黑龙江省虎林市高级中学、鸡东县第二中学三校联考2024-2025高二上学期期中考试英语试卷(含答案有听力音频有听力原文)

2024—2025年度上学期期中三校联考考试
高二英语试题答案
1.5’) 听力 1~5 CACAB 6~10 CACBA 11~15 BCBAC 16~20 ABBAC
2.5’) 阅读理解 21- 23 BAC 24-27 ADBC 28-31 CDBA 32-35 DABC 36-40 BAEGC
1’) 完型填空 41—45 BDCAD 46—50 ACBBC 51—55 DACAB
1.5’) 语法填空:
to swim 57. the 58. where 59. developing 60. critically
be targeted 62. themselves 63. opportunities 64. for 65. will be
One possible version: (15分)
Dear Jack,
I’m excited to know that you are willing to spend the winter vacation in Hainan with me.
I’d like to share my travel plan with you. First, I will go there by train. Besides, I am planning to stay there for five days to fully enjoy myself. It won’t be so hot there then, but playing beach volleyball is still able to be done. Above all, I will attend a few traditional festivals there. Such is my plan. If you’d like to join me, please tell me.
I’m looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
One possible version: (25分)
The woman nodded her head and said with a smile, “Yes.” Mary could tell that Jane relaxed a little and they boarded the bus. They stood all the way so that they could look out of the windows for their Clinton Street stop. Their father followed the bus to make sure the girls got off at the right stop. When they were almost there, the woman who spoke to Jane earlier tapped her on the shoulder and told her that their stop was next. They thanked the woman.
After getting off the bus, Jane took Mary’s hand and led her across the busy street to the beauty salon. Their dad arrived shortly after they sat down. He said he was proud of them and that he wanted to teach them a lesson-life isn’t lived without fear; instead, it’s the fear that pushes a person to be strong. Hearing that, Mary and Jane smiled back. They sat in the salon’s chairs and forgot how nervous they had been- especially Mary. They both grew more confident and daring.
PS: 按高考评分模式打分。
Text 1
W: Dr Andrew, how is my son now Is he okay
M: Calm down, Mrs Robinson. The operation is done and your son’s condition is stable. He’s going to be fine. (1)
Text 2
W: I wonder if you have time to go to the supermarket today. We’ve almost run out of milk.
M: Sorry. I haven’t got my report ready yet, but my boss needs it tomorrow. (2)
Text 3
W: Don’t let Max eat tomatoes! It’s very bad for dogs. (3)
M: Oh, I’m sorry. I didn’t know that. I thought it was the same as chocolate and grapes.
W: No, grapes are all right. But chocolate and tomatoes are terrible.
Text 4
W: How are you getting on with chemistry
M: It is difficult for me. The more my teacher teaches, the less I understand.
W: Maybe you can ask your friends for help. Now wash your hands. Let’s have lunch first.(4)
Text 5
W: Alex, what are you going to do at the weekend (5)
M: I plan to go horse riding and hiking with my friends. (5) Would you like to go with us
W: Okay. Why not
Text 6
W: Hey, Joe. What’s your plan for tomorrow
M: I’m going to visit a friend first because he is seriously ill in hospital. In the afternoon, I’m going to see a film. (6) What about you
W: Lisa invited me to go camping, but I couldn’t go with her. I have a busy work schedule. I have to meet an important client from abroad then. (7)
M: I see. I think you need to slow down and relax.
Text 7
M: Anna, have you already found a job
W: Yeah. And I’m thinking about moving out of my parents’ house, for my office is far from it. (8) But my parents express worries about that.
M: That is understandable. But I also moved out after graduation as I want to be independent. And I’m doing fine! Have you decided on an area
W: Yes. My company is on Green Street, so a quiet apartment somewhere nearby would be great.
M: Oh, why don’t you look for one on the Internet My friend found a nice apartment from the rental websites not long ago. (9)
W: Good idea. I’ll try. (9)
Text 8
M: Hey, Sarah! How was your weekend
W: Very busy. I still feel a bit tired today.
M: Oh What did you do
W: Well, I cleaned the yard on Saturday morning. After lunch, I helped work on the farm. (10) On Sunday, I went to the amusement park with my brother Andrew since he felt bored at home.
M: Did you try any rides
W: Yes. I was so scared when we tried the Space World. But my brother seemed to enjoy it. He felt excited and asked me to go there again. (11)
M: I see. You really have a busy weekend. By the way, have you finished your report for our chemistry class
W: Not yet. I’ll continue to do it this week.
M: Me too. I’m going to the lab to do some experiments and collect the data I need. Do you want to come with me
W: Well, I have to return these books now. Today is the last day. (12) I’ll meet you later.
M: OK. See you.
Text 9
M: Hi, Jenny. Are you going to school now
W: Yes. I have an English class at nine in the morning.
M: Do you have any plans after the class
W: Not really. What about you
M: We will have our midterm exams next month. (13) I plan to look for some important books and study in the library. Do you want to join me
W: Sure. I need to return some books. (14)
M: Great. We can go to the swimming pool in the gym after that. (15)
W: That sounds like a good idea. Oh, it's almost 9:00. I need to hurry. See you after class in front of the library then. Bye! (16)
M: See you then.
Text 10
Hello, boys and girls. I’m Mr Andrews, your new teacher. As you know, Mrs White’s baby is due soon. She has decided to take her break earlier than expected. (17) She knows you will miss her, so she will try to visit you before the end of the school year. So, let’s get started today. First, I want to make a short announcement about the science competition on Saturday in the gym. (18) Mrs White told me that you have nearly finished your projects. Since I don’t know as much as she does about physics, the best physics teacher from the community college will come on Wednesday afternoon to give you advice. Mr Thomas will be able to help you better than Mrs White and I. (19) In order to prepare for his visit, you can work on your projects on Tuesday morning. (20) All of the projects need to be brought in the library by the end of school on Friday. You’ll have the whole Friday afternoon to get them ready.
A篇类型是应用文,主题语境是人与社会之社会服务与人际沟通。本文主要介绍了在洛杉矶的四个公共图书馆里举办的活动。
2l. B。细节理解题。根据California NativePlant Club部分的Attendees with their broken pottery to repair are welcome to bring them along, and all will leave with the knowledge and skill to beautifully repair and reuse broken pottery in the future可知,参与者在California Native Plant Club可以学习如何修复损坏的陶器。
22. A。细节理解题。根据BioBlitz Kickoff with NASA Scientist Peter Falcon部分的Date: October 7 Time: 11:00 am — 12:00 noon ... engaging in some exciting earth science activities可知,参与地球科学活动的最佳时间是在十月七日上午11:00至中午12:00。
23. C。细节理解题。根据Malaya Filipino American Dance Arts部分的... a Los Angeles-.based group of performing artists, dancers, and musicians及Location: Mid-Valley Regional Branch Library可知,参与者在Mid-Valley Regional Branch Library可以看到艺术表演。
B 篇类型是记叙文,主题语境是人与自我之做人与做事。作者喜欢画画,并最终把这个爱好变成了自己的事业。
A。推理判断题。根据第二段的When I finally did it, the gallery immediately started selling my work and I soon drove to the state office to do the necessary paperwork for a business可知,作者受到了很大的鼓舞。
D。细节理解题。根据第三段的I didn’t understand how an artist could run his own business and there weren’t many resources to help people like me get started at the time. All I could find were a handful of books可知,作者在尝试创业时,一头雾水,不知从何下手。
B。细节理解题。根据第四段的...I eventually became friends with one of the top artists at the first local gallery I got into.I remember visiting with him one day and a comment he made impacted me ... This gave me the confidence...可知,那位艺术家的话让作者意识到她与那些令她钦佩的艺术家并没有什么不同。作者相信自己能做好。
C。标题归纳题。通读全文可知,作者在文中主要讲述了自己如何将绘画爱好转变成自己的事业的经历。
C篇类型是说明文,主题语境是人与社会之历史、社会与文化。由于德国面临严重的劳动力短缺问题,越来越多的德国企业使用机器人来填补职位空缺。
C。细节理解题。根据第一段的German businesses are increasingly turning to robots to fill jobs as the country faces a severe labor shortage可知,德国面临严重的劳动力短缺问题。
D。词义猜测题。根据第二段画线部分前后的The nation’s birth rate has also been going down for years和Many younger workers do not want to take jobs seen as dirty and harmful to their health可知,德国的出生率一直在下降,且许多年轻工人不愿从事脏活和有害健康的工作,故经济专家说很难取代这些即将退休的工人。
B。推理判断题。根据第四段的“With similar issues affecting other developed economies,robotic and artificial intelligence (AI) technologies will continue to expand,” said Nela Richardson ...可知,Nela Richardson对将来使用机器人缓解劳动力短缺的前景很看好。
A。推理判断题。根据最后一段的A public opinion study published in June by a robots marketplace organization found that nearly half of German employees saw robots as a help to the labor shortage可知,近一半的德国员工认为机器人有助于解决劳动力短缺问题,他们欢迎采用机器人。
D 篇类型是说明文,主题语境是人与社会之科学与技术,文章介绍了一家西班牙公司GENAQ研发的设备,该设备从空气中摄取水分并对其进行过滤,可用于紧急服务、工业用水和日常生活。
D。推理判断题。根据第一段According to the United Nations, 2.3 billion people — more than one in four — live in a water-stressed country. And 4 billion people face severe water scarcity for at least one month a year可知,作为生命之源的水变得越来越稀缺,水资源短缺问题日益严重。
A。推理判断题。根据第三段While GENAQ has been developing atmospheric water generators since 2008 and has customers in 60 countries, so far it has served mainly emergency services and industrial users. Recently, the company developed a version designed for people at home可知,这个设备现在可以解决日常生活用水的问题。
B。推理判断题。根据最后一段内容可知,GENAQ计划进入全球消费市场,为每个家庭提供制水器。
C。标题归纳题。根据文章内容可知,本文主要介绍了一家西班牙公司GENAQ研发的设备可以利用空气中的水分制水。
36-40 BAEGC
语篇类型是记叙文,主题语境是人与社会之社会服务与人际沟通。文章主要讲述了Patsy Gregory 和 Carol-Ann Krause之间跨越时间和距离的友谊。她们从12岁开始成为笔友,互相给对方写信,一直持续到了80岁。Patsy Gregory 80岁生日的时候,在女儿Steph Calam的陪伴下,飞越4000英里去见了Carol-Ann Krause。
B。根据前两句 The friendship between Patsy Gregory and Carol-Ann Krause began in1955, when they were just 12 years old. They started writing to each other as part of a pen pal program可知,Patsy Gregory和Carol-Ann Krause成为了笔友,互相给对方写信进行交流。
D。根据下文Mrs Gregory’s children organized a(n) 43 trip for her 80th birthday可知,80多岁的Gregory在接受媒体采访时,回忆起了她们当初给对方所写信件的内容。
C。根据上文内容及下文 They flew nearly 4,000 miles to meet Mrs Krause可知,Patsy Gregory 80岁生日的时候,她的孩子们为她组织了一次特别的旅行,在女儿Steph Calam的陪伴下,她飞了近4000英里去见Carol-Ann Krause。
A。参考上题解析。
D。根据上文Mrs Gregory’s children organized a(n) 43 trip for her 80th birthday及下一句 They flew nearly 4,000 miles to meet Mrs Krause可知,Patsy Gregory非常想亲自去看望她的笔友Carol-Ann Krause。
A。根据下文Mrs Gregory said, “It was just like I’d seen her last week because we’d 12 each other for a long time.”可知,这两位笔友之间非常熟悉,由此可以推测Patsy Gregory与笔友Carol-Ann Krause的相见很自然,她一眼就认出了Carol-Ann Krause。
C。参考上题解析。
B。根据上文Patsy Gregory和Carol-Ann Krause彼此写信交流已经将近70年了以及Patsy Gregory 想亲自去看望她的笔友Carol-Ann Krause可以推测,相见时她们情绪激动,陪伴母亲而来的Steph Calam看到了这一幕,哽咽了。
B。参考上题解析。
C。根据下一句 They got married around the same time and they both had three children可知,她们的人生轨迹类似。
D。根据空前的During the seven-day stay in South Carolina,the two friends可知,两个人见面后,一起用餐。
A。根据上文Patsy Gregory和Carol-Ann Krause 互相写信交流已经将近70年了可知,她们认识的时间已经非常长了。
C。根据第一段的They started writing to each other as part of a pen pal program.可知,在这几十年里,她们写了将近400封信。
A。根据下一句“We started in pencil,moved on to ink, then typing and now we can email and stay in touch on social media,” Mrs Krause said可知,她们之间的交流方式随着时代的变化而变化。
B。综合全文内容可知,Patsy Gregory和Carol-Ann Krause之间的故事表明:真正的友谊可以跨越时间和距离,给予彼此精神上的慰藉。
to swim 57. the 58. where 59. developing 60. critically
61. be targeted 62. themselves 63. opportunities 64. for 65. will be
One possible version:
Dear Jack,
I’m excited to know that you are willing to spend the winter vacation in Hainan with me.
I’d like to share my travel plan with you. First, I will go there by train. Besides, I am planning to stay there for five days to fully enjoy myself. It won’t be so hot there then, but playing beach volleyball is still able to be done. Above all, I will attend a few traditional festivals there. Such is my plan. If you’d like to join me, please tell me.
I’m looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
One possible version:
The woman nodded her head and said with a smile, “Yes.” Mary could tell that Jane relaxed a little and they boarded the bus. They stood all the way so that they could look out of the windows for their Clinton Street stop. Their father followed the bus to make sure the girls got off at the right stop. When they were almost there, the woman who spoke to Jane earlier tapped her on the shoulder and told her that their stop was next. They thanked the woman.
After getting off the bus, Jane took Mary’s hand and led her across the busy street to the beauty salon. Their dad arrived shortly after they sat down. He said he was proud of them and that he wanted to teach them a lesson-life isn’t lived without fear; instead, it’s the fear that pushes a person to be strong. Hearing that, Mary and Jane smiled back. They sat in the salon’s chairs and forgot how nervous they had been- especially Mary. They both grew more confident and daring.(
2024

