2024-2025学年三年级英语下学期期末复习专项人教PEP版(2024)(期末考点培优)专题19 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
I’m Tom. I’m 8 years old. I have my own room (自己的房间) now. It’s big and nice. A ball is under the bed (床). Two books are on the chair (椅子). A bag is in the box. The bag is blue and white. Look! A cat is under the bed. The cat is black and white. It has big eyes and a short tail. It’s so cute.
1.Tom is 9 years old. ( )
2.A ball is under the bed. ( )
3.Two books are in the bag. ( )
4.The cat is black and white. ( )
5.The cat has big eyes and a long tail. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
I have a good friend. She is Li Huan. We go to school together. I have a pink bag. In it, there are three books and a blue pencil box. I have two pens, a pencil, two rulers and a yellow eraser. Li Huan has a green bag. She has a pink and white pencil box. She has two pens, two pencils and a white eraser.
6.Li Huan and I go to school together. ( )
7.I have a green bag. ( )
8.I have three books and a pencil box. ( )
9.Li Huan and I have two pencils. ( )
10.Li Huan has a white eraser. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
I have a nice bag. It’s blue. In my bag, I have three books. They are red, yellow and green. The green book is an English book. I have two black pencils and three blue pens in it. What about the pink one Oh, it is a ruler. I can draw a line (线) with it. I have some paper, too. I often write on it. Sometimes (有时) I draw pictures on it, too. I like my bag.
11.The red book is an English book. ( )
12.I have three books. ( )
13.I like my bag. ( )
14.I have a nice toy. ( )
15.I have three pens. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
I have many old things. We can reuse (重复使用) them in many ways. I have some old books, waste paper and plastic bottles (塑料瓶). I can give the old books to my brothers. I can use the waste paper to make paper planes (飞机). The plastic bottles are useful (有用的) too. I put my pencils, pens and rulers in the bottles.
16.I have many old things. ( )
17.画线单词“waste”的中文意思是“废弃的”。 ( )
18.I often give the old books to my friends. ( )
19.I often use the waste paper to make paper boats. ( )
20.I can put some school things in the bottles. ( )
请阅读下面的短文,并判断下列句子是否正确。正确的写“T”,错误的写“F”。
Hello, my name is Lily. I am nine years old. I like reading books and playing basketball. My favorite color is blue. In school, my best subject is English. I have a pet dog named Lucky. He likes to play with me after school.
21.Lily is eight years old. ( )
22.Lily enjoys reading books and playing basketball. ( )
23.Lily’s favorite color is green. ( )
24.Lily’s best subject in school is Math. ( )
25.Lucky is the name of Lily’s cat. ( )
26.Lucky loves playing with Lily after school. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Hello, I’m Betty. I have a rabbit. It’s very fast. Its tail is short. It has two red eyes. And it has two long ears. It’s cute. I love it! I also have a cat. It’s fat. And it’s old. I love it too!
27.Betty has two pets. ( )
28.The rabbit has a long tail. ( )
29.The rabbit has short ears. ( )
30.The cat is fat and old. ( )
阅读短文,判断正误,对的写T,错的写F。
Hello! I’m Tina. Do you like animals Do you have a pet I love animals and I have a pet at home. It’s a hamster. His name is Coco. He is two years old. He is brown. He is small and fat. He has small ears and short legs. He has a short tail too. He is very funny and cute. I love him and he’s my good friend.
31.Tina’s pet is a hamster. ( )
32.Coco has big ears. ( )
33.Coco is brown and has a long tail. ( )
34.Coco isn’t funny. ( )
35.Tina and Coco are good friends. ( )
阅读短文,判断正误(T/F)。
A Busy Day
Today is Thursday. Lucy gets up at 6:40. She has breakfast at 7:00. She goes to school at 7:30. She has Chinese and maths in the morning. In the afternoon, she has PE and science. After school, she plays the piano at 4:30. At 6:00, she helps her mum cook dinner. Lucy is tired but happy!
36.Lucy gets up at 6:30. ( )
37.She has Chinese and maths in the morning. ( )
38.She plays the piano after school. ( )
39.Lucy doesn’t help her mum cook dinner. ( )
40.Lucy feels happy today. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(T)。
Hello, I am Wu Binbin. I have a new bag. It is red. I have a pencil box, too. My pen is yellow. My pencil is red. My ruler is blue. This is my eraser. It is orange. And I have a purple book and a brown crayon(蜡笔).
41.The pen is yellow. ( )
42.The pencil is red. ( )
43.The ruler is blue. ( )
44.I have a green book. ( )
45.I have a green eraser. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(T)。
I go to the park(公园). I see the beautiful flowers. They are red, yellow and pink. I hear the birds singing. Their(他们的) songs are so sweet. I touch the green grass. It feels nice. I smell the fresh(新鲜的) air. It makes me happy. I run and play. I’m happy.
