山东省德州市宁津县时集中学2023-2024学年九年级下学期第一次月考英语试题
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读理解
In many places the weather changes during the year. These changes are called seasons. In the north and south there are four seasons in a year. At the North and South Pole, there are only two seasons. In tropical(热带)places near the Earths equator(赤道), there are two seasons a wet season and a dry season. Each season brings changes. They are important for plants and animals that live in different parts of the world.
Spring starts when the day and night are the same length. The weather gets warmer and sunnier. Trees and plants start to grow. Many animals have their babies in spring.
Summer begins on the longest day of the year. In the north this is on June 21 or 22. Summer is usually the warmest and sunniest time of the year. Fruit grows faster on trees and plants. Young animals grow bigger and stronger.
Autumn starts when the day and night are the same length again. During autumn, the leaves change color and fall down from the trees. Some animals collect food before winter comes.
Winter begins on the shortest day of the year. In the north this is on December 21 or 22.The weather is colder and in some places there is lots of snow. Plants and trees stop growing. Some animals, like bats and bears, find places to hide and sleep. This is called hibernation.
1.There are seasons on Greenland(格陵兰岛)at the North pole.
A.four
B.three
C.two
D.one
2.Many animals in spring.
A.have babies
B.change color
C.collect food
D.stop growing
3.Fruit grows faster on trees and plants in .
A.spring
B.summer
C.autumn
D.winter
4.The meaning of the underlined word "hibernation" is in Chinese.
A.迁徙
B.寒冷
C.储藏
D.冬眠
5. start when the day and night are the same length.
A.Spring and summer
B.Summer and autumn
C.Autumn and winter
D.Spring and autumn
Mr. Jenkins is forty-five years old. He began to teach math in a middle school at the age of 24. He always works hard and comes to his office early. He is strict with his students. Some of his students have become famous and successful, and they still remember him and often write to him. Of course Mr. Jenkins is proud of them.
This term he began to teach Grade One. Some of the new students were told about him, but others didn’t know him well. He told them how to be an honest person. He gave them several examples and said, “I hate telling a lie most.”
Before the first class was over, he told all his students to finish Exercise 8 in Unit 1. The next morning, as soon as he came into the classroom, he asked, “Who has finished Exercise 8 ” Some students put up their hands. Mr. Jenkins shook his head and said, “Open your textbook and see whether there’s Exercise 8 in Unit 1 or not.” Those students had a look at their books and their faces turned red at once.
6.How long has Mr. Jenkins taught in the middle school
A.For 45 years. B.For 40 years. C.For 24 years. D.For 21 years.
7.Why does Mr. Jenkins feel proud
A.All his students have become famous.
B.All his students often write to him.
C.Everyone thinks he is hard-working.
D.Some of his students are famous and often write to him.
8.What does the underlined word “lie” mean
A.笑话 B.谎话 C.作弊 D.躺下
9.Which of the following is NOT true
A.This term Mr. Jenkins began to teach Grade One.
B.All the new students knew him well.
C.Mr. Jenkins hates telling a lie most.
D.Not all the students put up their hands.
10.From the passage, we can learn that ________.
A.Mr. Jenkins is a Chinese teacher
B.all the students told a lie in class
C.there wasn’t Exercise 8 in Unit 1
D.Mr. Jenkins didn’t know who told a lie
Two years ago, my family moved to a new city and I had to study in a new school. As I had few friends there, I felt lonely. Then I met Tony. The first time I saw him, he was standing in the centre of a group of students, telling jokes.The children around laughed from time to time.Tony knew about my problem.He asked me to play basketball with his friends and helped me with my studies.We soon became good friends.
About a year ago,however,Tony's father was killed in an accident.As a result,his family had to move into a small house.Tony changed into a different person.He became silent and he even lost his interest in studies.Several times,I invited him to go out and play basketball with me,but he refused.I wanted to help him,but I didn't know what to do.
Then something strange happened in my class. Two classmates lost the money in their schoolbags.
Last Friday,just before the P.E.lesson,I went back to the classroom to get my running shoes I would use.The door was half open,and I went in.To my astonishment,I saw Tony was searching one of my classmates' schoolbags.I was shocked.
