2024-2025学年五年级英语下学期期末复习专项(人教PEP版)
(期末考点培优)专题22 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,选择正确的答案。
There are five animals living in a big house. They are Mr Pig, Mr Frog, Miss Bird, Mr Snake and Miss Bear. They are good friends. They play together. In spring, Miss Bird is very happy. Because spring is her favourite season. She can sing and dance all day. In summer, Mr Frog is happy. Because he can swim in the river. But Mr Pig doesn’t like summer because it’s too hot. In autumn, Mr Pig is very happy, because it’s windy and cool. He can eat a lot of food. In winter, Mr Snake and Miss Bear are happy. Because they can sleep a long time.
1.How many animals are there in the big house ( )
A.Four. B.Five. C.Three.
2.Miss Bird likes ________ best. ( )
A.spring B.summer C.winter
3.Why does Mr Pig hate (讨厌) summer ( )
A.Because it’s cold. B.Because it’s warm. C.Because it’s hot.
4.What do Mr Snake and Miss Bear do in winter ( )
A.Sleep a long time. B.Play in the snow. C.Eat a lot of food.
5.Why is Miss bird happy in spring ( )
A.She can pick apples. B.She can sing and dance all day. C.He can swim in the river.
阅读短文,选择正确答案。
My name is Tim. I’m eleven years old. My birthday is in October. It’s in autumn. The weather is cool and windy. It’s my favorite season. My father’s birthday is in October, too. Usually we go hiking or fly kites. Sometimes we climb mountains. We have a lot of fun on our birthdays!
6.When is Tim’s birthday ( )
A.In September. B.In October. C.In November.
7.Which season does Tim like best ( )
A.Spring. B.Summer. C.Autumn.
8.How many birthdays are there in October in Tim’s family ( )
A.One. B.Two. C.Three.
9.What is the weather like in fall ( )
A.It’s cool and windy. B.It’s hot and sunny. C.It’s cool and rainy.
10.What do Tim and his father sometimes do on their birthdays ( )
A.Go swimming. B.Pick apples. C.Climb mountains.
阅读短文,选择正确答案。
Hi, I’m Sandy. I am a nurse. I’m active and pretty. Every day I go to work at 7:50 in the morning. Then I go home at about 5:00 in the afternoon. On Monday and Wednesday evening, I read books. On Thursday and Friday evening, I have English class. Sometimes I watch TV. On the weekend, I often go shopping with my friend. On Sunday, I usually play sports. But not this Sunday. Because the weather report says it’s going to rain! So, I will listen to music at home this Sunday.
11.What’s Sandy like ( )
A.Active. B.Pretty. C.A and B
12.What does Sandy do on Monday and Wednesday evening ( )
A.She goes to work. B.She reads books. C.She goes home.
13.When is English class ( )
A.On Thursday and Friday morning.
B.On Thursday and Sunday evening.
C.On Thursday and Friday evening.
14.Sandy often goes shopping with her ________. ( )
A.family B.friend C.sister
15.What will she do this Sunday ( )
A.She will play sports. B.She will go shopping. C.She will listen to music.
读短文,选择正确的答案。
In China, autumn is from September to November. The weather is cool. The farmers are very busy. But we are very happy. Because we have a few fun things in autumn. Teachers’ Day is in September. Mid-Autumn Festival is usually in September, too. We can eat mooncakes on Mid-Autumn Festival. After September, China’s National Day comes. We often go on a picnic with our family on that Day. Do you like autumn What do you often do in autumn
16.In China, ________ is from September to November. ( )
A.spring B.summer C.autumn
17.It’s ________ in autumn. ( )
A.hot B.cool C.cold
18.________ are very busy in autumn. ( )
A.Teachers B.Children C.Farmers
19.Teachers’ Day is in ________. ( )
A.September B.June C.December
20.On Mid-Autumn Festival, we can ________. ( )
A.make a snowman B.go swimming C.eat mooncakes
根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出正确的答案。
It’s a sunny and warm Saturday morning. Today is Chen Jie’s twelfth birthday. They’re going to have a party. Chen Jie’s father is washing the fruits. Her mother is cooking chicken. Chen Jie is riding a bike. It’s a birthday present from her grandparents. Now the party is ready. Listen! Music! Oh, Chen Jie’s uncle is playing the guitar. Everyone sings“Happy birthday to you!”.
21.How old is Chen Jie ( )
A.12. B.20. C.13.
22.Chen Jie’s mother is ______. ( )
A.washing the fruits B.riding a bike C.cooking chicken
23.Who gives a bike to Chen Jie ( )
A.Her friends. B.Her grandparents. C.Her parents.
24.Is Chen Jie’s uncle playing the piano now ( )
A.No, he isn’t. B.Yes, he is. C.No, he doesn’t.
25.Today is _____. ( )
A.Sunday B.Saturday C.Monday
读短文,选择最佳的答案。
The 19th Asian Games (亚运会) will be held in Hangzhou. It will start on September 23rd and end on October 8th 2023.
The Asian Game is a big game for the Asian countries (国家). The best athletes (运动员) from different countries will come to Hangzhou. I like to visit Hangzhou too. I want to see Equestrian and basketball match. I think Equestrian players will ride horses so fast (快) and so excited (兴奋). That will be cool.
There are three Asian Games Mascots (吉祥物). They are Chenchen, Lianlian and Congcong. I like Chenchen best. He is a cute robot with a round body and big eyes. He is yellow, which symbolizes (象征) happiness and joy. It stands for (代表) the Grand Canal (京杭大运河).
The Asian Games is such a big game. I really can’t wait.
26.The 19th Asian Games will be held in ______. ( )
A.Hangzhou B.Beijing C.Shanghai
27.The 19th Asian Games will last(延续) for ______ days. ( )
A.thirteen B.sixteen C.seventeen
28.The athletes from ______ will take part in the 19th Asian Games. ( )
A.the USA B.Japan C.the UK
29.What will Equestrian players ride ( )
A.Bikes. B.Cows. C.Horses.
30.The Asian Games Mascot, Chenchen, is ______. ( )
A.the Grand Canal B.a robot C.a boy
Read and choose.读短文,选择最佳的答案。
We have a library in our school. It’s on the first floor. The library is open from 8:30 to 11:30 in the morning and from 2:30 to 4:30 in the afternoon. It is very big. We can find many kinds (种类) of books there. We often go and borrow (借) books after class. When we borrow books, we must obey (遵守) the library rules. We can borrow books once (一次) a week and keep them for two weeks. If (假如) we can’t finish them in two weeks, we should go and renew them.
There’s a reading room in the library. It’s clean and pretty. We can read magazines (杂志) and newspapers (报纸) there, but we can’t take any of them out.
31.The library is on the ______ floor. ( )
A.first B.second C.third
32.The library is open for ______ hours (小时) a day. ( )
A.four B.five C.six
33.There is a / an ______ room in the library. ( )
A.reading B.art C.music
34.—Can we take magazines and newspapers out of the library ( )
—______
A.Yes, we can. B.No, we can’t. C.Not mentioned. (没有提及)
35.What’s the meaning of underlined word (划线单词) “renew” ( )
A.新的 B.代替 C.续借
阅读短文,选择正确的选项。
Hello, everyone. I’m John. It’s Sunday. We are visiting a farm. Lucy is picking up tomatoes with Mary. Mike is running after the little lamb. He wants to play with it. Lily and I are counting the ducks. They are swimming in the river. Tom is watching the green vegetables. Amy is taking pictures for the eggplants (茄子). Our science teacher Mr Li is talking with the farmer. It’s 12:00. It’s time to have lunch. We have a picnic on the grass. We take some cakes and hamburgers. I don’t like cakes. But Mr Li likes them best. We are having a good time.
36.How many children are there in the farm ( )
A.Five. B.Six. C.Seven.
37.Who are picking up tomatoes ( )
A.Lucy and Lily. B.Mary and Lucy. C.Lucy and John.
38.Where is Lily ( )
A.She is near the lake. B.She is near the river. C.She is at home.
39.What can you see on the farm ( )
A.Cows. B.Eggplants. C.Chickens.
