2023-2024海南省重点中学高三上学期11月月考英语试题(原卷版+ 解析版)

海南省洋浦中学2023-2024学年度高三
第三次月考试题试卷
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题:每小题1. 5分,满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt
A. 19. 15 B. 9. 18 C. 9. 15
答案是C.
1. What will the speakers do tomorrow
A. Go out of city. B. Visit John. C. Have a meeting.
2. What time does Bobs Party start
A. At 7: 30. B. At 7: 00. C. At 8: 00.
3. What does the man do next
A. Stay in the office. B. Sign the document. C. Check the document
4. How does the woman feel in the classroom
A. Excited. B. Confident. C. Nervous.
5. Where does the conversation take place
A. In a market. B. In a hotel. C. In a taxi.
第二节(共15小题:每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What is Ben’s attitude to joining bird-watching
A. Favorable. B. Unsure. C. Disapproving.
7. What does Alisa offer to do for Ben
A. Buy a camera for him. B. Register for the weekend group.
C. Take some photos for him.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. Why is Jim leaving early
A. To avoid the heavy traffic. B. To read a novel at the airport.
C. To buy some gifts for his family.
9. What are the speakers mainly talking about
A. What to do next month. B. Where to go for holidays.
C. How to kill the waiting time.
10. What does Alice often do at the airport
A. Read a novel. B. Buy a gift. C. Write a to-do list.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. How long did Lucy Chan work in an oil company
A. Three years. B. Half a year. C. One and a half years.
12. Why did Lucy Chan go to New York
A. For marriage. B. For study. C. For work.
13. Why did Lucy Chan want to be an editor at the age of 12
A. Leading to self-improvement. B. Spreading knowledge.
C. Seeing her name on the magazine.
听第9段材料,回答第14至17题。
14. What seems to be Susan’s problem
A. She lacks exercise. B. She is homesick.
C. She can’t adapt herself to work.
15. How do Susan’s parents feel about their life
A. Happy. B. Tough. C. Bored.
16. What do the mans parents like doing best
A. Dancing. B. Playing chess. C. Drawing pictures.
17. What are the speakers mainly talking about
A. American family life. B. Their parents retired life.
C. The aging society.
听第10段材料,回答第18至20题。
18. When did Luo Yingjiu start the zoo
A. At the age of 49. B. At the age of 82. C. At the age of 33.
19. What does Luo Wei hope to do after posting short videos online
A. Raise money for the zoo. B. Make people know her grandpa.
C. Gain public awareness of the zoo.
20. Why does the speaker give the talk
A. To tell how to run a zoo. B. To introduce a special zookeeper.
C. To encourage people to protect animals.
第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
The Biggest Stadiums in the World
People have been pouring into stadiums since the days of ancient Greece. In around 80 A.D., the Romans built the Colosseum, which remains the world’s best known stadium and continues to inform contemporary design. Rome’s Colosseum was 157 feet tall and had 80 entrances, seating 50,000 people. However, that was small fry compared with the city’s Circus Maximus, which accommodated around 250,000 people.
These days, safety regulations-not to mention the modern sports fan’s desire for a good view and comfortable seat—tend to keep stadium capacities(容量) slightly lower. Even soccer fans tend to have a seat each; gone are the days of thousands standing to watch the match.
For the biggest stadiums in the world, we have used data supplied by the World Atlas list so far, which ranks them by their stated permanent capacity, as well as updated information from official stadium websites.
All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport.
·Rungrado 1st of May Stadium, Pyongyang D.P.R. Korea. Capacity: 150,000. Opened: May 1,1989.
·Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan, U. S. Capacity: 107,601. Opened: October 1, 1927.
·Beaver Stadium, State College, Pennsylvania, U. S. Capacity: 106,572. Opened: September 17, 1960.
·Ohio Stadium, Columbus, Ohio, U. S. Capacity: 104,944. Opened: October 7,1922.
·Kyle Field, College Station, Texas, U. S. Capacity: 102,512. Opened: September 24, 1927.
1. How many people could the Circus Maximus hold
A. 104,944. B. 107,601. C. About 150,000. D. About 250,000.
2. Of the following stadiums, which is the oldest
A. Michigan Stadium. B. Beaver Stadium. C. Ohio Stadium. D. Kyle Field.
3. What do the listed stadiums have in common
A. They host big games. B. They have become tourist attractions.
C. They were built by Americans. D. They are favored by architects.
【答案】1. D 2. C 3. A
【解析】
【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了世界上最大的体育场。目前这些体育场仍在运行并且还在承办大型体育赛事。
【1题详解】
细节理解题。根据第一段最后一句“However, that was small fry compared with the city’s Circus Maximus, which accommodated around 250,000 people.(然而,与这座城市容纳了25万人的大竞技场相比,这只是小巫见大巫。)”可知,Circus Maximus的可以容纳250,000人。故选D项。
【2题详解】
细节理解题。根据文章最后部分中的“Ohio Stadium, Columbus, Ohio, U.S. Capacity: 104,944. Opened October 7, 1922.(美国俄亥俄州哥伦布市俄亥俄体育场,容纳人数:104,944人。1922年10月7日开业。)”可知Ohio Stadium在1922年10月7日开业;由最后一段“Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan, U. S. Capacity: 107,601. Opened: October 1, 1927. (密歇根体育场,美国密歇根州安阿伯市,容量: 107,601人,开业日期: 1927年10月1日。)可知Michigan Stadium的开业时间是1927年10月1日;由文中最后一段“Beaver Stadium, State College, Pennsylvania, U. S. Capacity: 106,572. Opened: September 17, 1960. (美国宾夕法尼亚州立大学海狸体育馆,可容纳106,572人。开放时间: 1960年9月17日。)可知Beaver Stadium的开业时间是1960年9月17日;最后一段“Kyle Field, College Station, Texas, U. S. Capacity: 102,512. Opened: September 24, 1927.(凯尔菲尔德,学院站,得克萨斯州,容量: 102,512。开放时间: 1927年9月24日。)”可知Kyle Field的开业时间是1927年9月24日;通过对比,Ohio Stadium的开业时间最久远,是最老的体育场。故选C项。
【3题详解】
细节理解题。根据最后一段“All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport. (所有这些体育场馆仍在使用,仍在开放,仍在举办世界上最大的体育赛事。)”可知,这些体育馆都还在承办大型的体育赛事,这是他们的共同点。故选A项。
B
Four years ago, Rome Leykin was on his way to work when he accidentally fell onto the tracks of Brooklyn's train as a subway was approaching. The incident resulted in the loss of both of his legs.
But surprisingly, with the loss of his legs, Leykin gained a new passion for racing. Before his accident, he wasn't really that athletic. He would just occasionally play basketball. But that all changed after he was introduced to hand cycling. “When I saw it, I was like, ‘Oh, this is great. You don't even need legs to use it. This is perfect.’” he said. “So, I got on it, I rode and fell in love with it right away.”
Within a few months, he completed the TD Five Boro Bike Tour. a 40-mile ride through New York City. After that, he did his first marathon in 2021. He fished that race in 2 hours and 11 minutes, placing 12th out of 38.
“I'm going to attend this year's marathon and take on challenges. My hands are on the wheel, my eyes are focused, and I think my time is going to speak for itself.” he said. He's made a significant commitment to training. He hand cycles at least 13.1 miles a couple times a week and spends a lot of time in the gym.
