专项06阅读理解C篇3(天津用)九年级英语(上)期末真题分项汇编(学生版+教师版)

(天津专用)九年级英语(上)期末专项复习题集
C
China gets greener
President Xi Jinping said "clear waters and lush mountains are invaluable assets(绿水青山就是金山银山)". With the efforts of China's government and its people, the rate of forest coverage(森林覆盖率)in China has reached 22. 96%, compared to 5. 05% forty years ago, according to a recent report from the State Forestry and Grassland Administration (SFGA).
Over the past forty years, China planted billions of trees as part of its fight against expanding(延伸的)deserts, mostly in its north. Each year, people sow seedlings(播种)over an area nearly the size of Ireland, according to Nature.
In 1978, China began a nationwide tree-planting programme known as the Three North Shelterbelt Forest Programme, also known as "the Great Green Wall". It has helped to plant more than 66 billion trees across 13 provinces in the country's north to act as windbreaks(防风林), according to China Daily.
Since 2018, SFGA has made more efforts to build a greener country. Its purpose is to grow at least 6. 7 million hectares(公顷)of forest every year in the next 15 years. Besides planting more trees, China has tried to bring back grasslands. It has also used strict forest protection methods and banned(禁止)all commercial logging(商业伐木)since last August.
The high-speed growth of forests cannot happen without public participation(参与). For example, Ant Forest, an Alipay mobile payment app, plants real tees for users who get "green energy" by taking part in low-carbon(低碳)activities. Since 2016, it has helped to plant about 122 million trees in China's driest areas.
China was praised as "one of the most successful countries worldwide in greening the desert" by United Nations Environment Programme Executive Director Erik Solheim.
36. What was the rate of forest coverage forty years ago
A. 5. 05%. B. 17. 91%. C. 22. 96%. D. 28. 01%.
37. Over the past forty years, China has planted billions of trees to ________.
A. turn deserts into green land B. create a green area in the desert
C. stop deserts from expanding D. build an area nearly the size of Ireland
38. Which of the following is TRUE according to the passage
A. Windbreaks have covered across all provinces of China.
B. In 1978, China succeeded in building "the Great Green Wall.
C. China has grown 6. 7 million hectares of forest since 2018.
D. Since 1978, over 66 billion trees have been planted to act as windbreaks.
39. What did China do to build a greener country
A. Tried to bring back grasslands. B. Made strict forest protection methods.
C. Banned commercial logging. D. All of the above.
40. What can we learn from the last two paragraphs
A. Ant Forest plants real trees for all Chinese people.
B. Everybody can help build a greener country.
C. China's forest coverage is the highest in the world.
D. China was praised for no deserts in northern China.
C.
Enjoying the holiday
Do some housework, make an English video to introduce a Chinese custom, read aloud Home Letters by Fu Lei, run for an hour every day.
These things are part of the winter holiday homework of Ma Yan, an eighth-grader from Tianjin. During the first long holiday after the “double reduction” policy(双减政策)was introduced, Ma found herself doing more practice-based learning instead of always having her nose in workbooks(练习册). “I felt more relaxed this holiday, since the homework is clearly much less and more enjoyable,” said Ma. With more free time, Ma said she could also develop new hobbies like skating and stargazing(天文观测).
Like Ma, many junior high school students welcomed the changes brought by the policy. Liu Yang, 14, said she visited the Tianjin Science and Technology Museum, as part of her homework. “We did some experiments there. It’s more fun than memorizing things from books,” Liu said. Another big difference for Liu is that she doesn’t have tutoring classes(课外辅导班)anymore. “This gives me more time to play badminton and I gradually(逐渐)get healthier.”
Some students, however, feel anxious(焦虑的) about the changes. “I used to take many tutoring classes, but now I’ve lost their instruction(指导) and need to make progress on my own,” said ninth-grader Zhou Xiuwei from Nanjing, “I felt more stressed this holiday.”
The goal of the double reduction policy, according to Wang Jian, director of the education department at Shanghai Normal University(上海师范大学)is to let students learn more efficiently(有效地)and develop all-round abilities. “It’s challenging for students to be independent and self-directed(自主的)learners, but this will help them become more creative and find their true gifts,” Wang told XinminWeekly(新民周报).