40.What does Mr Li have for lunch ( )
A.Tomatoes. B.Cakes. C.Hamburgers.
Read and choose. 阅读短文,选择合适的选项。
It’s 11 o’clock. I go to a restaurant for lunch. I like noodles best. So I buy a bowl of noodles and start my lunch. The noodles are delicious. After twenty minutes, I finish my lunch.
At this time, I find that I don’t take money (钱). But then I have a good idea. I tell the waiter, “Look! There is a fly (苍蝇) in the soup.” “No,” says the waiter. “It’s black pepper (黑胡椒)!” “No,” I say. “The little black one is a fly.” Then the manager comes and he says, “I am sorry, sir. Would you like another (另—) bowl of noodles ” “No. But I will not pay (支付) you this time,” I say. “OK, sir.” The manager says. “And you can have noodles for free next time, too.”
When I get home, I find a note. It says, “You say it is a fly. Then your integrity (诚实) flies (飞), too.” My face is red and I feel very sorry.
41.What’s my favorite food for lunch ( )
A.Soup. B.Noodles. C.Black pepper.
42.When do I finish lunch ( )
A.Maybe at 11:00. B.Maybe at 11:20. C.Maybe at 10:40.
43.Why do I say there is a fly in the soup ( )
A.Because I don’t have money to pay.
B.Because there is a fly in the bowl.
C.Because I want to eat another bowl of noodles.
44.The underlined word “free” means __________in the passage (文章). ( )
A.自由的 B.打折碗 C.免费的
45.What can we learn from the passage ( )
A.We should be honest (诚实的).
B.We can’t eat lunch in the restaurant.
C.It is a good idea to say there is a fly in the soup.
请仔细阅读电子邮件内容,然后根据其内容,选择正确的答案。
Hi, John!
There are four seasons in a year. I like them all. Spring is warm and rainy. Plants grow and grow in spring. There are many beautiful flowers in the park. We can ride a bike and plant trees in the park. Summer is hot and sunny. I often go swimming with my father. And we all like eating ice cream. Autumn is cool and windy. The leaves are red, brown and yellow. They are very beautiful. We can fly kites, go on a picnic and collect leaves. Winter is cold and snowy. We often play in the snow.
What’s the weather like in your city What do you often do Please visit Nanchong someday and I am sure you will have a good time.
Yours,
Han Mei
46.How many seasons are there in a year ( )
A.Four. B.Three. C.Two.
47.Which seasons does Han Mei like ( )
A.Spring and summer. B.Autumn and winter. C.Both A and B.
48.What can Han Mei do in fall ( )
A.Fly kites, go on a picnic and eat ice cream.
B.Go on a picnic, collect leaves and fly kites.
C.Go on a picnic, collect leaves and plant trees.
49.What’s the weather like in John’s city ( )
A.Cold and snowy. B.Hot and sunny. C.We don’t know.
50.Where is Han Mei from, maybe (也许) ( )
A.Chengdu. B.Nanchong. C.We don’t know.
根据短文内容选出最佳答案。
Hello, boys and girls. I’m Mike. It’s three thirty in the afternoon. My mother is cleaning our rooms. My father is working at the computer. He is busy all day. My brother is playing basketball with his friends. That’s his favourite sport. My grandparents are watching TV. Do you know what I am doing I’m helping my mother.
51.Mike’s mother is _____. ( )
A.working B.cooking C.doing housework
52.Mike’s father is _____ all day. ( )
A.free B.busy C.helpful
53.What’s Mike’s brother’s favourite sport ( )
A.Playing football. B.Playing basketball. C.Playing volleyball.
54.Grandparents are _____. ( )
A.working B.reading books C.watching TV
55.Mike is _____. ( )
A.cleaning rooms B.playing basketball C.watching TV
阅读短文,选择正确答案。
The Spring Festival is our Chinese people’s festival. There are different names for each year. We all call it the year of the monkey, the year of the dog…
Before the days of the festival, people are busy with shopping and cleaning. On the eve of the Spring Festival(除夕), there is a big family dinner. We usually have some dumplings(饺子). After dinner, all the family stay up late(守夜) to welcome the new year. On the first day of the new year, people wear new clothes to visit their relatives(亲戚) and say “Happy New Year” to each other.
56.There are ___________ different names of Chinese years. ( )
A.10
B.11
C.12
57.When is the eve of the Spring Festival ( )
A.The evening of the Spring Festival.
B.The evening before the Spring Festival.
C.The evening after the Spring Festival.
58.People ___________ before the days of the festival. ( )
A.sing and dance
B.go shopping and clean the house
C.play games
59.People usually have ___________ on the eve of the Spring Festival . ( )
A.cakes
B.dumplings
C.noodles
60.At the festival people usually ___________. ( )
A.wear new clothes
B.go to visit their relatives
C.A and B
阅读短文,选择正确的答案,并将所选答案的字母代号写在括号里。
I’m Liu Li. I’m a girl. Today is March 20th. It’s my birthday. It’s windy and warm. I get up at 6:30. After breakfast, I do morning exercises. And then, I climb mountains with my parents in the afternoon. In the evening, I have a birthday party. Some friends come to my party. My mother cooks delicious food for us. My father makes a birthday cake for me. We have a happy time.
61.When is Liu Li’s birthday ( )
A.March 12th. B.March 20th. C.April 20th.
62.What’s the weather like today ( )
A.Windy and warm. B.Cold and cloudy. C.Sunny and warm.
63.What does Liu Li do in the afternoon ( )
A.Do morning exercises.
B.Have a party.
C.Climb mountains.
64.What does Liu Li’s mother cook ( )
A.Delicious food. B.A birthday cake. C.Mooncakes.
65.Do they have a happy time ( )
A.No, they don’ t. B.Yes, they do. C.Yes, we are.
阅读短文,选择最佳答案。
Look! What a big house! There are three people in it. Amy lives on the first floor. She is from Spain. She is a cook. She is fat. She often gets up early and goes shopping in the morning. Miss Li is an English teacher. She is pretty. She is from London. She lives on the second floor. She likes listening to music in the morning. She often goes to school on foot. Mr Wang is very young. He is from America. He lives on the third floor. He is a football player. He will have a football match on April 5th. So he often plays sports in the morning.
66.Who lives on the second floor ( )
A.Amy. B.Miss Li. C.Mr Wang.
67.What does Amy do in the morning ( )
A.Plays sports. B.Listening to music. C.Goes shopping.
68.What does Mr Wang do ( )
A.A cook. B.A teacher. C.A football player.
69.What’s Miss Li like ( )
A.Pretty. B.Fat. C.Young.
70.When will the football match be ( )
A.In the morning. B.On April 5th. C.On the second day.
阅读短文,根据短文内容,选择正确答案。
I’m John. Today is Teachers’ Day. It’s sunny and cool. We are playing with Miss Wang in a nature park. She teaches us English. She’s strict and clever. We all like her. Look! Fangfang and Lingling are singing and dancing. Binbin is watering flowers with Dongdong. Mingming is watching a rabbit. Is the rabbit sleeping Oh, no, it’s eating carrots. Miss Wang is cooking lunch for us. I’m helping her. I’m washing vegetables and fruit. How happy we are!
71.What’s the date today ( )
A.It’s Sunday. B.It’s September 10th. C.It’s October 1st.
72.Who’s Miss Wang ( )
A.She’s John’s maths teacher.
B.She’s John’s English teacher.
C.She is John’s Chinese teacher.
73.What are Fangfang and Lingling doing ( )
A.They are singing and dancing.
B.They are watering flowers.
C.They are cooking lunch.
74.What’s the rabbit doing ( )
A.It’s sleeping. B.It’s dancing. C.It’s eating carrots.
75.Are they happy in the park ( )
A.Yes, they are. B.No, they aren’t. C.No, they are.
仔细阅读短文,选出正确的选项。
I’m Chengcheng. It’s June 10th. Today is Dragon Boat Festival. It is usually in June. People make zongzi and watch dragon boat races. It is in memory of (为了纪念) Qu Yuan.
