(2024)译林英语七年级下Unit3 My hometown. 单元综合练
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
(满分100分)
一、单项选择(每小题1分,共10分)
1.________ weather in my hometown is nice in ________ summer.
A.A; a B.The; a C.A; / D.The; /
2.—I love my hometown.
—________. It’s a nice place to live.
A.Me too B.I don’t like it C.I’m sorry D.That’s OK
3.Why not ________ out and find something interesting we can do
A.go B.to go C.will go D.going
4.You should buy this coat. It’s very good and ________ worth the price.
A.good B.better C.best D.well
5.It’s nice ________ classmates from different countries and backgrounds.
A.has B.having C.to have D.will have
6.Would you like to show me ________ your school this afternoon
A.across B.around C.through D.past
7.________ you visit my hometown, you should try the nice local food.
A.If B.Where C.Though D.Because
8.—Look at the dark clouds, and the wind is blowing strongly.
—It ______that a big storm is coming.
A.sounds B.seems C.feels D.smells
9.Look! there is a bridge ________ the river. Be careful when you ________ it.
A.across: over B.over; cross C.across; cross D.cross; over
10.—I’m planning to visit your hometown next month.
—________.
A.That’s OK
B.It’s a medium-sized town
C.I hope you’ll enjoy your stay
D.You hope to see it earlier next week
二、完形填空(每小题1分,共10分)
Nancy lived in a small village when she was young. She liked to read but didn’t have many books. There were many mountains 11 the village.
It 12 about one day for people in her village to go to the city. Also, people were 13 at that time and didn’t have much money to buy books. Nancy’s father went to the city to make money and left Nancy and her mother at home. So Nancy 14 to help her mother to feed animals and do some housework. 15 she could only read at night.
One year later, she went to school and a new 16 from a big city came to the school. He brought a lot of books for the children and told stories to them. He wanted these 17 to know more. Nancy studied very 18 because she wanted to go out to see a bigger world.
She finally went to a(n) 19 medical school (医学院). After that, she went back to the village as a doctor. She helped to 20 a better school for her hometown and many students could study there for free.
11.A.from B.around C.over D.about
12.A.gave B.spent C.took D.paid
13.A.lucky B.rich C.kind D.poor
14.A.loved B.remembered C.stopped D.needed
15.A.But B.Or C.So D.And
16.A.teacher B.doctor C.farmer D.driver
17.A.teachers B.villagers C.parents D.children
18.A.late B.hard C.early D.fast
19.A.famous B.exciting C.different D.ancient
20.A.join B.choose C.build D.bring
三、阅读理解(每小题2分,共30分)
A
Here are this month’s activities. Let’s choose one to take part in!
Fragrant Hills ParkWhere can you go to enjoy red leaves The Fragrant Hills Park is the best place to go. It’s one of the most famous places of interest in Beijing. How to get there: take Bus No.563 from the city centre Opening hours: 6 a.m.—6 p.m., every day
Talk to the Coffee MakerThe new coffee maker is cool. If you say “Give me a cup of cappuccino.”, it will answer “OK. Please wait a moment.”. It can understand what you say. Then it will start to work and make nice coffee for you.
Home WantedFive lovely cats here want homes. They are good-looking and friendly. We are glad to give one or more of them to people who’d love to take care of them for free. If you’re interested in it, please come to the weekend market and see.
Enjoy a Football MatchNew Era Team vs Black Dragon Team Time: 7 p.m., Sunday, April 17 Place: Star Stadium Ticket price: 300 yuan, 280 yuan, 80 yuan Hotline: 1459-6754
The Underwater WorldHere you will find different kinds of fishes and even some kinds of sharks. When you walk through the tunnel (隧道) there, you will feel you are just in the sea. If you like sea life, you should visit it. Opening hours: 9 a.m.–5 p.m., closed on Mondays Ticket price: 90 yuan
21.Where can you enjoy red leaves
A.In the Star Stadium. B.In the Underwater World.
C.In the centre of Beijing. D.In Fragrant Hills Park.
22.What may the coffee maker be
A.A person. B.A machine. C.An office. D.A bird.
