Unit 6 2 My home is in an apartment building 练习(含解析) 2023-2024仁爱版七年级英语下册

Unit 6 2 My home is in an apartment building 练习 2023-2024学年仁爱版七年级英语下册
一、单项选择
1.——Why is this computer more than 10,000 yuan
——Well, good things always ________ much.
A.use B.spend C.cost D.take
2.Kangkang’s home is not ________ the school. So he usually goes to school on foot.
A.close to B.next to C.far from
3.We have no food at home. Shall we go to the ________
A.library B.supermarket C.playground D.school
4.My teacher gave me much homework this weekend. It ________ me a lot of time to do it.
A.spent B.paid C.cost D.took
5.The first lesson ________ at 8 o’clock and all the classes ________ at 5: 20.
A.begins; ends B.beginning, ends C.begins; end D.begin; end
6.She has ________ money. She can buy ________ things.
A.lots of; much B.a lot of; much C.a lot of; many
7.Our classes ________ at 2: 10 pm, and the afternoon break ________ at 3: 10 pm.
A.begins. ends B.begin, end C.begin ,ends D.begins, end
8.There are many famous poets in British history ________ Keats and Shelly.
A.as B.as if C.for example D.such as
9.— There is a new film(电影) on show. How about going to the ________ tomorrow
—Sounds great.
A.cinema B.store C.countryside
10.—What do you think of the library
—It is a ______ place (地方). I like reading (读书) there.
A.quiet B.boring C.noisy
二、完形填空
Hello, boys and girls. My name is Quan Hongchang. Hongchan is my given name and Quan is my 11 name. I’m 14 years old. I’m from Guangdong, 12 . There are 13 people in my family, my parents, two brothers, two sisters and I. I have a big family.
Look, this is my 14 . It’s very tidy. You can 15 a bed, a 16 and two chairs in it. The bed is brown. On the bed is a quilt. Some books 17 on the desk. I like reading. Can you see the toy bear(玩具熊)and the toy car This is 18 toy bear, but the 19 isn’t mine. It’s my brother’s. 20 is my computer Oh, my father says I can’t play computer games. I don’t have a computer at home!
I have many friends and we all like diving(跳水). When we are free, we go to the zoo(动物园).
11.A.family B.middle C.given
12.A.the US B.China C.the UK
13.A.six B.seven C.eight
14.A.school B.classroom C.room
15.A.ask B.see C.spell
16.A.desk B.baseball C.watch
17.A.am B.is C.are
18.A.my B.I C.me
19.A.book B.car C.quilt
20.A.How B.What C.Where
三、阅读理解
I live in a noisy neighborhood. My house is across from a hotel on Center Street. There is a big supermarket between my house and a restaurant. 21 She usually buys some vegetables and fruit there. 22 When I am free on Sundays, I like to sit in the park and drink tea because I love the clean air and warm sunshine. 23 I often spend lots of time reading books there. 24 So I don’t need to spend money on the books.
25 What about your neighborhood
A.The books there are free.
B.Behind my house is a beautiful park.
C.My mother often shops in the supermarket.
D.But I enjoy the library best.
E.I think it’s relaxing to live in my neighborhood.
F.I want to tell you something about my neighborhood.
G.Welcome to my school.
阅读下面短文,根据短文内容判断其后面所给句子的对错,并在答题卡上将所选的对应选项涂黑。选Right涂A,选Wrong涂B。
Hello! This is a UFO. And I am an alien (外星人) . My name is Eric. Look! My jacket is nice. It’s white. What’s this in English It’s a pen. What color is it It’s red. And what’s this in English It’s a ruler. It’s a green ruler. What’s that It’s an English CD.I like it very much.
26.Eric is the name of an alien.
A.Right B.Wrong
27.Eric’s red jacket is nice.
A.Right B.Wrong
28.Eric’s pen is white.
A.Right B.Wrong
29.The ruler is green.
A.Right B.Wrong
30.Eric likes the English CD very much.
A.Right B.Wrong
Dear Ella,
How are you It is 3: 00 p. m. I’m in the library. But I don’t want to study at all. I miss you and other friends so much.
