湖北省部分高中联考协作体2023-2024学年高一上学期期中考试
英语试卷
考试时间:2023年11月14日8:00—10:00 试卷满分:150分
祝考试顺利
注意事项:
1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分为非选择题。
2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;用0.5毫米黑色签字笔回答非选择题,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
4.考试结束后,将试卷和答题卡一并交回。
第Ⅰ卷(共95分)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt
A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.
答案是C。
( )1.What is the woman’s hobby
A.Climbing mountains. B.Taking pictures. C.Collecting stamps.
( )2.Which team will the boy try out for
A.The volleyball team. B.The basketball team. C.The swimming team.
( )3.When is the hotel fully booked
A.The day after tomorrow. B.Tomorrow. C.Tonight.
( )4.Why does she require that they should design their school uniforms
A.To make money. B.To dress as they like. C.To satisfy the school’s need.
( )5.When did the man arrive there
A.7:30. B.7:45. C.7:15.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
( )6.Where is the conversation happening
A.On the phone. B.On the Internet. C.In the park.
( )7.What is the probable relationship between the two speakers
A.Classmates. B.Husband and wife. C.Co-workers.
听第7段材料,回答第8至10题。
( )8.Where are the speakers
A.At the restaurant. B.At the police station, C.At the check-in counter,
( )9.What kind of seat does the man prefer
A.An aisle seat. B.A window seat. C.A middle seat.
( )10.How is the man traveling
A.By train. B.By sea. C.By air.
听第8段材料,回答第11至13题。
( )11.Why does the man like history
A.Because he likes learning about the future.
B.Because he likes learning different things.
C.Because the cultures are so similar.
( )12.What does the man think of the people in high school
A.Kind. B.Cruel. C.Generous.
( )13.Which teacher does the man like best
A.His history teacher. B.His Chinese teacher. C.His English teacher.
听第9段材科,回答第14至17题。
( )14.What did the woman do before the conversation
A.She had a meeting. B.She went to a club. C.She went shopping.
( )15.What is the invitation about
A.A wedding. B.College admission. C.A tennis club.
( )16.What does the woman advise the man to do
A.Accept the invitation. B.Refuse the invitation. C.Go to college.
( )17.What does the man want to do
A.Go to Sweden.
B.Work and save money for college.
C.Become a professional player.
听第10段材料,回答第18至20题。
( )18.What is the percentage of the students that don’t often use the Internet according to the new report
A.38 percent. B.62 percent. C.100 percent.
( )19.How does the book guide teens
A.By using real examples.
B.By giving useful advice.
C.By letting teens experience bad ways of using computers in Beijing.
( )20.What do teachers and parents think of the book
A.Useless. B.Helpful. C.Funny.
第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
There are many historical buildings scattered throughout Cardiff which makes strolling around the city a memorable experience.
St Fagams National History Museum
St Fagans National Museum of History is an open-air museum in Cardiff chronicling the historical lifestyle, culture, and architecture of the Welsh people. The museum consists of more than forty re-erected buildings from various locations in Wales, and is set in the grounds of St Fagans Castle, a Grade I listed Elizabethan manor house.
Tel: +443001112333
Hours: 10:00 AM—5:00 PM
Bute Park
Bute Park is 53 acres of landscaped gardens and trees that were once the surrounding grounds of Cardiff Castle. The grounds and Castle Green were landscaped in the 1700s by the renowned gardener Capability Brown. The park lies on the east bank of the River Taff, next to Cardiff Castle. It is made up of flower gardens, an arboretum and recreational areas, Most of the area is grass and woods and lanes lined with trees.
Tel: +442920872730
Hours: 7:30 AM—6:30 PM
Cardiff Central Library Hub
Cardiff Central Library is the main library in the city center of Cardiff, Wales. At Central Library Hub we can help you with welfare and benefit advice, the housing waiting list and support you if you are facing homelessness. The Hub also provides a library service offering a wide variety of books and computer access. You can also get one-stop help with bus pass applications. The self-service scanning station allows you to upload housing benefit evidence. We hold a weekly housing surgery where you can get face-to-face advice from our team. We also run community activities for groups of all ages.