46.I see the beautiful flowers. ( )
47.The flowers are red, yellow and purple. ( )
48.The birds sing songs. ( )
49.I touch the air. ( )
50.I’m happy in the park. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
My name’s Jack. I’m nine years old. I like to reuse some old things. I have some waste (废弃的) paper and plastic bottles (塑料瓶). I often use the waste paper to make paper cars and bottles. Then I take them to play with my friends. The plastic bottles are useful (有用的) too. We can clean the bottles and put some flowers in it.
51.I’m Jack. ( )
52.I’m ten years old. ( )
53.I have some waste paper and plastic bags. ( )
54.I often use the waste paper to make toys. ( )
55.I put flowers in the box. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
This is my new desk (书桌). It is blue. My bag is in the desk. My English book is on the desk. Some pencils are on the desk, too. How many pencils do I have I have ten. What’s under the desk Oh, it’s my cat! It has a fat body and a short tail. It’s very cute. I like my cat very much.
56.My new desk is red. ( )
57.My English book is on the desk. ( )
58.I have 20 pencils. ( )
59.My cat is under the desk. ( )
60.My cat has a fat body and a long tail. ( )
根据短文内容,判断下列句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
I’m Wang Lu. I’m from China. I’m a student. I have three good friends. Ben and Jack are boys. Ben is from Canada. Jack is from the USA.Lucy is a girl. She’s from the UK. I like my friends!
61.Wang Lu is a student from China. ( )
62.Wang Lu has four good friends. ( )
63.Wang Lu’s friends are all(全部) girls. ( )
64.Jack is from the USA.( )
65.Ben and Lucy are from Canada. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello! I’m Tom. I’m from the UK. I’m a student. I have a new friend. Her name is Sarah. She is from the USA.She is a nice girl. We are in the same class. We like to play together.
66.Tom is from the USA.( )
67.Tom is a teacher. ( )
68.Sarah is Tom’s new friend. ( )
69.Sarah is from the UK. ( )
70.Tom and Sarah like to play together. ( )
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
Look at the animals in the zoo. The elephant has a long nose and a long body. Its legs are very long, too. The rabbit has a short tail. It’s so cute. The monkey has a long tail. It can jump and climb. The panda is fat. It has a short tail. It loves bamboo very much.
71.The elephant has a short nose. ( )
72.The rabbit’s tail is short. ( )
73.The monkey’s tail is short. ( )
74.The panda is thin. ( )
75.The panda likes bamboo. ( )
阅读,根据短文内容判断正(T)误(F)。
I’m Li Hua. I’m from China. I have a new friend. His name is Tom. He’s from the USA.We are in the same class. Our teacher is Miss Wang. She is very nice. At school, we often help each other. We are good friends.
76.Li Hua is from the USA.( )
77.Tom is Li Hua’s new friend. ( )
78.Miss Wang is their teacher. ( )
79.They are not in the same class. ( )
80.They don’t help each other. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(T)。
Hello! I’m Lili. I’m from Shanghai, China. I have four good friends. Ann and Mary are girls. Ann is from the USA.Mary is from Canada. Mick and James are boys. They are from the UK. We like to play together. I like my friends!
81.Mick and Mary are boys. ( )
82.Lili has five good friends. ( )
83.Ann is from the UK. ( )
84.Mick is from the UK. ( )
今天是母亲节(Mother’s Day),John 和妹妹做了什么呢?读一读,判断下列句子正(T)误(F)。
I’m John. It’s Mother’s Day today. I draw a picture for my mother. My sister makes a card. And we give a hug(拥抱) to our mother. We say “Happy Mother’s Day!”. We make our mother smile. My mother likes fruit. We make a cake with fruit. We sing and dance too. We express(表达) our love in different ways(不同的方式). Do you do these(这些) for your mother
85.I draw a picture and make a card. ( )
86.We say “Happy birthday!” to our mum. ( )
87.My mother likes fruit. ( )
88.We make an animal with fruit. ( )
89.We sing and dance together. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
My name is Danny. I’m from the USA.I’m a new student in Changjiang Primary School. I have many new friends here. Mike is from Canada. He is ten years old. Sue is from the UK. She is nine years old. Who is that woman That is Miss Wang. She teaches(教) us English. She is from China. She is nice and beautiful. We all like her.
90.Danny is from the USA.( )
91.Danny has many new friends. ( )
92.Mike is nine years old. ( )
93.Sue is from China. ( )
94.Miss Wang is a teacher. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello! My name is Lily. I’m from the UK. I’m a student. Miss Wang is from China. She is my teacher. She’s very beautiful.
