(天津专用)九年级英语(上)期末专项复习题集
B
There are many islands in the sea. In its warm waters there are some little ones. We call them “coral islands(珊瑚岛)”.
A coral island looks like a ring of land(一圈陆地)with trees, grass, and flowers on it. One part of the ring is open to the water. There is a little round lake inside the island.
If you look into this lake, you will see beautiful coral. You may think they are flowers. If you look at a piece of coral, you will see many little holes in it. In each of these holes a very small sea animal has lived. These sea animals make the coral.
They began to build under the water. Year after year, the coral grew higher and higher. At last it grew out of the water.
Then the sea brought it small trees and something else. After some years, these things changed into earth. Sometimes the wind brought seeds (种子) to this earth. Sometimes birds flew over it and brought seeds to the island.
The little seeds grew. In a few years there were plants all over the island. In a few more years there were trees growing there.
So you see, these islands were built little by little. The workers were very small. Do they not teach us a lesson Can you think what the lesson is
31. In the sea ________.
A there are some coral islands B. we can see many flowers
C. there are coral islands in all places D. the water is always warm
32. A coral island looks like ________.
A. a round hole B. a round lake C. a ring of land D. trees, grass and flowers
33. There are ________ in the holes in corals.
A. flowers B. sea animals C. grass D. little corals
34. How did seeds of trees, grass and flowers come to the coral islands ________
A. People brought them there.
B. Fishes brought them there.
C. Only the wind brought them there.
D. The wind and birds brought them to the coral islands.
35. From the story we learn that ________.
A. small workers just do small things
B. small workers can’t do big things even if they work hard
C. only big workers can do big things without working hard
D. small workers can do big things if they work hard for a long time
【答案】31. A 32. C 33. B 34. D 35. D
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了珊瑚岛的形成过程。
【31题详解】
细节理解题。根据“There are many islands in the sea.We call them ‘coral islands’.”可知,海里有许多岛屿,我们称它们为珊瑚岛。所以海里有一些珊瑚岛,故选A。
【32题详解】
细节理解题。根据“A coral island looks like a ring of land.”可知,珊瑚岛看起来像一圈陆地。故选C。
【33题详解】
细节理解题。根据“If you look at a piece of coral, you will see many little holes in it. In each of these holes a very small sea animal has lived.”可知,如果你看一块珊瑚,你会看到上面有很多小孔,每个小孔里都有一只非常小的海洋动物。所以珊瑚的洞里有海洋动物,故选B。
【34题详解】
细节理解题。根据“Sometimes the wind brought seeds to this earth. Sometimes birds flew over it and brought seeds to the island.”可知,有时风把种子带到陆地上,有时鸟儿会把种子带到岛上。所以树、花、草的种子是通过风和鸟带到珊瑚岛的。故选D。
【35题详解】
推理判断题。根据“So you see, these islands were built little by little. The workers were very small.”可知,这些岛屿是一点点建造起来的,工人们都很小。选项D“小小的工人如果长时间努力工作,也可以干成大事情”符合原文表述。故选D。
B
The adventures of Tom Sawyer is one of the great works by Mark Twain. The book is so interesting. Even today, it is quite popular among kids. Although I am in my thirties, the book remains one of my favourites. After re-reading the book recently, I have learned an important lesson from Tom Sawyer.
In our daily lives, we are often given some boring or tiring tasks. What’s in your mind when your mom tells you to clean the floor Have you ever wanted to complain(抱怨) I think most people have.
Tom Sawyer, however, thought “differently” when he was given a boring task. One Saturday morning, Aunt Polly told Tom to paint the fence(篱笆). Tom’s friend Ben Rogers happened to walk past. Instead of complaining, Tom told Ben that he felt “excited” about the task. “Only one in a thousand — maybe even two thousand boys can do this!” Tom said.
Tom’s words made Ben interested in the task. He even gave Tom his apple so that he could have a chance to paint the fence. If Tom had thought about nothing but complaining, he would have had a bad day.
