期中题型之阅读理解20篇
(22-23七年级下·江苏镇江·期中)When we are happy, we often share our feelings with others. Sometimes we can have a party to celebrate. A study shows that many of us do not know how to deal with (处理) feelings of anger, worry, fear or sadness.
We sometimes center on them and let them be full of our brains (大脑). ① We sometimes try to fight (斗争) these ideas, but again it is useless. They finish coming back stronger. It’s like trying to put out a fire by covering it with paper. ②
③ I want to teach you a way to stop these negative (负面的) ideas. Think about this the next time your ideas are troubling you.
“I know that I am feeling negative because of some things or people, but I also know that having these ideas is not going to help me in any way. ④ I would like to let these ideas go and try to think about something positive (积极的) and meaningful. I choose to love myself and smile happily.” If you say this to yourself, you just might feel better. For example, if you feel angry or sad when you hear someone say bad words about you, tell yourself that there are other people around you who also like you very much. That way, you won’t get into a habit of bad thoughts.
Of course, it’s not easy for us to keep positive every day. When meeting trouble or sad things, you can also talk to your parents, your teachers or your good friends. It’s very important. And believe in yourself.
1.What feeling do we often share with others
A.Worry. B.Happiness. C.Sadness. D.Anger.
2.Where can the sentence “The fire will Just get bigger.” be put
A.①. B.②. C.③. D.④
3.Which of the following is NOT mentioned (提及) in the last paragraph
A.When we meet trouble, we can ask our parents for help.
B.When we meet sad things, we can ask our teachers for help.
C.When we meet difficulties, we can ask our friends for help.
D.When we meet trouble, we can ask our neighbours for help.
4.According to the article, which of the following is TRUE
A.To stop those negative ideas, listen to others’ sad stories.
B.It seems to be very easy for us to keep positive every day.
C.To stop those negative thoughts, think about positive and meaningful things.
D.When you hear someone say bad things about you, just be angry and hate him.
(22-23七年级下·江苏徐州·期中)Americans with small families own a small car or a large one. If both parents are working, they usually have two cars. When the family is large, one of the cars will be sold and they will buy a camper(野营车).
A small car can hold four persons and a large car can hold six persons but it is very crowded.
A camper can hold seven persons easily, so a family with three children could ask their grandparents to go on a holiday journey. They could all travel together.
Americans call campers motorhomes. A motorhome is always used for holidays. When the family are travelling to the mountains or to the seaside, they can live in their motorhome for a few days or weeks. All the members of a big family can enjoy a happier life when they are travelling together. That is why motorhomes have become very popular. In America there are many parks for motorhomes.
5.Usually, a family with ________ will sell their car and buy a camper.
A.a baby B.much money
C.more than two children D.no baby
6.From the passage, a camper is also called a ________.
A.motor car B.motorhome
C.motorbike D.big truck
7.The underlined word “crowded” means “________” in Chinese.
A.大的 B.拥挤的 C.宽松的 D.小的
8.Americans usually use motorhomes to ________.
A.go on a holiday with family members B.do some shopping with all the family members C.visit their grandparents at weekends D.drive their children to school every day
9.Motorhomes have become popular because ________.
A.they can take people to another city when people are free
B.they can let all the members of a big family have a happier life when they go out for their holidays
C.some people think motorhomes are cheap
D.there are many parks for motorhomes
(22-23七年级下·江苏扬州·期中)“Can I have a glass of hot water ” This is a very common (常见的) question in a restaurant for many Chinese people, nothing is more common than drinking hot water every day. However the simple habit is like a mystery (神秘) to people from other countries.
For many Westerners, the idea of drinking hot water is very strange. However, most Chinese people think the Americans’ habit of drinking ice water is also strange and even unhealthy. Some old people would carry a tea kettle (茶壶) when they travel. Chinese doctors advise (建议) more people to take on the habit of drinking hot water especially for women.
But in Western countries, drinking hot water isn’t common. Westerners often have drinks with ice, not just on hot days but almost every day.
There is a story online about an American, who has been in Beijing for over five years. He visited a local restaurant after going back to America. He asked for a glass of hot water, but this request (要求) surprised the waitress, “To…to…to drink ” she asked him. Finally the man received the hot water but felt cold stares from every corner of the restaurant.
Westerners wonder why Chinese people drink hot water as Chinese are wondering why Westerners drink cold water. This cultural difference is not a simple problem, but related to (与……有关联) history, culture and science.
As a matter of fact, many teenagers now like bottled water for daily drinking. With teenagers growing up, will drinking hot water become a less popular life habit Who knows
10.What do most Chinese think of drinking icy water from the passage
A.Normal and healthy. B.Strange but healthy.
C.Normal but unhealthy. D.Strange and unhealthy
11.Who do Chinese doctors especially advise to drink hot water
A.Westerners. B.Students. C.Women. D.The elderly.
12.What’s the meaning of the underlined part in the fourth paragraph
A.Other people in the restaurant were angry at the man’s request.
B.Other people in the restaurant laughed at the man.
C.Other people in the restaurant thought the man’s request was strange.
D.Other people in the restaurant were interested in the man’s request.
13.What’s best title for the passage
A.Different Drinking habits B.Drinking Hot Water in China
C.Healthy Life Habits D.How to Drink Water
(22-23七年级下·江苏扬州·期中)People usually use mouth and also some body languages to talk with each other. When we have good news, we want to talk about it with our good friends and when something bad happens, we make it known to others soon. But do you know that some trees can also talk about news with each other Of course, no trees move lip and say words just as people do. It may sound strange, but some trees really try to talk with each other in other ways.
Willows (柳树) are the best-known of these trees. When insects begin biting (叮) a willow, the tree sends out a special smell at once. This smell tells the other willows that harmful insects are coming near. All of them quickly make a chemical (化学物质) in their leaves. This chemical may kill the insects. The insects do not like it and will fly away soon. In this way, the willows protect themselves from the insects.
The next time when you take a walk in the woods, maybe the trees are talking to each other quietly. How magical nature is!
14.What can we know from Paragraph 1
A.Few people like using their body languages to talk with each other.
B.Some trees can say words just as people do.
C.When some bad things happen, we don’t want to tell others.
D.Some trees can talk with each other in other ways.