11.What kind of boy was Tony at the beginning of the story
A.He was a clever boy.
B.He was a poor boy.
C.He was a popular boy.
D.He was a shy boy.
12.Why did the writer become friends with Tony
A.Because Tony helped him do his homework.
B.Because Tony was kind to him.
C.Because Tony liked playing basketball.
D.Because Tony told jokes.
13.What caused the change of Tony
A.His father's accident.
B.His strange character.
C.His family moved into a small house.
D.The loss of his interest in playing with his friends.
14.How did the writer feel when he saw Tony's change
A.He felt angry.
B.He felt pleased.
C.He felt happy.
D.He felt worried.
15.The underlined word“astonishment”means ________.
A.sadness B.surprise
C.disappointment D.joy
As summer gives way to autumn, many of us find ourselves lacking (缺少) warmth and sunlight. And the shorter days make some people feel upset (沮丧的) and lazy. They are having the so-called autumn sadness. In worse cases, however, some may suffer from seasonal affective disorder, or SAD.
SAD is a type of depression (抑郁症). It mostly starts in the late autumn or early winter and goes away in the spring and summer. People who have SAD oversleep, overeat, and lose interest in activities they once liked. They also feel sad and even desperate (绝望的).
The reason for SAD is not clear. Johns Hopkins University said that the lack of natural light during the autumn and winter months may disrupt (打乱) the body clock and the making of hormones (荷尔蒙). This disruption can lead to depression.
People with SAD often need medical (医药的) help. Light therapy (光疗法) is a common and useful way to treat(治疗) it. Doctors advise patients (病人) to get as much sunlight as possible. Light therapy helps to balance hormones and get a patient’s life back on track.
Also, living a healthy life, like sleeping early, exercising often, and eating well, can help people deal with SAD.
According to the National Institute of Mental Health of the US, in most cases (情况), SAD begins in young adulthood (青年时期). So, while studying inside the classroom, don’t forget to get some sunshine outside the classroom when you can!
16.When are people most likely to get SAD in our country
A.In March. B.In June. C.In September. D.In November.
17.What do people usually do when they have SAD
A.They feel full and stay up late at night.
B.They eat more, sleep more and feel sad.
C.They eat less and do more exercise.
D.They sleep early and live a healthier life.
18.What is Paragraph 3 mainly about
A.The changes in the body in autumn and winter.
B.The body clock of people with SAD.
C.The hormones people need.
D.The possible reason for SAD.
19.What does the underlined part mean in the passage
A.make people feel younger B.make people’s lives more colorful
C.help people get more sunlight D.help people become healthy again
20.How can we help protect ourselves from SAD
A.Not exercising under too much sunlight. B.Having a healthy lifestyle.
C.Trying to stay indoors. D.Helping others deal with SAD.
In the city of Guiyang, China, lives a girl named Li Fang. When she was a teenager, she dreamed of going to the United States. 21 “I had a picture of the daddy sitting in the living room, the mommy doing some cooking and their kids playing games on the floor.”
Li Fang decided to go to college in California. When she arrived, however, it was not the dream world she had imagined. “People were struggling with problems and often seemed unhappy and too busy,” she said. “ 22 ”.
One of her most difficult classes was P. E. When the class played volleyball, the other students were good at it, but she wasn’t. One afternoon, the P.E. teacher had Li Fang hit the ball to her teammates so that they could knock it over the net. It was not a big deal for most people, but it made Li Fang scared. 23
A young man on her team seemed to understand what she was going through. He walked up to her and whispered (小声说), “Come on. You can do that.”
Li Fang said, “You will never understand how those words of encouragement made me feel.” Perhaps she thanked the young man; she can’t remember it.
Six years has passed, “I have never forgotten the words. 24 ” she said. “I am sure the young man had no idea how much his kindness meant to me. 25 From this experience, I have learned a lesson: Whenever you say something to a person — cruel or kind — you have no idea how long the words will stay with them.’’ She is back in China. But still she hears those four simple word: You can do that.