2025年度上学期期中三校联考考试
高二英语
答题卡
) (
条 码 粘 贴










) (

.客观题

95分

) (
考号
) (
学校:
班级:
姓名:

考场

) (
注意事项:
选择题作答必须用
2B
铅笔,修改时用塑料橡皮擦干净。笔答题作答必须用黑色签字笔填写,答题不得超出答题框。
保持卡面清洁,不要折叠,不要弄破。
在考生信息框中填写学校、班级、姓名及考号。
缺考标记:
监考老师代涂缺考标记
) (

.短文语法填空
(15分)

.第一节

1
5分)
Dear
Jack
,
)
(
6
[A] [B] [C]
7
[A] [B] [C]
8
[A] [B] [C]
9
[A] [B] [C]
10
[A] [B] [C]
) (
1
[A] [B] [C]
2
[A] [B] [C]
3
[A] [B] [C]
4
[A] [B] [C]
5
[A] [B] [C]
)
(
1
6
[A] [B] [C]
1
7
[A] [B] [C]
1
8
[A] [B] [C]
1
9
[A] [B] [C]
20
[A] [B] [C]
) (
11
[A] [B] [C]
12
[A] [B] [C]
13
[A] [B] [C]
14
[A] [B] [C]
1
5
[A] [B] [C]
)
(
36
[A] [B] [C] [D][
E
] [
F
] [
G
]
37
[A] [B] [C] [D][
E
] [
F
] [
G
]
38
[A] [B] [C] [D][
E
] [
F
] [
G
]
39
[A] [B] [C] [D][
E
] [
F
] [
G
]
40
[A] [B] [C] [D][
E
] [
F
] [
G
]
) (
31
[A] [B] [C] [D]
32
[A] [B] [C] [D]
33
[A] [B] [C] [D]
34
[A] [B] [C] [D]
35
[A] [B] [C] [D]
) (
26
[A] [B] [C] [D]
27
[A] [B] [C] [D]
28
[A] [B] [C] [D]
29
[A] [B] [C] [D]
30
[A] [B] [C] [D]
) (
21
[A] [B] [C] [D]
22
[A] [B] [C] [D]
23
[A] [B] [C] [D]
24
[A] [B] [C] [D]
25
[A] [B] [C] [D]
)
(
51
[A] [B] [C] [D]
52
[A] [B] [C] [D]
53
[A] [B] [C] [D]
5
4
[A] [B] [C] [D]
5
5
[A] [B] [C] [D]
53
[A] [B] [C] [D]
53
[A] [B] [C] [D]
53
[A] [B] [C] [D]
53
[A] [B] [C] [D]
53
[A] [B] [C] [D]
54
[A] [B] [C] [D]
55
[A] [B] [C] [D]
52
[A] [B] [C] [D]
53
[A] [B] [C] [D]
54
[A] [B] [C] [D]
55
[A] [B] [C] [D]
) (
4
6
[A] [B] [C] [D]
4
7
[A] [B] [C] [D]
4
8
[A] [B] [C] [D]
4
9
[A] [B] [C] [D]
50
[A] [B] [C] [D]
) (
41
[A] [B] [C] [D]
42
[A] [B] [C] [D]
43
[A] [B] [C] [D]
44
[A] [B] [C] [D]
4
5
[A] [B] [C] [D]
)
(
__________57.___________58._____________59.__________
6
0._____
__
___
6
1
.___________6
2
.__________6
3
._____________6
4
.__________
65
.___________
)
(
请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效
)
(
Yours sincerely,
Li
Hua
第二节(25分)
The woman nodded her head and said with a smile,

Yes.