There are many people in the library today. Robert, my new friend, is here with me. He likes reading very much. He helps me a lot with my English. Now I can write a letter in English to you!
This library is near my home. So I often walk here. There are all kinds of books here. It’s my favorite place. There are many other places near my home, such as hospitals, shops and schools. So it is convenient to live here. Don’t worry about me. I hope you can come to visit London someday. Please write soon.
Yours,
Sylvia
Word Bank: miss 想念;place 地点;noisy 嘈杂的;worry about 担心
根据材料内容选择最佳答案。
31.Why doesn’t Sylvia want to study at all ________
A.Because it’s in the afternoon.
B.Because it’s noisy in the library.
C.Because she doesn’t have much homework to do.
D.Because she misses Ella and other friends.
32.Where is the library ________
A.It’s near Robert’s home. B.It’s near Sylvia’s home.
C.It’s in Beijing. D.It’s near the hospital.
33.How does Sylvia go to the library ________
A.By bus. B.By subway. C.By bike. D.On foot.
34.What does the word “convenient” mean in Chinese ________
A.舒适的 B.麻烦的 C.方便的 D.安静的
35.Which one is TRUE ________
A.Robert’s English is very poor. B.Robert is from London.
C.The library is Sylvia’s favorite place. D.Ella is Sylvia’s sister.
My name is Kevin. I am an earthworm (蚯蚓). Welcome to my home. It’s under the grass. Look at my house. There are three rooms. The first room is my parents’. The next room is for my brother Alan and me. The last one is my grandpa’s.
Look at my parents’ room. There are some books in the bookcase. They like reading. Their room is tidy, but our room is untidy. This is our room. A computer is on the desk. We like playing computer games. Our things are here and there. My brother’s cap is under the chair. My watch is under the bed. Alan’s ID card is in the bookcase. His brown school bag is under the bed. His jacket is on the bed. Next to the bed is a yellow sofa. My white model plane is on the sofa. That dictionary in the bookcase is mine.
Where is Alan Oh, he is in my grandpa’s room, there are many newspapers. He likes reading them to know some world news (新闻). We also like newspapers because they are delicious (美味的).
36.How is Alan’s room
A.Tidy. B.Old. C.Big. D.Untidy.
37.We can infer(推测) that________.
A.Kevin likes playing computer games
B.Their rooms are on the grass
C.There are two rooms in Kevin’s house
D.They like eating newspapers
38.What does Kevin mainly talk about in this article
A.His parents. B.His home. C.His life. D.His things.
My name is Jack. I’m from England. There is a blue and white building on New Street. Its name is Big Day. My home is in this building.
In front of the building is a park. Many people are in the park with their dogs. My grandmother is there too. Her dog is brown and white. Behind the building is a hotel. And on the right of the hotel is a theatre. It is not very big. I go there with my parents on Sundays.
From the building, I can see many shops on New Street. There is a big bookshop on the right. It’s my aunt’s shop. There is a flower shop on the left. I like flowers. The flowers in my room are all from that shop.
And there is a bus station near the building. Many buses come every day. My parents take the bus to their offices and I take the bus to school too. It’s very convenient to live here.
39.What colour is Big Day
A.Brown and white. B.Blue and white. C.Green and white. D.Red and white.
40.The theatre is on the right of a ________.
A. B. C. D.
41.The bookshop is Jack’s ________.
A.mother’s B.father’s C.aunt’s D.uncle’s
42.The underlined word “convenient” in Paragraph 4 means “________” in Chinese.
A.方便的 B.干净的 C.吵闹的 D.安全的
43.What can we know from the passage
A.Jack’s school is big and nice. B.A big theatre is behind Jack’s home.
C.Jack’s grandfather is in the park now. D.There are some flowers in Jack’s room.
四、语法选择
Hi, I am Ada Green. My first name is Ada and my 44 name is Green. There are four people in my family. 45 are my parents, my brother and I. My father’s 46 is at a police station. He is a great policeman. My mother is a hotel manager. My brother and I 47 in the same school in China. There is a classroom building 48 48 classrooms in our school. The library is on the left of the classroom building. There are 49 books in it.
On the weekend, we go back home from school. Our house is 50 the middle of the city centre. My brother and I are in different bedrooms. This is my bedroom. There are 51 photos on the walls. 52 is my bed It is next to my desk. The door is blue. The walls are blue, 53 .
