沪教版(2024)七年级英语下册第一次月考试题(无听力 含答案解析)-2024-2025七年级英语下册

沪教版(2024)九年级英语下册第一次月考试题
Unit 1-2
一、语音题(每小题1分,共5分)
找出每组单词中划线部分发音不同的一个词。
1.A.Japan B.flat C.able D.ant
2.A.break B.dream C.leave D.tea
3.A.towns B.areas C.skills D.stamps
4.A.ground B.sound C.country D.without
5.A.provide B.bridge C.light D.surprise
二、单项选择(本题共5小题,每小题1分,共5分)
6.Don’t forget ________ the door when you leave the room.
A.close B.closing C.to close D.to closing
7.You must clean your bedroom, ________ you don’t have to do it now.
A.so B.because C.but D.or
8.Before he left, Xian became the school’s best student ________ won several prizes for his talents.
A.and B.but C.as D.or
9.________ Great Wall lies in the north of ________ China.
A.The; the B.The; / C./; the D./; /
10.The library is the public on Monday.
A.close to B.closed to C.close for D.closed for
三、语法选择(每小题1分,共10分)
Tommy is now a junior high school student. He 11 going to school.
Yesterday, he came home and 12 very happy. He told us there would be 13 English Month next month in his school. All of the students should work hard to make it a big success.
During the English Month, students can take part in different kinds of activities. At the book fair, students can take some English books to school. It will be very interesting 14 books with other students. Some students are good at 15 , then they can take part in the singing competition. They can also enjoy the performance (表演) of our school band, and they will make great 16 . 17 some English play shows too, and students will enjoy them very much. 18 they are interested 19 writing, they can write English poems. Students can listen to a speech about how to learn English well.
During the English Month, everyone should try to communicate (交流) with his or 20 friends in English.
11.A.love B.loved C.is loving D.loves
12.A.look B.looks C.is looking D.looked
13.A.a B.an C.the D.I
14.A.to read B.to reading C.reading D.reads
15.A.sings B.singing C.to sing D.sang
16.A.music B.musics C.musician D.musical
17.A.There is B.There are C. There will be D.There have
18.A.So B.Because C.If D.When
19.A.in B.on C.at D.of
20.A.she B.her C.hers D.she’
四、完形填空(本题共10小题,每小题1分,共10分)
When Kate was 18 years old, her mother gave her a beautiful ring as a birthday present. Kate was very 21 . A week later, when she was working in the kitchen, she lost the 22 . She looked everywhere in the kitchen but could not 23 it. Kate became very sad. She even cried.
One evening at 24 time, her brother, Peter, was eating some cakes.
“They are very good cakes! Who made them ” asked Peter.
“I made them,” Kate said. She was glad that her brother liked the cakes she made. She was very fond of 25 .
“Oh! What’s this ” Peter 26 stopped eating and spit something out.
Kate was 27 . “Oh, my ring!” she cried. She took it to the kitchen, 28 it with water and then came back. She thanked her brother.
“I’m sorry you got such a 29 ” she said, “but thank you very much for finding my ring, Peter. I’ll make some more 30 cakes for you tomorrow.”
21.A.afraid B.happy C.sad D.surprised
22.A.pen B.watch C.ring D.book
23.A.look B.speak C.buy D.find
24.A.supper B.lunch C.breakfast D.noon
25.A.cooking B.reading C.eating D.swimming
26.A.happily B.suddenly C.excitedly D.hardly
27.A.worried B.interested C.bored D.surprised
28.A.washed B.made C.opened D.got
29.A.bread B.cake C.hamburger D.sandwich
30.A.bad B.beautiful C.interesting D.delicious
五、阅读理解(本题共20小题,每小题1.5分,共30分)
Are friends important to you Anyway, they are really important to me. My name is Phil and I’m 13. I’m from London. I have a very good friend. His name is Max.
Max and I have a lot of things in common: our birthdays are on the same day, we are in the same class, we both love dogs; we both do well in sports and soccer is our favourite.