A.I felt very lonely.
B.Most of what she knew about American life was from textbooks.
C.Don’t worry. I can help you.
D.When things are not going well, I think of them.
E.She was afraid of failing and being laughed at by others.
F.He probably doesn’t even remember it.
二、选词填空
阅读下面的短文,根据短文内容,从下面所给11个词中选择10个意义相符的词,必要时进行词形变化,填入空白处,每空一词。
waste; meat; others; full; protection; farm; nature; electricity; as; activity; quick
For thousands of years, people farmed the land. They grew fruits and vegetables. They hunted and fished for 26 . They made cloth, dyes (染料) and paper from plants. They used stone and metal for weapons and tools.
People progressed to making machines powered by water and steam (蒸汽), and even later, by coal, oil, and petrol. Large cities were built. Factories 27 of machines created jobs in the cities for thousands of people. The Industrial Revolution (工业革命) changed the lives of many people because, for the first time, more people lived in cities than on 28 .
Companies built power plants (工厂) to make 29 to run the machines, factories and cities.
People did not realize these 30 were doing harm to the Earth. They didn’t realize how 31 oil, gas, coal and minerals were being used up. 32 cities grew bigger and spread across the land, plants and animals began to disappear. Their 33 homes were destroyed as people moved into new places.
Gradually, people began to see the need to protect the Earth and its natural resources (资源). They saw that plants and animals needed 34 , so they wouldn’t disappear forever. People joined hands together to tell 35 around the world to conserve (节约) our natural resources and care for the Earth. And so, Earth Day was born. Each year more and more people take part in Earth Day. What can you do to help
阅读下面的短文,根据短文内容,从下面所给11个词中选择10个意义相符的词,必要时进行词形变化,填入空白处,每空一词.
manage, worry, grow, learn, be, hurt, have, support, carry, do, let
I’m the only daughter of my of my parents. So they 36 about everything I do. For example,when I 37 to ride a bike, my parents never let me ride on my own. They were afraid I might fall off my bike and 38 myself. They were taking great trouble 39 the bike, with my mother even 40 a first-aid box. I’m not free to ride. I often ask angrily, “Why not 41 me ride alone ” In fact, I am not free 42 anything in my life. They manage every minute of my life.
Now, most families 43 one child. Parents want to do everything for their children. This does no good to them. Too much love from parents may prevent children from 44 independent. In my opinion, parents should let their children do what they should do alone. Only in this way, children 45 as a person faster and faster.
三、任务型阅读
阅读下面的短文,根据短文后的要求答题。
Smartest ways to count costs
Money makes the world go around, but the best things in life are free. A penny saved is a penny earned, but you get what you pay for. You probably have your own ideas about spending money. Now is a great time to learn how to spend money wisely.
When you are considering buying something you want, run through this checklist first.
· How much do you really want it
Seeing a $ 25 (172 yuan) gum ball (口香糖球) machine, Ben wanted it. But after thinking about it, he decided that it would be exciting only for a day or two. “Besides, it’s not possible for me to chew that much gum,” he said wisely.
· Do you still want it a week later
If the thing passes the “really-wanting-it” test, try to wait for some time to see how strong the desire (欲望) is. This strategy works for grown- ups, too!
· How will you pay for it
After the first two steps, Ben found he really wanted a toy pirate ship, but it cost $50. He had $22 in his pocket and got $1.50 a week to spend. His mother helped him work out. But how many weeks he would need to save to get the ship.
· Are there ways to earn the money
Ben agreed to wash the downstairs windows at a price of a dollar for each. So he got $10 for himself and sparkling (闪亮的) sunlight for the rest of the family.
. Can you get it cheaper
After deciding to buy it, it is necessary for you to look for less expensive ways to buy it: search for what you want on the Internet or in shops and flea markets (跳蚤市场). Sometimes you can find the same thing at a much lower price.
If these suggestions work well, they can save you a lot of money. You will be a really smarts hopper.
46.How much pocket money did Ben get each week
47.How much did Ben get from washing the downstairs windows
48.Translate the underlined sentence into Chinese.