23.Which is true about the cats
A.People need to give money to get them.
B.They are hungry and need food.
C.They want to live with warm families.
D.They run away from their families.
24.A family of three wants to watch the football match. How much should they pay at least
A.160 yuan. B.240 yuan. C.280 yuan. D.300 yuan.
25.Which is true about the Underwater World
A.You can go diving (潜水) there.
B.You can see all kinds of animals there.
C.You can get one or more fish for free.
D.You can go there on Friday afternoon.
B
Chinese and Western people are different in many ways, but we all love our homeland deeply. We value (珍视) our family and community. We enjoy spending time with our loved ones and joining local activities.
Chinese people are always proud of the beautiful mountains, rivers and fields in our country. We also enjoy wonders like the Great Wall and the Mogao Caves. In Western countries, there are also beautiful views, such as the volcanoes in Australia and the snow mountains in Switzerland.
When it comes to food, Chinese always have more to tell. Chinese food is famous for its rich flavours (口味). Dishes of each area are unique in their own way. Beijing duck and Spicy Hot Pot in Sichuan are totally different. In Western countries, there is also delicious food, like pizzas in Italy and shepherd’s pies in the UK.
As to culture, China and many Western countries all have a long history and rich traditions. Festivals like the Spring Festival and Christmas are celebrated with many activities.
26.What do Chinese and Western people both value
A.Travel and culture. B.Time and activities.
C.Work and money. D.Family and community.
27.What is Switzerland famous for
A.Volcanoes. B.The Great Wall.
C.The Mogao Caves. D.Snow mountains.
28.Why is Spicy Hot Pot talked about
A.To show most food in China is hot.
B.To show each Chinese dish is special.
C.To show it’s as good as Beijing duck.
D.To show Chinese food is the best in the world.
29.What does the underlined word “unique” mean
A.Worthy. B.Special. C.Relaxing. D.Nice.
30.What is the main idea of the passage
A.Home is the best place for us to relax.
B.How beautiful the writer’s homeland is.
C.People’s love for their homeland.
D.Chinese culture is better than others.
C
My hometown is a small town with many places of interest.
One of the most famous is the Old Bridge. It’s made of stone and has been there for over three hundred years. The bridge is over a river. There are trees and flowers along the river. There is a big park near the bridge. It is called River Park. People often go and have picnics. Kids like to run around and play games. There is also a small lake in the park. People can go boating there.
Another place is the Town Museum. It is in an old building and shows the history of the town. You can see clothes and tools people wore and used in the past. Sometimes, they have special shows on different themes (主题).
The only hill there is called Green Hill. You can climb to the top and have a view of the whole town. From there, you can see the river and the bridge. It is a good place to watch the sunset.
My hometown is a great place to visit. If you come, you can also try some local food. There are many nice restaurants with tasty meals.
31.What can you do in the River Park
A.Go fishing. B.Go boating.
C.Visit the museum. D.Buy souvenirs.
32.What can you see in the Town Museum
A.Old clothes and tools. B.Modern machines.
C.Palace models. D.Famous paintings.
33.Where can you have a view of the whole town
A.In the River Park. B.In the Town Museum.
C.On the Old Bridge. D.On the Green Hill.
34.Which is true about the writer’s hometown
A.The Old Bridge has a history of five hundred years.
B.There isn’t much delicious local food in this town.
C.People can be close to nature and relax there.
D.The town is famous for being modern and rich.
35.What does the writer want to tell us
A.Things in his childhood.
B.Several wonders in his country.
C.Recent news in his hometown.
D.Good places to go in his hometown.
四、单词拼写(每小题1分,共5分)
36.As a (visit), I was glad to see so many art treasures here.
37.Farmers pick tea (leaf) every spring in the south of China.
38.Look at the sign. Stop (lie) on the grass.
39.The (gold) rule for learning English well is practising hard.
40.Mike showed great (interesting) in football when he was young.
五、完成句子(每小题2分,共10分)
41.这座寺庙的历史可以追溯到明朝。
this temple can the Ming Dynasty.
