安徽省滁州市九校联盟考试2023-2024高一上学期11月期中英语试题(含答案无听力音频有听力原文)

安徽省2023~2024学年第一学期高一期中考试
英语
考生注意:
1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。
2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。
3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。
4.本卷命题范围:北师大版必修第一册Unit1至Unit3(Lesson2)
第一部分听力(共两节,满分30分)
第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有: 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What does the man think of the food
A. Tasty. B. Cheap. C. Terrible.
2. What are the speakers mainly talking about
A. Movie stars. B. English learning. C. TV programs.
3. Where does the conversation probably take place
A. At a bank. B. On a bus. C. In a taxi.
4. What happened to Mary
A. Her chair was lost. B. Her arm was hurt. C. Her leg was broken.
5. What will the woman do
A. Call the man. B. Stay at home. C. Take a raincoat.
第二节(共15小题; 每小题1.5分, 满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6 段材料, 回答第6、7题。
6. What does the man advise the woman to do
A. Have a good rest. B. Do some sports. C. Study overnight.
7. What does the man probably do
A. He's a coach. B. He's a doctor. C. He's a student.
听第7段材料, 回答第8、9题。
8. What will the speakers buy for Alice
A. A football. B. A basketball. C. A book.
9. What are the speakers likely to do
A. Borrow some money. B. Prepare for a match. C. Ask John to join them.
听第8段材料, 回答第10至12题。
10. Why is the man unwilling to change his job
A. The job offers good pay. B. It's a short ride to work. C. He loves schoolchildren.
11. What does the woman expect the man to do
A. Go to a large university.
B. Take his decision seriously.
C. Get out of his bad habit.
12. What does the woman say about the man's dream
A. It needs hard work. B. It's a waste of time. C. It'll be realized soon.
听第9段材料, 回答第13至16题。
13. How long does the man plan to stay in South America
A. About three days. B. About one week. C. About three weeks.
14. How will the man go to Rio
A. By bus. B. By plane. C. By ship.
15. Who is the man going to meet in Chile
A. His customer. B. His friends. C. His family.
16. Where will the man go for fun on the beach
A. Santiago. B. Lima. C. Valparaiso.
听第10段材料, 回答第17至20题。
17. Who would hold a party for Mary
A. Mrs Green. B. Her daughter. C. Mrs White.
18. How many girls would come to the party
A. 12. B. 13. C. 20.
19. What did Mrs Green buy
A. Pears, oranges and apples. B. Apples, bananas and pears. C. Oranges, apples and bananas.
20. When did the party start
A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening.
第二部分 阅读(共两节, 满分50分)
第一节(共15小题; 每小题2.5分, 满分37.5分)
阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Cheapest Islands in the World to Visit
Grand Bahama Island, The Bahamas
As the northernmost of the 700 islands of the Bahamas, Grand Bahama dishes up plenty of cheap activities alongside its white-sand beaches. Visiting Lucayan National Park, which is home to both beloved Gold Rock Beach and one of the largest underwater cave(洞穴)systems in the world, is an affordable trip. There are hotel rooms at $80 a night.
Madeira, Portugal
Though closer to mainland Africa, Madeira is a part of Portugal known for its breathtaking natural beauty. Visitors can find hotels starting at $85 a night, and enjoy plenty of low-cost activities, like rowing a boat around the volcanic Porto Moniz natural swimming pools, and admiring the never-ending views around the island. No wonder it's been called the "Hawaii of Europe".
Dominican Republic
Looking for one of the least expensive Caribbean islands The Dominican Republic is full of affordable surprises. In Santo Domingo, walk around Zona Colonial, the historic heart of the country's capital, you'll find castles, cathedrals(教堂), cobblestone streets, and cafés around every corner. During the low season(summer), you can find hotel deals starting at $33 a night.
Sri Lanka
Do you want to spend just $ 25~50 a day Then go to Sri Lanka. Since the South Asian island country is one of the largest tea producers in the world, start with a tea factory tour on a peaceful hike. Taking a train ride through the hills from Kandy to Badulla or from Colombo to Galle is an enjoyable and affordable way to see the countryside.