We always have a good time together. But these days I’m not happy. Max will leave England, because his father gets a job in Shanghai. Max’s family will go there. I have a lot to talk with Max, and I want to give him an album. There are a lot of our photos in it.
Today is Monday. There are only three days before Max leaves. I will go to his home to give him the album this evening.
31.Who is Max
A.Phil’s friend. B.Phil’s cousin.
C.Phil’s teacher. D.Phil’s student.
32.What animal do Phil and Max like
A.Tigers. B.Monkeys. C.Cats. D.Dogs.
33.Why will Max go to Shanghai
A.Because his mum gets a job there.
B.Because his elder sister will study there.
C.Because his dad will work there.
D.Because his family don’t like to live in London.
34.What does Phil want to give Max
A.A photo. B.A book with a collection of photographs.
C.An old book. D.A phone.
35.When will Max leave for Shanghai
A.Next week. B.This evening.
C.On Thursday. D.On Tuesday.
It was one week before Teachers’ day. Tom’s mother was very busy. But she didn’t forget to buy cards for her son’s teachers. She drove to a gift store on her way home from work. When she came back, she put the cards on the table in the living room.
When Tom came home from school, she said to him, “Here are the cards for your teachers, and here are some stamps, a pen and our book of addresses. Can you write the cards when I am cooking the dinner ” Tom did not say anything. He walked out of the living room and went into his room. Tom’s mother was a little unhappy, but she did not say anything. She knew that her son always talked little. She was just thinking how to teach Tom to be thankful and make him write the cards.
A few minutes later, Tom came back with a box full of cards. All of them had addresses and stamps on them. Tom’s mother was very surprised and asked, “Oh, what are these ” “Mum,” Tom answered. “I bought the cards and wrote all of them a few days ago.” Hearing this, his mother was very moved and said, “___△___”
36.How did Tom’s mother go to the gift store
A.By boat. B.By ship. C.By car. D.By train.
37.What did Tom’s mother want Tom to do when he came back home
A.To cook the dinner. B.To find some stamps.
C.To clean the living room. D.To write some cards.
38.In the eyes of Tom’s mother, her son was ________.
A.quiet B.silly C.funny D.clever
39.How did Tom’s mother feel about Tom
A.Unhappy-moved-surprised. B.Moved-unhappy-surprised.
C.Unhappy-surprised-moved. D.Surprised-unhappy-moved.
40.Which of the following can be the best for “___△___”
A.Don’t be afraid, dear.
B.You’re really great, dear.
C.Many thanks for helping me, dear.
D.I think you did something terrible, dear.
It is exciting to visit different places. As you travel, you will see beautiful sceneries such as mountains, rivers, lakes and so on. Besides, you can meet and make friends with different people. You can also get to know the customs and living habits of the local people. Today people are so fond of travelling that tourism has become one of the fastest growing industries in most countries. The main reason why people like travelling perhaps is that people just travel for pleasure. For example, after working hard for a whole week, people will find it happy to go to the nearby mountains or beaches. For another example, if we do not have more chances to be away from our homeland every year, spending an annual holiday travelling abroad is an especially satisfying experience. When people return from their travel, they will feel better, and they also are ready to work harder.
41.We can NOT _________ when we travel.
A.see beautiful sceneries such as mountains, rivers, lakes and so on
B.meet and make friends with different people
C.get to know the customs and living habits of the local people
D.throw rubbish here and there
42.Why has tourism become one of the faster growing industries in most countries
A.Because people today are fond of traveling.
B.Because people are spending a lot of money on it.
C.Because the leader of the country gives much money to the tourism.
D.Because people are much richer than before.
43.According to the passage, people travel __________.
A.to work B.to make money C.for pleasure D.to study
44.What does the underlined word “annual” mean
A.Every day. B.Every week. C.Every year. D.Every month.
45.What’s the main idea of the passage
A.It tells us when people travel. B.It tells us how people travel.
