Unit 5 Our School Life Unit 1 I usually come to school by subway 练习 2023-2024学年仁爱版七年级英语下册
一、单项选择
1.—How does your father go to work
— ________. He drives me to school every day.
A.By bike B.On foot C.By bus D.By car
2.Paul is an English boy, but he can ________ Chinese very well.
A.say B.speak C.talk
3.Here are some ________ in the box.
A.ring B.pencil C.notebooks D.watch
4.The school library is _________ clean. It’s a nice place to read and study.
A.never B.seldom C.sometimes D.always
5.Tom isn’t good at playing soccer, ________ he still loves it.
A.for B.so C.or D.but
6.Wang Wei doesn’t have a baseball _________ a soccer ball, _________ she has a volleyball.
A.and; or B.or; but C.and; but
7.Everyone wished to buy ________ things with ________ money.
A.more; less B.less; more
C.more; fewer D.fewer; more
8.Thanks ________ your help, or we couldn’t finish the work ________ such a rainy day.
A.for; in B.to; on C.for; on D.to; on
9.Kate doesn’t do sports , she always ________ them on TV.
A.looks B.says C.sees D.watches
10.It is ________ cold in winter in the north of China.
A.usual B.usually C.sometimes D.a little
二、完形填空
In the USA, children usually get to school on the school bus. There are about 480,000 11 school buses in the country. In 1939, yellow became(成为) the color of school buses 12 the color helped warn(警告) other cars. A yellow bus and black letters on it are easy to 13 in the early morning.
On the school bus, 14 can listen to music, talk on the phone or just sleep. But they 15 put things in the aisle(过道). They should keep their hands and arms in the bus. It is not a good idea to 16 to the bus driver, because he/she can't drive well when he/she is talking.
These days, school buses are more popular(受欢迎的) in China, too.
Wang Li, a student from Chaoyang Middle School, 17 a school bus to school every day. It takes her about 40 minutes 18 to school every morning. "It's a lot more interesting than taking the subway, because you sit with your classmates. And it saves(节省) 19 time. So we all 20 the school bus." the 12-year-old girl said.
11.A.yellow B.red C.black D.green
12.A.so B.or C.but D.because
13.A.look B.listen C.take D.see
14.A.teachers B.kids C.drivers D.parents
15.A.can B.needn't C.must D.can't
16.A.talk B.listen C.come D.get
17.A.take B.takes C.took D.taking
18.A.get B.to get C.getting D.gets
19.A.many B.lot of C.a lot of D.a lots of
20.A.like B.ride C.hate D.drive
三、阅读理解
Mr Brown is my uncle. He is 40 years old. 21 He usually does sports in the club. He is good at playing basketball. His job is to teach the students how to play basketball. His students like him very much.
22 He has a car, but he doesn’t drive his car to work. 23 He thinks it is good exercise. And he can get to the club early when many buses and cars are in the street.
24 Then he takes a shower and has a good breakfast. At 7:40, he rides his bike to the club. 25 “I never feel tired. I think the ride is relaxing and interesting,” says Mr Brown.
A.He lives far from the club.
B.He likes to eat vegetables.
C.He works in a sports club.
D.Usually, he goes to work by bike.
E.The bike ride usually takes an hour.
F.Every morning, Mr Brown gets up at 6: 30.
G.It usually takes 20 minutes to get there by bus.
Traveling is very interesting. Many people love traveling. There are many ways to travel: by plane, by train, by ship or by car. Everyone has their favorite way.
Greg: My favorite way of traveling is by car. I can bring my pet dog along. I can travel three hundred miles or only fifty miles a day. I can stop at a good restaurant to enjoy a good meal or at a hotel to spend the night.
Eliza: I love traveling by train best! It's very exciting. I traveled most of Europe in 5 months by train. It's the best way to talk with the local (当地的) people and make new friends on the way. Trains make even the longest trip enjoyable. The train ride to me is just like a big moving party. I also like traveling by ship. It is a very great way to spend a vacation. I can go to parties and movies on the ship, and enjoy the blue sky and water.
Danny: Planes are my favorite. It's the fastest way of traveling. I can quickly get to another country. Planes have very comfortable seats. I can have something to drink and to eat. I can also read some free magazines and newspapers.
26.How many ways of traveling are mentioned (提及)in the passage
A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.
