2023-2024学年第二学期甘肃省武威市凉州区下双中学联片教研
九年级英语第三次模拟考试试卷
一、单项选择题(共25分)
1. The teacher made us English exercises all the time.
A. did B. do C. doing D. to do
【答案】B
【解析】
【详解】句意:老师让我们一直做英语练习。make sb do sth使某人做某事,故选B
2. —Ms.Williams, I ________ the picture for three years.
—Wow, I’m looking forward to seeing it.
A. paint B. painted C. have painted D. will paint
【答案】C
【解析】
【详解】句意:——威廉姆斯女士,我已经画这张图片三年了。——哇呜,我期待看到它。
考查现在完成时态。根据“for three years”可知,句子时态用现在完成时,其结构为have/has+动词的过去分词。故选C。
3. —Suzy, is maths difficult to learn in high school
—Sure. You can’t learn any subject well ________ hard work.
A. through B. by C. without D. with
【答案】C
【解析】
【详解】句意:——苏西,高中的数学难学吗?——当然难学,不努力你就学不好任何科目。
考查介词辨析。through通过;by通过某种方式;without没有;with有、和。根据“Sure. You can’t learn any subject well”可知,苏西认为高中的任何科目都很难,如果不努力就学不好,故选C。
4. —You are a team star, Tina! Working with ________ is really your cup of tea.
—Thanks for your praise!
A. another B. either C. others D. neither
【答案】C
【解析】
【详解】句意:——你是一个团队明星,Tina!与其他人一起工作真的正和你胃口。——谢谢你的称赞!
考查代词辨析。another泛指另一个;either两者之一;others其他人或物;neither两者都不。根据“Working with”可知此处指与某人工作,空后没有名词,用others,表示“其他人”。故选C。
5. —Do you know the heavy snowfall has hit Weihai in Shandong Province since Tuesday night
—Yes. Some anti-skid equipment (防滑设备) have been used to make sure ________ traffic.
A. local B. smooth C. bad D. heavy
【答案】B
【解析】
【详解】句意:——你知道从星期二晚上开始山东省威海就开始下大雪了吗?——是的。一些防滑设备被使用以确保交通畅通。
考查形容词辨析。local当地的;smooth顺利的,顺滑的;bad坏的;heavy重的。根据“Some anti-skid equipment (防滑设备) have been used”可知这样做的目的是“确保交通畅通”,smooth符合题意。故选B。
6 —Listen! Someone is playing the piano.
—Wow. ________ beautiful music it is!
A. How a B. How C. What a D. What
【答案】D
【解析】
【详解】句意:——听!有人在弹钢琴。——哇。多么美妙的音乐啊!
考查感叹句。分析“...beautiful music it is!”可知,这是感叹句,句子的主语和谓语是“it is”,空格处用于修饰不可数名词music,所以应用what引导此感叹句,此句的结构是:What+形容词+不可数名词+主语+谓语!故选D。
7. My father ________ a newspaper when I got home yesterday evening.
A. was reading B. read C. reads D. has read
【答案】A
【解析】
【详解】句意:昨天晚上我回到家时,父亲正在看报纸。
考查时态。根据“when I got home yesterday evening.”可知是当到家时,父亲正在看报纸,表示过去某个时刻正在进行的动作,用过去进行时was/were doing。故选A。
8. Are you tired __________ doing the same work all the year round
A. of B. with C. from D. across
【答案】A
【解析】
【详解】句意:你一年到头做同一个工作,难道不感到厌倦吗?
考查形容词短语。be tired of doing sth.“厌倦做某事”; be tired with/from doing sth.“因做某事感到厌倦”,强调身体感觉。根据“doing the same work all the year round”可知,表示心里感到厌倦,用短语be tired of。故选A。
9. —She seemed to be suddenly filled with _______ and lifted two kids together from the water.
—Don’t forget that she’s a mom. Every mom will be a fighter when their kids are in danger.
A. ability B. energy C. patience D. confidence
【答案】B
【解析】
【详解】——她似乎突然充满了能量,把两个孩子一起从水中抱了起来。——别忘了她是个妈妈。当孩子处于危险之中时,每个妈妈都会成为一名战士。
考查名词辨析。ability能力;energy能量;patience耐心;confidence自信。由“lifted two kids together from the water”可知,此处是指充满了能量。故选B。
10. —Excuse me. Could you tell me the way to the foreign language school
—________.
A. Thank you B. Of course not C. Over there D. Wait for me
【答案】C
【解析】
【分析】
【详解】句意:不好意思。你可以告诉我去外国语学校的路吗?——在那边。
考查情景交际。Thank you谢谢;Of course not当然不行;Over there在那边;Wait for me等等我。根据“Could you tell me the way to the foreign language school ”可知,前者询问去外国语学校的路,选项C“在那边”符合语境。故选C。
11. —Mom, my best friend Linda got the first place in this English competition!
—________.
A. Congratulations B. It’s our pleasure C. Good for her D. I bet you can
【答案】C
【解析】
【详解】句意:——妈妈,我最好的朋友琳达在这次英语竞赛中获得了第一名!——真为她高兴。
考查交际用语。Congratulations祝贺;It’s our pleasure这是我们的荣幸;Good for her真为她高兴;I bet you can我打赌你能。根据“my best friend Linda got the first place in this English competition”可知应回应“真为她高兴”,故选C。
12. — Is this photo taken in Tibet
— Yes. You can see beautiful snow mountains in the ________ of the photo.
A. form B. background C. shape D. introduction
【答案】B
【解析】
【详解】句意:——这个照片是在西藏拍的吗?——是的,你能够在照片的背景里看到漂亮的雪山。
考查名词辨析。form形式;background背景;shape形状;introduction介绍。根据“You can see beautiful snow mountains in the...of the photo.”可知,这张照片是以漂亮的雪山为背景拍摄的。故选B。
13. The Chinese government has made ________ possible for people to live happy lives.
A. that B. this C. it D. they
【答案】C
【解析】
【详解】句意:中国政府让人们快乐的生活成为了可能。
考查代词。that那个;this这个;it它;they他们。结合“made…possible for people to live happy lives.”可知,用it作形式宾语,动词不定式作真正宾语,构成make+it+adj+to do sth.“让做某事是怎样的”。故选C。
14. —I think it’s Lucy who took away my book.
—It ________ be her. She is absent from school today.