This story teaches me a valuable lesson: Complaining is useless. The next time you are given a boring or tiring task, don’t complain. Unlike what happens in the story of Tom Sawyer, it is unlikely that someone will come and do the work for you. However, without complaining, you’ll feel better and perhaps even do a better job.
31. Who is the writer of The adventures of Tom Sawyer
A. Aunt Polly. B. Ben Rogers. C. Mark Twain. D. Hunk Finn.
32. What do most people want to do when they are given a boring task
A. Refuse it. B. Complain about it.
C. Accept it. D. Have it.
33. What did Aunt Polly ask Tom to do in this text
A. Run away. B. Clean the floor. C. Visit Ben. D. Paint the fence.
34. Why did Tom say the underlined sentence to Ben in Paragraph 3
A. To catch Ben’s interest.
B. To express his sadness.
C. To show his anger.
D. To express his happiness.
35. What does the writer learn from Tom Sawyer
A. Refusing is the best choice.
B. It is no use complaining.
C. Waiting is the only way out.
D. Painting the fence is a boring task.
【答案】31. C 32. B 33. D 34. A 35. B
【解析】
【导语】本文讲述了《汤姆·索亚历险记》的一个片段以及作者从中所学到的宝贵的一课:抱怨是没有用的,要把不好的事情往好处想。
【31题详解】
细节理解题。根据“The adventures of Tom Sawyer is one of the great works by Mark Twain.”可知, 《汤姆·索亚历险记》的作者是马克·吐温。故选C。
【32题详解】
推理判断题。根据“In our daily lives, we are often given some boring or tiring tasks. What’s in your mind when your mom tells you to clean the floor Have you ever wanted to complain(抱怨) I think most people have.”可知,大部分人对无聊的工作的反应是抱怨。故选B。
【33题详解】
细节理解题。根据“One Saturday morning, Aunt Polly told Tom to paint the fence(篱笆).”可知,阿姨让他去刷栅栏。故选D。
【34题详解】
推理判断题。根据下文“Tom’s words made Ben interested in the task. He even gave Tom his apple so that he could have a chance to paint the fence.”可知,汤姆对本说“只有千分之一,甚至两千分之一的男孩能做到这一点”,目的是为了吸引本的注意力。故选A。
【35题详解】
细节理解题。根据“This story teaches me a valuable lesson: Complaining is useless. The next time you are given a boring or tiring task, don’t complain.”可知,作者从汤姆的身上学到抱怨是没用的。故选B。
B
The AI(人工智能) has changed our lives. There are four useful AI inventions here.
Jiuge The AI can remember 300, 000 Chinese poems clearly. What’s more, it can write a poem in a very short time. In a CCTV show, Jiuge beat three great poem fans from a famous college. Forpheus The ping-pong robot can play in an easy way with a beginner and a difficult way with a better player. What’s more, it not only encourages players with words like “Good job!” but also gives some good advice to improve their skills.
Self-driving AI It can drive the car more safely than humans. It doesn’t drink wine and never feels tired. It can do what we humans do. For example, if a car with this AI has passed a bus, it will flash(闪)two white lights side to side to show thanks to the bus. Facial Recognition(人脸识别) It is used a lot in the world such as ACS. ACS won’t let a stranger in without the house owner’s permission(允许). Paying by facial recognition is common now. The police in Hangzhou even caught a criminal (罪犯)at a concert with its help.
