鄂州市部分高中教科研协作体2023-2024学年高二上学期期中考试
英语试卷
考试时间:2023年11月16日下午 试卷满分:150分
考生注意:
1. 本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。
2. 答题前,考生务必用直径0. 5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。
3. 考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0. 5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。
4. 本卷命题范围:人教版选择性必修第一册。
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. How much did the man's wife pay for her coat
A. $240. B. $200. C. $120.
2. Who does the man want to see
A. Dr. Lester. B. Dr. White. C. Dr. Pepper.
3. What does the woman want to do
A. Take a walk. B. Go to dinner alone. C. Have a break.
4. What will the man probably do next
A. Go shopping. B. Go to the post office. C. Write the address on the envelope.
5. What does the woman want to know
A. How long the man will be away. B. When the man is going to Chicago.
C. Why she can't go with the man.
第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What is the relationship between the speakers
A. Colleagues. B. Doctor and nurse. C. Teacher and student.
7. What probably makes Mr. Hudson so worried
A. His mother's illness. B. His son's performance. C. The problem about his job.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. Where does the conversation take place
A. In a classroom. B. At home. C. In a library.
9. When should the book be returned
A. On May 8th. B. On May 10th. C. On May 18th.
10. How long can the man renew the book
A. One week. B. Two weeks. C. Four weeks.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. What happened when the man was driving
A. The car stopped. B. The car ran down the hill. C. The car caught fire.
12. How does the man know that the battery is working
A. By charging the battery. B. By observing the lights and the radio.
C. By having the car's engine tested.
13. What will the man do next
A. Go to the gas station. B. Change a new battery. C. Wait for someone to help.
听第9段材料,回答第14至16题。
14. What color are the trousers the woman wants to buy
A. Pink. B. Black. C. Brown.
15. Which season will it be when the woman arrives in Europe
A. Spring. B. Summer. C. Winter.
16. What will the woman most probably buy
A. A white sweater. B. A purple coat. C. A cotton jacket.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. Why does the speaker suggest making a list in advance
A. It can help you join a group. B. Many parties ask people to do this.
C. You can show it to others at the party.
18. What should you do when you feel shy in a group
A. Keep silent. B. Leave immediately. C. Take a deep breath.
19. What does the speaker say about entertainers
A. They also feel shy. B. They can overcome shyness completely.
C. They can not face the cameras and the public.
20. How many ways does the speaker list to control shyness
A. 2. B. 3. C. 4.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Best Parks to See Wildlife
A recent report from a vacation site listed the total number of species and sizes of several well-known national parks. Here are some of them to see the widest variety of animals.
Cuyahoga Valley National Park, Ohio
Number of species per square meter: 317
Located 20 miles southwest of Cleveland, Ohio, Cuyahoga Valley National Park is a mixed ecosystem of forest and wetlands sheltering a variety of animals. From the boardwalk at Beaver Marsh, watch for water-loving mammals or snapping turtles (鳄龟) that can weigh as much as 55 pounds each, More than 200 bird species live in the park.
Carlsbad Caverns National Park, New Mexico
Number of species per square meter: 286
The representative for Carlsbad Caverns is the Brazilian free-tailed bat. Every summer, hundreds of thousands of the furry, big-eared creatures live in these caves in southeastern New Mexico, attracting crowds at sunset with their spectacular outflight. The Brazilians are one of the 17 bat species that nest at Carlsbad. You might also encounter wild pigs and cave swallows.
Acadia National Park, Maine
Number of species per square meter: 242
The Atlantic Ocean meets the Maine coast at this popular park on Mount Desert Island, providing habitat for wildlife with feet and flippers (鳍状肢) . From the shore, scan the water for the heads of harbor porpoises (鼠海豚) and gray seals.
Black Canyon of the Gunnison National Park, Colorado
Number of species per square meter: 219
In western Colorado, the 2, 722 feet between this park's canyon edge and the Gunnison River below support numerous wildlife habitats. Experienced climbers and hikers who adventure into the inner canyon may find collared lizards and mule deer.
