2025--2026年七年级上学期人教版英语 能力提高综合练习1(含解析)

2025--2026年七年级上学期人教版英语 能力提高综合练习1【含答案WORD版版】
一、完形(15空)(本大题共1小题)
My name is Nancy White, and Nancy is my 1 name. I’m a(n) 2 girl. I come from Cambridge. It’s a small city in England. Now I want to tell you something 3 my family.
There are 4 people in my family—my parents, my two brothers and I. My 5 name is Paul. He is a P.E. teacher in No.1 Middle School. Every student can play sports 6 have fun in his P.E. class. My father is very good at 7 basketball, so many boys in his class get on well with him.
Emma is my mother. She 8 a nurse. She works in a 9 . She is a very beautiful (美丽的) 10 with big eyes and brown hair. She works from Monday to Friday, so she has little time to be with us. But on Saturday and Sunday, she spends (花费) most of her 11 with us. We read books, take some photos and cook 12 in the evening.
Peter and Michael are my brothers. They are in the 13 school, so they go to school together. After school, they 14 playing basketball with their classmates. They often watch (观看) 15 games on TV. They think the games are interesting.
1.A.family B.first C.last D.middle
2.A.American B.Canadian C.Chinese D.English
3.A.about B.at C.for D.on
4.A.three B.four C.five D.six
5.A.father’s B.cousin’s C.brother’s D.uncle’s
6.A.and B.but C.or D.so
7.A.buying B.doing C.having D.playing
8.A.can B.does C.is D.has
9.A.hospital B.school C.zoo D.restaurant
10.A.boy B.girl C.woman D.man
11.A.food B.vegetables C.money D.time
12.A.lunch B.breakfast C.dinner D.apples
13.A.different B.same C.right D.old
14.A.enjoy B.need C.help D.ask
15.A.volleyball B.basketball C.baseball D.soccer
二、完形(10空)(本大题共1小题)
Giraffe Lola wants to have fun with others. She thinks about joining a 16 . She goes to a tennis club first. Why Because she wants 17 tennis with her best friend Jane.
The teacher 18 to Lola, “You’re up there. The net (网) is down here. Sorry!” Lola has to go to the next club. There she sees some pandas playing soccer. She thinks it’s 19 .
“Excuse me, Miss. Can I play soccer 20 this club ” Lola asks the teacher. The teacher answers, “Sorry. You run too 21 with long legs.”
Then Lola sees 22 swimming club. She thinks she can do it easily. “Miss, can I swim ” Lola asks. “The pool is only 2 m, but you’re too tall. Sorry!” The teacher says.
Lola isn’t happy and 23 to a basketball club. There she sees her classmates.
“Come on, Lola!” Alan calls her. “We need you!” “Miss, 24 I too tall ” Lola asks. “No,” the teacher says. “For 25 club, you’re just good!”
16.A.club B.life C.reason D.activity
17.A.play B.to play C.plays D.playing
18.A.climbs B.remembers C.says D.reads
19.A.boring B.healthy C.delicious D.fun
20.A.in B.on C.under D.from
21.A.then B.hard C.fast D.pretty
22.A.a B.an C./ D.the
23.A.listens B.walks C.talks D.wants
24.A.am B.is C.be D.are
25.A.we B.us C.her D.our
三、完形(8空)(本大题共1小题)
请阅读下面短文,理解其大意,然后从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A mother goes home after a day’s work. Her 9-year-old son runs up to her. He wants to tell her something about his 5-year-old 26 .
“Bob writes on the 27 wall of the living room (客厅) with pencils. I tell him not to do it, 28 he doesn’t listen.”
She asks, “ 29 is he now ”
“In 30 room.”
“Bob Green!” the mother 31 her little son’s full name and comes into the room. She 32 him under the bed. In the next 10 minutes, the room is full of her shouting (叫嚷) at her little son.
Then she goes to the living room and sees the words on the wall. Then her 33 are full of tears (泪水). She sees “Happy Birthday, Mom. I love you!” on the wall.
26.A.cousin B.sister C.brother
27.A.white B.last C.nice
28.A.and B.so C.but
29.A.Who B.Where C.What
30.A.his B.my C.your
31.A.calls B.asks C.spells
32.A.helps B.finds C.knows
33.A.eyes B.ears C.hands
四、阅读单选(3题)(本大题共1小题)
Happy School LifeWhat’s your favourite subject Why
Jack from Grade 7, Class 2I like English best because it is fun for me. Our English teacher always tells us the best way to learn English is to use it. So I often read some English stories after class. I also try to talk with my classmates in English. I really want to improve (提升) my English.
Mike from Grade 9, Class 3My favourite subject is PE. And I am good at ball games like basketball, ping- pong and tennis. I like sports. It not only helps me ▲ , but also makes me make many friends. Sometimes I play basketball with my best friend Michael in PE classes. We all have a great time.
Joe from Grade 8, Class 1I like maths best. It’s difficult but interesting. Maths can exercise my brain (大脑) and make me clever.
34.(中考新考法·短语还原) Which of the following can be put in ________
A.be helpful B.keep healthy C.be polite D.keep quiet
35.What does Joe think of maths
A.Easy and interesting. B.Difficult and boring.
C.Easy but boring. D.Difficult but interesting.
36.In which unit of a textbook can we find this passage
A.Unit 1 Meeting friends. B.Unit 3 Playing sports.
C.Unit 5 Ways to learn English. D.Unit 9 Favourite school subjects.
五、阅读单选(4题)(本大题共1小题)
We share some things about our families in class today. Two students introduce (介绍) their families by using some family photos.
The first one is Philip. He is a 13-year-old boy and he lives a happy life. There are six people in his family. His grandparents is on the chair. His mother Lily is next to his grandma. She is a nurse in a hospital. His father Mark is beside his grandpa. He likes going hiking and climbing mountains on weekends. What about that girl She’s Philip’s sister. She likes to collect hats. There are about 50 hats in her bedroom. Who is the boy He’s Philip. He loves his family very much.
The next one is Anna. She has a big family. Here is a nice photo of her family. Her grandparents, parents, two cousins, and she are in the photo. Anna’s grandparents have three grandchildren. Anna and her cousin Sarah enjoy drawing. On Sundays, they often go to the park to draw pictures. Her cousin Frank loves science. He wants to be a scientist like Anna’s father. Every weekend, Anna and her cousins have a happy family time. They usually play sports and talk to each other.
37.How old is Philip
A.11. B.12. C.13. D.14.
38.The underlined word “collect” means “ ” in Paragraph 2.
A.收集 B.擅长
C.采摘 D.游览
39.Who likes drawing
A.Anna’s father.
B.Anna and Sarah.
C.Philip’s sister.
D.Anna and Frank.
40.Which of the following is TRUE according to the passage
A.There are five people in Philip’s family.
B.Anna has 50 hats in her bedroom.
C.Philip’s mother is a teacher in a school.
D.Anna’s father is a scientist.
六、阅读单选(5题)(本大题共1小题)
My name is Peter. I have two cousins. They are Mary and Bob.