15.What does a willow use to talk
A.Its smell. B.Its leaves. C.Its branches. D.Its fruit.
16.Why do insects fly away when they “feel” willows’ talk Because ________.
A.it makes them stop eating B.it makes them sleepy
C.it may make them die D.it makes them feel noisy
17.Where can we read this passage
A.In a storybook. B.In a science book. C.In a travel guide. D.In a sports magazine.
(22-23七年级下·江苏扬州·期中)It is a beautiful evening. Everything is quiet. Suddenly I see an old cave. Perhaps this is the stranger’s hiding place. The place is empty. But there is a loaf of bread and the remains of a fire inside the cave. This must be his place! So I decide to hide in the cave and wait. After a while I hear footsteps.
“It is a lovely evening, my dear Watson,” says a voice I know well. “How are you ”
The tall thin stranger is at the entrance — it is Sherlock Holmes!
“Holmes! I’m so happy to see you,” I say as get up. “What are you doing here Why are you not in London ” “I’m trying to find out what is happening,” replies Holmes. “And I’ve got some interesting information. Miss Stapleton is not Mr Stapleton’s sister, but his wife.”
“Good heavens, Holmes! Are you sure of this ”
“In your report you say that Stapleton was a teacher. After a little investigation, I discover the teacher is clearly our Mr Stapleton.”
“Look, Watson, you must go back to Baskerville Hall and stay with Sir Henry.”
Suddenly we hear a terrible scream. “Oh, my goodness!” I gasp. “What is it ”
“The hound!” cries Holmes. “Come, Watson! Come!” We run quickly over the moor.
“We are too late, Watson.”
A man is lying on the ground. As we come near, we see the dead body of Sir Henry Baskerville! He is wearing his brown tweed suit.
“Oh, no!” says Holmes,
“It is not Sir Henry — why, it is the escaped prisoner, Selden!”
Then, suddenly, it is all clear to me. I remember that Sir Henry gave his old suit to Barrymore, and Barrymore probably gave it to Selden.
“Then Selden is dead because of this suit,” says Holmes. “Think, Watson! Someone gives the hound some of Sir Henry’s clothes.”
Suddenly we see someone walking towards us. It is Stapleton.
Then he sees the dead body and adds: “Oh no! What’s this Is our dear friend Sir Henry dead ”
—Taken from The Hound of the Baskervilles
18.The underlined word “remain” in Paragraph 1 probably means “________”.
A.指纹 B.路标 C.线索 D.残余物
19.Why does the hound kill Selden
A.Because Selden wears Sir Henry’s old suit. B.Because Selden attacks(攻击) the hound at first.
C.Because Selden is the escaped prisoner. D.Because Selden looks like Sir Henry.
20.Which of the following is NOT TRUE according to the passage
A.Holmes finds out what Stapleton’s job is.
B.The tall thin stranger at the entrance to the cave is Selden.
C.Miss Stapleton is not Mr Stapleton’s sister, but his wife.
D.Watson hides in the cave to find out who the stranger is.
21.Why does Stapleton appear(出现) at night alone right after Selden is dead
A.Because he wants to know who kills Selden. B.Because he is really worried about Sir Henry.
C.Because he wants to find out if Sir Henry is dead. D.Because he wants to check Selden is all right
(22-23七年级下·江苏扬州·期中)
Sydney TowerAddress: 100 Market St, Sydney Phone: 02 9333 9222 Fax: 02 9333 9203 Open time: 9:00 a.m. to 10:30 p.m. (Saturday to 11:30 p.m.) Ticket: adults: $ 60 children: $ 30 Website: www..au How to get there: train to Town Hall Station and a short walk along Market Street How to book tickets: by phone/fax, or through the web Attraction: Sydney’s best views are just the beginning! Sydney Tower takes you to the highest point above Sydney for exciting 360° views of our beautiful city.
22.Sydney Tower is ________ in Sydney, Australia.
A.the busiest street B.the biggest station C.the most beautiful park D.the highest point
23.If you want to book a ticket to Sydney Tower, you can’t ________.
A.email sydneytower@ B.fax 02 9333 9203
C.search www..au D.phone 02 9333 9222
24.This Saturday, John will visit Sydney Tower. He had to get down from the tower ________.
A.after 11:30 p.m. B.before 11:30 p.m. C.at 10:30 p.m. D.by 10:30 p.m.
(22-23七年级下·江苏苏州·期中)Malls, games, music, news, chat rooms and shopping! The Internet is part of the way we live today. It’s easy to get onto the Internet. The only thing we need to do is use a modem (调制解调器) which is used for connecting (连接) a computer to a telephone line. The Internet is changing and growing all the time. More and more people have computers and use the Internet. Using the Internet means surfing the World Wide Web (That’s the “www” you always hear about). The Web has large numbers of websites. They are the places where you go to get information and do things.
Where do these websites come from They are made by web designers (设计者). What happens when you click on a word or a picture You are sent to another page. It’s all because of the web designer. Web designers do a lot of work by using a computer programming language (编程语言).
Is Web design all about computer programming No. It’s about making something new. Web designers must imagine (想象) a lot when they are making a website. It must look good and be fun to use. A big part of Web design is art. They choose the best pictures and colours to make the website look good. They also write the things that you see on the website. An important part of their job is to share ideas with the website manager about how to design the website well.
25.More and more people are using the Internet because it’s ________.
A.changing and growing B.beautiful and funny
C.colourful and hopeful D.easy and useful
26.Which of the following is NOT true
A.“www” means “World Wide Web”.
B.We can do things like shopping on the Internet.
C.The Internet has changed people’s lives.
D.There’re only a few websites on the Web.
27.The Web designers do a lot of work except ________.
A.making the websites new and beautiful B.writing things on the Internet
C.doing the computer programming D.following the manager’s ideas
28.This passage is mainly about ________.
A.computer programming language B.the web designers’ work
C.the website manager’s work D.the way to get onto the Internet
(22-23七年级下·江苏苏州·期中)Life comes in a bag. This bag includes happiness and sadness, failure (失败) and success (成功), hope and despair. Life is a learning process. Experiences (经历) in life teach us new lessons and make us better people. With each passing day we learn to deal with kinds of problems. Love is important in our life. Love makes you feel wanted. Without love, a person could become cruel. In the early stage of our life, our parents are the ones who show us with love and care. They teach us about what is right and wrong, good and bad. But we always tend to take this for granted (认为理所应当). It is only after marriage (结婚) and having kids that a person learns to listen to others’ feelings.