A. can’t B. mustn’t C. needn’t D. may not
【答案】A
【解析】
【详解】句意:——我想是露西拿走了我的书。——不可能是她。她今天没来学校。
考查情态动词。can’t不可能;mustn’t表禁止;needn’t不需要;may not可能不。根据“She is absent from school today.”可知,露西今天没在学校,所以不可能是她拿走了书。故选A。
15. —Do you think it’s helpful to ________ a dictionary all the time when you don’t know a word
—Yes. I’ve got used to it. But the teacher says it’s not a good learning habit.
A. look for B. look up C. depend on D. look at
【答案】C
【解析】
【详解】句意:——当你不认识一个单词时,你认为一直依靠字典是有帮助的吗?——是的。我已经习惯了。但是老师说这不是一个好的学习习惯。
考查动词短语。look for寻找;look up查阅;depend on依靠;look at看。根据“ a dictionary all the time when you don’t know a word ”可知,是指不认识单词时依靠字典,故选C。
16. —Bill, have you ever heard of a ________ named Jing Ye Si, written by Li Bai
—Sure! It’s the first one my teacher taught me when I started to learn Chinese.
A. poem B. story C. drama D. documentary
【答案】A
【解析】
【详解】句意:——Bill,你听说过李白写的《静夜思》吗?——当然。这是我开始学习中文时老师教我的第一首诗。
考查名词辨析。poem诗歌;story故事;drama戏剧;documentary纪录片。根据“named Jing Ye Si, written by Li Bai”以及常识可知《静夜思》是一首诗歌。故选A。
17. —We have no money and the last bus has gone. Any ________ idea
—Oh, Tom’ll drive home from work at this time. Ask him for a ride
A. funny B. bright C. opposite D. correct
【答案】B
【解析】
【详解】句意:——我们没钱了,末班车已经开走了。有什么好主意吗?——噢,汤姆这个时候会开车回家。让他载一程?
考查形容词辨析。funny有趣的;bright聪明的;opposite相反的;correct正确的。根据“We have no money and the last bus has gone.”语境可知,本空指有什么好的或聪明的主意,故选B。
18. Scared by the loud noise, the rabbits ran off all directions.
A. on B. at C. in D. by
【答案】C
【解析】
【详解】句意:被这个大的噪音吓到了,这些兔子们向四面八方跑了。on在…上面;at在具体时刻或地点;in在…里面;by通过…方式。这里考查了一个固定的短语in all directions,意思是“四面八方”,故应选C。
19. —Why do you like to watch the show
—Because the host always makes his speech ________ and interesting.
A. lively B. seriously C. warmly D. clearly
【答案】A
【解析】
【详解】句意:——你为什么喜欢看这个节目?——因为主持人总是使他的演讲生动有趣。
考查词义辨析。lively活泼的;seriously严肃地;warmly温暖地;clearly清楚地。根据“and interesting”可知,是指主持人总是使他的演讲生动有趣,此处用形容词lively作宾语补足语,故选A。
20. —Hurry up! I don’t want to miss the excellent performance of the concert.
—My god! The concert ________ for almost one hour.
A. has begun B. began C. has been on D. was on
【答案】C
【解析】
【详解】句意:——快点!我不想错过音乐会的精彩表演。——我的上帝!音乐会已经开始将近一个小时了。
考查动词时态和延续性动词。根据“for almost one hour”可知,“for+时间段”与现在完成时搭配使用,故排除B、D;begin是短暂性动词,be on是延续性动词;与时间段连用应用延续性动词。故选C。
21. —How about 7 o’clock outside the cinema
—That ________ me fine.
A. matches B. satisfies C. suits D. agrees
【答案】C
【解析】
【详解】句意:——7点在电影院外面怎么样?——很合我心意。
考查动词辨析。match匹配,多指“大小、色调、形状、性质等方面的搭配”;satisfy满足;suit合(某人)心意,着重指颜色、款式、色调方面的合适,或适合要求,从而使人满意愉快;agree同意。根据“me fine.”和问句可知,是指这个建议很合我心意。故选C。
22. —Mom, I’m a little hungry.
—I remember we have left some cupcakes here, but now I can see ________.
A. neither B. none C. nothing D. no one
【答案】B
【解析】
【详解】句意:——妈妈,我有点饿了。——我记得我们留了一些纸杯蛋糕,但现在我看不到了。
考查代词辨析。neither两者都不;none没有一个;nothing没有什么;no one没有人。but表示转折,说明现在一个纸杯蛋糕都看不到了,强调数量,应用none。故选B。
23. There is nothing on the desk except an ________ pencil box and an ugly picture.
A. small B. big C. empty D. long
【答案】C
【解析】
【详解】句意:桌子上除了一个空铅笔盒和一张难看的画什么也没有。
考查形容词辨析。small小的;big大的;empty空的;long长的。根据an可知,此空应填入一个以元音音素开头的形容词,故选C。
24. When she came back a few days later, she found that all things still _________ where she had _________ them.
A. lay; laid B. laid; laid C. lay; lain D. lying; lain
【答案】A
【解析】
【详解】句意 :几天后她回来时,发现所有的东西都还是她放它们的地方。
考查动词辨析。lay下蛋,放置,躺(lie的过去式);laid放置(lay的过去分词);lain躺,位于(lie的过去分词)lying说谎,平躺(lie的现在分词)。根据题意可知,第一个空格表示“位于”,本句时态是一般过去时,所以用lay;第二个空格表示“放置”,用于过去完成时“had done”结构中,所以用laid。故选A。
25. The staff _________ all the copies to make sure they didn’t miss any details.
A. gave out B. went through C. put up D. cared for
【答案】B
【解析】
【详解】句意:工作人员仔细检查了所有的复印件,以确保没有遗漏任何细节。
考查动词短语。gave out发放;went through检查;put up张贴;cared for关心。根据“all the copies to make sure they didn’t miss any details”可知,是检查了所有的复印件,故选B。
二、完形填空(共10分)
Vincent loves his parents very much. The problem is, they are always telling him what to do and how he should feel! His father is a great man. He thinks that the most important things are having good ___26___, being nice and teaching others how to be good. Vincent’s mum is called Anna. She is nice, but has a sad way of ____27____ life. “Bad things can come out at any time!” she says to him. “The best thing you can do is to keep ___28___. Just find something useful to do every day.”
Vincent does his best to ___29___ his parents, but he has a fire in his heart, as bright as his red hair. His father wants to teach him the rules , but the boy would not ____30____. His mother shows him how to draw, and he ___31___ it—but she is angry about the things he draws. “Why are you drawing untidy ___32___ houses and fields You should do beautiful flowers!” So Vincent draws some nice flowers to keep her happy.