I have two new neighbours. Alex is from Canada. He’s ten years old. Amy is from the USA.She is ten years old, too. We are good friends now and I often help them(他们).
95.Miss Wang is Lily’s teacher. ( )
96.Alex and Amy are both(两者都) ten years old. ( )
97.Alex is a boy. ( )
98.The girl from the UK is Amy. ( )
99.Lily don’t(不) like to help Amy and Alex. ( )
阅读,根据短文内容判断正(T)误(F)。
I have a pet dog. It’s fat and has short legs. I love it very much. I often make cards for my parents to show my love. I also like to sing and dance with my friends. We can express our feelings in many ways.
100.I have a thin dog. ( )
101.I make cards for my parents. ( )
102.I don’t like singing and dancing. ( )
103.We can only show feelings by talking. ( )
104.I love my dog. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Hello, my name is Chen Jie. I have a good friend, Sarah. We are from China. I’m ten years old. I have a new bag. It’s red. I like red. mere’s a back cat on it. I like my bag.
105.Chen Jie has a new pencil box. ( )
106.Chen Jie is 11 years old. ( )
107.Chen Jie has a new bag. ( )
108.Chen Jie’s bag is red. ( )
109.Chen Jie is from China. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Lucy is a new student. She is from the USA.She usually plays the piano on the weekend. Sometimes she helps her mum cook dinner. Her friend Tom is from Canada. He often plays football. They are happy at school.
110.Lucy is from Canada. ( )
111.Tom often plays football. ( )
112.Lucy sometimes cooks dinner. ( )
113.Lucy and Tom are teachers. ( )
114.They like their school. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Eating the right food can help us stay (保持) healthy. Rice and bread give us energy (能量). They make us strong. Fruit and vegetables are good for us. But candy and chocolate (巧克力) are not, because they have lots of fat (脂肪) and sugar (糖). Some food like ice cream is not healthy, but it’s OK to eat it once or twice a week(一周一或两次). Some food like meat is healthy, but eating too much is not good for us.
115.Rice and bread make us strong. ( )
116.We can eat much candy. ( )
117.Chocolate is good for us. ( )
118.Ice cream is not healthy. ( )
119.We should(应该) eat the food in the right way to be healthy. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
My name is Linlin. I’m from Henan, China. I’m a new student here. I have many new friends. Mike is from Canada. He is ten years old. Sue is from the UK. She is ten years old, too. Miss Wang is from China. She is my teacher. She is beautiful.
120.Linlin is from the USA.( )
121.Linlin has many new friends. ( )
122.Mike is 9 years old. ( )
123.Sue is from Australia. ( )
124.Miss Wang is a beautiful teacher. ( )
阅读短文,判断下列句子是(T)否(F)与短文内容相符。
Hi. I’m Linda. I’m a student. Three people are in my family, my father, mother and I. Today is Mother’s Day. My mother is beautiful. She has small ears and long legs. I can make a card for my mother. I can draw a picture and say “I love you, Mum!”. My mother will like it very much.
125.Linda is a student. ( )
126.There are four people in Linda’s family. ( )
127.Today is Mother’s Day. ( )
128.Linda’s mother is tall. She has small eyes and ears. ( )
129.Linda can make a card for her mother. ( )
妇女节当天,天天一家做了什么呢?阅读文本,判断句子正是(T)误(T)。
I’m Tiantian. Today is Women’s Day (妇女节). I make a card for Mum. I draw a picture and write “Mum, I love you!” on the card. Dad makes a gift for her. Dad and I sing a song to Mum too. Mum is happy.
130.I’m Tiantian. I make a card today. ( )
131.I draw and write on the card. ( )
132.My dad makes a gift and dances for my mum. ( )
133.My mother is happy today. ( )
Dora分享了自己的午餐。读一读她的分享,判断句子正(T)误(F)。
I’m Dora. I have some rice and meat for lunch. I have some soup. I have some vegetables too. I don’t like vegetables. But they are good. And I have some fruit. Fruit is good too.
134.Dora has rice, meat and juice for lunch. ( )
135.Dora likes vegetables. ( )
136.Fruit is not good. ( )
137.Dora has a healthy lunch. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Mr Brown is a teacher. He’s from the USA.He has (有) three new students. They are Lucy, Jane and Jack. Lucy is a girl. She’s from the USA.Jane is a girl. She’s from the UK. Jack is a boy. He’s from the USA.He’s nine years old.
138.Jack is a girl. ( )
139.Mr Brown is a teacher. ( )
140.Lucy is from the UK. ( )
141.Mr Brown is from the USA.( )
142.Jane is a boy. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hi, my name is Wu Binbin. I have a happy family. My father is a teacher, my mother is a teacher, too. They like me very much.
