(2024)外研英语七年级下Unit2 Go for it. 单元综合练(含答案解析)

(2024)外研英语七年级下Unit2 Go for it. 单元综合练
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
(满分100分)
一、单项选择(每小题1分,共10分)
1.Frank enjoys doing all kinds of sports, ________ running, swimming and playing basketball.
A.next to B.such as C.as well as D.because of
2.Tom helps with housework every night ________ he has much homework to do.
A.because B.so C.although D.but
3.It’s necessary to learn English well, ________ it’s a little difficult.
A.unless B.although C.as D.if
4.— ________ do you have a sports meeting
— We have it once a year.
A.How long B.How soon C.How often D.How much
5.—Four boys are walking under a small umbrella. _______ of them gets wet. Can you guess why
—Because it’s not raining!
A.Either B.Both C.Neither D.None
6.Don’t be afraid of making mistakes. Mistakes lead us ________ right things.
A.learning B.learn C.learned D.to learn
7.If more people around the world ________ the problems about the earth, our world will be better.
A.pay attention to B.look for C.turn on D.stand for
8.Everything is _______ if you work hard.
A.interesting B.possible C.difficult D.boring
9.We had a great time ________ the summer vacation.
A.in B.on C.at D.during
10.We need to clean the classroom, and ________, we have to water the plants.
A.first B.second C.last but not least D.finally
二、完形填空(每小题1分,共10分)
My 10-year-old son, Luke, was in an American football team. Once his team played against a top team, which never 11 any matches before.
At an important time in the game, my son got the 12 and was running fast for a touchdown (触地得分). Finally, there was only one player ahead. Luke’s teammate Mario made a 13 block (阻挡), hitting the player to the ground. That was a good chance to score. But surprisingly, Luke slowed, stopped, 14 , and ran back to the boy on the ground.
Fans of my son’s team was 15 and started saying terrible things at my son. I ran down onto the field. Luke looked up at me and said, “Dad, I must come back! I heard a 16 break. I heard it! I knew if I scored, it would take more time for anyone to notice him, and he would be 17 during all that time.”
Luke continued, “You taught me good sport is more than 18 , so I stopped and came back.”
“Dad, was I wrong ” he asked 19 . “No, son,” I shook my head. I hugged Luke tightly, trying to show him how 20 and proud (自豪的) I was.
Luke was right—the boy suffered a broken leg and had to be sent to hospital right away. The next day, Luke received a thank-you card from the boy. That was when Luke really won.
11.A.held B.arrived C.lost D.enjoyed
12.A.ball B.card C.glove D.medicine
13.A.new B.small C.hard D.basic
14.A.looked up B.sat down C.jumped forward D.turned around
15.A.sad B.angry C.satisfied D.relaxed
16.A.phone B.leg C.bottle D.finger
17.A.hurting B.smiling C.playing D.watching
18.A.sharing B.enjoying C.believing D.winning
19.A.happily B.hopefully C.impolitely D.uncertainly
20.A.happy B.quiet C.patient D.honest
三、阅读理解(每小题2分,共30分)
A
Xiangyu Middle School
We are a bilingual school (双语学校) for children of 6—15. We want a cook, a library assistant, a sports coach (教练) and a language teacher.
Job Age Language Skill (技能) Other term
cook 25—40 Chinese can cook Chinese and western food Healthy
Library assistant 20—35 Chinese, English have knowledge from kinds of books Careful
Sports coach 20—40 Chinese, English Major in P.E. Healthy and strong
teacher — Chinese, English Major in (主修) English —
21.Who can’t go to Xiangyu Middle School in the following
A.A 4-year-old boy. B.A 10-year-old girl. C.An 11-year-old child. D.A 15-year-old boy.
22.Who is not wanted by Xiangyu Middle School
A.A cook. B.A headmaster (校长). C.A library assistant. D.A sports coach.
23.Jack can’t speak English, he may work in the school as a ________ at most (最多).
A.language teacher B.library assistant C.cook D.sports coach
24.The coach must major in ________.
A.Chinese B.English C.P.E. D.Language
25.Which is not necessary (必要的) as a cook
A.Age between 25—40. B.He can cook western food.