21. Which park has the largest number of species per square meter
A. Acadia National Park. B. Carlsbad Caverns National Park.
C. Cuyahoga Valley National Park. D. Black Canyon of the Gunnison National Park.
22. What can tourists do in Carlsbad Caverns National Park
A. Watch crowds of flying bats at sunset. B. Observe 17 swallow species nesting in the city.
C. Play with turtles weighing over 55 pounds. D. Meet wild pigs in forests and wetlands.
23. Which of the following can be seen in Acadia National Park
A. Cave swallows. B. Gray seals. C. Mule deer. D. Free-tailed bats.
B
If you're a keen reader, you have probably heard of Chilean American author Isabel Allende and may have read one of her 20+ books of fiction and non-fiction.
One of Latin America's most famous living writers, Isabel Allende primarily writes in Spanish. But her work has been translated into English and adapted for the big screen, too, so it's accessible to readers and viewers beyond her homeland.
Isabel Allende was born in 1942 in Peru to Chilean parents. Her parents separated when she was very young, and she spent a few years of her childhood in Chile with her mother, two siblings and grandfather. When Allende was 11, her mother remarried and Allende spent the rest of her childhood in Bolivia and Lebanon.
Before her first book was published, Allende worked as a jourmalist. She co-founded the first feminist magazine, Paula, in Chile, in 1967, worked in television, wrote and produced a play, and wrote children's stories and magazines.
In 1973, Allende and her family moved to Venezuela, where they lived for the next 13 years. In 1981, the foundations of her first novel, The House of the Spirits, were laid: after learning that her 99-year-old grandfather was dying, Allende wrote a letter to him. This eventually became The House of the Spirits, a magical-realist family long story.
Allende had a long, productive and celebrated writing career. Over four decades she has published 24 books, which have been translated into more than 40 languages and sold more than 75 million copies, making her one of the best-selling authors in the world. She is a fairly rare author who has achieved widespread popularity among general readers and acclaim among literary critics. She herself and her books have been the subject of many academic literary studies, and she's an essential part of the Latin American Spanish literary canon (经典) .
24. What language does Allende mostly write in
A. Latin. B. Spanish. C. English. D. French.
25. What is paragraph 3 mainly about
A. Allende's early life. B. Allende's homeland.
C. Allende's education. D. Allende's marriage.
26. Who is directly related with Allende's first novel
A. Her mother. B. Her father. C. Her child. D. Her grandfather.
27. What does the underlined word “acclaim” in the last paragraph mean
A. Worry. B. Doubt. C. Praise. D. Comfort.
C
Given the excitement it has created, there's a good chance that you've heard about ChatGPT. It's a powerful, new artificial intelligence tool, which can do a lot of things such as answering a question, explaining a concept, composing an email or writing a college essay, all in a matter of seconds.
“The essay, in particular the college essay, is dead,” said Edward Tian, a student at Princeton University. “For generations, we have been taught how to research, think, and write. That entire tradition is about to be completely changed.”
Despite having studied AI, Edward, like the rest of us, was so shocked by the power of ChatGPT that he couldn't shake thoughts about the challenges presented by the AI tool. Then he had an idea. What if he applied what he had learned over the last couple of years to help the public identify whether something has been written by a machine
On January 2, Edward released his app, GPTZero.
It basically uses ChatGPT against itself. To determine whether an essay is written by ChatGPT, GPTZero uses two indicators: the familiarity of text and the variations of sentences. If the text is very familiar to GPTZero— because ChatGPT has also been trained on such data— then it's more likely to be AI-generated.
Separately, GPTZero compares the variations of sentences. Humans tend to write with greater varieties, for example, with some longer or complex sentences alongside shorter ones. AI sentences are usually less varified.
Edward isn't trying to stop ChatGPT in its tracks. He believes that's impossible, and opposes blanket bans (禁止) against the use of ChatGPT, like the one recently announced by New York City public schools. Students, he believes, will use the technology anyway.
“GPTZero is not meant to be a tool to stop these technologies from being used,” he said. “But with any new technology, we need to be able to use it responsibly and we need to have safeguards.”