Happiness got by bringing a smile on others’ face gives a certain level of fulfillment (成就). Peace (平静) of mind (头脑) makes you feel happy. No mind is happy without peace. We realize the true worth of happiness when we are sad. Sadness comes from the death (死亡) of a loved one or the failure. But all of these things will pass away.
Failure is the way to success, and it helps us to touch the sky, teaches us to survive and shows us a specific way. Success brings in money, fame, pride and self-respect.
Hope is what keeps life going. Parents always hope their children will do well. Hope makes us dream. Hope builds in patience (耐心). Life teaches us not to despair even in the darkest hour, because after every night there is a day.
Life teaches us not to regret (后悔) over yesterday, for it has passed and we cannot change it any more. Tomorrow is unknown, for it could bring anything. So what we can choose (选择) is to work hard today, so that we will enjoy a better tomorrow.
29.In the passage, the writer compares (对比) life to ________.
A.a bag B.happiness and sadness
C.failure and success D.hope and despair
30.What does the underlined word “despair” mean (意思是) in Chinese
A.颓废 B.遗憾 C.悲伤 D.绝望
31.What’s the general meaning of the last sentence of the whole passage
A.What you only can choose is to work hard every day.
B.If you work hard today, you will have a better life in the future.
C.When choosing between “today” and “tomorrow”, you’d better enjoy tomorrow.
D.Enjoying a better tomorrow is your only choice (选择).
(22-23七年级下·江苏苏州·期中)A young woman was walking through a supermarket to pick up a few things when she noticed an old man following her around. Thinking nothing of it, she ignored (忽视) him and went on shopping. After she got what she wanted, she went to the checkout line, but the old man stopped in front of her.
“Pardon me!” he said, “I’m sorry if my staring (盯) at you has made you feel uncomfortable. It’s just because you look like my grandaughter, who just died (死) recently (最近). And I miss her very much.”
“I’m very sorry,” said the young woman. “Is there anything I can do for you ”
“Yes,” the old man said. “As I’m leaving, can you say ‘Goodbye, Grandpa’ to me It would make me feel so much better.”
“Sure,” answered the young woman.
As the old man was leaving, she called out, “Bye, Grandpa!”
When she stepped up to the checkout counter (收银台), she saw that her total was $178.50. “How can that be ” she asked. “I only bought a few things!”
“Your grandpa said you would pay for him,” said the clerk.
32.Why did the old man follow the woman and let her say “Goodbye, Grandpa”
A.He wanted to steal (偷) her money. B.She looked like his dead granddaughter.
C.He wanted to stare at her. D.He wanted her to pay for him.
33.Which of the following is the best title for the story
A.A Kind-hearted Young Woman. B.The Total Was $178.50.
C.Goodbye, Grandpa. D.An Old Man and His Granddaughter.
(22-23七年级下·江苏扬州·期中)The Fisherman climbs down the mountain. “ Don’t send me away. Please, don’t send me away!” The Fisherman’s soul calls to him.
“You are not important to me,” says the Fisherman. “ Go away. Go where you want. My love is calling me.”
The Fisherman arrives at the seashore. He stands with his back to the moon. He looks at the sea.White arms are calling him. His shadow (影子) lies before him. His shadow is the body of his soul.
“Send me away with your heart.” the Soul speaks again.
“How can I love my Mermaid with no heart ” answers the Fisherman.
“Be kind,” says the soul. “Give me your heart.”
My heart is for my Mermaid. Go!
“Can’t I also love ” The soul tries again.
“Go! You are not important to me,” cries the Fisherman. He takes the little knife and he cuts his shadow away from his feet.
The shadow rises and stands before him. The shadow is the same size as the Fisherman.
“Go!” says the Fisherman. “I don’t want to see you again.”
“No.” answers the Soul. ▲ .
“How ” asks the Fisherman. “You cannot follow me under the sea ”
“Every year I can come back to this place,” says the Soul, “I can call you and you can come.”
“OK,” says the Fisherman. “I can come.” The Fisherman jumps into the water.
——Taken from The Fisherman and His Soul
34.When does the story happen
A.In the afternoon B.In the evening C.Before breakfast D.At lunchtime
35.How does the fisherman send his soul away
A.He puts it away carefully B.He breaks it into pieces
C.He cuts it away from his body D.He gives it to the Witch
36.Which sentence can we put in “ ▲ ”
A.I plan to give you some help B.I hope to be your friend
C.I want to meet you again D.I can wait for you here
37.From the passage, we can’t infer(推断) ________.
A.The Fisherman’s heart is important to the Soul.
B.The Soul is as big as the Fisherman.
C.The Fisherman wants to send his soul away.
D.The Soul can still see the Fisherman again.
(22-23七年级下·江苏苏州·期中)All mammals (哺乳动物) sleep. Some stand up when they are sleeping and others lie down. All people need to sleep too. No one really knows why we sleep, but we know it is important for us to get enough sleep.
When we sleep, our bodies and brains (大脑) are very busy. Our bodies are busy building new cells (细胞). We need them to grow. Without sleep, children do not grow and may get sick more often. During sleep, our brains are busy putting our ideas in order (顺序) and then storing them in our memories (记忆). Without sleep, it is hard to remember things.
Sleep is important. When people do not get enough sleep, they do things more slowly, get sad easily and make mistakes.
We all need sleep, but how much sleep we need changes as we grow up. A newborn baby sleeps from sixteen to twenty hours a day, but as people get older, they need less sleep. The ten-year-old children sleep ten hours a day. Most adults (成人) spend about eight hours a day sleeping. Some older people only spend about six hours a day sleeping.
We may not know why we sleep, but we know we look better and feel better after a good night’s sleep because our bodies and our brains are ready for a new day.
38.When we sleep, ________.
A.nothing happens B.we get sad easily
C.we feel tired D.our bodies build new cells
39.The word “storing” in Paragraph 2 probably means “________”.
A.changing B.turning C.keeping D.sharing
40.Paragraph 4 mainly tells us ________.