C.He must be healthy. D.He can speak English.
B
Do you have true friends Do you want to know better between you and your friends There are three different kinds of friends; “pest friends, “guest friends”, and “best friends”.
The first kind of friend is an acquaintance (熟人), and all you usually know about them is their names. You may meet this kind of friend at school, or on the bus, but you don’t miss them when they’re not around. When this kind of friend does something bad, you don’t tell them. That is why they are called “pest friends”.
The second kind of friend could also be called “social partners”. They are closer than acquaintances, but not as close as true friends. You know their names, a little of what they like or dislike, and a little of their family histories; you usually have a few things in common, but you don’t talk about anything deep, such as your wishes or fears, and they don’t open up to you how they really feel.
The last kind of friend, the “best friend”, is the one you know the deepest. You’re like family, and know everything about each other. You have no problem staying at each other’s houses, and you share your deepest feelings and thoughts. They will correct you when you’re wrong. They will always care about you, and never do anything on purpose (故意地) to hurt you.
We all have our pest, guest, and best friends. We should value (重视) all friendships and remember, all best friends start out as just acquaintances.
26.If Jeff is your acquaintance, what kind of friends are you
A.Pest friends. B.Guest friends. C.Best friends. D.True friends.
27.From the passage, we can learn that ________.
A.pest friends are more important than guest friends
B.we always miss our best friends when we’re not with them
C.a pest friend will never become your best friend
D.a best friend never does anything bad to you
28.What do “they” stand for in Paragraph 3
A.Acquaintances. B.True friends. C.Guest friends. D.Your fears.
29.Which of the following shows the structure (结构) of the passage
A. B.
C. D.
30.The writer wrote the text mainly to ________.
A.teach us how to find best friends B.warn us not to know more about pest friends
C.tell us to value all friendships D.encourage us to make more friends
C
Lee Newton was sitting at a train station under an old blanket (毯子) when he saw a woman and a man talking. They missed the last train, and they seemed upset. It was a cold night in January, and they were really cold. Lee asked them if they wanted to share his blanket. The three of them started talking, and Lee learned that their names were Karen and Mark.
Lee told them that he had lost his job and then he couldn’t pay the rent (租金) for his apartment. He had no family to help him, and nowhere to go. He had to sleep at the train station. Karen and Mark felt sorry for him. As they spent their night at the station talking to Lee, they learned that anyone might meet with the same problems. They felt very lucky to have jobs and a home.
When morning came, Karen and Mark bought a train ticket for Lee and invited him to come home with them. Lee accepted and moved into Karen and Mark’s home. Lee soon found work in a factory. He made money to buy a small motorbike (轻型摩托车) and then delivered pizzas(披萨)in the evening. After a few months, Lee had enough money to rent a small apartment.
“When times get tough, you need friends and family,” said Lee. “Karen and Mark became that for me.”
根据材料内容选择最佳答案。
31.Why did Karen and Mark look upset
A.They lost their jobs. B.They were too hungry.
C.They missed the last train. D.They had no money to buy tickets.
32.What do we know about Lee from Paragraph 2
A.What his last job was. B.How he lost his family.
C.How much his rent was. D.Why he slept at the station.
33.What did Karen and Mark do for Lee
A.They gave him a job. B.They bought him a motorbike.
C.They let him stay at their home. D.They rented an apartment for him.
34.The underlined word “tough” in the last paragraph is closest in meaning to “________”.
A.boring B.difficult C.dangerous D.meaningless
35.What’s the best title for the passage
A.A big family B.A new train station C.A helping hand D.A hard - working man
四、单词拼写(每小题1分,共5分)
36.She is a sports (love). She likes doing yoga (瑜伽)!
37.Jenny finished her speech successfully and everyone stood up and (cheer).
38.Look at the big kite in the sky. It is 8 (metre) long.
39.In Anhui, Dabie Mountain Revolutionary History Memorial Hall is a good (choose) for a “red trip”.
40.The World Cup is an international football (compete) that takes place every four years.