42.别错过这里的食物。它非常值得尝试。
the food here. It trying.
43.我哥哥明天会带你参观这个古老的城市。
My brother will tomorrow.
44.我们早起去看升旗好吗?
get up early and the flag
45.这条河大约两千米长。
This river is .
六、短文填空(每小题1分,共10分)
The Upside Down House (颠倒屋) is an attraction in Ontario, Canada. Marke Cyran built it 46 9th December, 1968. The house is 47 interesting place and many people like it very much.
“The idea is from Poland,” says Cyran. “When I was on holiday in Poland, I saw an upside-down house there. I thought, “Since many people like 48 (visit) this kind of house, why don’t we build one in our city ”
There are six rooms in the house. When you walk in, you can 49 (see) beds, tables and even a toilet on the ceiling. People take many beautiful 50 (photo).
“The Upside-Down House is very cool. I have three kids. Look! They 51 (play) in it,” says a visitor. But there 52 (be) one problem with the house. People may get dizzy (眩晕的) when they are in it. Do you want 53 (have) a look at the strange house and walk in it
七、任务型阅读(每小题2分,共10分)
阅读短文,回答短文后的问题。每题答案不超过10个词。
In my hometown, there is an old big tree in the centre of the town square. People often meet and chat here. The old tell stories of the past and the children listen carefully. The riverbank is my favourite place in the town. I love to sit and watch the water flow. I often go fishing with my friends. It’s relaxing to be there.
During the autumn, we have a festival to celebrate the harvest (收获). Everyone brings some food to share and we dance and sing late into the night. Life in my hometown is simple but interesting. People here know how to enjoy life.
My family owns a small bakery (面包店) and my father bakes the most delicious bread in the town. People from nearby villages even come to buy. Last summer, a group of visitors came to our town. They were amazed by the beauty of the place. One of them, a lady named Ms Zhang, decided to stay longer and wrote an article about our town for a magazine. After that, more visitors are coming here, but the town is still peaceful.
54.Where is the old big tree in the town
55.Which place is the writer’s favourite in the town
56.What do people do during the festival which celebrates the harvest
57.How is the bread made by the writer’s father
58.What did Ms Zhang do after coming to the town
八、书面表达(15分)
近年来,县城旅游热度攀升。假设你的家乡是一个小城,请你以 “How to make my hometown special”为题写一篇短文,说说怎样能使家乡吸引更多游客前来游玩。
文章内容需包括:1. 家乡的现状、利于发展的条件:2. 具体改造计划。
词数80以上,开头已给出,不计入总词数。
How to make my hometown special
My hometown is a small town. It is beautiful, but few visitors come here now.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
()
()
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 D A A D C B A B B C
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 B C D D C A D B A C
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 D B C B D D D B B C
题号 31 32 33 34 35
答案 B A D C D
1.句子意思:在我的家乡,夏天的天气很好。
考查冠词辨析。a泛指一个,用于辅音音素前;the定冠词,表示特指;/表示零冠词。根据“weather in my hometown”可知,此处特指我家乡的天气,所以第一空用定冠词;第二空表达“在一年四季”,四季前不加冠词。故选D。
2.句子意思:——我热爱我的家乡。——我也是。它是一个居住的好地方。
考查情景交际。Me too我也是;I don’t like it我不喜欢它;I’m sorry对不起;That’s OK不用谢,没关系。根据“I love my hometown”以及“It’s a nice place to live”可知,此处表达和对方有相同的感受,故选A。
3.句子意思:为什么不走出去,找些有趣的我们可以做的事情呢?
考查固定句型。根据“Why not”可知本题考查固定句型why not do sth.“为什么不做某事”,横线处填动词原形。故选A。
4.句子意思:你应该买这件外套。它很好,并且物有所值。
考查副词的用法。good好的,形容词原级;better比较级,更好的;best最高级,最好的;well好地,副词原级。题干中没有比较的语境,只是单纯陈述这件外套的价值,因此排除选项B和C;worth是形容词“值得的”,副词修饰形容词,故选D。
5.句子意思:有来自不同国家和背景的同学是很不错的。
考查it固定句型。根据“It’s nice...”可知,本句是it作形式主语的固定句式:It’s+形容词+to do“做某事是……的”,所以横线处用动词不定式to have。故选C。
6.句子意思:你今天下午愿意带我参观你的学校吗?