And he plans to keep pursuing his athlete goals. He wants to complete the Abbott Six-the world's six largest marathons. One day, he said, he'll maybe even make the Paralympics.
For those who might be following his journey, he hopes they will take some lessons from his story. “There will be ups and downs but the trend is what's important. Focus on the good,” he said. “And also, take your big problems and split them into small solutions. And then all of a sudden, your big problems turn into many small wins.”
4. What can we learn about Rome Leykin from paragraph 2
A. He once was an excellent basketball player.
B. He considered hand cycling difficult in the beginning.
C. He made hand cycling more popular among the disabled.
D. He showed an interest in hand cycling the moment he saw it.
5. How did Rome Leykin feel about the coming marathon
A. Worried. B. Curious. C. Confident. D. Nervous.
6. Which of the following can best describe Rome Leykin
A. Easy-going and reliable. B. Kind-hearted and helpful.
C. Open-minded and creative. D. Strong-willed and ambitious.
7. What message does Rome Leykin convey in the last paragraph
A. Stick to your dreams. B. Break down your goals.
C. Focus on your strengths. D. Achieve success at all costs.
【答案】4. D 5. C 6. D 7. B
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了罗姆·雷金(Rome Leykin)在一次意外事故中失去双腿后,通过手动脚踏车运动重新找到了对运动的热情,并开始参加手动自行车比赛和马拉松比赛。他坚定地训练自己,希望能够完成世界六大马拉松赛事,甚至进入残奥会。他希望人们从他的故事中学到:面对问题要专注于积极的一面,将大问题拆分为小的解决方案,从小胜利中获得成长。
【4题详解】
细节理解题。根据第二段中““When I saw it, I was like, ‘Oh, this is great. You don't even need legs to use it. This is perfect.’” he said. “So, I got on it, I rode and fell in love with it right away.”(“当我看到它的时候,我就想,‘哦,这太棒了。你甚至不需要腿就能使用它。这是完美的。’”他说。“所以,我骑上了它,马上就爱上了它。”)”可知,他一看到手动自行车就表现出了兴趣。故选D。
【5题详解】
推理判断题。根据倒数第三段中“He's made a significant commitment to training. He hand cycles at least 13.1 miles a couple times a week and spends a lot of time in the gym.(他对训练作出了重大承诺。他每周骑几次自行车至少13.1英里,并花很多时间在健身房。)”可知,他对即将到来的比赛,做了大量的准备和训练,因此是信心满满的。故选C。
【6题详解】
推理判断题。根据第三段中“Within a few months, he completed the TD Five Boro Bike Tour. a 40-mile ride through New York City. After that, he did his first marathon in 2021. He fished that race in 2 hours and 11 minutes, placing 12th out of 38.(在几个月内,他完成了TD五Boro自行车之旅。在纽约市骑行40英里之后,他在2021年参加了自己的第一次马拉松比赛。他以2小时11分钟的成绩完成了比赛,在38名选手中排名第12。)”以及倒数第二段中“He wants to complete the Abbott Six-the world's six largest marathons. One day, he said, he'll maybe even make the Paralympics.(他想完成雅培六场马拉松赛——世界上最大的六场马拉松赛。他说,有一天,他甚至可能参加残奥会。)”可知,Rome Leykin不仅身残志坚,而且还积极准备参加更多的比赛。由此体现出他是意志坚强和有着远大抱负的人。故选D。
【7题详解】
推理判断题。根据最后一段中“And also, take your big problems and split them into small solutions. And then all of a sudden, your big problems turn into many small wins.(同时,把你的大问题分解成小的解决方案。然后突然之间,你的大问题变成了许多小胜利。)”可知,Rome Leykin认为在实现目标过程中,面对问题要专注于积极的一面,将大问题拆分为小的解决方案,从小胜利中获得成长。B选项“Break down your goals.(拆分你的目标)”符合文章信息。故选B。
C
First impressions can set a lasting tone, but there is often something doubtful. Psychologists have documented a phenomenon known as the liking gap, whereby two people meeting for the first time routinely underestimate how much their counterparts (对应方) like them. A new study finds that the liking gap occurs in group settings too and affects how well groups function.
In one experiment, the researchers divided 159 participants into groups of three and asked them to have a conversation. They then surveyed the participants individually about how much they liked each of their partners, how much they thought each partner liked them, and how much they thought their partners liked each other. On average, people liked their partners more than they believed their partners liked them, and thought themselves to be the least liked in the group.
In a subsequent experiment, the researchers asked similar questions of engineering students who had worked together in design competitions for varying lengths of time. Here, too, people tended to underestimate the degree to which they were liked, regardless of how long they had known their teammates — and their dim views of their own likability reduced their willingness to ask others for help, give honest feedback, and work together in the future.
A final experiment involving a broad sample of workers showed that the misperceptions (误解) were strongest among teammates and that they decreased team effectiveness and job satisfaction. It also found a possible explanation for the liking gap: People tend to focus on positive thoughts when reflecting on how much they like someone else “(I’m happy that she got a promotion”) but fall victim to more negative ones when considering how others view them ( “I got a promotion, so she might be green with envy”).
Managers should think carefully not just about how teammates regard one another but about how team members think they themselves are regarded, the researchers say; correcting misperceptions could boost team satisfaction and performance. “If only people knew how positively their teammates actually felt about them, they might communicate better, feel more included on their teams, and be happier overall with their jobs,” they write.
8. What does the liking gap refer to
A. A type of social anxiety disorder. B. Love among different age groups.
C. Misjudging others’ opinions of us. D. Holding back others’ evaluations.
9. What did the experiment in paragraph 2 reveal
A. People did not like to give honest comments.
B. People tended to think little of their partners.
C. People were quite demanding towards others.
D. People were not very confident about themselves.
10. What does the underlined word “dim” in paragraph 3 probably mean
A. Conflicting. B. Negative. C. Conventional. D. Strong.
11. What do the researchers suggest managers stress
A. Employees’ viewpoints on themselves.
B. The relationship between team members.
C. Employee promotion and job satisfaction.
D. Communication between leaders and employees.
【答案】8. C 9. D 10. B 11. A
【解析】
【导语】本文是说明文。两个人第一次见面时,通常会低估对方对自己的喜欢程度。一项新的研究发现,喜欢的差距也发生在群体环境中,并影响群体的功能。
【8题详解】
细节理解题。根据第一段中“Psychologists have documented a phenomenon known as the liking gap, whereby two people meeting for the first time routinely underestimate how much their counterparts (对应方) like them.(心理学家记录了一种被称为“喜欢差距”现象,即两个人第一次见面时,通常会低估对方对自己的喜欢程度。)”可知,“喜欢差距”指的是误判别人对我们的看法。故选C。
【9题详解】
推理判断题。根据第二段中“On average, people liked their partners more than they believed their partners liked them, and thought themselves to be the least liked in the group.(平均而言,人们更喜欢他们的伴侣,而不是他们认为他们的伴侣喜欢他们,并认为自己是最不喜欢的组。)”可知,实验表明人们不认为他们的伴侣喜欢他们,而且他们认为自己是最不喜欢的组,由此可推知,人们对自己不是很自信。故选D。
【10题详解】
词句猜测题。根据画线单词上文“people tended to underestimate the degree to which they were liked, regardless of how long they had known their teammates(不管认识队友多久,人们也倾向于低估自己被喜欢的程度,)”可知,不管认识队友多久,人们也倾向于低估自己被喜欢的程度,这说明他们对自己的可爱程度持有消极的的看法,由此可推知划线单词dim意为“消极的,悲观的”,故选B。
【11题详解】
推理判断题。根据最后一段中“Managers should think carefully not just about how teammates regard one another but about how team members think they themselves are regarded, the researchers say; correcting misperceptions could boost team satisfaction and performance. (研究人员说,管理者不仅应该仔细考虑队友如何看待彼此,还应该考虑队友如何看待他们自己;纠正误解可以提高团队的满意度和绩效。)”可推知,研究人员建议管理者不仅应该仔细考虑队友如何看待彼此,还应该考虑队友如何看待他们自己,即强调员工对自己的看法。故选A。
D
When micro-plastics end up in farm fields, the pollution can damage plant growth. But two young researchers now report that combining fungi (真菌) with certain farm wastes can partly overcome that problem.