28. What does Edward Tian think of ChatGPT
A. It is very harmful to the society. B. It is a powerful and perfect AI tool.
C. It might cause problems for educators. D. It can share the burden with students.
29. What is a feature of the Al-produced essay, according to the text
A. It has longer sentences. B. It contains more familiar words.
C. There are more difficult words. D. There are fewer changes of sentences.
30. What does Edward Tian suggest we do about new technologies
A. Wait and see at first. B. Use them responsibly.
C. Put them under strict control. D. Accept them as early as possible.
31. What is the best title for the text
A. GPTZero, a Safeguard Against ChatGPT B. GPTZero, a Necessary Helper for Students
C. ChatGPT, a Huge Threat to College Students D. ChatGPT, a Promising AI Tool in the Future
D
When we talk more broadly of body language, rather than good postures, we can actually see the effects it has on relationships right throughout the animal kingdom. In particular, body language is used to express power through expansive (扩张的) postures.
You might know about Amy Cuddy's famous Ted Talk and her incredible insights on how posture changes our thoughts. Cuddy and her team study body language, particularly what they call “high-power” and “low-power” poses.
“High-power” poses refer to the act of taking a posture of confidence, which can help you feel more self-
confident, even after only two minutes. Typical high-power poses are about opening up. You stretch and expand your body to take up as much space as possible, For example, bosses are doing high-power poses when they lean back in their chairs, put their hands behind their heads, and kick their feet up onto their desks. Meanwhile, people take low-power positions when they're feeling helpless or defeated. They close up, arms around themselves, taking up the smallest space.
Some even more recent studies took this even further: A study by researchers from Columbia and Harvard Universities showed that body language symbolizing power can actually affect our decision-making, unintentionally.
The researchers measured the desire for risk of participants in either expansive, powerful poses or constricted (收缩的) poses. Those in the powerful poses not only felt more powerful and in control, but were 45% more likely to take risky actions.
“This isn't about what your body language is communicating to others; it's about what your body language is communicating to you. Your body language is changing your mind, which changes your behavior, which changes your outcomes,” said Cuddy.
So if you want to take advantage of the benefits of these poses to live a healthier and happier life, where should you start
32. Which is probably a low-power pose according to the text
A. Sitting with hands crossed in the lap. B. Arms raised in a “V” above the head.
C. Standing with your legs open. D. Sitting with your arms spreading out on the chair.
33. What can we say about people in the expansive poses
A. They are hesitant. B. They are very shy.
C. They feel out of control. D. They feel more confident.
34. What is the text mainly about
A. The posture of confidence. B. Cuddy's research on behavior.
C. The surprising power of body language. D. The research about decision-making.
35. What might be talked about in the following paragraph
A. How to correct bad habits. B. How to improve your body language.
C. How posture affects your health. D. Why good posture matters for employees.
第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
How to Learn Several Languages at a Time
Learning a new language is a challenging and wonderfully rewarding experience. At some point, you may find yourself needing or wanting to learn several languages at the same time. 36 However, it also allows you to challenge your brain and take advantage of the similarities and differences between the languages you're learning.
37 If you have a choice, choose to learn one language that is easier for you, and another or others that are more difficult. An easier language will be one that is similar to your native language or another language that you know, while a more difficult language will be one that is less similar.
Make one language your priority (优先) . 38 This way, at the end of your hard work, you are more likely to be skilled in at least one of your languages, rather than only knowing a small amount of each of them.
Translate between the languages you're learning. One way to keep all the languages you are learning active in your mind is to try translating between them, rather than translating them back to your native language. 39
Add all of the languages to a language-learning app or website. Several language-learning apps and websites such as Duolingo, Memrise, Clozemaster, Anki and Lingvist allow you to add several languages at once. 40 This way, when you are on-the-go, you have quick access to a way to study any of the languages you are trying to learn.
A. This process can be very difficult.
B. Choose languages that vary in difficulty.
C. Study the same topic in all of the languages.
D. You can use a website to find a group like this.
E. This can help you understand the languages on a deeper level.
F. It is helpful to give one of the languages the most time and attention.
G. Download an app, and then add all of your languages, if they are available on it.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Drew Bason thought he would be a medical technician. His mom was in medicine, and he always thought he would 41 in her footsteps. But life had a 42 plan for him.