My favourite food is Jiaozi. I don’t like noodles. In the morning, I have eggs and milk for breakfast. Then I go to school. I have lunch (午餐) at school. In the evening, I like rice and some soup for dinner. Then I read a book. Before (在……之前) I go to bed, I say “Good night” to my mum and dad.
143.Wu Binbin has (有) a happy family. ( )
144.Wu Binbin’s father and mother are teachers. ( )
145.Wu Binbin doesn’t like Jiaozi. ( )
146.Wu Binbin has lunch at school. ( )
147.Wu Binbin likes eggs and milk for dinner. ( )
()
()
参考答案与试题解析
1.F 2.T 3.F 4.T 5.F
【导语】本文介绍了汤姆房间里的物品与方位及猫。
1.句意:汤姆9岁。根据“I’m Tom. I’m 8 years old.”,可知汤姆8岁,故答案为F。
2.句意:床下有个球。 根据“A ball is under the bed (床).”,可知题干与短文相符,故答案为T。
3.句意:包里有两本书。根据“Two books are on the chair (椅子).”,可知书在椅子上,故答案为F。
4.句意:猫是黑白相间的。 根据“The cat is black and white.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
5.句意:猫有一双大眼睛和一条长尾巴。 根据“The cat is black and white. It has big eyes and a short tail.”,可知猫的尾巴是短的,故答案为F。
6.T 7.F 8.T 9.F 10.T
【导语】本文讲了学习用品。
6.句意:李欢和我一起上学。根据“I have a good friend. She is Li Huan. We go to school together.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
7.句意:我有一个绿色的包。根据“I have a pink bag.”,可知作者有一个粉红色的包,故答案为F。
8.句意:我有三本书和一个铅笔盒。根据“In it, there are three books and a blue pencil box.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
9.句意:李欢和我有两支铅笔。根据“I have two pens, a pencil, two rulers and a yellow eraser. She has two pens, two pencils and a white eraser.”,可知作者有一支铅笔,李欢有两支铅笔,故答案为F。
10.句意:李欢有一块白色的橡皮。根据“She has two pens, two pencils and a white eraser.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
11.F 12.T 13.T 14.F 15.T
【导语】本文讲了作者的学习用品。
11.句意:红色的书是一本英语书。根据“The green book is an English book.”,可知绿色的书是一本英语书,故答案为F。
12.句意:我有三本书。根据“In my bag, I have three books.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
13.句意:我喜欢我的包。根据“I like my bag.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
14.句意:我有一个漂亮的玩具。根据“I have a nice bag.”,可知有一个漂亮的包,故答案为F。
15.句意:我有三支钢笔。根据“I have two black pencils and three blue pens in it.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
16.T 17.T 18.F 19.F 20.T
【导语】本文讲了旧物利用。
16.句意:我有很多旧物。根据“I have many old things.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
17.根据短文语境可知waste的意思是废弃的,故答案为T。
18.句意:我经常把旧书给我的朋友。根据“I can give the old books to my brothers.”,可知把旧书给弟弟,故答案为F。
19.句意:我经常用废纸做纸船。根据“I can use the waste paper to make paper planes (飞机).”,可知经常用废纸做纸飞机,故答案为F。
20.句意:我可以把一些学习用品放在瓶子里。根据“I put my pencils, pens and rulers in the bottles.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
21.F 22.T 23.F 24.F 25.F 26.T
【导语】本文介绍了莉莉。
21.句意:莉莉八岁了。根据“I am nine years old.”,可知莉莉九岁了,故答案为F。
22.句意:莉莉喜欢读书和打篮球。根据“I like reading books and playing basketball.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
23.句意:莉莉最喜欢的颜色是绿色。根据“My favorite color is blue.”,可知莉莉最喜欢的颜色是蓝色,故答案为F。
24.句意:莉莉在学校里最好的科目是数学。根据“In school, my best subject is English.”,可知莉莉在学校里最好的科目是英语,故答案为F。
25.句意:莉莉的猫叫幸运。根据“I have a pet dog named Lucky.”,可知莉莉的狗叫幸运,故答案为F。