The real problem is that Vincent feels trapped in the small house they live in, with its grey walls and strict rules. Drawing helps him to relax, and so does ___33___ . He likes stories by writers like Shakespeare and Goethe. In their books, people are always with strong feelings-just like him! “At last I will get to ___34___ the world!” Vincent says to himself.
His strong feelings keep the fire inside him, and the red-haired boy, Vincent van Gogh, does not know it, he will one day change the ___35___ of art forever!
26. A. schools B. habits C. clothes D. jobs
27. A. looking at B. looking for C. getting to D. getting from
28. A. relaxed B. happy C. late D. busy
29. A. find B. please C. need D. color
30. A. answer B. test C. listen D. watch
31. A. knows B. plays C. likes D. says
32. A. old B. new C. nice D. big
33. A. sport B. school C. eating D. reading
34. A. thank B. see C. teach D. rule
35. A. history B. time C. subject D. star
【答案】26. B 27. A 28. D 29. B 30. C 31. C 32. A 33. D 34. B 35. A
【解析】
【导语】本文讲述了文森特·梵高小时候的事情。
【26题详解】
句意:他认为最重要的是有良好的习惯,衣着和工作,待人和善,以及教别人如何变得善良。
schools学校;habits习惯;clothes衣服;jobs工作。根据“being nice and teaching others how to be good”可知,此处指的是“好习惯”。故选B。
【27题详解】
句意:她人很好,但看待生活的方式很悲伤。
looking at看;looking for寻找;getting to到达;getting from从……中获得。根据“Bad things can come out at any time”可知,此处指的是“看待问题的方式”。故选A。
【28题详解】
句意:你能做的最好的事情就是保持忙碌。
relaxed放松的;happy开心的;late晚的;busy繁忙的。根据“Just find something useful to do every day.”可知,此处指的是“保持忙碌”。故选D。
【29题详解】
句意:文森特竭尽全力取悦父母,但他心中有一团火,就像他的红头发一样明亮。
find找到;please使高兴;need需要;color颜色。根据“Vincent does his best to…his parents, but he has a fire in his heart,”可知,梵高其实想让自己的父母高兴。故选B。
【30题详解】
句意:他的父亲想教他规则,但男孩不听。
answer回答;test测试;listen听;watch看。根据“but”可知,此处表示转折,因此他不听父亲说的。故选C。
【31题详解】
句意:他的母亲教他如何画画,他很喜欢——但她对他画的东西很生气。
knows知道;plays玩;likes喜欢;says说。根据“but she is angry about the things he draws.”可知,梵高喜欢画画,但是画的画让他妈妈不满意。故选C。
【32题详解】
句意:你为什么画不整洁的旧房子和田野?
old老的;new新的;nice好的;big大的。根据“You should do beautiful flowers!”可知,梵高画的画是不整洁的旧房子。故选A。
【33题详解】
句意:画画有助于他放松,阅读也是如此。
sports运动;school学校;eating吃;reading阅读。根据“He likes stories by writers like Shakespeare and Goethe.”可知,此处指的是阅读。故选D。
【34题详解】
句意:我终于可以去看世界了!
thank感谢;see看;teach教;rule规则。根据“At last I will get to…the world!”可知,此处指的是“看世界”。故选B。
【35题详解】
句意:他强烈的感情使他内心的火一直燃烧,而那个红头发的男孩文森特·梵高却不知道,他有一天将永远改变艺术的历史!
history历史;time时间;subject科目;star星星。根据“he will one day change the…of art forever”以及结合上文可知,此处指的是改变艺术的历史。故选A。
三、阅读理解(共30分)
A
There are 45 students in our class. I have made a survey, 36 students say they like to exercise. Most boys play basketball together twice a week. But girls think basketball is difficult for them, they’d like to play volleyball together twice a week. My friend, Tony, is good at running. He runs fastest in our class. He runs for 30 minutes on the playground every evening before he goes to bed. Is it interesting Grey is good at swimming. He goes to the swimming club three times a month in winter and three times a week in summer. So he’s pretty healthy. Some of my classmates have good eating habits. They eat both meat and vegetables. 70% of them drink milk every day. 15 students say they drink milk three or four times a week. But some students like to eat junk food, especially Sally. What’s worse is that she doesn’t like to exercise, so she is very fat. She always says “I’m going to lose weight tomorrow.”
36. How often do most boys play basketball
A. Every day. B. Twice a day. C. Twice a week. D. Twice a month.
37. Why do the girls dislike to play basketball
A. Because they have no time. B. Because they think it’s not easy.
C. Because they don’t like to play with the boys. D. Because they don’t like to exercise.
38. When does Tony often run for 30 minutes
A. Every morning. B. Every evening.
C. Every evening before he goes to bed. D. Every afternoon.
39. How often does Gray swim in winter
A. Three times a month. B. Three times a week.
C. Hardly ever. D. It’s not mentioned (提到) in the passage.
40. Why is Sally so fat
A. Because she doesn’t like to exercise. B. Because she likes to eat junk food very much.
C. Because she eats too much meat, but doesn’t exercise. D. Both A and B.
【答案】36. C 37. B 38. C 39. A 40. D
【解析】
【导语】本文是作者介绍了自己做的关于学生锻炼情况的调查结果。
【36题详解】
细节理解题。根据原文“Most boys play basketball together twice a week”可知,很多男孩子每周打两次篮球,故选C。
【37题详解】
细节理解题。根据原文“But girls think basketball is difficult for them”可知,女孩们认为篮球对她们来说很难,故选B。
【38题详解】
细节理解题。根据原文“My friend, Tony, is good at running...He runs for 30 minutes on the playground every evening before he goes to bed”可知,Tony每天晚上睡觉前在操场上跑30分钟,故选C。
【39题详解】
细节理解题。根据原文“Grey is good at swimming. He goes to the swimming club three times a month in winter”可知,Grey冬天每月去三次游泳俱乐部。故选A。
【40题详解】
细节理解题。根据原文“But some students like to eat junk food, especially Sally. What’s worse (更糟糕) is that she doesn’t like to exercise, so she is very fat.”可知,Sally很胖的原因是她爱吃垃圾食品并且不喜欢锻炼,故选D。
B
Being outgoing is good for your life. Those who are more outgoing like to meet lots of people and have more fun in life. In fact, being outgoing is not so hard as you think. Even shy people can be outgoing.
You can start becoming outgoing with your best friends or a group of friends. But the real challenge comes when you meet strange people or new friends. Smile more, and usually they will return your smile. In this way, you may have some talks.
Start a talk. Just a simple “Hello” or “How is it going” is a good start. If you want to make interesting talks, you should read news in the newspapers and prepare your views, or surf the Internet for new information and then keep that in mind.