31. Why is Jiuge special
A. Because it can play the violin. B. Because it’s good at poems.
C. Because it can drive cars safely. D. Because it was on CCTV.
32. What will Forpheus do while playing
A. It will guess what job the player is.
B. It will be angry if the player is a beginner.
C. It will say “What a shame!” to the player.
D. It will change its way of playing according to different players.
33. When does the Self-driving AI car flash two white lights side to side
A. When the car has to stop. B. When the car wants to slow down.
C. When the car is ready to speed up. D. When it has passed other vehicles.
34. What does the underlined word “ACS” mean in Chinese
A. 电子商务 B. 门禁控制 C. 社会福利 D. 公共卫生
35. Which is TRUE according to the passage
A. No one can beat Forpheus.
B. Jiuge has written 300, 000 poems.
C. Facial Recognition helped the police catch a criminal.
D. Self-driving AI can make subway trains safer.
【答案】31. B 32. D 33. D 34. B 35. C
【解析】
【导语】本文主要介绍了四种有用的人工智能发明。
【31题详解】
细节理解题。根据“The AI can remember 300, 000 Chinese poems clearly. What’s more, it can write a poem in a very short time.”可知Jiuge特别是因为它擅长诗词。故选B。
【32题详解】
推理判断题。根据“The ping-pong robot can play in an easy way with a beginner and a difficult way with a better player.”可知Forpheus和新手打球就用简单的方法,和更好的运动员打球就用难的方法,因此可判断它能根据不同的运动员改变打球的方法。故选D。
【33题详解】
细节理解题。根据“For example, if a car with this AI has passed a bus, it will flash(闪)two white lights side to side to show thanks to the bus.”可知带着AI的汽车经过其他车辆时会闪两边的白色灯。故选D。
【34题详解】
词义猜测题。根据“ACS won’t let a stranger in without the house owner’s permission(允许).”可知ACS未经房子主人的允许不会让陌生人进入,因此可猜测“ACS”是“门禁控制”。故选B。
【35题详解】
细节理解题。根据“Paying by facial recognition is common now. The police in Hangzhou even caught a criminal(罪犯)at a concert with its help.”可知人脸识别帮助警察抓到了一个罪犯。因此C项是正确的。故选C。
B
What do you think is the most useful invention
·Rachel:
I think the mobile phone is the most useful invention. The mobile phone has really changed our lives. We can talk to people faraway, send messages, take photos and do many other things with the mobile phone. What do you think
·Laura:
There are many useful inventions —the train, the car, the plane... However, as for the most useful one, I choose the air conditioner. I live in Hong Kong, and during the summer the temperature can reach 35°C or higher. I’m not joking when I say that, without an air conditioner, people here cannot work or study. A lot of people might be ill without cool air.
·Jorge:
The most useful invention is surely the Internet. My wife Judy and I have a clothes store in Mexico City, and there’s a lot of competition. We have a website. Now, people from all over the world can buy our clothes on our website. We often keep in touch with friends and family by email. It’s faster than usual mail, and it’s cheaper than using the phone!
·Billy:
Jorge, I also think that the Internet is useful. But I think there is an invention that is even more important, and that’s electricity. Without electricity, many of the world’s most important inventions would not work. Do you agree with me