May Shin, 20, and Jiwon Choi, 18, met in a research design class at the Fryeburg Academy, a high school in Maine. May had desired to explore how micro-plastics might affect the ecosystem. Jiwon was crazy about plants and fungi. The young scientists cooperated to test how long-lived plastics might affect farm crops.
Scientists have shown certain fungi can aid root growth and a plant’s nutrient uptake. Those organisms are named arbuscular mycorrhizal fungi (AMF). Certain farm wastes, like straw, can provide nutrients to plants and help stabilize their roots. Such wastes are also known as mushroom substrate (基质) and people often grow mushrooms in them.
May and Jiwon planted over 2,000 scallion (大葱) seeds in pots of soil. Half the seeds got soil polluted with micro-plastics. The rest grew in plastic-free soil. The plants then were further divided into four groups. The young scientists added AMF to the soil in one group. Another group had a top layer of mushroom substrate. A third group got both treatments. The last group got none. For three weeks, the pair tracked how many scallions sprouted (发芽) in each group and measured the plants’ height once each week.
About twice as many scallions sprouted in clean soil compared to that containing plastic bits. But among plants surviving in the polluted soil, a combination of AMF and mushroom substrate helped them out. Those getting both treatments grew 5.4 centimeters per week. That was faster than either of the treatments alone or those getting none.
Jiwon and May then looked at the plant roots with a microscope. Where AMF had been added, it grew into those roots. That increased the scallion roots’ surface area, May said, which should promote their uptake of nutrients. So “I see this project as coming up with a sustainable solution for plant growth in polluted soils,” said May.
12. Why did May and Jiwon work together
A. To see the effects of long-lived plastics on farm crops.
B. To find the relationship between plants and fungi.
C. To design a research on the growth of plants.
D. To explore the way that the ecosystem works.
13. What is the author’s purpose in writing paragraph 3
A. To prove the existence of micro-plastics. B. To compare fungi with farm wastes.
C. To tell the advantages of farm wastes. D. To provide some related information.
14. What aspect of the study is the fourth paragraph mainly about
A. Its purpose. B. Its design. C. Its findings. D. Its reasons.
15. How can AMF and mushroom substrate make plants grow faster
A. By keeping the plants more resistant to pollution. B. By allowing the plants’ deep area more freedom.
C. By making nutrients more available to the plants. D. By exposing the roots to a larger surface area.
【答案】12. A 13. D 14. B 15. D
【解析】
【导语】这是一篇说明文。主要介绍了当微塑料最终进入农田时,污染会损害植物生长。然而,两位年轻的研究人员现在报告说,将真菌与某些农场废物结合起来可以部分克服这个问题。
【12题详解】
细节理解题。根据第二段中“May had desired to explore how micro-plastics might affect the ecosystem. Jiwon was crazy about plants and fungi. The young scientists cooperated to test how long-lived plastics might affect farm crops.”(May希望探索微塑料如何影响生态系统。Jiwon痴迷于植物和真菌。这两个年轻的科学家合作测试了塑料对农作物的长期影响。)可知,May和智元在一起工作是因为想观察长寿命的塑料制品对农作物的影响。故选A项。
【13题详解】
推理判断题。根据第三段“Scientists have shown certain fungi can aid root growth and a plant’s nutrient uptake. Those organisms are named arbuscular mycorrhizal fungi (AMF). Certain farm wastes, like straw, can provide nutrients to plants and help stabilize their roots. Such wastes are also known as mushroom substrate (基质) and people often grow mushrooms in them.”(科学家们已经证明,某些真菌可以帮助根系生长和植物的营养吸收。这些生物被命名为丛枝菌根真菌(AMF)。某些农场废物,如稻草,可以为植物提供营养,帮助稳定它们的根。这些废物也被称为蘑菇基质,人们经常在其中种植蘑菇。)可推知,作者写第3段的目的是提供一些相关信息。故选D项。
【14题详解】
主旨大意题。根据第四段“May and Jiwon planted over 2,000 scallion (大葱) seeds in pots of soil. Half the seeds got soil polluted with micro-plastics. The rest grew in plastic-free soil. The plants then were further divided into four groups. The young scientists added AMF to the soil in one group. Another group had a top layer of mushroom substrate. A third group got both treatments. The last group got none. For three weeks, the pair tracked how many scallions sprouted (发芽) in each group and measured the plants’ height once each week.”(May和Jiwon在花盆里种了2000多颗葱籽。一半的种子被微塑料污染了。其余的在无塑料土壤中生长。然后将这些植物进一步分为四组。年轻的科学家们在一组土壤中添加了AMF。另一组的表层是蘑菇基质。第三组同时接受两种实验方法。最后一组没有。在三周的时间里,这对科学家追踪了每一组中发芽的葱的数量,并每周测量一次植物的高度。)可推知,第四段主要讲的是研究设计方面的内容。故选B项。
【15题详解】
细节理解题。根据最后一段中“Jiwon and May then looked at the plant roots with a microscope. Where AMF had been added, it grew into those roots. That increased the scallion roots’ surface area, May said, which should promote their uptake of nutrients.”(Jiwon和May用显微镜观察了植物的根。在加入AMF的地方,它就会长成这些根。May说,这增加了葱根的表面积,这应该会促进它们对营养的吸收。)可知,AMF和蘑菇基质是通过将根暴露到更大的表面积从而使植物生长得更快。故选D项。
第二节(共5小题:每小题2. 5分,满分12. 5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Go on the Safest Trip
While travelling, there are many safety measures that all travelers should take, even if they’re heading out a nearby mountain for a camping trip, renting a seaside Airbnb, or choosing any other destination. ___16___
Don’t take the unfamiliar road. While part of the joy of exploring nature is seeing new and beautiful views, if your road trip includes a hike, stay on the marked path. Never give in to your curiosity to hike off-trail and in unfamiliar or unmarked areas. “___17___” Warned by Dr. Velimir Petkov.
Pack clothing. In the morning, when you set out on your adventure, your temperature will likely be comfortable. As the sun reaches its highest point, you’ll start to sweat inside your car. ___18___ That’s why experts recommend packing everything you need to stay comfortable, including clothing for different temperatures.
Make sure you get enough sleep. While many people have difficulty sleeping, plenty rest is necessary before a long car ride. “Do not drive while you are feeling sleepy. ___19___” Petkov recommended. He also noted that even if you get the benefits of seven to eight hours of sleep, a little coffee can never hurt.
Protect your skin. You may not consider the sun while sitting in the car. The sunlight can go right through window glass and cause you to burn. ___20___ Bahar Schmidt, founder of Eluxit Travel Agency, recommends making more efforts to protect your skin with sunscreen and drugs against insects.