Tel: +442920382116
Hours: 11:00 AM—11:00 PM
( )21.We can learn about something of the Welsh people throughout history in St Fagans National History Museum, except ______.
A.Their way of life B.Their culture C.Their gardening D.Their architecture
( )22.What would be the best choice if you want to get close to nature
A.St Fagans National History Museum. B.Bute Park.
C.Cardiff Central Library Hub. D.All of these.
( )23.If you are in need, which number you can call for help
A.+443001112333 B.+442920872730 C.+442920382116 D.+442920372131
B
I had spent the 22 years following my childhood dream—becoming a professor of marine biology. However, in the graduate school I saw how applying for research funding is a constant source of worry for many professors, I decided I did not want to develop a career in research after all.
I began to attend career panels (咨询组), from which I expected to get some solid proposals. I walked into the room with other excited graduate students hopefully, Well-meaning as the panelists were, they fell silent when I brought up my puzzle. I felt totally lost.
I went to my professor for help eventually, After listening to my complaint , my professor told me that instead of focusing on finding a dream job, I should take account of what I am good at and what makes me happy at least 80% of the time. The practical advice surprised me at first, but it ended up being exactly what I needed to hear.
But I discovered that finding overlap (重叠) between what I enjoy and what I’m good at was not easy. I’m good at teaching but I don’t like repeating the same content every year.
To test the waters, I started a blog about the history of scientific discoveries. I found that I loved the freedom to choose what to write about, and I enjoyed the challenge. After 3 years of writing, I was offered a position as a science writer. It’s nothing like my childhood dream. But I am happy—more than 80% of the time.
( )24.Why did the author (作者) decide not to develop a career in research after all
A.Because it was not his dream.
B.Because he wanted to become a professor of marine biology.
C.Because it’s worrying to apply for research funding.
D.Because he got a clear picture of his future.
( )25.What can we learn from paragraph 2
A.I attended career panels to get reliable suggestions.
B.The panelists were mean.
C.The graduate students helped me a lot.
D.I was not puzzled at all.
( )26.Which of the following best describe the author
A.Goal-driven and adaptable. B.Humorous and outgoing,
C.Strict and cold. D.Friendly and curious.
( )27.What does the author intend to tell us
A.Behind every successful man there’s a lot of unsuccessful years.
B.Find what is suitable for you and enjoy it.
C.Opportunity knocks but once.
D.If you can’t handle failure, then you can’t handle success.
C
Tourism can be both good and bad. Yes, it brings in money for the local economy and creates jobs for locals, but it may also bring some problems.
One growing problem is tourists who want to prove that they have visited a destination. Tourists have used paint, rocks, or even keys to write on the Luxor Temple in Egypt, the Colosseum in Rome, Stonehenge in the UK, memorial stones at the bottom of Qomolangma, and many, many other places. Thousands of tourist site s are being destroyed by tourists who “love them to death”. I have three words for people like this: please stop it. If you want to leave a mark on the world, do it by changing someone’s life with kindness and love. Pass kindness along to future generations, not destruction.
Another big problem in some places has been tourists disturbing the local people and life. Some tourists wander around and take pictures of local people without asking for their permission. For example, Chiang Mai University in Thailand and Yonsei University in South Korea have great numbers of tourists visiting their campuses and walking through their libraries and other public areas, taking pictures of students, and disturbing their studies. Another example is Sanlitun, a neighbourhood in Beijing, China. Some tourists love to party there late into the night, making it difficult for locals to sleep. I have three words for tourists like this please be considerate. Have fun in a way that does not disturb others.
The number of problems from tourists is endless: walking in large groups without considering others who need to walk by, crossing roads without thinking of local traffic laws, and many more. The only way to solve the problem of the terrible tourist is to make sure that you are not one! Be the best, kindest, most polite tourist possible, Remember, whenever you step outside your country’s borders, you are representing your country to the rest of the world.