27.Greg loves traveling________
A.by ship B.by car C.by train D.by plane
28.What does Eliza think of traveling by train
A.Comfortable. B.Slow. C.Boring. D.Exciting.
29.Danny likes traveling by plane because________.
A.his home is near the airport
B.he can make new friends
C.he can quickly get to another country
D.he can sleep on the plane
30.Which is TRUE
A.Greg hopes to bring his pet dog along when traveling.
B.Eliza thinks the car ride is just like a moving party.
C.Eliza traveled most of Europe by ship.
D.Danny often sleeps when traveling.
It’s good for kids to ride their bikes to school. But there are often too many cars on the road. It’s not safe enough for them.
In Barcelona (巴塞罗那), Spain, people have a good way to let their kids ride safely to school. The program is called “bicibús” or bike bus. Most kids ride their bikes, but others use skates.
Every Friday morning, hundreds of kids ride their bikes to school together at 8 o’clock. The police ride their bikes in the front, back or on the sides of the kids, too. Many parents also ride with them. They don’t ride in bike ways or on sidewalks, the bicibús takes over the whole (整个的) street, With music playing and bikes’ bells (铃声) ringing, the bicibús is like a fun party. The bicibús goes to several schools. When students reach their school, they leave the bus and park their bikes.
The ride first begins with five families. Later more and more kids and parents join in it. “It’s great!” Boix says. “If a 5-year-old kid rides a bike to school, it means everyone else can. Then there will be a better city to live in.
31.How do children go to school in Barcelona on Friday morning
A.By bus. B.On foot. C.By bike. D.By car.
32.Why do the police ride around the kids
A.To exercise.
B.To have a party with the kids.
C.To give food and water to the kids.
D.To keep the kids safe.
33.From the passage, we can know ________.
A.the bike bus begins at 8:25 every morning
B.every child must skate to school
C.the children ride to school with music playing
D.all the children on the bicibús are classmates
34.What does Boix think of the bicibús according to the passage
A.Easy. B.Large. C.Difficult. D.Wonderful.
35.What’s the best title of the passage
A.The way of going to school
B.The bicibús in Barcelona
C.School life on Friday
D.How to keep safe on the way to school
Timetable of Buses from No. 1 Middle School to Yu Spring (温泉)
Bus Travel time Departure time (发车时间) Distance Departure frequency (发车频率)
Normal Bus 402 30 minutes 07:10 a. m.—22:20 p. m. 11 kilometers 15 minutes
510 30 minutes 06:20 a.m.—22:00 p.m. 10 minutes
Express Bus K4 20 minutes 06:00 a.m.—21:00 p.m. 30 minutes
This is the timetable (时刻表) of buses running from No. 1 Middle School to Yu Spring. When you plan to travel by bus, you need to have a good look at the timetable. Usually buses will be no more than five minutes late arriving at or leaving from a bus stop.
For more information, you can click Contact us and send us an email. Thank you again for choosing XinHe Bus.
36.The number of express buses to Yu Spring is ________.
A.one B.three C.five D.ten
37.If you catch the normal bus to Yu Spring at 5:30 in the afternoon, you may get there at ________.
A.5:54 B.6:00 C.6:15 D.6:30
38.According to the timetable, you can’t take No. ________ bus to Yu Spring.
A.402 B.410 C.510 D.K4
39.If a bus is late, you usually need to wait for ________.
A.about 5 minutes B.about 10 minutes C.about 15 minutes D.about 20 minutes
40.To get more information, you can ________.
A.make a phone call B.send an email
C.ask the bus driver D.visit the bus company’s office
Dear Mike,
I know that you are coming to my city next week. Welcome to my home. Let me tell you the way to my home. After you walk out of the bus station, go straight along North Park Street. The street is old but clean. It will take you thirty minutes to walk to Hospital Street; if you take a taxi, it will take you five minutes. Then go straight along Hospital Street. You can stop when you see a school. It will take you five minutes. There is a supermarket opposite the school. The supermarket has got a big square and is famous in the city. My home is behind the supermarket. There is a pay phone in front of the supermarket. You can call me and I will meet you there.
I hope you will have a good trip.
Yours,
Li Qiong
根据材料内容选择最佳答案。
41.How will Mike come to Li Qiong’s city
A.By taxi. B.By plane. C.By bus. D.By train.