44.A.family B.next C.third D.first
45.A.Their B.Them C.Theirs D.They
46.A.jobs B.job’s C.job D.jobs’
47.A.am B.is C.are D.be
48.A.about B.to C.for D.with
49.A.much B.a lot C.a lot of D.lot of
50.A.in B.at C.on D.before
51.A.some B.a C.any D.much
52.A.What colour B.Where C.How old D.When
53.A.also B.either C.as well D.too
五、完成句子
54.在学校,我们有更多的规则——不要吵闹,不要上课吃东西。
At school, we have more rules — don’t , don’t eat in class.
55.She sleeps seven hours every day. (对画线部分提问)
hours she every day
56.The price of this necklace is too high. (同义句转换)
This necklace .
57.us, museum, the, will, to, the, lead, road(连词成句)
.
58.Lucy drinks a lot of water every day. (变为一般疑问句)
六、单词拼写
59.Some young people go to (sleep) late and feels (sleep) next day.
60.Our hotel has the friendliest (serve).
61.The food is good in this restaurant but the (serve) is very slow.
62.My teacher says it is very important (sleep) well before an exam.
63.Don’t be (noise). Someone is sleeping.
七、补全对话
请阅读下面的对话,根据对话内容从下面七个选项中选出五个填入空白处,使对话通顺、 合理、意思完整。
Betty: Hello, I’m Betty
Tony: Hello, Betty. 64
Betty: Yes, I lost a schoolbag at school this morning, do you find it
Tony: Yes, I found one. 65
Betty: Mine is red.
Tony: 66
Betty: A photo and some books.
Tony: OK. 67 . Here you are.
Betty: Thank you for your help.
Tony: 68
A.Is that Tony
B.What’s in your schoolbag
C.What color is your schoolbag
D.Betty, I think it is yours.
E.You are welcome.
F.I don’t think it’s yours.
G.Can I help you
八、改错
Find out the mistake in each line of the passage and then correct it.
例:He name is Bob. 1. He—His
Thank for your e-mail photos. Here is a photo of 69
my classroom. You can see five desks and six chair in 70
it. Two pens and a ruler is on one of the desks. You can 71
also see a girl and an boy. The girl is Lucy and the boy’s 72
name is Mike. Our teacher is Miss Gao, and she isn’t here. 73
九、书面表达
74.假如你是李明,你的笔友Jack来信想了解你的教室布置情况,请你用英语写封回信。
内容要点如下:
1. 教室是我们的第二个家。
2. 教室里有45张绿色课桌椅。
3. 讲台在黑板前面,上面有老师的字典、尺子等。
4. 墙上有张地图和一些同学们的画。我们常查阅地图。
5.补充你对教室的评价。
注意:
1. 词数:60个左右。
2. 格式、开头和结尾已给出,不计入总分。
参考词汇:second adj. 第二的;in front of 在前面;read查看
Dear Jack,
Very glad to get your letter! ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Ming
参考答案:
1.C
【详解】句意:——为什么这台电脑要一万多元?——嗯,好东西总是很贵。
考查动词辨析。use使用;spend花费(时间或金钱),主语是人;cost花费(金钱),主语是物;take花费(时间),一般用it作形式主语。分析语境可知是考查“花费”,排除选项A;根据“good things”可知主语是物,排除选项B;根据题干中“more than 10,000 yuan”可知是花费金钱,排除选项D。故选C。
2.C
【详解】句意:康康的家离学校不远,所以他经常步行去上学。
考查介词短语的用法。close to 靠近;next to挨着,紧邻;far from离……远。根据“So he usually goes to school on foot.”可知,康康走路去上学,所以学校离家不远。故选C。
3.B
【详解】句意:我们家里没有食物了。我们去超市好吗?