Today is my birthday, too. It’s windy and warm. In the morning. I get up early and clean my room. In the afternoon, my friends Amy, Joy and Sarah come to my home. I have a birthday party. And we watch TV, dance and sing. We are very happy. Joy’s birthday is in December. Sarah’s birthday is on January 1st. That is the New Year’s Day!
76.Chengcheng’s birthday is in _________. ( )
A.January B.June C.July
77.Dragon Boat Festival is on _________ this year. ( )
A.January 1st B.July 10th C.June 10th
78.The weather is _________. ( )
A.windy and hot B.windy and warm C.rainy and warm
79.Chengcheng don’t _________ on his birthday. ( )
A.play sports B.watch TV C.clean the room
80.Joy’s and Sarah’s birthday are in _________ in China. ( )
A.spring B.summer C.winter
阅读下面的短文,根据短文内容选择正确答案。
Hey, friends! Let me tell you something about the months and seasons. In Beijing, it’s spring from March to May. Summer is from June to August. Fall is from September to November. Winter is from December to February the next year. But, in Sydney, it’s spring from September to November. Summer is from December to February the next year. Fall is from March to May. Winter is from June to August. If you are planning a trip, look at a map first and remember that it may not be the same season where you’re going.
81.When is winter in Beijing, it’s _______ in Sydney. ( )
A.spring B.summer C.autumn
82.Sydney is a city of _______. ( )
A.China B.England C.Australia
83.In China, winter is from December to _______ the next year. ( )
A.February B.March C.August
84.In Sydney, spring is from _______ to November. ( )
A.September B.June C.December
85.If you are planning a trip, look at a _______ first. ( )
A.season B.map C.calendar
阅读短文,选择最佳答案。
It is Saturday today. It’s sunny and warm outside. The children go to the park together. They are very happy. Look! Sam is jumping like a rabbit. He’s very funny. John is good at sports. He is playing football with some boys. Liu Xin is quiet. She is under a tree. She is listening to music. Where is Zhang Peng Oh! He is doing kung fu with his uncle. He’s so cool!
86.What’s the weather like today ( )
A.Sunny and hot. B.Cloudy and warm. C.Sunny and warm.
87.Where are the children now ( )
A.In the park. B.At the zoo. C.In the forest.
88.What is Sam doing now ( )
A.He is jumping. B.He is eating. C.He is playing football
89.________ is listening to music. ( )
A.John B.Liu Xin C.Zhang Peng
90.Which is RIGHT ( )
A.It’s Sunday today.
B.John is good at sports.
C.Zhang Peng is doing kung fu with some boys.
阅读短文,选择正确的答案。
I am Sarah. I have three good friends. They are Amy, John and Tom. Amy likes winter, because her birthday is in February. She likes music. She is listening to music now. John’s birthday is on April 1st. Ha, it’s April Fool’s Day. He likes sports. Look! He is playing basketball. Tom’s birthday is in October. So, he likes autumn, and he can pick apples in autumn. Is he picking apples No, he is eating apples. I like spring because spring is very beautiful. What am I doing I am reading a book.
91.How many friends does Sarah have ( )
A.Two. B.Three. C.Four.
92.Why dose Amy like winter ( )
A.Because she likes making a snowman.
B.Because her mother’s birthday is in February.
C.Because her birthday is in February.
93.Is John’s birthday on April Fool’s Day ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t. C.No, he isn’t.
94.Is Tom picking apples now ( )
A.Yes, he is. B.No, he isn’t. C.No, it isn’t.
95.What is Sarah doing ( )
A.She’s eating apples. B.She’s reading a book. C.She’s picking apples.
根据材料内容选择最佳答案。
A Chinese saying (谚语) says, “The weather in June is like a baby’s face.” It means the weather always changes suddenly. In English, there is also a saying, “March comes in like a lion (狮子) and goes out like a lamb (羊羔).” What does it mean
March is a month between winter and spring. It “comes in like a lion”. Why Because the month begins with winter weather like wind and cold days.
At the end of March, spring is on the way. The weather gets warm. So we say it “goes out like a lamb”.
If March begins with warm weather and clear days, people should be careful of bad weather at the end of the month.
Are the sayings interesting and useful Can you give us more
96.In the Chinese saying in the passage, what is the weather in June like ( )
A.A lamb. B.A baby’s face. C.A lion.
97.“March comes in like a lion”, because _________. ( )
A.the month begins with winter weather like wind and cold days
B.the weather always changes suddenly
C.March is a month between winter and spring
98.Why does March “go out like a lamb” ( )
A.Because the weather gets warm at the beginning of March.
B.Because the weather gets warm at the end of March.
C.Because the weather gets cold at the end of March.
99.If March begins with warm weather and clear days, _________. ( )
A.people should be careful of hot days at the end of the month
B.people can enjoy the warm weather all the year round
C.people should be careful of bad weather at the end of the month
100.Which is the best title of the passage ( )
A.Two Sayings About the Weather
B.June Is People’s Favorite Month
C.The Weather in June Is Like a Baby’s Face
阅读短文,根据内容,从所给的三个备选项中,选出最佳选项。
My name is Kate. I’m from Chongqing. It’s spring in Chongqing now. I like spring best. There are beautiful flowers everywhere. I often go on a picnic with my family on the weekend. We have a few fun things in spring. Tree Planting Day is on March 12th. I usually plant trees with my friends. The school trip is on March 20th. We’ll go to the zoo. After the school trip, we have an English party. It’s on March 25th. I can speak English and sing English songs at the party. Oh, I like spring best because my birthday is in spring, too. It’s on March 9th. What about you
101.Kate is from _____. ( )
A.Beijing B.Chongqing C.Shanghai
102.Kate and her family often _____ on the weekend. ( )
A.go on a picnic B.wash clothes C.do homework
103.Kate will _____ on March 20th. ( )
A.go to the zoo B.speak English C.take a dancing class
104.When is Kate’s birthday ( )
A.It’s on March 12th. B.It’s on March 20th. C.It’s on March 9th.
105.Which season is Kate talking about ( )
A.Spring. B.Summer. C.Autumn.
阅读Peter的日记,选择正确答案。
Peter is a new student in Miss White’s class. He lives in John’s home. Here’s his diary.
Saturday, October 11th
Today is my third day in Beijing. The weather is good and the colours are pretty. In the morning John and I go to a zoo. In the afternoon, we go to a museum. And we go to a library in the evening. It’s a good day. And I know these rules.
Zoo Rules 1. Don’t feed the animals. 2. Don’t make big noises. 3. Don’t put your head or hands into the fences (栅栏) 4. Don’t play near the water. A ___________ 1. Don’t be late. 2. Put up your hand to speak or stand. 3. Respect teachers and other students
B ___________ 1. Keep your phone quiet. 2. No eating. 3. No talking when you are reading. 4. Don’t draw on the books. 5. Keep your desk clean. Museum Rules1. No photos. 2. No touching 3. Talk quietly. 4. Keep your phone quiet
106.阅读日记,A处的标题应为_______, 把序号写在题后括号内。( )
A.Library Rules B.School Rules
107.阅读日记,B处的标题应为 _______, 把序号写在题后括号内。( )
A.Library Rules B.School Rules
108._______ is Peter’s first day in Beijing. ( )
A.October 11th B.October 10th C.October 9th
109.In the 2nd place, the underlined (划线的) word “Respect” means “_______” in Chinese. ( )
A.建议 B.尊重 C.要求
110.Which of the following is RIGHT ( )
A.John and Peter can go into the fences in the 1st place.
B.John and Peter can carry (携带) phones in the 3rd place.
C.John and Peter can’t talk in the 4th place.
根据短文内容,选择正确的答案。
It’s Saturday today. Betty and her family are at home. What are they doing Let’s have a look. Betty’s grandpa is reading a newspaper (报纸) in his bedroom. Her grandma is cooking a big meal in the kitchen. Betty’s mother isn’t cleaning the rooms. She’s washing clothes in the bathroom. Her father often washes his car on the weekend. But now he’s cleaning the floor in the living room. Betty is in the study. She’s doing her homework. Betty’s little brother Bill is in the living room. He’s watching TV.