( )28.What does the underlined word “destruction” mean in the second paragraph
A.Breaking. B.Creation. C.Construction. D.Writing.
( )29.What is the third paragraph mainly about
A.People travel to different places of the world.
B.Tourists love to party there late into the night.
C.Tourists take pictures of local people without asking for their permission.
D.Tourists disturb the local people and life.
( )30.What is the purpose of the last paragraph
A.To explain the problem. B.To suggest a proper solution to the problem.
C.To introduce the importance of traveling. D.To call on readers to love their countries.
( )31.Which can be the best title for the text
A.Tourism Can Be Both Good and Bad. B.Pass Kindness Along to Future Generations.
C.Tourists Are Troublemakers. D.Be a Good Tourist.
D
Does use an eco-friendly paper straw (吸管) give you a good feeling because you’re doing something for the environment “Straws made from plant-based materials, such as paper and bamboo, are often advertised as being more sustainable and eco-friendly than those made from plastic,” says researcher Dr. Thimo Groffen, an environmental scientist at the University of Antwerp. “However, the presence of PFAS in these straws means that could be discredited.”
PFAS chemicals, infamous for their longevity and potential harm, can adversely affect humans, wildlife and the environment. They biodegrade (生物降解) very slowly over time and can persist over thousands of years in the environment, a property that has led to them being known as “forever chemicals”. They are linked to various health issues, including thyroid disease, liver damage, kidney cancer and so on. Furthermore, these chemicals are used in everyday items, such as outdoor clothing and non-stick pans, to make them water and heat-resistant.
For a more in-depth analysis, the research team purchased 39 different brands of drinking straws made from five materials—paper, bamboo, glass, stainless steel and plastic, and then conducted two rounds of testing for PFAS. They found that most brands (69%) contained PFAS, with 18 different PFAS detected in total. In paper straws, PFAS was detected in 90% of the brands tested. PFAS was also detected in 80% of brands of bamboo straws, 75% of plastic straw brands and 40% of glass straw brands. They were not detected in any of the five types of steel straws tested.
“The presence of PFAS in paper and bamboo straws shows they are not necessarily biodegradable,” says Dr. Groffen, “We did not detect any PFAS in stainless steel straws, so I would advise consumers to use this type of straw—or just avoid using straws.”
The PFAS concentrations (浓度) were low and, considering that most people only use straws occasionally, pose a limited risk to human health. However, PFAS can remain in the body for many years and concentrations can build up over time. “Small amounts of PFAS, while not harmful in themselves, can add to the chemical load already present in the body,” Dr. Groffen concludes.
( )32.What does the underlined word “discredited” in paragraph 1 probably mean
A.Plain. B.Relevant. C.Doubtful. D.Forceful.
( )33.Why are PFAS chemicals known as “forever chemicals”
A.They are resistant to water and heat.
B.They take a long time to break down.
C.They exist widely in daily necessities.
D.They may cause various common diseases.
34.What can we know from the test for PFAS
A.PFAS was found in all five types of straws.
B.Paper straws were most likely to contain PFAS.
C.Stainless steel straws are harmless to human health.
D.Glass straws were the most environmentally friendly straws.
( )35.What does the author intend to do in the last paragraph
A.To stress the potential risks of PFAS.
B.To show approaches to using straws safely.
C.To present the advantages of stainless steel straws.
D.To appeal to consumers to avoid using straws in daily life.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to Be Confident
Being confident is not always easy, but luckily, it is something you can train yourself to do better, 36
Get good at something.
Sometimes all it takes is a little talent. Taking up a hobby or refining a talent can do wonders for your confidence. If you feel brave enough, you can show other people your hard work. It never shirts to hear a little praise on occasion.
37
You are your own worst critic, but you don’t have to be. Recording your accomplishments or writing about things that make you happy can help you realize your own value. Life is worth living and you should remind yourself of that.
Keep fit.
Exercising and eating health y food can make you feel good about the choices you make for yourself. 38 , you won’t have reason to try to hide behind baggy clothes.