The easiest way to become more outgoing is to go out. This is also the most important step. Go to a park, beach, club, party or any other place that you think can be fun, and you may make new friends there.
41. You should start to be outgoing with ________.
A. your parents B. your teachers C. your best friends D. your new friends
42. When you start a talk with a strange people, you should say “________”.
A. What’s the matter B. What’s your name C. How is it going D. Are you healthy
43. The easiest way to be outgoing is ________.
A. talking B. smiling C. playing D. going out
44. Making new friends can make us ________.
A. more outgoing B. healthier C. more athletic D. wilder
45. Which is NOT the writer’s view
A. Being outgoing is really difficult. B. Being outgoing is good for our lives.
C. Being outgoing helps people have more fun. D. Being outgoing with stranger (陌生人) is not easy.
【答案】41. C 42. C 43. D 44. A 45. A
【解析】
【导语】本文主要讲述了如何使自己变得更外向。
【41题详解】
细节理解题。根据“You can start becoming outgoing with your best friend or a group of friends.”可知,你应该开始对你最好的朋友表现得外向一些。故选C。
【42题详解】
细节理解题。根据“Just a simple ‘Hello’ or ‘How is it going’ is a good start”可知,一个简单的“你好”或“最近怎么样”就是一个好的开始。故选C。
【43题详解】
细节理解题。根据“The easiest way to become more outgoing is to go out.”可知,最简单的外向方式就是外出。故选D。
【44题详解】
细节理解题。根据“The easiest way to become more outgoing is to go out...and you may make new friends there.”可知,结交新朋友可以使我们更外向。故选A。
【45题详解】
细节理解题。根据“In fact, being outgoing is not so hard as you think”可知,作者认为变得外向并不难,故选A。
C
I believe in the power of inspiration(激励). I like playing basketball. However when I played in the boy’s club, I didn’t think I could do well in it. If somebody passed the ball to me, I would quickly pass the ball to another teammate. I dared (敢于) not shoot the ball myself. I was afraid that I would miss the shot and be laughed at by my teammates. I watched basketball games and felt the excitement of the players right after they made the shot. “Those feelings wouldn’t be the same,” I thought.
One day, I asked for some advice from my best friend about what team I should join. “Should I try out for basketball or wrestling ” She asked, “Don’t you love basketball ” I sadly replied, “Yeah, but I was never good at it.” She looked at me with disbelief, “Yes, you are!” I looked at her skeptically, “Am I ” Then she said these words, “If I love something, I will keep doing what I love to do so that I can get better.” Her words inspired me.
I decided to join another club to play basketball. What my friend had said stood in my mind. My teammate passed the ball to me. I received the ball and took a shot. I made it. As soon as I made the shot, I felt the excitement of an NBA player. My successful play was unforgettable. I’ll never forget that day.
I believe that everybody has something he or she loves, and inspiration will lead you there if you have trouble. People need to be inspired to find their passion. Their passion will most likely help them to achieve greater things in life, and to be the best people they can be.
46. What can be inferred from Paragraph 1
A. The writer was laughed at by his teammates.
B. The writer was keen on baseball.
C. The writer was not allowed to shoot the ball.
D. The writer didn’t have confidence in playing basketball.
47. What does the underlined word “skeptically” in Paragraph 2 probably mean
A. Angrily. B. Doubtfully. C. Ashamedly. D. Thankfully.
48. According to Paragraph 3, why was that day unforgettable
A. Because that was the writer’s first game.
B. Because one player passed the ball to the writer.
C. Because the writer made a successful shot for his team.
D. Because people considered the writer as an NBA player.
49 What was his best friend’s opinion toward playing basketball
A. Interested. B. Excited. C. Disbelieving. D. Supportive.
50. According to the writer, how can we find passion if we have trouble
A. We need to be inspired. B. We need to feel the excitement.
C. We need to be challenged. D. We need to join another club.
【答案】46. D 47. B 48. C 49. D 50. A
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述作者因为担心自己做的不够好而决定放弃打篮球,在朋友的鼓励下,作者下定决心坚持并通过自己的努力获得了成功,告诉我们鼓舞对人产生的积极影响。
【46题详解】
推理判断题。根据“However, when I played in...and be laughed at by my teammates.”可知,作者是主观上认为自己不能做好。如果有人把球传给他,他就会很快把球传给队友,他不敢亲自投球,担心自己会失败,会被队友嘲笑,由此可推测作者对打篮球不自信。故选D。
【47题详解】
词句猜测题。根据段“Am I ”可知,作者不敢相信朋友是在说自己,由此可猜测skeptically的意思是“怀疑地”。故选B。
【48题详解】
细节理解题。根据段“What my friend had said...I’ll never forget that day.”可知,作者在朋友的鼓励下努力尝试了,并且获得了成功。故选C。
【49题详解】
细节理解题。根据“One day, I asked for some advice...Her words inspired me.”可知,作者的朋友很支持他,坚信他可以做好,并鼓励他坚持。故选D。
【50题详解】
细节理解题。根据“People need to be inspired to find their passion.”可知,作者提出人需要被鼓舞才能找到热情。故选A。
四、 (共10分)
not be listen love read have
51. The little girl ________ taking photos. She often shows us her photos.
52. Everyone in our class ________ an English storybook. We all like stories.
53. Sue and I ________ in the same grade. Sue is in Grade 7, but I am in Grade 8.
54. Daniel likes __________ very much. He goes to the library twice a week.
55. Boys and girls, let’s be quiet and ________ to music.
【答案】51. loves
52. has 53. aren’t
54. reading
55. listen
【解析】
【51题详解】
句意:这个小女孩喜欢拍照。她经常给我们看她的照片。根据“She often shows us her photos.”可知,这个小女孩喜欢拍照,love意为“喜欢”,由“She often shows us her photos.”可知,这里是一般现在时,主语The little girl 是单数,因此谓语用三单形式loves。故填loves。
【52题详解】
句意:我们班每个人都有一本英语故事书。我们都喜欢故事。根据“an English storybook.”可知,我们班每个人都有一本英语故事书,have意为“有”,由“We all like stories.”可知,这里是一般现在时,主语Everyone in our class是单数,因此谓语用三单形式has。故填has。
【53题详解】
句意:苏和我不在一个年级。苏在七年级,而我在八年级。根据“Sue is in Grade 7, but I am in Grade 8.”可知,苏和我不在一个年级,not be 意为“不在”,主语Sue and I 是复数,时态为一般现在时,因此be动词用are,are not=aren’t。故填aren’t。
【54题详解】
句意:丹尼尔非常喜欢读书。他每周去图书馆两次。根据“He goes to the library twice a week.”可知,丹尼尔非常喜欢读书,read 意为“阅读”,like doing sth.喜欢做某事,需用like的动名词reading。故填reading。
【55题详解】
句意:孩子们,让我们安静下来听音乐。根据“to music.”可知,这里是安静下来听音乐,listen意为“听”,let sb. do sth.让某人做某事,需用动词需用。故填listen。
五、(共5分)
He Wei: Hey, Liu Jun.