A.how much sleep people need B.why people all need sleep
C.why sleep time changes with age D.how people can get enough sleep
(22-23七年级下·江苏南通·期中)Face masks on adults and children over 2 years old can help slow the spread(传播)of coronavirus. Here are some tips to help children wear masks when you go out:
Help children get used to(习惯)masks. As much as you can, give children time to practice wearing their masks before they may need to wear one outside your home. Teach them how to put them on and take them off.
Make masks together. If you make face masks at home, let older children help you. Some masks are easy to make, often with materials like T-shirts, bandannas, etc.
Help make it fun.With younger children, try to play games with them. Children can dress up as a doctor or nurse when wearing their masks. They may want to “take care” of a toy ordol.
Get a few masks ready when children play. This lets them think about how to use them. It also helps make masks a more common part of their everyday life. You can ask your child to put a mask on a doll, and then ask him/her questions about why the doll is wearing the mask. If your child’s reply shows worry, you can speak in a clear way to make them not worried.
41.This article wants to give tips for ________.
A.children B.parents C.students D.teachers
42.What can older children use to make face masks at home
A.bandannas B.leather C.silk D.wool
43.How can we make it fun with younger children
A.We can let them help us when making masks at home.
B.We can speak in a clear way to make them not worried.
C.Children can practise wearing their masks outside their home.
D.Children can dress up as a doctor or nurse and look after a toy or doll.
(22-23七年级下·江苏南通·期中)Let’s Explore(探究) The Nature!
Are you interested in animals and nature Want to enjoy your summer holiday and learn something interesting and useful
Here comes your chance(机会)! Youth Explorer will prepare a three-day summer program! You can take part in many activities and meet with animals—pandas, tigers and so on! More information about the program is as follows:
Age: Students aged 8~14
Groups: There are 2 programs for you to choose from. Each program needs at most 15 students.
Program ADates: 18—20 July, 2022 Days: Monday to Wednesday Time: 10:00 a. m.—4:00 p. m. Program BDates: 9—11August, 2022 Days: Tuesday to Thursday Time: 10:00 a. m.—4:00 p. m.
Program cost: $230 for members; $250 for non-members
What to do: Simply come to our centre(135 Fifth Street)to get an application form(申请表)
Send your form on or before 15th July, 2022 (Friday)
Notes: 1. No free lunches because of personal food differences. You may either bring a lunch-box or pay for lunch at our restaurants.
2. Both programs will start a day later if there is a warming(警报)of rainstorms.
Come and join us now! Don’t miss this chance!
44.________ can join the three-day summer program.
A.Children aged 15 B.Children aged 14 C.Parents D.Teachers
45.If there is a rainstorm on 18th July, Program A will start on ________.
A.Sunday B.Monday C.Tuesday D.Wednesday
46.Two members and one non-member should pay ________ for the program.
A.$690 B.$710 C.$730 D.$750
47.Free lunches aren’t provided(提供) because ________.
A.the lunches cost too much B.people have different tastes
C.there are too many restaurants D.they may bring lunch-boxes
48.What can we know from the passage
A.Youth Explorer is the name of the program.
B.More than 15 students are in each program.
C.A student needs to spend at least $230 on the program.
D.We can see some college students in each program.
(21-22七年级下·江苏扬州·期中)Tom arrived at the bus station quite early for Paris bus. The bus for Pairs would not leave before five to twelve. He saw a lot of people waiting in the station. Some were standing in line (排队), others were walking around. There was a group of school girls. Their teacher was trying to keep them in line. Tom looked around but there was no place for him to sit.
He walked into the station cafe (咖啡馆), he looked up at the clock there. It was only twenty to twelve. He found a seat and sat down before a large mirror (镜子) on the wall. Just then, Mike, one of Tom’s workmates came in and sat with Tom.
“What time is your bus ” asked Mike. “There’s enough time.” answered Tom.
“Well, I’ll get you some more tea then,” said Mike.
They talked while drinking. Then Tom looked at the clock again. “Oh! It’s going backward (倒行)!” he cried. “A few minutes ago it was twenty to twelve and now it’s half past eleven.”
“You are looking at the clock in the mirror.” said Mike. Tom was so sad. The next bus was not to leave for another hour. Then, Tom never liked mirrors.
49.Why did Tom go into the station cafe
A.It was quite early and he could find a seat. B.Mike asked him to have a cup of tea.
C.He didn’t like to stay with the school girls. D.He wanted to have a drink with his workmate there.
50.What time was it in fact when Tom looked at the clock in the mirror
A.Half past twelve. B.Twenty to twelve. C.Half past eleven. D.Half past one.
51.Why was Tom sad
A.There was something wrong with the clock. B.Tom couldn’t have coffee with Mike.
C.Tom couldn’t arrive in Paris on time. D.The train arrived late that day.
52.Which is the best title for the passage
A.The Mirror of the Station B.Not a Careful Man
C.Missing a Bus D.The Clock in the Mirror
(21-22七年级下·江苏扬州·期中)
Music ClubMusic lessons (guitar, violin, piano and drums) Time: 8:30 am—9:30 am every Sunday Price: Only $20 each Address: 25 Jiefang Road Tel: 420-258-1200 National ParkRiding horses Boating Time:11:00 am—7:00 pm every day Price: person (ages over 7) $25. children (ages 3—7) $10 Address: 95 the Fifth Avenue Tel: 208-683-3400
Art Museum200 famous pictures More than 300 works Opening hours: 8:00 am—6:00 pm on weekdays Price: adults $10. Children $5.50 Address: 120 Xinjin Street, Thermopolis Town Tel: 307-864-2997
53.When can we visit Art Museum
A.11:00 am—7:00 pm every day. B.8:00 am—6:00 pm on weekdays.
C.8:00 am—9:30 am every Sunday. D.8:00 am—6:00 pm on weekends.
54.Where can we go if we want to learn music
A.25 Jiefang Road. B.95 the Fifth Avenue.
C.120 Xinjin Street D.Thermopolis Town.
55.If you and your parents visit National Park, how much should you pay
A.$10. B.$25. C.$50. D.$75.
(21-22七年级下·江苏扬州·期中)Modern life is impossible without travelling. The fastest way of travelling is by plane. With a modern plane, it takes one day to travel places which took a month or more to get to a hundred years ago.