A. You could get lost, injured or both.
B. It is a wise choice to wear strong shoes.
C. You would never enjoy the views without the tips.
D. If you feel like a rest, pull over and take a short break.
E. And at night, certain areas experience a sharp drop in degrees.
F. And mosquitoes are also drawn when you’re outdoors at night.
G. Advice is highly needed on everything about the safety of the rip.
【答案】16. G 17. A 18. E 19. D 20. F
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了旅行专家们关于旅行的一些安全措施给出的一些建议。
【16题详解】
根据上文“While travelling, there are many safety measures that all travelers should take, even if they’re heading out a nearby mountain for a camping trip, renting a seaside Airbnb, or choosing any other destination.(旅行时,所有旅行者都应该采取许多安全措施,即使他们要去附近的山上露营,租海边的爱彼迎,或者选择任何其他目的地)”可知,上文提到了外出旅行的情景,结合后文介绍了旅行专家们关于旅行的一些安全措施给出的一些建议。故G选项“关于旅行安全的一切建议都是非常需要的”符合语境,故选G。
【17题详解】
根据上文“Never give in to your curiosity to hike off-trail and in unfamiliar or unmarked areas.(永远不要屈服于你的好奇心,在不熟悉或没有标记的地方徒步旅行)”可知,不熟悉的或没有标记的地方旅行,很容易迷路或者受伤。由此可推断,A选项“你可能会迷路、受伤或两者兼有”切题,故选A。
【18题详解】
根据上文“As the sun reaches its highest point, you’ll start to sweat inside your car. (当太阳到达最高点时,你会在车里开始出汗)”以及下文“That’s why experts recommend packing everything you need to stay comfortable, including clothing for different temperatures.(这就是为什么专家建议带上所有舒适的东西,包括不同温度下的衣服)”可推断,早晨会出汗,晚上温度可能会下降,这样才要带不同温度下的衣服,故E选项“而在晚上,某些区域的度数会急剧下降”起到承上启下的作用,故选E。
【19题详解】
根据上文“While many people have difficulty sleeping, plenty rest is necessary before a long car ride. Do not drive while you are feeling sleepy.(虽然很多人都难以入睡,但在长途乘车前充分的休息是必要的。犯困时不要开车)”可推断,要适当的休息,故D选项“如果你想休息一下,就靠边休息一会儿”符合语境,故选D。
【20题详解】
根据下文“Bahar Schmidt, founder of Eluxit Travel Agency, recommends making more efforts to protect your skin with sunscreen and drugs against insects. (Eluxit旅行社创始人Bahar Schmidt建议,要更加努力地用防晒霜和药物来保护皮肤,防止昆虫叮咬)”可推断,设空处旅行中会有蚊子和昆虫之类的,故F选项“当你晚上在户外时,蚊子也会被吸引”切题,故选F。
第三部分语言运用(共两节,满分30分)
第一节 完形填空(共15小题:每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
I was working as a mechanical engineer, doing designing and product development at my company. I was really having a good time.
However, one day, I got a message for a ___21___ from my manager at 4:45 pm. I went into his office, and I saw someone from HR sitting beside him. My manager said,“Your ___22___ is not up to the mark. You always need help from others to complete your work. You aren’t working ___23___ . So this will be your___24___day.” I had___25___my hardest in the last 3 months and to hear something like that___26___my confidence. I tried to convince him but the___27___was final.
In this situation, I had two___28___. To feel sad for myself or to leave everything behind and go get what I was worth. I told myself that I___29___a job. I started____30____a new job actively. Putting in maximum effort, I got____31____. I made a record of 12 interviews in a week! I____32____several offers and accepted a new job! I was really____33____and proud of myself.
I just want to say that no matter how much you____34____, you can always get back up. I am proud of myself that I stayed____35____and got a new offer within a few weeks.
21. A. fight B. meeting C. discussion D. drink
22. A. fault B. ambition C. trick D. performance
23. A. carefully B. immediately C. independently D. creatively
24. A. first B. last C. second D. third
25. A. worked B. played C. studied D. read
26. A. gave B. broke C. increased D. rebuilt
27. A. score B. attack C. decision D. offer
28. A. reasons B. problems C. rules D. choices
29. A. needed B. found C. had D. liked
30. A. referring to B. applying for C. succeeding in D. adapting to
31. A. friends B. visitors C. ideas D. interviews
32. A. chose B. designed C. received D. sent
33. A. happy B. depressed C. optimistic D. astonished
34. A. disagree B. pay C. eat D. fall
35. A. bored B. nervous C. strong D. curious
【答案】21. B 22. D 23. C 24. B 25. A 26. B 27. C 28. D 29. A 30. B 31. D 32. C 33. A 34. D 35. C
【解析】
【导语】这是一篇夹叙夹议文。主要讲述作者原本在一家公司担任机械工程师,后来被经理告知工作能力不符合标准。作者被裁后并没有自暴自弃,反而积极寻找工作,最终在几周之内找到了一份新工作。通过讲述自身工作的经历,作者建议我们在生活中无论跌倒多少次,我们始终都能再次站起来。
【21题详解】
考查名词词义辨析。句意:A. fight打架;B. meeting会议;C. discussion讨论;D. drink饮料。根据空前“got a message”和空后“from my manager at 4:45 pm”可知,作者在下午收到了经理的开会信息。故选B。
【22题详解】
考查名词词义辨析。句意:我的经理说:你的表现不合格。A. fault过错;B. ambition志向;C. trick把戏;D. performance表现。根据后文“You always need help from others to complete your work. (你总是需要别人的帮助才能完成你的工作)”可知经理认为作者在工作上的能力不足,“表现”不符合标准。故选D。
【23题详解】
考查副词词义辨析。句意:你没有进行独立工作。A. carefully仔细地;B. immediately立刻;C. independently独立地;D. creatively有创造力地。根据空前“You always need help from others to complete your work. (你总是需要别人的帮助才能完成你的工作)”可知,作者不能“独立”完成工作,总依赖于其他人。故选C。
24题详解】
考查数词词义辨析。句意:所以这将是你的最后一天。A. first 第一;B. last最后;C. second第二;D. third第三。关键词“So”表明前后句意呈因果关系,前文经理告知作者工作表现不合格,所以这将是作者任职的“最后”一天。故选B。
【25题详解】
考查动词词义辨析。句意:在过去的三个月里,我付出了最大的努力,听到这样的消息让我失去了信心。A. worked工作;B. played玩耍;C. studied学习;D. read阅读。根据第一段“I was working as a mechanical engineer”和后文提示词“hardest”可知A符合题意,描述作者努力“工作”。故选A。
【26题详解】
考查动词词义辨析。句意:在过去的三个月里,我付出了最大的努力,听到这样的消息让我失去了信心。A. gave给予;B. broke打破;C. increased增加;D. rebuilt重建。空前“ to hear something like that”指代前文经理对自己工作表现的负面评价,这种负面评价会“打击”信心。故选B。
【27题详解】
考查名词词义辨析。句意:我试图说服他,但这已是最终决定。A. score分数;B. attack攻击;C. decision决定;D. offer提议。关键词“but”表明前后句意呈转折关系,尽管我尝试去说服经理,但是我被裁掉是最终“决定”。故选C。