考查名词辨析。library图书馆;supermarket超市;playground操场;school学校。根据“We have no food at home.”可知,没有食物应该去超市买。故选B。
4.D
【详解】句意:这个周末我的老师给了我很多家庭作业。我花了很多时间做作业。
考查动词辨析。spent花费,用于句型“sb. spend time/money doing sth.”;paid花费,用于句型“sb. pay money for sth.”;cost花费,用于句型“sth. cost sb. money”;took花费,用于句型“It takes sb. some time to do sth.”。根据“It…me a lot of time to do it.”可知,应用动词took,故选D。
5.C
【详解】句意:第一节课8点开始,所有的课5点20分结束。
考查一般现在时。begin开始;end结束。根据“The first lesson...at 8 o’clock and all the classes...at 5: 20”可知句子要用一般现在时,排除B;主语the first lesson是单数,谓语动词用三单begins;all the classes是复数,谓语动词用原形end。故选C。
6.C
【详解】句意:她有很多钱。她可以买许多东西。
考查可数名词和不可数名词的修饰词。a lot of=lots of 许多,既可修饰可数名词又可修饰不可数名词;much很多,修饰不可数名词;many很多,修饰可数名词;句中的“money 金钱”为不可数名词,用a lot of,lots of或much修饰;“things 东西”为可数名词,用a lot of,lots of或many修饰。故选C。
7.C
【详解】句意:我们的课下午两点十分开始,下午的休息在3:10结束。
考查主谓一致。前句“our classes”是复数形式,谓语动词begin用原形;后句主语“the afternoon break”是第三人称单数形式,谓语用三单形式,即end后加s。故选C。
8.D
【详解】句意:英国历史上有许多著名的诗人,如济慈和雪莱。
考查介词短语。as作为;as if 仿佛,好像;for example例如,只以同类人或物种的“一个”为例;such as例如,可举多个例子。根据语境可知,此处是举例说明,结合“Keats and Shelly”可知,此处是列举多个例子,应用such as结构,故选D。
9.A
【详解】句意:——正在放映一部新电影。明天去看电影怎么样?——听起来不错。
考查词义辨析。cinema电影院;store商店;countryside乡村。根据上文“There is a new film (电影) on show”可知是去看电影,故选A。
10.A
【详解】句意:——你认为这个图书馆怎么样?——它是一个安静的地方,我喜欢在那里阅读。
考查形容词辨析。quiet安静的;boring无聊的;noisy吵闹的。根据后文“I like reading there.”并结合常识可知图书馆是“安静的”地方。故选A。
11.A 12.B 13.B 14.C 15.B 16.A 17.C 18.A 19.B 20.C
【分析】本文介绍了全红婵的个人信息,家庭信息,房间布局等情况。
11.句意:红婵是我的名,全是我的姓。
family name姓;middle name中间名;given name名。根据“My name is Quan Hongchang”可知,全是姓,故选A。
12.句意:我来自中国广东。
the US美国;China中国;the UK英国。根据“Guangdong”可知,广东是中国的,故选B。
13.句意:我家里有七口人。
six六;seven七;eight八。根据“my parents, two brothers, two sisters and I”可知,家里一共有七口人,故选B。
14.句意:看,这是我的房间。
school学校;classroom教室;room房间。根据图片所示可知,这是一张房间照片,故选C。
15.句意:你可以在里面看见一张床,一个桌子和两把椅子。
ask询问;see看见;spell拼读。根据“a bed, a … and two chairs in it”可知,在照片里可以看见这些物品,故选B。
16.句意:你可以在里面看见一张床,一个桌子和两把椅子。
desk桌子;baseball棒球;watch手表。根据“on the desk”可知,还有一个桌子,故选A。
17.句意:一些书在桌子上。
am主语是第一人称;is主语是单数形式或第三人称;are主语是第二人称或复数人称。主语books是复数形式,be动词用are,故选C。
18.句意:这是我的玩具熊,但玩具车不是我的。
my我的,形容词性物主代词;I我,人称代词主格;me我,人称代词宾格。形容词性物主代词修饰名词toy bear,故选A。
19.句意:这是我的玩具熊,但玩具车不是我的。
book书;car汽车;quilt被子。根据“the toy bear(玩具熊)and the toy car”及“toy bear”可知,此空是指玩具汽车,故选B。
20.句意:我的电脑在哪里?