Liu Jun: Hi, He Wei. ___56___
He Wei: Because Shenzhou 16 was sent into space successfully.
Liu Jun: It’s reported that three astronauts have been carried into space.
He Wei: You’re right. ___57___
Liu Jun: How great they are! ___58___
He Wei: Hmm, for five months.
Liu Jun: ___59___
He Wei: They’ll do a lot of work, such as completing the Tiangong space station and so on.
Liu Jun: Wow! Will they give us any space lectures (讲座)
He Wei: That’s right. ___60___
Liu Jun: Me too.
A. I don’t know.
B. Why are you so excited
C. What will they do there
D. How long will they stay there
E. I’m looking forward to the lectures.
F. They’re Zhu Yangzhu, Gui Haichao and Jing Haipeng.
【答案】56. B 57. F 58. D 59. C 60. E
【解析】
【导语】本文是一则有关神舟十六号成功发射的对话。
【56题详解】
根据“Because Shenzhou 16 was sent into space successfully.”可知上文询问对方原因,选项B“你为什么如此兴奋”符合语境。故选B。
【57题详解】
根据“It’s reported that three astronauts have been carried into space.”以及“How great they are”可知此处描述内容和宇航员有关,选项F“他们是Zhu Yangzhu、Gui Haichao和Jing Haipeng”符合语境。故选F。
【58题详解】
根据“Hmm, for five months.”可知上文询问在太空待多长时间,选项D“他们要在那里待多久”符合语境。故选D。
【59题详解】
根据“They’ll do a lot of work”可知上文询问他们会在那里做什么,选项C“他们会在那里做什么”符合语境。故选C。
【60题详解】
根据“Will they give us any space lectures”以及“Me too”可知此处内容和讲座有关,选项E“我期待这些讲座”符合语境。故选E。
六、(共10分)
阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。
Dear Laura,
Thanks for your message. I’d like ___61___ (share) with you my experience as an exchange student in Columbia. It helps me realize there is always something different to learn in life.
One day, I ___62___ (invite) to a Colombian friend’s home for dinner. I had to run all the way ___63___ I was afraid of being late. Surprisingly, as I got to her home out of breath, I found nobody minded ___64___ I was late or not. Now I know Colombians think the time with family and friends is ___65___ (valuable) than anything else. They are known ___66___ this special idea of time all around the world.
However, people around the world deal with the same thing ___67___ (different). Several days later, my deskmate asked me to have dinner with him at noon. I arrived about fifteen ___68___ (minute) late and was shocked to see a mad face. All of ___69___ sudden, I remembered he was from Switzerland and for them, being on time is a must.
So you see: when in Rome, do as Romans. Is it interesting I guess we are supposed to understand these differences by ___70___ (experience) ourselves.
Yours,
Lin Yue
【答案】61. to share
62. was invited
63. because
64. whether
65. more valuable
66. for 67. differently
68. minutes
69. a 70. experiencing
【解析】
【导语】本文主要介绍了作者在哥伦比亚交换生的经历,这让他意识到生活中总有不同的东西需要学习。
【61题详解】
句意:我想和大家分享一下我在哥伦比亚交换生的经历。share“分享”,would like to do sth.“想要做某事”。故填to share。
【62题详解】
句意:有一天,我被邀请到一位哥伦比亚朋友家吃饭。主语I和谓语invite之间是被动关系,故事发生在过去,用一般过去时的被动语态,主语是I,be动词用was。故填was invited。
【63题详解】
句意:我不得不一路跑,因为我害怕迟到。前后是因果关系,此处表示原因,用because连接。故填because。
【64题详解】
句意:令人惊讶的是,当我上气不接下气地到达她家时,我发现没有人介意我是否迟到了。whether...or not“是否”。故填whether。
【65题详解】
句意:现在我知道哥伦比亚人认为与家人和朋友在一起的时间比其他任何事情都更有价值。根据“than”可知此处用比较级more valuable“更有价值的”。故填more valuable。
【66题详解】
句意:他们以这种特殊的时间观念而闻名于世。根据“They are known...this special idea of time”可知他们因为这种时间观念而闻名,be known for“因为……而闻名”。故填for。
【67题详解】
句意:然而,世界各地的人们对同一件事的处理方式不同。此处修饰动词deal with用副词differently“不同地”。故填differently。
【68题详解】
句意:我迟到了大约十五分钟,看到一张疯狂的脸,我大吃一惊。数词fifteen后加可数名词复数minutes“分钟”。故填minutes。
【69题详解】
句意:突然间,我想起他来自瑞士,对他们来说,准时是必须的。all of a sudden“突然”。故填a。
【70题详解】
句意:我想我们应该通过亲身经历来理解这些差异。介词by后加动名词experiencing“经历”。故填experiencing。
七、(共10分)
根据短文内容和中文意思,写出空白处各单词的正确形式(每空一词)。
It is reported that more and more people are trying Traditional Chinese Medicine. As a result, China has become the ___71___ (中心) of herbal (草药) planting. Nobody can tell when the Chinese started to ___72___ (发现) the magical use of the different herbs. There are many stories talking about the starting of the Traditional Chinese Medicine. And the story of Shen Nong collecting herbs has been most ___73___ (广泛地) spread.
Shen Nong found that some ___74___ (叶子) of plants could help stop illness. He tried more than 300 kinds of herbs on himself to make sure of the ___75___ (安全) of the herbs before he used them on the patients. He always stayed ___76___ (在……旁边) the patients after giving them the herbs so that he could ___77___ (支持) them in time. Sometimes he was so ___78___ (瞌睡的) but he kept watching them. Shen Nong is the true hero without ___79___ (疑问)!
Thousands of years later, the Traditional Chinese Medicine is still playing an important role in helping those in need. We are proud of the ___80___ (东方的) wisdom.