After getting off the bus, Jane took Mary

s hand and led her across the
busy street to the beauty salon
.
) (
请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效
)
(
请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效
)2024—2025 年度上学期期中三校联考考试
高二英语试题答案
1.5’) 听力 1~5 CACAB 6~10 CACBA 11~15 BCBAC 16~20 ABBAC
2.5’) 阅读理解 21- 23 BAC 24-27 ADBC 28-31 CDBA 32-35 DABC 36-40 BAEGC
1’) 完型填空 41—45 BDCAD 46—50 ACBBC 51—55 DACAB
1.5’) 语法填空:
56. to swim 57. the 58. where 59. developing 60. critically
61. be targeted 62. themselves 63. opportunities 64. for 65. will be
One possible version: (15分)
Dear Jack,
I’m excited to know that you are willing to spend the winter vacation in Hainan with me.
I’d like to share my travel plan with you. First, I will go there by train. Besides, I am
planning to stay there for five days to fully enjoy myself. It won’t be so hot there then, but playing
beach volleyball is still able to be done. Above all, I will attend a few traditional festivals there.
Such is my plan. If you’d like to join me, please tell me.
I’m looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
One possible version: (25分)
The woman nodded her head and said with a smile, “Yes.” Mary could tell that Jane relaxed
a little and they boarded the bus. They stood all the way so that they could look out of the
windows for their Clinton Street stop. Their father followed the bus to make sure the girls got off
at the right stop. When they were almost there, the woman who spoke to Jane earlier tapped her on
the shoulder and told her that their stop was next. They thanked the woman.
After getting off the bus, Jane took Mary’s hand and led her across the busy street to the beauty
salon. Their dad arrived shortly after they sat down. He said he was proud of them and that he
wanted to teach them a lesson-life isn’t lived without fear; instead, it’s the fear that pushes a
person to be strong. Hearing that, Mary and Jane smiled back. They sat in the salon’s chairs and
forgot how nervous they had been- especially Mary. They both grew more confident and daring.
PS: 按高考评分模式打分。
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}
Text 1
W: Dr Andrew, how is my son now Is he okay
M: Calm down, Mrs Robinson. The operation is done and your son’s condition is stable. He’s
going to be fine. (1)
Text 2
W: I wonder if you have time to go to the supermarket today. We’ve almost run out of milk.
M: Sorry. I haven’t got my report ready yet, but my boss needs it tomorrow. (2)
Text 3
W: Don’t let Max eat tomatoes! It’s very bad for dogs. (3)
M: Oh, I’m sorry. I didn’t know that. I thought it was the same as chocolate and grapes.
W: No, grapes are all right. But chocolate and tomatoes are terrible.
Text 4
W: How are you getting on with chemistry
M: It is difficult for me. The more my teacher teaches, the less I understand.
W: Maybe you can ask your friends for help. Now wash your hands. Let’s have lunch
first.(4)
Text 5
W: Alex, what are you going to do at the weekend (5)
M: I plan to go horse riding and hiking with my friends. (5)Would you like to go with us
W: Okay. Why not
Text 6
W: Hey, Joe. What’s your plan for tomorrow
M: I’m going to visit a friend first because he is seriously ill in hospital. In the afternoon, I’m
going to see a film. (6)What about you
W: Lisa invited me to go camping, but I couldn’t go with her. I have a busy work schedule. I
have to meet an important client from abroad then. (7)
M: I see. I think you need to slow down and relax.
Text 7
M: Anna, have you already found a job
W: Yeah. And I’m thinking about moving out of my parents’ house, for my office is far from
it. (8) But my parents express worries about that.
M: That is understandable. But I also moved out after graduation as I want to be independent. And
I’m doing fine! Have you decided on an area
W: Yes. My company is on Green Street, so a quiet apartment somewhere nearby would be great.
M: Oh, why don’t you look for one on the Internet My friend found a nice apartment from
the rental websites not long ago. (9)
W: Good idea. I’ll try. (9)
Text 8
M: Hey, Sarah! How was your weekend
W: Very busy. I still feel a bit tired today.
M: Oh What did you do
W:Well, I cleaned the yard on Saturday morning. After lunch, I helped work on the farm. (10)
On Sunday, I went to the amusement park with my brother Andrew since he felt bored at
home.
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}
M: Did you try any rides
W: Yes. I was so scared when we tried the Space World. But my brother seemed to enjoy it. He
felt excited and asked me to go there again. (11)
M: I see. You really have a busy weekend. By the way, have you finished your report for our
chemistry class
W: Not yet. I’ll continue to do it this week.
M: Me too. I’m going to the lab to do some experiments and collect the data I need. Do you want
to come with me
W:Well, I have to return these books now. Today is the last day. (12) I’ll meet you later.
M: OK. See you.
Text 9
M: Hi, Jenny. Are you going to school now
W: Yes. I have an English class at nine in the morning.
M: Do you have any plans after the class
W: Not really. What about you
M: We will have our midterm exams next month. (13) I plan to look for some important books
and study in the library. Do you want to join me
W: Sure. I need to return some books. (14)
M: Great.We can go to the swimming pool in the gym after that. (15)
W: That sounds like a good idea. Oh, it's almost 9:00. I need to hurry. See you after class in front
of the library then. Bye! (16)
M: See you then.
Text 10
Hello, boys and girls. I’m Mr Andrews, your new teacher. As you know, Mrs White’s baby is
due soon. She has decided to take her break earlier than expected. (17) She knows you will
miss her, so she will try to visit you before the end of the school year. So, let’s get started today.
First, I want to make a short announcement about the science competition on Saturday in
the gym. (18) Mrs White told me that you have nearly finished your projects. Since I don’t know
as much as she does about physics, the best physics teacher from the community college will
come on Wednesday afternoon to give you advice. Mr Thomas will be able to help you better
than Mrs White and I. (19) In order to prepare for his visit, you can work on your projects
on Tuesday morning. (20) All of the projects need to be brought in the library by the end of
school on Friday. You’ll have the whole Friday afternoon to get them ready.
A篇类型是应用文,主题语境是人与社会之社会服务与人际沟通。本文主要介绍了在洛杉矶
的四个公共图书馆里举办的活动。
2l. B。细节理解题。根据 California NativePlant Club 部分的 Attendees with their broken
pottery to repair are welcome to bring them along, and all will leave with the knowledge and skill
to beautifully repair and reuse broken pottery in the future可知,参与者在 California Native Plant
Club可以学习如何修复损坏的陶器。
22. A。细节理解题。根据 BioBlitz Kickoff with NASA Scientist Peter Falcon 部分的 Date:
October 7 Time: 11:00 am — 12:00 noon ... engaging in some exciting earth science activities
可知,参与地球科学活动的最佳时间是在十月七日上午 11:00至中午 12:00。
23. C。细节理解题。根据Malaya Filipino American Dance Arts部分的... a Los Angeles-.based
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}
group of performing artists, dancers, and musicians 及 Location: Mid-Valley Regional Branch
Library可知,参与者在Mid-Valley Regional Branch Library可以看到艺术表演。
B 篇类型是记叙文,主题语境是人与自我之做人与做事。作者喜欢画画,并最终把这个爱
好变成了自己的事业。
24.A。推理判断题。根据第二段的When I finally did it, the gallery immediately started selling
my work and I soon drove to the state office to do the necessary paperwork for a business可知,
作者受到了很大的鼓舞。
25.D。细节理解题。根据第三段的 I didn’t understand how an artist could run his own business
and there weren’t many resources to help people like me get started at the time. All I could find
were a handful of books可知,作者在尝试创业时,一头雾水,不知从何下手。
26.B。细节理解题。根据第四段的...I eventually became friends with one of the top artists
at the first local gallery I got into.I remember visiting with him one day and a comment he made
impacted me ... This gave me the confidence...可知,那位艺术家的话让作者意识到她与那些令
她钦佩的艺术家并没有什么不同。作者相信自己能做好。
27.C。标题归纳题。通读全文可知,作者在文中主要讲述了自己如何将绘画爱好转变成自
己的事业的经历。
C篇类型是说明文,主题语境是人与社会之历史、社会与文化。由于德国面临严重的劳动力
短缺问题,越来越多的德国企业使用机器人来填补职位空缺。
28.C。细节理解题。根据第一段的 German businesses are increasingly turning to robots to fill
jobs as the country faces a severe labor shortage可知,德国面临严重的劳动力短缺问题。
29.D。词义猜测题。根据第二段画线部分前后的 The nation’s birth rate has also been going
down for years 和 Many younger workers do not want to take jobs seen as dirty and harmful to
their health可知,德国的出生率一直在下降,且许多年轻工人不愿从事脏活和有害健康的工
作,故经济专家说很难取代这些即将退休的工人。
30.B 。 推 理 判 断 题 。 根 据 第 四 段 的 “With similar issues affecting other developed
economies,robotic and artificial intelligence (AI) technologies will continue to expand,” said Nela
Richardson ...可知,Nela Richardson对将来使用机器人缓解劳动力短缺的前景很看好。
31.A。推理判断题。根据最后一段的 A public opinion study published in June by a robots
marketplace organization found that nearly half of German employees saw robots as a help to the
labor shortage 可知,近一半的德国员工认为机器人有助于解决劳动力短缺问题,他们欢迎采
用机器人。
D 篇类型是说明文,主题语境是人与社会之科学与技术,文章介绍了一家西班牙公司
GENAQ研发的设备,该设备从空气中摄取水分并对其进行过滤,可用于紧急服务、工业用
水和日常生活。
32.D。推理判断题。根据第一段 According to the United Nations, 2.3 billion people — more
than one in four — live in a water-stressed country. And 4 billion people face severe water
scarcity for at least one month a year可知,作为生命之源的水变得越来越稀缺,水资源短缺问
题日益严重。
33.A。推理判断题。根据第三段 While GENAQ has been developing atmospheric water
generators since 2008 and has customers in 60 countries, so far it has served mainly emergency
services and industrial users. Recently, the company developed a version designed for people at
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}
home可知,这个设备现在可以解决日常生活用水的问题。
34.B。推理判断题。根据最后一段内容可知,GENAQ计划进入全球消费市场,为每个家
庭提供制水器。
35.C。标题归纳题。根据文章内容可知,本文主要介绍了一家西班牙公司 GENAQ研发的
设备可以利用空气中的水分制水。
36-40 BAEGC
语篇类型是记叙文,主题语境是人与社会之社会服务与人际沟通。文章主要讲述了 Patsy
Gregory 和 Carol-Ann Krause之间跨越时间和距离的友谊。她们从 12岁开始成为笔友,互
相给对方写信,一直持续到了 80岁。Patsy Gregory 80 岁生日的时候,在女儿 Steph Calam
的陪伴下,飞越 4000英里去见了 Carol-Ann Krause。