42.How is North Park Street
A.It is old and dirty. B.It is new but dirty.
C.It is new and clean. D.It is old but clean.
43.How long will it take Mike to get to the school on foot from the bus station
A.5 minutes. B.10 minutes. C.25 minutes. D.35 minutes.
44.Which of the following is TRUE about the supermarket
A.There is a pay phone in it. B.It’s famous in the city.
C.It’s behind Li Qiong’s home. D.It has got a small square.
四、语法选择
How can students go to school China is a very big 45 , so students in different places go to school by different 46 of transportation (交通方式). In big cities, some students 47 trains, buses or ride their bikes. If they live near the school, they 48 to school. Some good schools 49 their own school buses, so students take the school buses. If they have to cross the river, they usually have to go by 50 . That’s more interesting than taking a bus. In the future, maybe students can go to school by plane. That must be cool. In some western countries like England, you can drive a car to school when you are 51 years old. So some students even go to school in their own cars.
45.A.city B.country C.town D.village
46.A.kinds B.kind C.a kind D.two kinds
47.A.took B.takes C.are taking D.take
48.A.walk B.walks C.walked D.are walking
49.A.has B.have C.had D.are having
50.A.bus B.car C.boat D.plane
51.A.seven B.seventy C.seventeenth D.seventeen
五、完成句子
52.我的妈妈没有兄弟姐妹。
My mother .
53.Sometimes we paint our faces. (就划线部分提问)
54.My mother often walks to the park.(改为同义句)
My mother often goes to the park .
55.always, with, our, teacher, plays, games, us
.
56.Tom watches news on TV with his parents at 7 in the evening. (改为一般疑问句)
Tom on TV with his parents at 7 in the evening
六、单词拼写
57.His son often thinks about (swim) in the river.
58.At the (begin) of the term, we made plans to work hard.
59.Gina doesn’t play sports. She only (watch) them on TV.
60.You should learn (many) about the machine.
61.Tens of people lost (失去) their in the rainstorm (暴雨) in Beijing this summer. (life)
七、补全对话
从B栏中挑选出与A栏每题相对应的句子,使对话完整、正确。有两项是多余的。
A: Mark, when do you usually get up
B: 62
A: Wow, that’s early. 63
B: No, I don’t. I usually play the piano for an hour.
A: 64
B: Yes. I go to the club two times a week.
A: When do you go to the piano club
B: 65
A: How do you go there
B: 66
A.I ride my bike.
B.I usually get up at 5:30.
C.Can you play the piano
D.Are you in the piano club
E.Do you usually exercise in the morning
F.How far is it from here
G.Every Wednesday and Friday afternoon
八、改错
改错
67.They are going visit the Summer Palace next Sunday.