【28题详解】
考查名词词义辨析。句意:在这种情况下,我面临两种选择。A. reasons理由;B. problems问题;C. rules规则;D. choices选择。后文“To feel sad for myself or to leave everything behind and go get what I was worth. (为自己感到难过,或者把一切都抛在脑后,去追求我的价值)”是作者被裁后面临的两种选择,要么自怨自艾,要么重新开始追求自我价值。故选D。
【29题详解】
考查动词词义辨析。句意:我告诉我自己我需要一份工作。A. needed需要;B. found找到;C. had有;D. liked喜欢。根据后文内容可知,作者开始积极找工作,所以此处表明作者认为自己“需要”一份工作。故选A。
【30题详解】
考查动词短语辨析。句意:我开始积极找工作。A. referring to提及,指的是;B. applying for申请;C. succeeding in成功;D. adapting to适应。前后文都在描述作者找工作的事情,所以此处B符合题意,构成动作顺序,告诉自己需要工作,开始“申请”新工作,最终找到工作。故选B。
【31题详解】
考查名词词义辨析。句意:竭尽全力后,我收到了面试。A. friends朋友;B. visitors游客;C. ideas想法;D. interviews面试。根据后文关键词“ 12 interviews in a week”可知,D符合题意,原词复现。故选D。
【32题详解】
考查动词词义辨析。句意:我收到了几份工作邀请并接受了一份新工作!A. chose选择;B. designed设计;C. received接受;D. sent发送。根据“and”后“accepted a new job”可知,我“获得”了好几个工作邀请。故选C。
【33题详解】
考查形容词词义辨析。句意:我真的很开心,也为自己感到骄傲。A. happy开心的;B. depressed沮丧的;C. optimistic乐观的;D. astonished震惊的。并列连词“and”表明前后感彩一致,所以A符合题意,happy和proud of并列。故选A。
【34题详解】
考查动词词义辨析。句意:我只想说,不管你摔了多少次,你总能爬起来。A. disagree不同意;B. pay支付;C. eat吃;D. fall跌倒。连词“no matter how”表明前后句意呈让步关系,所以D选项符合题意,无论“跌倒”多少次,都能爬起来。故选D。
【35题详解】
考查形容词词义辨析。句意: 我为自己感到骄傲,我保持了坚强,并在几周内得到了一份新工作。A. bored无聊的;C. nervous紧张的;C. strong强壮的,坚强的;D. curious好奇的。由前文内容可知,作者被裁之后并没有自暴自弃,反而积极寻找工作,所以作者一直是“坚强的”。故选C。
第二节 语法填空(共10小题:每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面短文, 在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Written during the Period of Spring and Autumn and Warring States Period (ca. 479 BC-221 BC), the book, the Analects (论语)___36___(consider) among the most representative works of Confucian thoughts, and still has ___37___ great influence on Chinese culture and East Asia.
The Analects was ___38___(probable) written over a period of 30-50 years. ___39___(start) during the Spring and Autumn Period, the work of ___40___(collect) and organization of Confucian teachings was possibly completed during the Warring States Period. ___41___, the exact date of publication ___42___ the complete work is unknown. In China, the work has been by many believed to have been written by Confucius ___43___(he), but it has so far been unable to find a ___44___(rely) source, partly because of the disastrous book burnt by the First Emperor Qin Shi-Huang in 213 BC.
The chapters are grouped by ____45____(theme) of the Analects, but do not develop a structured discussion. Some scholars concluded’ that the book was not written by a single author, but is the collective work of several people.
【答案】36. is considered
37. a 38. probably
39. Having started
40 collection
41 However
42. of 43. himself
44. reliable
45. themes
【解析】
【导语】这是一篇说明文。文章介绍了《论语》的历史及其意义。
【36题详解】
考查时态语态和主谓一致。句意:《论语》一书写于春秋战国时期(约公元前479年至公元前221年),被认为是儒家思想最具代表性的著作之一,至今仍对中国文化和东亚产生巨大影响。结合并列谓语has可知,讲述一般性事实,主语the book, the Analects (论语)和谓语动词consider是被动关系,用一般现在时的被动语态,主语the book, the Analects (论语)单数,谓语单数形式。故填is considered。
【37题详解】
考查冠词。句意:《论语》一书写于春秋战国时期(约公元前479年至公元前221年),被认为是儒家思想最具代表性的著作之一,至今仍对中国文化和东亚产生巨大影响。此处泛指“一种巨大的影响”,great以辅音音素开头,用不定冠词a。故填a。
【38题详解】
考查副词。句意:《论语》可能是在30-50年的时间里写成的。此处修饰谓语动词,应用副词probably,作状语。故填probably。
【39题详解】
考查非谓语动词。句意:儒家教义的收集和整理工作始于春秋时期,可能在战国时期完成。本句已有谓语was completed且无连词,动词start用非谓语形式,逻辑主语the work of ___5___(collect) and organization of Confucian teachings与动词start是主动关系,且非谓语动词start动作先于谓语was completed动作发生,用现在分词完成式(having done)作状语,首字母大写。故填Having started。
【40题详解】
考查不可数名词。句意:儒家教义的收集和整理工作始于春秋时期,可能在战国时期完成。the work of ___5___(collect) and organization of Confucian teachings是名词所有格结构,用不可数名词collection (收集),和不可数名词organization并列。故填collection。
【41题详解】
考查副词。句意:然而,完整作品的确切出版日期尚不清楚。该句与上文是转折关系,应用副词however,首字母大写。故填However。
【42题详解】
考查介词。句意:然而,完整作品的确切出版日期尚不清楚。the exact date of publication ___7___ the complete work是名词所有格结构,应用介词of。故填of。
【43题详解】
考查反身代词。句意:在中国,许多人认为这本书是孔子自己写的,但到目前为止,这本书还找不到可靠的来源,部分原因是秦始皇在公元前213年烧毁了一本灾难性的书。此处应用反身代词himself,表示是孔子他自己写的。故填himself。
【44题详解】
考查形容词。句意:在中国,许多人认为这本书是孔子自己写的,但到目前为止,这本书还找不到可靠的来源,部分原因是秦始皇在公元前213年烧毁了一本灾难性的书。此处修饰名词source,应用形容词reliable,作定语。故填reliable。
【45题详解】
考查名词复数。句意:这些章节按照《论语》的主题进行分组,但没有形成结构化的讨论。不止一个主题,应用名词theme的复数形式。故填themes。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
46. 我校运动会即将在11月底举行,现面向全校招募志愿者帮助留学生参赛。假如你是李华,请根据自己的情况用英语写一封电子邮件申请加入,内容包括:
1.个人优势;2.相关经历;3.应聘理由。
注意:
1.词数80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】Dear Sir/Madam,
My name is Li Hua. I would like to work as a volunteer for our school’s sports meeting to help international students participate in the competition.
I am a boy of 18. I have a keen interest in sports and know much about all events. Besides, I have a good communicative competence and I am considered to be an outgoing, reliable and helpful person at school. Most importantly, I have a good command of English, so there is no difficulty for me to communicate with the international students.
With the great fluency in English and the burning passion for sports, I suppose I am qualified to be a volunteer for the sports. Sincerely hope I can be accepted.
Yours faithfully,
Li Hua
【解析】
【导语】本文是应用文。要求考生写一封信,申请加入学校招募的志愿者,去帮助留学生参赛。
【详解】1. 词汇积累
想要做某事:would like to do sth.→feel like doing sth.
帮助:help→assist
参加:participate in→take part in
对……感兴趣:have an interest in→be interested in
2. 句式拓展
简单句变复合句
原句:Most importantly, I have a good command of English, so there is no difficulty for me to communicate with the international students.