41. B。根据前两句 The friendship between Patsy Gregory and Carol-Ann Krause began in1955,
when they were just 12 years old. They started writing to each other as part of a pen pal program
可知,Patsy Gregory和 Carol-Ann Krause成为了笔友,互相给对方写信进行交流。
42. D。根据下文 Mrs Gregory’s children organized a(n) 43 trip for her 80th birthday 可
知,80多岁的 Gregory在接受媒体采访时,回忆起了她们当初给对方所写信件的内容。
43. C。根据上文内容及下文 They flew nearly 4,000 miles to meet Mrs Krause 可知,Patsy
Gregory 80岁生日的时候,她的孩子们为她组织了一次特别的旅行,在女儿 Steph Calam 的
陪伴下,她飞了近 4000英里去见 Carol-Ann Krause。
44. A。参考上题解析。
45. D。根据上文 Mrs Gregory’s children organized a(n) 43 trip for her 80th birthday 及
下一句 They flew nearly 4,000 miles to meet Mrs Krause可知,Patsy Gregory非常想亲自去看
望她的笔友 Carol-Ann Krause。
46. A。根据下文Mrs Gregory said,“It was just like I’d seen her last week because we’d 12 each
other for a long time.”可知,这两位笔友之间非常熟悉,由此可以推测 Patsy Gregory与笔友
Carol-Ann Krause的相见很自然,她一眼就认出了 Carol-Ann Krause。
47. C。参考上题解析。
48. B。根据上文 Patsy Gregory和 Carol-Ann Krause彼此写信交流已经将近 70年了以及 Patsy
Gregory 想亲自去看望她的笔友 Carol-Ann Krause可以推测,相见时她们情绪激动,陪伴母
亲而来的 Steph Calam看到了这一幕,哽咽了。
49. B。参考上题解析。
50. C。根据下一句 They got married around the same time and they both had three children 可
知,她们的人生轨迹类似。
51. D。根据空前的 During the seven-day stay in South Carolina,the two friends可知,两个人
见面后,一起用餐。
52. A。根据上文 Patsy Gregory 和 Carol-Ann Krause 互相写信交流已经将近 70年了可知,
她们认识的时间已经非常长了。
53. C。根据第一段的 They started writing to each other as part of a pen pal program.可知,在这
几十年里,她们写了将近 400封信。
54. A。根据下一句“We started in pencil,moved on to ink, then typing and now we can email and
stay in touch on social media,” Mrs Krause said可知,她们之间的交流方式随着时代的变化而
变化。
55. B。综合全文内容可知,Patsy Gregory 和 Carol-Ann Krause 之间的故事表明:真正的友
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}
谊可以跨越时间和距离,给予彼此精神上的慰藉。
56. to swim 57. the 58. where 59. developing 60. critically
61. be targeted 62. themselves 63. opportunities 64. for 65. will be
One possible version:
Dear Jack,
I’m excited to know that you are willing to spend the winter vacation in Hainan with me.
I’d like to share my travel plan with you. First, I will go there by train. Besides, I am
planning to stay there for five days to fully enjoy myself. It won’t be so hot there then, but playing
beach volleyball is still able to be done. Above all, I will attend a few traditional festivals there.
Such is my plan. If you’d like to join me, please tell me.
I’m looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
One possible version:
The woman nodded her head and said with a smile, “Yes.” Mary could tell that Jane relaxed
a little and they boarded the bus. They stood all the way so that they could look out of the
windows for their Clinton Street stop. Their father followed the bus to make sure the girls got off
at the right stop. When they were almost there, the woman who spoke to Jane earlier tapped her on
the shoulder and told her that their stop was next. They thanked the woman.
After getting off the bus, Jane took Mary’s hand and led her across the busy street to the
beauty salon. Their dad arrived shortly after they sat down. He said he was proud of them and that
he wanted to teach them a lesson-life isn’t lived without fear; instead, it’s the fear that pushes a
person to be strong. Hearing that, Mary and Jane smiled back. They sat in the salon’s chairs and
forgot how nervous they had been- especially Mary. They both grew more confident and daring.
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}2024—2025年度上学期期中三校联考考试
高二英语试题
考试时间:120分钟 试卷满分:150分
第一卷
I 听力(本题共20题,每题1.5分, 满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt
19.15 B. 9.18 C. 9.15
答案是C。
Where does the conversation take place
In a classroom. B. In a gym. C. In a hospital.
What is the man going to do today
A. Work on his report. B. Go to the supermarket. C. Chat with his boss.
3. What is the subject of the conversation
A. Their favorite fruit. B. Their pet dog. C. Food for dogs.
4. What is the probable relationship between the speakers
A. Mother and son. B. Teacher and student. C. Classmates.
5. What are the speakers mainly talking about
A. The man’s hobbies. B. A weekend plan. C. The woman’s ideas.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
What is the man going to do tomorrow afternoon
Go camping. B. Visit a friend. C. See a film.
7. Why did the woman refuse Lisa’s invitation
A. She is busy. B. She is ill. C. She is abroad.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. Why does the woman want to move out of her parents’ house
A. To lead a quiet life somewhere.
B. To learn to be independent.
C. To live close to her office.
9. What will the woman probably do next
A. Talk to her parents. B. Search the Internet. C. Call the man’s friend.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. What did Sarah do on Saturday afternoon
A. She worked on the farm.
B. She cleaned the yard.
C. She went to an amusement park.
11. How did Andrew feel about the Space World
A. Scared. B. Excited. C. Bored.
12. Where is Sarah going next
A.The lab. B.The classroom. C.The library.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. What are the speakers
A. Athletes. B. Students. C. Teachers.
14. What will Jenny do in the library
A. Give some books back. B. Look for some books. C. Study English.
15. What are the speakers going to do after leaving the library
A. Take an exam. B. Go back home. C. Do sports.
16. Where will the speakers meet later
A. In front of the library. B. At the school gate. C. In the classroom.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What happens to Mrs White
A. She has retired early from teaching.
B. She has taken time off to have a baby.
C. She has decided to teach a different subject.
18. When is the science competition
A. On Wednesday. B. On Saturday. C. On Friday.
19. Who probably knows the most about physics
A. Mr Thomas. B. Mr Andrews. C. Mrs White.
20. What will the students do on Tuesday morning
A. Bring their projects to the library.
B. Get advice for their projects.
C. Work on their projects.
II. 阅读(本题共两节20题,每题2.5分,满分50分)
第一节:(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
There are many activities to be held in the public libraries in Los Angeles (LA). Here are four of them you might be interested in.
California Native Plant Club
Date: October 7
Time: 12:00 noon — 1:00 pm
Location: Studio City Branch Library
This month, we will be learning about the Japanese art of kintsugi(金缮)and applying it to broken terracotta pots. Attendees with their broken pottery to repair are welcome to bring them along, and all will leave with the knowledge and skill to beautifully repair and reuse broken pottery in the future.
BioBlitz Kickoff with NASA Scientist Peter Falcon
Date: October 7
Time: 11:00 am — 12:00 noon
Location: Donald Bruce Kaufma-Brentwood Branch Library
Get ready to participate in the LA BioBlitz Challenge by joining us for a morning of science and fun with NASA scientist Peter Falcon. We will be talking about biodiversity in LA and engaging in some exciting earth science activities.
Annular Eclipse and Solar Eclipse(日环食和日食)Glasses Giveaway
Date: October 12
Time: 4:00 pm — 5:00 pm
Location: Jefferson-Vassie D. Wright Memorial Branch Library
Join our bilingual storytime and make a craft. At the same time, we learn the history of the moon, learn about solar eclipses, and take home a pair of solar eclipse glasses for the Annular Eclipse happening on Saturday, at 8:07 am.
Malaya Filipino American Dance Arts
Date: October 14
Time: 12:30 pm—1:00 pm
Location: Mid-Valley Regional Branch Library
Join us for a celebration in honor of Filipino-American Heritage Month with Malaya Filipino American Dance Arts, a Los Angeles-based group of performing artists, dancers, and musicians.
What can participants do at the California Native Plant Club
A. Discuss biodiversity in LA. B. Fix damaged pottery.
C. Learn the history of pots. D. Grow plants.
22. When can one participate in earth science activities
A. From 11:00 am to 12:00 noon on October 7.
B. From 12:00 noon to 1:00 pm on October 7.
C. From 12:30 pm to 1:00 pm on October 14
D. From 4:00 pm to 5:00 pm on October 12.
23. Where should participants go if they want to watch an artistic performance
A. Jefferson-Vassie D. Wright Memorial Branch Library.
B. Donald Bruce Kaufma-Brentwood Branch Library.
C. Mid-Valley Regional Branch Library.
D. Studio City Branch Library.
B
I loved drawing pictures. While my children were still young, I started illustrating books for a group. Once my kids got older, I decided to take the leap and work at starting my own business. I decided to focus on fine art paintings.
Sad to say, it took me almost two years to have the courage to present my work to a gallery. When I finally did it, the gallery immediately started selling my work and I soon drove to the state office to do the necessary paperwork for a business.
I didn’t understand how an artist could run his own business and there weren’t many resources to help people like me get started at the time. All I could find were a handful of books. So, to get my business off the ground I went to galleries, looked through them, and asked myself, “Am I a good fit for this place ” If they were interested in my work, I would share my paintings with them.
When I started showing my work in galleries, I was initially very frightened. There were some amazing artists that I put on a pedestal(奉为完人). I felt I could never attain the position. I eventually became friends with one of the top artists at the first local gallery I got into. I remember visiting with him one day and a comment he made impacted me. As we were talking about showing our works, meeting buyers, and the prices of our art, he said to me, “I can’t even afford my own art.” He laughed it off but it made me think to myself he was just a regular guy and I was not so different. This gave me the confidence I needed to keep on trying, and suddenly everything seemed a lot less frightening.