36. What didn’t the writer mention about Ma Yan’s winter holiday life
A. Do some housework. B. Have piano lessons.
C. Run for an hour. D. Make an English video.
37. Why did Ma Yan feel more relaxed this holiday
A. Because she did some housework.
B. Because she could develop new hobbies.
C. Because she read the book Home Letters by Fu Lei.
D. Because her homework was much less and more enjoyable.
38. Where did Liu Yang go during the holiday
A. She went to Nanjing.
B. She went to some tutoring classes.
C. She went to Shanghai Normal University.
D. She went to the Tianjin Science and Technology Museum.
39. Zhou Xiuwei felt________after the “double reduction” policy was introduced.
A. boring and sad B. happy and relaxed C. anxious and stressed D. creative and independent
40. What’s the goal of the double reduction policy
A. To let the students have enough time to play and do housework.
B. To let students learn more efficiently and develop all-round abilities.
C. To let the students develop new hobbies like skating and stargazing.
D. To let the students have more time to play badminton and get healthier.
C
Do you think animals can see colors Scientists(科学家) think that many animals cannot see colors. The world is black and white to them. Scientists want to find out if dogs can see colors. When the scientists give the dogs food, they show them a certain(一定的) color every time. The dogs get ready to eat when they see this color. The scientists then show the dogs another color. Again the dogs get ready to eat.
Scientists also do some experiments on some monkeys. They find color are not all the same to monkeys. For example, scientists put food in a red box, and do this every day. Monkeys always go to the red box to get food. And scientists put food in a blue box, monkeys don’t go there to get food. They still go to the red one to look for food. In the same way, scientists find birds always get food in the box of a certain color.
36. Scientist show the dogs different colors ________.
A. to tell them to eat
B. to know if they can see black and white things
C. to know if they can recognize them
D. To know if they like colors
37. The dogs get ready to eat the food when they ________.
A. see any color B. see a certain color
C. see the color back D. see the color white
38. Colors are ________.
A. all the same to monkeys B. not all the same to dog
C. different to monkeys D. all the same to birds
39. Which of the following is NOT TRUE
A. Scientists find cat, sheep, cows, and horses don’t know different colors.
B. The answer is that all animals can’t see colors.
C. Birds can know different colors.
D. Scientists do some experiments on some animals to know if they can see color.
40. What’s the best title for the passage
A. Can animals see colors
B. Animals and colors.
C. Some experiments on some animals.
D. Different animals can see different colors.
C
You don’t have to be a scientist to solve big environmental problems. One foreign designer (设计师) is finding creative ways to make a change—and he’s inviting bikers to join him.
Daan Roosgaarde, 38, is a designer from Holland (荷兰). He uses creative ideas to improve city life. For his Smog (雾霾) Free Project, he designed a special tower that cleans air in Chinese parks. In Holland, he designed a shining bicycle path.
Now Daan and his team are working with engineers at a Chinese bike-sharing company to create a new product for public use. It’s an air-cleaning machine connected to a bicycle and is part of the Smog Free Project. In smoggy weather, the machine would breathe in the dirty air in front of the bike and blow out a stream of clean air toward the biker’s face.
It’s no secret that air pollution is a big problem for China. In winter, it’s common for thick clouds of haze (霾), caused largely by factory production, burning of coal and car emissions (排放物), to cover areas of China.
In 2016, only one-fourth of Chinese cities met the country’s air quality (质量) standards, according to a survey of 338 cities nationwide from the Ministry of Environmental Protection.
“Of course one tower and a few bikes won’t solve China’s air pollution problem,”Daan said. “But smog-free bikes are an exciting idea that will hopefully inspire communities to create greener cities.”