21. What can you do in Lucayan National Park
A. Visit a huge castle. B. Enjoy the beautiful beach.
C. Swim in Porto Moniz. D. Go on a tea factory tour.
22. What is special about Zona Colonial
A. It requires booking. B. It has historic sites.
C. It is famous for tea. D. It is closed in summer.
23. Which of the following would provide a hotel room at the lowest price
A. Dominica B. The Bahamas.
C. Portugal. D. Sri Lanka.
B
Valentina is 9 years old living in Plano, Texas with her parents. She loves Beatrice, and American Girl doll(洋娃娃)very much. But Valentina left her beloved doll behind by chance during a flight earlier this summer. Rudy and Dominguez, Valentina's parents, tried everything they could to reunite their daughter with her best friend, Beatrice.
"Beatrice means a lot to me. She brings me happiness and she's my best friend," Valentina said. "When she was missing, I felt like my heart was broken."
When finding Beatrice was lost, the Texas family immediately' searched everywhere for the lost doll with brown hair, including their travel bags, without success. They remembered seeing her on the plane so they called the airline(航空公司), and then sent an email to it.
The family also spread the message about the lost doll on the Internet—a message that finally reached pilot James, a first officer for American Airlines who lives not far from Plano.
James said he got the chance to help young Valentina locate(定位)Beatrice, who was last seen on July 20 on a plane in Tokyo, where the family had a stopover(中途停留)on their flight back home from Bali, Indonesia.
James said he got in touch with the Airlines' Lost and Found at Haneda Airport in Tokyo and was able to locate the missing doll after two tries. He then took photos with Beatrice in various airports and on flights as he carried her back home to Valentina in Plano, over 5,800 miles away. One Monday, James drove to the Texas family to return Beatrice to Valentina in person. They were all moved for what James had done.
24. What can we know about Valentina
A. She was sad at losing Beatrice. B. She has brown hair.
C. She loved taking photos with Beatrice. D. She lives in Tokyo.
25. What did the Texas family do first when finding Beatrice lost
A. They sent an email to the airline. B. They got in touch with James.
C. They searched their travel bags. D. They spread the message online.
26. How did Valentina get her doll back
A. She found it at home. B. James sent it back in person.
C. She got it from the waiting room. D. Her parents discovered it on the plane.
27. How did the Texas family feel about James' act
A. Encouraged. B. Confident. C. Calm. D. Thankful.
C
Sometimes parents wonder if they should really give their children chores(家务活). After all, isn't it the parents' responsibility to manage the household And don't children need an opportunity to "just be children" for now because they have the rest of their lives to worry about chores
Most children have really busy schedules. They rush around from one activity to another with little time to clean the house. Despite those concerns, however, giving your children chores may be one of the most important things you'll ever do.
While giving your children chores can certainly take some of the stress off you, that's not the only reason you should expect your children to do the chores. Studies show chores are good for children. Research from a well-known 75-year Harvard study shows that chores can shape children to be more likely to become happy, healthy and independent adults.
Why are chores like sweeping the floor and clearing the table so important to children's happiness in life One reason is that children feel a sense of achievement when they do their chores. No matter whether they're making their beds or they're sweeping the floor, helping out around the house makes children feel qualified. Doing chores also helps children feel like they're part of the team and learn responsibility. Helping family members is good for them and it encourages them to be good adults.
Children who do chores gain important life skills that will serve them well throughout their lives. Life skills such as meal preparation, mowing the lawn, or doing the laundry will be important after high school, which helps your children live independently.
28. Why does the author raise questions in paragraph 1
A. To express doubts. B. To make a warning.
C. To lead in the topic. D. To provide background information.
29. What helps children grow up healthily according to research from the Harvard study
A. Chores. B. Less homework.
C. School activities. D. Learning schedules.
30. What does the underlined word "qualified" mean in paragraph 4
A. Tired. B. Nervous.
C. Having no time. D. Having the ability.
31. What does this text focus on
A. Skills to deal with chores. B. Advantages of doing chores.
C. The importance of life skills. D. Ways to balance study and chores.
D
Spending time outdoors has long been linked(联系)to better health. Gardening goes beyond just beautifying outdoor spaces—it can have a deep effect on our physical and mental(身心上的)health.
Gardening involves physical activity that works all the main muscle(肌肉)groups, which is helpful for overall health. "Activities such as digging, planting, weeding and harvesting require movement and can help to improve strength," said Clayton, CEO of an online lawn care company. "Performing these activities regularly can help burn calories, and keep a healthy weight."