Mary is my uncle’s daughter. She’s a nice girl. She is in Maple Middle School. She has four friends in the school. Her favorite color is yellow. She’s in a yellow jacket. She has a yellow schoolbag. And her pens, pencils and erasers are yellow, too. Her telephone number is 693-8749 and you can e-mail her at mary@.
Bob is my aunt’s son. He’s in Maple Middle School, too. He’s welcome in the school and he has many friends. His favorite color is brown. His ID card, schoolbag and watch are brown. His telephone number is 687-3694 and you can e-mail him at bob@.
41.The passage is mainly about(本文主要关于)________.
A.Mary’s uncle B.Bob’s school C.Peter’s cousins
42.Mary has ________ friends in the school.
A.no B.some C.many
43.What’s Mary’s telephone number
A.693-8749. B.687-3694. C.548-3796.
44.What color is Bob’s schoolbag
A.Yellow. B.Brown. C.Green.
45.What can we learn from the passage
A.Mary and Bob are in the same school.
B.Mary and Bob work in a middle school.
C.Mary and Bob like the same color.
七、阅读判断(本大题共2小题)
46.Jeff is a Chinese teacher. He works very long hours every day.
He gets up at five. He goes running at 5:15. It makes him feel (感觉) healthy. He reads books about history and art at six in the morning. He often says people should never stop learning. He eats breakfast at 6:30, and after that he goes to his school riding his old bike. His bike is old, but he still loves it.
He usually has three classes in the daytime (白天) and two in the evening. His students love his class. They say Jeff is good with them and teaches well. Jeff eats lunch and supper at school and gets home at about 8:30. He often watches TV or listens to music at home in the evening. After taking a shower at about 10:15, he goes to bed.
Sometimes I ask him.“Do you like your work ” “Yes! It’s a good job. Students make me feel young and happy.” he says.
40.Jeff works two hours every day.
41.The bike is so old that he doesn’t like it.
42.Jeff likes watching TV in the morning.
43.Jeff usually has five classes every day.
44.Jeff doesn’t like his job.
47.The words in the dictionary are in alphabetical order.
19.The word “awake” comes before the word “asleep”.
20.Dictionaries can help us understand the meaning of words.
八、阅读填表(本大题共1小题)
In Bangladesh,there are special schools called “floating (漂浮) schools.” Why are there such schools Because when it rains a lot, many roads become hard to travel. This makes it difficult for students to go to school. A group of kind people have a great idea to solve this problem (解决这个问题).
They change boats into schools. The floating school is a "school bus" and classroom all in one. Each boat has one teacher and one class. These boats can carry about 30 students each. Inside, there are computers, books, and other learning things. The boats have tables, chairs, and blackboards. The boats get power (电) from the sun. This means they can have classes in the day and even at night.
These schools are good for everyone. They help kids learn and make their lives better. They also help the whole village grow and become better. Floating schools are a smart way to keep the learning going,even when the weather (天气) is bad.
48.
49.
50.
51.
52.
九、阅读补全句子或短文(本大题共1小题)
阅读下面的语篇材料,根据所读内容,完成下列各题。
Do you like sports Here are two sports clubs for you.
Ball Game ClubDo you like ball games We have basketball, tennis, football and ping-pong for you. Let’s play them together!Age: all Where: gym When: Wednesdays and Fridays, 4:00 pm—5:00 pm Telephone: 353-7647 Kung Fu (功夫) ClubDo you want to do kung fu well You can have a lot of new friends in our club.Age: 13+ Where: sports centre When: Mondays, 11:00 am—11:45 am Telephone: 335-4746
53.Where do students in Ball Game Club meet
Students in Ball Game Club meet at the .
54.How old should students be if they want to join the Kung Fu Club
They should be .
55.How long can students do kung fu each time
Students can do kung fu for minutes each time.
56.If Teng Fei has free time in the afternoon, which club can he join
He can join the .
57.What can students do if they want to join these clubs
They can them.
十、阅读回答问题(本大题共1小题)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
Let’s Celebrate (庆祝)
For most kids, the best thing for their birthday is having a birthday party. But thousands of children never celebrate their birthday. Thanks to Paige Chenault and her Birthday Party Project, that is changing in the U.S.A.
Every month, the Birthday Party Project holds birthday parties for the homeless kids. For some kids, it is the first birthday party they have had.
The Birthday Party Project wanted to make every kid feel special (特别的). “Everyone is special,” Paige said. So she started the Birthday Party Project in 2012 and the group’s first celebration was at a homeless shelter (避难所) in Texas.
Today, the Birthday Party Project holds about 50 monthly parties in cities around the county. Nearly 10,000 kids have celebrated their birthday. Dipson, 8, is one of those kids. He lives in a homeless shelter in Minnesota. At a party in March, he and other kids played games and ate cakes. They also opened gifts. “It was very fun.” he said.
The Birthday Party Project has held parties for years. Kids always look forward to (盼望) them. “Mary people come to the party,” Paige said. “It brings the whole place together.”
There are many ways you can help other kids feel celebrated. Join the Birthday Party Project and visit the homeless shelters. Raise (筹集) money by holding sales of old clothes and other activities. Give gifts to a homeless shelter. Make birthday cards for kids living in difficult places. Everyone can join in!
58.Who does the Birthday Party Project hold birthday parties for every month
59.When did Paige Chenault start the Birthday Party Project
60.How many kids have celebrated their birthday with the help of the project
61.What do you think of the Birthday Party Project If you have a chance to help the project, what can you do (至少2条)
十一、多任务混合阅读(本大题共1小题)
Dear Steven,
How are you I am in Europe. I’m sitting in a small garden near the house now. The weather is nice. My friend Rosa is very friendly. She lives with her little son, Bob. He is seven years old this year. He is so cute.
Last Saturday, Rosa and I went to see a traditional dance on the square. We stayed there for four hours. I loved it! On Sunday, we went to have lunch in a restaurant. The food there is very good.
My friend Laura and I plan to go to the beach this Saturday. I like to enjoy the sunshine on the beach. We also want to ride horses on the farm this Sunday. I can’t wait to go there.
I really have fun in Europe and I love this place.
Yours,
Tina
(1题完成句子;2、3题简略回答问题;4题找出并写下全文主题句;5题将文中划线句子译成汉语。)
62.简答题
There is a near the house.
63.简答题
How long did Rosa and Tina stay on the square .
64.简答题
Where do Laura and Tina plan to go this Saturday .
65.简答题
.
66.简答题

十二、七选五(本大题共1小题)
For a kid, going to middle school on the first day is often a big challenge (挑战). You may have to find your new classroom, have more subjects and homework and so on. All these can scare (使害怕) you on the first day of school. 67
Get your things ready.
Before going to bed, you should think about what you’ll wear. 68 That way, you won’t forget anything.
69
You need to get up early, so you can have enough time to eat a big breakfast. You can have an egg, some bread and a bottle of milk. But don’t eat too much or too less.
Try to be brave.
Say “Hi” to your new classmates and new teachers bravely. 70 Taking part in some school activities can also help you make more friends.
After a week, you may find life in middle school interesting. 71 Also, you will grow up.
A.Eat breakfast.
B.Remember to pack (整理) your schoolbag.
C.Do morning exercises.
D.You may find life in middle school isn’t fun.
E.Here are some tips (建议) that can help you.