68.Linda is going to take part in the music club.
69.Walk after dinner is good for your health.
九、书面表达
70.假如你是 Wei Hai,Tom 是你的美国笔友。他最近发给你一封电子邮件,询问你的个人情况。请根据以下提示,给他回一封电子邮件。
内容:
①自我介绍(包括你的爱好和特长;日常生活习惯;最喜欢的动物等);
②说说你的主要上学方式以及原因;
③这些天你正在做的事。
要求:
①60 词左右;
②书写工整、规范。
Dear Tom,
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours, Wei Hai
参考答案:
1.D
【详解】句意:——你爸爸怎么去上班?——开车。他每天开车送我上学。
考查介词短语辨析。By bike骑自行车;On foot走路;By bus坐公交车;By car开车。根据“He drives me to school every day.”可知,爸爸每天开车去上班,同时开车送我去学校。故选D。
2.B
【详解】句意:保罗是一个英国男孩,但他中文说得很好。
考查动词辨析。say说,后加具体的内容;speak说,后常加语言;talk谈论。根据“Chinese”可知,说中文应用speak,故选B。
3.C
【详解】句意:盒子里有一些笔记本。
考查名词辨析。ring戒指;pencil铅笔;notebooks笔记本,复数;watch手表。some后加可数名词复数或不可数名词,只有C选项符合,故选C。
4.D
【详解】句意:学校图书馆总是很干净。它是一个阅读和学习的好地方。
考查副词辨析。never从不;seldom很少;sometimes有时;always总是。根据后句“It’s a nice place to read and study.”可知,应是学校图书馆总是很干净。故选D。
5.D
【详解】句意:汤姆不擅长踢足球,但是他还是很喜欢。
考查连词。for为了;so所以;or否则;but但是。根据“Tom isn’t good at playing soccer, ... he still loves it.”可知,空格前后构成转折关系。故选D。
6.B
【详解】句意:王薇没有棒球或足球,但她有一个排球。
考查连词辨析。and和;or或者;but但是。根据“doesn’t have a baseball...a soccer ball”可知,此处是否定句中的并列,应用or连接,第二句“she has a volleyball.”与前句是转折关系,应用but连接,故选B。
7.A
【详解】句意:每个人都希望用更少的钱买更多的东西。
考查不定代词辨析和比较级。more修饰不可数或可数名词;fewer修饰可数名词;less修饰不可数名词。things是可数名词复数,可以用more或fewer修饰,排除B;money是不可数名词,用more或less修饰,排除C。根据“Everyone wished to buy...things with...money”,可知,人们都希望用较少的钱买更多的东西,故选A。
8.C
【详解】句意:谢谢你的帮忙,否则我们不能在这样的雨天完成这项工作。
考查介词辨析。for为了;in在……里;to朝、向;on在……上。由语境及句意可知,考查短语thanks for ... 表示“因……而感谢”和固定某一天用介词on 。故选C。
9.D
【详解】句意:凯特不做运动,她总是在电视上看运动。
考查动词辨析。look看,指动作;say说;see看见,表示结果;watch观看(电视节目、比赛等)。根据后文的“on TV”可知,这里指看电视,用watch。故选D。
10.B
【详解】句意:中国北方的冬天通常很冷。
考查副词辨析。usual通常的,形容词;usually通常,副词;sometimes有时;a little有点。根据“It is...cold”可知此处用副词修饰,且表示冬天通常很冷,用usually。故选B。
11.A 12.D 13.D 14.B 15.D 16.A 17.B 18.B 19.C 20.A
【分析】本文从美国校车讲起,介绍了校车的颜色和优点。而最近中国的校车也越来越受欢迎,孩子们都很喜欢这种上学的方式。
11.句意:在这个国家大约有48万辆黄色的校车。
yellow 黄色;red 红色;black 黑色;green 绿色。根据“In 1939, yellow became the color of school buses...”可知1939年黄色就成了校车的颜色,故选A。
12.句意:1939年,黄色成为校车的颜色,因为这种颜色有助于警告其他车辆。
so 所以,表结果;or 或者,表选择;but 但是,表转折;because 因为,表原因。由于“the color helped warn other cars 这种颜色有助于警告其他车辆”是“In 1939, yellow became the color of school buses... 1939年黄色成为了校车的颜色”的原因,故选D。
13.句意:在清晨,一辆写有黑色字母的黄色巴士很容易被看到。
look 看;listen 听;take 拿走;see 看到。根据“the color helped warn other cars 这种颜色有助于警告其他车辆”推测黄色能警告其他车辆的原因是,黄色很容易被看到,look表示“看”是不及物动词,接宾语需要加上介词,空格后没有介词,故选D。
14.句意:在校车上,孩子们可以听音乐,打电话或只是睡觉。
teachers 老师们;kids 孩子们;drivers 司机们;parents 父母。由于是校车,校车是用来接送学生的,所以句中主语应该是“kids 孩子们”,故选B。
15.句意:但是他们不能把东西放在过道里。
can 可以;needn't 不需要;must 必须;can't 不可以。根据常识可知“put things in the aisle 把东西放在过道里”,这在巴士上是不可以的,会影响别人行动,故选D。