Travelling by train is slower than by plane, but it has its advantages(优点). You can see the country you are travelling through. Modern trains have comfortable seats and dining-cars. They make even the longest journey enjoyable.
Some people prefer(更喜欢)to travel by sea when possible. There are large ships and river boats. You can visit many other countries and different parts of your country on them. Ships are not as fast as trains or planes, but travelling by sea is a very pleasant way to spend a holiday.
Many people like to travel by car. You can make your own timetable. You can travel three or four hundred miles or only fifty or one hundred miles a day, just as you like. You can stop wherever you wish—where there is something interesting to see, at a good restaurant where you can enjoy a good meal, or at a hotel where you can spend the night. That is why travelling by car is a popular pleasure trip, while people usually take a train or a plane when they are travelling on business(做生意).
56.From the passage, we know the fastest way of travelling is ________.
A.by train B.by sea C.by plane D.by car
57.The underlined word “They” in the second paragraph refers to(指的是) ________.
A.modern trains in the country B.comfortable seats and dining-cars
C.the travelers on the modern trains D.the slower ways of travelling
58.When people travel on business, they usually take ________.
A.a plane or a car B.a car or a boat C.a boat or a train D.a train or a plane
59.How many ways of travelling are mentioned(被提到的)in the passage
A.Two. B.Three. C.Four. D.Six
(21-22七年级下·江苏无锡·期中)
60.We can read the picture above in ________.
A.a story book B.a newspaper C.a travel book D.a postcard
61.If Jim’s son wants to learn to cook cookies and Easter eggs, he should pay ________.
A.¥188 B.¥248 C.¥350 D.¥436
62.What can you learn from the passage
A.Children can learn to make strawberry cakes in March.
B.Children should buy some juice when learning cooking.
C.Children should write a letter to the school to join the class.
D.Children can learn to cook both Chinese and Western food.
(21-22七年级下·江苏盐城·期中)(I am Gulliver)
On 20th June 1702 I set off(出发) for Surat, on a ship called the Adventure(冒险). And indeed “adventure” was an appropriate name for that ship, and for everything that happened on that trip.
The first part of our trip went well. But later there were some terrible storms(糟糕的暴风雨). The winds were so strong that they sent our ship off course(航线). We had no idea where we were.
At last, when the storms stopped, we saw an island(岛). We had no more drinking water so the captain sent me to find some freshwater on the island. I set off with some other men in a small boat. And when we got there, I travelled around the island by myself while the men looked for water.
That was a big mistake(错误). When I went back there were no men and no boat! Then I saw them rowing back to our ship with a giant(巨人) following them in the sea! They were very afraid.
I ran as fast as I could. I then climbed a big hill and when I looked around I saw fields. Then I saw other giants working in the fields.
“On my last trip I was a giant on an island of tiny(小的) people and now I am a tiny person on an island of giant!” It was not a nice feeling. I was so sad and hid behind a big tree. I had to think of a plan but at that time one of the giants saw me.
63.What does the underlined word “appropriate” mean in Paragraph 1
A.错误的 B.合适的 C.可怕的 D.不妥的
64.After they saw an island, the captain asked Gulliver to ______.
A.travel around the island B.make a new ship
C.find some drinking water D.look for a giant
65.Who does the underlined word “them” refer to in the passage
A.some other men B.the giants C.the captain D.tiny people
66.Which is the right order of what happened in the story
①A giant followed our ship in the sea.
②The captain sent me to find some drinking water on the island.
③We met storms and didn’t know where we were.
④I climbed a big hill and saw other giants working in the fields.
A.③①②④ B.③②①④ C.②①④③ D.④①③②
67.What can we learn about Gulliver from the passage
A.This was the first trip in his life. B.He was a giant on this new island.
C.He met storms on this trip. D.All giants liked him.
(21-22七年级下·江苏盐城·期中)If you go to another country, what kinds of things would you buy Would you buy some beautiful clothes in France, or a watch in Switzerland No matter what you may buy, you may think those products (产品) were made in those countries. But you could be wrong. Kang Jian is a 17-year-old student from Shanghai. Last year he went to visit his aunt and uncle in San Francisco. He found it interesting that so many products in the local shops were made in China. “I wanted to buy a toy car for my cousin, but even though most of the toys had American brands (商标), they were made in China.”
Toys are not only things made in China. “I wanted to buy a pair of basketball shoes.” he says. “But I had to visit five or six shops to find a pair made in America!” He knew that Americans also can’t avoid (避免) buying products made in China. “In fact,” he says, “there are so many things made in China—footballs, handbags, pet food, mobile phones and etc. Even American flags (旗帜) are made in China!” Kang Jian thinks it’s great that China is so good at making these things.
68.Which country did Kang Jian visit to see his aunt and uncle
A.China. B.France. C.Switzerland. D.America.
69.Why did Kang Jian have to visit many shops before buying a pair basketball shoes
A.To buy a toy car for his cousin. B.To find the cheapest shoes.
C.To buy an American pair. D.To practise speaking English.
70.How may Kang Jian feel after shopping
A.Tired. B.Proud (骄傲的). C.Sad. D.Glad.
71.Which of the following is TRUE
A.Kang Jian visited his aunt and uncle in France last year.
B.All products were made in their own countries.
C.Americans can’t avoid buying products made in China.
D.Chinese flags are made in the USA.
(21-22七年级下·江苏盐城·期中)The Lantern Festival is a traditional Chinese festival. When thousands of lanterns light up the city at night, the Chinese Lantern Festival has arrived. It is celebrated on the fifteenth day of the Chinese New Year.
Some days before the Lantern Festival, people usually begin to make lanterns. Some of the lantern are small, and others are really big. Some look like beautiful flowers and lively animals.
The lanterns are made of different things. There are plastic lanterns, silk lanterns, and paper lanterns. While making lanterns, people write riddles(谜语) on lanterns. On the Lantern Festival, people go outside to have a look at the lanterns and guess the riddles on the lanterns. People together with the family walk happily on the streets, looking at many kinds of amazing lanterns. While some people are enjoying the colourful lanterns, others are watching traditional Chinese lion dance shows.
People prepare tasty sweet dumplings in the morning for their family and friends to enjoy in the evening. The sweet smell makes everyone hungry. Everything is very interesting and everyone is very happy.