Beyond burning calories and building muscle, lots of studies have shown that gardening can improve the immune system. The Centers for Disease Control and Prevention(CDC)recommends that people get at least 150 minutes of exercise each week, and gardening is listed as a suitable activity. Doing garden work for that time each week can reduce the risk of obesity, high blood pressure and heart disease. Additionally, spending time outdoors makes us get close to natural sunlight, which is important for vitamin D synth.
Gardening provides a chance for social connection, too. It can be a shared activity among family members, friends or neighbors, building relationships and a sense of belonging.
Gardening also offers cognitive(认知的)benefits. It excites the senses, improves focus and encourages problem-solving and creativity. It provides a chance to learn about plants, ecosystems and the environment, developing a deeper understanding and appreciation for nature.
32. What is Clayton's attitude towards gardening
A. Supportive. B. Doubtful. C. Unclear. D. Uncaring.
33. What does paragraph 3 mainly tell us about gardening
A. It improves focus. B. It is a waste of time.
C. It can keep a body in shape. D. It helps to reduce the risk of diseases.
34. How does gardening affect social connection according to the text
A. It contributes to creativity. B. It encourages problem-solving.
C. It builds relationships between people. D. It improves people's awareness of safety.
35. What is the best title for the text
A. How to Start a Garden B. Choose a Garden or Not
C. What Plants Grow Best in a Garden D. Start Gardening and Get the Health Benefits
第二节(共5小题; 每小题2.5分, 满分12.5分)
阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Life can be busy or stressful at times. Usually, we forget how important it is to listen ourselves. 36 .
Sparing room for good things in your life
Life gets much simpler and more enjoyable when you clear your physical and emotional bad things. And there's so much you can let go of in life without losing a thing. It's called growth. 37 . You cannot discover new oceans unless you build up enough courage to lose sight of the old.
Putting your purpose and passion(热情)into the things you do
38 . So learn to believe in your heart that you're meant to live each day full of purpose and passion—that every moment is worthy in its own way. Too often we wait because we think we need to "find" something new or different to be fond of. But that's not true. If you want more passion in your life right now, act accordingly right now. Put your whole heart into the things you do. 39 , but the chance right in front of you. Not into tomorrow's tasks, but today's tasks. Not into tomorrow's run, but today's run.
40
All the small things make a big difference. Every step is important. Life isn't about a single moment of great success. It's about the trials and errors(试错)that slowly get you there—the sweat, tears, and all the small things you do on a day-to-day basis. They all matter in the end—every step, every regret and every decision.
A. Choosing to start today
B. Not into tomorrow's chances
C. Remembering that every step matters
D. Letting go of the old makes way for the new
E. So what you need to remember most right now is to share
F. Purpose is the reason you journey and passion is the fire that lights your way
G. Here below are some things in life that you have to keep on doing to change that
第三部分 语言运用(共两节, 满分30分)
第一节(共 15 小题; 每小题1分, 满分15分)
阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
I grew up around books. I remember opening my parents' 41 book Finnegan's Wake by James Joyce and thinking: They might have never opened the 42 from the sign of the dust, and with so many obscure(晦涩的)words in it, why did they 43 it In spite of this, I could sense the magic of buying it, and I carried that sense of 44 into my life.
In the past, I had hundreds of books in the house. They. 45 my bookshelves, and the books got in the way sometimes. They gathered around the chair where I 46 on to watch TV. They 47 the space on my ottoman(凳子)where my feet were 48 to go. I thought I needed more 49 for my books. Since my work is to write about books, I have some forms of 50 . But there's more to it than that. That is I always had the 51 of holding a book, reading a book, and buying a book.
Though many books I 52 may haven't been read, nothing can stop me from buying them. 53 , with many books around me, there will always be an opportunity(机会)for me to pick up a book 54 , and it takes me back to 55 times.