26.句意:幸运喜欢放学后和莉莉玩。根据“He likes to play with me after school.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
27.T 28.F 29.F 30.T
【导语】本文讲了动物。
27.句意:贝蒂有两只宠物。根据全文可知题干描述正确,故答案为T。
28.句意:兔子有一条长尾巴。根据“I have a rabbit. It’s very fast. Its tail is short.”,可知兔子有一条短尾巴,故答案为F。
29.句意:兔子有短耳朵。根据“And it has two long ears.”,可知兔子有长耳朵,故答案为F。
30.句意:猫又胖又老。根据“I also have a cat. It’s fat. And it’s old.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
31.T 32.F 33.F 34.F 35.T
【导语】本文讲了蒂娜的宠物仓鼠。
31.句意:蒂娜的宠物是一只仓鼠。根据“I love animals and I have a pet at home. It’s a hamster.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
32.句意:可可的耳朵很大。根据“He has small ears and short legs.”,可知可可有小耳朵,故答案为F。
33.句意:可可是棕色的,有一条长尾巴。根据“He is brown. He has a short tail too.”,可知可可有一条短尾巴,故答案为F。
34.句意:可可一点也不有趣。根据“He is very funny and cute.”,可知可可很有趣,故答案为F。
35.句意:蒂娜和可可是好朋友。根据“I love him and he’s my good friend.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
36.F 37.T 38.T 39.F 40.T
【导语】本文讲了露西星期四的一天。
36.句意:露西6:30起床。根据“Lucy gets up at 6:40.”,可知露西6:40起床,故答案为F。
37.句意:她上午有语文和数学课。根据“She has Chinese and maths in the morning.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
38.句意:她放学后弹钢琴。根据“After school, she plays the piano at 4:30.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
39.句意:露西不帮妈妈做饭。根据“At 6:00, she helps her mum cook dinner.”,可知露西帮妈妈做饭,故答案为F。
40.句意:露西今天感到很高兴。根据“Lucy is tired but happy!”,可知题干与短文相符,故答案为T。
41.T 42.T 43.T 44.F 45.F
【导语】本文讲了吴斌斌的学习用品和颜色。
41.句意:钢笔是黄色的。根据“My pen is yellow.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
42.句意:铅笔是红色的。根据“My pencil is red.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
43.句意:尺子是蓝色的。根据“My ruler is blue.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
44.句意:我有一本绿色的书。根据“And I have a purple book and a brown crayon(蜡笔).”,可知有一本紫色的书,故答案为F。
45.句意:我有一块绿色的橡皮。根据“This is my eraser. It is orange.”,可知吴斌斌有一块橙色的橡皮,故答案为F。
46.T 47.F 48.T 49.F 50.T
【导语】本文讲了作者在公园的经历。
46.句意:我看到了美丽的花朵。根据“I see the beautiful flowers.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
47.句意:花是红色,黄色和紫色的。根据“I see the beautiful flowers. They are red, yellow and pink.”,可知花是红色,黄色和粉红色的,故答案为F。
48.句意:鸟儿在唱歌。根据“I hear the birds singing.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
49.句意:我触摸空气。根据“I smell the fresh(新鲜的) air.”,可知闻空气,故答案为F。
50.句意:我在公园里很开心。根据“I’m happy.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
51.T 52.F 53.F 54.T 55.F
【导语】本文讲了旧物重新利用。
51.句意:我是杰克。根据“My name’s Jack.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
52.句意:我十岁了。根据“I’m nine years old.”,可知杰克九岁,故答案为F。
53.句意:我有一些废纸和塑料袋。根据“I have some waste (废弃的) paper and plastic bottles (塑料瓶).”,可知杰克有一些废纸和塑料瓶,故答案为F。
54.句意:我经常用废纸做玩具。根据“I often use the waste paper to make paper cars and bottles.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
55.句意:我把花放在盒子里。根据“The plastic bottles are useful (有用的) too. We can clean the bottles and put some flowers in it.”,可知把花放在塑料瓶里,故答案为F。
56.F 57.T 58.F 59.T 60.F
【导语】本文主要介绍了自己的书桌。
56.句意:我的新书桌是红色的。根据“It is blue.”可知新书桌是蓝色的,句子和短文不符,故答案为F。
