单元综合提升练
Ⅰ.完形填空【主题:人与自我 自我介绍】
Good afternoon,boys and girls.My 1 is Cherry King.I am from the US,but now I am 2 China.My father and mother are here too.I am a 3 school student.I am in Class Three,Grade Seven.I have some good 4 at school.They are very friendly and 5 to me.I like them very much.Please look here.What is this Oh,it is my 6 .My mother buys the jacket for me.The 7 of it is red and yellow.And what’s that It’s a cup.Is it 8 cup too No,it is my brother’s.It is blue.He has 9 cups.One is blue and three are white.I have one cup.It’s green.
My WeChat number is 254265713.Do you want to 10 with me
1.A.phone B.name
C.school D.card
2.A.from B.at C.in D.for
3.A.middle B.first
C.last D.next
4.A.keys B.rulers C.cups D.friends
5.A.nice B.bad C.easy D.open
6.A.map B.jacket C.book D.pen
7.A.afternoon B.morning C.colour D.evening
8.A.her B.your C.his D.my
9.A.two B.three C.four D.five
10.A.make friends B.greet people
C.count numbers D.make mistakes
Ⅱ.(2025 廊坊霸州模拟)短文填空
I’m Li Mengjie.My family name is Li.My friends call 1. (I) Xiaojie.I’m a 2.
(China) girl.I have 3. good friend,Betty.She is 4. (real) beautiful.She’s 5.
the US.Betty 6. her parents live in China now.Betty 7. (like) China very much.8.
(she) favourite food is Beijing roast duck.Betty and I 9. (be) in the same class.We are 10.
(classmate).We often go home together.11. (Betty) brother is also in our school.He’s 12.
(fun).He always 13. (make) us laugh.He plays the violin very 14. (good) .He’s 15.
the school band.
Ⅲ.阅读理解【主题:人与自我 人物介绍】
A
Look at the boy! He is Tom.He is thirteen years old.He has a brother.His name is Ben.He is eleven.Their dad is in Beijing now.Tom likes red.He is in a red cap.
The girl is Alice Jones.She comes from Canada.She has long hair and big eyes.She likes green and she is in a green skirt.
This is Zhao Peng.He is from Beijing.His face is round and he has a small mouth.His English is good.
Hello! My name is John Brown.You can call me Mr Brown,but you can’t call me Mr John.I come from the UK.I come here to teach the students English.Zhao Peng,Alice and Tom are in my class.Welcome to our class!
1.Who has big eyes
A.Ben. B.Zhao Peng.
C.Alice Jones. D.Tom.
2.What can we know about John Brown
A.He is an English teacher.
B.He is Tom’s dad.
C.Ben is in his class.
D.He is from the US.
3.Which of the following is TRUE
A.John is Mr Brown’s first name.
B.Ben is thirteen.
C.Zhao Peng is not in Mr Brown’s class.
D.Alice likes red.
B(2025 邢台襄都区模拟)
Helen and Linda are good friends.They are 12.They are in the same class.They are in Class 5,Grade 7.They go to school five days a week.And they have seven classes a day.They have eight subjects.They are Chinese,English,maths,geography,history,music,art and PE.Helen likes English best and Linda likes maths best.The two girls usually help each other to study.
The two girls’ mothers are friends too.They like sports.So they often play sports with the two girls on weekends(周末).Linda’s mother likes tennis and Helen’s mother likes tennis too.
Can the two girls play tennis Sure,they play it well.On weekends,the four friends often play tennis in the morning and watch TV in the afternoon.They are relaxing(令人放松的)! The two girls like eating fruit(水果).After playing tennis,their mothers always make some fruit salad(沙拉) for them.How happy they are!
1.How old is Linda
A.10 years old.
B.11 years old.
C.12 years old.
D.13 years old.
2.What class are Helen and Linda in
A.Class 2. B.Class 4.
C.Class 5. D.Class 7.
3.What sport does Helen’s mother like
A.Ping-pong. B.Basketball.
C.Football. D.Tennis.
Ⅳ.(2025 邢台襄都区月考)阅读表达【主题:人与自我 人物介绍】
Friends are important(重要的) to us.They can help us when we are in need.Look! This is Xiao Ming.He is from Sichuan.He is thirteen years old.He is a student.He is in Class Three,Grade Eight.His student number is 786896886.He likes reading and swimming.Who’s she She is Ann.She is a nice girl.Xiao Ming and Ann are good friends.They often help each other.Ann is not good at Chinese.Xiao Ming often helps her with it.They are in the same grade,but not in the same class.Ann is in Class Four,Grade Eight.She is twelve.She’s from Canada.Her student number is 654784674.Now Ann and her mum are in Sichuan.Her mum is a good teacher.Her students like her very much.