41. A. half-opened B. dust-covered C. children-centered D. picture-filled
42. A. book B. door C. window D. bag
43. A. choose B. revise C. improve D. design
44. A. safety B. direction C. magic D. humor
45. A. protected B. broke C. shook D. lined
46. A. waited B. jumped C. stood D. sat
47. A. kept on B. cleaned up C. took up D. focused on
48. A. addicted B. supposed C. attracted D. locked
49. A. agreement B. ideas C. bookcases D. money
50. A. excuses B. promises C. rules D. answers
51. A. anger B. pleasure C. luck D. patience
52. A. sold B. advised C. borrowed D. collected
53. A. Actually B. Quietly C. Quickly D. Hardly
54. A. in time B. by chance C. on purpose D. at first
55. A. unsuccessful B. sorry C. good D. difficult
第二节(共10小题; 每小题1.5分, 满分15分)
阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Tea comes from China, and Chinese tea culture has a long history. Now, enjoying a nice cup of tea is a habit around the world. Not only is drinking tea a 56 (relax)moment, but tea is an endless drink with so many different types to get, each with 57 (it)own unique flavor(味道). But if you're a tea-time beginner and find yourself just 58 (put)an old tea bag in hot water and steeping(浸泡) 59 (simple)and carelessly, you could be missing out on tons of flavor and the chance to experience the moment of tea-drinking 60 (happy). There are a few important 61 (thing)that can affect the taste of tea, including the types of tea, the water temperature, and the steeping time. To make a cup of perfect tea, firstly, instead 62 tea bags, you'd better prepare loose-leaf tea 63 has a strong and lasting flavor. Loose-leaf tea also produces generally 64 (little)rubbish than tea bags. Secondly, you should start with fresh water and not let the water get too hot. Remove the water right when it 65 (start)boiling for the best flavor. Finally, set a timer and start steeping according to the suggested time on your tea's packaging.
第四部分 写作(共两节, 满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华, 本周末你校将组织郊游活动, 请给你的美国朋友 Ashley 写封邮件邀请她参加。内容包括:
1. 活动时间和地点;
2. 活动内容安排;
3. 欢迎 Ashley 参加。
注意: 1. 写作词数应为80个左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Dear Ashley,
_______________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。
I had been going through some difficult times not so long ago dealing with the pressures of growing up and trying to communicate with my parents, particularly my mother. Our relationship had suffered because of this. When I got angry, it seemed like we would end up fighting with each other and not talk about what we were really feeling. Luckily, I have solved those problems now after we had a heart-to-heart "talk".
A while back I ran away from home so that I could be far enough away to cool down. I stayed away for many hours, well into the night, before I finally decided to return home. When I walked through the front door, I immediately saw all the pain, anger and disappointment on my parents' faces, especially my mother's. For days to come, my mom and I experienced a lot of suffering. Everything we did or said was filled with tension until we were unable to control our feelings. We knew we badly needed to have a talk. We agreed to have breakfast together the next morning. That morning will remain fresh in my memory forever. It was a turning point.
We decided to go to a local café. On our way to the table, I noticed that my mother had two notebooks and some pens. I asked her what they were for. She explained to me that sometimes it was easier to write down our feelings rather than try to talk about them. She then handed me one notebook and she kept the other. The rules for that talk were that she would pick a topic, and we would write down our feelings, and then exchange our notebooks. It could be as long or as short as we wanted.
注意: 1. 续写词数应为150个左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Our first topic was: "Why I am so angry.”_________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________
We exchanged our notebooks and read the words. __________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________
安徽省 2023~2024学年第一学期高一期中考试·英语
参考答案、提示及评分细则
听力部分录音稿
(Text 1)
M: It tastes good. How do they make it
W: I don't know, but they put lots of eggs in it.
(Text 2)
M: Do you know the programs for tonight
W: Yes. TV programs for tonight: 19: 00-English Learning for Children; 20:25-Science and Health; 21:30—Star Sports: Women's Football Match.
(Text 3)
M: Does this bus go to Oxford Street
W: I am afraid not. But you can get off at the bank and take the No.19 bus.
(Text 4)
M: Mary, what's the matter Are you hurt
W: I slipped on the stairs and fell down. I think my arm is broken.
M: Oh, I hope not. Which arm is it
W: The left one. It hurts right here.
(Text 5)
M: It looks like rain.
W: You may be right. I'll take a raincoat with me.
(Text 6)
M: Hello, what seems to be the problem
W: Well, I'm not feeling very well at the moment. I'm preparing for exams and I've been staying up late last night studying. This morning I got up very early to do some more work, and I fell onto the floor. I came around after a few seconds.
M: Mm. Have you had any other signs
W: I've been pretty nervous and my eyes hurt sometimes.
M: Well, it sounds as if you've probably been overdoing your study and you're too tired. I don't think there's anything to worry about, but I think you should take it easy for a while and try to get plenty of sleep.
W: Yes, I haven't been getting much sleep lately.
(Text 7)
W: It's Alice's birthday next Tuesday. What shall we buy for her birthday
M: Does she like reading We can buy her a book.
