Unit 6 Food and Lifestyle B卷能力提升练 单元测试(含解析)

Unit 6(B卷·能力提升练)
班级________姓名________分数________
一、单项选择
1.—May I ______ your bike, Celina
—Sure. But you can ______ it for just a week.
A.keep; borrow B.borrow; return C.borrow; use
2.So many factories are here. Maybe there will be much ________ in the air here.
A.pollute B.pollution C.polluted D.more polluted
3.—There is _______ food in the fridge.
—OK, I will buy something to eat and _______.
A.a little, two glasses of milk B.little, two glasses of milk
C.few, two glasses of milks D.a few, two glasses of milk
4.If we want to keep fit, we should play ________ computer games and do ________exercise.
A.fewer, more B.less, more C.fewer, less D.less, fewer
5.The ________ teachers have two ________ to live in.
A.woman; room B.women; rooms C.woman; rooms D.women; room
6.There is really________ for improvement.
A.a room B.much room C.many room D.a lot of rooms
7.The Palace Museum is ________ from Sunshine School.
A.ten meters far B.ten meters away C.ten-meter D.ten meters far away
8.—Do you want to eat the ______
—Yes, I do. They are healthy vegetables.
A.chicken B.apples C.ice-cream D.carrots
9.—Does he have ________ interesting ________
—Yes. It’s ________ interesting.
A.an; work; an B.an; work; / C.an; job; / D./; job; /
10.—Where is your dictionary
— It's ________.
A.on the orange B.in the book C.in the cup D. on the sofa
二、完形填空
Mrs Wang is a 103-year-old lady. She lives in Nanjing now. People often ask her 11 she can keep 12 in her life. Mrs Wang says everyone 13 live over 100 if he eats healthy food and 14 some exercise every day.
As she sees, at first, 15 is very important. She always has a glass of milk and two eggs at about 8:00 a.m. Because 16 two things give her enough energy and protein(蛋白质). So she doesn’t often feel 17 in the morning. Then, she seldom(很少) has 18 for lunch and dinner, instead, she likes having more vegetables and rice. And 19 meals, she usually has an apple or a banana. She thinks vegetables and fruit can help 20 the dirt from her body more easily.
Exercise is another 21 thing. Mrs. Wang 22 plays Taiji or does square dance(广场舞) with her friends for half an hour every day. Her children always 23 about her health and safety, so they ask her to stay home. But she says no to them. Because doing exercise not only 24 a good body to her, but also makes her 25 .
11.A.how B.what C.when D.who
12.A.clean B.quiet C.lucky D.healthy
13.A.must B.can C.should D.need
14.A.makes B.does C.follows D.learns
15.A.dinner B.lunch C.supper D.breakfast
16.A.this B.that C.these D.it
17.A.Interesting B.relaxed C.tired D.funny
18.A.milk B.meat C.cake D.fruit
19.A.before B.after C.during D.at
20.A.cut B.put C.clean D.wash
21.A.bad B.real C.different D.important
22.A.neither B.either C.only D.just
23.A.worry B.talk C.think D.know
24.A.buys B.brings C.helps D.asks
25.A.sad B.happy C.worried D.cool
三、阅读单选
A
Do you know the benefits (益处) of potatoes It is nearly the king of all the vegetables and all the food.
As we know potatoes were first grown (种植) in Africa. Africa is the hometown of potatoes. Later potatoes were grown all over the world. First people only ate (吃) them uncooked. As the time passed, people learned to cook them delicious.
Now potatoes have become delicious food or cooked vegetables at table. Men and women, young and old enjoy eating them very much. It is said potatoes can be cooked into 400 kinds of cooked vegetables.
In the past some people thought (认为) they could make people fat and they were afraid of (害怕) eating them too often. But in fact, they do not make people fat but keep people thin. So you can enjoy them if you like.
26.________ is the hometown of potatoes.
A.Asia (亚洲) B.Europe (欧洲) C.America D.Africa
27.It is said potatoes can be cooked into ________ kinds of cooked vegetables.