F.You will have new friends and learn more things.
G.Why not make new friends and talk with them at lunchtime
十三、选词填空(本大题共1小题)
从方框中选择恰当的单词完成短文
email, lost, English, last, keys, must, first, call, find, number
Hello, I’m Eric Bush. Eric is my 72 name. Bush is my 73 name. Yesterday afternoon, I 74 my schoolbag in the school library. I 75 find it. My notebooks, my pencil box, my 76 book and a set of 77 are in it. If you 78 my schoolbag, please 79 me. My telephone 80 is 489-2618. You can 81 me, too. My email address is eric1026@. Thanks.
十四、首字母填空(本大题共2小题)
82.Sorry, I f     your telephone number.Can you tell me again
根据短文内容及首字母提示,写出所缺单词,使短文完整、通顺。
Alice likes traditional clothes. Qipao is very p 83 in China and many people wear it, so Alice wants to buy one. Alice and her mum go into a qipao shop. When they try to look for qipao, a man says with a smile, “What can I do for you ” Alice says. “We need a qipao.”
Then the shopkeeper (售货员) shows them a qipao and says, “Look at this one. It’s m 84 of silk. And it’s j 85 110 yuan. You can try it on.”
Alice says, “I want a more breathable (透气的) m 86 .” Her mother says, “I a 87 with you. C 88 is more breathable. Is there any cotton qipao ” “Of course. How about this one It f 89 great. It sells for 300 yuan,” the shopkeeper says.
Alice wears it. Both she and her mum think it looks lovely, but it’s c 90 . Alice wants to see more and she says, “I want a loose one.” “Sure! What do you think of this one ” the man asks. After wearing it, Alice thinks it’s very s 91 and comfortable. Her mother thinks it makes Alice look s 92 .
Finally, they buy this qipao and they thank the shopkeeper before leaving.
十五、汉语提示填空(本大题共1小题)
根据中文提示填空,完成短文,每空一词。
Hello, everyone. I’m Gina. I’m a 93 (中间的) school student. Welcome to our school. This is our 94 (教室) and that is our 95 (棒球) center. You can find some nice books 96 (关于) many things in it. There are 97 (四个) computer rooms in our school. We all like them. There is a Lost and Found case in our school, 98 (也). Some 99 (铅笔), ID cards and erasers are in it. If you can’t find your things, you can 100 (请求) your teacher for help. Look, a boy in 101 (紫色) is playing basketball on the playground. He is my cousin, my uncle’s 102 (儿子). His name is Wang Peng. I love my new school and my new classmates here.
十六、语法填空(本大题共1小题)
I like the Wuzhen ancient town. Many people come 103 (visit) it every day. It is famous 104 its old buildings, bridges and the ways of life.
The town tells 105 (it) story through the old buildings. These old houses look very low 106 people want to keep their wooden style.
The town has some main areas, and Dongzha and Xizha are more popular. In my eyes, Dongzha is a great place to enjoy Wuzhen’s old buildings. These buildings can bring many visitors back to 107 old times. There are also some shows on boats. They are 108 (wonder). Some show traditional Chinese 109 (craft). Even if you have watched them many times, you’ll still enjoy 110 (watch) them. This area of the town is 111 (real) beautiful at night.
Here, free buses and boats run between Dongzha and Xizha. And it only 112 (take) about ten minutes to travel between the two e to have a trip, and you are sure to love Wuzhen.
十七、语境提示填空(本大题共1小题)
113.原文填空。(一空一词)
David: Hello, Cindy. What do you like for
Cindy: I love fruit. I it’s healthy.
David: OK. So what fruit do you like Do you like bananas
Cindy: Well, I don’t like bananas. But I like oranges and apples.
David: What lunch Do you like salad
Cindy: Yes, I like it.
David: Hmm...and do you like for dinner
Cindy: ...
十八、综合填空(本大题共1小题)
阅读下面的短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。
My Day
114 Saturday I get up 115 eight o’clock. I don’t go to school and I 116 (not have) music lessons or homework. My family and I 117 (have) a healthy breakfast. A healthy breakfast is important and it’s my 118 (favourite) meal. Then 119 (we) go swimming or play football.
In the afternoon I watch TV or play 120 my 121 (friend).
十九、选择补全对话(本大题共1小题)
A: Nice to meet you! I’m James.
B: 122
A: What’s your name
B: My first name is Gina and my last name is Green!
A: I see. 123
B: Yes, he is.
A: 124
B: No, it isn’t. It is Mr. Brown’s.
A: 125
B: It’s 876-0312.
A: Thank you.
B: 126
【选项】
A.What’s his telephone number
B.Is Mr. Green your father
C.Is this your father’s notebook
D.You are welcome.
E.Nice to meet you, too!
二十、填写句子补全对话(本大题共1小题)
根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。
A: Hi, John! 127 .
B: Nice to meet you, too.
A: 128
B: I started dancing at the age of four.
A: Did you like dancing when you were a kid
B: 129 . I was very interested in it. It was my hobby and now my job.
A: What did you do to become a good dancer
B: I worked very hard.
A: 130
B: I used to practise dancing twelve hours a day. But I didn’t feel tired. And I love music. I love playing music and listening to music.
A: Amazing! Then do you travel a lot as a dancer
B: Yes, I do.
A: 131
B: No, I often travel by plane.
二十一、根据情境写句子(本大题共1小题)
132.新老师问你几岁了,你这样回答:
二十二、根据图片写句子(本大题共1小题)
情境运用 请根据所给语句和图片信息,用完整句子完成情境交际。
133.
—What is the girl doing

134.

—No, I can’t. But Cindy can.
135.

—At seven o’clock.
136.
—What did they do yesterday

137.

—I’d like beef noodles, please.
二十三、用所给单词正确形式填空(本大题共1小题)
138.They do morning _________ (exercise) every day.
二十四、句子英译汉(本大题共1小题)
139.My favourite subject is English because it’s easy and interesting.
二十五、读写综合(本大题共1小题)
140.读下面的文章,请根据问题提示,尽可能用自己的话写出大意总结,词数不少于60,不多于80词。注意:在文章后标清你写的字数。
Steve Jobs was a co-founder of Apple Inc., one of the most valuable companies in the world, and he invented many of the electronic products that are part of everyday life for so many people today.
Steve’s life was not easy, however. He was given up soon after his birth and only met his birth mother and sister when he grew up. As a child, Steve was very smart but formal schooling didn’t suit him. He went to college for a short time, but stopped his studies soon because it was hard for his parents to afford it. He found a way to continue his education for another 18 months, although he never got a degree.
In 1976, Steve set up Apple Computer Inc. with two friends. The company became famous in a few years, but the sales of its first important product were not good. In 1996, he changed many things in the company, which became an international success story.
Steve Jobs was a leader who knew how to make teams achieve great results but he also had another side. He became angry easily and was often impatient. He would not stand anything that he didn’t think was perfect.
Although Steve wasn’t a perfect man, he is seen by many as the father of the digital revolution. His inventions and creativity have changed our way of life.