“I always wanted to cook,” he admitted. “I had eleven uncles and they were always 43 with my father. I was around it a lot.” So, he decided not to pursue healthcare. 44 , Drew signed in a community college culinary (烹饪的) program and got a 45 as a chef.
But not long after, the pandemic (疫情) began, and Drew 46 his job. Without a steady income, taking care of his 10-year-old daughter and 9-year-old son was a (n) 47 . But one day, walking through the Brightmoor neighborhood in Detroit, he 48 the City Covenant Church, and soon found out about their meal program. “I knew I could come here to get a (n) 49 ,” he said. “It took some of the 50 off.”
But Drew did not want to just 51 food home. He knew he could use his skills to help out. So, he started 52 at the church to cook meals. “It takes a lot of 53 to eat the food of someone that you don't know,”
he said. “So it's an honor to give some of it back and help our community. I really 54 the opportunity.”
Now, Drew is working at a nearby restaurant, but he still volunteers at the church. “Food is 55 and I love cooking,” he said.
41. A. follow B. join C. major D. check
42. A. secure B. different C. normal D. scientific
43. A. reading B. listening C. singing D. cooking
44. A. Besides B. Otherwise C. Instead D. Still
45. A. symbol B. prize C. preference D. job
46. A. lost B. limited C. found D. improved
47. A. business B. challenge C. opportunity D. attempt
48. A. kept in touch with B. broke in C. came across D. worried about
49. A. warning B. friend C. meal D. entertainment
50. A. stress B. humour C. intention D. strength
51. A. buy B. sell C. borrow D. take
52. A. advertising B. volunteering C. competing D. learning
53. A. work B. practice C. acknowledgement D. courage
54. A. appreciate B. offer C. waste D. protect
55. A. efficient B. enough C. amazing D. fashionable
第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
It is a special cross-country race. The competitors' vehicles are made 56 fruits and vegetables like carrots, eggplants, grapefruits, pumpkins and oranges. They are the creations of pupils from the Shanghai World Foreign Language Primary School.
According to Chen You, the science class teacher, 57 (base) knowledge had been taught within 6 classes to students before they drew sketches and 58 (choose) vegetables to make a food car.
Although students were encouraged 59 (design) their cars together with parents, all the cars should be made in the class. After 60 (bring) piles of ingredients as well as tools, the children began their innovation.
Some cut the carrot into slices to make them round, and some others assembled (组装) their car components together.
In addition to the 61 (compete) , students are required to reflect on the 62 (difficulty) they encountered making their vehicles, 63 things they have learned from the activity and the improvements they think the course can make.
64 touched the teachers most was the unity and friendship among the children. For example, although the contest was fierce (激烈的) , students felt 65 (excite) for the champion car as if they themselves had stood out, and when a girl's car fell apart, their friends comforted her and helped reassemble the car.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
请你写一篇“热爱劳动,从我做起 (Love labor, start from me) ”为主题的英语演讲稿。内容包括:
1. 你的经历;
2. 劳动的意义。
注意:1. 写作词数应为80个左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Hello, everyone!
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
That's all. Thank you!
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
About a month ago, my husband and I found kindness in an unlikely place: standing in line at a Subway sandwich shop to pick up a quick dinner.
It was extremely busy on this particular night, and I noticed a dad behind us with his little girl, who looked to be around four. The man seemed as tired as my husband, but the little girl was cheerful and excited as she waited for her sandwich and cookie.
I watched as the man behind us got closer to the front of the line. He started to look worried. Right before we checked out, I heard the man say to the woman who had made his sandwiches that he was sorry to just leave his out because he didn't have enough money to pay for them all. He looked very embarrassed. His little girl continued jumping around excitedly.
I quietly asked the cashier to add the man's whole order to ours. I paid the $87. 73, and we got out of there before the man behind us knew what had happened.
Like many others since COVID-19 hit, our family of five was living on one income. I was holding our debitcard (借记卡) and knew that we only had $90. 16 in our account. That was all we would have until payday three days later. But still, it felt great to be able to help that family, even though we would be out of money for a few days.