31. What does Laura think is the most useful invention
A. The Internet. B. The plane. C. The air conditioner. D. The mobile phone.
32. From the passage, we can know that Jorge and his wife Judy ________.
A. like to shop online B. have a clothes store C. use mobile phones a lot D. plan to move to Mexico City
33. Who thinks electricity is the most useful invention
A. Rachel. B. Judy. C. Billy. D. Jorge.
34. Which of the following is TRUE according to the passage
A. Rachel has just bought a mobile phone.
B. Laura lives in a cold place and often gets ill.
C. Jorge likes to write emails to his friends and family.
D. Billy has his own website to sell clothes.
35. What can we know about the discussion of “the most useful invention”
A. People have different opinions about the most useful invention.
B. Most people think that the mobile phone is the most useful invention.
C. The most useful invention is electricity because it makes other inventions work.
D. Billy and Jorge think that the Internet is the most useful invention.
【答案】31. C 32. B 33. C 34. C 35. A
【解析】
【分析】本文主要介绍了Rachel,Laura,Jorge以及Billy认为最有用的发明。
【31题详解】
细节理解题。根据“However, as for the most useful one, I choose the air conditioner.”可知,Laura认为最有用的发明是空调。故选C。
【32题详解】
细节理解题。根据“My wife Judy and I have a clothes store in Mexico City”可知,Jorge和他的妻子Judy有一家服装店。故选B。
【33题详解】
细节理解题。根据“But I think there is an invention that is even more important, and that’s electricity.”可知,Billy认为电是最有用的发明。故选C。
【34题详解】
细节理解题。根据“We often keep in touch with friends and family by email.”可知,Jorge喜欢给他的朋友和家人写电子邮件,C选项表述正确。故选C。
【35题详解】
细节理解题。通读全文可知,人们对最有用的发明有不同的看法。故选A。
B(天津专用)九年级英语(上)期末专项复习题集
B
There are many islands in the sea. In its warm waters there are some little ones. We call them “coral islands(珊瑚岛)”.
A coral island looks like a ring of land(一圈陆地)with trees, grass, and flowers on it. One part of the ring is open to the water. There is a little round lake inside the island.
If you look into this lake, you will see beautiful coral. You may think they are flowers. If you look at a piece of coral, you will see many little holes in it. In each of these holes a very small sea animal has lived. These sea animals make the coral.
They began to build under the water. Year after year, the coral grew higher and higher. At last it grew out of the water.
Then the sea brought it small trees and something else. After some years, these things changed into earth. Sometimes the wind brought seeds (种子) to this earth. Sometimes birds flew over it and brought seeds to the island.
The little seeds grew. In a few years there were plants all over the island. In a few more years there were trees growing there.
So you see, these islands were built little by little. The workers were very small. Do they not teach us a lesson Can you think what the lesson is
31. In the sea ________.
A there are some coral islands B. we can see many flowers
C. there are coral islands in all places D. the water is always warm
32. A coral island looks like ________.
A. a round hole B. a round lake C. a ring of land D. trees, grass and flowers
33. There are ________ in the holes in corals.
A. flowers B. sea animals C. grass D. little corals
34. How did seeds of trees, grass and flowers come to the coral islands ________
A. People brought them there.
B. Fishes brought them there.
C. Only the wind brought them there.
D. The wind and birds brought them to the coral islands.
35. From the story we learn that ________.
A. small workers just do small things
B. small workers can’t do big things even if they work hard
C. only big workers can do big things without working hard
D. small workers can do big things if they work hard for a long time
B
The adventures of Tom Sawyer is one of the great works by Mark Twain. The book is so interesting. Even today, it is quite popular among kids. Although I am in my thirties, the book remains one of my favourites. After re-reading the book recently, I have learned an important lesson from Tom Sawyer.
In our daily lives, we are often given some boring or tiring tasks. What’s in your mind when your mom tells you to clean the floor Have you ever wanted to complain(抱怨) I think most people have.
Tom Sawyer, however, thought “differently” when he was given a boring task. One Saturday morning, Aunt Polly told Tom to paint the fence(篱笆). Tom’s friend Ben Rogers happened to walk past. Instead of complaining, Tom told Ben that he felt “excited” about the task. “Only one in a thousand — maybe even two thousand boys can do this!” Tom said.
Tom’s words made Ben interested in the task. He even gave Tom his apple so that he could have a chance to paint the fence. If Tom had thought about nothing but complaining, he would have had a bad day.
This story teaches me a valuable lesson: Complaining is useless. The next time you are given a boring or tiring task, don’t complain. Unlike what happens in the story of Tom Sawyer, it is unlikely that someone will come and do the work for you. However, without complaining, you’ll feel better and perhaps even do a better job.
31. Who is the writer of The adventures of Tom Sawyer
A. Aunt Polly. B. Ben Rogers. C. Mark Twain. D. Hunk Finn.
32. What do most people want to do when they are given a boring task
A. Refuse it. B. Complain about it.
C. Accept it. D. Have it.
33. What did Aunt Polly ask Tom to do in this text
A. Run away. B. Clean the floor. C. Visit Ben. D. Paint the fence.
34. Why did Tom say the underlined sentence to Ben in Paragraph 3
A. To catch Ben’s interest.
B. To express his sadness.
C. To show his anger.
D. To express his happiness.
35. What does the writer learn from Tom Sawyer
A. Refusing is the best choice.
B. It is no use complaining.
C. Waiting is the only way out.
D. Painting the fence is a boring task.
B
The AI(人工智能) has changed our lives. There are four useful AI inventions here.