C.It tells us where people travel. D.It tells us why people travel.
One summer day, a grasshopper (蝗虫) was jumping, singing and enjoying the sunshine. An ant passed by, taking some food to his nest (巢穴).
“ 46 ” asked the grasshopper. “We have a lot of food right now.” “I am helping to store food for the winter,” said the ant. “ 47 ”
“Why do you worry about winter ” said the grasshopper. “ 48 ” But the ant went on his way and kept doing his work. 49 And it saw the ants eating the food that they had stored during the summer.
Are you an ant or a grasshopper 50 The key is to find a balance between work and play. Work hard and save for a rainy day. But also remember to take breaks and rests. It’s all about how you live your life and find a balance (平衡) between work, friends and family.
A.When winter came, the grasshopper found itself dying of hunger.
B.Why don’t you come and play with me
C.You have enough food already and you don’t need to work so hard.
D.Most of us, in fact, are somewhere in between.
E.I think you should do the same.
六、短文填空(每小题1分,共10分)
Dogs are cute and smart for many people, dogs aren’t simply p 51 . They are humans’ best friends. In fact, they are also h 52 in many ways. Guide dogs can lead their b 53 owners when they b 54 , their owners may be able to stay away from possible danger. Police dogs help the police a lot when the police are finding people, and they can go almost a 55 to find people out. Trained(受过专门训练的) dogs can even turn on the light, open the door. And make the phone call for disabled people.
七、完成句子(共10分)
56.当你开始做一件事时,你应当坚持下去。
When you start to do something, you should it.
57.直到每个人上了车,公交车才开始启动。
The bus everybody gets on.
58.我花了一年时间去适应在英国的生活。
It me one year to living in the UK.
59.史密斯先生真是个好老板啊!
Mr. Smith is!
60.我强烈建议我们应该采取行动来关爱贫困儿童。
I strongly suggested that some action to care for poor children.
八、书面表达(共20分)
61.目前,大量的生活垃圾已成为我国建设美丽中国、绿色中国的一大制约,实行垃圾分类、减少垃圾污染刻不容缓。为此,你校英语俱乐部将开展以“垃圾分类,从我做起”为主题的英语演讲比赛,请你写篇演讲稿参加比赛。
内容包括:
1、垃圾分类的重要性:减少环境污染,减少花费,节约能源等。
2、作为中学生,你的做法……1)学会垃圾分类。2)在扔垃圾之前先分类。3)提出自己的看法,至少1至2条。
提示词:waste sorting垃圾分类;cut down 减少; cost; recycle;energy;volunteer
注意:
1. 词数80左右(演讲稿的开头和结尾已给出,不计入词数)
2. 不得透露学校、姓名等任何个人信息,否则不予评分
Good morning, everyone! As we know, people are producing waste every day. Some waste is recyclable, while some is unrecyclable. So it’s necessary to sort waste.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Thanks for listening!