五、完成句子(每小题2分,共10分)
41.Miss Green goes back to her hometown once a week. (对划线部分提问)
does Miss Green go back to her hometown
42.Frank usually listens to music in the evening. (对划线部分提问)
does Frank usually in the evening
43.He goes fishing three times a week in the summer. (改为一般疑问句)
he fishing three times a week in the summer
44.Jack doesn’t see a film on Saturdays. (改为同义句)
Jack a film on Saturdays.
45.Maybe Tom is at home now. (改为同义句)
Tom at home now.
六、短文填空(每小题1分,共10分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词(有提示词的,填入所给单词的正确形式)。
In our school, we have different 46 (kind) of activities after school. We can join any club 47 (free). If you want to improve your 48 (think) skills, you can go to the chess club. You can make some friends there at 49 same time.
I’m good at 50 (act). So I am in the acting club. We do lots of role-playing games in this club. If you want to be healthy and stay 51 shape, you can play football, basketball and volleyball in the 52 (sport) club. And you can also swim in the pool. 53 (swim) is good exercise. It’s also very 54 (use) and helpful in your life. I think you will enjoy 55 (you) if you join us.
七、任务型阅读(每小题2分,共10分)
阅读短文,根据要求完成下面各小题。
Hello, boys and girls! Do you like to make new friends at school Yes Here’s some of my advice.
First, don’t be shy! Try to talk to all of your classmates. Smile and say, “Hello! What’s your name ” If you didn’t hear the name clearly, try, “Sorry, can you repeat that for me, please ” Then give your name and say, “Nice to meet you!” It’s really as simple as that! It’s important to get people’s names right. If you get them wrong, they might feel sad!
Second, ask questions! Ask about school, sport, music, and more! As you listen, think of more questions to ask. So when your classmate stops talking, you can jump in and ask another question! But remember, you have to be a good listener before you can ask good questions.
Last, don’t forget to share! Tell your classmates something interesting about yourself. Then your new friends can get to know you too! Soon enough, you’ll be the best of friends!
I hope you find my advice helpful! Now go to make some new friends!
56.What’s the passage about
57.How many pieces of advice does the writer give us
58.Why is it important to get people’s name right
59.What should we pay attention to before asking questions
60.What about your advice about how to make new friends
八、书面表达(15分)
俗话说,饭后百步走,活到九十九。假如你是李辉,请你根据以下思维导图用英语写一篇短文向学校广播站英语栏目投稿。词数不少于80。作文的开头已经给出,不计入总词数。
In our school, many students do not like doing exercise.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
()
()
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 B C B C D D A B D C
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 C A C D B B A D D A
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 A B C C D A D C B C
题号 31 32 33 34 35
答案 C D C B C
1.句子意思:弗兰克喜欢做各种运动,比如跑步、游泳和打篮球。
考查介词短语辨析。next to紧挨着;such as例如;as well as和……一样;because of因为。根据“running, swimming and playing basketball.”可知,此处在列举事物,应该用such as。故选B。
2.句子意思:Tom每天晚上都帮忙做家务,尽管他有很多家庭作业要做。
考查连词辨析。because因为;so所以;although尽管;but但是。根据句子前后语义关系,可知此处应用although引导让步状语从句,表示尽管有很多作业,仍然帮助做家务。故选C。
3.句子意思:学好英语是必要的,虽然它有点难。
考查连词辨析。unless除非;although尽管;as因为;if如果,是否。根据空前后关系可知,空处需although引导让步状语从句。故选B。
4.句子意思:——你们学校多久开一次运动会?——我们一年举办一次。
考查特殊疑问句。How long多长时间;How soon多久;How often多久一次;How much多少,修饰不可数名词。根据答句“We have it once a year.”可知,应该问的是频率,How often符合,故选C。
5.句子意思:——四个男孩在一把小伞下走。他们都没淋湿。你能猜出原因吗?——因为没有下雨!