Jiuge The AI can remember 300, 000 Chinese poems clearly. What’s more, it can write a poem in a very short time. In a CCTV show, Jiuge beat three great poem fans from a famous college. Forpheus The ping-pong robot can play in an easy way with a beginner and a difficult way with a better player. What’s more, it not only encourages players with words like “Good job!” but also gives some good advice to improve their skills.
Self-driving AI It can drive the car more safely than humans. It doesn’t drink wine and never feels tired. It can do what we humans do. For example, if a car with this AI has passed a bus, it will flash(闪)two white lights side to side to show thanks to the bus. Facial Recognition(人脸识别) It is used a lot in the world such as ACS. ACS won’t let a stranger in without the house owner’s permission(允许). Paying by facial recognition is common now. The police in Hangzhou even caught a criminal (罪犯)at a concert with its help.
31. Why is Jiuge special
A. Because it can play the violin. B. Because it’s good at poems.
C. Because it can drive cars safely. D. Because it was on CCTV.
32. What will Forpheus do while playing
A. It will guess what job the player is.
B. It will be angry if the player is a beginner.
C. It will say “What a shame!” to the player.
D. It will change its way of playing according to different players.
33. When does the Self-driving AI car flash two white lights side to side
A. When the car has to stop. B. When the car wants to slow down.
C. When the car is ready to speed up. D. When it has passed other vehicles.
34. What does the underlined word “ACS” mean in Chinese
A. 电子商务 B. 门禁控制 C. 社会福利 D. 公共卫生
35. Which is TRUE according to the passage
A. No one can beat Forpheus.
B. Jiuge has written 300, 000 poems.
C. Facial Recognition helped the police catch a criminal.
D. Self-driving AI can make subway trains safer.
B
What do you think is the most useful invention
·Rachel:
I think the mobile phone is the most useful invention. The mobile phone has really changed our lives. We can talk to people faraway, send messages, take photos and do many other things with the mobile phone. What do you think
·Laura:
There are many useful inventions —the train, the car, the plane... However, as for the most useful one, I choose the air conditioner. I live in Hong Kong, and during the summer the temperature can reach 35°C or higher. I’m not joking when I say that, without an air conditioner, people here cannot work or study. A lot of people might be ill without cool air.
·Jorge:
The most useful invention is surely the Internet. My wife Judy and I have a clothes store in Mexico City, and there’s a lot of competition. We have a website. Now, people from all over the world can buy our clothes on our website. We often keep in touch with friends and family by email. It’s faster than usual mail, and it’s cheaper than using the phone!
·Billy:
Jorge, I also think that the Internet is useful. But I think there is an invention that is even more important, and that’s electricity. Without electricity, many of the world’s most important inventions would not work. Do you agree with me
31. What does Laura think is the most useful invention
A. The Internet. B. The plane. C. The air conditioner. D. The mobile phone.
32. From the passage, we can know that Jorge and his wife Judy ________.
A. like to shop online B. have a clothes store C. use mobile phones a lot D. plan to move to Mexico City
33. Who thinks electricity is the most useful invention
A. Rachel. B. Judy. C. Billy. D. Jorge.
34. Which of the following is TRUE according to the passage
A. Rachel has just bought a mobile phone.
B. Laura lives in a cold place and often gets ill.
C. Jorge likes to write emails to his friends and family.
D. Billy has his own website to sell clothes.
35. What can we know about the discussion of “the most useful invention”
A. People have different opinions about the most useful invention.
B. Most people think that the mobile phone is the most useful invention.
C. The most useful invention is electricity because it makes other inventions work.
D. Billy and Jorge think that the Internet is the most useful invention.
B
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