《沪教版(2024)九年级英语下册第一次月考试题(无听力 含答案解析)-2024-2025学年七年级英语下册》参考答案
1.C 2.A 3.D 4.C 5.B
【解析】1.Japan [d 'p n];flat [fl t];able [ e bl];ant [ nt]。从四个单词的发音可知,选项C的划线部分发音与其他三项不同。故选C。
2.break [bre k];dream [dri m];leave [li v];tea [ti ]。从四个单词的发音可知,选项A的划线部分发音与其他三项不同。故选A。
3.towns [ta nz];areas [ e r z];skills [ sk lz];stamps [st mps]。从四个单词的发音可知,选项D的划线部分发音与其他三项不同。故选D。
4.ground [ɡra nd];sound [sa nd];country [ k ntri];without [w a t]。从四个单词的发音可知,选项C的划线部分发音与其他三项不同。故选C。
5.provide [pr va d];bridge [br d ];light [la t];surprised [s pra zd]。从四个单词的发音可知,选项B的划线部分与其他三项不同。故选B。
6.C
【详解】句意:当你离开房间的时候,不要忘记关门。
考查不定式作宾语。根据“when you leave the room”可知,此句表达的是将来时,而祈使句表示命令或建议,因此此处是提醒对方不要忘记去关门,用“forget to do”。故选C。
7.C
【详解】句意:你必须打扫你的卧室,但你不需要现在打扫。
考查连词辨析。so所以;because因为;but但是;or或者、否则。分析题干可知,“你必须打扫你的卧室”和“不用现在打扫”这前后两句话之间是转折关系,应用表示转折关系连词but引导。故选C。
8.A
【详解】句意:在他离开之前,冼成为了学校最优秀的学生,并因他的才能获得了一些奖项。
考查连词辨析。and和、并且;but但是;as因为、当……;or或者、否则。根据空格前后两句“成为了最优秀的学生”和“获得了奖项”可推测,这两句之间为并列的关系,应用并列连词and来连接两个具有平行关系的成分。故选A。
9.B
【详解】句意:长城位于中国的北部。
考查定冠词和零冠词的用法。the这个,定冠词;/零冠词。根据“Great Wall”可知,此为普通名词构成的专有名词,其前面需用定冠词the修饰,位于句首,首字母t需大写;又因“China”为国名,专有名词,其前面不用冠词。故选B。
10.B
【详解】句意:图书馆星期一不对公众开放。
考查形容词词组。根据句意可知,此处指图书馆周一处于关闭的状态中;“closed”作形容词意为“关闭的”,“be closed to”“对……关闭”。故选B。
【点睛】易错分析:本题易错选A。“close”作形容词意为“亲近的”;“be close to”“与某人亲近”,不能用来修饰图书馆。
11.D 12.D 13.B 14.A 15.B 16.A 17.C 18.C 19.A 20.B
【导语】本文介绍了Tommy学校下个月是英语月,并详细介绍了相关的一些活动。
11.句意:他喜欢去学校。
love爱,动词原形;loved动词过去式或过去分词;is loving现在进行时;loves动词第三人称单数。句子描述一般情况,用一般现在时,主语是“He”,动词用第三人称单数。故选D。
12.句意:昨天,他回到家,看起来很开心。
look看,动词原形;looks动词第三人称单数;is looking现在进行时;looked动词过去式或过去分词。根据“Yesterday”可知动作发生在过去,用一般过去时,动词用过去式。故选D。
13.句意:他告诉我们下个月他的学校将有一个英语月。
a不定冠词,用在以辅音音素开头的单词前;an不定冠词,用在以元音音素开头的单词前;the定冠词;I我。此处泛指“一个英语月”,且English以元音音素开头,用不定冠词an。故选B。
14.句意:和其他学生一起读书会很有趣。
to read读书,动词不定式;to reading介词+动名词;reading现在分词或动名词;reads动词第三人称单数。此处是结构“It is adj. to do sth.”,意为“做某事是……的”,it作形式主语,真正的主语是动词不定式。故选A。
15.句意:一些学生擅长唱歌。
sings动词第三人称单数;singing动名词或现在分词;to sing动词不定式;sang动词过去式。be good at doing sth.“擅长做某事”,动名词作宾语。故选B。
16.句意:他们还可以欣赏我们学校乐队的表演,他们会制作出很棒的音乐。
music音乐;musics音乐(种类),名词复数;musician音乐家;musical音乐的。根据“and they will make great”可知此处指制作音乐,且是不可数名词,用名词原形。故选A。
17.句意:还会有一些英语表演节目,学生们会非常喜欢。
There is有,主语是名词单数或不可数名词;There are 有,主语是名词复数;There will be一般将来时结构;There have错误结构。由上文可知,英语月是下个月,应用一般将来时There will be。故选C。
18.句意:如果他们对写作感兴趣,他们可以写英文诗。