16.句意:和巴士司机说话不是个好主意,因为他/她说话的时候开不好车。
talk 说话;listen 听;come 来;get 得到。根据“...because he/she can't drive well when he/she is talking.”可知巴士司机在说话时开不好车,所以是不要和巴士司机说话,故选A。
17.句意:朝阳中学的学生王丽每天都坐校车上学。
take 乘坐,动词原形;takes 乘坐,动词第三人称单数形式;took 乘坐,动词过去式;taking 乘坐,现在分词形式或动名词形式。分析句子可知空格处缺谓语动词,排除D;由于全文时态为一般现在时,排除C;“a student from Chaoyang Middle School”是插入语,句子的主语是王丽,是第三人称单数形式,谓语动词take要用三单形式,故选B。
18.句意:每天早上上学要花40分钟。
get 到达,动词原形;to get 到达,动词不定式;getting 到达,现在分词形式或动名词形式;gets 到达,动词第三人称单数形式。“It takes +sb.+ 时间+ to do sth.”表示“做某事花费……时间”,为固定搭配,故选B。
19.句意:而且节省了很多时间。
many 许多,接可数名词复数;lot of 搭配错误;a lot of 许多,接可数名词复数或不可数名词;a lots of 搭配错误。time “时间”,是不可数名词,故选C。
20.句意:所以我们都喜欢校车。
like 喜欢;ride 骑;hate 讨厌;drive 驾驶。根据“It's a lot more interesting than taking the subway... 它比坐地铁有趣多了……”和“And it saves ... time. 它节省……时间”可知同学们都喜欢校车,故选A。
21.C 22.A 23.D 24.F 25.E
【导语】本文主要介绍了作者的叔叔布朗先生在一家体育俱乐部工作,他家住得离俱乐部很远,但是他不开车上班,而是骑自行车,因为他认为骑自行车是一种好的锻炼方式。
21.根据“He usually does sports in the club”及“His job is to teach the students how to play basketball”可知,在俱乐部工作,C选项“他在一家体育俱乐部工作”符合,故选C。
22.根据“He has a car, but he doesn’t drive his car to work”可知,此处介绍家与工作单位的距离,所以接下来介绍交通方式,A选项“他住得离俱乐部很远”符合,故选A。
23.根据“He has a car, but he doesn’t drive his car to work.”及“He thinks it is good exercise”可知,此处介绍某种交通方式,D选项“通常,他骑自行车去上班”符合,故选D。
24.根据“Then he takes a shower and has a good breakfast.”可知,此处介绍起床时间,然后是洗漱,吃早餐,F选项“每天早上,布朗先生6点半起床”符合,故选F。
25.根据“At 7:40, he rides his bike to the club”可知,此处介绍骑自行车需要的时长,E选项“骑自行车通常要一个小时”符合,故选E。
26.B 27.B 28.D 29.C 30.A
【分析】这是一篇记叙文。很多人都喜欢旅行,外出旅行的方式是很多的,如坐飞机、火车、乘船、坐车等等。这篇短文中给我们介绍了三个人各自最喜欢的旅行方式及其原因。
26.推理判断题。根据第一段“There are many ways to travel: by plane, by train, by ship or by car”可知,文章中提到了坐飞机、坐火车、乘船和乘车四种旅行的方式。故选B。
27.细节理解题。根据第二段“My favorite way of traveling is by car”可知格雷格最喜欢的旅行方式是乘坐汽车。故B。
28.细节理解题。根据第三段“I love traveling by train best! It's very exciting”可知伊丽莎非常喜欢乘坐火车旅行,她觉得这很令人兴奋。故选D。
29.细节理解题。根据第四段“Planes are my favorite. It's the fastest way of traveling. I can quickly get to another country. Planes have very comfortable seats”可知丹尼喜欢乘坐飞机去旅行,因为它速度很快,而且很舒服。故选C。
30.推理判断题。根据“My favorite way of traveling is by car. I can bring my pet dog along”可知格雷格最爱的旅行方式是坐汽车,可以随身带着宠物狗。A选项表述正确。故选A。
31.C 32.D 33.C 34.D 35.B
【导语】本文主要介绍了巴塞罗那的一个项目bicibús,旨在保证学生能够安全地骑自行车去学校。
31.细节理解题。根据“Every Friday morning, hundreds of kids ride their bikes to school”可知每周五早上,学生们骑自行车去上学。故选C。
32.细节理解题。根据“people have a good way to let their kids ride safely to school...”可知警察在孩子周围骑自行车,其目的是保护孩子们的安全。故选D。
33.细节理解题。根据“With music playing and bikes’ bells (铃声) ringing”可知孩子们骑自行车去上学时,街上会播放音乐。故选C。
34.细节理解题。根据“It’s great”可知他认为这个项目非常好。故选D。