Since that time, I’ve had many galleries representing me. I wear so many hats running my business, and not all are the perfect fit, but that’s okay!
How did the author feel after her first show according to paragraph 2
Encouraged. B. Doubtful. C. Confused. D. Awkward.
What challenge did the author face while she was trying to start a business
She couldn’t get the necessary paperwork. B. She was far from an amazing artist.
C. She had little time for her children. D. She was clueless about that.
26. How did the top artist’s words affect the author
She gained a sense of achievement. B. She believed that she would do well.
C. She tackled problems efficiently. D. She learned new drawing skills.
27. What is the best title for the text
A. How I became a famous artist. B. Why galleries are important to me.
C. How I started my business as an artist. D. Why I decided to start a business.
C
German businesses are increasingly turning to robots to fill jobs as the country faces a severe labor shortage. The situation left about 1.7 million jobs unfilled across Germany in June, official data showed. The country’s Chambers of Commerce and Industry has estimated that half of German businesses are currently struggling to fill positions. Germany is Europe’s largest economy.
One of the country’s biggest labor issues is the large number of people retiring from the so-called Baby Boomer generation. The nation’s birth rate has also been going down for years. Economic experts say it is difficult to substitute for these retiring workers. Many younger workers do not want to take jobs seen as dirty and harmful to their health.
The job shortage situation is currently reducing growth in Germany by about $109 billion a year, official estimates suggest. The Federal Employment Agency predicts the number of available workers will shrink by 7 million people by 2035.
The problem is affecting large, medium and small businesses across the country. Some have decided to replace retiring workers with robotic systems. “With similar issues affecting other developed economies, robotic and artificial intelligence (AI) technologies will continue to expand,” said Nela Richardson. She is the chief economist at financial provider ADP. “In the long term, all those innovations are a game-changer for the world of work. Everybody will do their job differently,” Richardson told Reuters.
Heavy investment in automation by carmakers and other major industrial companies has made Germany the world’s fourth-largest market for robots — the largest in Europe. But as robots become less costly and easier to operate, even smaller companies are also using them.
“Robots enable the survival of companies that see their future at risk due to staff shortages,” said Ralf Winkelmann, director of FANUC Germany. Even workers and trade unions, which in the past were fearful of job losses linked to robots, have taken an increasingly favorable position. A public opinion study published in June by a robots marketplace organization found that nearly half of German employees saw robots as a help to the labor shortage.
28. What do we know about the German economy
A. German businesses are experiencing their hardest time.
B. Several factors contribute to the severe labor shortage.
C. It is suffering from the lack of labor force.
D. It has achieved a steady growth recently.
29. What does the underlined part “substitute for” in paragraph 2 mean
A. Award. B. Find. C. Pay. D. Replace.
30. What does Nela Richardson think of the future of robots for work
A. It is quite hopeless. B. It is promising. C. It is well planned. D. It is uncertain.
31. What did the public opinion study suggest
A. About half of German workers welcomed the adoption of robots.
B. Robots were the solution to Germany’s labor shortage.
C. German workers were concerned about their future.
D. Trade unions feared losing their jobs.
D
Water, the source of life, is becoming increasingly scarce(不足的)as the world’s population grows and climate change intensifies. According to the United Nations, 2.3 billion people — more than one in four — live in a water-stressed country. And 4 billion people face severe water scarcity for at least one month a year.
In Europe, where global warming is already causing more frequent and severe droughts, scientists and businesses are developing new methods to generate fresh water from the air as well as the sea. The push is also driven by pollutants in underground water and the environmental cost of bottled water.
GENAQ is a Spanish company that makes devices known as atmospheric water generators. By condensing(冷凝)humidity(湿度)in the air into usable water, such generators can help create much-needed supplies. While GENAQ has been developing atmospheric water generators since 2008 and has customers in 60 countries, so far it has served mainly emergency services and industrial users. Recently, the company developed a version designed for people at home. These new generators can be attached to houses and create fresh water for their residents.
GENAQ wants to sell three versions of the product, ranging in amount from 20 litres a day to 200 litres and in size, from a small kitchen appliance to a version that looks like an office water cooler. Anticipated prices range from ?2,500 for the smallest version to ?14,500 for the biggest.
The device takes air and filters(过滤)it, ensuring there are no pollutants. First, air is cooled to a point where water condenses. Then the water is strictly filtered, minerals are added, and ultraviolet light(紫外线)is used to prevent bacteria forming. GENAQ has found a way to greatly cut the amount of energy used in the process — 150% less — and the average cost of portable water fell by more than 80%.
GENAQ is now aiming to supply everyday families with atmospheric water generators. In the coming months, it plans to expand in European countries such as Spain, France and Germany where bottled-water consumption is high. A following step is to break into the worldwide consumer market.
32. What does the author want to show in paragraph 1
A. Water shortages will be the world’s biggest problem.
B. Climate change contributes to the water shortages.
C. Water is of great importance to life.
D. Water problem is getting worse.
33. What do we know about the generators of GENAQ
A. They can provide residents with water relief in daily life.
B. They are used to purify fresh water for residents.
C. They remove pollutants in underground water.
D. They produce water from the sea.
34. What does GENAQ expect to do
A. Save the bottled-water business.
B. Supply the whole world with household water generators.
C. Supply high quality water.
D. Solve the water problem in the world.
35. What is the best title for the text
A. Can we generate water from the air B. How do we live with water generators
C. Atmospheric water generators. D. The future of water use worldwide.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Whether you’re an experienced dog handler or a little careful about dogs, it can be difficult to read a dog’s complex language. How do you know if the dog wants to greet you or tell you to back off 36.
A content and relaxed dog will have its ears up (not forward) and head high. 37. Your relaxed dog’s mouth opens slightly with tongue exposed. If you are still unsure of whether to approach, go slowly and make no sudden moves. Don’t make too much eye contact and slowly extend the back of your hand for the dog to sniff(嗅)first before patting.
After this welcome interaction, dogs may raise their tails and lower front paws(爪子). 38. This position will be held briefly before they rush off in random directions to get you to chase and to play with them. They stick out their tongues. Their ears will be up. This is your chance to have a run with your partner.
39. They show more teeth, bark more loudly and hide the tails between their legs. They are ready to attack when annoyed. Be careful of these unusual gestures. These signals are expressed as they directly face their source of “threat”.
A dog that is under social or environmental stress will pace about with the tail down, the body lowered and ears back. Its breath will also be rapid with eyes expanded. 40. In this case, try to work out the source of its stress. If you can’t change that right away,a calming massage(按摩)will help.
Although a happy dog will have its tail high, a relaxed dog’s tail will be hanging.
The following is a handy dog body language guide.
And it may leave sweat marks from its feet.
The moods can be judged from their tails.
This means it is playtime!
Keep your voice low and calm.
G. Sometimes dogs behave in an angry and violent way.
III. 语言运用(本题共两节30道题,满分30分)
第一节:完形填空(共15小题;每小题1分;满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
The friendship between Patsy Gregory and Carol-Ann Krause began in 1955, when they were just 12 years old. They started writing to each other as part of a pen pal program. They became good friends, __41__ letters about their daily lives, school, and family, as Patsy 42 in her conversation with the news service SWNS.
Mrs Gregory’s children organized a(n) 43 trip for her 80th birthday. Steph Calam, her daughter, 44 her on the trip to the US. Ms Calam said her mother had always wanted to __45__ her American pen friend in person. They flew nearly 4,000 miles to meet Mrs Krause. Mrs Gregory described the 46 as natural, saying, “I recognized her 47 . ”
“They got emotional when they 48 ,” Ms Calam said. “I 49 when they hugged for the first time. They hit it off straight away and have been talking non-stop.” Their lives had taken __50__ patterns. They got married around the same time and they both had three children.
During the seven-day stay in South Carolina, the two friends 51 meals, talked, and explored local landmarks. Mrs Gregory said, “It was just like I’d seen her last week because we’d 52 each other for a long time.”