考查代词辨析。Either(两者中的)一个;Both两者都;Neither两者都不;None (三者或三者以上)没有一个。根据“Four boys...of them gets wet”及“Because it’s not raining!”可知,因为没有下雨,所以这四个人都没有被淋湿,D项符合。故选D。
6.句子意思:不要害怕犯错。错误引导我们学习正确的东西。
考查非谓语动词。lead sb. to do sth.“引导某人做某事”,不定式作宾语补足语,是固定词组。故选D。
7.句子意思:如果世界上更多的人关注地球的问题,我们的世界会更好。
考查动词短语。pay attention to关注;look for寻找;turn on打开;stand for代表。根据“If more people around the world…the problems about the earth, our world will be better.”的语境并结合选项可知,此处指如果更多的人关注地球的问题,世界会更好,A项符合。故选A。
8.句子意思:只要努力,一切皆有可能。
考查形容词辨析。interesting有趣的;possible可能的;difficult困难的;boring无聊的。根据“Everything is...if you work hard.”可知,只要努力,一切皆有可能。故选B。
9.句子意思:我们在暑假期间过得很愉快。
考查介词辨析。in在,用于年、月、季节等;on在,用于具体日期等;at在,用于具体时间点;during在……期间。根据“We had a great time...the summer vacation.”可知,句中表述我们“暑假期间”玩得很开心。“在……期间”应该使用介词“during”表达,表示暑假这个特定时间段。故选D。
10.句子意思:我们需要打扫教室,最后但同样重要的是,我们必须给植物浇水。
考查副词短语。first第一;second第二;last but not least最后但同样重要的是;finally最后。根据“We need to clean the classroom, and…we have to water the plants.”可知,此处应用last but not least,通常用于强调某个元素在并列元素中的重要性,指的是“我们需要打扫教室,最后但同样重要的是,我们必须给植物浇水”。故选C。
11.句子意思:有一次,他的球队和一支从未输过比赛的顶级球队比赛。
held举办;arrived到达;lost输掉;enjoyed享受。根据“a top team”可知,这支顶级球队以前从来没有输过比赛。故选C。
12.句子意思:在比赛的关键时刻,我儿子拿到了球,并快速冲向触地得分。
ball球;card卡片;glove手套;medicine药。根据“At an important time in the game, my son got the...and was running fast for a touchdown.”可知,此处指在传球过程中,Luke拿到了球。故选A。
13.句子意思:Luke的队友Mario进行了强力阻挡,将对方球员撞倒在地。
new新的;small小的;hard用力的;basic基础的。根据“hitting the player to the ground.”可知,强力阻挡能将对方球员撞倒在地。故选C。
14.句子意思:但令人惊讶的是,Luke放慢了脚步,停了下来,转身跑回地上的男孩身边。
looked up查阅;sat down坐下;jumped forward向前跳;turned around转身。根据“ran back to the boy on the ground.”可知,此处指转身跑回去。故选D。
15.句子意思:我儿子所在球队的球迷很生气,开始对我儿子说难听的话。
sad难过的;angry生气的;satisfied满意的;relaxed放松的。根据“...and started saying terrible things at my son.”可知,球迷们开始骂Luke,他们应该很生气。故选B。
16.句子意思:我听到了一声腿骨断裂的声音。
phone电话;leg腿;bottle瓶子;finger手指。根据下文“the boy suffered a broken leg”可知,男孩的腿断了,应是听到腿骨断裂的声音。故选B。
17.句子意思:我知道,如果我进球了,就会花费更多时间才有人注意到他,而在这段时间里,他会一直疼痛难忍。
hurting疼痛;smiling微笑;playing玩;watching观看。根据上文“I heard a leg break.”可知,男孩的腿断了,会感到疼痛。故选A。
18.句子意思:你教会我,良好的体育精神不仅仅是获胜,所以我停了下来并返回来了。
sharing分享;enjoying享受;believing相信;winning赢。根据“good sport is more than...”和备选项可知,良好的体育精神不仅仅是赢。故选D。
19.句子意思:“爸爸,我错了吗?”他不确定地问。
happily快乐地;hopefully有希望地;impolitely无礼地;uncertainly不确定地。根据“Dad, was I wrong ”可知,Luke不知道自己是否做错了,应是不确定地问。故选D。
20.句子意思:我紧紧地拥抱着Luke,想让他知道我是多么高兴和自豪。
happy快乐的;quiet安静的;patient有耐心的;honest诚实的。根据上文“‘No, son,’ I shook my head.”可知,Luke做了正确的事情,作者应该感到快乐。故选A。