35.最佳标题题。本文主要介绍了巴塞罗那的一个项目bicibús,以选项B“巴斯罗那的bicibús”为标题更合适。故选B。
36.A 37.B 38.B 39.A 40.B
【导语】本文是介绍了从一中到玉泉的巴士时间表。
36.细节理解题。根据“Express Bus”可知,快车只有一辆,故选A。
37.细节理解题。根据“Normal Bus”对应的“Travel time:30 minutes”可知,5:30坐上公交车,可能6点到,故选B。
38.细节理解题。根据“Bus”对应的内容可知,可以乘坐402,510,K4路公交车,不可以乘坐410路公交车,故选B。
39.细节理解题。根据“Usually buses will be no more than five minutes late arriving at or leaving from a bus stop.”可知,公共汽车到达或离开公共汽车站的时间不会超过五分钟,故选A。
40.细节理解题。根据“For more information, you can click Contact us and send us an email.”可知,可以发送邮件获取更多的信息,故选B。
41.C 42.D 43.D 44.B
【导语】本文是李琼以书信方式告知迈克在出车站后到她家的路线。
41.推理判断题。根据第一段“After you walk out of the bus station…”走出车站;可知,迈克是乘公共汽车来李琼的城市。故选C。
42.细节理解题。根据第一段“…North Park Street. The street is old but clean.”可知,北公园街旧而干净。故选D。
43.推理判断题。根据第一段“It will take you thirty minutes to walk to Hospital Street;…You can stop when you see a school. It will take you five minutes.”30分钟走到医院街,再走5分钟到校;可知,从车站走到学校要花35分钟。故选D。
44.推理判断题。根据第一段“The supermarket has got a big square and is famous in the city.”可知这家超市有一个大广场,在城里很有名,选项B表述正确。故选B。
45.B 46.A 47.D 48.A 49.B 50.C 51.D
【导语】本文主要介绍了中国学生上学的交通方式。
45.句意:中国是一个非常大的国家,因此,不同地方的学生上学采用不同的交通方式。
city城市;country国家;town城镇;village乡村。根据“China”可知,中国是一个国家,故选B。
46.句意:中国是一个非常大的国家,因此,不同地方的学生上学采用不同的交通方式。
kinds种类,复数名词;kind种类,名词单数形式;a kind一点;two kinds两种。different kinds of“各种各样的”,故选A。
47.句意:在大城市,一些学生乘火车、公共汽车或骑自行车。
took动词过去式;takes动词三单形式;are taking现在进行时;take动词原形。句子用一般现在时,主语是复数形式,动词用原形,故选D。
48.句意:如果他们住在学校附近,他们将步行上学。
walk动词原形;walks动词三单形式;walked动词过去式;are walking现在进行时。句子是一般现在时,主语they是复数形式,动词用原形,故选A。
49.句意:一些好学校有自己的校车,所以学生们乘坐校车。
has动词三单形式;have动词原形;had动词过去式;are having现在进行时。句子是一般现在时,主语是复数形式,动词用原形,故选B。
50.句意:如果他们要过河,通常就得坐船。
bus公交车;car汽车;boat船;plane飞机。根据“If they have to cross the river”可知,要乘船过河,故选C。
51.句意:在一些西方国家,比如英国,你可以在17岁的时候开车上学。
seven七;seventy七十;seventeenth第十七;seventeen十七。此空表达年龄,要用基数词,根据“In some western countries like England, you can drive a car to school”及常识可知,在英国17岁可以开车去上学,故选D。
52. doesn’t have brothers or sisters
【详解】have“有”,句子是一般现在时,主语是第三人称单数,表示“没有”应用doesn’t have;brother“兄弟”,sister“姐妹”,两者都使用复数表示泛指概念;or“或者”。故填doesn’t;have;brothers;or;sisters。
53.What do you sometimes do
【详解】句意:有时候我们会在脸上涂颜料。划线部分“paint our faces”是动词短语,说明所做的事情,所以用“what…do”提问;句中时态为一般现在时,主语是we,所以助动词使用do,置于疑问词之后,原句中we改为you,置于助动词之后,sometimes置于主语you之后。故填What do you sometimes do
54. on foot
【详解】句意:我妈妈经常步行去公园。步行去某地的英文表达有两种:“walk to +地点”或者“go to +地点+ on foot”,二者可以互换。故填on ;foot。
55.Our teacher always plays games with us
【详解】由标点可知,该句为陈述句。分析所给单词,our teacher“我们的老师”,第三人称单数,作主语;plays“玩”,作谓语;games“游戏”,作宾语;always“总是”,频度副词置于实义动词plays之前;with us“和我们”,作状语。故填Our teacher always plays games with us“我们的老师总是和我们一起玩游戏”。