W: Well, she has lots of books already. Besides, her birthday present last year was also a book.
M: How about a basketball
W: No, she doesn't like basketball, but she likes football.
M: Get her a football, then
W: Do you know how much a football costs
M: I have no idea, about 20 dollars, maybe.
W: But I have only six dollars. How much do you have
M: I have eight. Why not go and ask John if he would like to join us
(Text 8)
W: Why don't you get a good job for a change
M: But I like my job.
W: You have graduated from university. Digging gardens is not a job for you.
M: But the money is not bad and there is plenty of fresh air.
W: If I were you, I would go on some kind of course. You really must think of the future.
M: To tell you the truth, I'd like to be a doctor.
W: Well, you should think very seriously about that. It means a lot of study, and then work all sorts of hours.
M: Yes, maybe. But I like it.
W: Well then, you should get more information about it as soon as possible.
(Text 9)
W: So what are you going to do this summer
M: I'm going to visit South America
W: Great!
M: I'm going to be travelling around quite a lot and I'll probably spend three weeks there.
W: So where are you going
M: To start off, I'm going to fly to Rio and perhaps I'll stay there for a few days.
W: Do you know anyone there
M: No, but I've always wanted to go to Rio. It's quite a place of interest. And I'll probably go up the Sugar Loaf Mountain.
W: And where are you going after that
M: I'm going to fly to Santiago in Chile, where I've got some friends. We'll probably spend some time doing some sightseeing and then we' re going to lie on the beach for a few days in Valparaiso, which is on the coast, not far away from Santiago. Then I'm flying to Lima where I'm going to meet my girlfriend.
W: Then you'll have a good time together.
M: Yes. We'll probably go somewhere else. I don't know where yet, but I'd like to spend a week in the jungle. Then we'll probably fly home.
W: Well, have a nice time!
(Text 10)
M: Mrs Green was going to give a birthday party for Mary. Mary was her daughter. Mary was going to be 13 years old. A lot of Mary's friends were going to come to the party. 20 girls were going to come to the party. Mrs Green was getting ready for the party. Mrs White was helping her. "That's a nice cake," Mrs White said to Mrs Green. "Thank you very much," said Mrs Green. Mrs Green was going shopping. She bought a lot of oranges, apples and bananas. Then she went home.
It was three o'clock in the afternoon. Everything was ready. Now the first girl was arriving. The party was going to start.
参考答案
1~5 ACВBС 6~10 ABACА 11~15 BACBB 16~20 CACCB
21. B 细节理解题。根据Grand Bahama Island, The Bahamas一节“Visiting Lucayan National Park, which is home to both beloved Gold Rock Beach…”可知, 在 Lucayan 国家公园可以欣赏美丽的海滩。
22. B 细节理解题。通读全文, 并根据Dominican Republic一节“In Santo Domingo, walk around Zona Colonial, the historic heart of the country's capital, you'll find castles, cathedrals(教堂), cobblestone streets, and cafés around every corner.”可知, 本文介绍的其他地方都是自然风光为主, 而 Zona Colonial 尤以历史古迹著称。
23. D 细节理解题。对比文中四处旅游景点的酒店价格可知, 在 Sri Lanka可以订购最便宜的客房。
24. A 细节理解题。根据第二段“…Valentina said. ‘When she was missing, I felt like my heart was broken.’”可知, Valentina 丢失洋娃娃后很伤心。
25. C 细节理解题。根据第三段"When finding Beatrice was lost, the Texas family immediately searched everywhere for the lost doll with brown hair, including their travel bags, without success."可知, Valentina一家人得知洋娃娃丢失后, 他们立刻搜查了旅行包。
26. B 细节理解题。根据最后一段“One Monday, James drove to the Texas family to return Beatrice to Valentina in person.”可知, James 亲自把洋娃娃送还给 Valentina。
27. D细节理解题。根据最后一段"They were all moved for what James had done,"可知, Valentina的家人对James非常感激。
28. C 写作意图题。首段是通过反问的方式来引出话题。
29. A 细节理解题。根据第三段“Research…shows that chores can shape children to be more likely to become happy, healthy and independent adults.”可知, 研究表明, 做家务活有利于孩子们健康成长。
30. D词义猜测题。根据画线词前“One reason is that children feel a sense of achievement…”可推断, 画线词的意思为Having the ability。
31. B 主旨大意题。通读全文可知, 文章主要讲了做家务活带来的好处。
32. A 观点态度题。根据第二段“‘Activities such as digging, planting, weeding and harvesting require movement and can help to improve strength,’ said Clayton…”可知, Clayton对园艺活动持"支持的"态度。