(1) Who was Steve Jobs Was Steve’s life easy
(2) Why did Steve stop his studies in college Did he continue his education
(3) What company did Steve set up in 1976 Did Steve get success
(4) How have his inventions influenced us
参考答案
一、完形(15空)
【知识点】家人和亲人、记叙文
【答案】
1.B 2.D 3.A 4.C 5.A 6.A 7.D 8.C 9.A 10.C 11.D 12.C 13.B 14.A 15.B
【分析】本文介绍了南希·怀特一家的情况。
【解析】1.句意:我叫南希·怀特,南希是我的名字。
family name姓;first name名字;last name姓;middle name中间名字。根据“My name is Nancy White”可知,Nancy是她的名字。故选B。
2.句意:我是一个英国女孩。
American美国的;Canadian加拿大的;Chinese中国的;English英国的。根据“It’s a small city in England.”可知,此句是说她是个英国女孩。故选D。
3.句意:现在我想告诉你一些关于我家庭的事情。
about关于;at在;for为了,对于;on在……上面。根据“tell you something”可知,此句是说告诉你一些关于我家的事情。故选A。
4.句意:我家有五口人——我的父母,我的两个兄弟和我。
three三;four四;five五;six六。根据“my parents, my two brothers and I”可知,此句是说家里有五口人。故选C。
5.句意:我父亲的名字叫保罗。
father’s父亲的;cousin’s表兄弟的;brother’s兄弟的;uncle’s叔叔的。根据“My father is very good at...”可知,此句是说父亲的名字叫保罗。故选A。
6.句意:每个学生都可以在体育课上做运动,玩得很开心。
and和,又;but但是;or或者,否则;so所以。“play sports”和“have fun”为并列关系,表示顺承关系。故选A。
7.句意:我的父亲非常擅长打篮球,所以他班上的许多男孩都和他相处得很好。
buying买;doing做;having有;playing玩。根据“basketball”可知,此句是说擅长打篮球,play basketball“打篮球”。故选D。
8.句意:她是一个护士。
can能够;does做;is是,主语为第三人称单数;has有,主语为第三人称单数。根据“a nurse”可知,此句是说她是个护士,主语“She”为第三人称单数,和系动词is连用。故选C。
9.句意:她在一家医院工作。
hospital医院;school学校;zoo动物园;restaurant饭店。根据“She...a nurse”可知,此句是说她在一家医院工作。故选A。
10.句意:她是一个非常漂亮的女人,有着大大的眼睛和棕色的头发。
boy男孩;girl女孩;woman女人;man男人。根据主语“She”可知,此句是说她是个非常漂亮的女人。故选C。
11.句意:但在周六和周日,她大部分时间都和我们在一起。
food食物;vegetables蔬菜;money钱;time时间。根据“But on Saturday and Sunday”可知,此句是说她花费大部分时间和我们在一起。故选D。
12.句意:我们在晚上读书,拍一些照片和做晚饭。
lunch午饭;breakfast早饭;dinner晚饭;apples苹果。根据“in the evening”可知,此句是说做晚饭。故选C。
13.句意:他们在同一所学校,所以他们一起上学。
different不同的;same相同的;right对的;old旧的。根据“so they go to school together”可知,此句是说他们在同一所学校。故选B。
14.句意:放学后,他们喜欢和同学们一起打篮球。
enjoy喜欢;need需要;help帮助;ask问。根据“playing basketball with their classmates”可知,此句是说他们喜欢和同学们一起打球。enjoy doing sth.“喜欢做某事”,故选A。
15.句意:他们经常在电视上看篮球比赛。
volleyball排球;basketball篮球;baseball棒球;soccer足球。根据“they...playing basketball”可知,此句是说他们经常在电视上看篮球比赛。故选B。
二、完形(10空)
【知识点】俱乐部/社团、记叙文
【答案】
16.A 17.B 18.C 19.D 20.A 21.C 22.A 23.B 24.A 25.D
【分析】本文讲述了长颈鹿洛拉想和别人一起玩,她考虑加入一个俱乐部。她先后去了网球俱乐部、足球俱乐部以及游泳俱乐部,都给拒绝了。最后,她来到篮球俱乐部,发现自己正合适。
【解析】16.句意:她想参加一个俱乐部。
club俱乐部;life生活;reason原因;activity活动。根据下文“She goes to a tennis club first.”可知,她想参加一个俱乐部。故选A。
17.句意:因为她想和她最好的朋友简打网球。
play玩,踢,原形;to play玩,踢,不定式;plays玩,踢,第三人称单数;playing玩,踢,分词形式。根据“wants”可知,want to do sth.“想要做某事”。故选B。
18.句意:老师对洛拉说:“你在上面。网在下面这里。对不起!”
climbs爬;remembers记住;says说;reads读。根据“‘You’re up there. The net (网) is down here. Sorry!’”可知,老师是对洛拉说。故选C。
19.句意:她认为这很有趣。
boring无聊的;healthy健康的;delicious可口的;fun有趣的。根据“There she sees some pandas playing soccer.”以及下文“‘Excuse me, Miss. Can I play soccer ... this club ’”可知,洛拉认为足球俱乐部有趣。故选D。
20.句意:“对不起,小姐,我能在这个俱乐部踢足球吗?”洛拉问老师。
in在……里面;on在……上面;under在……下面;from来自。根据“‘Excuse me, Miss. Can I play soccer ... this club ’Lola asks the teacher.”可知,此处洛拉询问能否在这个俱乐部里踢足球。故选A。
21.句意:老师回答说:“对不起。你长腿跑得太快了。”
then然后;hard努力的;fast快的;pretty漂亮的。根据“ Sorry. You run too ... with long legs.”可知,此处表达“你的长腿跑得太快了”。故选C。
22.句意:然后洛拉看到了一个游泳俱乐部。
a一个,用于辅音音素单词前;an一个,用于元音音素单词前;/零冠词;the特指。根据“Then Lola sees ... swimming club.”可知,此处表泛指,且“swimming”为辅音音素开头的单词。故选A。
23.句意:洛拉不高兴,走到一个篮球俱乐部。
listens听;walks走;talks谈话;wants想。根据“Lola isn’t happy and ... to a basketball club. There she sees her classmates.”可知,洛拉走到了一个篮球俱乐部。故选B。
24.句意:“小姐,我是不是太高了?”洛拉问。
am是;is是;be是;are是。根据“I”可知,需用be动词“am”。故选A。
25.句意:“对我们俱乐部来说,你太棒了!”
we我们,主格;us我们,宾格;her她,宾格;our我们的。根据“club”可知,需用形容词性物主代词。故选D。
三、完形(8空)
【知识点】个人经历、家人和亲人、情感与情绪、记叙文
【答案】26.C 27.A 28.C 29.B 30.A 31.A 32.B 33.A
【分析】本文讲述了母亲因为小儿子用蜡笔在墙上乱写乱画而生气,但是母亲看见墙上写着“生日快乐,妈妈。我爱你!”而被感动。
【解析】26.句意:他想告诉她一些关于他5岁弟弟的事。
cousin堂亲;sister姐妹;brother兄弟。根据后文“her little son’s full name”可知,鲍勃是小儿子,所以是九岁儿子的弟弟,故选C。
27.句意:鲍勃用铅笔在客厅的白墙上写字。
white白色;last最后的;nice好的。根据“Bob writes on the...wall of the living room (客厅) with pencils.”可知,在白墙上写字,故选A。
28.句意:我告诉他不要这么做,但他不听。
and和;so因此;but但是。前后两句构成转折关系,用but连接,故选C。
29.句意:他现在在哪里?