The two friends wrote about 400 53 over the decades. Over the years, their friendship has __54__ the changing times. “We started in pencil, moved on to ink, then typing and now we can email and stay in touch on social media,” Mrs Krause said.
The pen pals intend to continue communicating. Their 55 shows that true friendships can span across time and distance, providing joy and connection.
A. delivering B. exchanging C. publishing D. receiving
A. implied B. learned C. predicted D. recalled
A. brief B. expensive C. special D. round
A. accompanied B. acknowledged C. encouraged D. trained
A. direct B. help C. invite D. visit
A. encounter B. event C. relationship D. trip
A. barely B. eventually C. immediately D. suddenly
A. called B. met C. stopped D. returned
A. calmed down B. choked up C. checked out D. headed off
A. complex B. familiar C. similar D. traditional
A. packaged B. served C. skipped D. shared
A. known B. questioned C. respected D. supported
A. books B. diaries C. letters D. notes
A. adapted to B. belonged to C. led to D. referred to
A. choice B. story C. performance D. success
第二卷
第二节:语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Think about it like this: you wouldn’t throw a kid into the deep end of the pool without teaching them how 56. (swim), right In 57. same way, we can’t expect our students to sail in the vast online ocean without teaching them skills.
Today’s children are born into a world 58. smartphones, tablets, and computers are as commonplace as toys and playgrounds. Teaching them the basics of cybersecurity is like giving them a life ring in that digital sea.
Cybersecurity education isn’t just about memorizing rules and tips. It’s about 59.__________ (develop) critical thinking and problem-solving skills. By teaching students to analyze the legitimacy(合理性)of websites,emails and online messages, we empower them to think 60.__________ (critical).
Cyberbullying is also a significant concern. Kids can 61. (target) through social media, text messages, or online gaming platforms. Teaching our students about online etiquette(礼节)and the consequences of cyberbullying is essential. Moreover, our kids can have the ability to protect 62.__________ (they) in an increasingly digital world.
By teaching cybersecurity early, we’re preparing students for future career 63.__________ (opportunity). The demand 64. cybersecurity professionals is booming and it’s only expected to grow.
Teaching cybersecurity in every classroom is a no-brainer. The skills they gain in the classroom won’t just keep them safe online. They 65. (be) valuable in countless aspects of their lives.
56.__________ 57.__________ 58.__________ 59.__________ 60.__________
61.__________ 62.__________ 63.__________ 64.__________ 65.__________
IV. 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15)
假定你是李华,你计划寒假期间去海南旅游,留学生朋友Jack得知消息后想和你一起去。请你根据下面的要点提示,给他写一封电子邮件:
表示欢迎;
旅游安排;
你的期待。
注意:
1. 词数80字左右。
2. 书写清晰、工整
___________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节(满分25)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
One day, 8-year-old Mary and her 10-year-old sister, Jane, had to go to a beauty salon(理发店) on Clinton Street to have their hair cut. Mary’s dad asked them to reach there by themselves on the public bus. Mary and Jane had a 5:00 appointment.Their dad couldn’t go with them because he worked until 6:00 pm.
Their dad told Mary to wait outside the school at 4:30 pm for Jane so they could take the bus to the beauty salon together. Then he would pick them up at the salon after he got off work. Mary was nervous, thinking, “What if someone tries to follow us What if we miss the stop I have never ridden the bus without my dad before.” Her dad took a look at her and said, “You’ll be just fine. Listen to your sister and help her look out for your stop.” Then he gave Jane some money and went off to work.
All day at school, Mary kept looking at the clock, afraid of the end of the school day. On the other hand, Mary’s dad was also nervous. The whole time in his office he kept looking at the clock, thinking about his daughters. He actually left work at 4:00 pm that day. But after reaching Mary’s school, he considered it a good chance for them to overcome fear in life. He decided to stay in his car to see whether his girls could get on the bus safely.
When it was 4:30 pm, Mary went to the school gate and waited for Jane. Jane got there in a few minutes, and they walked quietly to the bus stop. A few high school teenagers and a woman stood at the bus stop. Jane asked the woman if the bus stopping there was the Number 2 heading toward Clinton Street.
注意:
续写词数应为150左右;
请按如下格式作答。
The woman nodded her head and said with a smile, “Yes.”________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
After getting off the bus, Jane took Mary’s hand and led her across the busy street to the beauty salon.______________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________2024—2025 年度上学期期中三校联考考试
高二英语答题卡
学校: 班级: 姓名: 第 考场 号
注意事项:
1. 选择题作答必须用 2B 铅笔,修改时用塑料橡皮擦干净。 考号
笔答题作答必须用黑色签字笔填写,答题不得超出答题
框。
2. 保持卡面清洁,不要折叠,不要弄破。
3. 在考生信息框中填写学校、班级、姓名及考号。
条 码 粘 贴
缺考标记: 监考老师代涂缺考标记
Ⅰ.客观题(95 分)
1 [A] [B] [C] 6 [A] [B] [C] 11 [A] [B] [C] 16 [A] [B] [C]
2 [A] [B] [C] 7 [A] [B] [C] 12 [A] [B] [C] 17 [A] [B] [C]
3 [A] [B] [C] 8 [A] [B] [C] 13 [A] [B] [C] 18 [A] [B] [C]
4 [A] [B] [C] 9 [A] [B] [C] 14 [A] [B] [C] 19 [A] [B] [C]
5 [A] [B] [C] 10 [A] [B] [C] 15 [A] [B] [C] 20 [A] [B] [C]
21 [A] [B] [C] [D] 26 [A] [B] [C] [D] 31 [A] [B] [C] [D] 36 [A] [B] [C] [D][E] [F] [G]
22 [A] [B] [C] [D] 27 [A] [B] [C] [D] 32 [A] [B] [C] [D] 37 [A] [B] [C] [D][E] [F] [G]
23 [A] [B] [C] [D] 28 [A] [B] [C] [D] 33 [A] [B] [C] [D] 38 [A] [B] [C] [D][E] [F] [G]
24 [A] [B] [C] [D] 29 [A] [B] [C] [D] 34 [A] [B] [C] [D] 39 [A] [B] [C] [D][E] [F] [G]
25 [A] [B] [C] [D] 30 [A] [B] [C] [D] 35 [A] [B] [C] [D] 40 [A] [B] [C] [D][E] [F] [G]
41 [A] [B] [C] [D] 46 [A] [B] [C] [D] 51 [A] [B] [C] [D]
42 [A] [B] [C] [D] 47 [A] [B] [C] [D] 52 [A] [B] [C] [D]
43 [A] [B] [C] [D] 48 [A] [B] [C] [D] 53 [A] [B] [C] [D]
44 [A] [B] [C] [D] 49 [A] [B] [C] [D] 54 [A] [B] [C] [D]
45 [A] [B] [C] [D] 50 [A] [B] [C] [D] 55 [A] [B] [C] [D]
Ⅱ.短文语法填空(15 分)
56. __________57.___________58._____________59.__________60.__________
61.___________62.__________63._____________64.__________65.___________
Ⅲ.第一节 (15分)
Dear Jack,
请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}
请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效
Yours sincerely,
Li Hua
第二节(25 分)
The woman nodded her head and said with a smile, “Yes.”
After getting off the bus, Jane took Mary’s hand and led her across the busy street to the beauty salon.
请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}2024 2025 8. Why does the woman want to move out of her parents’ house — 年度上学期期中三校联考考试 A. To lead a quiet life somewhere.
B. To learn to be independent.
高二英语试题 C. To live close to her office.
考试时间:120分钟 试卷满分:150分 9. What will the woman probably do next
A. Talk to her parents. B. Search the Internet. C. Call the man’s friend.
听第 8段材料,回答第 10至 12题。
10. What did Sarah do on Saturday afternoon
第一卷 A. She worked on the farm.
I 听力(本题共 20 题,每题 1.5 分, 满分 30 分) B. She cleaned the yard.
第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) C. She went to an amusement park.
听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选 11. How did Andrew feel about the Space World
项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一 A. Scared. B. Excited. C. Bored.
遍。 12. Where is Sarah going next
例:How much is the shirt A.The lab. B.The classroom. C.The library.
A. 19.15 B. 9.18 C. 9.15 听第 9段材料,回答第 13至 16题。
答案是 C。 13. What are the speakers
1. Where does the conversation take place A. Athletes. B. Students. C. Teachers.
A. In a classroom. B. In a gym. C. In a hospital. 14. What will Jenny do in the library
2. What is the man going to do today A. Give some books back. B. Look for some books. C. Study English.
A. Work on his report. B. Go to the supermarket. C. Chat with his boss. 15. What are the speakers going to do after leaving the library
3. What is the subject of the conversation A. Take an exam. B. Go back home. C. Do sports.
A. Their favorite fruit. B. Their pet dog. C. Food for dogs. 16. Where will the speakers meet later
4. What is the probable relationship between the speakers A. In front of the library. B. At the school gate. C. In the classroom.
A. Mother and son. B. Teacher and student. C. Classmates. 听第 10段材料,回答第 17至 20题。
5. What are the speakers mainly talking about 17. What happens to Mrs White
A. The man’s hobbies. B. A weekend plan. C. The woman’s ideas. A. She has retired early from teaching.
第二节(共 15小题;每小题 1.5分,满分 22.5分) B. She has taken time off to have a baby.
听下面 5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项 C. She has decided to teach a different subject.
中选出最佳选项。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5秒钟;听完后, 18. When is the science competition
各个小题将给出 5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 A. On Wednesday. B. On Saturday. C. On Friday.
听第 6段材料,回答第 6、7题。 19. Who probably knows the most about physics
6. What is the man going to do tomorrow afternoon A. Mr Thomas. B. Mr Andrews. C. Mrs White.
A. Go camping. B. Visit a friend. C. See a film. 20. What will the students do on Tuesday morning
7. Why did the woman refuse Lisa’s invitation A. Bring their projects to the library.
A. She is busy. B. She is ill. C. She is abroad. B. Get advice for their projects.
听第 7段材料,回答第 8、9题。 C. Work on their projects.
- 1 -
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}
II. 阅读(本题共两节 20 题,每题 2.5 分,满分 50 分) A. From 11:00 am to 12:00 noon on October 7.
第一节:(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分) B. From 12:00 noon to 1:00 pm on October 7.
阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 C. From 12:30 pm to 1:00 pm on October 14
A D. From 4:00 pm to 5:00 pm on October 12.
There are many activities to be held in the public libraries in Los Angeles (LA). Here are four of 23. Where should participants go if they want to watch an artistic performance