33. D段落大意题。根据第三段“…lots of studies have shown that gardening can improve the immune system. .
Doing garden work. . . can reduce the risk of…disease.”可知, 本段主要讲园艺活动有助于降低患病的风险。
34. C细节理解题。根据第四段“Gardening provides a chance for social connection, too. It can be…building
relationships and a sense of belonging.”可知, 园艺活动对社交的影响是它可以建立人们间的关系。
35. D标题判断题。通读全文, 尤其是第一段“Gardening goes beyond just beautifying outdoor spaces—it can have a deep effect on our physical and mental(身心上的)health,”可知, 文章主要讲进行园艺活动有利于身心健康。
36. G 本空应该选一个总起句, 再根据选项中关键词below可知, G项“要改变这一点, 下面是你在生活中必须坚持做的一些事情”符合。
37. D 根据空后"You cannot discover new oceans unless you build up enough courage to lose sight of the old."及选项中的照应词old和new可知, D项“放下过去, 展望未来”符合。
38. F 根据本段小标题Putting your purpose and passion(热情)into the things you do 及选项中照应词 purpose, passion 可知, F项“怀有梦想是你启程的原因, 而激情是照亮你前行道路的火焰”符合。
39. B 根据空后“but the chance right in front of you”和选项中照应词chances可知, B项“不要等待明天机会的到来”符合。
40. C 根据本空下面的内容和提到的关键词every step, matter可知, C项“请记住, 每一步都很重要”适合作本段小标题。
41. B 当打开父母买的已布满灰尘的(dust-covered)书——《芬尼根守灵夜》时, “我”有所思考。
42. A 从书上落满的灰尘来看, 也许他们从来没有打开过这本书(book), 他们为什么要选择(choose)买这么难读的书呢
43. A 见上题解析。
44. C 尽管如此, “我”还是能感觉到买书的魔力, 这种魔力(magic)在“我”的生活中也能得到体现。
45. D 书排列在(lined)“我”的书架上, 有时它们会比较碍事。
46. D 它们被堆放在“我”坐着(sat)看电视的椅子旁。
47. C 它们会占用(took up)“我”习惯放脚的凳子。
48. B be supposed to意为“应该”。
49. C “我”想“我”还需要更多的书架(bookcases)呢。
50. A 因为“我”的工作是写书, 所以“我”有理由(excuses)这样做。
51. B “我”喜欢(pleasure)这种感觉: 拿着一本书, 读一本书或者是买一本书。
52. D 虽然“我”收藏的(collected)很多书可能都没有被读过, 但“我”还是不停地买书。
53. A 事实上(Actually), 当身边有很多书时, 这能让“我”有机会偶然间(by chance)拿起一本书并让自己回想起美好的(good)时光。
54. B 见上题解析。
55. C 见第53题解析。
56. relaxing 57. its 58. putting 59. simply 60. happiness 61. things
62. of 63. which/that 64. less 65. starts
第一节
One possible version:
Dear Ashley,
How are you doing Learning that an outing to the National Forest Park will be held in our school, I am writing to invite you to participate.
As scheduled, we'll meet at the school gate at 6:30 this Saturday morning and then go to the park by bus. In this tour, not only can you enjoy the unique rocks, ancient and precious trees around you, but also you can admire the beautiful scenery on the way. I highly recommend you to participate in this meaningful activity, in which you can enrich your knowledge and make more friends.
I'm looking forward to your arrival.
Yours sincerely,
Li Hua
第二节
One possible version:
Our first topic was: "Why I am so angry." I wrote a half page, and my mom filled up nearly three pages. I watched tears roll down her face as she wrote. I never realized anyone could hide so much anger. It could have been because I never paid much attention to that, either. Sometimes we think we are the only ones with problems, but I was reminded that morning that other people can be hurting just as much.
We exchanged our notebooks and read the words. As soon as I started reading my mother's words, I began to cry and so did she. Amazingly enough, it felt like all my anger slowly faded. Our talk helped me realize so many things I had never thought of before, not only about anger but also about love. We knew we loved each other dearly. Since then, our notebooks have been a safe place to express it. Now, we live a healthy life full of peace and love.

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。