A.400 B.300 C.200 D.100
28.Which of the following is right
A.Potatoes were first grown in Asia. B.Potatoes can make people fat.
C.Potatoes can make people sad. D.First people ate potatoes uncooked.
B
Have you ever wanted to stop eating something sweet but you couldn’t Can you eat a box of chocolate all by yourself
Can you say “no” to sweets at parties If you can’t, then perhaps you’re sugar addict (有瘾的人). Doctors say that people who often eat sweets can easily become addicted to sugar.
Sugar addiction is serious, because it can really damage your health and even cause (导致) death. Doctors say that we should eat healthy food, such as fruit and vegetables, and we shouldn’t eat a lot of sugar or fast food. But sugar addicts are difficult to follow the advice. Well, here is some useful advice for sugar addicts:
★ Eat some fresh fruit when you really want something sweet to eat.
★ Cut down on sweet food slowly. Don’t try to stop eating it all at once.
★ You have to tell your parents. They will help you give up (放弃) bad eating habits.
根据短文内容,选择最佳答案。
29.Who can become addicted to sugar easily
A.People who often eat sweets. B.People who eat lots of fast food.
C.People who don’t have healthy food. D.People who eat lots of fruit and vegetables.
30.What does the underlined word “damage” probably (可能) mean
A.Be kind to. B.Be good for. C.Be bad for. D.Be sorry for.
31.The doctor gives the following advice ________.
① We should eat chocolate to keep healthy.
② We shouldn’t eat a lot of fast food.
③ We have to give up bad eating habits by ourselves.
④ We should eat fresh fruit and vegetables to keep healthy.
⑤ We’d better cut down sweet food slowly.
A.①④⑤ B.②④⑤ C.①②③ D.②③④
32.What can we learn from the passage
A.Fresh fruits are the worst food for us. B.We should eat sugar to keep healthy.
C.Parents may help you give up bad eating habits. D.We can stop eating sweet food at once.
33.What’s the best title of the passage
A.Sweet Food B.Sugar Is Bad C.Sugar and Fast Food D.Sugar Addiction
C
Michelle, a famous lady, has found that more than 25% students are too fat in her country. It is a very serious problem. So she starts a health program to deal with it. The health program is to reduce (减少) the amount (数量) of fat students today and in the future.
The program will get families, schools, newspapers, magazines and TVs to join together and deal with the students’ obesity so that students will be at a healthier weight. The program includes: Food stores should sell healthier foods. Schools should serve healthier meals with less fat and should also offer gym classes.
The lady is trying to fight the students’ obesity all over the country because it can cause illnesses and higher health cost. She wants the students to eat right, exercise more and control (控制) their weight. She also wants the students to understand it is important to have less sweet food, and drink water, milk and fresh juice, but not to choose cokes. At the same time she has also set a good example by planting a vegetable garden. She hopes that the garden will encourage more people to plant one too.
The health program is really helpful to the students today and in the future. As she says, we cannot always build the future for youth, but we can build our youth for the future.
34.In Michelle’s country over ________ of the students are too fat.
A.75% B.a quarter C.a half D.15%
35.The word “obesity” in the second paragraph means ________ in Chinese.
A.厌食症 B.抑郁症 C.肥胖症 D.强迫症
36.What does the lady want the shops to do
A.To offer gym classes. B.To plant a vegetable garden.
C.To serve meals with less fat. D.To sell healthier foods.
37.What can we learn from the underlined (下划线的) sentence in the last paragraph
A.Students’ future is not important. B.Students will control their weight in the future.
C.All the students will have a better future. D.Students should have healthier meals for the future.
38.What’s the main idea of the passage
A.The lady introduces healthy drinks. B.The lady cares about food cost.
C.The lady fights obesity in students. D.The lady sets a good example by planting a garden.