拓展句:What’s the most important is that I have a good command of English, so there is no difficulty for me to communicate with the international students.
【点睛】【高分句型1】With the great fluency in English and the burning passion for sports, I suppose I am qualified to be a volunteer for the sports. (由省略连词that引导的宾语从句)
【高分句型2】Sincerely hope I can be accepted. (由省略连词that引导的宾语从句)
第二节(满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一个完整短文。续写的词数应为150左右。
A man came home from work late, tired and irritated (不耐烦的), to find his 5-year-old son waiting for him at the door.
"Daddy, may I ask you a question "
"Yeah sure, what is it " replied the man.
"Daddy, how much do you make an hour "
"That's none of your business. Why do you ask such a thing " the man said angrily.
"I just want to know. Please tell me. How much do you make an hour " pleaded the little boy.
"If you must know, I make $20 an hour."
"Oh," the little boy replied, with his head down. Looking up, he said, "Daddy, may I please borrow $10 "
The father was angry, "If the only reason you asked is that you can borrow some money to buy a silly toy or some other nonsense, then you march yourself straight to your room and go to bed. Think about why you are being so selfish (自私的). I work hard every day for such childish behavior." The little boy quietly went to his room and shut the door. The man sat down and started to get even angrier about the little boy's questions. "How dare he ask such questions only to get some money " he thought to himself. After about an hour or so, the man calmed down, and started to think: Maybe there was something he really needed to buy with that $10 and he really didn't ask for money very often. The man went to the door of the little boy's room and opened the door. "Are you asleep, son " he asked.
"No, daddy, I'm awake," replied the boy.
"I've been thinking, maybe I was too hard on you earlier," said the man. "It has been a long day and I took out my anger on you. Here's the $10 you asked for."
The little boy sat straight up, smiling. "Oh. Thank you, daddy!" he yelled. Then, reaching under his pillow he pulled out some crumpled (皱巴巴的) bills.
Paragraph 1:
The man, seeing that the boy already had money started to get angry again.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:
Not knowing what his son meant, the father just stood there, waiting for his boy's explanation.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】One possible version:
The man, seeing that the boy already had money started to get angry again. "How can you be so selfish Why do you want more money since you already have these bills " the father could hardly hold his anger back and inquired with two eyebrows knitted into one. With held-back tears in his eyes, the little boy slowly and carefully counted out his money, and then looked up at his father, replying, "Because I didn't have enough before, but now I do." with big blue eyes shining with tears.
Not knowing what his son meant, the father just stood there, waiting for his boy's explanation. Wiping away his tears and an innocent smile appearing on his face, the boy requested in a relieved voice, "Daddy, I have $20 now. Can I buy an hour from you Please come home early tomorrow. I want to have dinner with you." Hearing the boy's small but sincere request, the father couldn't hold back his tears. Realizing he was too busy with his business to spare some time with his beloved ones, he gathered his son into his arms and apologized again and again, "Sorry, and I promise I'll be back early tomorrow."
【解析】
【分析】本题是一篇读后续写,通过阅读文章可知,作者讲述了一个小男孩攒钱是为了想让父亲多陪陪他的故事。
【详解】1.段落续写:
①由第一段首句内容“父亲看到小男孩已经有钱了,又开始生气了。”可知,第一段可描写父亲看到小男孩有钱了,为什么还要钱,接下来围绕这一话题叙述。
②由第二段首句内容“父亲不知道儿子的意思,只是站在那里,等待儿子的解释。”可知,第二段可描写小男孩擦去眼泪,脸上露出了无辜的笑容,要求用手里的钱卖爸爸的时间,让爸爸和他一起吃晚饭,接着写爸爸听到这些话时的感受。
2.续写线索:向爸爸借钱——爸爸发现他有钱——问为什么借钱——买爸爸的时间——陪他吃饭——爸爸感悟
3.词汇激活(一个词汇要写出相近的表达)
行为类
①回答:reply/answer
②擦去:wiping away/sweep
③回家:come home/return home/get home
情绪类
①变得生气:get angry /get annoyed
②忍不住哭:couldn't hold back his tears / couldn't help crying
【点睛】[高分句型1] With held-back tears in his eyes, the little boy slowly and carefully counted out his money, and then looked up at his father, replying, "Because I didn't have enough before, but now I do." with big blue eyes shining with tears. (with的独立主格结构、because引导的原因状语从句和现在分词作伴随状语)
[高分句型2] Not knowing what his son meant, the father just stood there, waiting for his boy's explanation.(现在分词作伴随状语和what引导的宾语从句)
[高分句型3] Realizing he was too busy with his business to spare some time with his beloved ones, he gathered his son into his arms and apologized again and again, "Sorry, and I promise I'll be back early tomorrow.(现在分词作时间状语和省略that的宾语从句)海南省洋浦中学2023-2024学年度高三
第三次月考试题试卷
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题:每小题1. 5分,满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt
A. 19. 15 B. 9. 18 C. 9. 15
答案是C.
1. What will the speakers do tomorrow
A. Go out of city. B. Visit John. C. Have a meeting.
2. What time does Bobs Party start
A. At 7: 30. B. At 7: 00. C. At 8: 00.
3. What does the man do next
A. Stay in the office. B. Sign the document. C. Check the document
4. How does the woman feel in the classroom
A. Excited. B. Confident. C. Nervous.
5. Where does the conversation take place
A. In a market. B. In a hotel. C. In a taxi.
第二节(共15小题:每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What is Ben’s attitude to joining bird-watching
A. Favorable. B. Unsure. C. Disapproving.
7. What does Alisa offer to do for Ben
A. Buy a camera for him. B. Register for the weekend group.
C. Take some photos for him.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. Why is Jim leaving early
A. To avoid the heavy traffic. B. To read a novel at the airport.
C. To buy some gifts for his family.
9. What are the speakers mainly talking about
A. What to do next month. B. Where to go for holidays.
C. How to kill the waiting time.
10. What does Alice often do at the airport
A. Read a novel. B. Buy a gift. C. Write a to-do list.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. How long did Lucy Chan work in an oil company
A. Three years. B. Half a year. C. One and a half years.
12. Why did Lucy Chan go to New York
A. For marriage. B. For study. C. For work.
13. Why did Lucy Chan want to be an editor at the age of 12
A. Leading to self-improvement. B. Spreading knowledge.
C. Seeing her name on the magazine.
听第9段材料,回答第14至17题。
14. What seems to be Susan’s problem
A. She lacks exercise. B. She is homesick.
C. She can’t adapt herself to work.
15. How do Susan’s parents feel about their life
A. Happy. B. Tough. C. Bored.
16. What do the mans parents like doing best
A. Dancing. B. Playing chess. C. Drawing pictures.
17. What are the speakers mainly talking about
A. American family life. B. Their parents retired life.
C. The aging society.
听第10段材料,回答第18至20题。
18. When did Luo Yingjiu start the zoo
A At the age of 49. B. At the age of 82. C. At the age of 33.
19. What does Luo Wei hope to do after posting short videos online
A. Raise money for the zoo. B. Make people know her grandpa.
C. Gain public awareness of the zoo.
20. Why does the speaker give the talk
A. To tell how to run a zoo. B. To introduce a special zookeeper.
C. To encourage people to protect animals.
第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
The Biggest Stadiums in the World
People have been pouring into stadiums since the days of ancient Greece. In around 80 A.D., the Romans built the Colosseum, which remains the world’s best known stadium and continues to inform contemporary design. Rome’s Colosseum was 157 feet tall and had 80 entrances, seating 50,000 people. However, that was small fry compared with the city’s Circus Maximus, which accommodated around 250,000 people.