36. According to the writer, ________.
A air pollution is not a big problem in China
B. creative ideas may help improve city life
C. only scientists can solve big environmental problems
D. the survey of 338 cities nationwide was not necessary
37. The air-cleaning machines offer clean air to the biker by ________.
A. blowing out dirty air B. running fast with the bike
C. cleaning the air around the biker D. breathing in the dirty air and cleaning it
38. From the passage, we know that ________.
A. China’s haze in winter happens because of more than three causes
B. only smog-free bikes can go on the shining bicycle path
C. people who have creative ideas can get free bikes
D. Daan and his family spent all their time improving China’s air quality
39. Daan is inviting bikers to join him in order to ________.
A. help solve the air pollution problem B. make more Chinese friends
C. raise money for the tower D. test his new machine
40. What is the best title for the passage
A. Biking for Fresh Air B. Breathing In and Out
C. survey from the Government D. China’s Air Pollution Problem
C
What would the world be like if cars could drive themselves Imagine seeing an empty car passing by on its way to pick up its owner, or a car full of passengers who are reading, listening to music or even sleeping. But none of them is worried about the road ahead.
Well, all of these could be the future of driving. There are several companies, for example, Google, working on driverless cars. So far, no Google self-driven car has got a traffic ticket, but some of them have been in accident when other cars hit them.
These cars are now still in the testing stages(测试阶段). If the tests are successful, these electric, self-driven cars could be put into use very soon. But how is it possible for a car to drive itself Cars already have many features(特征) allowing them to replace drivers during certain situations. Some features include cars being able to park themselves, or slow down when they notice other cars close by. They can also control the speed(速度)if there are dangerous conditions.
Scientists believe that with the help of wireless signals(无线信号), cameras and GPS, it is possible to create a safe self-driven car very soon.
The cause of serious road accidents is usually careless drivers or dangerous conditions. The self-driven car may be able to stop this. However, some people do not like the idea. They think that technologies can also be mistakes.
36. The main purpose of the first paragraph is to ________.
A. get readers to pay attention to road safety
B. tell readers the danger of self-driven cars
C. ask readers to keep away from heavy traffic
D. make readers be interested in self-driven cars
37. The testing self-driven cars need ________to run.
A. solar energy B. electricity C. water D. coal
38. From the passage, we know that the testing self-driven cars can already ________.
A. stop any accident on the road
B. control the speed in dangerous situations
C. turn around when getting near other cars
D. park themselves with the help of the drivers
39 Which is NOT helpful to make the self-driven cars run safely according to the passage ________
A. Cameras. B. GPS. C. E-reading. D. Wireless signals.
40. What is some people’s attitude(态度)toward the safety of the self-driven cars ________
A. They are not sure about it. B. They believe it completely.
C. They don’t care about it. D. They dislike new technology.(天津专用)九年级英语(上)期末专项复习题集
C
China gets greener
President Xi Jinping said "clear waters and lush mountains are invaluable assets(绿水青山就是金山银山)". With the efforts of China's government and its people, the rate of forest coverage(森林覆盖率)in China has reached 22. 96%, compared to 5. 05% forty years ago, according to a recent report from the State Forestry and Grassland Administration (SFGA).
Over the past forty years, China planted billions of trees as part of its fight against expanding(延伸的)deserts, mostly in its north. Each year, people sow seedlings(播种)over an area nearly the size of Ireland, according to Nature.
In 1978, China began a nationwide tree-planting programme known as the Three North Shelterbelt Forest Programme, also known as "the Great Green Wall". It has helped to plant more than 66 billion trees across 13 provinces in the country's north to act as windbreaks(防风林), according to China Daily.
Since 2018, SFGA has made more efforts to build a greener country. Its purpose is to grow at least 6. 7 million hectares(公顷)of forest every year in the next 15 years. Besides planting more trees, China has tried to bring back grasslands. It has also used strict forest protection methods and banned(禁止)all commercial logging(商业伐木)since last August.
The high-speed growth of forests cannot happen without public participation(参与). For example, Ant Forest, an Alipay mobile payment app, plants real tees for users who get "green energy" by taking part in low-carbon(低碳)activities. Since 2016, it has helped to plant about 122 million trees in China's driest areas.
China was praised as "one of the most successful countries worldwide in greening the desert" by United Nations Environment Programme Executive Director Erik Solheim.
