Unit 2(B卷·能力提升练)
班级________姓名________分数________
一、单项选择
1.Listen! ________ you ________ someone screaming
A.Are; hear B.Are; hearing C.Did; hear D.Do; hear
2.He ________ in his best clothes, ready for his evening out.
A.is dressing B.dresses C.is dressed D.dressed
3.—Excuse me, what time ________ the concert ________
—Well, in fact you’re twenty minutes late. It ________ at eight o’clock sharp.
A.did…begin; began B.does…begin; began C.did…begin; has begun D.does...begin; begins
4.Only through great ________ and hard work can you reach your final goal.
A.dream B.effort C.praise D.success
5.Mary asks me if I ________ to the zoo with her next Sunday. If it ________, I will go with her.
A.goes; is rainy B.will go; doesn’t rain C.will go; will rain D.goes; will be rainy
6.__________ is a good form of exercise for young and old .
A.The walk B.Walking C.To walk D.Walk
7.The teacher said the sun ________ in the east and ________ down in the west.
A.rises; goes B.raises; goes C.rised; went D.rose; go
8.—Excuse me, ________
— He has gone to the teachers’ office.
A.where has Mike been B.where is Mike C.where is Mike going
9.If you ________ the classroom, please turn off the light.
A.left B.are leaving C.leave D.leaves
10.— I’m not sure if he ________ tomorrow.
— Don’t worry. I think if he ________, he will give you a call.
A.will come; will come B.will come; comes
C.comes; will come D.comes; comes
二、完形填空
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A,B,C,D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Every student can learn rope (绳索) jumping. You can jump 11 or with your classmate. You can also help 12 a long rope for many others to jump over, one at a time. 13 you jump by yourself, you will need a short rope and it should be just long enough for your height (身高). Try ropes of 14 lengths (长度) until you find a 15 one for your height.
You should turn the rope slowly. You must turn it high enough to let you jump freely and safely. Turning the rope freely and safely 16 careful timing. In rope jumping, timing means turning the rope slowly enough for you to jump over at the right time without 17 your feet.
You will notice that when you jump rope, you breathe (呼吸) 18 and yours face has a healthy colour. But if you jump too many times at first, you will get too 19 . You must learn when to stop for a rest before you jump again. When you 20 , you can increase (增加) the number of times you jump without resting.
11.A.together B.alone C.quietly D.lonely
12.A.turn B.jump C.walk D.go
13.A.Because B.So C.After D.If
14.A.same B.different C.difficult D.strong
15.A.short B.long C.right D.wrong
16.A.stops B.needs C.makes D.gives
17.A.hitting B.watching C.noticing D.cheaking
18.A.slower B.sooner C.faster D.better
19.A.tired B.hungry C.sleepy D.bored
20.A.run B.pass C.dream D.practise
三、阅读单选
A
LIFE Wuhan Daily May 22nd, 2021 The step count app. (计步app) To keep healthy, many people go to work on foot. When they start walking, they open the step count app in their phones to record(记录) how many steps they walk that day. After a day’s walk, some people show the number on WeChat or Weibo. This can make them learn from each other and keep exercising. A reporter interviewed(采访) some people. “This helps me to exercise much and keep a good habit,” Miss Liu said. “We also have a group to encourage each other to keep exercising.” Mr. Wu likes to exercise. But in the past he was kind of lazy. “After I use the app, everything is different. It’s great to exercise with my friends.” he said. Walking is a relaxing and useful way to exercise. Both the old and the young like it. Recording the steps helps people develop(培养) good habit of walking and showing the number can make people more interested in walking. But don’t take the number too seriously(别太当真).
21.According to the news, We can know that ________.
A.the photo was provided by Wuhan Daily.
B.the news above comes from LIFE section
C.the news “The step count app.” was reported by Mr. Wu
D.the reporter interviewed some people on May 22nd, 2021
22.What does Miss. Liu think of a group to exercise
A.It helps them learn from each other. B.It makes them work even harder.
C.It encourages each other to keep exercising. D.It helps them chat with each other.
23.What does the writer think of showing the number of steps
A.It can make people show off on WeChat. B.It can help people walk instead of driving.