D
One way that scientists learn about man is by studying animals. In this lab, the scientists are studying the relationship between diet and health. They are studying the relationship between the amount of food the mice eat and their health. The mice are in three groups. All three groups are receiving the same healthy food. The first group is eating one cup of food each day, the second group is eating two cups, and the third group is eating three cups.
After three years, the healthiest group is the one that is only eating one cup of food each day. The mice in this group are little thinner. But they are more active. Most of the day, they are running and playing with one another. Also, they are living longer. Mice usually live for two years. Most of the mice in this group are still alive after three years.
The second group of mice is receiving more than the other two groups. Most of the day, these mice are eating and sleeping. They are not very active. These mice are living longer than the scientists though about a year and a half. But they are not healthy. They are sick more often than the other two groups.
39.Each group of the mice is given ________ amount of food every day.
A.the same B.a different
C.a small D.a large
40.The experiment lasted for at least ________ years.
A.one and a half B.two
C.two and a half D.three
41.The underlined word “they”in the second paragraph refers to ________.
A.the scientist B.the mice in the first group
C.all the mice D.the mice in the last group
42.The best title for the passage is “________”.
A.Man and Health B.Diet and Animals
C.Diet and Health D.Animals and Human Beings
43.The result of the experiment mainly shows that ________.
A.eating less food is likely to bring longer life B.the mice eat more food than the scientists
C.the mice live longer than the scientists thought D.doing more exercise can make us healthier
四、多任务混合阅读
阅读短文,然后按要求完成下列小题。
Samuel: I think I’ll have a hamburger, some chocolate cake and a large cola. How does that sound to you
Doris: That sounds (A) terrible! I’ll have a chicken sandwich, a salad, an apple and a glass of lemon tea. I’ve decided not to go (B) ________ fried food and soft drinks.
Samuel: Since when
Doris:Since I had a close look at their body by a doctor. The doctor said that (C) 我需要减肥by avoiding fat, oil and sugar. He also stated that it’s necessary for me to have a more balanced diet.
Samuel: What’s a balanced diet
Doris: A balanced diet means having different kinds of healthy food every day. Research shows that each day you should have plenty of fruit, vegetables and grain products such as noodles and bread. And, in general you should have fewer dairy products and eggs, and less meat.
Samuel: But I believe my diet is balanced.
Doris: Really Do you remember what you had today
Samuel: Oh, the (D) usual things. For breakfast, I had fried eggs and a large cup of coffee with a lot of milk and sugar. (E) Then I paid for myself some ice cream for a snack.
Doris: And for lunch
Samuel: For lunch, I had six chicken wings and a cola.
Doris: I don’t understand how that is a balanced diet!
Samuel: Well, I have many different kinds of food every day.
Doris: (F)________ you have many different kinds of food, all of the food is unhealthy for you.
Samuel: OK. You’re right I’ll change my diet. Tomorrow here comes my hamburger and chocolate cake.
44.写出文中划线部分(A)和(D)的同义或近义词: ;
45.在文中(B)和(F)的空白处分别填入合适的单词: ;
46.将文中划线部分(C)译成英语:
47.将文中划线部分(E)改写为:Then I myself some ice cream for a snack
48.从文中可以概括本文中心的句子:
五、短文语境提示填空
请用适当的词完成下面的短文,并把所缺单词填写在答题卡指定的位置上。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。
How healthy are you Before answering this 49 , think about what you ate today. Did you have hamburgers If you did, do you eat 50 more than once a week If the answer to both the questions is “yes”, you need to stop and think 51 your food. Food is one of the most important things to help you keep 52 . If you eat too 53 junk food, then it can make you ill. How much 54 did you get last night A boy or a girl of your age 55 at least 8 hours’ sleep every night. Worrying about school often means (意味着) that you can’t sleep well, 56 you should try not to worry about school too much. 57 last question is “How much exercise do you take every day ” We should 58 at least 20 minutes’ exercise three times a week.
If we think carefully about the food we eat, the amount (量) of sleep we get and the exercise we do, we will be much healthier.
六、完成句子
59.本学期我们为你们准备了一些有趣而好玩的事情。
We have some and for you this term.