Take care of yourself.
Do something that you want to do. 39 Don’t get into the mindset that only losers go to the movies alone. Being independent and not having to constantly have companionship is a strength, not a weakness.
Set achievable goals.
Setting impossible goals only sets you up for failure. If, for example, you want to lose weight, small increments at a time may be a good option. You can easily lose five pounds. Lose those five pounds and you will feel a sense of achievement. Further challenge yourself to another small amount, 40
A.Keep a journal.
B.Here are several tips for confidence building.
C.If nobody wants to see that cheesy movie with you, go by yourself.
D.When you notice how good and healthy you look
E.Who cares what other people think
F.Then try to find a solution to that.
G.The more goals you achieve, the more you will see how awesome you really are.
第三部分 英语知识运用(共两节,满分30分)
第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面的短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
When I hear the word stereotype (刻板印象), I feel it’s a word that doesn’t have a good aura (氛围) around it. It makes me feel 41 when I hear it. I’m not gonna 42 you on what you look like, I’m gonna judge you only when I meet you.
People assume that because of my 43 that I can’t do things that white women do, like finishing high school, going to college, graduating from college, getting a PhD, and having a career. 44 I go to the gym, people will be like, you run well for an ‘Asian guy. And like this little 45 use of languages really affects how we view our world.
Being an Indian in a 46 American school, I’ve faced a couple of challenges. Many people assume things 47 me like I’m smart or I want to be a doctor, or I play things like chess, but I don’t think my skin color is what 48 me. I think it’s important for you to get to know n person 49 their skin. And really, I’m just American. I was born here. I like to live the same way 50 anybody else would.
When I first meet someone, I just talk about where they’re from and stuff 51 assuming where they’re from. Because it’s usually better to get to 52 someone’s background information than just assume it.
I break the stereotypes that I’ve encountered by 53 them, and walking off. A stereotype does not make you. You make you. You should accept who you are and love who you are, because we’re all human. We all deserve to have a 54 . Your color or your race shouldn’t 55 your personality.
( )41.A.upset B.concerned C.tired D.excited
( )42.A.make B.judge C.meet D.criticize
( )43.A.personality B.school C.family D.race
( )44.A.Wherever B.Whatever C.Whenever D.However
( )45.A.great B.tiny C.strange D.enormous
( )46.A.mostly B.partially C.clearly D.rarely
( )47.A.in B.about C.on D.from
( )48.A.predicts B.chooses C.replaces D.defines
( )49.A.at B.in C.under D.about
( )50.A.of B.as C.for D.from
( )51.A.instead of B.by accident C.because of D.thanks to
( )52.A.guess B.think C.know D.understand
( )53.A.coming across B.looking after C.depending on D.laughing at
( )54.A.voice B.noise C.sound D.interest
( )55.A.explain B.assess C.identify D.acquire
第Ⅱ卷(共55分)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
Recently, I 56 (learn) a lot about the Hangzhou Asian Games. Everyone knows that Syria (叙利亚) is a war-torn country and a devastated (混乱的,不安的) country.
But we still struggled to get here because of the great country of China. While we are being sidelined by other countries, China not only provided charter flights, 57 grand welcome ceremony was 58 arranged. We also believe in the absolute safety of Chinese escorts (护航). The President of Syria and his wife and the delegation avoided all unsafe countries. It took 11 hours and 13 minutes 59 (reach) China without you 60 (stop). And then when we only had 8 athletes playing, but gained the audience the only two lasting cheers. It also made us understand that we sympathize with each other. All the way, the hardships are worth 61 .