them you might be interested in. A. Jefferson-Vassie D. Wright Memorial Branch Library.
California Native Plant Club B. Donald Bruce Kaufma-Brentwood Branch Library.
Date: October 7 C. Mid-Valley Regional Branch Library.
Time: 12:00 noon — 1:00 pm D. Studio City Branch Library.
Location: Studio City Branch Library
This month, we will be learning about the Japanese art of kintsug(i 金缮)and applying it to broken B
terracotta pots. Attendees with their broken pottery to repair are welcome to bring them along, and all I loved drawing pictures. While my children were still young, I started illustrating books for a
will leave with the knowledge and skill to beautifully repair and reuse broken pottery in the future. group. Once my kids got older, I decided to take the leap and work at starting my own business. I
BioBlitz Kickoff with NASA Scientist Peter Falcon decided to focus on fine art paintings.
Date: October 7 Sad to say, it took me almost two years to have the courage to present my work to a gallery. When
Time: 11:00 am — 12:00 noon I finally did it, the gallery immediately started selling my work and I soon drove to the state office to do
Location: Donald Bruce Kaufma-Brentwood Branch Library the necessary paperwork for a business.
Get ready to participate in the LA BioBlitz Challenge by joining us for a morning of science and I didn’t understand how an artist could run his own business and there weren’t many resources to
fun with NASA scientist Peter Falcon. We will be talking about biodiversity in LA and engaging in help people like me get started at the time. All I could find were a handful of books. So, to get my
some exciting earth science activities. business off the ground I went to galleries, looked through them, and asked myself, “Am I a good fit for
Annular Eclipse and Solar Eclipse(日环食和日食)Glasses Giveaway this place ” If they were interested in my work, I would share my paintings with them.
Date: October 12 When I started showing my work in galleries, I was initially very frightened. There were some
Time: 4:00 pm — 5:00 pm amazing artists that I put on a pedestal(奉为完人). I felt I could never attain the position. I eventually
Location: Jefferson-Vassie D. Wright Memorial Branch Library became friends with one of the top artists at the first local gallery I got into. I remember visiting with
Join our bilingual storytime and make a craft. At the same time, we learn the history of the moon, him one day and a comment he made impacted me. As we were talking about showing our works,
learn about solar eclipses, and take home a pair of solar eclipse glasses for the Annular Eclipse meeting buyers, and the prices of our art, he said to me, “I can’t even afford my own art.” He laughed it
happening on Saturday, at 8:07 am. off but it made me think to myself he was just a regular guy and I was not so different. This gave me the
Malaya Filipino American Dance Arts confidence I needed to keep on trying, and suddenly everything seemed a lot less frightening.
Date: October 14 Since that time, I’ve had many galleries representing me. I wear so many hats running my business,
Time: 12:30 pm—1:00 pm and not all are the perfect fit, but that’s okay!
Location: Mid-Valley Regional Branch Library 24. How did the author feel after her first show according to paragraph 2
Join us for a celebration in honor of Filipino-American Heritage Month with Malaya Filipino A. Encouraged. B. Doubtful. C. Confused. D. Awkward.
American Dance Arts, a Los Angeles-based group of performing artists, dancers, and musicians. 25. What challenge did the author face while she was trying to start a business
21. What can participants do at the California Native Plant Club A. She couldn’t get the necessary paperwork. B. She was far from an amazing artist.
A. Discuss biodiversity in LA. B. Fix damaged pottery. C. She had little time for her children. D. She was clueless about that.
C. Learn the history of pots. D. Grow plants. 26. How did the top artist’s words affect the author
22. When can one participate in earth science activities A. She gained a sense of achievement. B. She believed that she would do well.
- 2 -
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}
C. She tackled problems efficiently. D. She learned new drawing skills. A. Award. B. Find. C. Pay. D. Replace.
27. What is the best title for the text 30. What does Nela Richardson think of the future of robots for work
A. How I became a famous artist. B. Why galleries are important to me. A. It is quite hopeless. B. It is promising. C. It is well planned. D. It is uncertain.
C. How I started my business as an artist. D. Why I decided to start a business. 31. What did the public opinion study suggest
A. About half of German workers welcomed the adoption of robots.
C B. Robots were the solution to Germany’s labor shortage.
German businesses are increasingly turning to robots to fill jobs as the country faces a severe labor C. German workers were concerned about their future.
shortage. The situation left about 1.7 million jobs unfilled across Germany in June, official data showed. D. Trade unions feared losing their jobs.
The country’s Chambers of Commerce and Industry has estimated that half of German businesses are
currently struggling to fill positions. Germany is Europe’s largest economy. D
One of the country’s biggest labor issues is the large number of people retiring from the so-called Water, the source of life, is becoming increasingly scarce(不足的)as the world’s population grows
Baby Boomer generation. The nation’s birth rate has also been going down for years. Economic experts and climate change intensifies. According to the United Nations, 2.3 billion people — more than one
say it is difficult to substitute for these retiring workers. Many younger workers do not want to take jobs in four — live in a water-stressed country. And 4 billion people face severe water scarcity for at least
seen as dirty and harmful to their health. one month a year.
The job shortage situation is currently reducing growth in Germany by about $109 billion a year, In Europe, where global warming is already causing more frequent and severe droughts, scientists
official estimates suggest. The Federal Employment Agency predicts the number of available workers and businesses are developing new methods to generate fresh water from the air as well as the sea. The
will shrink by 7 million people by 2035. push is also driven by pollutants in underground water and the environmental cost of bottled water.
The problem is affecting large, medium and small businesses across the country. Some have GENAQ is a Spanish company that makes devices known as atmospheric water generators. By
decided to replace retiring workers with robotic systems. “With similar issues affecting other developed condensing(冷凝)humidity(湿度) in the air into usable water, such generators can help create
economies, robotic and artificial intelligence (AI) technologies will continue to expand,” said Nela much-needed supplies. While GENAQ has been developing atmospheric water generators since 2008
Richardson. She is the chief economist at financial provider ADP. “In the long term, all those and has customers in 60 countries, so far it has served mainly emergency services and industrial users.
innovations are a game-changer for the world of work. Everybody will do their job differently,” Recently, the company developed a version designed for people at home. These new generators can be
Richardson told Reuters. attached to houses and create fresh water for their residents.
Heavy investment in automation by carmakers and other major industrial companies has made GENAQ wants to sell three versions of the product, ranging in amount from 20 litres a day to 200
Germany the world’s fourth-largest market for robots — the largest in Europe. But as robots become litres and in size, from a small kitchen appliance to a version that looks like an office water cooler.
less costly and easier to operate, even smaller companies are also using them. Anticipated prices range from ?2,500 for the smallest version to ?14,500 for the biggest.
“Robots enable the survival of companies that see their future at risk due to staff shortages,” said The device takes air and filters(过滤)it, ensuring there are no pollutants. First, air is cooled to a
Ralf Winkelmann, director of FANUC Germany. Even workers and trade unions, which in the past were point where water condenses. Then the water is strictly filtered, minerals are added, and ultraviolet light
fearful of job losses linked to robots, have taken an increasingly favorable position. A public opinion (紫外线)is used to prevent bacteria forming. GENAQ has found a way to greatly cut the amount of
study published in June by a robots marketplace organization found that nearly half of German energy used in the process — 150% less — and the average cost of portable water fell by more than
employees saw robots as a help to the labor shortage. 80%.
28. What do we know about the German economy GENAQ is now aiming to supply everyday families with atmospheric water generators. In the
A. German businesses are experiencing their hardest ing months, it plans to expand in European countries such as Spain, France and Germany where
B. Several factors contribute to the severe labor shortage. bottled-water consumption is high. A following step is to break into the worldwide consumer market.
C. It is suffering from the lack of labor force. 32. What does the author want to show in paragraph 1
D. It has achieved a steady growth recently. A. Water shortages will be the world’s biggest problem.
29. What does the underlined part “substitute for” in paragraph 2 mean B. Climate change contributes to the water shortages.
- 3 -
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}
C. Water is of great importance to life. A. Although a happy dog will have its tail high, a relaxed dog’s tail will be hanging.