C.It can make people more interested in walking. D.It can help people change in many ways.
24.We can know from the news that ________.
A.Miss Liu was kind of lazy in the past B.Mr. Wu hates to exercise
C.The step count app is bad for your health D.Many people go to work on foot to keep healthy
25.The news mainly(主要地) tells us ________.
A.the step app helps us develop a habit of walking
B.people are using the app to record their step number
C.it’s great to exercise with friends in a group
D.lazy people will change after using the app
B
Swimming is not only good for the body, but also a great way to relax. Let’s get moving! I learn to swim this summer. I really want to play in the water, but I am afraid to go under the water. It is my first swimming lesson. My teacher is Mr Yang. He has a big and cool swimming pool. I enjoy swimming with my teacher. He teaches me a lot about the swimming. He teaches me to swim like a fish. It is interesting. I’m not afraid of the water now. Swimming is healthy for us. It is cool to swim when the weather is hot. Many people think swimming is very easy to learn. But it isn’t. I wanted toquitbefore, because it is so difficult. At last, I learned to swim and I enjoy it now. It is a good habit to swim every day. And I do it now. I want to be a good swimmer one day.
26.The writer learns how to swim in.
A.spring B.summer C.autumn D.winter
27.Why does the writer learn to swim
A.Because he likes Mr Yang. B.Because he thinks swimming is cool.
C.Because he really wants to play in the water. D.Because he likes water.
28.Mr Yang teaches the writer to.
A.go under the water B.swim like a fish
C.play in the water D.swim in hot days
29.What does the underlined word “quit” mean in Chinese
A.放弃 B.坚持 C.享受 D.忘记
30.What can we learn from the passage
A.The writer has a big pool. B.The writer swims every day now.
C.The writer is afraid of water now. D.Swimming is easy to learn.
C
Nick, 13, is tall and strong. He is good at running. Two weeks ago a new student came. His name is David. He is thin and short. He plays soccer well, and he can run very fast. Larry told Nick about it. Of course, Nick did not believe it.
“Why not have a race with him ” said Larry.
“Good idea!” said Nick. “I’ll have a race with him after school.”
After school, Nick went to the playground. He did some warm-up exercises for half an hour, and got ready for the race. He was sure that he could win it. Larry had to take part in a club activity that afternoon, so he could not watch the race between Nick and David.
That evening Larry went to see Nick. They began to talk about the afternoon race. Nick’s grandmother heard them in the next room. She came in and asked, “Which place ”
“The second place,” answered Nick.
His grandmother was very happy to hear that, and asked, “Which place did David win, then ”
“The last but one.”
31._______ is NOT mentioned(提到) in the passage
A.Nick B.David C.Larry D.Nick’s teacher
32.Nick did not believe Larry’s words because _______.
A.David is often ill B.David is short and thin
C.David is a new student D.he does not know David at all
33.Larry did not watch the race because he had to _______.
A.take part in a club activity B.do some warm-up exercises
C.see his grandmother D.prepare for his birthday party
34.The underlined part “The last but one” means “_______” in Chinese.
A.第二名 B.最后一名 C.倒数第二名 D.第三名
35.From the passage, we can know _______.
A.David was Nick’s friend B.David is good at running
C.Nick won the race D.Nick was very happy
D
Streetball is a city game. People play it on playgrounds and in gyms around the world.
Usually only one side of the court is used in the streetball, but the rules of the game are almost the same as basketball games. The number of players in a game may be only 2, and it is called one-to-one.
Sometimes there are also two teams of five players each. It is easy for you to join a streetball game. You only need to go to an outdoor court. If there are some teams playing, and they agree to let you take part in, then you have a chance to join any team.
Streetball is a very popular game in the world, and it is very popular with the young people. Some cities in the United States even have streetball programs on TV. It is said(据说) that this is a good way for young people to keep away from troubles such as crimes(犯罪) and drugs(毒品).
36.Where do people usually play streetball
A.On the hill. B.In the classroom. C.On playgrounds. D.In the water.
37.The rules of streetball games are almost the same as _______ games.