57.句意:我的英语书在课桌上。根据“My English book is on the desk.”可知英语书在书桌上,句子和短文相符,故答案为T。
58.句意:我有20支铅笔。根据“How many pencils do I have I have ten.”可知作者有20支铅笔,句子和短文不符,故答案为F。
59.句意:我的猫在课桌下面。根据“What’s under the desk Oh, it’s my cat!”可知猫在课桌下面,句子和短文相符,故答案为T。
60.句意:我的猫有肥胖的身体和一条长尾巴。根据“It has a fat body and a short tail.”可知猫有短尾巴,句子和短文不符,故答案为F。
61.T 62.F 63.F 64.T 65.F
【导语】本文主要介绍了王璐及他(她)的三为朋友。
61.句意:王璐是来自中国的学生。根据文中“I’m from China. I’m a student.”可知王璐是来自中国的学生。题干与原文相符,故答案为T。
62.句意:王璐有四个好朋友。根据文中“I have three good friends.”可知王璐有三个好朋友。题干与原文不符,故答案为F。
63.句意:王璐的朋友都是女孩。根据文中“Ben and Jack are boys.”可知本和杰克是男孩。题干与原文不符,故答案为F。
64.句意:杰克来自美国。根据文中“Jack is from the USA.”可知杰克来自美国。题干与原文相符,故答案为T。
65.句意:本和露西来自加拿大。根据文中“Ben is from Canada.”和“Lucy is a girl. She’s from the UK.”可知本来自加拿大,但是露西来自英国。题干与原文不符,故答案为F。
66.F 67.F 68.T 69.F 70.T
【导语】本文介绍了汤姆和汤姆的朋友萨拉。
66.句意:汤姆来自美国。根据“I’m Tom. I’m from the UK.”,可知汤姆来自英国,故答案为F。
67.句意:汤姆是一名老师。根据“I’m a student.”,可知汤姆是一名学生,故答案为F。
68.句意:萨拉是汤姆的新朋友。根据“I have a new friend. Her name is Sarah.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
69.句意:萨拉来自英国。根据“Her name is Sarah. She is from the USA.”,可知萨拉来自美国,故答案为F。
70.句意:汤姆和萨拉一起玩。根据“We like to play together.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
71.F 72.T 73.F 74.F 75.T
【导语】本文讲了动物。
71. 句意:大象的鼻子很短。根据“The elephant has a long nose and a long body.”,可知大象的鼻子很长,故答案为F。
72. 句意:兔子的尾巴很短。根据“The rabbit has a short tail.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
73. 句意:猴子的尾巴很短。根据“The monkey has a long tail.”,可知猴子的尾巴很长,故答案为F。
74. 句意:熊猫很瘦。根据“The panda is fat.”,可知熊猫很胖,故答案为F。
75. 句意:熊猫喜欢竹子。根据“The panda is fat. It has a short tail. It loves bamboo very much.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
76.F 77.T 78.T 79.F 80.F
【导语】本文介绍了李华的朋友和老师。
76.句意:李华来自美国。根据“I’m Li Hua. I’m from China.”,可知李华来自中国,故答案为F。
77.句意:汤姆是李华的新朋友。根据“I have a new friend. His name is Tom.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
78.句意:王老师是他们的老师。根据“Our teacher is Miss Wang.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
79.句意:他们不在同一个班。根据“We are in the same class.”,可知他们在同一个班,故答案为F。
80.句意:他们不互相帮助。根据“At school, we often help each other.”,可知他们互相帮助,故答案为F。
81.F 82.F 83.F 84.T
【导语】本文介绍了莉莉的朋友。
81.句意:米克和玛丽是男孩。根据“Ann and Mary are girls.”,可知玛丽是女孩,故答案为F。
82.句意:莉莉有五个好朋友。根据“I have four good friends.”,可知莉莉有四个好朋友,故答案为F。
83.句意:安来自英国。根据“Ann is from the USA.”,可知安来自美国,故答案为F。
84.句意:米克来自英国。根据“Mick and James are boys. They are from the UK.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
85.F 86.F 87.T 88.F 89.T
【导语】本文讲了约翰和妹妹在母亲节为妈妈做的事情。
85.句意:我画了一幅画,做了一张卡片。根据“ draw a picture for my mother. My sister makes a card.”,可知妹妹做的卡片,故答案为F。
86.句意:我们对妈妈说“生日快乐!”。根据“We say “Happy Mother’s Day!”.”,可知说的是母亲节快乐,故答案为F。
87.句意:我妈妈喜欢水果。根据“My mother likes fruit.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
88.句意:我们用水果做动物。根据“We make a cake with fruit.”,可知用水果做蛋糕,故答案为F。
89.句意:我们一起唱歌跳舞。根据“We sing and dance too.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
90.T 91.T 92.F 93.F 94.T
【导语】本文介绍了丹尼的朋友和老师。