72.When do people begin to make lanterns
A.Some days after the Lantern Festival. B.Some days before the Lantern Festival.
C.During the Lantern Festival. D.During the Chinese New Year.
73.From the passage, how many kinds of the lanterns are there
A.3 B.4 C.5 D.6
74.Which may be the best title(标题) of the passage
A.The Chinese New Year B.The riddles of the Lantern Festival
C.Different Chinese Festivals D.The Lantern Festival
参考答案:
1.B 2.B 3.D 4.C
【分析】本文是一篇说明文。当我们开心时,我们会跟别人分享,但是当我们难过、害怕、生气时,应该怎么做呢?本文给我们提供了方法。
1.细节理解题。根据第一段第一句“When we are happy, we often share our feelings with others. ”可知,我们开心时,会跟别人分享我们的喜悦。故选B。
2.推理判断题。题目所给句子“The fire will Just get bigger.”火会变得更大,而文章只有第二段最后一句“It’s like trying to put out a fire by covering it with paper”讲到就像用纸来扑灭火一样,前后照应。故选B。
3.细节理解题。根据文章最后一段“When meeting trouble or sad things, you can also talk to your parents, your teachers or your good friends. ”遇到问题可以跟父母、老师或者朋友倾述,只有邻居没有提到。故选D。
4.细节理解题。根据“I would like to let these ideas go and try to think about something positive and meaningful.”感到消极时,可以想一想积极的有意义的事情,只有C是符合的。故选C。
5.C 6.B 7.B 8.A 9.B
【分析】本文主要介绍了美国房车的由来,这种汽车主要就是为了容纳更多的人,方便大家庭一起出行才出现的。
5.细节理解题。根据“When the family is large, one of the cars will be sold and they will buy a camper”可知,一个有两个以上孩子的家庭通常有一辆房车。故选C。
6.细节理解题。根据“Americans call campers motorhomes”可知,美国人称野营车为房车。故选B。
7.词义猜测题。根据“A small car can hold four persons and a large car can hold six persons but it is very crowded”可知车里面有很多人会拥挤。故选B。
8.细节理解题。根据“A motorhome is always used for holidays.”可知,美国人常常开着房车去旅行,故选A。
9.细节理解题。根据“All the members of a big family can enjoy a happier life when they are travelling together. That is why motorhomes have become very popular”可知,房车可以使一个大家庭的所有成员在一起旅行时都能过上更幸福的生活。故选B。
10.D 11.C 12.C 13.A
【分析】本文主要讲述了中国人习惯喝热水,而西方人却习惯喝冷水,甚至是加冰的水。
10.细节理解题。根据“However, most Chinese people think the Americans’ habit of drinking ice water is also strange and even unhealthy.”可知,大多数中国人认为美国人喝冰水的习惯很奇怪,甚至不健康,故选D。
11.细节理解题。根据“Chinese doctors advise (建议) more people to take on the habit of drinking hot water especially for women.”可知,女人被中国医生特别建议要喝热水。故选C。
12.词句猜测题。根据后文“Westerners wonder why Chinese people drink hot water as Chinese are wondering why Westerners drink cold water.”可知,西方人不理解为什么要喝热水,所以对于男人要热水的要求感到奇怪。故选C。
13.最佳标题题。根据“Westerners wonder why Chinese people drink hot water as Chinese are wondering why Westerners drink cold water.”及全文可知,本文主要介绍了中西方不同的饮水习惯:中国人习惯喝热水,而西方人却习惯于喝冷水,甚至是加冰的水。故选A。
14.D 15.A 16.C 17.B
【分析】本文介绍了树木独特的交流方式。
14.细节理解题。根据第一段“But do you know that some trees can also talk about news with each other Of course, no trees move lip and say words just as people do. It may sound strange, but some trees really try to talk with each other in other ways.”可知,虽然树不会像人一样动嘴唇说话,但有些树真的试图以其他方式相互交谈。故选D。
15.细节理解题。根据第二段“When insects begin biting a willow, the tree sends out a special smell at once. This smell tells the other willows that harmful insects are coming near. ”可知,当昆虫开始叮咬一棵柳树,柳树会立刻散发出一种特殊的气味,这种气味告诉其他的柳树有害的昆虫正在靠近,由此可推知柳树会使用一种气味进行交流。故选A。
16.细节理解题。根据第二段“This chemical may kill the insects. The insects do not like it and will fly away soon.”可知,柳树产生的化学物质对昆虫有害,所以昆虫很快会飞走。故选C。
17.推理判断题。本文介绍了树木独特的交流方式,属于科普知识,所以会在科学书上出现。故选B。
18.D 19.A 20.B 21.C
【分析】本文是一篇记叙文。本文主要讲述了福尔摩斯和华生共同探案的过程。
18.词义猜测题。根据“ there is a loaf of bread”可推测,山洞里有一块面包和烧完火的残烬。故选D。
19.细节理解题。根据“Then Selden is dead because of this suit”可知,塞尔登因为穿上亨利先生的旧西装而被误杀。故选A。
20.细节理解题。根据“The tall thin stranger is at the entrance — it is Sherlock Holmes!”可知,在洞口的瘦高的陌生人是夏洛克·福尔摩斯。故选B。
21.细节理解题。根据“Then he sees the dead body and adds: ‘Oh no! What’s this Is our dear friend Sir Henry dead ’”可知,因为他想知道亨利爵士是否已经死了。故选C。
22.D 23.A 24.B
【分析】本文主要介绍了悉尼的观光塔的观赏信息,包括门票和预订方式。
22.细节理解题。根据文章最后“Sydney’s best views are just the beginning! Sydney Tower takes you to the highest point above Sydney for exciting 360° views of our beautiful city.”可知这座塔可以带领你去悉尼最高点,360°观赏整个城市,因此这是最高的地方。故选D。