Just when you gave us a lot of moments of great enthusiasm and encouragement, I think this is sincerity meets 62 (kind). I want to say Chinese audience are the kindest and most righteous (正义的) audience in the world. The whole world needs such China. The 63 (strong) China is, the kinder the world will be. We’re not here 64 the gold medal, but we want to tell the world, our country 65 (work) hard. Now China has become so powerful, I believe we will have the same in Syria brilliant day. At that time, the rose of Damascus (大马士革) will bloom again in Syria.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假如你是高一新生李华。开学初,你的英语老师Ms.Li希望了解每位同学的英语学习情况,并征求教学建议。请按以下要点用英语给她写一封信。
1.对英语学习的认知;
2.自己目前的英语水平;
3.自己英语学习存在的主要问题;
4.对英语教学的两点建议。
注意:1.词数80左右;
2.信的开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Ms. Li,
I am very happy to have you as our English teacher.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Thank you!
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
When I was 13, my only purpose was to become the star on our football team. That meant beating out Miller King, who was the best player at our school.
Football season started in September and I’ve been working out hard all summer. I carried my football everywhere for practice.
Just before September, Miller was hit by a car and lost his right arm, I went to see him after he came back from hospital. He looked very weak, but he didn’t cry.
That season, I broke all of Miller’s records while he watched the home games from the bench. We went 10-1 and I was named most valuable player, but I often had crazy dreams in which I was to blame for Miller’s accident.
One afternoon, I was crossing the field to go home and saw Miller got stuck when he was going over a fence—which wasn’t hard to climb if you had both arms.
注意:
1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Paragraph 1:
I was standing not far from him. ________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:
His words free d me from my bad dreams. _____________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________
湖北省部分高中联考协作体2023-2024学年高一上学期期中考试
英语参考答案
听力答案
1-5:CACBB 6-10:ACCBC
11-15:BBCAC 16-20:ABBAB
阅读答案
21. C细节理解题。根据第一则旅游景点的介绍可知,我们在St Fagans National History Museum可以了解到历史上威尔士人民的生活方式,文化以及建筑。故选C项。
22. B 细节理解题。根据第二则旅游景点的介绍可知,Bule Park里大部分区域都有草地植被覆盖,结合问题,故选C项。
23. C 细节理解题。根据第三则旅游景点的介绍可知,该图书馆会给一些落难者提供帮助,其对应的电话号码为+442920382116。故选C项。
24. C。细节理解题。根据文中“However, in the graduate school I saw how applying for research funding is a constant source of worry for many professors”可知这是改变他想法的原因,同义转换,故选C。
25. A。根据“I began to attend career panels (咨询组), from which I expected to get some solid proposals. ”得出选A。
26. A。综合文中作者的经历,发现作者适时调整自己的目标、尝试寻求其他人的建议并听取自己教授的建议,最终找到自己的事业。
27. B。本文讲述了作者花了22年时间为自己的理想奋斗,却在最后一刻改变了主意。过程作者调整目标,找到了自己擅长且喜欢的事情并将其作为一项事业,也因此收获了许多快乐。