So所以;Because因为;If如果;When当。“they are interested...writing”是“they can write English poems”的条件,用if引导条件状语从句。故选C。
19.句意:如果他们对写作感兴趣,他们可以写英文诗。
in在……里;on在……上;at在;of……的。be interested in“对……感兴趣”,形容词短语。故选A。
20.句意:在英语月期间,每个人都应该尝试用英语与他或她的朋友交流。
she她,代词主格;her她,代词宾格/她的,形容词性物主代词;hers她的,名词性物主代词;she’s她是。空格后有名词,此处用形容词性物主代词。故选B。
21.B 22.C 23.D 24.A 25.A 26.B 27.D 28.A 29.B 30.D
【分析】18岁时,Kate收到一个戒指,但是做饭时弄丢了。一天哥哥吃蛋糕的时候,发现戒指竟然在蛋糕里。
21.句意:Kate很开心。
afraid害怕的;happy开心的;sad悲伤的;surprise惊讶的。根据“When Kate was 18 years old, her mother gave her a beautiful ring as a birthday present. ”可知收到礼物应该开心。故选B。
22.句意:一周后,她在厨房干活时,把戒指弄丢了。
pen笔;watch手表;ring戒指;book书。根据“When Kate was 18 years old, her mother gave her a beautiful ring as a birthday present.”可知此空指代上文收到的戒指。故选C。
23.句意:她在厨房到处找,但是没能找到它。
look看;speak讲;buy买;find找到。根据“She looked everywhere in the kitchen but could not...”可知Kate在厨房到处找,没有找到戒指。故选D。
24.句意:一天晚上晚餐时候,她哥哥Peter正在吃蛋糕。
supper晚餐;lunch午餐;breakfast早餐;noon中午。根据“One evening...”可知晚上应该是吃晚饭。故选A。
25.句意:她非常喜欢做饭。
cooking做饭;reading读书;eating吃;swimming游泳。根据“ She was glad that her brother liked the cakes she made. ”可知Kate做的蛋糕,因此可推测她喜欢做饭。故选A。
26.句意:Peter突然不吃了,吐了东西出来。
happily快乐地;suddenly突然;excitedly兴奋地;hardly几乎不。根据“Oh! What’s this ”可知Peter吃饭时候突然发现了东西。故选B。
27.句意:Kate很惊讶。
worried担忧的;interested感兴趣的;bored无聊的;surprised惊讶的。根据“Oh, my ring!”可知Kate找到了戒指,所以很惊讶。故选D。
28.句意:她把它拿到厨房,用水冲洗,然后回来。
washed洗;made使;opened打开;got得到。根据“with water”可知此处指用水洗。故选A。
29.句意:很抱歉你吃到了这样的蛋糕。
bread面包;cake蛋糕;hamburger汉堡;sandwich三明治。根据“One evening at supper time, her brother, Peter, was eating some cakes.”可知Kate向哥哥道歉,让他吃到这样的蛋糕。故选B。
30.句意:我明天再给你做更多好吃的蛋糕。
bad坏的;beautiful漂亮的;interesting有趣的;delicious美味的。此空修饰cakes,应该是美味的蛋糕。故选D。
31.A 32.D 33.C 34.B 35.C
【解析】本文讲述了Max和Phil是好朋友。Max因为他爸爸在上海找到一份工作,他们要离开英国去上海,因此Phil有很多话要和他说,想要给他一本相册。
31.细节理解题。根据“My name is Phi…I have a very good friend. His name is Max.”可知,Max是Phil的好朋友。故选A。
32.细节理解题。根据“we both love dogs”可知,二人都喜欢狗。故选D。
33.细节理解题。根据“Max will leave England, because his father gets a job in Shanghai.”可知,Max将离开英国,因为他父亲在上海找到了一份工作。故选C。
34.细节理解题。根据“and I want to give him an album. There are a lot of our photos in it”可知,Phil想送Max一本相册,里面有很多他们的照片。故选B。
35.推理判断题。根据“Today is Monday. There are only three days before Max leaves.”可知,今天是星期一,离Max离开只有三天了。所以Max周四离开。故选C。
36.C 37.D 38.A 39.C 40.B
【解析】本文讲述了汤姆的母亲本想让汤姆给老师写感谢卡片,教他学会感恩。但是,汤姆说,他在教师节之前的几天,就买好了卡片,并且已经写好了。这让她非常感到。
36.细节理解题。根据“She drove to a gift store on her way home from work.”可知,汤姆的母亲开车去礼品店,故选C。