【答案】71. center
72. discover
73. widely 74. leaves
75. safety 76. beside
77. support
78. sleepy 79. doubt
80. eastern
【解析】
【导语】本文主要介绍了越来越多的人在尝试中医,并介绍了神农尝百草的故事。
【71题详解】
句意:因此,中国已成为草药种植的中心。中心:center。故填center。
【72题详解】
句意:没有人知道中国人是什么时候开始发现不同草药的神奇用途的。发现:discover,动词不定式符号to后加动词原形。故填discover。
【73题详解】
句意:而神农采药的故事流传最广。此处修饰动词spread用副词widely“广泛地”。故填widely。
【74题详解】
句意:神农发现一些植物的叶子可以帮助阻止疾病。some后加可数名词复数leaves“叶子”。故填leaves。
【75题详解】
句意:他在自己身上试用了300多种草药,以确保草药的安全性,然后才将其用于患者身上。the safety of“……的安全”。故填safety。
【76题详解】
句意:在给病人服用草药后,他总是待在病人身边,以便及时为他们提供支持。在……旁边:beside,介词。故填beside。
【77题详解】
句意:在给病人服用草药后,他总是待在病人身边,以便及时为他们提供支持。支持:support,情态动词后加动词原形。故填support。
【78题详解】
句意:有时他很困,但他一直看着他们。作be动词的表语用形容词sleepy“瞌睡的”。故填sleepy。
【79题详解】
句意:神农无疑是真正的英雄!without doubt“毫无疑问”。故填doubt。
【80题详解】
句意:我们为东方的智慧感到骄傲。修饰空后的名词用形容词eastern“东方的”。故填eastern。
八、句型转换(共10分)
81. He has a small circle of very good friends. (改为否定句)
He ________ a small circle of very good friends.
【答案】doesn’t have
【解析】
【详解】句意:他有一小群非常要好的朋友。否定句:他没有一小群非常要好的朋友。根据要求和分析句子“He has a small circle of very good friends.”,时态为一般现在时,has“有”,实义动词,变为否定句时,要借助助动词doesn’t,后跟动词原形have。故填doesn’t have。
82. He is so tired that he can’t do well. (同义句转换)
He is ________ tired ________ do well.
【答案】 ①. too ②. to
【解析】
【详解】句意:他太累了,以至于做不好。本句是so…that…“如此……以至于”句型,that从句是否定句,主从句主语都是he,可以换成简单句too…to…“太……而不能……”,too后跟形容词或副词,to后跟动词原形。故填too;to。
83. I really don’t know how I can use the computer. (改为简单句)
I really don’t know how ________ the computer.
【答案】to use
【解析】
【详解】句意:我真不知道怎么用这台电脑。分析原句可知,原句包含宾语从句,且从句的主语和主句的主语一致,在这种情况下,此从句可转化成“疑问词+动词不定式”结构。故填to use。
84. I would give it to charities if I won a million dollars. (就划线部分提问)
________ would you ________ if you won a million dollars
【答案】 ①. What ②. do
【解析】
【详解】句意:如果我赢得一百万美元我会把它捐给慈善机构。划线部分是所做事情,所以提问“做什么”;用what“什么”提问;do“做”,would后的谓语动词用原形,故填What;do。
85. They thought of a good idea to give her. (同义句转换)
They ________________ with a good idea to give her.
【答案】came up
【解析】
【详解】句意:他们想了个好主意给她。think of=come up with“想出”,原句时态为一般过去时,此处应用动词的过去式形式。故填came up。
九、书面表达(共10分)
86. 假设你是Mike,你发明了一个会讲话的垃圾箱。请你写一篇英语短文向同学们介绍你的垃圾箱,并向你的同学们推销。
垃圾箱的外观,性能 1)特殊的正方形箱子,会说不同的语言; 2)会清理垃圾; 3)会告诉人们别乱扔垃圾; 4)……
作用 1)清洁工变少、节约钱; 2)改善环境。
参考词汇:dustbin垃圾箱
注意:(1)短文内容须包括所给信息;
(2)词数不少于80,短文开头已给出,不计入总词数。
Boys and girls,
May I have your attention, please Today I will introduce
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】Boys and girls,
May I have your attention please! Today I will introduce my new invention to you. It’s a special dustbin. It’s a square box which is used for holding waste. It can speak different languages. As soon as people throw away some waste on the street, it will be cleaned up by the dustbin at once. At the same time, the dustbin will tell people not to do that again.
Of course, my dustbin won’t cost too much. I think everyone can afford it. In this way, more cleaners and money can be saved. What do you think of my invention Will it help to improve the environment If you want one, please come here.
【解析】
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文。
②时态:时态主要为“一般将来时”。
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏要点,包括:注意行文连贯、逻辑清晰、无拼写和语法错误。
[写作步骤]
第一步:阐述垃圾箱的外观,性能;
第二步:阐述垃圾箱的作用;
第三步:表达推销邀请。
[亮点词汇]
①be used for被用于
②as soon as一……就
③at the same time同时
[高分句型]
①It’s a square box which is used for holding waste.(which引导的定语从句)
②As soon as people throw away some waste on the street, it will be cleaned up by the dustbin at once.(as soon as引导时间状语从句)2023-2024学年第二学期甘肃省武威市凉州区下双中学联片教研
九年级英语第三次模拟考试试卷
一、单项选择题(共25分)
1. The teacher made us English exercises all the time.
A. did B. do C. doing D. to do
2. —Ms.Williams, I ________ the picture for three years.
—Wow, I’m looking forward to seeing it.
A. paint B. painted C. have painted D. will paint
3. —Suzy, is maths difficult to learn in high school
—Sure. You can’t learn any subject well ________ hard work.
A. through B. by C. without D. with
4. —You are a team star, Tina! Working with ________ is really your cup of tea.
—Thanks for your praise!
A. another B. either C. others D. neither
5. —Do you know the heavy snowfall has hit Weihai in Shandong Province since Tuesday night
—Yes. Some anti-skid equipment (防滑设备) have been used to make sure ________ traffic.
A. local B. smooth C. bad D. heavy
6. —Listen! Someone is playing the piano.
—Wow. ________ beautiful music it is!
A. How a B. How C. What a D. What
7. My father ________ a newspaper when I got home yesterday evening.
A. was reading B. read C. reads D. has read
8. Are you tired __________ doing the same work all the year round
A. of B. with C. from D. across
9. —She seemed to be suddenly filled with _______ and lifted two kids together from the water.
—Don’t forget that she’s a mom. Every mom will be a fighter when their kids are in danger.
A. ability B. energy C. patience D. confidence
10. —Excuse me. Could you tell me the way to the foreign language school
—________.
A. Thank you B. Of course not C. Over there D. Wait for me
11. —Mom, my best friend Linda got the first place in this English competition!