60.没人相信湿的火柴会燃烧。
Nobody that can .
61.我们应该闭上眼睛做眼保健操。
We should do eye .
62.戴维询问了排球明星辛迪·史密斯关于她的饮食习惯的问题。
David the volleyball star, Cindy Smith, about her .
63.那些钥匙是什么颜色的?
What color
七、电子邮件
64.假如你是李华,你的美国朋友Lucy对中国的饮食文化特别感兴趣,你想向她推荐热爱美食的表姐小美,小美经常在视频中分享一些中餐的烹饪方法,请根据以下提示给Lucy写一封邮件,向她介绍小美。
About Xiao Mei
Age: 25 years old From: Beijing
Job: a teacher of a cooking school
Looks: tall and thin, long brown hair, big eyes
Her videos: 1. She cooks Chinese food (noodles, dumplings...)
2. The dishes are easy to learn
Dear Lucy,
How is it going I know that you like Chinese food very much. I’d like to introduce my cousin Xiaomei to you. She is good at cooking Chinese food.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.C
【详解】句意:——我能借用一下你的自行车吗,Celina?——当然。但是你就可以用一周。
考查动词辨析。keep保留;borrow借入;return归还;use使用。第一个空指借入,用borrow;第二个空,根据“for just a week”可知动词用延续性动词。故选C。
2.B
【详解】句意:这里有如此多的工厂。也许这里的空气中将会有许多污染物。
考查不可数名词。pollute“污染”,动词;pollution“污染物”,不可数名词;polluted“污染”,动词过去式/过去分词;more polluted“被污染更严重的”,形容词比较级。根据“there will be much...in the air”意为“空气中将会有更多的……”,结合句意以及much修饰不可数名词的用法,空格处应填入不可数名词。故选B。
3.B
【详解】句意:——冰箱里几乎没有食物了。 ——好的,我去买些吃的和两杯牛奶。
考查不定代词和不可数名词以及数的表达。a little一些,修饰不可数名词;little几乎没有,修饰不可数名词;a few一些,修饰可数名词;few几乎没有,修饰可数名词。第一空后“food”表示“食物”,是不可数名词,且表示冰箱“没有食物了”,因此第一空是little;第二空表示“两杯牛奶”,milk是不可数名词,因此正确表达是“two glasses of milk”。故选B。
4.A
【详解】句意:如果我们想保持健康,我们应该少玩电脑游戏,多锻炼。
考查代词辨析。fewer较少的,修饰可数名词复数;more更多的,修饰可数名词复数或不可数名词;less较少的,修饰不可数名词;“computer games”是可数名词复数,应用fewer修饰,排除B、D;exercise“锻炼”,是不可数名词,根据“If we want to keep fit”可知,应是多锻炼,用more修饰。故选A。
5.B
【详解】句意:女教师有两个房间住。
考查名词的用法。woman是名词,女人,妇女;作定语时和后面的名词保持一致,teachers是复数形式,此处用woman的复数形式women,排除AC;two是数词,两个,后加名词复数形式, room是名词,房间,此处用rooms,排除D,故选B。
6.B
【详解】句意:确实有很大的改进空间。
考查名词的用法。room是名词,“房间”,是可数名词;“空间”,是不可数名词,a room一个房间;much room许多空间;many room语法错误;a lot of rooms许多房间。根据谓语动词是is,此处是空间,much room许多空间,符合题意,故选B。
7.B
【详解】句意:故宫博物院离阳光学校十米远。
考查距离的表达方法。根据英语表达习惯,表达具体的距离时,应用“基数词+距离单位复数形式+(away)”结构,不能接far,但是可以接away,也可以不用away。故选B。
8.D
【详解】句意:——你想吃胡萝卜吗? ——是的,我想吃。它们是健康的蔬菜。
考查名词辨析。chicken鸡肉;apples苹果;ice-cream冰淇淋;carrots胡萝卜。根据“They are healthy vegetables.”可知,只有胡萝卜是一种蔬菜。故选D。
9.C
【详解】句意:——他有一份有趣的工作吗 ——是的。工作很有趣。
考查名词辨析和名词的数。work意为“工作”,不可数名词,不能用冠词修饰,排除A/B;job意为“工作”,可数名词,一份工作要用不定冠词修饰,interesting是以元音音素开头的,因此用冠词an。故选C。