49.Where can you search for what you what
50.What is the passage mainly about
四、书面表达
51.曾子曰:“吾日三省吾身:为人谋而不忠乎?与朋友交而不信乎?传不习乎?”习近平总书记在演讲中多次引用这句话,告诫青少年要勇于面对自己的缺点,在学习中求真务实。怎样成为更好的自己?请你根据以下内容提示,以“How to be a better teenager ”为题,用英语写一篇演讲稿,在毕业典礼上发言。
内容提示:1.养成健康的生活习惯。
2.学习有计划、有行动。
3.友善待人。
4.培养良好的兴趣爱好,参加志愿活动。
写作要求:1.内容必须包括所给要点,并适当发挥一至两点。
2.语句通顺,语法正确,书写规范。
3.文中不能出现考生的真实姓名、校名和地名。
4.不少于 90 词。(开头和结尾已给出,不计入总词数)。
参考词汇:培养爱好 take up hobbies 志愿活动 volunteer activity
How to be a better teenager
Hello, everyone! Today I’d like to share my ideas about how to be a better teenager.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Thank you!
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.C 2.A 3.B 4.D 5.D
【分析】本文介绍了四季的变化以及这些变化对动植物的影响。春天天气越来越暖和,树木和植物开始生长。夏天通常是一年中最温暖和阳光最充足的时间。树和植物上的水果生长得更快,年幼的动物长得更大更强壮。在秋天,树叶变色,一些动物在冬天到来之前开始收集食物。冬天天气更冷,植物和树木停止生长,一些动物开始冬眠。
1.细节理解题。根据文中句子“At the North and South Pole, there are only two seasons.”可知,在北极的格林兰岛只有两个季节。故答案选C。
2.细节理解题。根据文中句子“Many animals have their babies in spring.”可知,很多动物在春天都会有自己的宝宝。故答案选A。
3.细节理解题。根据文中句子“Summer is usually the warmest and sunniest time of the year. Fruit grows faster on trees and plants.”可知,树上的水果在夏天长得更快,故答案选B。
4.词义猜测题。根据前面的句子“Some animals, like bats and bears, find places to hide and sleep. This is called hibernation.”可知,冬天的时候,一些动物会找地方藏起来睡觉,这个就叫做冬眠。故答案选D。
5.细节理解题。根据文中句子“Spring starts when the day and night are the same length.”和“Autumn starts when the day and night are the same length again.”可知,春天和秋天开始的时候,白天和夜晚都是一样长,故答案选D。
【点睛】词义猜测题是阅读理解中常见的一种题型,所猜测词汇可以是生词,也可以是熟词新义,还可以是人称代词的指代内容。词义猜测题主要考查考生根据上下文推测词义和语义的能力,突出考查对语境的分析和把握能力。常见的猜词法有:(1)利用上下文语境。猜测任何词义都离不开上下文,所以要借助上下文对需要猜测的词或短语进行合乎逻辑的推测。(2)利用定义或解释性的线索。阅读文章中的有些生词往往在其后会有对该词进行解释说明的短语或句子,利用它们猜词义较容易(3)利用文章的逻辑关系答题。如并列、对比、因果、转折关系等。这些逻辑关系往往通过一些相应的词或短语表达出来,如but,or,however,so,because等。(4)利用构词法知识答题。熟记一些前缀、后缀所表达的意思,不仅可以扩大词汇量,而且帮助我们猜测词义。第4小题的词义猜测题就是利用第1种解题方法。
6.D 7.D 8.B 9.B 10.C
【导语】本文主要讲述了詹金斯先生是位不错的老师,他在接手一个新的班级后,为了验证学生们是否诚实,就故意留了一个并不存在的单元作为作业,结果部分没有看书的学生因此受到教训。
6.细节理解题。根据“Mr. Jenkins is forty-five years old. He began to teach math in a middle school at the age of 24.”可知他现在45岁,从24岁开始在中学教数学,所以教了21年。故选D。
7.细节理解题。根据“Some of his students have become famous and successful, and they still remember him and often write to him. Of course Mr. Jenkins is proud of them.”可知他的一些学生已经成名并取得了成功,他们仍然记得他,并经常给他写信,詹金斯先生当然为他们感到骄傲。故选D。
8.词义猜测题。根据“He told them how to be an honest person...I hate telling a lie most”可知他告诉学生要做一个诚实的人,他最讨厌说谎,故此处划线部分意为“谎话”。故选B。
