者的要求来到湖边。故选C
15.句意:结果,水变的泥泞了。A. However然而;B. Instead代替,而不是;C. In addition此外;D. As a result结果。联系前一句描述,可知后一句描述的是结果,故选D。
16.句意:然后他回去告诉智者,水很泥泞,不适合饮用。A.健康的,合适的;B.有能力的,能干的;C.重要的;D.有趣的。联系前文描述,可知此处指的是这水不适合喝了。故选A。
17.句意:智者再次要求同一个追随者回到湖边,给他拿点水喝。A. different 不同的;B. same 相同的;C. other其他的;D. left剩下的。句意:联系下文描述,可知他是让同一名随从去取水,故选B。
18.句意:这次他发现所有的泥土都沉到了底部。A. top顶部;B. side边;C. bottom底部;D. lake湖。联系后一句描述,可知此处指的是泥已经沉淀到底部了.。故选C
19.句意:水很清澈,看起来很适合喝。A. dirty脏的;B. clear清晰的;C. fresh新鲜的;清晰的;D. sweet甜的。联系上下文描述,可知水非常清澈。故选B。
20.句意:于是他把水瓶装满了,拿给智者。A.获取;B.完成.结束;C.到达,触,摸;D.装满。联系下文描述,可知他装了一瓶水给这个智者。故选D。
21.句意:看看你是怎么把水弄干净的?A. making使;现在分词;B. to make 使,动词不定式;C. made使,过去式;D. had made使,过去完成时;结合语境可知此处智者问的是,想象你做了什么让水变得清澈了 动词不定式做目的状语表示具体的将要进行的动作,,结合语境可知选B.
22.句意:这样你就能得到一些干净的饮用水。A.一遍,所以;B.为了;C.因为;D.当……时。联系上下文,可知前后是因果关系,后面表示结果。故选A。
23.句意:当它被什么东西扰乱时,你的头脑也会像那个湖一样。A. woken醒来;B. left离开;C. disturbed打扰;D. given给。联系前文描述,可知此处指的是思想被某些东西打扰时。故选C。
24.句意:它很可能会自己安顿下来,而不需要付出任何努力来让它平静下来。A. without没有;B. with带有,具有;C. after在……之后;D. like像;联系前文条件从句内容,可知此处指的是根本不用投入任何努力,故选A,没有。故选A
25.A. prevent阻止;B. calm平静的;C. protect 保护;D. fix修理。句意:它很可能会自己安顿下来,而不需要付出任何努力来让它平静下来。联系前文描述,可知思想混乱的时候,最需要冷静下来。故选B,使平静,使镇定。故选B
【点睛】技巧一
完型在"填空"的时候,切忌用中文的"搭配"去感觉,也就是所谓三大出题技巧之一的"中文代入"。要思考英语的搭配,不要死记,要理解和搜集。
技巧二
首段首句不出题,是主旨句(2001年除外),除首句外基本每句话都要出题,首段首句没有读懂就不要做下去;
技巧三
考验完型填空里面名词、动词、形容词,这些实词的考点往往被给出明确的线索,存在于改填空的前后,对该填空进行前后联系(名词前面adj。后面从句;形容词前面adv。后面n.;动词前面主语后面宾语等等)指示,考生如果能够判断出前后的关键而又是少量的信息,可以保证题目做对
技巧四
如出现陌生的选项词汇,而我们又不认识的时候,这里注意,蒙也有技巧,一般来说选择相对简单的词汇,不要选择偏的怪的词汇。
技巧五
答案分布规律: 每篇完形填空中A、B、C、D作为正确选项的个数各在4—6个之间;A作为正确选项的个数最多;没有连续三个答案都一样的情况,连续两个答案都一样的情况为0—3个; 在五个一组的答案中,最少要出现三个字母作为正确的选项;
技巧六
在四个选项中,有两个实词互为同义词时,答案往往在其中; 在四个选项中,有两个虚词互为同义词时,答案往往都不选;当四个选项有一个共同意义时,该意义往往不能入选,要看选项的特殊含义
26.B 27.C 28.B 29.D 30.A
【分析】文章主要介绍凯特有两个好朋友,但是她们都不喜欢对方,每次和一个出去,另一个就会嫉妒,她想和她们都成为好朋友,但不知道怎么办,来自广州的海伦和来自上海的劳拉给出了她们的一点建议。
26.细节理解题。根据第一段“I have two best friends but they don’t like each other.”可知,凯特的两个朋友相处不好。故选B。
27.词义猜测题。根据“When I hang out with one but not the other, the other one will get jealous.”及上文“I have two best friends but they don’t like each other. Every time I want to hang out with both of them, they never want to go and always get angry with me.”可知,jealous应该是“嫉妒的”意思。选C。
28.细节理解题。根据“Advice from Helen, Guangzhou”可知,海伦来自广州。故选B。
29.细节理解题。根据“Advice from Laura, Shanghai”以及下文“... you should let them know that you like both of them.”可知,“告诉她们你喜欢她们两个。”这个建议是劳拉提出的,而不是海伦的建议。故选D。