These days, safety regulations-not to mention the modern sports fan’s desire for a good view and comfortable seat—tend to keep stadium capacities(容量) slightly lower. Even soccer fans tend to have a seat each; gone are the days of thousands standing to watch the match.
For the biggest stadiums in the world, we have used data supplied by the World Atlas list so far, which ranks them by their stated permanent capacity, as well as updated information from official stadium websites.
All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport.
·Rungrado 1st of May Stadium, Pyongyang D.P.R. Korea. Capacity: 150,000. Opened: May 1,1989.
·Michigan Stadium Ann Arbor, Michigan, U. S. Capacity: 107,601. Opened: October 1, 1927.
·Beaver Stadium, State College, Pennsylvania, U. S. Capacity: 106,572. Opened: September 17, 1960.
·Ohio Stadium, Columbus, Ohio, U. S. Capacity: 104,944. Opened: October 7,1922.
·Kyle Field, College Station, Texas, U. S. Capacity: 102,512. Opened: September 24, 1927.
1. How many people could the Circus Maximus hold
A. 104,944. B. 107,601. C. About 150,000. D. About 250,000.
2. Of the following stadiums, which is the oldest
A. Michigan Stadium. B. Beaver Stadium. C. Ohio Stadium. D. Kyle Field.
3. What do the listed stadiums have in common
A. They host big games. B. They have become tourist attractions.
C. They were built by Americans. D. They are favored by architects.
B
Four years ago, Rome Leykin was on his way to work when he accidentally fell onto the tracks of Brooklyn's train as a subway was approaching. The incident resulted in the loss of both of his legs.
But surprisingly, with the loss of his legs, Leykin gained a new passion for racing. Before his accident, he wasn't really that athletic. He would just occasionally play basketball. But that all changed after he was introduced to hand cycling. “When I saw it, I was like, ‘Oh, this is great. You don't even need legs to use it. This is perfect.’” he said. “So, I got on it, I rode and fell in love with it right away.”
Within a few months, he completed the TD Five Boro Bike Tour. a 40-mile ride through New York City. After that, he did his first marathon in 2021. He fished that race in 2 hours and 11 minutes, placing 12th out of 38.
“I'm going to attend this year's marathon and take on challenges. My hands are on the wheel, my eyes are focused, and I think my time is going to speak for itself.” he said. He's made a significant commitment to training. He hand cycles at least 13.1 miles a couple times a week and spends a lot of time in the gym.
And he plans to keep pursuing his athlete goals. He wants to complete the Abbott Six-the world's six largest marathons. One day, he said, he'll maybe even make the Paralympics.
For those who might be following his journey, he hopes they will take some lessons from his story. “There will be ups and downs but the trend is what's important. Focus on the good,” he said. “And also, take your big problems and split them into small solutions. And then all of a sudden, your big problems turn into many small wins.”
4. What can we learn about Rome Leykin from paragraph 2
A. He once was an excellent basketball player.
B. He considered hand cycling difficult in the beginning.
C. He made hand cycling more popular among the disabled.
D. He showed an interest in hand cycling the moment he saw it.
5. How did Rome Leykin feel about the coming marathon
A. Worried. B. Curious. C. Confident. D. Nervous.
6 Which of the following can best describe Rome Leykin
A. Easy-going and reliable. B. Kind-hearted and helpful.
C. Open-minded and creative. D. Strong-willed and ambitious.
7. What message does Rome Leykin convey in the last paragraph
A. Stick to your dreams. B. Break down your goals.
C. Focus on your strengths. D. Achieve success at all costs.
C
First impressions can set a lasting tone, but there is often something doubtful. Psychologists have documented a phenomenon known as the liking gap, whereby two people meeting for the first time routinely underestimate how much their counterparts (对应方) like them. A new study finds that the liking gap occurs in group settings too and affects how well groups function.
In one experiment, the researchers divided 159 participants into groups of three and asked them to have a conversation. They then surveyed the participants individually about how much they liked each of their partners, how much they thought each partner liked them, and how much they thought their partners liked each other. On average, people liked their partners more than they believed their partners liked them, and thought themselves to be the least liked in the group.
In a subsequent experiment, the researchers asked similar questions of engineering students who had worked together in design competitions for varying lengths of time. Here, too, people tended to underestimate the degree to which they were liked, regardless of how long they had known their teammates — and their dim views of their own likability reduced their willingness to ask others for help, give honest feedback, and work together in the future.
A final experiment involving a broad sample of workers showed that the misperceptions (误解) were strongest among teammates and that they decreased team effectiveness and job satisfaction. It also found a possible explanation for the liking gap: People tend to focus on positive thoughts when reflecting on how much they like someone else “(I’m happy that she got a promotion”) but fall victim to more negative ones when considering how others view them ( “I got a promotion, so she might be green with envy”).
Managers should think carefully not just about how teammates regard one another but about how team members think they themselves are regarded, the researchers say; correcting misperceptions could boost team satisfaction and performance. “If only people knew how positively their teammates actually felt about them, they might communicate better, feel more included on their teams, and be happier overall with their jobs,” they write.
8. What does the liking gap refer to
A. A type of social anxiety disorder. B. Love among different age groups.
C. Misjudging others’ opinions of us. D. Holding back others’ evaluations.
9. What did the experiment in paragraph 2 reveal
A. People did not like to give honest comments.
B. People tended to think little of their partners.
C. People were quite demanding towards others.
D. People were not very confident about themselves.
10 What does the underlined word “dim” in paragraph 3 probably mean
A. Conflicting. B. Negative. C. Conventional. D. Strong.
11. What do the researchers suggest managers stress
A. Employees’ viewpoints on themselves.
B. The relationship between team members.
C. Employee promotion and job satisfaction.
D. Communication between leaders and employees.
D
When micro-plastics end up in farm fields, the pollution can damage plant growth. But two young researchers now report that combining fungi (真菌) with certain farm wastes can partly overcome that problem.
May Shin, 20, and Jiwon Choi, 18, met in a research design class at the Fryeburg Academy, a high school in Maine. May had desired to explore how micro-plastics might affect the ecosystem. Jiwon was crazy about plants and fungi. The young scientists cooperated to test how long-lived plastics might affect farm crops.
Scientists have shown certain fungi can aid root growth and a plant’s nutrient uptake. Those organisms are named arbuscular mycorrhizal fungi (AMF). Certain farm wastes, like straw, can provide nutrients to plants and help stabilize their roots. Such wastes are also known as mushroom substrate (基质) and people often grow mushrooms in them.
May and Jiwon planted over 2,000 scallion (大葱) seeds in pots of soil. Half the seeds got soil polluted with micro-plastics. The rest grew in plastic-free soil. The plants then were further divided into four groups. The young scientists added AMF to the soil in one group. Another group had a top layer of mushroom substrate. A third group got both treatments. The last group got none. For three weeks, the pair tracked how many scallions sprouted (发芽) in each group and measured the plants’ height once each week.
About twice as many scallions sprouted in clean soil compared to that containing plastic bits. But among plants surviving in the polluted soil, a combination of AMF and mushroom substrate helped them out. Those getting both treatments grew 5.4 centimeters per week. That was faster than either of the treatments alone or those getting none.