Who谁;Where在哪里;What什么。根据“In...room.”可知,询问在哪里,故选B。
30.句意:在他房间里。
his他的;my我的;your你的。根据“In...room.”可知,此处指鲍勃的房间,故选A。
31.句意:“鲍勃·格林!”母亲叫着小儿子的全名,走进房间。
calls打电话;asks问;spells拼写。根据“Bob Green!”可知,母亲叫着小儿子的全名,故选A。
32.句意:她发现他在床底下。
helps帮助;finds发现;knows知道。根据“She...him under the bed.”可知,她发现他在床底下,故选B。
33.句意:然后她的眼里充满了泪水。
eyes眼睛;ears耳朵;hands手。根据“Then her...are full of tears (泪水).”可知,她的眼里充满了泪水。故选A。
四、阅读单选(3题)
【知识点】学习科目、应用文、推理判断、爱好、细节理解
【答案】34.B 35.D 36.D
【分析】本文主要讲述了三名学生各自喜欢的科目及喜欢该科目的原因。
【解析】34.推理判断题。根据空格前一句“I like sports. It not only helps me”及空后“but also makes me make many friends”可知,此处表示运动不仅帮助“我”保持健康,而且使“我”交了很多朋友。故选B。
35.细节理解题。根据第四行表格中的“It’s difficult but interesting.”可知,Joe认为数学很难,但很有趣。故选D。
36.推理判断题。通读全文可知,文章主要呈现了三名学生各自喜欢的科目及喜欢该科目的原因,最有可能在“最喜欢的学校科目”这一单元找到。故选D。
五、阅读单选(4题)
【知识点】家人和亲人、细节理解、记叙文、词句猜测
【答案】
37.C
38.A
39.B
40.D
【详解】
37.细节理解题。根据“The first one is Philip. He is a 13-year-old boy”可知,Philip13岁,故选C。
38.词义猜测题。根据“She likes to collect hats. There are about 50 hats in her bedroom.”可知,她的卧室里大约有50顶帽子,说明她喜欢收集帽子,单词“collect”指的是“收集”,故选A。
39.细节理解题。根据“Anna and her cousin Sarah enjoy drawing.”可知,Anna和Sarah喜欢画画,故选B。
40.细节理解题。根据“Her cousin Frank loves science. He wants to be a scientist like Anna’s father.”可知,Anna的父亲是一名科学家, 故选D。
六、阅读单选(5题)
【知识点】学校设施、文章大意、朋友、细节理解、记叙文
【答案】41.C 42.B 43.A 44.B 45.A
【答案】46.C 47.D 48.B 49.A 50.E
【分析】本文主要介绍了作者Peter的表妹Mary和表弟Bob的一些信息。
【解析】41.主旨大意题。根据第一段“My name is Peter. I have two cousins. They are Mary and Bob.”可知,文章介绍了作者Peter的表妹Mary和表弟Bob的一些信息。故选C。
42.细节理解题。根据第二段“Mary is my uncle’s daughter. She’s a nice girl. She is in Maple Middle School. She has four friends in the school.”可知,Mary在学校有4个好友,即一些。故选B。
43.细节理解题。根据第二段“Her telephone number is 693-8749 and you can e-mail her at mary@.”可知,Mary电话号码是693-8749。故选A。
44.细节理解题。根据第三段“His ID card, schoolbag and watch are brown.”可知,Bob书包是棕色。故选B。
45.推理判断题。根据第二段“Mary is my uncle’s daughter. She’s a nice girl. She is in Maple Middle School.”和第三段“Bob is my aunt’s son. He’s in Maple Middle School, too.”可知,Mary和Bob在同一所学校,A正确,故选A。
Look! This is a picture of my classroom. 41 You can see a teacher’s desk and 22 students’ desks in the picture. Some books are on the teacher’s desk. A pencil box is on Mike’s desk. 42 His schoolbag is on his desk, too. A model plane is on the floor. 43 The teacher is Miss Smith. She is a Chinese teacher. 44 The girls are Linda and Jane. They are 11. The boy is Mike. He is 12 years old. 45 We are in Class 3, Grade 7. This is a nice picture. I like it very much.
A.We like her very much.
B.You can also see a teacher, two girls and a boy in the picture.
C.It’s big and tidy.
D.Two pens and two rulers are in it.
E.They are my good friends.
F.We put books everywhere.
【分析】本文中作者根据一张照片介绍了自己教室和朋友。
【解析】46.根据上句“This is a picture of my classroom.”可知,设空处应是描述教室的情况。C项“它又大又整洁。”符合题意。故选C。
47.根据“A pencil box is on Mike’s desk”可知,设空前提到迈克的桌子上有一个铅笔盒,由此可知设空处要介绍铅笔盒里的东西。D项“里面有两支钢笔和两把尺子。”符合语境。故选D。
48.根据下文“The teacher is Miss Smith”可知,设空处应提到了老师,B项“你还可以在照片中看到一位老师,两个女孩和一个男孩。”符合语境。故选B。
49.根据“She is a Chinese teacher.”可知,设空处应是对她的评价,A项“我们非常喜欢她”符合语境。故选A。
50.根据“The girls are Linda and Jane. They are 11. The boy is Mike. He is 12 years old.”可知,空处应是介绍他们的关系,E项“他们是我的好朋友。”符合语境。故选E。
七、阅读判断
【知识点】时间管理、细节理解、记叙文
46.【答案】40.B 41.B 42.B 43.A 44.B
【答案】45.B 46.G 47.A 48.C 49.E
【分析】本文主要介绍了中文老师Jeff的日常生活。
【解析】40.细节理解题。根据“He works very long hours every day.”可知,工作很长时间,不是两小时,故填B。
41.细节理解题。根据“His bike is old, but he still loves it.”可知,他的自行车很旧,但他仍然喜欢它。故填B。
42.细节理解题。根据“He often watches TV or listens to music at home in the evening.”可知,晚上看电视,故填B。
43.细节理解题。根据“He usually has three classes in the daytime (白天) and two in the evening.”可知,一天有5节课,故填A。
44.细节理解题。根据“Sometimes I ask him.‘Do you like your work ’ ‘Yes! It’s a good job. Students make me feel young and happy.’ he says.”可知,他喜欢这份工作,故填B。
Mike is from America. He is in China now. 45 After breakfast, he leaves home for school at seven o’clock. Morning classes start at seven forty, and finish at twelve. 46 After lunch he has a rest. Afternoon classes begin at half past one. 47 They finish at half past three. After school, 48 He gets home at about a quarter past five. He has supper at six and then he does his homework. After that, 49 At half past ten, he takes a shower and then he goes to bed.
A.Usually there are three lessons in the afternoon.
B.He gets up at about six o’clock and has breakfast at half past six.
C.he always goes home at once (立刻).
D.he doesn’t like playing computer games, and he likes watching TV.
E.he either reads a book or listens to music.
F.he sometimes plays basketball with his classmates for half an hour.