56. Does watch news
【详解】句意:汤姆在晚上七点和父母看电视上的新闻。本句是一般现在时,谓语动词是watches,主语是第三人称单数,变为一般疑问句时,助动词Does放在句首,首字母大写,watches还原成watch。故填Does;watch;news。
57.swimming
【详解】句意:他儿子经常想在河里游泳。about是介词,后接动名词,故填swimming。
58.beginning
【详解】句意:在这个学期开始,我们制定了努力学习的计划。at the beginning of意为“在……开端”,符合题意。故填beginning。
59.watches
【详解】句意:吉娜不做运动。她只在电视上观看它们。watch“观看”,根据“doesn’t”可知,此处用一般现在时,主语she是第三人称单数形式,谓语用第三人称单数形式,故填watches。
60.more
【详解】句意:你应该更多地了解这台机器。根据“learn…about the machine”可知,这里指更多地了解这台机器,修饰动词应用much,此处用比较级more,表示“更多”。故填more。
61.lives
【详解】句意:今年夏天,北京有数十人在暴雨中丧生。根据“ lost (失去) their ... in the rainstorm (暴雨) ”可知本题考查短语lose one’ s life表达“丧失生命”,又因题干空前的“their”和“Tens of people”可判断用life的复数形式lives。故填lives。
62.B 63.E 64.D 65.G 66.A
【分析】本文主要是A和B的对话。对话主要是两个人对去钢琴俱乐部的时间、方式等的讨论。
62.根据问句“when do you usually get up ”可知,应该填的是回答几点起床,选项B“我通常五点半起床”最符合语境,故选B。
63.根据答句的“No, I don’t”可知,应该填的是含助动词do的一般疑问句,选项E“你通常在早上锻炼吗?”最符合语境,故选E。
64.根据答句的“Yes. I go to the club two times a week”可知,应该填的是一般疑问句,并且和俱乐部有关,选项D“你在钢琴俱乐部吗?”最符合语境,故选D。
65.根据问句“When do you go to the piano club ”可知,应该回答的是去俱乐部的时间,选项G“每周三和周五的下午”最符合语境,故选G。
66.根据问句“How do you go there ”可知,应该回答的是去俱乐部的方式,选项A“我骑自行车去”最符合语境,故选A。
67.They are going to visit the Summer Palace next Sunday. 68.Linda is going to join the music club. 69.Walking after dinner is good for your health.
【解析】67.句意:下周日他们打算去参观颐和园。根据“ ...are going visit...next Sunday.”可知,此句为一般将来时态的“be going to+动词原形”结构,原句中“going”后少了to。故填They are going to visit the Summer Palace next Sunday.
68.句意:琳达打算加入音乐俱乐部。take part in“参加”,一般指参加活动、聚会或者会议之类;join“加入”,一般指加入组织或者团体这类由多人组成的群体,并成为其中的一员。根据“the music club”可知,此处指加入俱乐部,应用join。故填Linda is going to join the music club.
69.句意:饭后散步对你的健康有好处。根据“Walk after dinner is good for your health.”可知,此处“Walk”是动词原形,不能作主语,应用其动名词形式walking作主语,故填Walking after dinner is good for your health.
70.例文:
Dear Tom,
Thanks for your e-mail. I’m very happy to tell you something about myself. I like to play the guitar and I can play it well. Every morning, I get up at 6:00 a.m. At 7:00 a.m., I usually ride a bike to school because it is good for my health. I have lunch at school at 12:00. And I get home at 5:00 p.m. I like pandas because they are cute and smart. But they are in great danger. These days, I am reading a book about pandas. I want to help and save them.
Can I know more about you I wish to get your e-mail soon.
Yours,
Wei Hai
【详解】1、题干解读:题目要求你给你的美国网友写一封电子邮件,邮件包括:自我介绍、主要的上学方式以及原因和这些天正在做的事,可适当发挥。
2、写作指导:本文应该用第一人称来介绍自己的个人情况;时态采用一般现在时为主;介绍自己个人情况时,应详细具体,叙述完整,保证条理清晰。
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。

![江西省2023-2024学年度高三第二次调研考试[新余二模]物理试题4](/notimg.gif)