36. What was the rate of forest coverage forty years ago
A. 5. 05%. B. 17. 91%. C. 22. 96%. D. 28. 01%.
37. Over the past forty years, China has planted billions of trees to ________.
A. turn deserts into green land B. create a green area in the desert
C. stop deserts from expanding D. build an area nearly the size of Ireland
38. Which of the following is TRUE according to the passage
A. Windbreaks have covered across all provinces of China.
B. In 1978, China succeeded in building "the Great Green Wall.
C. China has grown 6. 7 million hectares of forest since 2018.
D. Since 1978, over 66 billion trees have been planted to act as windbreaks.
39. What did China do to build a greener country
A. Tried to bring back grasslands. B. Made strict forest protection methods.
C. Banned commercial logging. D. All of the above.
40. What can we learn from the last two paragraphs
A. Ant Forest plants real trees for all Chinese people.
B. Everybody can help build a greener country.
C. China's forest coverage is the highest in the world.
D. China was praised for no deserts in northern China.
【答案】36. A 37. C 38. D 39. D 40. B
【解析】
【分析】习近平总书记曾经说过“绿水青山就是金山银山”,中国在注重经济发展的同时,对于环境的保护也没有松懈过。这篇短文详细介绍了中国对保护环境、植树造林所做的努力。
【36题详解】
细节理解题。根据短文第一段“With the efforts of China's government and its people, the rate of forest coverage(森林覆盖率)in China has reached 22. 96%, compared to 5. 05% forty years ago”可知,四十年前,中国的森林覆盖率是5.05%。故选A。
【37题详解】
细节理解题。根据短文第二段“Over the past forty years, China planted billions of trees as part of its fight against expanding(延伸的)deserts, mostly in its north.”可知,中国种植了数以十亿计的树木,是为了抵抗不断扩大的沙漠。故选C。
【38题详解】
推理判断题。根据短文第三段的内容可知,从1978年起,中国开始在全国范围内植树造林。种植了超过660亿棵树,作为防风林。D选项符合文意,故选D。根据第三段“It has helped to plant more than 66 billion trees across 13 provinces in the country's north to act as windbreaks(防风林), according to China Daily.”可知A不对;根据“In 1978, China began a nationwide tree-planting programme known as the Three North Shelterbelt Forest Programme, also known as "the Great Green Wall".”可知,中国从1978年开始修建“绿色长城”,并不是已经成功建成,故B不对;根据第四段“Since 2018, SFGA has made more efforts to build a greener country. Its purpose is to grow at least 6. 7 million hectares(公顷)of forest every year in the next 15 years.”可知C不对。
【39题详解】
细节理解题。根据短文第四段“Besides planting more trees, China has tried to bring back grasslands. It has also used strict forest protection methods and banned(禁止)all commercial logging(商业伐木)since last August.”可知,为了建设更加绿色的国家,中国不仅种植更多的树木,还试图恢复草原、使用严格的森林保护方法、禁止商业伐木。A、B和C三个选项在文章中都提到了。故选D。
【40题详解】
推理判断题。根据第五段的开头“The high-speed growth of forests cannot happen without public participation(参与).”可知,中国森林覆盖率的高速增长离不开公众的参与,并举了支付宝的蚂蚁森林的例子。由此可知,为了建设一个绿色的国家,每个人都可以贡献自己的力量。故选B。
C.
Enjoying the holiday
Do some housework, make an English video to introduce a Chinese custom, read aloud Home Letters by Fu Lei, run for an hour every day.
These things are part of the winter holiday homework of Ma Yan, an eighth-grader from Tianjin. During the first long holiday after the “double reduction” policy(双减政策)was introduced, Ma found herself doing more practice-based learning instead of always having her nose in workbooks(练习册). “I felt more relaxed this holiday, since the homework is clearly much less and more enjoyable,” said Ma. With more free time, Ma said she could also develop new hobbies like skating and stargazing(天文观测).
Like Ma, many junior high school students welcomed the changes brought by the policy. Liu Yang, 14, said she visited the Tianjin Science and Technology Museum, as part of her homework. “We did some experiments there. It’s more fun than memorizing things from books,” Liu said. Another big difference for Liu is that she doesn’t have tutoring classes(课外辅导班)anymore. “This gives me more time to play badminton and I gradually(逐渐)get healthier.”
Some students, however, feel anxious(焦虑的) about the changes. “I used to take many tutoring classes, but now I’ve lost their instruction(指导) and need to make progress on my own,” said ninth-grader Zhou Xiuwei from Nanjing, “I felt more stressed this holiday.”