What happened next was amazing. My husband went back to that Subway the next week to pick up five sandwiches that I thought would cost $44. 58. There was $ 47 in our account.
But it turned out that the dinner cost more than we had on the card. My husband told them to put his sandwich back because he couldn't afford it. Then he paid for the four sandwiches and headed to our car.
注意:1. 续写词数应为150个左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
As he opened the door, one of the female workers ran to him. _________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
The two men nodded at one another and went on their way. ___________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
鄂州市部分高中教科研协作体2023-2024学年高二上学期期中考试
英语试卷
参考答案、提示及评分细则
听力部分录音稿
(Text 1)
W: I just bought this fake fur coat at a sale. I paid only $ 240 for it. How do you like it
M: It's very nice, but my wife bought the same thing for half the price.
(Text 2)
M: Nurse, I'd like to see Dr. White.
W: Oh, I'm sorry. He isn't in today. Dr. Lester or Dr. Pepper will be able to see you.
(Text 3)
W: Let's go for a walk after dinner.
M: Well, I'll go if you really want to, but I'm a little tired.
(Text 4)
M: Since you are going shopping, can you post this letter for me on the way
W: Sure, but you don't seem to have written the address on the envelope.
M: Oh, thank you for reminding me.
(Text 5)
M: Oh, my God. It's so late now and I haven't even started packing yet. I'm going to Chicago tomorrow.
W: I wish I were going with you. How long will you be away
M: A week.
(Text 6)
M: I think something is wrong with Mr. Hudson. He's not as cheerful as usual.
W: I don't know what it could be.
M: I heard last week that his mother had been ill. I wonder if that's the trouble.
W: I doubt that. Yesterday he told me his mother felt much better.
M: Maybe he has a problem here at work.
W: I don't think that he has any problem with his job. It's well-known that Mr. Hudson is the best worker among us.
M: Perhaps there is some trouble in his home.
W: Well, the schoolmaster phoned this morning.
M: That must be the problem. He's worried about his son.
(Text 7)
M: Good morning, Miss Smith W: Good morning. Can I help you
M: Yes. I want to borrow a book Harry Potter and the Hal f-Blood Prince.
W: Let me check it for you. Yes, here you are.
M: Thank you. Here's my card. I wonder how long I can keep it.
W: You may keep it for two weeks. The book you've just borrowed is to be returned on May 18th.
M: What happens if I can't finish reading it in two weeks
W: You can come here and renew it for another two weeks.
M: That's good. Thank you for your help.
W: Not at all. That's what I'm here e again.
(Text 8)
W: Right, Sir. What's the problem
M: Well, my car's just stopped. I was driving along and the engine cut out and it just stopped, and I can't start it again.
W: Er... Have you run out of petrol
M: No, it's not possible. I filled up last night and I haven't driven very far.
W: Right, is the battery working
M: Well, I mean I think so. The lights are working and the radio is on and I've looked at it and it looks OK, I think.
W: Um. Has it been raining
M: Yes, it's pouring down.
W: Well, it could be the distributor. Have you had a look at that
M: Oh gosh, no, I'm not sure where that is. I never touch things like that. Is it serious
W: No, not really, but don't worry, we'll come out and have a look.
(Text 9)
M: This is really a good store. I'm sure you can find everything you need for Europe right here.
W: I hope so. I have a lot to do before the trip. I need trousers, a light jacket and a sweater.
M: Here are the trousers. Oh! This is a nice pair. They're black, so they'll go with everything.
W: Except that, if it's sunny, they'll be too hot. Besides, I already have black ones at home. How about these pink trousers
M: They're a much nicer color.
W: And they feel like a better quality, too. I'll try them on later. Let's look for a sweater now. I like this brown one.
M: Do you I really think it's too plain, What do you think of this white one It's more beautiful, so you could wear it in the evening.
W: I know, but the purple one is looser. It'll be more comfortable. And how about this jacket It's beautiful, but I know it's too heavy for the summer.
M: It's also too expensive! I don't want to spend that much money. Do you see a cotton jacket
W: Right over here. Oh, these are much lighter, and a lot more useful.