How怎样;What什么;Where哪里。根据“I don’t have a computer at home”可知,询问房间里电脑在哪,故选C。
21.C 22.B 23.D 24.A 25.E
【分析】本文主要介绍了我家周围的建筑及周末活动。
21.根据下文“She usually buys some vegetables and fruit there.”可知,她常在那里买水果蔬菜。这里提到购物问题。选项C“我妈妈经常在超市购物。”符合语境,故选C。
22.根据“…I like to sit in the park…”可知,我喜欢坐在公园里,这里提到公园,选项B“我的房子后面是一个美丽的公园。”符合语境,故选B。
23.根据下文“I often spend lots of time reading books there.”可知,我经常花很多时间在那里看书。这里提到看书情况,与图书馆有关。选项D“但我最喜欢图书馆。”符合语境。故选D。
24.根据下文“So I don’t need to spend money on the books.”可知,我不需要花钱买书。说明在那里看书是免费的,选项A“那里的书是免费的。”符合语境。故选A。
25.根据下文“What about your neighborhood ”可知,你的邻居怎么样?这里提到邻居问题,总结文章结尾。选项E“我认为住在我家附近很放松。”符合语境。故选E。
26.A 27.B 28.B 29.A 30.A
【导语】本文以一个外星人Eric的语气,给我们讲述了Eric的一些东西。文中提到了Eric的夹克衫、钢笔、尺子和一张英语光盘,还介绍了它们的颜色和其他一些事情。
26.细节理解题。根据“And I am an alien (外星人) . My name is Eric.”可知,外星人的名字叫埃里克,故选A。
27.细节理解题。根据“My jacket is nice. It’s white”可知,夹克衫是白色的,故选B。
28.细节理解题。根据“It’s a pen. What color is it It’s red.”可知,钢笔是红色的,故选B。
29.细节理解题。根据“It’s a ruler. It’s a green ruler.”可知,尺子是绿色的,故选A。
30.细节理解题。根据“It’s an English CD. I like it very much.”可知,埃里克非常喜欢英语光盘,故选A。
31.D 32.B 33.D 34.C 35.C
【导语】本文是一篇应用文,文章是一封信件,信中西尔维娅描述了自己的状态,以及在图书馆的事情。
31.细节理解题。根据“But I don’t want to study at all. I miss you and other friends so much.”(但是我根本不想学习。我非常想念你和其他朋友。)可知,因为她想念艾拉和其他朋友。故选D。
32.细节理解题。根据“This library is near my home.”(这个图书馆在我家附近。)及信是西尔维娅写的可知,图书馆在西尔维娅家附近。故选B。
33.细节理解题。根据“So I often walk here. There are all kinds of books here. It’s my favorite place. ”(所以我经常走路来这里。这里有各种各样的书。)可知,她步行可以去图书馆。故选D。
34.词义猜测题。根据“There are all kinds of books here. It’s my favorite place.” (我家附近还有很多其他地方,比如医院、商店和学校。所以住在这里很方便。)可知,周围有医院、商店和学校。所以住在这里很方便,划线处指“方便的”。故选C。
35.细节理解题。根据“There are all kinds of books here. It’s my favorite place.”(这里有各种各样的书。这是我最喜欢的地方。)可知,这里是Sylvia最喜欢的地方。故选C。
36.D 37.D 38.B
【导语】本文介绍了蚯蚓凯文的家。
36.细节理解题。根据“The next room is for my brother Alan and me”和“Their room is tidy, but our room is untidy.”可知,艾伦的房间是不整洁的,故选D。
37.推理判断题。根据“Oh, he is in my grandpa’s room, there are many newspapers. He likes reading them to know some world news (新闻). We also like newspapers because they are delicious(美味的).”可知,它们喜欢吃报纸。故选D。
38.主旨大意题。根据“My name is Kevin. I am an earthworm (蚯蚓). Welcome to my home.”可知,在本文中,凯文主要介绍了他的家。故选B。
39.B 40.C 41.C 42.A 43.D
【导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了杰克自己家周围的环境。
39.细节理解题。根据第一段“There is a blue and white building on New Street. Its name is Big Day.”可知,大日子是一栋蓝白相间的建筑。故选B。
40.细节理解题。根据第二段“And on the right of the hotel is a theatre.”可知,在一座旅馆的右边是一个剧院。故选C。