The goal of the double reduction policy, according to Wang Jian, director of the education department at Shanghai Normal University(上海师范大学)is to let students learn more efficiently(有效地)and develop all-round abilities. “It’s challenging for students to be independent and self-directed(自主的)learners, but this will help them become more creative and find their true gifts,” Wang told XinminWeekly(新民周报).
36. What didn’t the writer mention about Ma Yan’s winter holiday life
A. Do some housework. B. Have piano lessons.
C. Run for an hour. D. Make an English video.
37. Why did Ma Yan feel more relaxed this holiday
A. Because she did some housework.
B. Because she could develop new hobbies.
C. Because she read the book Home Letters by Fu Lei.
D. Because her homework was much less and more enjoyable.
38. Where did Liu Yang go during the holiday
A. She went to Nanjing.
B. She went to some tutoring classes.
C. She went to Shanghai Normal University.
D. She went to the Tianjin Science and Technology Museum.
39. Zhou Xiuwei felt________after the “double reduction” policy was introduced.
A. boring and sad B. happy and relaxed C. anxious and stressed D. creative and independent
40. What’s the goal of the double reduction policy
A. To let the students have enough time to play and do housework.
B. To let students learn more efficiently and develop all-round abilities.
C. To let the students develop new hobbies like skating and stargazing.
D. To let the students have more time to play badminton and get healthier.
【答案】36. B 37. D 38. D 39. C 40. B
【解析】
【导语】本文主要讲述了双减政策对学生的影响,不同的学生有不同的感受,其中上海师范大学教育系主任王健表示,双减政策的目标是让学生学习更有效率地发展能力。
【36题详解】
细节理解题。根据第一段“Do some housework, make an English video to introduce a Chinese custom, read aloud Home Letters by Fu Lei, run for an hour every day.”以及第二段开头“These things are part of the winter holiday homework of Ma Yan, an eighth-grader from Tianjin.”可知,提到了做作业、跑步一小时以及制作英语视频,而其中没有提到上钢琴课。故选B。
【37题详解】
细节理解题。根据第二段中“I felt more relaxed this holiday, since the homework is clearly much less and more enjoyable” 可知,ManYan感到轻松是因为家庭作业越来越少了。故选D。
【38题详解】
细节理解题。根据第三段“Liu Yang, 14, said she visited the Tianjin Science and Technology Museum”可知,在假期期间她去了天津科技博物馆。故选D。
【39题详解】
细节理解题。根据第四段“Some students, however, feel anxious about the changes. “I used to take many tutoring classes, but now I’ve lost their instruction and need to make progress on my own,”said ninth-grader Zhou Xiuwei from Nanjing,“I felt more stressed this holiday.”可知,在“双减政策”后周秀伟感觉更焦虑,更有压力了。故选C。
【40题详解】
细节理解题。根据第五段“The goal of the double reduction policy, according to Wang Jian, director of the education department at Shanghai Normal University is to let students learn more efficiently and develop all-round abilities.”可知,“双减政策”的目标是让学生学习更有效率,全面发展能力。故选B。
C
Do you think animals can see colors Scientists(科学家) think that many animals cannot see colors. The world is black and white to them. Scientists want to find out if dogs can see colors. When the scientists give the dogs food, they show them a certain(一定的) color every time. The dogs get ready to eat when they see this color. The scientists then show the dogs another color. Again the dogs get ready to eat.
Scientists also do some experiments on some monkeys. They find color are not all the same to monkeys. For example, scientists put food in a red box, and do this every day. Monkeys always go to the red box to get food. And scientists put food in a blue box, monkeys don’t go there to get food. They still go to the red one to look for food. In the same way, scientists find birds always get food in the box of a certain color.