30.推理判断题。根据短文内容可知,凯特是征求建议的;海伦是给建议的第一个女孩;劳拉是给建议的第二个女孩。根据这些推断:海伦和劳拉不是凯特的朋友。因此选项B是错误的。海伦和凯特是互不认识的两个女孩,因此选项C是错误的。凯特来自北京,海伦来自广州,劳拉来自上海,因此选项D是错误的。根据第一段“I have two best friends but they don’t like each other. Every time I want to hang out with both of them, they never want to go and always get angry with me.”可推断凯特喜欢和她的两个朋友一起出去玩。故选A。
31.A 32.C
【导语】本文是来自玛德琳写给迈克的求助信以及迈克回给玛德琳的建议信。在玛德琳的信中,她对“同学间应不应该互相帮助”这一问题感到疑惑并向迈克求助,迈克就此问题给出了自己的建议。
31.细节理解题。根据第一封信中的“I often help my classmates with their study.”可知,玛德琳经常在班里帮助同学。故选A。
32.细节理解题。根据第二封信中的“Try to be helpful and kind to other people.”可知,迈克建议玛德琳努力成为乐于助人且善良的人。故选C。
33.A 34.B 35.C 36.D
【导语】本文主要介绍了一个应用程序,它可以帮助你解决家庭中的问题。
33.推理判断题。根据“With the Family Solutions app, teenagers and parents look at typical family arguments from both sides and find a good solution. ”可知这个应用程序适合父母和青少年,故选A。
34.词义猜测题。根据“You read different types problems and then choose an answer from different options.”可知你阅读不同类型的问题,然后从中再选择答案,说明options表示“你可以选择的东西”,故选B。
35.推理判断题。根据“With the Family Solutions app, teenagers and parents look at typical family arguments from both sides and find a good solution. The app gives you tips and helps you make better choices, but it also helps your parents to see situations from your point of view.”(通过家庭解决方案应用程序,青少年和父母可以从双方的典型家庭争吵中找到一个好的解决方案。这款应用会给你一些建议,帮助你做出更好的选择,但它也能帮助你的父母从你的角度看问题。)可推知它能帮助家人更好地了解彼此。故选C。
36.推理判断题。根据“In the App store, you can also find the Family Solutions app online—just type ‘family Solution app’ into your web browser and then follow the instructions on the screen.”(在应用商店中,您还可以在线找到家庭解决方案应用程序,只需在web浏览器中键入“家庭解决方案”,然后按照屏幕上的说明进行操作。)可推知,文章的目的是销售这款应用程序,故选D。
37.A 38.C 39.A 40.D
【分析】这是对课间休息无事可做的问题给出的建议,Hayes建议可以在课间休息时读书,交新朋友,下象棋或剪纸等,成年人Philip Galanes建议做自己喜欢做的事情。
37.细节理解题。根据Q: At recess (课间休息), I don’t know what to do because all my friends are playing games I don’t like or don’t want to play. So I end up standing by myself at recess doing nothing. What should I do
Alex Rider,可知是Alex Rider寻求建议;故选A。
38.细节理解题。根据only that you consider what you feel like doing and can make you happy.做你感觉喜欢做的事情;故选C。
39.细节理解题。根据I don’t know what to do because all my friends are playing games I don’t like or don’t want to play可知他们都提到踢球游戏是为了表示有相同的经历;故选A。
40.细节理解题。根据这是对课间休息无事可做的问题给出的建议,Hayes建议可以在课间休息时读书,交新朋友,下象棋或剪纸等,成年人Philip Galanes建议做自己喜欢做的事情。文章主要内容是问题和建议,所以应来自青少年的问题这个版块;故选D。
【点睛】短文阅读,做题时要结合文章的特点,题目涉及细节理解,词义猜测和推理判断,做题时要在了解文章大意的基础上,结合题目针对不同的题型采用不同的解答方式,比如细节理解题,我们要抓住里面的最有效的信息选择出正确的答案,总之理解透文章是做好一篇阅读理解的关键。例如:小题3 细节理解题。根据I don’t know what to do because all my friends are playing games I don’t like or don’t want to play可知他们都提到踢球游戏是为了表示有相同的经历;故选A。