9.细节理解题。根据“but others didn’t know him well.”可知有一些学生不是很了解詹金斯先生。故选B。
10.推理判断题。根据“ ‘Open your textbook and see whether there's Exercise 8 in Unit 1 or not.’ Those students had a look at their books and their faces turned red at once.”可知那些学生看了一眼书,脸立刻红了,可推知第一单元没有练习八。故选C。
11.C 12.B 13.A 14.D 15.B
【分析】文章大意:短文讲述了作者一家搬到了一座新城市,作者不得不在一个新学校学习。在那里作者几乎没有朋友,他感到很孤独。然后作者遇到了托尼,托尼帮他走出困境,他们很快成为了好朋友。但是托尼的父亲在一次事故中去世了,托尼发生了变化,变得沉默,甚至对学习失去了兴趣。作者想帮助他,但托尼不接受作者的帮助,作者不知道该做什么。然后,班上发生了一件奇怪的事情,两个同学书包里的钱丢了。上周五在体育课上,作者回教室拿跑鞋,令他惊讶的是,他看到托尼正在搜索一个同学的书包。
11.细节理解题。根据The first time I saw him, he was standing in the centre of a group of students, telling jokes.The children around laughed from time to time.可知,“我”第一次见到他的时候,他正站在一群同学中间讲笑话,周围的孩子们不时地大笑,所以说托尼是个很受欢迎的孩子,因此C选项符合题意,故答案选C。
12.细节理解题。根据Tony knew about my problem.He asked me to play basketball with his friends and helped me with my studies.We soon became good friends.可知,托尼知道“我”的问题,他让“我”和他的朋友一起打篮球,帮助“我”学习,“我们”很快成为了好朋友。所以说作者和托尼成为好朋友是因为托尼对他好,因此B选项符合题意,故答案选B。
13.细节理解题。根据Tony's father was killed in an accident.As a result,his family had to move into a small house.Tony changed into a different person.可知,托尼的父亲在一次事故中丧生,结果,他的家人不得不搬到一个小房子里,托尼变成了另一个人。所以说托尼父亲的事故导致了他的变化,故答案选A。
14.细节理解题。根据I wanted to help him,but I didn't know what to do.可知,“我”想帮助他,但不知道该怎么办。所以说作者感到担忧,故答案选D。
15.词义猜测题。根据To my astonishment,I saw Tony was searching one of my classmates' schoolbags.可知,Tony 与从前健康快乐的状态大不相同,从品学兼优大受欢迎的孩子变成了一个小偷,这种改变令“我”惊讶,故答案选B。
16.D 17.B 18.D 19.D 20.B
【导语】本文介绍了一种常见的病症——季节性情绪失调的起因及治疗。
16.细节理解题。根据“SAD is a type of depression (抑郁症). It mostly starts in the late autumn or early winter and goes away in the spring and summer.”可知,这种病大多在深秋或初冬开始,在春夏结束,故选D。
17.细节理解题。根据“People who have SAD oversleep, overeat, and lose interest in activities they once liked. They also feel sad and even desperate (绝望的).”可知,患有SAD的人会睡过头,吃得过饱,对曾经喜欢的活动失去兴趣,他们也感到悲伤,甚至绝望,故选B。
18.段落大意题。根据“The reason for SAD is not clear....the lack of natural light during the autumn and winter months may disrupt (打乱) the body clock and the making of hormones (荷尔蒙). This disruption can lead to depression.”及第三段可知,本段主要介绍患SAD的可能原因,故选D。
19.句意猜测题。根据“ Light therapy helps to balance hormones and get a patient’s life back on track.”可知,光疗有助于平衡荷尔蒙,让病人的生活回到正轨,也就是说可以帮助人们再次变得健康,故选D。
20.细节理解题。根据“Also, living a healthy life, like sleeping early, exercising often, and eating well, can help people deal with SAD.”可知,过健康的生活,比如早睡、经常锻炼、吃得好,可以帮助人们应对SAD。故选B。
21.B 22.A 23.E 24.D 25.F
【导语】本文主要讲述了一个叫李芳的孩子去美国的经历,当她回国工作遇到困难时,她想起来曾经那句鼓励自己的话,也告诉我们应该相信自己。