111.Mum is ________. ( )
A.cooking a meal B.cleaning the rooms C.washing clothes
112.Dad often ________ on the weekend. ( )
A.washes the car B.washes his bike C.cleans the floor
113.Betty’s ________ are in the living room. ( )
A.grandpa and brother B.dad and grandma C.dad and brother
请仔细阅读短文,然后根据其内容选择最佳答案。
My name is Anna. I’m from Canada. I’m 11 years old and I study in Willow School. In my family, my brother Tom likes summer best. Because he can swim and eat ice cream in summer. But I don’t like summer. It’s too hot. I like spring best. It is warm and I can plant flowers. It is so nice to watch the flowers grow. My parents like autumn best because their birthdays are both in October. On the weekend, we usually go shopping. What a happy family!
114.Anna is a _______ of Willow School in Canada. ( )
A.teacher B.doctor C.student
115.Anna’s brother likes _______ best. ( )
A.spring B.summer C.autumn
116.Anna’s mother’s birthday is in _______. ( )
A.June B.March C.October
117.Anna and her family usually _______ on the weekend. ( )
A.go shopping B.go swimming C.go on a picnic
118.There are _______ people in Anna’s family. ( )
A.four B.three C.five
阅读短文,选出正确的选项。
June 29, 2018 I am Lily. I’m very happy today. My sister is born (出生) today. She is so cute. We call her Lisa. She likes sleeping. June 29, 2020 Lisa is two years old. She can say some words. She can say “Dad” and “Mum”. She can sit and walk.
June 29, 2022 Lisa is four years old. She is so clever. She can ride a bike. She likes reading books. June 28, 2024 Lisa is six years old. Tomorrow is her birthday. I will invite our friends and have a party. We will sing the birthday song and eat the birthday cake.
119.What type(类型) is the text ( )
A.An invitation(邀请函). B.A diary.
120.What can Lisa do in 2020 ( )
A.Sit and walk. B.Ride a bike.
121.What can we do in the birthday party ( )
A.Sing songs. B.Dance.
122.When is Lisa’s birthday ( )
A.It’s on June 29th. B.It’s on June 28th.
123.What’s the best title (题目) for the passage ( )
A.The growth of Lily B.The growth of Lisa
阅读理解。
阅读短文,选择正确选项,将其标号填入题后括号内。
Today is Children’s Day. My mum takes me to the zoo. There are many animals in the zoo. Look! The two tigers are walking. The two rabbits are running. The lions are sleeping. I like monkeys best. They are playing now. They like eating bananas. They can climb trees. They are very good climbers(攀爬者). Sometimes they jump up and down.1 like the zoo.
124.Today is ______. ( )
A. B. C.
125.I go to the zoo with ______ today. ( )
A.my father. B.my grandma. C.my mother.
126.I like ______ best. ( )
A. B. C.
127.The monkeys are ______ now. ( )
A.eating bananas. B.playing. C.climbing trees.
128._______ are running. ( )
A.The tigers. B.The lions. C.The rabbits.
阅读端午节学校公告活动,回答问题。将其标号填在题后括号内。
Dragon Boat Festival Party
It is Dragon Boat Festival today. Please come to the party.
When: June 10th 4:00 p.m-6:00 p.m.
Dining room You will make zongzi
Gym You will play games about dragon boats(龙舟).
Library You will listen to many stories about Qu Yuan.
Art room You will draw pictures about dragon boats.
Rules:
129.When is the Dragon Boat Festival this year ( )
A.May 10th. B.June 10th. C.July 10th.
130.It’s 5:00 p.m. Can I go to the party ( )
A.Yes, you can. B.You can’t go to the party. C.No, you can’t.
131.What can I do in the dining room ( )
A.You can play games. B.You can draw pictures. C.You can make zongzi.
132.Where can I listen to many stories about Qu Yuan ( )
A.In the gym. B.In the library. C.In the art room.
133.What rules should we obey (遵守) ( )
A.No eating. B.Keep to the right. C.Talk quietly.
阅读下面学校阅览室的规章制度,选择正确的答案。
Welcome to the school reading room. Before you go into the reading room, there are some rules for you.
DO: (1) Bring your student card(学生证). (2) Keep quiet. (3) Keep your desk clean. (4) Put the book back to the shelf(书架) before you leave. DON’T: (1) Don’t eat or drink in the room. (2) Don’t take your pet into the room. (3) Don’t take any books out of the room. (4) Don’t run around.
Opening time: Monday to Friday, 8:30 a.m. to 5:30 p.m.
134.These are the rules in the ______. ( )
A.classroom B.reading room C.computer room
135.You can take ______ into the reading room. ( )
A.the pet B.the student card C.some food and drinks
136.You must ______ in the reading room. ( )
A.keep quiet B.eat and drink C.run around
137.You can read in the reading room at ______ on Wednesdays. ( )
A.9:00 a.m. B.6:00 p.m. C.8:30 p.m.
138.We can’t see the sign(标识) ______ in the reading room. ( )
A. B. C.
请认真阅读短文,根据短文内容选择正确答案。
September school trip Mid-Autumn Festival October sports meet China’s National Day November drawing contest
December Chinese test January New Year’s party winter vacation February winter vacation
139.Students will have a ______ in September. ( )
A.drawing contest B.Chinese test C.school trip
140.Students will have the ______ in October. ( )
A.school trip B.winter vacation C.sports meet
141.The New Year’s party is in ______. ( )
A.December B.January C.February
142.Mike likes ______. He can attend(参加) the drawing contest in November. ( )
A.singing B.drawing C.dancing
143.The ______ is in January and February. ( )
A.winter vacation B.summer vacation C.New Year’s party
根据短文内容,选择正确答案。
Mid-Autumn Festival is usually in September or October. I can enjoy the moon and eat mooncakes. Old people always tell children the story about Chang’e. Dragon Boat Festival is usually in June. People make zongzi and watch dragon boat races. It is in memory of (为了纪念) Qu Yuan. He is a famous poet (诗人).
My favourite festival is Chinese New Year. It’s always in January or February. I usually have a big dinner with my family. I always get “lucky money” and listen to the story of Nian. Nian is a monster in the legend (传说).Because of it, we usually play firecrackers (放鞭炮) during the festival.
144.On Mid-Autumn Festival, children can hear the story of __________. ( )
A.Nian B.Chang’e C.Qu Yuan
145.People usually __________ at Dragon Boat Festival. ( )
A.make zongzi B.watch dragon boat races C.A and B
146.What does “lucky money” mean ( )
A.压岁钱 B.零花钱 C.幸运币
147.There are __________ traditional (传统的) Chinese festivals mentioned (被提到) in the text. ( )
A.two B.four C.three
148.Which one is right ( )
A.Children get lucky money on Dragon Boat Festival.
B.Mid-Autumn Festival is usually in September or October.
C.My favourite festival is Christmas.