28. A。词义猜测题。通过上文 “Tourists have used paint, rocks, or even keys to write on . . . and many, many other places. ”及“Thousands of tourist sites are being destroyed by. . . ”可知作者在列举破坏性行为,且通过最后一句“Pass kindness along to future generations, not destruction. ”得知该词与“kindness”相反,故选A。
29. D。段落大意题。通过阅读段落内部结构发现,段首句“Another big problem in some places has been tourists disturbing the local people and life. ”为段落主旨句,A选项为干扰项,与文中重点事实不符,B、C三项均为“disturbing the local people and life”的下分细节问题,故选D。
30. 解析:选B。段落意图题。通过阅读分析文章结构发现,文章1段引出问题,2、3细述问题并给出相应建议,最后一段总结问题数不数胜的现象,“The only way to solve the problem of the terrible tourist is to make sure that you are not one!”给出解决问题的方法并随后进行详述,再结合选项及段落细节判断,选B。
31. D。标题归纳题。A选项为导入话题句,不是文章中心问题。B选项为文中建议细节,片面。C选项为片面现象陈述,不能很好地将文中阐述的问题、建议及写作意图相结合。D选项最全面,故选D。
32. C 词义猜测题。画线词上文提到用纸和竹子等植物材料制成的吸管,通常被宣传为比塑料制成的吸管更环保。然而,这些吸管中存在着PFAS。再结合第二段内容可知,PFAS是对人体和环境都有害的化学物质。由此可推知,这些吸管中PFAS的存在意味着之前的宣传是“令人质疑的”。“doubtful”意为“可疑的”,符合语境,故选C项。
33. B 细节理解题。根据第二段中的“They biodegrade very slowly over time and can persist over thousands of years in the environment, a property that has led to them being known as‘forever chemicals’. ”由此可知,PFAS被称为“永久性的化学物质”的原因是它们需要很长时间才能降解。故选B项。
34. B细节理解题。根据第三段中的“They found that…steel straw tested. ”可知,纸吸管含有PFAS的可能性最高。故选B项。
35. A推理判断题。根据最后一段内容可知,少量的PFAS虽然本身无害,但会增加体内已经存在的化学负荷。由此可推知,最后一段旨在强调PFAS的潜在威胁。故选A项。
36. 选B, 引出下文。
37. 选A, 结合后文“Recording your accomplishments or writing about things that. . . ”,并根据全文结构及平行标题得出选A。
38. 选D,观察符号细节及文段“Keep fit”这一段落主旨及“you won’t have reason to try to hide behind baggy clothes. ”这一结果,得出选D。
39. 选C,根据后文“Don’t get into the mindset that only losers go to the movies alone”得出选C。
40. 选G,根据“Set achievable goals”这一段落主旨及前文中“Lose those five pounds and you will feel a sense of achievement. Further challenge yourself to another small amount. ”得出选G。
完形答案
41.A 42.B 43.D 44.C 45.B 46.A 47.B 48.D 49.C 50.B 51.A 52.C 53.D 54.A 55.C
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲的是一位亚裔女性在美国学校读书时所面临的一系列种族、文化等刻板印象带来的巨大挑战以及自己如何打破刻板印象并进行身份认同的故事。
41.考查形容词词义辨析。句意:当我听到这个词时,我感到十分沮丧。A. upset沮丧的;B. concerned担心的;C. tired疲惫的;D. excited兴奋的。根据上文“When I hear the word stereotype(刻板印象), I feel it’s a word that doesn’t have a good aura(氛围) around it”可知,当我听到刻板印象这个词,我感觉它不是个好词,应该是个贬义词。故选A。
42.考查动词词义辨析。句意:我不会仅从你的外表来评判你,我只会见过你之后再做判断。A. make制造,使;B. judge判断,认为;C. meet遇见;D. criticize批评。根据下文“I’m gonna judge you only when I meet you”可知,我只会见过你之后再做判断,同样用了judge这个词。故选B。
43.考查名词词义辨析。句意:人们总是认为因为我不是白种人,所以我做不到白人女性能做到地事情,比如上大学、大学毕业、获得博士学位、高中毕业、事业有成等。A. personality性格;B. school学校;C. family家庭;D. race种族。根据下文“I can’t do things that white women do”可知,我做不到白人女性能做的,意思是我和白人是不同的种族。故选D。
44.考查连词词义辨析。句意:无论我什么时候去体育馆,人们的反应都是,作为一个亚洲人,你练的还不错嘛。A. Wherever无论何地;B. Whatever无论什么;C. Whenever无论何时;D. However然而。根据本句句意可知,句首指的是无论我什么时候去体育馆。故选C。