Jiwon and May then looked at the plant roots with a microscope. Where AMF had been added, it grew into those roots. That increased the scallion roots’ surface area, May said, which should promote their uptake of nutrients. So “I see this project as coming up with a sustainable solution for plant growth in polluted soils,” said May.
12. Why did May and Jiwon work together
A. To see the effects of long-lived plastics on farm crops.
B. To find the relationship between plants and fungi.
C. To design a research on the growth of plants.
D. To explore the way that the ecosystem works.
13. What is the author’s purpose in writing paragraph 3
A. To prove the existence of micro-plastics. B. To compare fungi with farm wastes.
C. To tell the advantages of farm wastes. D. To provide some related information.
14. What aspect of the study is the fourth paragraph mainly about
A. Its purpose. B. Its design. C. Its findings. D. Its reasons.
15. How can AMF and mushroom substrate make plants grow faster
A. By keeping the plants more resistant to pollution. B. By allowing the plants’ deep area more freedom.
C. By making nutrients more available to the plants. D. By exposing the roots to a larger surface area.
第二节(共5小题:每小题2. 5分,满分12. 5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Go on the Safest Trip
While travelling, there are many safety measures that all travelers should take, even if they’re heading out a nearby mountain for a camping trip, renting a seaside Airbnb, or choosing any other destination. ___16___
Don’t take the unfamiliar road. While part of the joy of exploring nature is seeing new and beautiful views, if your road trip includes a hike, stay on the marked path. Never give in to your curiosity to hike off-trail and in unfamiliar or unmarked areas. “___17___” Warned by Dr. Velimir Petkov.
Pack clothing. In the morning, when you set out on your adventure, your temperature will likely be comfortable. As the sun reaches its highest point, you’ll start to sweat inside your car. ___18___ That’s why experts recommend packing everything you need to stay comfortable, including clothing for different temperatures.
Make sure you get enough sleep. While many people have difficulty sleeping, plenty rest is necessary before a long car ride. “Do not drive while you are feeling sleepy. ___19___” Petkov recommended. He also noted that even if you get the benefits of seven to eight hours of sleep, a little coffee can never hurt.
Protect your skin. You may not consider the sun while sitting in the car. The sunlight can go right through window glass and cause you to burn. ___20___ Bahar Schmidt, founder of Eluxit Travel Agency, recommends making more efforts to protect your skin with sunscreen and drugs against insects.
A. You could get lost, injured or both.
B. It is a wise choice to wear strong shoes.
C. You would never enjoy the views without the tips.
D. If you feel like a rest, pull over and take a short break.
E. And at night, certain areas experience a sharp drop in degrees.
F. And mosquitoes are also drawn when you’re outdoors at night.
G. Advice is highly needed on everything about the safety of the rip.
第三部分语言运用(共两节,满分30分)
第一节 完形填空(共15小题:每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
I was working as a mechanical engineer, doing designing and product development at my company. I was really having a good time.
However, one day, I got a message for a ___21___ from my manager at 4:45 pm. I went into his office, and I saw someone from HR sitting beside him. My manager said,“Your ___22___ is not up to the mark. You always need help from others to complete your work. You aren’t working ___23___ . So this will be your___24___day.” I had___25___my hardest in the last 3 months and to hear something like that___26___my confidence. I tried to convince him but the___27___was final.
In this situation, I had two___28___. To feel sad for myself or to leave everything behind and go get what I was worth. I told myself that I___29___a job. I started____30____a new job actively. Putting in maximum effort, I got____31____. I made a record of 12 interviews in a week! I____32____several offers and accepted a new job! I was really____33____and proud of myself.
I just want to say that no matter how much you____34____, you can always get back up. I am proud of myself that I stayed____35____and got a new offer within a few weeks.
21. A. fight B. meeting C. discussion D. drink
22 A. fault B. ambition C. trick D. performance
23. A. carefully B. immediately C. independently D. creatively
24. A. first B. last C. second D. third
25. A. worked B. played C. studied D. read
26. A. gave B. broke C. increased D. rebuilt
27. A. score B. attack C. decision D. offer
28. A. reasons B. problems C. rules D. choices
29. A. needed B. found C. had D. liked
30. A. referring to B. applying for C. succeeding in D. adapting to
31. A. friends B. visitors C. ideas D. interviews
32. A. chose B. designed C. received D. sent
33. A. happy B. depressed C. optimistic D. astonished
34. A. disagree B. pay C. eat D. fall
35. A. bored B. nervous C. strong D. curious
第二节 语法填空(共10小题:每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面短文, 在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Written during the Period of Spring and Autumn and Warring States Period (ca. 479 BC-221 BC), the book, the Analects (论语)___36___(consider) among the most representative works of Confucian thoughts, and still has ___37___ great influence on Chinese culture and East Asia.
The Analects was ___38___(probable) written over a period of 30-50 years. ___39___(start) during the Spring and Autumn Period, the work of ___40___(collect) and organization of Confucian teachings was possibly completed during the Warring States Period. ___41___, the exact date of publication ___42___ the complete work is unknown. In China, the work has been by many believed to have been written by Confucius ___43___(he), but it has so far been unable to find a ___44___(rely) source, partly because of the disastrous book burnt by the First Emperor Qin Shi-Huang in 213 BC.
The chapters are grouped by ____45____(theme) of the Analects, but do not develop a structured discussion. Some scholars concluded’ that the book was not written by a single author, but is the collective work of several people.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
46. 我校运动会即将在11月底举行,现面向全校招募志愿者帮助留学生参赛。假如你是李华,请根据自己的情况用英语写一封电子邮件申请加入,内容包括:
1.个人优势;2.相关经历;3.应聘理由。
注意:
1.词数80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节(满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一个完整的短文。续写的词数应为150左右。
A man came home from work late, tired and irritated (不耐烦的), to find his 5-year-old son waiting for him at the door.
"Daddy, may I ask you a question "
"Yeah sure, what is it " replied the man.
"Daddy, how much do you make an hour "
"That's none of your business. Why do you ask such a thing " the man said angrily.
"I just want to know. Please tell me. How much do you make an hour " pleaded the little boy.
"If you must know, I make $20 an hour."
"Oh," the little boy replied, with his head down. Looking up, he said, "Daddy, may I please borrow $10 "
The father was angry, "If the only reason you asked is that you can borrow some money to buy a silly toy or some other nonsense, then you march yourself straight to your room and go to bed. Think about why you are being so selfish (自私的). I work hard every day for such childish behavior." The little boy quietly went to his room and shut the door. The man sat down and started to get even angrier about the little boy's questions. "How dare he ask such questions only to get some money " he thought to himself. After about an hour or so, the man calmed down, and started to think: Maybe there was something he really needed to buy with that $10 and he really didn't ask for money very often. The man went to the door of the little boy's room and opened the door. "Are you asleep, son " he asked.
"No, daddy, I'm awake," replied the boy.
"I've been thinking, maybe I was too hard on you earlier," said the man. "It has been a long day and I took out my anger on you. Here's the $10 you asked for."
The little boy sat straight up, smiling. "Oh. Thank you, daddy!" he yelled. Then, reaching under his pillow he pulled out some crumpled (皱巴巴的) bills.
Paragraph 1:
The man, seeing that the boy already had money started to get angry again.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:
Not knowing what his son meant, the father just stood there, waiting for his boy's explanation.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。