21.细节理解题。根据“We are a bilingual school (双语学校) for children of 6—15.”可知,是一所面向6—15岁儿童的双语学校,故选A。
22.细节理解题。根据“We want a cook, a library assistant, a sports coach (教练) and a language teacher.”可知,需要一名厨师,一名图书馆助理,一名体育教练和一名语言老师。故选B。
23.细节理解题。根据对各个职位的语言要求,只有厨师可以不需要会英语(English),故选C。
24.细节理解题。根据“Sports coach Major in P.E.”可知,运动教练需要主修体育,故选C。
25.细节理解题。根据“cook 25—40 Chinese can cook Chinese and western food Healthy”可知,厨师需年龄25—40,会中西餐且健康,没有要求会英语,故选D。
26.细节理解题。根据“The first kind of friend is an acquaintance (熟人), and all you usually know about them is their names. ... That is why they are called ‘pest friends’.”可知,熟人属于“pest friends”,所以如果Jeff是你的熟人,你们是“pest friends”。故选A。
27.细节理解题。根据“They will always care about you, and never do anything on purpose (故意地) to hurt you.”可知,最好的朋友从不会对你做不好的事。故选D。
28.词句猜测题。根据“The second kind of friend could also be called ‘social partners’. ... but they don’t open up to you how they really feel.” 可知,这里的“they”指的是第二种朋友,也就是“guest friends”,故选C。
29.篇章结构题。通读全文可知,文章第一段引出三种朋友;第二、三、四段是具体介绍;第五段总结全文。因此本文是总分总结构。故选B。
30.推理判断题。根据最后一段“We should value (重视) all friendships and remember, all best friends start out as just acquaintances. (我们应该珍惜所有的友谊,并记住,所有最好的朋友都是从熟人开始的)”可推知,作者写这篇文章主要是告诉我们要重视所有的友谊。故选C。
31.细节理解题。根据“They missed the last train, and they seemed upset.”可知,他们沮丧的原因是错过了最后一班火车。故选C。
32.主旨大意题。根据“He had no family to help him, and nowhere to go. He had to sleep at the train station.”可知,第二段主要介绍了Lee Newton在火车站睡觉的原因。故选D。
33.细节理解题。根据“Karen and Mark bought a train ticket for Lee and invited him to come home with them. Lee accepted and moved into Karen and Mark’s home.”可知,Karen and Mark让Lee Newton和他们回家。故选C。
34.词句猜测题。根据“Karen and Mark became that for me.”以及前文描述的故事可知,当你困难时,你需要家人和朋友。故选B。
35.最佳标题题。根据“ When times get tough , you need friends and family,” said Lee. “Karen and Mark became that for me.”可知,Lee Newton通过朋友的帮助度过了困难期,“伸出援助之手”符合题意。故选C。
36.句子意思:她是一位运动爱好者。她喜欢做瑜伽。根据“She is a sports...”可知,空处指“爱好者”,love“爱”为动词,lover为名词,意为“爱好者”,冠词a后跟名词单数。故填lover。
37.句子意思:珍妮成功地结束了她的演讲,每个人都站起来欢呼。and连接两个并列的动作,根据“stood up”可知,时态为一般过去时,cheer的过去式为cheered。故填cheered。
38.句子意思:看天空中的大风筝。它有8米长。metre意为“米”,是可数名词,前有数字8,metre要用复数形式metres。故填metres。
39.句子意思:在安徽,大别山革命历史纪念馆是“红色旅行”的好选择。根据a可知,此空应填单数名词,choose是动词,对应的名词是choice“选择”,故填choice。
40.句子意思:世界杯是一项国际足球比赛,每四年举行一次。根据句子意思可知,此处是指“国际足球比赛”,“比赛”应用名词形式competition。故填competition。
41.句子意思:Green小姐每周回一次家乡。根据“once a week”可知,对频率提问用how often,表示“多久一次”。句首单词首字母大写。故填How;often。
42.句子意思:Frank通常晚上听音乐。根据“usually”可知,时态为一般现在时,对划线部分“listens to music”可知,需用特殊疑问词What来提问“做什么”,主语Frank是第三人称单数,因此用助动词does,谓语动词用原形do。故填What;do。