考查介词辨析。across穿过;around围绕;through穿过,通过;past超过。根据“show me...your school”可知,此处是show sb. around sp.“带领某人参观某地”。故选B。
7.句子意思:如果你来游览我的家乡,你应该尝尝当地美味的食物。
考查连词辨析。If如果;Where在哪里;Though虽然;Because因为。根据“you visit my hometown, you should try the nice local food”可知,空处所在句子表示假设或条件,所以用if引导条件状语从句。故选A。
8.句子意思:——看那些乌云,风刮得很厉害。——似乎一场暴风雨即将来临。
考查系动词。A. sounds听起来;B. seems好像,似乎;C. feels感觉;D. smells闻起来。根据Look at the dark clouds, and the wind is blowing strongly. 可知应是说好像暴风雨就要来了;“It seems that+从句”是一个固定句型,意思是“好像…”,其它系动词后通常跟形容词,故答案选B。
9.句子意思:看!河上有一座桥。过桥时要小心。
考查介词与动词辨析。across横穿,从一边到另一边,介词;over在上方,介词;cross穿过,动词。第一空指“在河的上方有一座桥”,用介词over;第二空从句缺少谓语动词,用动词cross。故选B。
10.句子意思:——我计划下个月游览你的家乡。——我希望你将在这里过得愉快。
考查情景交际。That’s OK没关系;It’s a medium-sized town它是一个中等规模的城镇;I hope you’ll enjoy your stay我希望你将会在这里过得愉快;You hope to see it earlier next week你希望下周早些时候能看到它。根据“I’m planning to visit your hometown next month.”可知,对方要来自己的家乡游览,所以祝愿对方能在这里过得愉快。故选C。
11.句子意思:村子周围有许多山。
from来自;around围绕,环绕;over在……上面;about关于。根据“There were many mountains...the village”可知,村子被山环绕。故选B。
12.句子意思:她村里的人去城里要花大约一天的时间。
gave给;spent花费(时间、金钱),人作主语;took花费时间,物作主语;paid支付。根据“It...about one day for people in her village to go to the city.”可知,此处是物作主语,表示去城里花费的时间,所以用took。故选C。
13.句子意思:此外,那时人们很穷,没有多少钱买书。
lucky幸运的;rich富裕的;kind友好的;poor贫穷的。根据“and didn’t have much money to buy books”可知,人们当时很贫穷。故选D。
14.句子意思:所以南希需要帮助她的母亲喂养动物并做些家务。
loved爱;remembered记得;stopped停止;needed需要。根据“to help her mother to feed animals and do some housework”可知,此处介绍她要在家做的事情,need to do sth.“需要做某事”。故选D。
15.句子意思:所以她只能在晚上读书。
But但是;Or或者;So所以;And而且。根据“help her mother to feed animals and do some housework”可知,喂养动物和做家务会占用她很多时间,所以她只能在晚上看书。故选C。
16.句子意思:一年后,她去上学了,而且一位来自大城市的老师来到了学校。
teacher老师;doctor医生;farmer农民;driver司机。根据“He brought a lot of books for the children and told stories to them.”可知,一位新老师给孩子们带来了书并给孩子们讲故事。故选A。
17.句子意思:他希望这些孩子能知道更多。
teachers老师们;villagers村民们;parents父母;children孩子们。根据“He brought a lot of books for the children...”可知,他想让孩子们知道更多东西。故选D。
18.句子意思:南希非常努力地学习,因为她想出去看看更大的世界。
late晚;hard努力地;early早;fast快地。根据“because she wanted to go out to see a bigger world”可知,她想看到外面更大的世界,所以她努力学习。故选B。
19.句子意思:她终于上了一所著名的医学院。
famous著名的;exciting激动的;different不同的;ancient古代的。根据“medical school”可知,此处使用famous,表示“一所很有名的医学院”。故选A。
20.句子意思:她帮助家乡建造了一所更好的学校,而且许多学生可以免费在那里学习。
join加入;choose选择;build建造;bring带来。根据“a better school”可知,此处指建造学校。故选C。
21.细节理解题。根据第一个广告中的“Where can you go to enjoy red leaves The Fragrant Hills Park is the best place to go”可知,在香山公园可以欣赏红叶,故答案为D。
22.推理判断题。根据“It can understand what you say. Then it will start to work and make nice coffee for you.”可知,the Coffee Maker是一个能制作咖啡的机器,故答案为B。