36. Scientist show the dogs different colors ________.
A. to tell them to eat
B. to know if they can see black and white things
C. to know if they can recognize them
D. To know if they like colors
37. The dogs get ready to eat the food when they ________.
A. see any color B. see a certain color
C. see the color back D. see the color white
38. Colors are ________.
A. all the same to monkeys B. not all the same to dog
C. different to monkeys D. all the same to birds
39. Which of the following is NOT TRUE
A. Scientists find cat, sheep, cows, and horses don’t know different colors.
B. The answer is that all animals can’t see colors.
C. Birds can know different colors.
D. Scientists do some experiments on some animals to know if they can see color.
40. What’s the best title for the passage
A. Can animals see colors
B. Animals and colors.
C. Some experiments on some animals.
D. Different animals can see different colors.
【答案】36. C 37. A 38. C 39. B 40. A
【解析】
【导语】本文主要介绍了科学家对动物能不能看到颜色做的实验。
【36题详解】
细节理解题。根据“Scientists want to find out if dogs can see colors.”以及“The dogs get ready to eat when they see this color. The scientists then show the dogs another color. Again the dogs get ready to eat.”可知科学家给狗展示颜色是想知道它们是否能辨别颜色。故选C。
【37题详解】
细节理解题。根据“The dogs get ready to eat when they see this color. The scientists then show the dogs another color. Again the dogs get ready to eat.”可知当狗看到这个颜色的时候或看另一种颜色,颜色对它们都一样,狗都想吃。故选A。
【38题详解】
细节理解题。根据“They find color are not all the same to monkeys”可知对猴子来说,颜色是不同的。故选C。
39题详解】
推理判断题。根据“Monkeys always go to the red box to get food. And scientists put food in a blue box, monkeys don’t go there to get food. They still go to the red one to look for food.”和“In the same way, scientists find birds always get food in the box of a certain color.”可知猴子和鸟可以辨别颜色,所以B选项错误,故选B。
【40题详解】
最佳标题题。根据“Do you think animals can see colors ”以及全文可知本文主要介绍了科学家对动物能不能看到颜色做的实验。故选A。
C
You don’t have to be a scientist to solve big environmental problems. One foreign designer (设计师) is finding creative ways to make a change—and he’s inviting bikers to join him.
Daan Roosgaarde, 38, is a designer from Holland (荷兰). He uses creative ideas to improve city life. For his Smog (雾霾) Free Project, he designed a special tower that cleans air in Chinese parks. In Holland, he designed a shining bicycle path.
Now Daan and his team are working with engineers at a Chinese bike-sharing company to create a new product for public use. It’s an air-cleaning machine connected to a bicycle and is part of the Smog Free Project. In smoggy weather, the machine would breathe in the dirty air in front of the bike and blow out a stream of clean air toward the biker’s face.
It’s no secret that air pollution is a big problem for China. In winter, it’s common for thick clouds of haze (霾), caused largely by factory production, burning of coal and car emissions (排放物), to cover areas of China.
In 2016, only one-fourth of Chinese cities met the country’s air quality (质量) standards, according to a survey of 338 cities nationwide from the Ministry of Environmental Protection.
“Of course one tower and a few bikes won’t solve China’s air pollution problem,”Daan said. “But smog-free bikes are an exciting idea that will hopefully inspire communities to create greener cities.”