(Text 10)
W: Many people suffer from shyness. In order to give other people a chance to know more about you, you need to overcome it. Then how to control shyness First, make decisions not to hold back in conversations. What you have to say is just as important as what other people say. And don't turn down party invitations just because of your shyness. Second, prepare yourself for being with others in groups. Make a list of the good qualities you have. Then make a list of ideas, experiences and skills you would like to share with other people. Think about what you would like to say in advance. Then say it. Third, if you start feeling shy in a group, take a deep breath and focus your attention on other people. Remember, you are not alone, Other people are concerned about the impression they are making, too. Don't be afraid to speak up and give your point of view, Even entertainers admit that they often feel shy. They work at fighting their shy feelings so they can face the cameras and the public.
参考答案
1~5 CBACA 6~10 ABCCB 11~15 ABCAB 16~20 CACAB
21. C 细节理解题。根据 Cuyahoga Valley National Park, Ohio 部分 “Number of species per square meter: 317 ”及与其他公园提供的数据比较可知,在Cuyahoga Valley National Park, 每平方米的物种数量是最多的。
22. A 细节理解题。根据 Carlsbad Caverns National Park, New Mexico部分 “Every summer, hundreds of thousands of the furry, big-eared creatures live in these caves in southeastern New Mexico, attracting crowds at sunset with their spectacular outflight. ” 可知,在Carlsbad Caverns National Park, 游客可以在日落时分欣赏大批蝙蝠飞出去的场景。
23. B 细节理解题。根据 Acadia National Park, Maine 部分 “From the shore, scan the water for the heads of harbor porpoises (鼠海豚) and gray seals. ” 可知,在 Acadia National Park, 人们能够看到鼠海豚与灰海豹。
24. B 细节理解题。根据第二段 “One of Latin America's most famous living writers, Isabel Allende primarily writes in Spanish. ” 可知,Allende主要用西班牙语写作。
25. A 段落大意题。通读第三段可知,本段主要讲述了Allende的早期生活。
26. D 细节理解题。根据第五段 “... after learning that her 99-year-old grandfather was dying, Allende wrote a letter to him. This eventually became The House of the Spirits, a magical-realist family long story. ” 可知, The House of the Spirits 原本是 Allende写给她外祖父的一封信。
27. C 词义猜测题。根据画线词所在句 “She is a fairly rare author who has achieved widespread popularity among general readers. . . ” 及下文 “... she's an essential part of the Latin American Spanish literary canon (经典) . ” 可推断,画线词与 Praise意思相近。
28. C 推理判断题。根据第二段 “For generations, we have been taught how to research, think, and write, That entire tradition is about to be completely changed. ” 及第三段 “. . . he couldn't shake thoughts about the challenges presented by the AI tool. ” 可推断, Edward Tian认为 ChatGPT将给教育带来冲击。
29. D 细节理解题。根据第六段 “AI sentences are usually less varified. ” 可知答案。
30. B 推理判断题。根据最后一段 “But with any new technology, we need to be able to use it responsibly. . . ” 可推断,他会建议我们负责任地使用新技术。
31. A 标题判断题通读全文,尤其是第五段 “It basically uses ChatGPT against itself. To determine whether an essay is written by ChatGPT, GPTZero uses two indicators... ” 可知,本文主要是介绍了一款反 ChatGPT作弊的软件 GPTZero,
32. A 推理判断题,根据第三段 “Meanwhile, people take low-power positions when they're feeling helpless or defeated. They close up, arms around themselves, taking up the smallest space. ” 可推断,手交叉放在腿上坐着,缩小自己占用的空间,属于“低能量”姿势。
33. D 细节理解题。根据第三段 “ ‘High-power’ poses refer to the act of taking a posture of confidence, which can help you feel more self-confident, even after only two minutes. ” 及第四段 “The researchers measured the desire for risk of participants in either expansive, powerful poses or constricted (收缩的) poses. ” 可知,那些摆着扩张式的姿势的人通常会感觉更加自信。
34. C 主旨大意题。 通读全文,尤其是第一段 “In particular, body language is used to express power through expansive (扩张的) postures. ” 可知,本文主要讲述了神奇的具有能量的肢体语言。