23.细节理解题。根据“We are glad to give one or more of them to people who’d love to take care of them for free.”可知,小猫咪要送给能照顾好猫咪的爱猫人士,小猫咪需要温暖的家。故选C。
24.细节理解题。根据“Ticket price: 300 yuan, 280 yuan, 80 yuan”可知,最便宜的票是每张80元,所以一家三口去看足球比赛,至少需要花费240元。故选B。
25.细节理解题。根据“The Underwater World Opening hours: 9 a.m.–5 p.m., closed on Mondays”可知,水下世界周一闭馆,营业时间是上午九点到下午五点,所以可以在周五下午去水下世界,故选D。
26.细节理解题。根据“We value (珍视) our family and community”可知,中西方人士都珍视家庭和社区。故选D。
27.细节理解题。根据“In Western countries, there are also beautiful views, such as the volcanoes in Australia and the snow mountains in Switzerland.”可知,瑞士因雪山而出名。故选D。
28.推理判断题。根据“Chinese food is famous for its rich flavours (口味). Dishes of each area are unique in their own way. Beijing duck and Spicy Hot Pot in Sichuan are totally different”可知,中国美食口味丰富,不同区域的特色美食有自己独特的口味,拿四川火锅举例正是说明区域独具特色的口味。故选B。
29.词句猜测题。根据“Dishes of each area are unique in their own way. Beijing duck and Spicy Hot Pot in Sichuan are totally different”可知,北京烤鸭和四川火锅的口味是截然不同的,用这两个例子说明不同区域的特色美食口味独特。故选B。
30.主旨大意题。根据“Chinese and Western people...all love our homeland deeply.”可知,本文重点讲述中西方人士都热爱自己的祖国、热爱大好河山、热爱特色美食、热爱悠久历史和丰富的传统。故选C。
31.细节理解题。根据“It is called River Park...There is also a small lake in the park. People can go boating there.”可知,人们可以在那里划船。故选B。
32.细节理解题。根据“Another place is the Town Museum...You can see clothes and tools people wore and used in the past.”可知,可以看到一些穿过的衣服和用过的工具。故选A。
33.细节理解题。根据“The only hill there is called Green Hill. You can climb to the top and have a view of the whole town.”可知,在Green Hill上可以俯瞰整个城镇。故选D。
34.推理判断题。根据“People often go and have picnics. Kids like to run around and play games. There is also a small lake in the park. People can go boating there.”和“The only hill there is called Green Hill. You can climb to the top and have a view of the whole town. From there, you can see the river and the bridge. It is a good place to watch the sunset.”可知,人们可以在小镇上亲近大自然,并且进行一些活动放松自己。故选C。
35.主旨大意题。根据“My hometown is a small town with many places of interest.”并结合全文可知,本文主要介绍了作者家乡的几个好去处。故选D。
36.句子意思:作为一个游客,我很高兴看到这里有这么多的艺术珍宝。根据“I was glad to see so many art treasures here”可知,空处使用表示人身份信息的名词,visitor“游客”,可数名词,a后接单数名词。故填visitor。
37.句子意思:在中国南部,农民们每年春天都会采摘茶叶。leaf意为“叶子”,可数名词,前无冠词修饰,此处要变复数形式leaves。故填leaves。
38.句子意思:看这个标志。不要躺在草地上。lie on the grass“躺在草地上”,根据“Look at the sign. Stop...”可知,此处是stop doing sth.“停止做某事”,lie的动名词形式为lying。故填lying。
39.句子意思:学好英语的黄金法则是努力练习。根据“rule for learning English well is practising hard”可知,此处使用gold的形容词形式golden,作定语修饰其后名词,golden rule“黄金法则(指有助于让人成功的法则)”。故填golden。
40.句子意思:迈克年轻时对足球表现出极大的兴趣。根据“Mike showed great”可知,空处使用名词,interesting的名词形式为interest“兴趣”,show interest in“对……有兴趣”。故填interest。