()
()
参考答案与试题解析
1.B 2.A 3.C 4.A 5.B
【导语】本文讲了季节。
1.句意:大房子里有多少只动物?A四只。B五只。C三只。根据“There are five animals living in a big house.”,可知大房子里有五只动物,故选B。
2.句意:鸟小姐最喜欢______。A春天,B夏天,C冬天,根据“In spring, Miss Bird is very happy. Because spring is her favourite season.”,可知鸟小姐最喜欢春天,故选A。
3.句意:猪先生为什么讨厌夏天?A因为天气很冷。B因为天气很暖和。C因为天气很热。根据“But Mr Pig doesn’t like summer because it’s too hot.”,可知因为天气很热,故选C。
4.句意:蛇先生和熊小姐冬天做什么?A睡很长时间。B在雪地里玩。C吃很多食物。根据“In winter, Mr Snake and Miss Bear are happy. Because they can sleep a long time.”,可知蛇先生和熊小姐冬天睡很长时间,故选A。
5.句意:为什么鸟小姐在春天快乐?A她可以摘苹果。B她可以整天唱歌跳舞。C他可以在河里游泳。根据“In spring, Miss Bird is very happy. Because spring is her favourite season. She can sing and dance all day.”,可知因为鸟小姐在春天可以唱歌跳舞,故选B。
6.B 7.C 8.B 9.A 10.C
【导语】本文讲了生日活动。
6.句意:蒂姆的生日是什么时候?A在九月。B在十月。C在十一月。根据“My birthday is in October.”,可知蒂姆的生日在十月,故选B。
7.句意:蒂姆最喜欢哪个季节?A春天。B夏天。C秋天。根据“It’s in autumn. The weather is cool and windy. It’s my favorite season.”,可知蒂姆最喜欢秋天,故选C。
8.句意:蒂姆家十月有几个生日?A一个。B两个。C三个。根据全文可知有两个,故选B。
9.句意:秋天的天气怎么样?A天气凉爽且多风。B天气炎热且晴朗。C天气凉爽且多雨。根据“The weather is cool and windy.”,可知秋天凉爽且多风,故选A。
10.句意:蒂姆和他爸爸有时在他们生日时做什么?A去游泳。B摘苹果。C爬山。根据“Sometimes we climb mountains.”,可知有时爬山,故选C。
11.C 12.B 13.C 14.B 15.C
【导语】本文介绍了桑迪。
11.句意:桑迪什么样?A活跃的。B漂亮的。根据“I’m active and pretty.”,可知桑迪活跃且漂亮,故选C。
12.句意:桑迪星期一和星期三晚上做什么?A她去上班。B她看书。C她回家。根据“On Monday and Wednesday evening, I read books.”,可知桑迪星期一和星期三晚上看书,故选B。
13.句意:英语课是什么时候?A周四和周五上午。B周四和周日晚上。C周四和周五晚上。根据“On Thursday and Friday evening, I have English class.”,可知英语课是周四和周五晚上,故选C。
14.句意:桑迪经常和______去购物。A家人,B朋友,C姐姐/妹妹,根据“On the weekend, I often go shopping with my friend.”,可知桑迪经常和朋友去购物,故选B。
15.句意:她这周日要做什么?A她要做运动。B她要去购物。C她要听音乐。根据“So, I will listen to music at home this Sunday.”,可知她这周日要听音乐,故选C。
16.C 17.B 18.C 19.A 20.C
【导语】本文讲了秋天和节日。
16.句意:在中国,______是从九月到十一月。A春天,B夏天,C秋天,根据“In China, autumn is from September to November.”,可知在中国,秋天是从九月到十一月,故选C。
17.句意:秋天很_______。A热的,B凉爽的,C冷的,根据“The weather is cool.”,可知秋天很凉爽,故选B。
18.句意:______在秋天很忙。A老师,B孩子,C农民,根据“The farmers are very busy.”,可知农民在秋天很忙,故选C。
19.句意:教师节在_______。A九月,B六月,C十二月,根据“Teachers’ Day is in September.”,可知教师节在九月,故选A。
20.句意:在中秋节,我们可以_______。A堆雪人,B去游泳,C吃月饼,根据“We can eat mooncakes on Mid-Autumn Festival.”,可知在中秋节可以吃月饼,故选C。
21.A 22.C 23.B 24.A 25.B
【导语】本文讲了生日活动。
21.句意:陈洁多大了?根据“Today is Chen Jie’s twelfth birthday.”,可知陈洁12岁,故选A。
22.句意:陈洁的妈妈正在_______。A洗水果,B骑自行车,C烹饪鸡肉,根据“Her mother is cooking chicken. ”,可知陈洁的妈妈正在烹饪鸡肉,故选C。
23.句意:谁给陈洁一辆自行车?A她的朋友。B她的祖父母。C她的父母。根据“Chen Jie is riding a bike. It’s a birthday present from her grandparents.”,可知陈洁的自父母给陈洁一辆自行车,故选B。
24.句意:陈洁的叔叔现在正在弹钢琴吗?根据“Oh, Chen Jie’s uncle is playing the guitar.”,可知陈洁的叔叔正在弹吉他,答语为否定回答,is提问用is回答,故选A。
25.句意:今天是_______。A星期天,B星期六,C星期一,根据“It’s a sunny and warm Saturday morning.”,可知今天是星期六,故选B。
26.A 27.B 28.B 29.C 30.B
【导语】本文讲了亚运会。
26.句意:第19届亚运会会在______举行。A杭州,B北京,C上海,根据“The 19th Asian Games (亚运会) will be held in Hangzhou.”,可知第19届亚运会会在杭州举行,故选A。
27.句意:第19届亚运会会延续______天。A13,B16,C17,根据“It will start on September 23rd and end on October 8th 2023.”,可知第19届亚运会会延续16天,故选B。
28.句意:来自_______的运动员将参加第19届亚运会。A美国,B日本,C英国,根据“The Asian Game is a big game for the Asian countries (国家).”,可知来自日本的运动员将参加第19届亚运会,故选B。
29.句意:马术运动员会骑什么?A自行车。B奶牛。C马。根据“I think Equestrian players will ride horses so fast (快) and so excited (兴奋).”,可知马术运动员会骑马,故选C。
30.句意:亚运会吉祥物宸宸是________。A大运河,B一个机器人,C一个男孩,根据“I like Chenchen best. He is a cute robot with a round body and big eyes.”,可知亚运会吉祥物宸宸是一个机器人,故选B。
31.A 32.B 33.A 34.B 35.C
【导语】本文介绍了学校图书馆。
31.句意:图书馆在______楼。A第一,B第二,C第三,根据“We have a library in our school. It’s on the first floor.”,可知图书馆在一楼,故选A。
32.句意:图书馆一天开放______个小时。A四,B五,C六,根据“The library is open from 8:30 to 11:30 in the morning and from 2:30 to 4:30 in the afternoon.”,可知图书馆一天开放五个小时,故选B。
33.句意:图书馆里有一个______室。A阅读,B美术,C音乐,根据“There’s a reading room in the library.”,可知图书馆里有一个阅览室,故选A。
34.句意:我们能把杂志和报纸带出图书馆吗?根据“We can read magazines (杂志) and newspapers (报纸) there, but we can’t take any of them out.”,可知我们不能把杂志和报纸带出图书馆,答语为否定回答,故选B。
35.句意:划线单词“renew”的意思是什么?根据短文语境可知renew的意思是续借,故选C。
36.C 37.B 38.B 39.B 40.B
【导语】本文讲了今天是星期天,老师和学生们正在参观农场。
36.句意:农场上有多少个孩子?A五个。B六个。C七个。根据“Lucy is picking up tomatoes with Mary. Mike is running after the little lamb. Lily and I are counting the ducks. Tom is watching the green vegetables. Amy is taking pictures for the eggplants (茄子).”,可知农场上有七个孩子,故选C。
37.句意:谁正在捡西红柿?A露西和莉莉。B玛丽和露西。C露西和约翰。根据“Lucy is picking up tomatoes with Mary.”,可知露西和玛丽正在捡西红柿,故选B。
38.句意:莉莉在哪?A她在湖附近。B她在河附近。C她在家。根据“Lily and I are counting the ducks. They are swimming in the river.”,可知莉莉在河附近,故选B。
39.句意:你能在农场上看到什么?A奶牛。B茄子。C鸡。根据“Amy is taking pictures for the eggplants (茄子).”,可知能在农场上看到茄子,故选B。