23.细节理解题。根据“How to book tickets: by phone/fax or through the Web”可知通过电话、传真或者在网上订票。故选A。
24.细节理解题。根据“Open time: 9:00 a.m. to 10:30 p.m. (Saturdays to 11:30 p.m.) ”可知要在晚上11:30前下去。故选B。
25.D 26.D 27.D 28.B
【分析】本文主要介绍了网页设计师和他们的工作。
25.细节理解题。根据第一段的“The Internet is part of the way we live today. It’s easy to get onto the Internet.”可知互联网是我们今天生活方式的一部分。上网很容易。由此可知网络很有用,上网很容易,所以越来越多人使用网络。故选D。
26.细节理解题。根据第一段的“The Web has large numbers of websites.”可知网络有大量的网站,因此选项D错误。故选D。
27.细节理解题。根据最后一段的“An important part of their job is to share ideas with the website manager about how to design the website well.”可知他们工作的一个重要部分是与网站管理员分享有关如何设计好网站的想法,因此并非是选项D“遵循经理的想法”。故选D。
28.主旨大意题。通读全文可知,主要介绍了网络设计师及其工作。故选B。
29.A 30.D 31.B
【分析】本文将生活比喻成一个包裹,这个包裹里有幸福,悲伤,也有希望和绝望。我们要学会应对生活中出现的任何事情,以一颗平常心对待生活中黑暗的一面,并且告诉我们要把握现在。
29.细节理解题。根据“Life comes in a bag. This bag includes happiness and sadness, failure (失败) and success (成功), hope and despair.”可知,把生活比作为包裹。故选A。
30.词义猜测题。根据“This bag includes happiness and sadness, failure (失败) and success (成功), hope and despair.”可知,happiness和sadness是一对反义词;failure失败和success成功是一对反义词;hope与despair也应是一对反义词,hope意为“希望”,所以despair应是“绝望”。故选D。
31.词句猜测题。根据“So what we can choose (选择) is to work hard today, so that we will enjoy a better tomorrow.”可知,只有今天努力工作,才能享受更加美好的明天,选项B“如果你今天努力了,未来你将会有更好的生活”与之意思相近,故选B。
32.D 33.C
【分析】本文主要讲述了一位年轻的女士去购物时被一位老人欺骗为他买单的故事。
32.推理判断题。根据“Your grandpa said you would pay for him,”可知,这位老人是想让女士为他付钱。故选D。
33.最佳标题题。通读全文可知,本文主要讲述了一位年轻的女士去购物时遇到一位老人,老人说她像他最近过世的孙女,希望在他离开超市时,女士能叫一声“再见,爷爷”,从而使得收银员误以为女士是他的孙女,并让她为他买单。因此C选项为最佳标题。故选C。
34.B 35.C 36.C 37.C
【分析】本文节选自王尔德的童话《渔夫和他的灵魂》。讲述了渔夫送走自己的灵魂的故事。渔夫的影子是他的灵魂,渔夫拿起小刀,把影子从脚上划开,跳入水中和小美人鱼在一起。
34.细节理解题。根据第三段中“He stands with his back to the moon.”可知,这个故事发生在晚上。故选B。
35.细节理解题。根据第三段中“His shadow is the body of his soul.”和第九段中 “He takes the little knife and he cuts his shadow away from his feet.”可知,渔夫把影子用小刀从脚上划开,从身上割下来了,影子就是灵魂的身体,由此可知选项C“他把它(灵魂)从身上割下来”正确,故选C。
36.细节理解题。根据上文“‘Go!’ says the Fisherman. ‘I don’t want to see you again.’‘No.’ answers the Soul.”可知,灵魂会说“不,我想再次见到你。”,故选C。
37.细节理解题。根据第一段中“‘Don’t send me away. Please, don’t send me away!’ The Fisherman’s soul calls to him.”我们能够推断出“渔夫想把他的灵魂送别”,不是无法推断渔夫想把他的灵魂送走。故选C。
38.D 39.C 40.A
【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了睡眠对人类的重要性,以及睡眠不足可能导致的后果和人们在不同的年龄段需要多少时间的睡眠等。
38.细节理解题。根据文中“When we sleep, our bodies and brains (大脑) are very busy. Our bodies are busy building new cells (细胞). ”可知,当我们睡觉时,我们的身体会产生新的细胞。故选D。
39.词句猜测题。根据“During sleep, our brains are busy putting our ideas in order ”和“Without sleep, it is hard to remember things.”可猜测出,睡觉期间,我们的大脑忙于整理我们的想法,应是将它们储存在我们的记忆中,故下划线单词“storing”在第二段中的意思可能是“储存”。故选C。
40.主旨大意题。通读第四段内容,尤其根据第四段首句“We all need sleep, but how much sleep we need changes as we grow up.”可知,第四段主要告诉我们人们需要多少时间的睡眠。故选A。
41.B 42.A 43.D
【分析】本文主要讲了如何帮助孩子戴口罩的建议。
41.推理判断题。根据“Here are some tips to help children wear masks when you go out:”可知文章是讲帮助孩子戴口罩的建议,故判断这是给父母的建议。故选B。
42.细节理解题。根据“If you make face masks at home, let older children help you. Some masks are easy to make, often with materials like T-shirts, bandannas, etc.”可知,可以用T恤或围巾。故选A。
43.细节理解题。根据“With younger children, try to play games with them. Children can dress up as a doctor or nurse when wearing their masks. ”可知,可以通过玩游戏,即戴口罩时扮演医生或护士。故选D。
44.B 45.C 46.B 47.B 48.C
【分析】本文主要介绍了探索大自然的活动广告。
44.细节理解题。根据“Age: Students aged 8~14”可知,8到14岁的孩子可以参加这个暑期计划。故选B。
45.推理判断题。根据“Both programs will start a day later if there is a warming(警报)of rainstorms.”可知,如果有暴雨警告,这两个项目将在一天后启动。再结合“Program A Dates: 18—20 July, 2022 Days: Monday to Wednesday”可知7月18日是周一,所以7月18日有暴雨,项目A将于周二开始。故选C。
46.推理判断题。根据“Program cost: $230 for members;$250 for non-members”可知,会员230美元,非会员250美元,所以两名会员和一名非会员一共要710美元。故选B。
47.细节理解题。根据“No free lunches because of personal food differences.”可知,不提供免费午餐是因为人们的口味不同。故选B。
48.细节理解题。根据“Program cost: $230 for members;$250 for non-members”可知学生在该项目上至少要花费230美元。故选C。
49.A 50.A 51.C 52.D