A.baseball B.football C.volleyball D.basketball
38.What does the underlined word “troubles” mean in Chinese
A.麻烦 B.荣誉 C.诱惑 D.纠缠
39.Why do people say the streetball game is good for the young people
A.Because it is very popular.
B.Because it can be played by two people.
C.Because it can make them strong.
D.Because it can keep them from some troubles.
40.What can we know from the passage
A.It’s not easy to join a streetball game.
B.The streetball game is only for good players.
C.The streetball is very popular with young people.
D.There are many programs on TV about the streetball game all over the world.
四、阅读回答问题
Tom is a basketball fan (迷). He is good at playing basketball. His favourite basketball player is Kobe. Tom is in our school basketball team. Every Friday afternoon, he plays basketball after class.
Daniel is Tom’s friend. He is not good at basketball, but he is very good at football. Ronaldo is his favourite football player. Daniel is in the school football team. He plays football with his friends every Tuesday afternoon.
41.What sport is Tom good at
42.Who is Tom’s favourite basketball player
43.When does Tom play basketball
44.Is Daniel good at basketball
45.Who is Daniel’s favourite football player
五、语法填空
单词填空。用括号中所给词的适当形式填空,使语篇意思完整,必要时请用否定形式。
Many students like 46 (watch) TV very much.But from Monday to Friday,they must 47 (go) to school.So on Saturday and Sunday they 48 (stay) at home and watch TV from morning to night.They don't know it's bad for their 49 (healthy).Usually children like to eat fish,meat and 50 (chicken).But they don't like vegetables 51 (and) fruit.But 52 (eat) more vegetables and fruit is better than eating meat.
At school the children only do some 53 (minute) of sport or 54 (not do) any sport.The teachers must know it isn't good for 55 (them) health.
六、完成句子
56.我们在学校图书馆举行一次图书销售。
We in the school library.
57.我们的英语老师曾梦想成为一名艺术家。
Our English teacher of being an artist.
58.王先生经常邀请朋友户外野餐。
Mr Wang often his friends a picnic in an .
59.你有英汉词典吗?
an English-Chinese dictionary
七、汉译英:整句
60.我弟弟希望能像成功的歌手那样唱歌。(like)
八、话题作文
61.假如你是Andy,根据实际情况先填写下面的表格,然后写一封电子邮件给你的网友Tommy,介绍你的校园生活。
要求:1.表格需填完整;所写邮件需包含表格内容;
2.词数:50左右。(开头和结尾已给出,不计入总词数)
Dear Tommy
I spend 8 hours at school. I like some parts of the day and I don't like others.
I love_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
E-mail me soon!
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.D
【详解】句意:听!你听到有人在尖叫吗?