41.细节理解题。根据第三段“There is a big bookshop on the right. It’s my aunt’s shop.”可知,书店是作者的阿姨的店铺。故选C。
42.词义猜测题。根据第四段“My parents take the bus to their offices and I take the bus to school too. It’s very convenient to live here.”可知,作者的父母坐公交车去上班,作者坐公交车去学校,可推测交通非常方便。convenient的含义为“方便的”。故选A。
43.细节理解题。根据第三段“The flowers in my room are all from that shop.”可知,在作者的房间里,有一些花朵是来自那个店铺的。选项D“在杰克的房间里有一些花”与之对应。故选D。
44.A 45.D 46.C 47.C 48.D 49.C 50.A 51.A 52.B 53.D
【导语】本文主要介绍了作者的家庭信息、学校建筑以及作者的房间。
44.句意:我的名字叫阿达,我的姓氏叫格林。
family家庭;next下一个;third第三;first第一。根据“I am Ada Green”可知格林是姓,family name“姓”。故选A。
45.句意:他们是我的父母、哥哥和我。
their他们的,形容词性物主代词;them他们,宾格;theirs他们的,名词性物主代词;they他们,主格。此处作主语,用代词主格。故选D。
46.句意:我父亲的工作是在警察局。
jobs工作,名词复数;job’s名词单数的所有格;job名词单数;jobs’名词复数的所有格。名词所有格后加名词,根据“is”可知名词用单数。故选C。
47.句意:我哥哥和我在中国的同一所学校。
am是,主语是I;is是,be动词的三单;are是,be动词的复数;be动词原形。主语是My brother and I,be动词用are。故选C。
48.句意:我们学校有一栋教学楼,共有48间教室。
about关于;to到;for为了;with和。根据“a classroom building...48 classrooms”可知此处是带有48个教室的教学楼。故选D。
49.句意:里面有很多书。
much很多,修饰不可数名词;a lot很多,修饰动词等;a lot of很多,修饰名词;lot of错误形式。修饰可数名词复数books用a lot of。故选C。
50.句意:我们的房子在市中心。
in在里面;at在;on在上面;before在……之前。in the middle of“在……的中间”。故选A。
51.句意:墙上有一些照片。
some一些,常放肯定句中;a不定冠词;any任何,常放否定句和疑问句中;much很多。修饰名词复数photos,且在肯定句中用some。故选A。
52.句意:我的床在哪里?
what colour什么颜色;where哪里;how old多大;when什么时候。根据“It is next to my desk”可知此处询问地点。故选B。
53.句意:墙壁也是蓝色的。
also也,放句中;either也,放否定句句尾;as well也,放句尾;too也,放肯定句句尾。此处是肯定句句尾,且空前有逗号,用too。故选D。
54. be noisy
【详解】根据句子结构可知空处应填“吵闹”。noisy“吵闹的”,是形容词,空前有助动词,所以第一空是动词原形,后有形容词,所以应填be。故填be;noisy。
55. How many does sleep
【详解】句意:她每天睡7个小时。句中划线部分表示的是数量,故疑问词应用How many,“多少”,谓语动词sleeps是第三人称单数形式,疑问句应用助动词does构成,原来谓语动词的三单形式变为原形sleep。故填How;many;does;sleep。
56. costs/is too much/expensive
【详解】句意:这条项链的价格太高了。“项链价格高”可以和“项链很贵”“项链值很多钱”转换,be expensive“昂贵的”,too“太”,主语“this necklace”是单数,be动词用is,cost“值钱”,too much“很多”修饰动词cost,表示“值很多钱”,故填costs/is;too;much/expensive。
57.The road will lead us to the museum
【详解】the road作主语;will lead是谓语;lead sb to“带领某人去”,the museum“博物馆”,故填The road will lead us to the museum“这条路会把我们带到博物馆”。
58.Does Lucy drink a lot of water every day
【详解】句意:露西每天喝很多水。这个句子是一般现在时。一般现在时的一般疑问句形式,要借助于助动词do和does构成;也就是:Do (does)+主语+动词原形+其他成份?此题的主语Lucy是单数,因此助动词用does,提到句首,大写,后面的drinks变成原形。故填Does Lucy drink a lot of water every day
59. sleep sleepy
【详解】句意:一些年轻人睡觉晚,第二天就感觉困。第一空“to”后接动词原形,应是sleep;feel系动词后应是形容词sleepy。故填sleep;sleepy。
60.service
【详解】句意:我们的宾馆有最友好的服务。形容词最高级friendliest修饰名词,故填service。