【分析】本文主要讲述了汤姆在等车时,因为没有地方坐,他去咖啡店坐了一会,在这期间他看镜子里的钟,最后耽搁了坐车。
49.细节理解题。根据“Tom arrived at the bus station quite early for Paris bus.”以及“Tom looked around but there was no place for him to sit.”可知,汤姆到车站太早了,并且车站没有座位,所以他走进了咖啡馆。故选A。
50.推理判断题。根据“A few minutes ago it was twenty to twelve and now, it’s half past eleven”以及“You’re looking at the clock in the mirror”可知,汤姆第二次在镜子中看的时间是11点半,根据常识可知,真正的时间是12点半。故选A。
51.推理判断题。根据“Tom was so sad. The next bus was not to leave for another hour”以及前文内容可知,汤姆看镜子里的钟导致看错了时间,错过了去巴黎的车,不能按时到达巴黎。故选C。
52.最佳标题题。通读全文可知,本文主要讲述了汤姆因为看镜子里的钟,结果错过了车,故文章主要围绕“镜子里的钟”展开,选项D应该是最佳标题。故选D。
53.B 54.A 55.D
【分析】本文主要向我们介绍了音乐俱乐部、国家公园、艺术博物馆,文章具体介绍了它们的开放时间、票价、地址及电话。
53.细节理解题。根据“Art Museum”中的信息“Opening hours: 8:00 a.m. — 6:00 p.m. on weekdays”可知,艺术博物馆的开放时间是工作日上午八点到下午六点,故选B。
54.细节理解题。根据“Music Club: Address: 25 Jiefang Road”可知,音乐俱乐部的地址是解放路25号,故选A。
55.细节理解题。根据“Price: person (ages over 7) $25. children (ages 3—7) $10”可知,成人票是25美元,3—7岁的儿童是10美元,所以你和父母一起去参观的话一共需要25×3=75,故选D。
56.C 57.B 58.D 59.C
【分析】本文是一篇说明文。本文介绍了乘坐四种交通工具出行的优缺点。
56.细节理解题。根据“The fastest way of travelling is by plane. ”可知,飞机是最快的出行方式。故选C。
57.推理判断题。根据“Modern trains have comfortable seats and dining-cars.”可知,they指代上文中“舒适的座位和餐车”。故选B。
58.细节理解题。根据“while people usually take a train or a plane when they are travelling on business(做生意).”可知,人们出门做生意选择火车或者飞机出行。故选D。
59.细节理解题。根据“The fastest way of travelling is by plane.”;“Travelling by train is slower than by plane”;“Some people prefer(更喜欢)to travel by sea when possible.”;“Many people like to travel by car. ”可知,文章介绍了四种交通方式。故选C。
60.B 61.C 62.D
【分析】本文是一则广告,介绍了2022年适合孩子们的烹饪班的时间、价格等信息。
60.推理判断题。根据图片可知,文章介绍了2022年适合孩子们的烹饪班的时间、价格等信息,所以文章可能在报纸上看到,故选B。
61.细节理解题。根据“Two kinds of classes ....... ¥350 ”可知,吉姆的儿子想学两种课程,需要支付350元,故选C。
62.细节理解题。根据文章中的“Chinese Dumplings”和“Easter eggs”可知,孩子们可以学习烹饪中餐和西餐。故选D。
63.B 64.C 65.A 66.B 67.C
【分析】本文主要讲述了格列佛一次海上冒险。
63.词句猜测题。根据“ And indeed ‘adventure’ was an appropriate name for that ship, and for everything that happened on that trip.”可知事实上,“冒险”是那艘船以及那次旅行中发生的一切的……名称。结合后文中的冒险经历,可知表示“合适的”。故选B。
64.细节理解题。根据“ We had no more drinking water so the captain sent me to find some freshwater on the island. ”可知我们没有更多的饮用水,所以船长派我去岛上找一些淡水。故选C。
65.词句猜测题。根据“ When I went back there were no men and no boat! Then I saw them rowing back to our ship with a giant(巨人) following them in the sea! ”可知当我回去时,没有人,也没有船!然后我看到他们划回我们的船,一个巨人在海里跟着他们!由此可知them指代和格列佛一起上岛的其他人。故选A。
66.细节理解题。根据“We had no idea where we were.”可知因为暴风雨我们迷路了,③是先发生的;接着根据第三段的“We had no more drinking water so the captain sent me to find some freshwater on the island. ”可知船长派我去岛上找些饮用水,接着是②;根据第三段的“…a giant(巨人) following them in the sea”可知巨人跟着他们到海里,这是上岛后发生的,接着是①;根据第五段的“I then climbed a big hill and when I looked around I saw fields. Then I saw other giants working in the fields.”可知然后我爬上了一座大山,当我环顾四周时,我看到了田野。然后我看到其他巨人在田里工作,因此④是最后。故选B。
67.细节理解题。根据“The first part of our trip went well. But later there were some terrible storms(糟糕的暴风雨). ”可知我们旅行的第一部分进展顺利。但后来出现了一些可怕的风暴,因此选项C“格列佛遇到了风暴”是对的。故选C。
68.D 69.C 70.B 71.C
【分析】本文是一篇记叙文。文章从作者的角度,讲述了中国制造的产品遍布世界。
68.细节理解题。根据“Last year he went to visit his aunt and uncle in San Francisco.”可知,旧金山属于美国。故选D。
69.细节理解题。根据“I wanted to buy a pair of basketball shoes.”和“But I had to visit five or six shops to find a pair made in America!”可知,作者拜访这么多店铺是为了买到一双美国制造的鞋子。故选C。
70.观点态度题。根据“Kang Jian thinks it’s great that China is so good at making these things.”并结合选项可知,proud“骄傲的”符合。故选B。
71.推理判断题。根据“He knew that Americans also can’t avoid (避免) buying products made in China”以及“there are so many things made in China”可知,即使在美国,也避免不了买到中国制造的产品。故选C。
72.B 73.A 74.D
【分析】本文主要讲述了中国传统节日元宵节的时间和习俗。
72.细节理解题。根据“Some days before the Lantern Festival, people usually begin to make lanterns”,可知人们通常在元宵节的前几天开始制作灯笼。故选B。
73.细节理解题。根据“There are plastic lanterns, silk lanterns, and paper lanterns”,可知文章中提到了三种灯笼。故选A。
74.最佳标题题。文章主要讲了元宵节的时间和习俗。故选D。
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