41.第一空应填“……的历史”,用the history of...表示;第二空应填“追溯到”,用动词短语date from表示,情态动词can后跟动词原形,故填The history of;date from。
42.根据汉语提示可知,需要补充内容“不要错过”和“非常值得”。miss动词“错过”,第一句是否定祈使句“don’t+动词原形”;第二句考查短语be well worth doing“很值得做某事”,故填Don’t miss;is well worth。
43.will后接动词原形;show you around“带你参观”;the ancient city“这个古老的城市”。故填show you around the ancient city。
44.根据中英文提示可知,we“我们”,shall“可以”,在疑问句中和we连用,表示提出或征求意见,see“看”,the raising of the flag“升旗”,根据“get up early and”可知,and前后动词形式保持一致,故填Shall we;see the raising of。
45.“大约”about;“两千米长”two kilometres long。故填about two kilometres long。
46.句子意思:Marke Cyran在1968年12月9日建造了它。根据“9th December, 1968”可知,在具体的某一天用介词on。故填on。
47.句子意思:这个房子是一个有趣的地方,许多人都非常喜欢它。此处泛指一个有趣的地方,应该用不定冠词,interesting是元音音素开头的词,因此此处用冠词an。故填an。
48.句子意思:既然很多人喜欢参观这种房子,我们为什么不在我们的城市建一个呢?like doing sth.意为“喜欢做某事”,固定词组。故填visiting。
49.句子意思:当你走进去的时候,你可以看到床、桌子,甚至天花板上还有一个马桶。can是情态动词,其后跟动词原形。故填see。
50.句子意思:人们拍许多美丽的照片。many修饰可数名词复数形式photos。故填photos。
51.句子意思:他们正在里面玩。根据“Look!”可知,此处描述的是正在发生的动作,应该用现在进行时,谓语动词构成是am/is/are+现在分词,主语是They,be动词用are,play的现在分词形式为playing。故填are playing。
52.句子意思:但是房子有一个问题。句子时态是一般现在时,主语是one problem,be动词用is。故填is。
53.句子意思:你想看看这座奇怪的房子并进去走走吗?want to do sth.意为“想要做某事”,动词短语。故填to have。
54.根据“In my hometown, there is an old big tree in the centre of the town square.”可知,家乡那棵古老的大树在城镇广场的中心。故填In the centre of the town square.
55.根据“The riverbank is my favourite place in the town.”可知,河岸是作者在这个城镇最喜欢的地方。故填The riverbank.
56.根据“Everyone brings some food to share and we dance and sing late into the night”可知,为了庆祝丰收,每个人会带一些食物分享,并且唱歌跳舞直到深夜。故填They share food and dance and sing.
57.根据“my father bakes the most delicious bread in the town.”可知,作者认为父亲烤的面包是镇上最美味的。故填It’s the most delicious bread in the town.
58.根据“One of them, a lady named Ms Zhang, decided to stay longer and wrote an article about our town for a magazine.”可知,一位名叫张女士的游客决定在作者的家乡多待一段时间,并且写了一篇关于作者城镇的文章。故填She stayed longer and wrote an article about it.
Sample writing
How to make my hometown special
My hometown is a small town. It is beautiful, but few visitors come here now.
There are green hills and clean rivers in my hometown. The scenery here is fantastic. I think we can build a park with coffee shops in it. People from cities can go there to relax and enjoy themselves. My hometown also has a long history which can date back to the Tang Dynasty. So we can organize some cultural activities to show the local traditions.
I believe with support from local people and the government, my hometown will become special and attract more visitors in the future.
()
()
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