90.句意:丹尼来自美国。根据“My name is Danny. I’m from the USA.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
91.句意:丹尼有很多新朋友。根据“I have many new friends here.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
92.句意:迈克九岁了。根据“Mike is from Canada. He is ten years old.”,可知迈克10岁,故答案为F。
93.句意:苏来自中国。根据“Sue is from the UK.”,可知苏来自英国,故答案为F。
94.句意:王小姐是一名教师。根据“That is Miss Wang. She teaches(教) us English.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
95.T 96.T 97.T 98.F 99.F
【导语】本文主要介绍了莉莉、她的老师和她的邻居。
95.句意:王小姐是莉莉的老师。根据“Miss Wang is from China. She is my teacher. ”可知王小姐是莉莉的老师,故答案为T。
96.句意:亚历克斯和艾米都十岁了。根据“Alex is from Canada. He’s ten years old. Amy is from the USA. She is ten years old, too. ”可知亚历克斯和艾米都十岁了,故答案为T。
97.句意:亚历克斯是一个男孩。根据“He’s ten years old. ”可知亚历克斯是男孩,故答案为T。
98.句意:来自英国的女孩是艾米。根据“Amy is from the USA.”可知她来自美国,故答案为F。
99.句意:莉莉不喜欢帮助艾米和亚历克斯。根据“We are good friends now and I often help them(他们) .”可知她经常帮助他们,故答案为F。
100.F 101.T 102.F 103.F 104.T
【导语】本文主要介绍了作者的宠物狗,以及他如何通过制作卡片、唱歌和跳舞来表达对父母和朋友的爱。
100.题干句意:我有一个很瘦的狗。根据“I have a pet dog. It’s fat and has short legs.”可知作者的狗很胖,题干与短文内容不符,故答案为F。
101.题干句意:我为父母制作卡片。根据“I often make cards for my parents to show my love.”可知作者经常为父母制作卡片,题干与短文内容相符,故答案为T。
102.题干句意:我不喜欢唱歌和跳舞。根据“I also like to sing and dance with my friends.”可知作者喜欢唱歌和跳舞,题干与短文内容不符,故答案为F。
103.题干句意:我们只能通过谈话来表达感情。根据“We can express our feelings in many ways.”可知可以通过很多方式来表达感情,题干与短文内容不符,故答案为F。
104.题干句意:我爱我的狗。根据“I have a pet dog. It’s fat and has short legs. I love it very much.”可知作者很爱自己的狗,题干与短文内容相符,故答案为T。
105.F 106.F 107.T 108.T 109.T
【导语】本文主要介绍了陈杰的情况。
105.句意:陈杰有一个新的铅笔盒。根据文中“I have a new bag.”可知陈杰有一个新包。题干与原文不符,故答案为F。
106.句意:陈杰今年11岁。根据文中“I’m ten years old.”可知陈杰今年10岁。题干与原文不符,故答案为F。
107.句意:陈杰有一个新包。根据文中“I have a new bag.”可知陈杰有一个新包。题干与原文相符,故答案为T。
108.句意:陈杰的包是红色的。根据文中“I have a new bag. It’s red.”可知陈杰的包是红色的。题干与原文相符,故答案为T。
109.句意:陈杰来自中国。根据文中“We are from China.”可知陈杰来自中国。题干与原文相符,故答案为T。
110.F 111.T 112.T 113.F 114.T
【导语】本文介绍了露西和露西的朋友汤姆。
110.句意:露西来自加拿大。根据“Lucy is a new student. She is from the USA.”,可知露西来自美国,故答案为F。
111.句意:汤姆经常踢足球。根据“Her friend Tom is from Canada. He often plays football.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
112.句意:露西有时做饭。根据“Sometimes she helps her mum cook dinner.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
113.句意:露西和汤姆是老师。根据“Lucy is a new student. Her friend Tom is from Canada.”,可知他们是学生,故答案为F。
114.句意:他们喜欢他们的学校。根据“They are happy at school.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
115.T 116.F 117.F 118.T 119.T
【导语】本文介绍健康饮食。
115.句意:米饭和面包让我们强壮。根据“Rice and bread give us energy (能量). They make us strong.米饭和面包给我们能量。它们让我们强壮。”可知米饭和面包让我们强壮。句子与原文相符,故答案为T。
116.句意:我们可以吃很多的糖。根据“But candy and chocolate (巧克力) are not, because they have lots of fat (脂肪) and sugar (糖).但糖果和巧克力不是,因为它们含有大量的脂肪和糖。”可知我们不能吃太多糖果。句子与原文不符,故答案为F。
117.句意:巧克力对我们有益。根据“Fruit and vegetables are good for us. But candy and chocolate (巧克力) are not, because they have lots of fat (脂肪) and sugar (糖). 水果和蔬菜对我们有好处。但糖果和巧克力则不然,因为它们含有大量的脂肪和糖。”可知巧克力对我们无益。句子与原文不符,故答案为F。