37.细节理解题。根据“When Tom came home from school, she said to him, ‘Here are the cards for your teachers, and here are some stamps, a pen and our book of addresses. Can you write the cards when I am cooking the dinner ’ ”可知,当汤姆回到家,他妈妈让他写一些卡片。故选D。
38.推理判断题。根据“She knew that her son always talked little.”可知Tom的妈妈知道Tom话少,由此可推出在妈妈眼中Tom是安静的。故选A。
39.推理判断题。根据“Tom’s mother was a little unhappy, but she did not say anything. ... Tom’s mother was very surprised ... Hearing this, his mother was very moved”可知Tom的妈妈的情感变化是不开心——惊讶——感动。故选C。
40.推理判断题。根据“ ‘I bought the cards and wrote all of them a few days ago.’ Hearing this, his mother was very moved”可知,此处表示汤姆几天前,就买了那些卡片,并且写好了它们,他妈妈非常感动,因此要称赞他非常棒。故选B。
41.D 42.A 43.C 44.C 45.D
【导语】本文主要介绍了人们旅行的原因。
41.细节理解题。根据“As you travel, you will see beautiful sceneries such as mountains, rivers, lakes and so on. Besides, you can meet and make friends with different people. You can also get to know the customs and living habits of the local people.”可知旅行时我们可以看到美丽的风景,如山川、河流、湖泊等,与不同的人见面并交朋友,了解当地人民的风俗习惯和生活习惯。不能随处扔垃圾。故选D。
42.细节理解题。根据“Today people are so fond of travelling that tourism has become one of the fastest growing industries in most countries.”可知旅游业成为大多数国家增长最快的产业之一是因为今天的人们喜欢旅行。故选A。
43.细节理解题。根据“The main reason why people like travelling perhaps is that people just travel for pleasure.”可知人们只是为了快乐而旅行。故选C。
44.词义猜测题。根据“if we do not have more chances to be away from our homeland every year”可知如果每年没有更多机会出国,一年一度的假期出国旅游是一种特别令人满意的体验,annual意为“每年的”。故选C。
45.主旨大意题。通读全文可知本文主要介绍了人们旅行的原因。故选D。
46.B 47.E 48.C 49.A 50.D
【分析】夏天蚂蚁忙着储存食物,而蝗虫并没有,因此冬天,只能要饿死了。本文介绍了我们应该好好生活,平衡生活、朋友和家人的关系。
46.根据“An ant passed by, taking some food to his nest(巢穴).”可知蝗虫看到蚂蚁搬食物回巢穴,主动跟蝗虫说话,B选项“你为什么不来跟我玩”符合语境。故选B。
47.根据“I am helping to store food for the winter...”可知蚂蚁回复蝗虫,自己在为冬天储备食物,选项中E选项“我认为你也应该一样做”,是蚂蚁对蝗虫的劝告。故选E。
48.根据“Why don’t you come and play with me ”可知蝗虫看到蚂蚁搬食物,认为蝗虫已经有很多食物了,让他跟自己玩,C选项“你已经有足够食物了,不需要那么努力工作”符合语境。故选C。
49.根据“And it saw the ants eating the food that they had stored during the summer.”可知冬天到了蚂蚁开始吃储存的食物,A选项“冬天来了,蝗虫发现它快饿死了”符合语境。故选A。
50.根据“Are you an ant or a grasshopper ”可知本段是总结性段落,自问自答,D选项“我们大多数,事实上,都是两者之间的”符合语境。故选D。
51.(p)ets 52.(h)elpful 53.(b)lind 54.(b)ark 55.(a)nywhere
【导语】本文主要讲述了狗不仅仅是宠物,更是人类最好的朋友,还可以帮助人们做很多事。
51.句意:对很多人来说,狗既可爱又聪明,狗不仅仅是宠物。根据“dogs aren’t simply...They are humans’ best friends.”以及首字母提示可知此处是指狗不仅仅是宠物,也是人类最好的朋友。pet“宠物”,是可数名词,此处应用复数形式,故填(p)ets。