G.Then he has lunch fifteen minutes later, at about a quarter past twelve.
【分析】本文介绍了Mike上学的一天。
【解析】45.根据下文“After breakfast”可知,此处应介绍他吃早餐的时间,选项B“他大约六点钟起床,六点半吃早餐。”符合语境。故选B。
46.根据下文“After lunch”可知,此处介绍他吃午饭的时间,选项G“然后他十五分钟后吃午饭,大约十二点一刻。”符合语境。故选G。
47.根据上文“Afternoon classes begin at half past one.”和下文“They finish at half past three.”可知,此处介绍下午的课程,选项A“通常下午有三节课。”符合语境。故选A。
48.根据上文“After school”和下文“He gets home at about a quarter past five.”可知,他放学后应是立刻回家,选项C“他总是立刻回家。”符合语境。故选C。
49.根据上文“... then he does his homework. After that”和下文“he takes a shower and then he goes to bed.”可知,此处介绍他做完作业后,洗澡睡觉前的活动,选项E“他要么看书,要么听音乐。”符合语境。故选E。
【知识点】方法/建议、细节理解、说明文
47.【答案】18.T 19.F 20.T
【分析】本文主要讲述了如何使用英文字典。
【解析】18.细节理解题。通过阅读Project 1的英文字典可知,字典上的单词都是按照字母顺序排列的。故填T。
19.细节理解题。根据Project 1的英文字典可知,单词“awake”在单词“asleep”之后,题干“‘awake’这个词出现在‘asleep’这个词之前。”表述错误。故填F。
20.细节理解题。通过阅读英文字典可知,字典提供了单词的详细释义以及示例句子等信息。 因此,字典可以帮助我们理解单词的意思。故填T。
八、阅读填表
【知识点】学校设施、说明文
【答案】48.bad/rainy 49.(good/great) way/idea 50.(Get) power 51.inside 52.For the kids/For the children/For the students
【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了Bangladesh的“浮动学校”。
【解析】48.根据“Why are there such schools Because when it rains a lot, many roads become hard to travel. This makes it difficult for students to go to school.”可知,因为雨下得很大时,许多道路变得难以通行。这使得学生们很难去上学。此处应填描述天气坏或多雨的形容词。故填bad/rainy。
49.根据“A group of kind people have a great idea to solve this problem (解决这个问题).”可知,此处应填名词,说明解决这个问题方法。故填(good/great) way/idea。
50.根据“The boats get power (电) from the sun. This means they can have classes in the day and even at night.”可知,浮动学校是从太阳获得动力的。故填(Get) power。
51.根据“Inside, there are computers, books, and other learning things. The boats have tables, chairs, and blackboards.”可知,在船里面配备有电脑、书籍、桌子、椅子、黑板等学习设施。故填inside。
52.根据“These schools are good for everyone. They help kids learn and make their lives better.”可知,这些学校对孩子们是有益的。帮助他们学习,使他们的生活变得更好。故填For the kids/children/students。
九、阅读补全句子或短文
【知识点】俱乐部/社团、应用文
【答案】53.gym 54.more than 13 years old/over 13 years old 55.45 56.Ball Game Club 57.call
【分析】本文主要介绍了两个运动俱乐部:球类运动俱乐部和功夫俱乐部。
【解析】53.根据Ball Game Club部分的“Where: gym”可知,球类运动俱乐部的学生们在体育馆见面。故填gym。
54.根据Kung Fu Club部分的“Age: 13+”可知,如果想加入功夫俱乐部,学生们应该13岁以上。故填more than 13 years old/over 13 years old。
55.根据Kung Fu Club部分的“When: Mondays, 11:00 am—11:45 am”可知,学生们每次可以练45分钟功夫。故填45。
56.根据Ball Game Club部分的“When: Wednesdays and Fridays, 4:00 pm—5:00 pm”可知,如果滕飞下午有空,他可以加入球类运动俱乐部。故填Ball Game Club。
57.根据“Telephone: 353-7647”和“Telephone: 335-4746”可知,如果想加入这些俱乐部,学生们可以打电话。故填call。
十、阅读回答问题
【知识点】个人庆典、志愿服务、细节理解、观点态度、记叙文
【答案】58.The homeless kids. 59.In 60. 61.Nearly 10,000 kids. 62.I think it is very helpful and useful. If I have a chance to help the project, I will raise money with my classmates or make some gifts by hand for the homeless kids.
【分析】本文主要讲述了对于多数孩子来说,过生日时有人会为自己庆祝是件令人高兴的事,但许多无家可归的孩子却不曾体会到这种快乐。美国人Paige Chenault正通过自己的力量帮助他们。
【解析】58.根据“Every month, the Birthday Party Project holds birthday parties for the homeless kids.”可知,会为无家可归的孩子们举办生日派对,故填The homeless kids.
59.根据“So she started the Birthday Party Project in 2012”可知,在2012年开始了这个计划,故填In 2012.
60.根据“Nearly 10,000 kids have celebrated their birthday.”可知,近1万名孩子庆祝了他们的生日,故填Nearly 10,000 kids.
61.开放性题,答案合理即可。参考答案为I think it is very helpful and useful. If I have a chance to help the project, I will raise money with my classmates or make some gifts by hand for the homeless kids.
十一、多任务混合阅读
【知识点】其他体裁、情感与情绪、日常活动、计划与安排
【答案】
62.small garden;
63.For four hours;
64.To the beach;
65.I really have fun in Europe and I love this place;
66.我迫不接待地要去那里
【分析】
本文是Tina写给Steven的信件,Tina在信中介绍了她的日常生活,上周末的活动,和本周末的计划,表达高兴的心情。
62.
根据“I’m sitting in the park near the house now”,可知有一个小花园,故填small garden。
63.
根据“We stayed there for four hours”,可知她们呆了4个小时,故填For four hours。
64.
根据“My friend Laura and I plan to go to the beach this Saturday”,可知是去海滩,故填To the beach。
65.
根据短文内容,Tina在给Steven的信中介绍了她的日常生活,上周末的活动,和本周末的计划;结合最后“I really have fun in Europe and I love this place”,可知她想告诉好朋友自己在欧洲玩得高兴,喜欢这个地方;故填I really have fun in Europe and I love this place。
66.