10.D
【详解】句意:——你的字典在哪里?——在沙发上。
考查介词短语。on the orange在橘子上;in the book在书里;in the cup在杯子里;on the sofa在沙发上。根据“Where is your dictionary?”可知,问的是词典在哪里,结合选项“在沙发上”符合题意。故选D。
11.A 12.D 13.B 14.B 15.D 16.C 17.C 18.B 19.B 20.C 21.D 22.B 23.A 24.B 25.B
【导语】本文讲述的是一位长寿老人的长寿秘诀——保持健康的饮食,并坚持做锻炼。
11.句意:人们经常问她怎样在生活中保持健康。
how怎样;what什么;when何时;who谁。根据句意可知,人们是询问她保持健康的方式,提问方式用how。故选A。
12.句意:人们经常问她怎样在生活中保持健康。
clean干净的;quiet安静的;lucky幸运的; healthy健康的。根据下文“if he eats healthy food and … some exercise”可知,她吃健康食物还做锻炼,所以是保持健康。故选D。
13.句意:王女士说如果每个人每天都吃健康的食物并能坚持做锻炼,都能活过100岁。
must必须; can能够;should应该;need需要。这里是王女士在介绍自己的长寿秘诀,“饮食健康和坚持做锻炼”表示的是为长寿提供了可能性,所以用can,表示“(表示可能性或机会)能够”。故选B。
14.句意:王女士说如果每个人每天都吃健康的食物并能坚持做锻炼,都能活过100岁。
makes 制作;does做;follows遵循;learns学习。do exercise“做锻炼”,固定短语。故选B。
15.句意:正如她所说,早餐很重要。
dinner正餐;lunch午餐;supper晚餐;breakfast早餐。根据下文“She always has a glass of milk and two eggs at about 8:00 a.m. ”可知,介绍的是她早上八点的饮食,所以是早餐很重要。故选D。
16.句意:因为这两样食物给她提供了足够的能量和蛋白质。
this这个,修饰可数名词单数;that那个,修饰可数名词单数;these这些,修饰可数名词复数;it它。根据“two things”可知,这里是修饰两个事物,用these。故选C。
17.句意:所以她早上很少感到累。
interesting有趣的;relaxed放松的;tired累的;funny滑稽的。根据上文“… two things give her enough energy and protein(蛋白质). ”可知,这两样食物给她提供了足够的能量和蛋白质,所以早上不会累。故选C。
18.句意:然后,她午餐和晚餐很少吃肉,而是吃更多的蔬菜和米饭。
milk牛奶;meat肉;cake蛋糕;fruit水果。根据下文“instead, she likes having more vegetables and rice.”可知,instead表转折,多吃蔬菜对应的就是少吃肉。故选B。
19.句意:并且饭后,她通常会吃一个苹果或一根香蕉。
before在……之前; after在……之后;during在……期间;at在……时。根据下文“She thinks vegetables and fruit can help … the dirt from her body more easily.”结合常识可知,吃水果能帮助身体排除垃圾,所以是饭后吃水果。故选B。
20.句意:她认为蔬菜和水果能帮助她身体更容易的清理垃圾。
cut切;put放;clean打扫;wash洗。这里是说蔬菜和水果能排除身体垃圾,就是帮助清理肠道的意思。故选C。
21.句意:锻炼是另一个重要的方面。
bad坏的;real真正的;different不同的;important重要的。根据第一段“Mrs Wang says everyone … live over 100 if he eats healthy food and … some exercise every day.”可知,饮食健康和坚持做锻炼是长寿的秘诀,所以对于保持健康是重要的。故选D。
22.句意:王女士每天都会和朋友们打太极或者跳广场舞半个小时。
neither两者都不;either(两者中)任何一个;only只有;just仅仅。根据句子结构可知,这里考查“either… or…或者……或者……”这个短语,表示她的锻炼方式是要么打太极,要么跳广场舞。故选B。
23.句意:她的孩子们总是担心她的健康和安全,所以他们让她待在家里。
worry担心;talk交谈;think想;know知道。根据句意可知,孩子们是担心她,用“worry about担心,担忧”这个短语。故选A。
24.句意:因为做锻炼不仅能带给她一个好身体,还能让她很开心。
buys买;brings带给;helps帮助;asks要求。这里考查“bring … sth. to sb. 把某物带给某人”这个短语,表示锻炼能带给她健康。故选B。
25.句意:因为做锻炼不仅能帮助她有个好身体,还能让她很开心。