21.根据“When she was a teenager, she dreamed of going to the United States”可知当她十几岁的时候,她梦想去美国,选项B“她对美国生活的了解大多来自课本”符合语境。故选B。
22.根据“People were struggling with problems and often seemed unhappy and too busy”可知人们在与问题作斗争,经常显得不开心和太忙,故此处描述她在美国的感受,选项A“我感到非常孤独”符合语境。故选A。
23.根据“It was not a big deal for most people, but it made Li Fang scared”可知她很害怕,选项E“她害怕失败,害怕被别人嘲笑”符合语境。故选E。
24.根据“I have never forgotten the words.”可知她从没有忘记这些话,选项D“当事情进展不顺利时,我会想起它们”符合语境。故选D。
25.根据“I am sure the young man had no idea how much his kindness meant to me”可知确信这个年轻人不知道他的善良对我有多重要,选项F“他可能都不记得了”符合语境。故选F。
26.meat 27.full 28.farms 29.electricity 30.activities 31.quickly 32.As 33.natural 34.protection 35.others
【导语】本文主要介绍了人类活动正在对地球造成危害,文章号召人们携起手来,告诉世界各地的其他人保护我们的自然资源,关爱地球。
26.句意:他们打猎和捕鱼寻找肉。根据“They hunted and fished for”可知是为了肉而去捕鱼,meat“肉”。故填meat。
27.句意:满是机器的工厂在城市里为成千上万的人创造了就业机会。根据“of machines”可知工厂里满是机器,full of“满是”。故填full。
28.句意:工业革命改变了许多人的生活,因为生活在城市的人首次多于生活在农场的人。根据“more people lived in cities than on ”可知生活在城市里的人比生活在农场上的人多,farm“农场”,此处用名词复数。故填farms。
29.句意:公司建造发电厂,为机器、工厂和城市供电。根据“Companies built power plants”可知发电厂发电,electricity“电”符合。故填electricity 。
30.句意:人们没有意识到这些活动正在对地球造成危害。根据“these...were doing harm to...”可知是这些人类活动,activity“活动”,此处用名词复数。故填activities。
31.句意:他们没有意识到石油、天然气、煤炭和矿产的消耗速度有多快。根据“oil, gas, coal and minerals were being used up”可知这些自然资源消耗得很快,修饰动词用副词quickly“快速地”。故填quickly。
32.句意:随着城市越来越大,遍布全国,动植物开始消失。根据“cities grew bigger”可知是随着城市的变大,as“随着”。故填As。
33.句意:随着人们搬到新的地方,它们的天然家园被摧毁了。根据“homes were destroyed”可知此处指动植物的天然家园,修饰名词用形容词natural“自然的”。故填natural。
34.句意:他们看到动植物需要保护,所以它们不会永远消失。根据“plants and animals needed”可知动植物需要保护,作宾语用名词protection“保护”。故填protection。
35.句意:人们携起手来,告诉世界各地的其他人保护我们的自然资源,关爱地球。根据“tell...around the world to conserve (节约) our natural resources and care for the Earth”可知是告诉世界各地的其他人保护我们的自然资源,关爱地球,others“其他人”。故填others。
36.worry 37.learnt/learned 38.hurt 39.to support 40.carrying 41.let 42.to do 43.have 44.being 45.can grow
【导语】本文以自己的经历讲述了现在父母对孩子太多的爱反而阻止了孩子的成长,父母应该让他们的孩子独自做他们应该做的事情,只有这样,孩子们才能更快、更快地成长。
36.句意:所以他们担心我做的每件事。根据“about everything I do”可知父母担心自己所做的事情,worry“担心”,句子用一般现在时,主语是they,谓语动词用原形。故填worry。
37.句意:例如,当我学会骑自行车时,我的父母从不让我自己骑。根据“to ride a bike,”可知是学习骑自行车,learn“学习”,句子用一般过去时,动词用过去式。故填learnt/learned。
38.句意:他们担心我可能会从自行车上摔下来受伤。根据“fall off my bike and...myself”可知是从自行车上掉下来伤到自己,hurt“受伤”,句子用一般过去时,动词用过去式。故填hurt。
39.句意:他们费了很大的劲来支撑自行车,我妈妈甚至还带着急救箱。根据“the bike”可知是费劲支撑着自行车,support“支撑”,take the trouble to do sth.“费力做某事”。故填to support。