40.句意:李老师午饭吃什么?A西红柿。B蛋糕。C汉堡包。根据“We take some cakes and hamburgers. I don’t like cakes. But Mr Li likes them best.”,可知李老师午饭吃蛋糕,故选B。
41.B 42.B 43.A 44.C 45.A
【导语】本文讲了关于诚实的寓言故事。
41.句意:我午餐最喜欢的食物是什么?A汤。B面条。C黑胡椒。根据“I go to a restaurant for lunch. I like noodles best.”,可知作者午餐最喜欢的食物是面条,故选B。
42.句意:我什么时候吃完午餐?A也许在11点。B也许在11:20。C也许在10:40。根据“It’s 11 o’clock. I go to a restaurant for lunch.”,可知也许在11:20吃完午餐,故选B。
43.句意:为什么我说汤里有只苍蝇?A因为我没有钱付钱。B因为碗里有只苍蝇。C因为我想再吃一碗面条。根据“At this time, I find that I don’t take money (钱). But then I have a good idea. I tell the waiter, “Look! There is a fly (苍蝇) in the soup.” “No,” says the waiter.”,可知因为作者没有钱付钱,故选A。
44.句意:文章中划线单词“free”的意思是_______。根据短文语境可知free的意思是免费的,故选C。
45.句意:我们能从这篇文章中学到什么?A我们应该诚实。B我们不能在餐厅吃午饭。C说汤里有苍蝇是个好主意。根据最后一段可知学到了我们应该诚实,故选A。
46.A 47.C 48.B 49.C 50.B
【导语】本文介绍了一年四季。
46.句意:一年有几个季节?A四个。B三个。C两个。根据“There are four seasons in a year.”,可知一年有四个季节,故选A。
47.句意:韩梅喜欢哪个季节?A春天和夏天。B秋天和冬天。根据“There are four seasons in a year. I like them all.”,可知韩梅四个季节都喜欢,故选C。
48.句意:韩梅在秋天能做什么?A放风筝,去野餐和吃冰淇淋。B去野餐,收集树叶和放风筝。C去野餐,收集树叶和种树。根据“Autumn is cool and windy. The leaves are red, brown and yellow. They are very beautiful. We can fly kites, go on a picnic and collect leaves.”,可知韩梅在秋天能去野餐,收集树叶和放风筝,故选B。
49.句意:约翰所在城市的天气怎么样?A寒冷且有雪。B炎热且晴朗。C我们不知道。根据全文可知我们不知道约翰所在城市的天气,故选C。
50.句意:韩梅来自哪里,也许?A成都。B南充。C我们不知道。根据“Please visit Nanchong someday and I am sure you will have a good time.”,可知韩梅也许来自南充,故选B。
51.C 52.B 53.B 54.C 55.A
【导语】本文介绍了迈克一家人在下午做的事情。
51.句意:迈克的妈妈正在_______。A工作,B烹饪,C做家务,根据“My mother is cleaning our rooms.”,可知迈克的妈妈正在做家务,故选C。
52.句意:迈克的爸爸整天都很_______。A空闲的,B忙碌的,C有帮助的,根据“My father is working at the computer. He is busy all day.”,可知迈克的爸爸整天都很忙碌,故选B。
53.句意:迈克的哥哥最喜欢的运动是什么?A踢足球。B打篮球。C打排球。根据“My brother is playing basketball with his friends. That’s his favourite sport.”,可知迈克的哥哥最喜欢的运动是打篮球,故选B。
54.句意:祖父母正在_______。A工作,B看书,C看电视,根据“My grandparents are watching TV.”,可知祖父母正在看电视,故选C。
55.句意:迈克正在_______。A打扫房间,B打篮球,C看电视,根据“My mother is cleaning our rooms. I’m helping my mother.”,可知迈克正在打扫房间,故选A。
56.C 57.B 58.B 59.B 60.C
【导语】本文是关于春节的介绍。
56.句意:中国有______个不同的年份。根据原文“We all call it the year of the monkey, the year of the dog…”可知人们称之为猴年,狗年……根据常识可知,中国有十二生肖,共12个不同的年份,故选C。
57.句意:春节前夕是什么时候?A春节的晚上。B春节前一天晚上。C春节后的那个晚上。根据原文“On the eve of the Spring Festival(除夕), there is a big family dinner.”可知春节前夕,有一顿丰盛的家庭晚餐。春节前夕是春节前一天晚上,故选B。
58.句意:在节日之前,人们______。A又唱又跳,B购物并打扫房屋,C玩游戏,根据原文“Before the days of the festival, people are busy with shopping and cleaning.”可知在节日之前,人们忙于购物并打扫房屋。故选B。
59.句意:在春节前夕,人们通常吃______。A蛋糕,B饺子,C面条,根据原文“We usually have some dumplings(饺子).”可知春节前夕,人们通常吃饺子,故选B。
60.句意:在节日,人们通常______。A穿新衣,B去拜访他们的亲戚,C穿新衣并去拜访他们的亲戚,根据原文“On the first day of the new year, people wear new clothes to visit their relatives(亲戚) and say “Happy New Year” to each other.”可知在新年的第一天,人们穿新衣并去拜访他们的亲戚,互相说“新年好”。故选C。
61.B 62.A 63.C 64.A 65.B
【导语】本文讲了刘丽的生日活动。
61.句意:刘丽的生日是什么时候?A3月12日。B3月20日。C4月20日。根据“I’m Liu Li. I’m a girl. Today is March 20th. It’s my birthday.”,可知刘丽的生日是3月20日,故选B。
62.句意:今天的天气怎么样?A有风且暖和。B寒冷且多云。C晴朗且温暖。根据“It’s windy and warm.”,可知今天有风且暖和,故选A。
63.句意:刘丽下午做什么?A做早操。B举办聚会。C爬山。根据“And then, I climb mountains with my parents in the afternoon.”,可知刘丽下午爬山,故选C。
64.句意:刘丽的妈妈做什么了?A美味的食物。B生日蛋糕。C月饼。根据“My mother cooks delicious food for us.”,可知刘丽的妈妈做了美味的食物,故选A。
65.句意:他们玩得开心吗?根据“We have a happy time.”,可知他们玩得开心,答语为肯定回答,do提问用do回答,故选B。
66.B 67.C 68.C 69.A 70.B
【导语】本文介绍了艾米,李小姐和王先生。
66.句意:谁住在二楼?A艾米。B李小姐。C王先生。根据“Miss Li is an English teacher. She is pretty. She is from London. She lives on the second floor.”,可知李小姐住在二楼,故选B。
67.句意:艾米上午做什么?A做运动。B听音乐。C去购物。根据“Amy lives on the first floor. She is from Spain. She is a cook. She is fat. She often gets up early and goes shopping in the morning.”,可知艾米上午去购物,故选C。
68.句意:王先生是做什么的?A厨师。B老师。C足球运动员。根据“Mr Wang is very young. He is from America. He lives on the third floor. He is a football player.”,可知王先生是足球运动员,故选C。
69.句意:李小姐什么样?A漂亮的。B胖的。C年轻的。根据“Miss Li is an English teacher. She is pretty.”,可知李小姐很漂亮,故选A。
70.句意:足球比赛什么时候举行?A在上午。B在4月5日。C在第二天。根据“He will have a football match on April 5th.”,可知足球比赛4月5日举行,故选B。
71.B 72.B 73.A 74.C 75.A
【导语】本文讲了教师节孩子们和老师正在做的事情。
71.句意:今天是几号?A今天是星期天。B今天是9月10日。C今天是10月1日。根据“Today is Teachers’ Day.”,可知今天是9月10日,故选B。
72.句意:王老师是谁?A她是约翰的数学老师。B她是约翰的英语老师。C她是约翰的语文老师。根据“We are playing with Miss Wang in a nature park. She teaches us English.”,可知王老师是英语老师,故选B。
73.句意:芳芳和玲玲正在做什么?A她们正在唱歌跳舞。B她们正在浇花。C她们正在做午饭。根据“Fangfang and Lingling are singing and dancing.”,可知芳芳和玲玲正在唱歌跳舞,故选A。
74.句意:兔子正在做什么?A它正在睡觉。B它正在跳舞。C它正在吃胡萝卜。根据“Is the rabbit sleeping Oh, no, it’s eating carrots.”,可知兔子正在吃胡萝卜,故选C。