考查时态。根据“...you...someone screaming”可知此处表示无意识的“听到”,hear表示无意识的“听见”时,不能用进行时,根据“listen”可知此处表示动作发生在现在,用一般现在时,主语I,变疑问句时借助助动词do。故选D。
2.C
【详解】句意:他穿上他最好的衣服,准备晚上出去玩。
考查时态和动词短语。be dressed in“穿着”;表示现在的状态,用一般现在时,主语“He”后用be动词is。故选C。
3.B
【详解】句意:——对不起,音乐会什么时候开始?——嗯,事实上你已经迟到二十分钟了。八点钟整开始。
考查时态。分析语境可知,提问者并不知道音乐会已经开始,单纯询问音乐会开始的时间,故排除一般过去时。根据“at eight o’clock sharp”可知,音乐会是在八点整已经开始,发生在过去,用一般过去时。故选B。
4.B
【详解】句意:只有通过巨大的努力和勤奋工作,你才能达到你的最终目标。
考查名词词义辨析。dream梦想;effort努力;praise赞扬;success成功。由“hard work”可推测要想达到最终目标,就要付出巨大的努力。故选B。
5.B
【详解】句意:玛丽问我下周日是否和她一起去动物园。如果不下雨,我将和她一起去。
考查时态。结合语境,第一句中“if”意为“是否”,引导宾语从句,主句是一般现在时,从句结合实际选择时态,根据“next Sunday”可知,第一空应使用一般将来时will do,排除选项A和D;第二句“if”意为“如果”,引导条件状语从句,遵循“主将从现”的规则,因此从句使用一般现在时。故选B。
6.B
【详解】句意:对于年轻人和老人来说散步是一种很好的锻炼形式。
考查非谓语动词。walk“步行,散步”,句子缺主语,根据“a good form of exercise”可知句子表达“散步”,walk用作名词时可以表示“散步”,但它是可数名词,单数形式常与不定冠词连用,排除D,这里没有特指的意味,所以排除A;另外动名词作主语表示抽象的一般行为,而不定式则表示具体某一次的动作,此处指的是一般的情况而非某次具体的行为。故选B。
7.A
【详解】句意:老师说太阳从东方升起,在西方落下。
考查宾语从句时态。根据“the sun...in the east and...down in the west.”可知,从句是事实真理,因此用一般现在时,主语“the sun”是第三人称单数,因此动词也用三单形式。故选A。
8.B
【详解】句意:——打扰一下,迈克在哪里?——他去了教师办公室。
考查动词时态。根据回答“He has gone to the teachers’ office.”可知,此处应该是问迈克现在在哪里,句子时态应用一般现在时,故选B。
9.C
【详解】句意:如果你离开教室,请关灯。
考查if条件状语从句。根据“if”可知,此句是一个条件状语从句;再者根据“条件状语从句的主祈从现原则”可知,主句 是祈使句,从句时态用一般现在时,主语you非三单,动词用原形,因此leave符合句意。故选C。
10.B
【详解】句意:—— 我不确定他明天是否会来。—— 别担心。我想如果他来了,他会给你打电话的。
考查宾语从句和条件状语从句。根据“I’m not sure”可知,此句是宾语从句,if意为“是否”;再者根据“tomorrow”可知,此句时态用一般将来时,因此第一空will come符合句意;根据“he will give you a call”可知,第二个if意为“如果”,是条件状语从句,结合“主将从现原则”,此空应用一般现在时,主语是第三人称单数,因此第二空comes符合句意。故选B。
11.B 12.A 13.D 14.B 15.C 16.B 17.A 18.C 19.A 20.D
【导语】本文介绍的是如何跳绳。你可以自己一个人跳或和同学一起跳,你也可以帮忙转动一条长绳,让其余的同学跳。如果你自己跳,你需要一根短绳子,绳子的长度应该与你的身高相称。试用几条不同长度的绳子,直至找到适合你用的为止。还要注意绳子转动的频率。应该学跳一会,休息一会儿,如果你坚持练习,你可以跳久一些都不会感到累。
11.句意:你可以单独地跳,也可以和同学一起跳。
together一起;alone单独地,副词;quietly安静地;lonely孤单的、寂寞的,形容词。根据“You can jump … or with your classmate.”结合语境及选项,可知是你可以单独地跳,也可以和同学一起跳。空格处修饰前面的动词,应该用副词,alone符合题意。故选B。
12.句意:你也可以帮其他许多人摇动一条长绳,让其他人一个个跳过去。
turn摇、旋转;jump跳;walk走;go去。根据“You can also help … a long rope for many others to jump over, one at a time.”结合常识可知,跳绳时要“摇、旋转”绳子,让其他人一个个跳过去,因此用turn。故选A。
13.句意: 如果你自己跳,你需要一根短绳子,绳子的长度应该与你的身高相称。
Because因为;So所以;After在……之后;If如果。根据“... you jump by yourself, you will need a short rope and it should be just long enough for your height (身高).”结合语境,可知此处应是if引导的条件状语从句,“你自己跳”是“你需要一根短绳子,绳子的长度应该与你的身高相称”的条件。故选D。
14.句意:尝试不同长度的绳子,直到找到适合你身高的。
same相同的,前面通常加the;different不同的;difficult困难的;strong强壮的。根据“until you find a … one for your height.” 直到你找到一个……你的身高,可知应是尝试不同长度的绳子,因此用different。故选B。