can’t wait to do sth迫不及待做某事;go there去那儿;故填:我迫不及待地要去那里。
十二、七选五
【知识点】方法/建议、时间管理、记叙文
【答案】67.E 68.B 69.A 70.G 71.F
【分析】本文给孩子们提供了一些帮助他们为中学第一天做好准备的建议。
【解析】67.根据下文可知,本文提到了三条建议,选项E“这里有一些可以帮助你的建议。”符合语境,故选E。
68.根据本段小标题“Get your things ready.”可知,本段说的是要准备好东西,选项B“记得整理你的书包。”符合语境。故选B。
69.根据下文“You need to get up early, so you can have enough time to eat a big breakfast.”可知,本段说的是要吃早餐,选项A“吃早餐。”符合语境。故选A。
70.根据下文“Taking part in some school activities can also help you make more friends.”可知,此处应对交朋友提出建议,选项G“为什么不在午餐时间结交新朋友并与他们交谈呢?”符合语境。故选G。
71.根据上文“After a week, you may find life in middle school interesting.”可知,此处应总结上文,选项F“你将有新朋友,学到更多的东西。”符合语境。故选F。
十三、选词填空
【知识点】学校、应用文
【答案】
72.first
73.last
74.lost
75.must
76.English
77.keys
78.find
79.call
80.number
81.email
【详解】文章是一个寻物启事。Eric在图书馆丢了她的书包,详细描述了书包中的东西及他的联系方式。
72.句意:Eric是我的名。
根据I’m Eric Bush.和英文名字的特点,可知Eric是名。故填first。
73.句意:Bush是我的姓。
根据I’m Eric Bush.和英文名字的特点,可知Bush是姓。故填last。
74.句意:昨天下午我在学校图书馆丢了我的书包。
根据后文If you my schoolbag, please me. My telephone is 489-2618可知是丢了;根据Yesterday afternoon可知是过去时态。故填lost。
75.句意:我必须找到它。
根据My notebooks, my pencil box, my book and a set of are in it.和选词,可知是必须找到。故填must。
76.句意:我的英语书和一串钥匙在里面。
根据句意和选词,可知是英语书。故填English。
77.句意:我的英语书和一串钥匙在里面。
根据句意和选词,可知是一串钥匙。故填keys。
78.句意:如果你发现我的书包。
根据上文丢了书包,可知是发现,找到。故填find。
79.句意:请给我打电话。根据My telephone is 489-2618可知是打电话。故填call。
80.句意:我的电话号码是489-2618。
根据489-2618可知是电话号码。故填number。
81.句意:你也可以给我发邮件。
根据 My email address is eric1026@. Thanks.可知是发邮件。故填 email。
十四、首字母填空
【知识点】一般现在时含实义动词
82.【答案】forget 
【知识点】个人经历、家人和亲人、记叙文、货币与理财
【答案】
83.(p)opular 84.(m)ade 85.(j)ust 86.(m)aterial 87.(a)gree 88.(C)otton 89.(f)eels 90.(c)lose-fitting 91.(s)oft/(s)mooth 92.(s)lim
【分析】本文描述Alice和她的母亲在一家旗袍店选购旗袍的过程,包括对不同面料和风格的偏好,最终选择了一件舒适且合适的旗袍。
【解析】83.句意:旗袍在中国很受欢迎,许多人穿它,所以Alice想买一件。根据“and many people wear it”可知,很多人喜欢,所以很受欢迎。popular“受欢迎的”。故填(p)opular。
84.句意:它是丝绸做的。be made of“由……制的”。故填(m)ade。
85.句意:它只要110元。根据“110 yuan. You can try it on.”可知,这件旗袍只要110。just“仅仅”。故填(j)ust。
86.句意:我想要一种更透气的材料。根据“more breathable.”可知,是指想要透气材料。material“材料”,名词;a后跟名词单数。故填(m)aterial。
87.句意:我同意你的看法。agree with sb“同意某人”;本句是一般现在时,主语是I,动词需用原形。故填(a)gree。
88.句意:棉是更透气的。根据“is more breathable. Is there any cotton qipao ”可知,此处是指棉更透气。cotton“棉”。故填(C)otton。
89.句意:它摸起来很好。根据“great”可知,棉质的摸起来感觉很好。feel“感觉,摸起来”;主语是It,谓语动词需用三单。故填(f)eels。
90.句意:她和她妈妈都认为这件衣服看起来很可爱,但是太贴身了。根据“Both she and her mum think it looks lovely,”和“I want a loose one.”可知,这件旗袍太紧身了。close-fitting“紧身的”。故填(c)lose-fitting。
91.句意:Alice觉得它非常柔软/光滑舒适。根据“After wearing it, Alice thinks it’s very...and comfortable.”可知,空处修饰衣服,且是褒义词。soft“柔软的”/smooth“光滑的”符合语境。故填(s)oft/(s)mooth。
92.句意:她的妈妈觉得它让Alice看起来非常苗条。根据“Her mother thinks it makes Alice look”可知,衣服让Alice看起来很苗条,slim“苗条的”。故填(s)lim。
十五、汉语提示填空
【知识点】学校设施、家人和亲人、记叙文
【答案】93.middle 94.classroom 95.baseball 96.about 97.four 98.too 99.pencils 100.ask 101.purple 102.son
【分析】本文主要介绍了作者的学校以及作者的堂弟。
【解析】93.句意:我是一名中学生。中间的:middle,形容词修饰名词。故填middle。
94.句意:这是我们的教室,那是我们的棒球中心。教室:classroom,此处用名词单数。故填classroom。
95.句意:这是我们的教室,那是我们的棒球中心。棒球中心:baseball center。故填baseball。
96.句意:你可以在里面找到一些关于很多东西的好书。关于:about,介词。故填about。
97.句意:我们学校有四个电脑室。四个:four,基数词表示数量。故填four。
98.句意:我们学校也有一个失物招领处。肯定句句尾用too表示“也”。故填too。
99.句意:里面有一些铅笔、身份证和橡皮。some后加可数名词复数pencils“铅笔”。故填pencils。
100.句意: 如果你找不到你的东西,你可以向老师寻求帮助。请求:ask,情态动词后加动词原形。故填ask。
101.句意:看,一个穿紫色衣服的男孩正在操场上打篮球。紫色:purple。故填purple。
102.句意:他是我的堂弟,我叔叔的儿子。儿子:son,此处用名词单数。故填son。
十六、语法填空
【知识点】because引导的原因状语从句、副词的原级、动词短语、动词第三人称单数、可数名词及其单复数、形容词作表语、形容词性物主代词、形容词短语、景点/建筑、派生法、特指某人或某物、第三人称单数作主语、说明文
【答案】103.to visit 104.for 105.its 106.because 107.the 108.wonderful 109.crafts 110.watching 111.really 112.takes
【分析】本文主要介绍了乌镇的相关信息。
【解析】103.句意:每天都有许多人来参观它。come to do sth.“来做某事”。故填to visit。
104.句意:它以其古老的建筑、桥梁和生活方式而闻名。根据“its old buildings...”可知是以其古老的建筑、桥梁和生活方式而闻名,be famous for“因为……而闻名”。故填for。
105.句意:这个小镇通过古老的建筑讲述它的故事。修饰名词story用形容词性物主代词its。故填its。
106.句意:这些老房子看起来很低矮,因为人们想保留它们的木质风格。后句是前句的原因,用because连接。故填because。
107.句意:这些建筑能让许多游客回忆起过去的时光。此处特指游客的过去时光,用定冠词the。故填the。
108.句意:它们非常精彩。作表语用形容词wonderful“精彩的”。故填wonderful。
109.句意:有些表演展示了传统的中国手工艺。此处表示泛指用名词复数crafts“手工艺”。故填crafts。
110.句意:即使你已经看了很多次,你仍然会喜欢观看它们。enjoy doing sth.“喜欢做某事”。故填watching。
111.句意:这个区域在夜晚非常美。修饰形容词beautiful用副词really“真地”。故填really。
112.句意:在两个区域之间旅行只需要花费大约十分钟。句子用一般现在时,主语是it,谓语动词用单三。故填takes。
十七、语境提示填空
【知识点】喜欢和不喜欢、就餐
113.【答案】〖小题1〗breakfast 〖小题2〗think 〖小题3〗about 〖小题4〗really 〖小题5〗hamburgers
【详解】解析略,可根据教材原文得出答案。
十八、综合填空
【知识点】一般现在时含实义动词、个人情况、人称代词的主格、其他及物动词、动词短语、可数名词及其单复数、形容词的原级、表示时间、记叙文
【答案】
114.On;
115.at;
116.don’t have;
117.have;
118.favourite;
119.we;
120.with;
121.friends##friend
【详解】
【分析】
本文介绍了周六我一天的活动情况。
114.