sad伤心的;happy开心的;worried担心的;cool凉爽的。根据上文“ Mrs. Wang … plays Taiji or does square dance(广场舞) with her friends for half an hour every day. ”可知,此处是讲锻炼的好处,所以应该是很开心的。故选B。
26.D 27.A 28.D
【导语】本文主要介绍了土豆的种植历史、吃土豆的益处以及人们对它的喜爱。
26.细节理解题。根据“As we know potatoes were first grown in Africa.”可知,土豆最早是在非洲种植的。故选D。
27.细节理解题。根据“It is said potatoes can be cooked into 400 kinds of cooked vegetables.”可知,据说土豆可以煮成400多种熟菜。故选A。
28.细节理解题。根据“First people only ate them uncooked.”可知,最开始吃土豆的人吃的是未烹煮的土豆。故选D。
29.A 30.C 31.B 32.C 33.D
【导语】本文介绍了糖瘾、糖瘾的害处和对于有糖瘾的人的建议。
29.细节理解题。根据“Doctors say that people who often eat sweets can easily become addicted to sugar.”可知,经常吃糖果的人很容易对糖上瘾。故选A。
30.词义猜测题。根据“Sugar addiction is serious,以及even cause (导致) death. ”判断,这里的damage应该是“对……有害”,与be bad for近意。故选C。
31.细节理解题。根据“Doctors say that we should eat healthy food, such as fruit and vegetables, and we shouldn’t eat a lot of sugar or fast food.”医生说,我们应该吃健康的食物,如水果和蔬菜,我们不应该吃太多的糖或快餐。可知,②④⑤符合医生的建议。故选B。
32.推理判断题。根据“You have to tell your parents. They will help you give up (放弃) bad eating habits.”可以推出,父母可能会帮助你改掉不良的饮食习惯。故选C。
33.最佳标题题。根据“Have you ever wanted to stop eating something sweet but you couldn’t ”及短文的内容可知,本文介绍了糖瘾、糖瘾的害处和对于有糖瘾的人的建议。因此糖瘾作为本文的标题最合适。故选D。
34.B 35.C 36.D 37.D 38.C
【导语】本文主要讲述了著名女士米歇尔为了学生们的健康,启动了一项健康计划来解决肥胖这个问题。
34.细节理解题。根据第一段“Michelle, a famous lady, has found that more than 25% students are too fat in her country.”可知,在她的国家超过25%的学生肥胖,25%也就是四分之一。故选B。
35.词义猜测题。根据划线单词后“so that students will be at a healthier weight”可知此处是说让学生体重更健康,由此推断划线部分指的是应对学生们的肥胖问题。故“obesity”表示“肥胖”。故选C。
36.细节理解题。根据第二段“The program includes: Food stores should sell healthier foods.”可知食品店应该销售更健康的食品。故选D。
37.推理判断题。根据最后一段“As she says, we cannot always build the future for youth, but we can build our youth for the future.(我们不能总是为年轻人创造未来,但我们可以为未来培养我们的年轻人)”并结合全文内容可知健康计划就是为了学生的未来,而健康计划其中就包含健康饮食,D项表示“为了未来,学生们应该有更健康的饮食”,符合文意。故选D。
38.主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了米歇尔女士为了孩子们的健康,启动了一项健康计划与学生的肥胖作斗争的故事。C项符合文意。故选C。
39.B 40.D 41.B 42.C 43.A
【导语】本文是一篇科普知识阅读。本文主要讲述的是科学家们用老鼠做实验来研究饮食和健康之间的关系,科学家们将老鼠分为三组,每组给出不同量的食物,三年后实验结果表明,吃的量最少的那组更健康,活得更长久。
39.细节理解题。根据第一段最后一句“The first group is eating one cup of food each day, the second group is eating two cups, and the third group is eating three cups.”可知,三组老鼠每天给予了不同量的食物。故选B。