75.句意:他们在公园里高兴吗?根据“How happy we are!”,可知他们在公园里高兴,答语为肯定回答,故选A。
76.B 77.C 78.B 79.A 80.C
【导语】本文讲了端午节和生日活动。
76.句意:程程的生日在_______。A一月,B六月,C七月,根据“I’m Chengcheng. It’s June 10th. Today is my birthday, too.”,可知程程的生日在六月,故选B。
77.句意:端午节今年在______。A1月1日,B7月10日,C6月10日,根据“I’m Chengcheng. It’s June 10th. Today is Dragon Boat Festival.”,可知端午节今年在6月10日,故选C。
78.句意:天气______。A有风且炎热,B有风且温暖,C有雨且温暖,根据“It’s windy and warm.”,可知天气有风且温暖,故选B。
79.句意:程程在他生日那天不_______。A做运动,B看电视,C打扫房间,根据“ In the morning. I get up early and clean my room. And we watch TV, dance and sing.”,可知程程在他生日那天不做运动,故选A。
80.句意:乔伊和莎拉的生日在中国在______。A春天,B夏天,C冬天,根据“Joy’s birthday is in December. Sarah’s birthday is on January 1st.”,可知乔伊和莎拉的生日在中国在冬天,故选C。
81.B 82.C 83.A 84.A 85.B
【导语】本文介绍了季节。
81.句意:当北京是冬天时,悉尼是_______。A春天,B夏天,C秋天,根据“Winter is from December to February the next year. Summer is from December to February the next year.”,可知当北京是冬天时,悉尼是夏天,故选B。
82.句意:悉尼是_______的城市。A中国,B英国,C澳大利亚,根据常识可知悉尼是澳大利亚的城市,故选C。
83.句意:在中国,冬天是从十二月到明年的_______。A二月,B三月,C八月,根据“Winter is from December to February the next year.”,可知在中国,冬天是从十二月到明年的二月,故选A。
84.句意:在悉尼,春天是从_______到十一月。A九月,B六月,C十二月,根据“But, in Sydney, it’s spring from September to November.”,可知在悉尼,春天是从九月到十一月,故选A。
85.句意:如果你计划旅行,先看看______。A季节,B地图,C日历,根据“If you are planning a trip, look at a map first and remember that it may not be the same season where you’re going.”,可知如果你计划旅行,先看看地图,故选B。
86.C 87.A 88.A 89.B 90.B
【导语】本文主要介绍了周六孩子们正在公园坐做什么。
86.句意:今天的天气怎么样?A晴朗的并且热的。B多云的并且温暖的。C晴朗的并且温暖的。根据“It’s sunny and warm outside.”可知今天的天气是晴朗的并且是温暖的,故选C。
87.句意:现在孩子们在哪里?A在公园。B在动物园。C在森林里。根据“The children go to the park together.”可知现在孩子们在公园,故选A。
88.句意:萨姆现在正在做什么?A他正在跳。B他正在吃。C他正在踢足球。根据“Sam is jumping like a rabbit.”可知萨姆正在像兔子一样跳,故选A。
89.句意:刘鑫正在听音乐。A约翰,B刘鑫,C张鹏,根据“Liu Xin is quiet. She is under a tree. She is listening to music.”可知刘鑫正在听音乐,故选B。
90.句意:哪个是对的?A今天是周日。B约翰擅长运动。C张鹏正在和一些男孩子们练功夫。根据“John is good at sports.”可知约翰擅长运动,B正确,故选B。
91.B 92.C 93.A 94.B 95.B
【导语】本文介绍了萨拉的三个好朋友。
91.句意:萨拉有多少个朋友?A两个。B三个。C四个。根据“I am Sarah. I have three good friends.”,可知萨拉有三个朋友,故选B。
92.句意:艾米为什么喜欢冬天?A因为她喜欢堆雪人。B因为她妈妈的生日在二月。C因为她的生日在二月。根据“Amy likes winter, because her birthday is in February.”,可知因为她的生日在二月,故选C。
93.句意:约翰的生日在愚人节吗?根据“John’s birthday is on April 1st. Ha, it’s April Fool’s Day.”,可知约翰的生日在愚人节,答语为肯定回答,故选A。
94.句意:汤姆现在正在摘苹果吗?根据“Is he picking apples No, he is eating apples.”,可知汤姆正在吃苹果,答语为否定回答,故选B。
95.句意:萨拉正在做什么?A她正在吃苹果。B她正在看书。C她正在摘苹果。根据“What am I doing I am reading a book.”,可知萨拉正在看书,故选B。
96.B 97.A 98.B 99.C 100.A
【导语】本文主要介绍了三月的天气特征。
96.句意:文章中的汉语谚语说,六月的天气怎么样?A一只羊羔。B婴儿的脸。C一只狮子。根据文中“A Chinese saying says, “The weather in June is like a baby’s face.””可知中国有句谚语说:“六月天,似婴儿面容”。故选B。
97.句意:“三月如狮子般到来”,因为____。A本月以冬季天气开始,如风和寒冷的日子,B天气总是突然变化,C三月是冬季与春季之间的一个月。根据文中“Because the month begins with winter weather like wind and cold days.”可知因为本月一开始就伴随着冬季天气,如风和寒冷的日子。故选A。
98.句意:三月为何“出门如羊羔”?A因为三月初天气就变暖了。B因为三月底天气就变暖了。C因为三月底天气就变冷了。根据文中“At the end of March, spring is on the way. The weather gets warm.”可知三月底,春天来了,天气转暖。故选B。
99.句意:如果三月一开始天气温暖晴朗,______。A月末时应注意防暑,B人们可以全年享受温暖的天气,C月底要小心恶劣天气。根据文中“If March begins with warm weather and clear days, people should be careful of bad weather at the end of the month.”可知如果三月开始时天气温暖、晴朗,那么人们就应该注意月末的恶劣天气。故选C。
100.句意:这篇文章的最佳标题是什么?A关于天气的两句谚语。B六月是人们最喜欢的月份。C六月的天气就像婴儿的脸。根据全文可知文章主要介绍的是关于天气的特征的情况,根据文中“A Chinese saying says, “The weather in June is like a baby’s face.””和“In English, there is also a saying, “March comes in like a lion and goes out like a lamb.” ”可知中国有句谚语说:“六月天,似婴儿面容”。和英语中也有这样一句话,“三月来时如狮子,去时如羔羊”。故选A。
101.B 102.A 103.A 104.C 105.A
【导语】本文介绍了凯特最喜欢的季节及该季节中有趣的事情。
101.句意:凯特来自_______。A北京,B重庆,C上海,根据“My name is Kate. I’m from Chongqing.”,可知凯特来自重庆,故选B。
102.句意:凯特和家人经常在周末_______。A去野餐,B洗衣服,C做作业,根据“I often go on a picnic with my family on the weekend.”,可知凯特和家人经常在周末去野餐,故选A。
103.句意:凯特会在3月20日________。A去动物园,B说英语,C上舞蹈课,根据“The school trip is on March 20th. We’ll go to the zoo.”,可知凯特会在3月20日去动物园,故选A。
104.句意:凯特的生日是什么时候?A它在3月12日。B它在3月20日。C它在3月9日。根据“Oh, I like spring best because my birthday is in spring, too. It’s on March 9th.”,可知凯特的生日在3月9日,故选C。
105.句意:凯特谈论的是哪个季节?A春天。B夏天。C秋天。根据“It’s spring in Chongqing now.”,可知凯特谈论的是春天,故选A。
106.B 107.A 108.C 109.B 110.B
【导语】本文主要描述了彼得在北京各个地点的规则。
106.A图书馆规则,B学校规则。根据规则描述可知是学校,故选B。
107.A图书馆规则,B学校规则。根据规则描述可知是图书馆,故选A。
108.句意:_____是彼得在北京的第一天。A10月11日,B10月10日,C10月9日。根据“Here’s his diary. Saturday, October 11th. Today is my third day in Beijing.”可知10月11日是彼得来北京的第三天,第一天是10月9日,故选C。
109.句意:在第二个地方,划线单词“Respect”意思是_____。根据描述可知是在学校,应该尊重老师和同学,故选B。
110.句意:以下哪项是正确的?A约翰和彼得在第一个地方可以翻越栅栏。B约翰和彼得在第三个地方可以携带手机。 C 约翰和彼得在第四个地方不能说话。根据第三个表格“1. Keep your phone quiet.”可知可以携带手机,故选B。
111.C 112.A 113.C