15.句意:尝试不同长度的绳子,直到找到适合你身高的。
short短的;long长的;right合适的;wrong错误的。根据上文“尝试不同长度的绳子”,结合“until you find a … one for your height.”可知是直到你找到一个适合你的身高的,因此用right。故选C。
16.句意:自由安全地转动绳子需要小心把握时机。
stops停止;needs需要;makes制作;gives给。根据“Turning the rope freely and safely … careful timing.”结合选项及常识,可知自由安全地转动绳子需要小心把握时机,此处应该是“需要”。故选B。
17.句意:在跳绳中,计时意味着慢慢地转动绳子,让你在正确的时间跳过去而不会碰到你的脚。
hitting撞击;watching看;noticing注意;cheaking检查。根据“for you to jump over at the right time”,以及后面的关键词“feet”,可知是让你在正确的时间跳过去而不会碰到你的脚,因此hitting符合题意。故选A。
18.句意:你会注意到,当你跳绳时,你呼吸更快,你的脸有一个健康的颜色。
slower较慢的;sooner更早地;faster更快地;better更好的。根据“You will notice that when you jump rope,”结合常识,以及前面的关键词breathe,可知当你跳绳时你的呼吸会更快,因此用faster。故选C。
19.句意:但是如果你一开始跳的次数太多,你会很累。
tired累的;hungry饿的;sleepy困的;bored无聊的。根据“But if you jump too many times at first,”结合常识,可知如果你一开始跳的次数太多的话,应是会感觉很累的,tired符合题意。故选A。
20.句意:如果你更多地练习,你可以增加在不休息情况下跳的次数。
run跑;pass经过;dream梦想;practise练习。根据下文“you can increase (增加) the number of times you jump without resting.”你可以增加在不休息情况下跳的次数,可知应该是如果你更多地练习,因此用practice。故选D。
21.B 22.C 23.C 24.D 25.A
【导语】本文是一篇新闻报道,介绍了计步app帮助人们养成了走路锻炼的习惯。
21.细节理解题。根据文章左上角“LIFE”可知,该新闻来自于生活版块。故选B。
22.细节理解题。根据刘小姐说的“We also have a group to encourage each other to keep exercising.”可知,她认为组队锻炼能够鼓励彼此坚持锻炼。故选C。
23.细节理解题。根据“showing the number can make people more interested in walking”可知,显示出步数能够让人们对走路感兴趣。故选C。
24.细节理解题。根据“To keep healthy, many people go to work on foot.”可知,许多人为了健康步行上班。故选D。
25.主旨大意题。根据“Recording the steps helps people develop(培养) good habit of walking”并结合全文内容可知,该新闻主要介绍了计步app帮助人们养成走路锻炼的习惯。故选A。
26.B 27.C 28.B 29.A 30.B
【分析】本文是一篇记叙文。文中介绍了作者学习游泳的故事。
26.细节理解题。根据“I learn to swim this summer.”可知,作者在夏天学游泳。故选B。
27.细节理解题。根据“I really want to play in the water, ”可知,作者学游泳的目的是想要在水中玩耍。故选C。
28.细节理解题。根据“He teaches me to swim like a fish.”可知,老师教作者像鱼儿一样游泳。故选B。
29.词义猜测题。根据后面的“because it is so difficult”可以推断,因为游泳太难,所以作者想放弃。故quit表示“放弃”,故选A。
30.推理判断题。根据“It is a good habit to swim every day. And I do it now.”可知,作者现在每天游泳。故选B。
31.D 32.B 33.A 34.C 35.B
【分析】本文是一篇故事类短文。介绍了发生在Nick和David之间的一次赛跑的故事。
31.细节理解题。根据短文的内容可知,本文没有提到Nick的老师。故选D。
32.细节理解题。根据His name is David. He is thin and short. 他的名字叫大卫。他又瘦又矮。可知,尼克不相信拉里的话,因为大卫又矮又瘦。故选B。
33.细节理解题。根据Larry had to take part in a club activity that afternoon, so he could not watch the race between Nick and David. 那天下午拉里不得不参加俱乐部的活动,所以他不能看尼克和大卫之间的比赛。可知,拉里没有看比赛,因为他必须参加俱乐部的活动。故选A。
34.词意猜测题。根据“The second place,” answered Nick.可知,Nick是第二名。因为只有Nick和David两人比赛,故David是第一名,也是倒数第二名。故The last but one的意思是:倒数第二名。故选C。