61.service
【详解】句意:这家餐馆的食物很好,但是服务很慢。此空在句中作主语,serve对应的名词是service“服务”,不可数名词,故填service。
62.to sleep
【详解】句意:我的老师说考试前睡个好觉非常重要。固定句式:It is+形容词+to do sth表示“做某事是……的”,动词不定式作主语,故填to sleep。
63.noisy
【详解】句意:不要吵闹。有人在睡觉。根据“Don’t be…”可知,空处需用形容词作表语,noise的形容词为noisy“嘈杂的”。故填noisy。
64.G 65.C 66.B 67.D 68.E
【导语】本文是一则对话,Betty丢失了自己的书包,Tony正好捡到了一个,两人就书包的颜色和物品进行沟通。
64.根据下文“Yes”可知,此处是一般疑问句;再根据“I lost a schoolbag at school this morning, do you find it ”可知,此处是提供帮助;G项“我能帮你吗?”符合。故选G。
65.根据下文“Mine is red.”可知,此处是问颜色;C项“你的书包是什么颜色的?”符合。故选C。
66.根据下文“A photo and some books.”可知,此处是问书包里有什么物品;B项“你书包里有什么?”符合。故选B。
67.根据“OK.”和“Here you are.”可推知,是找到了书包;D项“贝蒂,我想它是你的。”符合。故选D。
68.根据上文“Thank you for your help.”可知,对于他人的感谢,应表示不客气;E项“不客气。”符合。故选E。
69.Thank—Thanks 70.chair—chairs 71.is—are 72.a—an 73.and—but
【分析】本文是一封电子邮件,作者向好朋友发了一张自己教室的照片,介绍了教室内的物品和人物。
69.Thank for your e-mail photos谢谢你的电子邮件照片。英语中表达感谢常用句型“Thank sb. for sth.”和“Thanks for sth.”,thank是动词,而thanks为复数名词;本句for前面没有感谢对象,应将Thank改为Thanks。
70.You can see five desks and six chair in it你可以看到里面有五张桌子和六把椅子。six六,修饰复数名词;chair椅子,是可数名词,这里需用复数形式。故chair需变复数chairs。
71.Two pens and a ruler is on one of the desks两支钢笔和一把尺子在一张桌子上。本句and连接两个并列的主语pens和ruler,是复数意义,系动词需用对应的复数形式。故将is改为are。
72.You can also see a girl and an boy你也可以看到一个女孩和一个男孩。boy男孩,以辅音音素开头,不可用an修饰,需将an改为a。
73.Our teacher is Miss Gao, and she isn’t here我们的老师是高老师,但她不在这里。结合语境可知,本句是表转折关系的并列复合句,而and表并列或顺承关系,需改为but。
74.例文:
Dear Jack,
Very glad to get your letter!
Now let me tell you something about my classroom. The classroom is our second home. There are 45 green desks and chairs in the classroom. The platform is in front of the blackboard, with the teacher’s dictionary and ruler on it. There is a map and some pictures on the wall. The pictures are drawn by the students. We often read the map. Our classroom is very tidy, because we clean it every day. What about your classroom Please write back to me and tell me something about it.
Yours,
Li Ming
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇应用文,为书信;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:写作要点已给出,注意最后需要“对教室作出评价”,写作时适当添加细节,使行文连贯。
[写作步骤]
第一步,表明写作意图,讲述写信目的是介绍自己的教室;
第二步,具体阐述写作内容,根据提示介绍教室的物品和布置;
第三步,评价教室,并书写结语。
[亮点词汇]
①tell sb about sth告诉某人关于某事
②on the wall在墙上
③read the map查看地图
④tidy整洁的
[高分句型]
①There are 45 green desks and chairs in the classroom.(there be句型)
②Our classroom is very tidy, because we clean it every day.(because引导的原因状语从句)

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。