句意:周六我在八点钟起床。星期前用介词on,on Saturday在周六,句首字母大写。故填On。
115.
句意:周六我在八点钟起床。具体点钟前用介词at,at eight在八点钟。故填at。
116.
句意:我不上学,也没有音乐课和家庭作业。根据前面“don’t go to school”可知句子为一般现在时,and后用并列否定形式don’t have。故填don’t have。
117.
句意:我的家人和我吃健康的早餐。句子为一般现在时,主语是My family and I,所以动词用原形have。故填have。
118.
句意:健康的早餐很重要,这是我最喜欢的一顿饭。此处用形容词作定语,修饰后面名词meal。故填favourite。
119.
句意:然后我们去游泳或踢足球。此处是句子主语,应该用人称代词主格形式we。故填we。
120.
句意:下午,我看电视或和朋友们一起玩。“与某人一起玩”用play with sb。故填with。
121.
句意:下午,我看电视或和朋友(们)一起玩。my后用名词,此处可用名词单数friend或复数friends。故填friends/friend。
十九、选择补全对话
【知识点】描述、致谢、问候
【答案】
122.E
123.B
124.C
125.A
126.D
【分析】本文A、B两人之间的对话。主要是A询问B一些问题。
122.根据上文“Nice to meet you! I’m James.”见到你很高兴!我是詹姆斯。可知,下文应说我也很高兴认识你。由此可知E项“我也很高兴认识你”符合语境。故选E 。
123.根据后句“Yes, he is.”是的,他是。可知上文句子是一般疑问句,并且主语是男士,因此排除C项。由此可知B项“格林先生是你的父亲吗?”符合语境。故选B。
124.根据后句“No, it isn’t. It is Mr Brown’s.”不,不是。是布朗先生的。可知结合选项,应说这是你父亲的笔记本吗?由此可知C项“这是你父亲的笔记本吗?”符合语境。故选C。
125.根据后句“It’s 876-0312.”可知结合选项,上文问的是他的电话号码是多少?由此可知A项“他的电话号码是多少?”符合语境。故选A。
126.根据前句“Thank you.”谢谢。可知下文应回答不用谢。由此可知D项“不客气。”符合语境。故选D。
二十、填写句子补全对话
【知识点】判断与评价、时段、问候、问路和交通
【答案】127.Nice to meet you 128.When did you start dancing 129.Yes, I did 130.How long did you dance a day 131.Do you often travel by train
【分析】本文是一则A和John之间的对话,对话围绕“John的跳舞经历”展开。
【解析】127.根据下文“Nice to meet you, too.”可知,此处应是表示见面时的问候,故填Nice to meet you。
128.根据下文“I started dancing at the age of four.”可知,此处应是询问“你是什么时候开始跳舞的”,用when来提问,句子用一般过去时。故填When did you start dancing。
129.根据下文“I was very interested in it.”可知,此处应作肯定回答,故填Yes, I did。
130.根据下文“I used to practise dancing twelve hours a day.”可知,此处应是询问“你一天跳舞多久”,用how long来提问,句子用一般过去时。故填How long did you dance a day。
131.根据下文“No, I often travel by plane.”可知,此处应是一般疑问句,询问“是不是经常以某种出行方式去旅行”,该问句中的出行方式应是除了乘坐飞机以外的交通方式,如乘坐火车。故填Do you often travel by train。
二十一、根据情境写句子
【知识点】一般现在时含be动词、其他语法一致形式、肯定句
132.【答案】I’m 13 years old.
【详解】表示自己的年龄可以用“I’m+基数词+years old”。故填I’m 13 years old.
二十二、根据图片写句子
【知识点】what引导的特殊疑问句、一般现在时含实义动词、一般疑问句及其回答、一般过去时含实义动词、其他特殊疑问句、现在进行时的基本用法和结构、肯定句
【答案】133.She is flying a kite. 134.Can you ride a bike 135.What time do you get up 136.They played basketball yesterday. 137.What would you like
【分析】无
【解析】133.根据图片及问句可知,空处应回答“她正在放风筝。” 句子时态为现在进行时,其结构为be doing,主语为She,be动词用is,放风筝:fly a kite,为固定短语,故填She is flying a kite.
134.根据图片及答句可知,空处应询问“你会骑自行车吗”,此句为一般疑问句,句子开头用Can,主语为you,ride a bike“骑自行车”。故填Can you ride a bike
135.根据图片及答句可知,空处应询问“你几点起床”,此句为特殊疑问句,需What time“几点”来提问,主语为you,助动词用do;get up“起床”为动词短语。故填What time do you get up
136.根据图片及问句可知,空处应回答“他们昨天打篮球”,此句时态为一般过去时,They“他们”作主语;played basketball“打篮球”;yesterday“昨天”。故填They played basketball yesterday.
137.根据图片及答句可知,空处应询问“你想要什么”。此句是特殊疑问句,需What“什么”来提问,主语为you,would like“想要”。故填What would you like
二十三、用所给单词正确形式填空
【知识点】动词短语、可数名词及其单复数
138.【答案】exercises
【详解】句意:我们每天都晨练。动词短语do morning exercises表示“晨练”。故填exercises。
二十四、句子英译汉
【知识点】because引导的原因状语从句、一般现在时含be动词、专有名词、形容词作表语
139.【答案】我最喜欢的科目是英语,因为它既简单又有趣。
【详解】My favourite subject“我最喜欢的科目”,is“是”,English“英语”,because“因为”;it’s“它是”;easy and interesting“简单又有趣”。故填:我最喜欢的科目是英语,因为它简单又有趣。
二十五、读写综合
【知识点】一般过去时、著名人物
140.【答案】One possible version:
Steve Jobs was a co-founder of Apple Inc, but his life was not easy. He had to stop his college as his parents couldn’t afford it. But he found a way to continue his education. In 1976, Steve set up Apple Computer Inc. with two friends and got a great success. His inventions and creativity have changed our way of life now./(His inventions have become part of everyday life for many people now.)
【分析】无
【详解】
(1)题干解读:本文属于小作文写作,要求根据提示的4个问题,写出文章的大意总结,介绍史蒂夫·乔布斯的一生。
(2)写作指导:本文主要采用第三人称单数来写,时态以一般过去时为主。写作时按照提示的4个问题,根据文章内容,依次进行回答,包括乔布斯的工作、他的童年经历、大学辍学的原因、成立的公司、以及他的发明对人们的影响,再使用适当的连接词进行连句成篇。
第 page number 页,共 number of pages 页
第 page number 页,共 number of pages 页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。