35.推理判断题。根据“The second place,” answered Nick.可知,Nick是第二名。可知,是David赢得了比赛,因此可以推知大卫擅长跑步。故选B。
36.C 37.D 38.A 39.D 40.C
【分析】本文主要介绍了街球,人们通常在操场上或者体育馆里玩。有时,一场游戏里有两个队,一个队有五名球员。这个游戏在年轻人中非常受欢迎,据说这是一个很好的方式可以让年轻人远离犯罪和毒品等问题。
36.细节理解题。根据People play it on playgrounds and in gyms around the world. 世界各地的人们在操场和体育馆里玩。故选C。
37.细节理解题。根据Usually only one side of the court is used in the streetball, but the rules of the game are almost the same as basketball games. 通常街球比赛只使用球场的一侧,但比赛规则几乎与篮球比赛相同。可知,街球与篮球比赛规则是一样的。故选D。
38.词义猜测题。句子It is said(据说) that this is a good way for young people to keep away from troubles such as crimes(犯罪) and drugs(毒品).的意思是:有人说,这是年轻人远离犯罪和毒品等麻烦的好方法。可知,单词troubles是“麻烦”的意思。故选A。
39.细节理解题。根据It is said(据说) that this is a good way for young people to keep away from troubles such as crimes(犯罪) and drugs(毒品). 有人说,这是年轻人远离犯罪和毒品等麻烦的好方法。故选D。
40.细节理解题。根据Streetball is a very popular game in the world, and it is very popular with the young people. 街球是世界上一种非常流行的运动,它深受年轻人的喜爱。故选C。
41.He is good at playing basketball. 42.His favourite basketball player is Kobe. 43.He plays basketball after class every Friday afternoon. 44.No, he isn’t. 45.His favourite football player is Ronaldo.
【导语】这篇短文主要介绍了汤姆擅长打篮球,他最喜欢的篮球运动员是Kobe,丹尼尔擅长踢足球,他最喜欢的运动员是罗纳尔多。
41.根据“He is good at playing basketball”可知,他擅长打篮球。故填He is good at playing basketball.
42.根据“His favourite basketball player is Kobe”可知,汤姆最喜欢的运动员是科比。故填His favourite basketball player is Kobe.
43.根据“Every Friday afternoon, he plays basketball after class”可知,汤姆周五打篮球。故填He plays basketball after class every Friday afternoon.
44.根据“Daniel is Tom’s friend. He is not good at basketball”可知,丹尼尔不擅长打篮球,题目应做否定回答,故填No, he isn’t.
45.根据“Ronaldo is his favourite football player”可知,丹尼尔最喜欢的足球运动员是罗纳尔多。故填His favourite football player is Ronaldo.
46.watching 47.go 48.stay 49.health 50.chicken 51.or 52.eating 53.minutes 54.don't do 55.their
【分析】这是一篇说明文,本文主要介绍了孩子们在家与在学校的一些生活、饮食习惯和运动状况。
46.句意:很多学生非常喜欢看电视。
watch动词,看;like doing喜欢做某事。故填watching。
47.句意:但是从周一到周五,他们必须去上学。
go动词,去;must情态动词,后跟动词原形。故填go。
48.句意:所以在星期六和星期天他们呆在家里从早到晚看电视。
根据后文and watch可知,本处使用一般现在时态,动词使用原形。stay动词,停留。故填stay。
49.句意:他们不知道这是不利于健康的。
healthy形容词,健康的;health名词,健康。their形容词性物主代词, 后跟名词。故填health。
50.句意:通常孩子们喜欢吃鱼、肉和鸡。
chicken不可数名词,鸡肉。故填chicken。
51.句意:但他们不喜欢蔬菜和水果。
and与or都是并列连词,or用在否定句中。故填or。
52.句意:但是多吃蔬菜和水果比吃肉要好。eat动词,吃;eating动名词。
本处是动名词作主语。故填eating。
53.句意:在学校,孩子们只做几分钟的运动或不做任何运动。
minute可数名词,分钟; minutes名词复数。some+可数名词复数/不可数名词。故填minutes。
54.句意:在学校,孩子们只做几分钟的运动或不做任何运动。
根据语境可知本句为一般现在时态的否定句,主语为the children,谓语动词为do。所以否定形式为don’t do。故填don’t do。