43.句子意思:夏天,他每周去钓鱼三次。根据“goes”一词可知,本句时态为一般现在时,改成一般疑问句时,主语为He,需助动词Does放句首,谓语动词goes用原形。故填Does;go。
44.句子意思:杰克周六不看电影。句中“see a film”意为“看电影”,也可以说“watch a film”,固定搭配;助动词doesn’t后接动词原形。故填doesn’t;watch。
45.句子意思:也许汤姆现在在家。原句中的maybe是副词,意为“也许”,位于句首。改为同义句时,maybe可替换为“may be”,may是情态动词,be是动词原形,两者一起构成谓语,意为“可能是”。故填may;be。
46.句子意思:在我们学校,放学后我们有不同种类的活动。“different kinds of”是固定搭配,意为“不同种类的”,其后接名词复数,所以这里kind要用复数形式。故填kinds。
47.句子意思:我们可以自由地加入任何俱乐部。此空需要一个词来修饰动词“join”,副词可以修饰动词,free的副词形式是freely,意为“自由地”,表示可以自由地加入任何俱乐部。故填freely。
48.句子意思:如果你想提高你的思维技巧,你可以去象棋俱乐部。“thinking skills”是固定表达,意为“思维技巧” ,这里需要用think的动名词形式thinking作定语修饰“skills”。故填thinking。
49.句子意思:你可以同时在那里交一些朋友。“at the same time”是固定短语,意为“同时”,所以这里要填定冠词the。故填the。
50.句子意思:我擅长表演。“be good at doing sth.”是固定搭配,意为“擅长做某事”,at是介词,后接动词的动名词形式,act的动名词是acting。故填acting。
51.句子意思:如果你想保持健康和保持体形,“stay in shape”是固定短语,意思是“保持体形”。故填in。
52.句子意思:你可以在体育俱乐部踢足球、打篮球和打排球。“sports club”表示“体育俱乐部”,这是习惯用法,sport要用复数形式sports。故填sports。
53.句子意思:游泳是很好的锻炼。句子缺少主语,动词不能直接作主语,需要将其变为动名词形式,swim的动名词是swimming,且位于句首,首字母要大写。故填Swimming。
54.句子意思:它在你的生活中也是非常有用且有帮助的。and连接两个并列的成分,后面是形容词helpful,所以前面也需要用形容词,use的形容词形式是useful,意为“有用的”。故填useful。
55.句子意思:我认为如果你加入我们,你会玩得开心。“enjoy oneself”是固定短语,意为“玩得开心”,根据语境可知这里指“你会玩得开心”。故填yourself。
56.根据“Do you like to make new friends at school Yes Here’s some of my advice.”并通读全文可知,本文主要是关于如何在学校结交新朋友。故填How to make new friends at school.
57.根据“First, don’t be shy!”、“Second, ask questions!”以及“Last, don’t forget to share!”可知,一共给出三条建议。故填Three.
58.根据“It’s important to get people’s names right. If you get them wrong, they might feel sad!”可知,把人们的名字记对很重要,因为如果你弄错了,他们可能会感到难过。故填Because if you get them wrong, they might feel sad.
59.根据“But remember, you have to be a good listener before you can ask good questions.”可知,要认真听对方讲话。故填We should pay attention to listening carefully.
60.开放性试题,言之有理即可,参考答案:I think joining clubs is an excellent way to make new friends.
例文:
In our school, many students do not like doing exercise. They sit for a long time every day. When they need to go out, they will go by bus or by car but hardly take a walk.
But I am different from them. I have a habit of walking. I take a walk twice every day, often in the early morning and after dinner at night. Each time I would walk along the river behind my house for about 15 to 20 minutes. Because of this habit, I become healthier.
All in all, walking is very good for our health. Let’s try to take more walks to keep fit and strong.
()
()

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。