—________.
A. Congratulations B. It’s our pleasure C. Good for her D. I bet you can
12. — Is this photo taken in Tibet
— Yes. You can see beautiful snow mountains in the ________ of the photo.
A. form B. background C. shape D. introduction
13. The Chinese government has made ________ possible for people to live happy lives.
A. that B. this C. it D. they
14. —I think it’s Lucy who took away my book.
—It ________ be her. She is absent from school today.
A. can’t B. mustn’t C. needn’t D. may not
15. —Do you think it’s helpful to ________ a dictionary all the time when you don’t know a word
—Yes. I’ve got used to it. But the teacher says it’s not a good learning habit.
A. look for B. look up C. depend on D. look at
16. —Bill, have you ever heard of a ________ named Jing Ye Si, written by Li Bai
—Sure! It’s the first one my teacher taught me when I started to learn Chinese.
A. poem B. story C. drama D. documentary
17. —We have no money and the last bus has gone. Any ________ idea
—Oh, Tom’ll drive home from work at this time. Ask him for a ride
A. funny B. bright C. opposite D. correct
18. Scared by the loud noise, the rabbits ran off all directions.
A. on B. at C. in D. by
19. —Why do you like to watch the show
—Because the host always makes his speech ________ and interesting.
A lively B. seriously C. warmly D. clearly
20. —Hurry up! I don’t want to miss the excellent performance of the concert.
—My god! The concert ________ for almost one hour.
A. has begun B. began C. has been on D. was on
21. —How about 7 o’clock outside the cinema
—That ________ me fine.
A. matches B. satisfies C. suits D. agrees
22. —Mom, I’m a little hungry.
—I remember we have left some cupcakes here, but now I can see ________.
A. neither B. none C. nothing D. no one
23. There is nothing on the desk except an ________ pencil box and an ugly picture.
A. small B. big C. empty D. long
24. When she came back a few days later, she found that all things still _________ where she had _________ them.
A. lay; laid B. laid; laid C. lay; lain D. lying; lain
25. The staff _________ all the copies to make sure they didn’t miss any details.
A. gave out B. went through C. put up D. cared for
二、完形填空(共10分)
Vincent loves his parents very much. The problem is they are always telling him what to do and how he should feel! His father is a great man. He thinks that the most important things are having good ___26___, being nice and teaching others how to be good. Vincent’s mum is called Anna. She is nice, but has a sad way of ____27____ life. “Bad things can come out at any time!” she says to him. “The best thing you can do is to keep ___28___. Just find something useful to do every day.”
Vincent does his best to ___29___ his parents, but he has a fire in his heart, as bright as his red hair. His father wants to teach him the rules , but the boy would not ____30____. His mother shows him how to draw, and he ___31___ it—but she is angry about the things he draws. “Why are you drawing untidy ___32___ houses and fields You should do beautiful flowers!” So Vincent draws some nice flowers to keep her happy.
The real problem is that Vincent feels trapped in the small house they live in, with its grey walls and strict rules. Drawing helps him to relax, and so does ___33___ . He likes stories by writers like Shakespeare and Goethe. In their books, people are always with strong feelings-just like him! “At last I will get to ___34___ the world!” Vincent says to himself.
His strong feelings keep the fire inside him, and the red-haired boy, Vincent van Gogh, does not know it, he will one day change the ___35___ of art forever!
26. A. schools B. habits C. clothes D. jobs
27. A. looking at B. looking for C. getting to D. getting from
28. A. relaxed B. happy C. late D. busy
29. A. find B. please C. need D. color
30. A. answer B. test C. listen D. watch
31. A. knows B. plays C. likes D. says
32. A. old B. new C. nice D. big
33. A. sport B. school C. eating D. reading
34. A. thank B. see C. teach D. rule
35. A. history B. time C. subject D. star
三、阅读理解(共30分)
A
There are 45 students in our class. I have made a survey, 36 students say they like to exercise. Most boys play basketball together twice a week. But girls think basketball is difficult for them, they’d like to play volleyball together twice a week. My friend, Tony, is good at running. He runs fastest in our class. He runs for 30 minutes on the playground every evening before he goes to bed. Is it interesting Grey is good at swimming. He goes to the swimming club three times a month in winter and three times a week in summer. So he’s pretty healthy. Some of my classmates have good eating habits. They eat both meat and vegetables. 70% of them drink milk every day. 15 students say they drink milk three or four times a week. But some students like to eat junk food, especially Sally. What’s worse is that she doesn’t like to exercise, so she is very fat. She always says “I’m going to lose weight tomorrow.”
36. How often do most boys play basketball
A. Every day. B. Twice a day. C. Twice a week. D. Twice a month.
37. Why do the girls dislike to play basketball
A. Because they have no time. B. Because they think it’s not easy.
C. Because they don’t like to play with the boys. D. Because they don’t like to exercise.
38. When does Tony often run for 30 minutes
A. Every morning. B. Every evening.
C. Every evening before he goes to bed. D. Every afternoon.
39. How often does Gray swim in winter
A. Three times a month. B. Three times a week.
C. Hardly ever. D. It’s not mentioned (提到) in the passage.
40. Why is Sally so fat
A. Because she doesn’t like to exercise. B. Because she likes to eat junk food very much.
C. Because she eats too much meat, but doesn’t exercise. D. Both A and B.
B
Being outgoing is good for your life. Those who are more outgoing like to meet lots of people and have more fun in life. In fact, being outgoing is not so hard as you think. Even shy people can be outgoing.
You can start becoming outgoing with your best friends or a group of friends. But the real challenge comes when you meet strange people or new friends. Smile more, and usually they will return your smile. In this way, you may have some talks.
Start a talk. Just a simple “Hello” or “How is it going” is a good start. If you want to make interesting talks, you should read news in the newspapers and prepare your views, or surf the Internet for new information and then keep that in mind.
The easiest way to become more outgoing is to go out. This is also the most important step. Go to a park, beach, club, party or any other place that you think can be fun, and you may make new friends there.
41. You should start to be outgoing with ________.
A. your parents B. your teachers C. your best friends D. your new friends
42. When you start a talk with a strange people, you should say “________”.
A. What’s the matter B. What’s your name C. How is it going D. Are you healthy
43. The easiest way to be outgoing is ________.
A. talking B. smiling C. playing D. going out
44. Making new friends can make us ________.
A. more outgoing B. healthier C. more athletic D. wilder
45. Which is NOT the writer’s view
A. Being outgoing is really difficult. B. Being outgoing is good for our lives.
C. Being outgoing helps people have more fun. D. Being outgoing with stranger (陌生人) is not easy.
C
I believe in the power of inspiration(激励). I like playing basketball. However, when I played in the boy’s club, I didn’t think I could do well in it. If somebody passed the ball to me, I would quickly pass the ball to another teammate. I dared (敢于) not shoot the ball myself. I was afraid that I would miss the shot and be laughed at by my teammates. I watched basketball games and felt the excitement of the players right after they made the shot. “Those feelings wouldn’t be the same,” I thought.