45.考查形容词词义辨析。句意:类似这种不起眼的话真的会影响到我们的世界观。A. great非常的,优秀的;B. tiny微小的;C. strange陌生的,奇怪的;D. enormous巨大的。根据上文“little”可知,这里应填little的近义词,表明不起眼的话。故选B。
46.考查副词词义辨析。句意:在一所几乎都是美国人的学校里读书,作为一个印度人,我面临着许多的挑战。A. mostly大多数;B. partially部分地;C. clearly显然地;D. rarely很少。根据上文“Being an Indian”和下文“American”可知,我作为印度人在这所学校是少数,学校里几乎都是美国人,所以我才面临许多挑战。故选A。
47.考查介词词义辨析。句意:很多人都会想当然地对我有一些想法,比如我一定很聪明,我一定想当医生,或者我一定会下象棋。A. in在……里面;B. about关于;C. on在……上面;D. from来自。根据下文“like I’m smart or I want to be a doctor, or I play things like chess”可知,都是描述关于我的事情。故选B。
48.考查动词词义辨析。句意:但我觉得仅凭肤色并不能对我下定义。A. predicts预测;B. chooses选择;C. replaces替代;D. defines定义。根据上文“Many people assume things about me”和“my skin color”可知,人们会想当然地根据我的肤色对我有一些想法,但我觉得仅凭肤色并不能对我下定义。故选D。
49.考查介词词义辨析。句意:我觉得很重要的一点是:透过一个人的肤色去了解内在。A. at在;B. in在……里面;C. under在……下面;D. about关于。根据下文“their skin”可知,我觉得很重要的一点是:你需要在肤色之下也就是透过肤色去了解一个人的内在。故选C。
50.考查连词词义辨析。句意:我生活的方式和其他人相同。A. of关于;B. as如同;C. for因为;D. from来自。根据下文“anybody else would”可知,我的生活方式正如其他人一样。故选B。
51.考查介词短语辨析。句意:我第一次遇到一个人的时候,我只会谈及他们从哪里来之类的,而不会想当然地认为他们从哪里来。A. instead of代替,而不是;B. by accident偶然;C. because of因为;D. thanks to由于。根据上文“talk about where they’re from”和下文“assuming where they’re from”可知,我只会谈论而不是想当然地认为他们来自哪里。故选A。
52.考查动词词义辨析。句意:因为通常情况下,慢慢了解一个人要好过想当然地认为。”A. guess猜;B. think思考;C. know了解;D. understand理解。根据下文“someone’s background information than just assuming it”可知,了解一个人的背景信息要好过想当然地猜。故选C。
53.考查动词短语辨析。句意:我打破刻板印象的方法就是,一笑置之然后一走了之。A. coming across遇见;B. looking after照顾;C. depending on依靠;D. laughing at嘲笑。根据上文“I break the stereotypes that I’ve encountered by”和下文“walking off”可知,我打破刻板印象的方式就是不理睬,一笑了之然后离开。故选D。
54.考查名词词义辨析。句意:我们都有发声的权力。A. voice声音;态度;B. noise噪音;C. sound声响;D. interest兴趣。短语“have a voice”意为“有发言权”,此处表示我们都有发声的权力。故选A。
55.考查动词词义辨析。句意:你的肤色或者种族不应该定义你的个性。A. explain解释;B. assess评估;C. identify显示,说明身份;D. acquire获取。根据上文“Your color or your race”可知,你的肤色或者种族不应该说明你的个性。故选C。
语法填空答案
56. have learned/learnt 考查动词时态,由recently 可知,此处用现在完成时。
57. a 考查冠词,此处需要一个不定冠词,一个盛大的欢迎仪式。
58. also 考查连词,前有not only ,构成词组,不但…而且
59. to reach 考查不定式,句型It takes/took some time to do
60. stopping 考查ing形式,前有without ,所以用stopping.
61. it 考查代词,构成词组be worth it,表示值得的。
62. kindness 考查名词,前有动词meets,应填名词作宾语。
63. stronger 考查形容词,the …. the…. 构成比较级,越…. 就越….
64. for 考查介词。表示为了。
65. has been working. 考查动词时态,结合语境,需用现在完成进行时,一直在努力。
写作参考
Dear Ms. Li,
I am very happy to have you as our English teacher.
As the world is becoming a global village, English is getting more and more important, so mastering English becomes an important skill.
My English is just ok and the two main problems in my study are that I feel it difficult to learn words by heart, and that I often feel nervous when speaking English. I really hope that you can give me good advice on how to memorize new words. Another suggestion is to give us more chances to practice speaking. I believe we can make much progress in English with your help.
Thank you!