52.句意:事实上,它们在很多方面也很有帮助。根据“Guide dogs can lead their...owners when”以及首字母提示可知狗可以帮助人做很多事情,所以是很有帮助的,helpful“有帮助的”,是形容词,作表语,故填(h)elpful。
53.句意:当它们吠叫时,导盲犬可以引导它们的盲人主人,它们的主人可能就能够远离可能的危险。根据“Guide dogs”以及首字母提示可知导盲犬是引导盲人的,blind“盲的”,是形容词作定语,故填(b)lind。
54.句意:当它们吠叫时,导盲犬可以引导它们的盲人主人,它们的主人可能就能够远离可能的危险。根据“when they...their owners may be able to stay away from possible danger”以及首字母提示可知此处是指狗叫,bark“叫”,是动词,主语是复数,动词用原形。故填(b)ark。
55.句意:当警察找人时,警犬帮了很多忙,它们几乎可以去任何地方找人。根据“they can go almost...to find people out”以及首字母提示可知,此处指的是警犬几乎可以去任何地方找人,anywhere“任何地方”,故填(a)nywhere。
56. stick with
【详解】stick with“坚持”,用于情态动词should后,使用动词原形,故填stick;with。
57. won’t start until
【详解】启动:start;直到……才:not...until,until引导的时间状语从句,遵循主将从现原则,根据“everybody gets on”可知,从句是一般现在时,所以主句是一般将来时,故填won’t;start;until。
58. took to get used
【详解】根据固定搭配it takes sb some time to do sth“花费某人多长时间做某事”,由语境可知,时态是一般过去时,用take的过去式took,get used to doing sth意为“习惯于……,适应……”,故填took;to;get;used。
59. What a good boss
【详解】根据句意可知使用what引导的感叹句,结构:what+a/an+形容词+可数名词单数+主语+谓语+其他或what+形容词+不可数名词+主语+谓语+其他。好的:good;老板:boss,是可数名词,故用冠词修饰,good首字母发元音音素,故用a修饰。故填What;a;good;boss。
60. should be taken
【详解】根据固定搭配take some action意为“采取行动”,当some action作主语时,和动词take是被动关系,所以用被动语态,should意为“应该”是情态动词,情态动词should的被动语态构成:should+be+动词过去分词,take的过去分词是taken,故填should;be;taken。
61.例文:
Good morning, everyone! As we know, people are producing waste every day. Some waste is recyclable, while some is unrecyclable. So it’s necessary to sort waste.
There are many advantages of waste sorting. It helps cut down on pollution the environment and increase the recycling of waste. It helps save energy. What’s more, it helps cut down the cost of dealing with the waste.
As middle school students, we’re supposed to play a part in waste sorting. First, we should learn how to sort waste. Then we should sort the waste before throwing it away. And at weekends we can work as volunteers to help people around our neighborhoods learn how to sort waste properly.
Sorting waste is meaningful. So together, our actions can make a difference and lead to a better environment.
Thanks for listening!
【详解】1、题干解读:题目要求以“垃圾分类,从我做起”为主题写篇演讲稿参加学校英语俱乐部的演讲比赛,内容包括垃圾分类的重要性以及作为中学生,应该怎么做,可适当发挥。
2、写作指导:本文应该以第一人称来叙述垃圾分类的重要性;时态采用一般现在时为主;叙述垃圾分类的重要性以及作为中学生,应该怎么做时,应详细具体,保证条理清晰。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。