One day, I asked for some advice from my best friend about what team I should join. “Should I try out for basketball or wrestling ” She asked, “Don’t you love basketball ” I sadly replied, “Yeah, but I was never good at it.” She looked at me with disbelief, “Yes, you are!” I looked at her skeptically, “Am I ” Then she said these words, “If I love something, I will keep doing what I love to do so that I can get better.” Her words inspired me.
I decided to join another club to play basketball. What my friend had said stood in my mind. My teammate passed the ball to me. I received the ball and took a shot. I made it. As soon as I made the shot, I felt the excitement of an NBA player. My successful play was unforgettable. I’ll never forget that day.
I believe that everybody has something he or she loves, and inspiration will lead you there if you have trouble. People need to be inspired to find their passion. Their passion will most likely help them to achieve greater things in life, and to be the best people they can be.
46. What can be inferred from Paragraph 1
A. The writer was laughed at by his teammates.
B. The writer was keen on baseball.
C. The writer was not allowed to shoot the ball.
D. The writer didn’t have confidence in playing basketball.
47. What does the underlined word “skeptically” in Paragraph 2 probably mean
A. Angrily. B. Doubtfully. C. Ashamedly. D. Thankfully.
48. According to Paragraph 3, why was that day unforgettable
A. Because that was the writer’s first game.
B Because one player passed the ball to the writer.
C. Because the writer made a successful shot for his team.
D. Because people considered the writer as an NBA player.
49. What was his best friend’s opinion toward playing basketball
A. Interested. B. Excited. C. Disbelieving. D. Supportive.
50. According to the writer, how can we find passion if we have trouble
A. We need to be inspired. B. We need to feel the excitement.
C. We need to be challenged. D. We need to join another club.
四、 (共10分)
not be listen love read have
51. The little girl ________ taking photos. She often shows us her photos.
52. Everyone in our class ________ an English storybook. We all like stories.
53. Sue and I ________ in the same grade. Sue is in Grade 7, but I am in Grade 8.
54. Daniel likes __________ very much. He goes to the library twice a week.
55. Boys and girls, let’s be quiet and ________ to music.
五、(共5分)
He Wei: Hey, Liu Jun.
Liu Jun: Hi, He Wei. ___56___
He Wei: Because Shenzhou 16 was sent into space successfully.
Liu Jun: It’s reported that three astronauts have been carried into space.
He Wei: You’re right. ___57___
Liu Jun: How great they are! ___58___
He Wei: Hmm, for five months.
Liu Jun: ___59___
He Wei: They’ll do a lot of work, such as completing the Tiangong space station and so on.
Liu Jun: Wow! Will they give us any space lectures (讲座)
He Wei: That’s right. ___60___
Liu Jun: Me too.
A. I don’t know.
B. Why are you so excited
C. What will they do there
D. How long will they stay there
E. I’m looking forward to the lectures.
F. They’re Zhu Yangzhu Gui Haichao and Jing Haipeng.
六、(共10分)
阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。
Dear Laura,
Thanks for your message. I’d like ___61___ (share) with you my experience as an exchange student in Columbia. It helps me realize there is always something different to learn in life.
One day, I ___62___ (invite) to a Colombian friend’s home for dinner. I had to run all the way ___63___ I was afraid of being late. Surprisingly, as I got to her home out of breath, I found nobody minded ___64___ I was late or not. Now I know Colombians think the time with family and friends is ___65___ (valuable) than anything else. They are known ___66___ this special idea of time all around the world.
However, people around the world deal with the same thing ___67___ (different). Several days later, my deskmate asked me to have dinner with him at noon. I arrived about fifteen ___68___ (minute) late and was shocked to see a mad face. All of ___69___ sudden, I remembered he was from Switzerland and for them, being on time is a must.
So you see: when in Rome, do as Romans. Is it interesting I guess we are supposed to understand these differences by ___70___ (experience) ourselves.
Yours,
Lin Yue
七、(共10分)
根据短文内容和中文意思,写出空白处各单词的正确形式(每空一词)。
It is reported that more and more people are trying Traditional Chinese Medicine. As a result, China has become the ___71___ (中心) of herbal (草药) planting. Nobody can tell when the Chinese started to ___72___ (发现) the magical use of the different herbs. There are many stories talking about the starting of the Traditional Chinese Medicine. And the story of Shen Nong collecting herbs has been most ___73___ (广泛地) spread.
Shen Nong found that some ___74___ (叶子) of plants could help stop illness. He tried more than 300 kinds of herbs on himself to make sure of the ___75___ (安全) of the herbs before he used them on the patients. He always stayed ___76___ (在……旁边) the patients after giving them the herbs so that he could ___77___ (支持) them in time. Sometimes he was so ___78___ (瞌睡的) but he kept watching them. Shen Nong is the true hero without ___79___ (疑问)!
Thousands of years later, the Traditional Chinese Medicine is still playing an important role in helping those in need. We are proud of the ___80___ (东方的) wisdom.
八、句型转换(共10分)
81. He has a small circle of very good friends. (改为否定句)
He ________ a small circle of very good friends
82. He is so tired that he can’t do well. (同义句转换)
He is ________ tired ________ do well.
83. I really don’t know how I can use the computer. (改为简单句)
I really don’t know how ________ the computer.
84. I would give it to charities if I won a million dollars. (就划线部分提问)
________ would you ________ if you won a million dollars
85. They thought of a good idea to give her. (同义句转换)
They ________________ with a good idea to give her.
九、书面表达(共10分)
86. 假设你是Mike,你发明了一个会讲话的垃圾箱。请你写一篇英语短文向同学们介绍你的垃圾箱,并向你的同学们推销。
垃圾箱的外观,性能 1)特殊的正方形箱子,会说不同的语言; 2)会清理垃圾; 3)会告诉人们别乱扔垃圾; 4)……
作用 1)清洁工变少、节约钱; 2)改善环境。
参考词汇:dustbin垃圾箱
注意:(1)短文内容须包括所给信息;
(2)词数不少于80,短文开头已给出,不计入总词数。
Boys and girls,
May I have your attention, please Today I will introduce
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