55.句意:老师们必须知道这对他们的健康不利。
them代词宾格,他们;their形容词性物主代词,他们的,后跟名词。故填their。
56. have a book sale
【详解】由题干和英语翻译可知,“举行一次图书销售”译成:have a book sale;结合语境分析,此题为一般现在时,主语we是复数,因此谓语用动词原形。故填have;a;book;sale。
57. used to dream
【详解】根据中英文可知,此处空对应的中文为“曾梦想”,used to do sth“过去常常做某事”,dream of“梦想”。故填used to;dream。
58. invites to have open area
【详解】根据中英文对比可知,前三空应填“邀请……去野餐”的英文表达,invite sb. to do sth.“邀请某人做某事”,have a picnic“去野餐”;根据“often”可知,此句时态应用一般现在时,主语“Mr Wang”是第三人称单数,谓语动词invite应用其单数形式invites。结合空前不定冠词an和中文提示“户外”可知,后两空应填“open area”。故填invites;to;have;open;area。
59. Do you have
【详解】根据语境是一般现在时态的一般疑问句,you作主语,你;have作谓语,有;一般疑问句借助助动词do构成。其结构是Do+主语+动词原形+其他?故填Do you have。
60.My brother hopes to sing like the successful singers/a successful singer.
【详解】“我弟弟”my brother;“希望做某事”hope to do sth.;“唱歌”sing;“像……那样”like;“成功的歌手”the successful singers/a successful singer。根据汉语意思可知用一般现在时,主语my brother后接动词第三人称单数形式hopes。故填My brother hopes to sing like the successful singers/a successful singer.
61.Dear Tommy
I spend 8 hours at school. I like some parts of the day and I don't like others. I love reading because I can learn a lot about the world from it. My favourite activity is morning exercises, because they are good for us. They can help us get ready for the day. I also love drawing. It’s fun. But I don’t like singing because I am not good at it. I think it’s boring. I don’t like playing soccer, either, I think it’s too different for me. This is something about my school life. What about you
E-mail me soon!
Yours
Andy
【详解】这篇作文要求我们以Andy的身份给网友Tommy写一封电子邮件,告诉他你的校园生活。题目中有一张表格,但是不完整,学生们需要先把表格补充完整,然后再将信息用英语表达出来。仔细审题可知,这张表格需要介绍的是我们在学校里喜欢做的事情和不喜欢做的事情,喜欢做的事情介绍三个,不喜欢的两个,并说明理由。具体的写作内容学生们可以自由发挥。写作时需要注意:首先确定文章的时态和人称;通过分析可知,这篇短文应主要以第一人称I叙述,一般现在时态。注意正确使用be动词和其他实意动词的形式。其次需要注意正确的表达;英语的表达习惯和汉语是不同的,不能逐词翻译,写汉语式的英语,应从句子的整体考虑,使用恰当的词汇和句型,以及正确的句子结构。最后应注意表达的连贯性和语句的通顺,使用一些好的短语和句型,长短句结合、简单句和复合句结合,并注意语句之间使用恰当的连接成分。
【点睛】这是一篇优秀的作文。首先短文内容完整、充实,符合题目的要求。短文中作者介绍了自己最喜欢做的事情和不喜欢做的事情,并阐述了原因,理由充分、合理。其次短文结构清晰,叙述有条理。作者先讲述了自己喜欢做的事情;然后是不喜欢做的事情。结尾有总结句,并反问对方的情况,与对方有互动。第三,短文中句式多变,力求用不同的词汇、句型表达,语句通顺,语法规范、准确,使用了正确的人称和时态。文章中还有一些好的句型,如I love reading because I can learn a lot about the world from it. My favourite activity is morning exercises, because they are good for us.两句话中使用了原因状语从句;But I don’t like singing because I am not good at it. I think it’s boring. I don’t like playing soccer, either, I think it’s too different for me中使用了句型like doing sth.、连词But表示转折,以及短语be good at, either, too difficult for me等等。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