Li Hua
读后续写
I was standing not far from him. I’m sure I was the last person in the world he wanted to accept help from. But even that challenge he accepted. I helped him move slowly over the fence. When we were finally safe on the other side, he said to me in a gentle voice, “You know, I didn’t tell you this during the season, but you did well. Thank you for filling in for me. You’re a great football player. ”
His words freed me from my bad dreams. I thought to myself, it was people like him who can become an excellent football player. Even without an arm, he was more of a leader. Damaged but not defeated, he was still ahead of me. I was right to have admired him. From that day on, I grew bigger and a little more real. As the months passed, we not only established deep and lasting friendship but also made great progress in our studies.
听力部分材料:
(Text1)
W: Do you have any hobbies, Michael
M: I’m interested in climbing mountains and I like taking pictures. What do you like to do in your spare time
W: I’m fond of collecting stamps.
(Text2)
W: Are you going to try out for the basketball team
M: No, I don’t like basketball anymore. I like swimming, but I don’t think I’m fast enough to make the team. I’m going to try to make the volleyball team.
(Text3)
W: I’m afraid all the rooms are fully booked.
M: You mean we can’t stay in this hotel tonight
W: You are right. We have no more rooms available tonight.
(Text4)
W: We should be allowed to design our school uniform.
M: Why do you think so
W: We should decide what we like to wear.
(Text5)
W: Didn’t you know when you had to be here
M;By seven thirty. Sorry, but I didn’t hear the alarm at 7 o’clock.
W: It’s a quarter to eight already. You’re always late these days.
(Text6)
M: Hello! Is Sue there
W: Yes,speaking.
M: Oh,sorry, I’m afraid I won’t attend the meeting this morning. Last night I had a sore throat and I started getting a fever.
W: Don’t worry about the meeting. You’d better go to see a doctor. I hope you will be better soon.
M: Thank you, Sue. Bye.
W: Bye.
(Text7)
W: Can I have your ticket and passport please, sir
M: Yes, here you are.
W: Do you have any check-in luggage
M: Yes, two pieces. They’re heavy. I hope they’re not overweight.
W: They’re just under the maximum weight. Where would you like to sit, sir
M: A window seat if possible. And I forgot to ask before. Could I order a vegetarian meal, please
W: One vegetarian meal. OK, no problem. Have a good flight, sir.
(Text8)
W: OK. What do you think about high school
M: It’s fun.
W: What do you like to study in high school
M: I like history a lot.
W: OK. Why do you like history
M: It’s interesting to learn about the past, different things, and different culture.
W: OK. What don’t you like about high school
M: People can be really cruel.
W: Oh, really! How How are people cruel
M: There’s a lot of judgement.
W: Generally.
W: OK. Who’s your favourite teacher
M: Probably My English teacher.
(Text9)
W: Hey, sorry. The meeting ran late. What is this
M: Someone in the club gave me this. It’s an invitation from a tennis club in Sweden.
W: Sweden Why did he give it to you
M: He wants me to join it. A lot of people who attended it ended up becoming professional tennis players.
W: Oh, that’s amazing! You have to do it!
M: But I don’t want to go.
W: Why
M: Because I have promised my uncle I would help him in his company.
W: But this is a good opportunity. I think your uncle can find another man to help him.
M: I’m not interested in playing professional. I’d rather be working here, saving money for college.
(Text10)
A new report on 3,375 students aged from 10 to 18 in seven Chinese cities found that 38 percent of them often use the Internet.
While most of them use the Internet to get useful information and help with their studies, some don’t use it in a good way.
In order to help young people use the Internet in a good way, a textbook on good behaviour started to be used in some Shanghai middle schools. The book uses real examples to teach all students about good ways of using the Internet.
Some students also make online friends. But if you want to meet someone, make sure your parents know that. Teachers and parents all think the book is of great help. A teacher said the book would be a guide for teens. She believed it would keep students away from bad sites. “Many students are using the Internet without guidance from their parents. ” She said. “The book will teach students how to be a good person in the online world. ”
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