40.细节理解题。根据第二段第一句“After three years, the healthiest group is the one that is only eating one cup of food each day. ”可知,三年后出结果,也即是这项实验持续了三年。故选D。
41.词义猜测题。根据第二段第一句和第二句“After three years, the healthiest group is the one that is only eating one cup of food each day. The mice in this group are little thinner.”可知,每天只吃一杯食物的那组老鼠最健康,虽然这组有点瘦,但是他们最活跃。因而可以推测出they代表的是第一组的老鼠。故选B。
42.标题归纳题。根据第一段第二句“In this lab, the scientists are studying the relationship between diet and health.”可知,科学家在研究饮食与健康的关系,因此可以推断出本文的最佳标题为饮食与健康。故选C。
43.推理判断题。根据第二段可知,三年后实验结果表明每天只吃一杯食物的那组老鼠最健康并且活得最长久,故而推断出吃更少的食物可能会更长寿。故选A。
44. awful/bad/horrible common/ordinary/normal 45. near Although##Though 46.I needed to lose weight 47. treated to 48.What’s a balanced diet
【分析】本文是Samuel和Doris关于健康饮食的对话。
44.terrible表示“糟糕的”,同义词或近义词有awful/bad/horrible;usual表示“通常的;寻常的”,同义词或近义词有common/ordinary/normal。故填awful/bad/horrible;common/ordinary/normal。
45.根据上文“That sounds(A)terrible!”可知, (B)处指“决定不靠近油炸食品和软饮料”,go near表示“靠近”;根据“you have many different kinds of food”和“all of the food is unhealthy for you.”可知,前后句意上存在让步关系,用although或though来引导让步状语从句。故填near;Although/Though。
46.“我”I,“需要做某事”用need to do sth表示;“减肥”lose weight;主句是一般过去时,根据“主过从必过”可知,从句也用一般过去时。故填I needed to lose weight。
47.句中“paid for myself some ice cream”表示“给自己买了些冰淇淋”,也就是“用冰淇淋招待自己”,可以用短语“treat sb to sth”表示“用某物招待某人”,动词用过去式。故填treated;to。
48.根据“What’s a balanced diet ”及全文可知,本对话主要围绕“均衡饮食”展开的,所以本句应是全文的主题句。故填What’s a balanced diet
49.question 50.them 51.about 52.healthy 53.much 54.sleep 55.needs 56.so 57.The 58.do##take
【导语】本文主要讲述了要保持健康,就要考虑饮食、睡眠和锻炼等情况。
49.句意:在回答这个问题之前,先想想你今天吃了什么。根据“How healthy are you”可知是回答这个问题,this后加名词单数question“问题”。故填question。
50.句意:如果你吃了,你每周吃一次以上吗?根据“Did you have hamburgers If you did, do you eat”可知此处代指“汉堡包”,作宾语用代词宾格them“它们”。故填them。
51.句意:你需要停下来想想你的食物。根据“you need to stop and think...your food”可知是要思考一下自己的食物,think about“思考”。故填about。
52.句意:食物是帮助你保持健康的最重要的事情之一。根据“Food is one of the most important things to help you keep”以及上下文可知此处是“保持健康”,英文表达为“keep healthy”。故填healthy。
53.句意:如果你吃太多垃圾食品,那么它会让你生病。根据“If you eat too...junk food, then it can make you ill”可知是吃太多垃圾食品会让人生病,修饰不可数名词junk food用too much“太多”。故填much。