1.What does Xiao Ming like
2.What isn’t Ann good at
3.What’s Xiao Ming’s student number
4.Which grade is Ann in
5.What do you think of friends Who is your good friend
Ⅴ.(2025 石家庄赵县模拟)补全对话
A:Hello,Joan!1.
B:That’s my good friend.
A:2.
B:Her name is Helen.
A:3.
B:She is twelve.
A:What class is she in
B:4.
A:Is she from Cuba
B:5. She is from America.
【详解答案】
Ⅰ.【语篇解读】本文是Cherry King的自我介绍。
1.B 解析:句意:我的名字是Cherry King。phone“电话”;name“名字”;school“学校”;card“卡片”。根据常识可知,Cherry King是名字。故选B。
2.C 解析:句意:我来自美国,但现在我在中国。from“从”;at“在”;in“在……里面”;for“为了”。表示在某个国家,要用介词in。故选C。
3.A 解析:句意:我是一名中学生。middle“中间的”;first“第一的”;last“最后的”;next“下一个的”。根据“I am in Class Three,Grade Seven.”可知,Cherry是一名中学生。故选A。
4.D 解析:句意:我在学校有一些好朋友。keys“钥匙”;rulers“尺子”;cups“杯子”;friends“朋友”。根据“They are very friendly...”可知,此处指Cherry在学校有一些朋友。故选D。
5.A 解析:句意:他们对我很友好。nice“友好的”;bad“坏的”;easy“容易的”;open“打开的”。根据“They are very friendly and...to me.”可知,Cherry的朋友很友好,and连接并列形容词,该空与friendly一样是形容人的品质的形容词。故选A。
6.B 解析:句意:哦,这是我的夹克衫。map“地图”;jacket“夹克衫”;book“书”;pen“钢笔”。根据“My mother buys the jacket for me.”可知,此处指Cherry的夹克衫。故选B。
7.C 解析:句意:它的颜色是红黄相间的。afternoon“下午”;morning“上午”;colour“颜色”;evening“晚上”。根据“red and yellow”可知,此处指夹克衫的颜色。故选C。
8.D 解析:句意:这也是我的杯子吗?her“她(的)”;your“你(们)的”;his“他的”;my“我的”。根据“Is it...cup too? No,it is my brother’s.”可知,杯子不是“我”的,是哥哥的。故选D。
9.C 解析:句意:他有四个杯子。two“二”;three“三”;four“四”;five“五”。根据“One is blue and three are white.”可知,哥哥有四个杯子。故选C。
10.A 解析: 句意:你想要和我交朋友吗?make friends“交朋友”;greet people“问候他人”;count numbers“数数”;make mistakes“犯错误”。根据上句“My WeChat number is 254265713.”可知,留下微信号码是为了和别人交朋友。故选A。
Ⅱ.1.me 2.Chinese 3.a
4.really 5.from 6.and 7.likes
8.Her 9.are 10.classmates
11.Betty’s 12.funny 13.makes
14.well 15.in
Ⅲ.A【语篇解读】本文是关于四个人的个人信息。
1.C 解析:细节理解题。根据表格第二栏中的“The girl is Alice Jones...She has long hair and big eyes.”可知,Alice Jones有一双大眼睛。故选C。
2.A 解析:细节理解题。根据表格第四栏中的“I come here to teach the students English.”可知,John Brown是一位英语老师。故选A。
3.A 解析:细节理解题。根据表格第四栏中的“My name is John Brown.”可知,John是布朗先生的名字。故选A。
B【语篇解读】本文主要介绍了两对好朋友——海伦和琳达以及海伦的妈妈和琳达的妈妈。
1.C 解析:细节理解题。根据第一段中的“Helen and Linda are good friends.They are 12.”可知,琳达12岁。故选C。
2.C 解析:细节理解题。根据第一段中的“They are in the same class.They are in Class 5,Grade 7.”可知,她俩在5班。故选C。
3.D 解析:细节理解题。根据第二段中的“Linda’s mother likes tennis and Helen’s mother likes tennis too.”可知,海伦的妈妈喜欢网球。故选D。
Ⅳ.1.He likes reading and swimming.
2.Chinese.
3.It is 786896886.
4.Grade Eight.
5.Friends are very important.My good friend is Li Lei.(答案不唯一,合理即可)
Ⅴ.1.Who’s that?
2.What’s her name?
3.How old is she?
4.She is in Class 1,Grade 7.
5.No,she isn’t.
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。