【导语】本文讲了贝蒂一家星期六正在做的事情。
111.句意:妈妈正在_______。A做饭,B打扫房间,C洗衣服,根据“Betty’s mother isn’t cleaning the rooms. She’s washing clothes in the bathroom.”,可知妈妈正在洗衣服,故选C。
112.句意:爸爸经常在周末_______。A洗汽车,B洗自行车,C打扫地板,根据“Her father often washes his car on the weekend.”,可知爸爸经常在周末洗汽车,故选A。
113.句意:贝蒂的_______在客厅里。A爷爷和弟弟,B爸爸和奶奶,C爸爸和弟弟,根据“Her father often washes his car on the weekend. But now he’s cleaning the floor in the living room. Betty’s little brother Bill is in the living room.”,可知贝蒂的爸爸和弟弟在客厅里,故选C。
114.C 115.B 116.C 117.A 118.A
【导语】本文介绍了安娜一家人喜欢的季节。
114.句意:安娜是加拿大柳树学校的______。A老师,B医生,C学生,根据“My name is Anna. I’m from Canada. I’m 11 years old and I study in Willow School.”,可知安娜是加拿大柳树学校的学生,故选C。
115.句意:安娜的哥哥最喜欢_______。A春天,B夏天,C秋天,根据“In my family, my brother Tom likes summer best.”,可知安娜的哥哥最喜欢夏天,故选B。
116.句意:安娜妈妈的生日在________。A六月,B三月,C十月,根据“My parents like autumn best because their birthdays are both in October.”,可知安娜妈妈的生日在十月,故选C。
117.句意:安娜和她的家人通常在周末_________。A去购物,B去游泳,C去野餐,根据“On the weekend, we usually go shopping.”,可知安娜和她的家人通常在周末去购物,故选A。
118.句意:安娜家有______口人。A四,B三,C五,根据全文可知四口人,故选A。
119.B 120.A 121.A 122.A 123.B
【导语】本文主要记录丽萨的成长。
119.句意:该文本属于什么类型?A邀请函。B日记。根据文本中的日期可知应是日记,故选B。
120.句意:2020年丽萨会做什么?A坐和走。B骑自行车。根据第二个表格中的“She can sit and walk.”可知丽萨会坐和走,故选A。
121.句意:我们在生日聚会上会做什么?A唱歌。B跳舞。根据“We will sing the birthday song and eat the birthday cake.”可知会唱歌,故选A。
122.句意:丽萨的生日是什么时候?A六月二十九日。B六月二十八日。根据“June 28, 2024 Lisa is six years old. Tomorrow is her birthday.”可知应是六月二十九日,故选A。
123.句意:这篇文章最好的题目是什么?A丽丽的成长,B丽萨的成长。根据“My sister is born (出生) today. She is so cute. We call her Lisa.”可知文章是介绍丽萨的成长,故选B。
124.B 125.C 126.A 127.B 128.C
【导语】本文主要介绍动物园里的动物。
124.句意:今天是_____。A五月一日,B六月一日,C七月一日。根据“Today is Children’s Day.”可知是儿童节,应是六月一日,故选B。
125.句意:我今天和____去动物园。A我的爸爸。B我的奶奶。C我的妈妈。根据“My mum takes me to the zoo.”可知是妈妈,故选C。
126.句意:我最喜欢____。根据“I like monkeys best.”可知最喜欢猴子,故选A。
127.句意:猴子们现在在_____。A吃香蕉。B玩。C爬树。根据“I like monkeys best. They are playing now.”可知正在玩,故选B。
128.句意:_____正在跑。A老虎。B狮子。C兔子。根据“The two rabbits are running.”可知兔子在跑,故选C。
129.B 130.A 131.C 132.B 133.C
【导语】本文主要介绍了端午节晚会的时间、活动地点和规则。
129.句意:今年端午节是什么时候?A五月十号。B六月十号。C七月十号。根据“June 10th 4:00 p.m-6:00 p.m.”可知今年端午节是六月十号,故选B。
130.句意:现在是下午5点。我可以去参加聚会吗?A是的,你可以。B你不能去参加聚会。C不,你不可以。can引导的一般疑问句用yes或no回答,排除选项B。根据“When: June 10th 4:00 p.m-6:00 p.m.”可知聚会时间是下午4:00-6:00。所以下午5点,可以去参加,故选A。
131.句意:我在餐厅能做什么?A你可以玩游戏。B你可以画画。C你可以包粽子。根据“Dining room You will make zongzi”可知在餐厅包粽子,故选C。
132.句意:哪里可以听很多关于屈原的故事?A在健身房。B在图书馆。C在美术室。根据“Library You will listen to many stories about Qu Yuan.”可知在图书馆可以听到很多关于屈原的故事。故选B。
133.句意:我们应该遵守哪些规则?A不吃东西。B靠右走。C小声说话。根据规则图片 可知我们要小声说话,故选C。
134.B 135.B 136.A 137.A 138.C
【导语】本文讲了阅读室的规则。
134.句意:这些是______的规则。A教室,B阅读室,C计算机室,根据“Before you go into the reading room, there are some rules for you.”,可知这些是阅读室的规则,故选B。
135.句意:你可以带______进入阅读室。A宠物,B学生证,C一些食物和饮料,根据“Bring your student card(学生证).”,可知可以带学生证进入阅读室,故选B。
136.句意:在阅读室里你必须_______。A保持安静,B吃和喝,C到处跑,根据“Keep quiet.”,可知在阅读室里必须保持安静,故选A。
137.句意:你星期三______可以在阅读室里阅读。A上午9点,B下午6点,C晚上8:30,根据“Opening time: Monday to Friday, 8:30 a.m. to 5:30 p.m.”,可知你星期三上午9点可以在阅读室里阅读,故选A。
138.句意:我们不能在阅读室看到标识_______。根据短文可知不能看到禁止游泳的标识,故选C。
139.C 140.C 141.B 142.B 143.A
【导语】本文是关于不同月份的活动和假期。
139.句意:学生们在九月份将会有______。A画画比赛,B汉语比赛,C学校郊游,根据表格“September school trip”可知九月份有学校郊游,故选C。
140.句意:学什么在十月份将会有______。A学校郊游,B寒假,C运动会,根据表格“October sports meet”可知十月份将会有运动会,故选C。
141.句意:新年聚会在______。A十二月,B一月,C二月,根据表格“January New Year’s party”可知新年聚会在一月份,故选B。
142.句意:迈克喜欢______。他可以参加在十一月份的画画比赛。A唱歌,B画画,C跳舞,迈克参加画画比赛可知他喜欢画画,故选B。
143.句意:______在一月份和二月份。A寒假,B暑假,C新年聚会,根据表格“January winter vacation”和“Februarywinter vacation”可知一月份和二月份都有寒假,故选A。
144.B 145.C 146.A 147.C 148.B
【导语】本文主要介绍几个传统节日。
144.句意:在中秋节,孩子们能听见___的故事。A年,B嫦娥,C屈原。根据“Mid-Autumn Festival is usually in September or October. I can enjoy the moon and eat mooncakes. Old people always tell children the story about Chang’e.”可知中秋节能听到关于嫦娥的故事,故选B。
145.句意:人们通常在端午节_____。A包粽子,B看龙舟比赛,C A和B。根据“People make zongzi and watch dragon boat races.”可知A和B都有,故选C。
146.句意:“lucky money”是什么意思?根据“I always get “lucky money” and listen to the story of Nian.”可知应是压岁钱,故选A。
147.句意:文章里提到_____个中国的传统节日。A两个,B四个,C三个。根据“Mid-Autumn Festival is usually in September or October.”和“Dragon Boat Festival is usually in June.”及“My favourite festival is Chinese New Year.”可知共提到三个,故选C。
148.句意:哪一个是正确的?A端午节孩子们会得到压岁钱。B中秋节通常在九月或十月。C我最喜欢的节日是圣诞节。根据第二段中“I always get “lucky money” and listen to the story of Nian.”可知春节时孩子们会得到压岁钱,排除A;根据“My favourite festival is Chinese New Year.”可知我最喜欢的节日是春节,排除C;根据“Mid-Autumn Festival is usually in September or October. ”可知中秋节通常在九月或十月,故选B。
()
()
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