118.句意:冰激凌是不健康的。根据“Some food like ice cream is not healthy.”可知冰激凌是不健康的。句子与原文相符,故答案为T。
119.句意:我们应该以正确的方式吃食物以保持健康。根据“Eating the right food can help us stay (保持) healthy. 吃正确的食物可以帮助我们保持健康。”可知我们应该以正确的方式吃食物以保持健康。句子与原文相符,故答案为T。
120.F 121.T 122.F 123.F 124.T
【导语】本文介绍了琳琳,琳琳的朋友和老师。
120.句意:琳琳来自美国。根据“My name is Linlin. I’m from Henan, China.”,可知琳琳来自中国,故答案为F。
121.句意:琳琳有很多新朋友。根据“I have many new friends.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
122.句意:迈克今年9岁。根据“Mike is from Canada. He is ten years old.”,可知迈克10岁,故答案为F。
123.句意:苏来自澳大利亚。根据“Sue is from the UK.”,可知苏来自英国,故答案为F。
124.句意:王老师是个漂亮的老师。根据“Miss Wang is from China. She is my teacher. She is beautiful.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
125.T 126.F 127.T 128.F 129.T
【导语】本文主要讲述了琳达计划在母亲节那天送给母亲一张卡片。
125.题干句意:琳达是一名学生。根据“I’m Linda. I’m a student.”可知琳达是一名学生,题干与短文内容相符,故答案为T。
126.题干句意:琳达家有四口人。根据“Three people are in my family, my father, mother and I.”可知琳达家有爸爸、妈妈和自己,一共三口人,题干与短文内容不符,故答案为F。
127.题干句意:今天是母亲节。根据“Today is Mother’s Day.”可知今天是母亲节,题干与短文内容相符,故答案为T。
128.题干句意:琳达妈妈很高。她有着小眼睛小耳朵。根据“My mother is beautiful. She has small ears and long legs.”可知琳达妈妈有着小耳朵和长腿,没有小眼睛,题干与短文内容不符,故答案为F。
129.题干句意:琳达能为妈妈制作一张卡片。根据“I can make a card for my mother.”可知琳达能为妈妈制作一张卡片,题干与短文内容相符,故答案为T。
130.T 131.T 132.F 133.T
【导语】本文介绍妇女节天天在家做的事。
130.句意:我是天天。今天我做了一张贺卡。根据“I make a card for Mum. ”可知他做了一张贺卡。句子与原文相符,故答案为T。
131.句意:我在卡片上写写画画。根据“ I draw a picture and write “Mum, I love you!” on the card.我画了一幅画,在卡片上写下“妈妈,我爱你!”。”可知他在卡片上写字并画画。句子与原文相符,故答案为T。
132.句意:我爸爸做了一份礼物,为我妈妈跳舞。根据“Dad makes a gift for her. Dad and I sing a song to Mum too. 爸爸给她做了一份礼物。爸爸和我也给妈妈唱了一首歌。”可知爸爸是唱歌给妈妈,而不是跳舞。句子与原文不符,故答案为F。
133.句意:我的妈妈今天很开心。根据“Mum is happy.”可知妈妈是开心的。句子与原文相符,故答案为T。
134.F 135.F 136.F 137.T
【导语】本文介绍朵拉的午餐。
134.句意:朵拉午餐吃米饭、肉和果汁。根据“I have some rice and meat for lunch. 我午餐吃些米饭和肉。”可知她没有喝果汁。句子与原文不符,故答案为F。
135.句意:朵拉喜欢蔬菜。根据“I don’t like vegetables.我不喜欢蔬菜。”可知她不喜欢。句子与原文不符,故答案为F。
136.句意:水果是不好的。根据“Fruit is good too.”可知水果是好的。句子与原文不符,故答案为F。
137.句意:朵拉吃了一个健康的午餐。根据“I have some rice and meat for lunch. 我午餐吃些米饭和肉。”可知朵拉吃的都是健康的食物。句子与原文相符,故答案为T。
138.F 139.T 140.F 141.T 142.F
【导语】本文介绍了三位新生。
138.句意:杰克是个女孩。根据“Jack is a boy.”,可知杰克是个男孩,故答案为F。
139.句意:布朗先生是一名教师。根据“Mr Brown is a teacher.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
140.句意:露西来自英国。根据“Lucy is a girl. She’s from the USA.”,可知露西来自美国,故答案为F。
141.句意:布朗先生来自美国。根据“Mr Brown is a teacher. He’s from the USA.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
142.句意:简是个男孩。根据“Jane is a girl.”,可知简是个女孩,故答案为F。
143.T 144.T 145.F 146.T 147.F
【导语】本文主要介绍吴彬彬的家人及其爱吃的食物。
143.句意:吴彬彬有一个幸福的家庭。根据“I have a happy family.”可知有一个幸福的家庭,故答案为T。
144.句意:吴彬彬的爸爸和妈妈是老师。根据“My father is a teacher, my mother is a teacher, too.”可知爸爸妈妈都是老师,故答案为T。
145.句意:吴彬彬不喜欢饺子。根据“My favourite food is Jiaozi.”可知喜欢饺子,故答案为F。
146.句意:吴彬彬在学校里吃午饭。根据“I have lunch (午餐) at school.”可知在学校吃午饭,故答案为T。
147.句意:吴彬彬晚饭喜欢鸡蛋和牛奶。根据“I like rice and some soup for dinner.”可知晚饭喜欢米饭和一些汤,故答案为F。
()
()
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