41.older 42.with 43.spends 44.worried 45.Secondly 46.lonely 47.anyone
【导语】本文是一封求助信。信中的妈妈在教育自己的孩子时遇到了三个困难,希望得到建议。
41.句意:但我发现他越长大,我们说话就越少。the+比较级,the+比较级,表示“越……,就越……”,此空应填形容词比较级。备选词older“更大的”符合,故填older。
42.句意:我们相处得不好。get on well with sb“与某人相处融洽”,固定搭配,故填with。
43.句意:他几乎把业余时间都花在电脑游戏上。根据“his spare time on computer games”及备选词可知,此处用spend time on sth表示“在某事上花费时间”,此句是一般现在时,主语he是第三人称单数形式,动词用三单,故填spends。
44.句意:我越来越担心他了。根据“getting more and more …about him”及备选词可知,越来越担心他,get worried about sb“担心某人”,故填worried。
45.句意:第二点,他喜欢新科技。根据“My first problem”及“That’s the last problem I have”可知,此处是提到的第二个问题,Secondly“第二”符合,故填Secondly。
46.句意:最近,我发现他总是很孤独。根据“I’ve never seen him talking to his friends on the phone…”可知,最近儿子不与朋友聊天,他现在很孤单,lonely“孤单的”,故填lonely。
47.句意:我从来没见过他和朋友打电话,也没见过他周末和谁出去玩。hang with sb“与某人逛街”,备选词anyone“任何人”符合,故填anyone。
48.E 49.B 50.A 51.D 52.F
【解析】这篇短文中一位学生和布莱克先生关于作业问题的一段对话,最后布莱克先生给出了一条建议。
48.根据“I know your job is to help children”和“Yes, of course. Children often write to me and ask me how to solve their problems.”可知,此处谈及布莱克先生的工作,选项E“你能告诉我一些关于你的工作吗”符合语境,故选E。
49.根据“Many can't decide when to study and when to play.”可知,此处提及学生的问题,选项B“他们大多数人都有什么问题”符合语境,故选B。
50.根据“I also have some problems. Sometimes I get too much homework.”可知,此处提及有一些问题,作业很多,选项A“我不知道该先做什么”符合语境,故选A。
51.根据“Can you give me some advice ”可知,前句在寻求建议,选项D“你可以和你的老师、父母或朋友谈谈”符合语境,故选D。
52.根据“Thanks for your advice.”可知,前句在致谢,选项F“不客气”符合语境,故选F。
53.1. have→has
2. plays→played
3. And→But
4. need→needs
5. shouldn’t→should
【导语】本文讲述了玛丽亚背痛,因为她昨天打了太长时间的网球。她的朋友简建议她去看医生,但她认为自己只需要在家好好休息。
【小题1】“Maria have a backache and she feels very terrible.”表示“玛丽亚背痛,她觉得很难受”。主语“Maria”为第三人称单数,谓语动词要用三单形式,即要把have改为has。故填have→has。
【小题2】“That is because she plays tennis for a long time yesterday.”表示“那是因为她昨天打了很长时间的网球”。根据时间状语“yesterday”可知,时态为一般过去时,动词要用过去式,因此要把plays改为played。故填plays→played。
【小题3】“And Maria thinks she just need to have a good rest at home.”表示“但玛丽亚认为她只需要在家好好休息”。根据“Jane advises her to see a doctor at once”和“And Maria thinks she just need to have a good rest at home.”可知,前后句为转折关系,应用转折连词but。故填And→But。
【小题4】“And Maria thinks she just need to have a good rest at home.”表示“但玛丽亚认为她只需要在家好好休息”。need在这里是实义动词,主语为第三人称“she”,谓语动词要用第三人称单数,因此要把need改为needs。故填need→needs。
【小题5】“Jane also tells Maria that she shouldn’t take care of herself.”表示“简还告诉玛丽亚,她应该照顾自己”。根据“she shouldn’t take care of herself”可知,此处指应该照顾好自己,应该将shouldn’t改为should。故填shouldn’t→should。
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