54.句意:你昨晚睡了多少觉?根据“A boy or a girl of your age...at least 8 hours’ sleep every night”可知此处是问睡了多少觉,sleep“睡觉”,不可数名词。故填sleep。
55.句意:与你同龄的男孩或女孩每晚需要至少8小时的睡眠。据“A boy or a girl of your age...at least 8 hours’ sleep every night”可知是需要至少8小时的睡眠,need“需要”,描述客观情况,用一般现在时,主语是“A boy or a girl”,谓语用第三人称单数。故填needs。
56.句意:担心上学往往意味着你睡不好,所以你应该尽量不要太担心上学。根据“Worrying about school often means (意味着) that you can’t sleep well...you should try not to worry about school too much”可知前后两句是因果关系,前因后果,用so连接。故填so。
57.句意:最后一个问题是“你每天锻炼多少?”last前加定冠词the,the last“最后的”,放句首首字母大写。故填The。
58.句意:我们应该每周至少进行3次20分钟的锻炼。根据“at least 20 minutes’ exercise”可知是进行锻炼,do/take exercise“锻炼”,should后加动词原形。故填do/take。
59. interesting fun things
【详解】由题干和英语翻译可知,“有趣而好玩”译成:interesting and fun,形容词,作定语;“事情”译成:thing,由some可知,这里需用复数。故填interesting;fun;things。
60. believes wet matches burn
【详解】根据中英文对照可知,第一空所缺单词是“相信”,用believe表示,该句描述的是一般性的事实,时态应为一般现在时,主句主语nobody为第三人称单数,谓语动词应用believes;第二空和第三空所缺单词是“湿的火柴”,用wet表示“湿的”,match表示“火柴”,为可数名词,应用复数形式matches;第四空所缺单词是“燃烧”,用burn表示,can为情态动词,后跟动词原形。故填believes;wet;matches;burn。
61. exercises with our eyes closed
【详解】exercise用于表达“眼保健操”时是可数名词,因此“做眼保健操”用“do morning exercises”;做眼保健操过程中伴随着“闭上眼睛”的状态,可用结构:with + 名词+(或代词) +过去分词,表伴随,此时,过去分词closed和前面的名词eyes是逻辑上的动宾关系。同时,“我们”做眼保健操过程中,应该闭上的是“我们”的双眼,因此应使用“our eyes”。故填exercises;with;our;eyes;closed。
62. asks eating habits
【详解】ask问,主语为“David”,故动词ask应用第三人称单数形式;eating habit意为“饮食习惯”,根据语境可知,此处指的饮食习惯不止一点,故名词habit应用复数形式。故填asks;eating;habits。
63. are those keys
【详解】句子的主语是“那些钥匙”,用指示代词“those”和复数名词“keys”。疑问句将be动词“are”放在主语前。故填are;those;keys。
64.
Dear Lucy,
How is it going I know that you like Chinese food very much. I’d like to introduce my cousin Xiaomei to you. She is good at cooking Chinese food.
She is 25 years old. She is from Beijing. Xiao Mei is a teacher of a cooking school. She is tall and thin, and she has long brown hair and big eyes. Xiao Mei’s videos are all about Chinese cooking, such as noodles, dumplings and some common home dishes. And through her videos, you will find it easy to cook Chinese food.
Yours,
Li Hua
【详解】1.题干解读:本文是一封电子邮件。根据提示介绍下热爱美食的表姐小美,将小美推荐给Lucy。
2.写作指导:本文时态采用一般现在时;人称采用第三人称。写作时涵盖所有的要点,不要遗漏,可适当发挥,使行文连贯,最后行文确保语句通顺,无单词语法错误。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。