35. B 推理判断题。根据最后两段可推断,接下来文章可能会讨论如何改善肢体语言。
36. A 根据空前 “At some point, you may find yourself needing or wanting to learn several languages at the same time. ” 及空后 “However, it also allows you to challenge your brain and take advantage of the similarities and differences between the languages you're learning. ” 可知,A项“这个过程可能非常困难”符合。
37. B 根据空后 “If you have a choice, choose to lean one language that is easier for you, and another or others that are more difficult. ” 可知,B项“选择难度不同的语言”适合作本段的主题句。
38. F 根据空前 “Make one language your priority (优先) ” 及空后 “This way, at the end of your hard work, you are more likely to be skilled in at least one of your languages, rather than only knowing a small amount of each of them. ” 可知,F项“花最多的时间和精力学习一门语言是很有帮助的”符合。
39. E 根据空前 “One way to keep all the languages you are learning active in your mind is to try translating between them, rather than translating them back to your native language. ” 可知,E项“这可以帮助你在更深层次上理解语言”符合。
40. G 根据空前 “Several language-learning apps and websites, such as Duolingo, Memrise, Clozemaster, Anki and Lingvist allow you to add several languages at once. ” 及空后 “This way, when you are on-the-go, you have quick access to a way to study any of the languages you are trying to learn. ” 可知,G项“下载一个应用程序,然后添加所有你所需要的语言(如果应用程序上有的话)” 符合。
41. A 他的妈妈是医学工作者,他一直认为自己会追随 (follow) 她的脚步。
42. B 但是生活对他有一个不同的 (different) 规划。
43. D “我有11个叔叔,他们总是和我爸爸一起做饭 (cooking) 。”
44. C 相反 (Instead) , Drew参加了一个社区大学烹饪项目,并得到了一份厨师的工作 (job) 。
45. D 见上题解析。
46. A 但不久之后,疫情开始了,Drew失去了 (lost) 工作。
47. B 没有稳定的收入,照顾10岁的女儿和9岁的儿子对他来说是一个挑战 (challenge) 。
48. C 但是有一天,他走在底特律的巴尔的摩社区, (came across) 遇到了城市圣约教堂,并很快了解了他们的救济计划。
49. C “我知道我可以来这里吃一顿饭 (meal) ,”他说。“这减轻了一些压力 (stress) 。”
50. A 见上题解析。
51. D 但是Drew不想只是把食物带 (take) 回家。
52. B 所以,他开始在教堂当志愿者 (volunteering) 做饭。
53. D 他说:“吃不认识的人的食物需要很大的勇气 (courage) 。”
54. A “我真的很感激 (appreciate) 这个机会。”
55. C 他说:“食物是神奇的 (amazing) ,而我喜欢烹饪。”
56. of 57. basic 58. chose 59. to design 60. bringing
61. competition 62. difficulties 63. the 64. What 65. excited
第一节
One possible version:
Hello, everyone!
Glad to stand here and give you a short speech. My topic is “Love labor, start from me”.
I still remember the first time that I washed clothes by hand. I took a basin of clean water, put the dirty clothes in the basin, poured in laundry cleaner, and then picked up the clothes and rubbed them. I dried the clothes and took more clean water until they were washed clean.
From this experience, not only do I taste the joy of labor, but I also realize that I can make contributions to the family with my efforts.
That's all. Thank you!
第二节
One possible version:
As he opened the door, one of the female workers ran to him. When he was confusedly wondering what she was for, the worker handed him his sandwich. Without a word, she ran back into the store. With a grateful heart, he assumed that the lady had just given it to him. About two minutes later, he was getting ready to leave when he saw the same man and little girl from a week earlier. At that moment, my husband knew what had happened.
The two men nodded at one another and went on their way. Although they didn't say a word to each other, gratitude took roots in their hearts. They made sure for the second time that they both left the store with dinner for their families, My husband told me what had happened on arriving home. I was touched and lost in thought. In a world where distance means safety, it's refreshing and soul-lifting when someone does something kind for you, even if it's only at a local Subway
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