D. Water problem is getting worse. B. The following is a handy dog body language guide.
33. What do we know about the generators of GENAQ C. And it may leave sweat marks from its feet.
A. They can provide residents with water relief in daily life. D. The moods can be judged from their tails.
B. They are used to purify fresh water for residents. E. This means it is playtime!
C. They remove pollutants in underground water. F. Keep your voice low and calm.
D. They produce water from the sea. G. Sometimes dogs behave in an angry and violent way.
34. What does GENAQ expect to do
A. Save the bottled-water business. III. 语言运用(本题共两节 30 道题,满分 30 分)
B. Supply the whole world with household water generators. 第一节:完形填空(共 15 小题;每小题 1分;满分 15 分)
C. Supply high quality water. 阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
D. Solve the water problem in the world. The friendship between Patsy Gregory and Carol-Ann Krause began in 1955, when they were just
35. What is the best title for the text 12 years old. They started writing to each other as part of a pen pal program. They became good friends,
A. Can we generate water from the air B. How do we live with water generators __41__ letters about their daily lives, school, and family, as Patsy 42 in her conversation with the
C. Atmospheric water generators. D. The future of water use worldwide. news service SWNS.
Mrs Gregory’s children organized a(n) 43 trip for her 80th birthday. Steph Calam, her
第二节(共 5小题;每小题 2.5分,满分 12.5分) daughter, 44 her on the trip to the US. Ms Calam said her mother had always wanted to __45__
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选 her American pen friend in person. They flew nearly 4,000 miles to meet Mrs Krause. Mrs Gregory
项。 described the 46 as natural, saying, “I recognized her 47 . ”
Whether you’re an experienced dog handler or a little careful about dogs, it can be difficult to read “They got emotional when they 48 ,” Ms Calam said. “I 49 when they hugged for the
a dog’s complex language. How do you know if the dog wants to greet you or tell you to back off first time. They hit it off straight away and have been talking non-stop.” Their lives had taken __50__
36. patterns. They got married around the same time and they both had three children.
A content and relaxed dog will have its ears up (not forward) and head high. 37. Your During the seven-day stay in South Carolina, the two friends 51 meals, talked, and explored
relaxed dog’s mouth opens slightly with tongue exposed. If you are still unsure of whether to approach, local landmarks. Mrs Gregory said, “It was just like I’d seen her last week because we’d 52 each
go slowly and make no sudden moves. Don’t make too much eye contact and slowly extend the back of other for a long time.”
your hand for the dog to sniff(嗅)first before patting. The two friends wrote about 400 53 over the decades. Over the years, their friendship has
After this welcome interaction, dogs may raise their tails and lower front paws( 爪 子) . __54__ the changing times. “We started in pencil, moved on to ink, then typing and now we can email
38. This position will be held briefly before they rush off in random directions to get you and stay in touch on social media,” Mrs Krause said.
to chase and to play with them. They stick out their tongues. Their ears will be up. This is your chance The pen pals intend to continue communicating. Their 55 shows that true friendships can
to have a run with your partner. span across time and distance, providing joy and connection.
39. They show more teeth, bark more loudly and hide the tails between their legs. They 41. A. delivering B. exchanging C. publishing D. receiving
are ready to attack when annoyed. Be careful of these unusual gestures. These signals are expressed as 42. A. implied B. learned C. predicted D. recalled
they directly face their source of “threat”. 43. A. brief B. expensive C. special D. round
A dog that is under social or environmental stress will pace about with the tail down, the body 44. A. accompanied B. acknowledged C. encouraged D. trained
lowered and ears back. Its breath will also be rapid with eyes expanded. 40. In this case, try 45. A. direct B. help C. invite D. visit
to work out the source of its stress. If you can’t change that right away,a calming massage(按摩)will 46. A. encounter B. event C. relationship D. trip
help. 47. A. barely B. eventually C. immediately D. suddenly
48. A. called B. met C. stopped D. returned
- 4 -
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}
49. A. calmed down B. choked up C. checked out D. headed off 假定你是李华,你计划寒假期间去海南旅游,留学生朋友 Jack得知消息后想和你一起去。请
50. A. complex B. familiar C. similar D. traditional 你根据下面的要点提示,给他写一封电子邮件:
51. A. packaged B. served C. skipped D. shared 1. 表示欢迎;
52. A. known B. questioned C. respected D. supported 2. 旅游安排;
53. A. books B. diaries C. letters D. notes 3. 你的期待。
54. A. adapted to B. belonged to C. led to D. referred to 注意:
55. A. choice B. story C. performance D. success 1. 词数 80字左右。
2. 书写清晰、工整
第二卷
___________________________________________________________________________________
第二节:语法填空(共 10小题;每小题 1.5分,满分 15分)
阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Think about it like this: you wouldn’t throw a kid into the deep end of the pool without teaching
them how 56. (swim), right In 57. same way, we can’t expect our students to
___________________________________________________________________________________
sail in the vast online ocean without teaching them skills.
Today’s children are born into a world 58. smartphones, tablets, and computers are as
___________________________________________________________________________________
commonplace as toys and playgrounds. Teaching them the basics of cybersecurity is like giving them a
life ring in that digital sea.
___________
Cybersecurity education isn’t just about memorizing rules and tips. It’s about 59.__________
(develop) critical thinking and problem-solving skills. By teaching students to analyze the legitimacy
___________________________________________________________________________________
(合理性)of websites, emails and online messages, we empower them to think 60.__________
(critical).
___________________________________________________________________________________
Cyberbullying is also a significant concern. Kids can 61. (target) through social media,
text messages, or online gaming platforms. Teaching our students about online etiquette(礼节)and the
___________________________________________________________________________________
consequences of cyberbullying is essential. Moreover, our kids can have the ability to protect
62.__________ (they) in an increasingly digital world.
___________________________________________________________________________________
By teaching cybersecurity early, we’re preparing students for future career 63.__________
(opportunity). The demand 64. cybersecurity professionals is booming and it’s only
___________________________________________________________________________________
expected to grow.
Teaching cybersecurity in every classroom is a no-brainer. The skills they gain in the classroom
won’t just keep them safe online. They 65. (be) valuable in countless aspects of their lives.
第二节(满分 25)
56.__________ 57.__________ 58.__________ 59.__________ 60.__________
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
One day, 8-year-old Mary and her 10-year-old sister, Jane, had to go to a beauty salon(理发店)
61.__________ 62.__________ 63.__________ 64.__________ 65.__________
on Clinton Street to have their hair cut. Mary’s dad asked them to reach there by themselves on the
public bus. Mary and Jane had a 5:00 appointment.Their dad couldn’t go with them because he worked
IV. 写作(共两节,满分 40分) until 6:00 pm.
第一节(满分 15) Their dad told Mary to wait outside the school at 4:30 pm for Jane so they could take the bus to the
- 5 -
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}
beauty salon together. Then he would pick them up at the salon after he got off work. Mary was nervous, ___________________________________________________________________________________
thinking, “What if someone tries to follow us What if we miss the stop I have never ridden the bus
without my dad before.” Her dad took a look at her and said, “You’ll be just fine. Listen to your sister ___________________________________________________________________________________
and help her look out for your stop.” Then he gave Jane some money and went off to work. ___________________________________________________________________________________
All day at school, Mary kept looking at the clock, afraid of the end of the school day. On the other
hand, Mary’s dad was also nervous. The whole time in his office he kept looking at the clock, thinking ___________________________________________________________________________________
about his daughters. He actually left work at 4:00 pm that day. But after reaching Mary’s school, he ___________________________________________________________________________________
considered it a good chance for them to overcome fear in life. He decided to stay in his car to see
whether his girls could get on the bus safely.
When it was 4:30 pm, Mary went to the school gate and waited for Jane. Jane got there in a few
minutes, and they walked quietly to the bus stop. A few high school teenagers and a woman stood at the
bus stop. Jane asked the woman if the bus stopping there was the Number 2 heading toward Clinton
Street.
注意:
1.续写词数应为 150左右;
2.请按如下格式作答。
The woman nodded her head and said with a smile, “Yes.”________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
After getting off the bus, Jane took Mary’s hand and led her across the busy street to the beauty
salon.______________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
- 6 -
{#{QQABIQIAogioAABAABgCQwHCCkOQkgAACYgGhAAAMAAACRFABAA=}#}

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。