40.句意:他们费了很大的劲来支撑自行车,我妈妈甚至还带着急救箱。根据“a first-aid box”可知是带着急救箱,carry“携带”,句子中有谓语动词,my mother和carry之间是主动关系,故此处用现在分词。故填carrying。
41.句意:为什么不让我一个人骑呢?根据“me ride alone”可知是让我独自骑自行车,let“让”,why not do sth.“为什么不做某事”。故填let。
42.句意:事实上,我这辈子什么都不能自由做。根据“anything in my life”可知是做任何事,do“做”,be free to do sth.“自由做某事”。故填to do。
43.句意:现在,大多数家庭都有一个孩子。根据“one child”可知是有一个孩子,have“有”,句子用一般现在时,主语是名词复数,谓语动词用原形。故填have。
44.句意:父母过多的爱可能会阻碍孩子独立。此处缺少be动词,介词from后加动名词。故填being。
45.句意:只有这样,孩子们才能更快地成长。根据“children...as a person faster and faster”可知是孩子们能够更快地成长,grow“成长”,能:can,情态动词后加动词原形。故填can grow。
46.He got $1.5 each week. 47.He got $10. 48.省一分钱就是赚一分钱,但你得到了你付钱买的东西。 49.You can search on the Internet or in shops and flea markets. 50.It is mainly about how to spend money wisely.
【导语】本文通过Ben的故事告诉我们如何更明智合理的花钱。
46.根据“got $ 1. 50 a week to spend”可知他一周有1.5美元的零用钱。故填He got $1.5 each week.
47.根据“Ben agreed to wash the downstairs windows at a price of a dollar for each. So he got $ 10”可知通过清洗楼下的窗户,他得到了10美元。故填He got $10.
48.A penny saved省一分钱;a penny earned挣一分钱;but但是;you你;get得到;what you pay for你付钱买的东西。故填:省一分钱就是赚一分钱,但你得到了你付钱买的东西。
49.根据“search for what you want on the Internet or in shops and flea markets”可知你可以在互联网上搜索,也可以在商店和跳蚤市场上搜索。故填You can search on the Internet or in shops and flea markets.
50.本文通过Ben的故事告诉我们如何更明智合理的花钱。故填It is mainly about how to spend money wisely.
51.例文
How to be a better teenager
Hello, everyone! Today I’d like to share my ideas about how to be a better teenager.
First of all, we should develop healthy living habits. We can run for half an hour every day to keep healthy. What’s more, we should make a study plan and take action to achieve it. The more knowledge we learn, the brighter future we will have. And we had better be friendly to others. When others need help, we should try our best to help them. Finally, it is good to develop good hobbies and take part in voluntary activities, such as cleaning the city park.
In a word, if we try our best, we will become better and better.
Thank you!
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇演讲稿;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏自己的观点和看法,适当补充写作要点。
[写作步骤]
第一步,引出话题,我们需要通过一些方法提升自己;
第二步,具体阐述提升自我的方法;
第三步,书写结语。
[亮点词汇]
①had better do sth.最好做某事
②be friendly to sb.对某人友好
③take part in参加
[高分句型]
①We can run for half an hour every day to keep healthy. (动词不定式作目的状语)
②The more knowledge we learn, the brighter future we will have. (the+比较级,the+比较级)
③When others need help, we should try our best to help them. (when引导的时间状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