36. According to the writer, ________.
A air pollution is not a big problem in China
B. creative ideas may help improve city life
C. only scientists can solve big environmental problems
D. the survey of 338 cities nationwide was not necessary
37. The air-cleaning machines offer clean air to the biker by ________.
A. blowing out dirty air B. running fast with the bike
C. cleaning the air around the biker D. breathing in the dirty air and cleaning it
38. From the passage, we know that ________.
A. China’s haze in winter happens because of more than three causes
B. only smog-free bikes can go on the shining bicycle path
C. people who have creative ideas can get free bikes
D. Daan and his family spent all their time improving China’s air quality
39. Daan is inviting bikers to join him in order to ________.
A. help solve the air pollution problem B. make more Chinese friends
C. raise money for the tower D. test his new machine
40. What is the best title for the passage
A. Biking for Fresh Air B. Breathing In and Out
C. survey from the Government D. China’s Air Pollution Problem
【答案】36. B 37. D 38. A 39. A 40. A
【解析】
【导语】本文主要讲述一个荷兰的设计师设计了一款空气净化器,能有效改善雾霾天城市的空气质量,以此想法来激发更多有关环保的创意。
【36题详解】
细节理解题。根据第2段“He uses creative ideas to improve city life.”可知,有创新的想法可能有助于改善城市生活。故选B。
【37题详解】
细节理解题。根据第3段中“ In smoggy weather, the machine would breathe in the dirty air in front of the bike and blow out a stream of clean air toward the biker’s face.”可知空气净化器通过吸入脏空气并净化它来向骑行者提供清新的空气。故选D。
【38题详解】
细节理解题。根据第4段中“In winter, it’s common for thick clouds of haze(霾), caused largely by factory production, burning of coal and car emissions(排放物), to cover areas of China.”可知霾主要是由这三种原因造成的,但不限于这三种原因,A项正确。故选A。
【39题详解】
细节理解题。根据第1段中“You don’t have to be a scientist to solve big environmental problems. One foreign designer (设计师) is finding creative ways to make a change—and he’s inviting bikers to join him.”可知Daan邀请骑行者加入他是为了解决环境污染问题。故选A。
【40题详解】
最佳标题。本文主要讲述丹麦设计师设计了一个空气净化器,将它放在自行车上,就可以将污染的空气吸入机器,并释放出清洁的空气,用“Biking for Fresh Air”做标题最合适。故选A。
C
What would the world be like if cars could drive themselves Imagine seeing an empty car passing by on its way to pick up its owner, or a car full of passengers who are reading, listening to music or even sleeping. But none of them is worried about the road ahead.
Well, all of these could be the future of driving. There are several companies, for example, Google, working on driverless cars. So far, no Google self-driven car has got a traffic ticket, but some of them have been in accident when other cars hit them.
These cars are now still in the testing stages(测试阶段). If the tests are successful, these electric, self-driven cars could be put into use very soon. But how is it possible for a car to drive itself Cars already have many features(特征) allowing them to replace drivers during certain situations. Some features include cars being able to park themselves, or slow down when they notice other cars close by. They can also control the speed(速度)if there are dangerous conditions.
Scientists believe that with the help of wireless signals(无线信号), cameras and GPS, it is possible to create a safe self-driven car very soon.
The cause of serious road accidents is usually careless drivers or dangerous conditions. The self-driven car may be able to stop this. However, some people do not like the idea. They think that technologies can also be mistakes.
36. The main purpose of the first paragraph is to ________.
A. get readers to pay attention to road safety
B. tell readers the danger of self-driven cars
C. ask readers to keep away from heavy traffic
D. make readers be interested in self-driven cars
37. The testing self-driven cars need ________to run.
A. solar energy B. electricity C. water D. coal
38. From the passage, we know that the testing self-driven cars can already ________.
A. stop any accident on the road
B. control the speed in dangerous situations
C. turn around when getting near other cars
D. park themselves with the help of the drivers
39 Which is NOT helpful to make the self-driven cars run safely according to the passage ________
A. Cameras. B. GPS. C. E-reading. D. Wireless signals.
40. What is some people’s attitude(态度)toward the safety of the self-driven cars ________
A. They are not sure about it. B. They believe it completely.
C. They don’t care about it. D. They dislike new technology.
【答案】36. D 37. B 38. B 39. C 40. A
【解析】
【导语】本文主要介绍了无人驾驶汽车,目前处于测试阶段,它有许多功能,很有可能成为现实。
【36题详解】
段落大意题。根据“What would the world be like if cars could drive themselves Imagine seeing an empty car passing by on its way to pick up its owner, or a car full of passengers who are reading, listening to music or even sleeping. But none of them is worried about the road ahead.”(如果汽车可以自己开车,世界会是什么样子?想象一下,看到一辆空车在去接车主的路上经过,或者车上坐满了正在看书、听音乐甚至睡觉的乘客。但他们都不担心前面的道路。)可知第一段主要目的是使读者对自动驾驶汽车产生兴趣。故选D。
【37题详解】
细节理解题。根据“If the tests are successful, these electric, self-driven cars could be put into use very soon.”可知无人驾驶汽车需要电能运行。故选B。
【38题详解】
细节理解题。根据“They can also control the speed(速度)if there are dangerous conditions.”可知测试自动驾驶汽车在危险情况下已经能够控制速度。故选B。
【39题详解】
细节理解题。根据“Scientists believe that with the help of wireless signals(无线信号), cameras and GPS, it is possible to create a safe self-driven car very soon.”可知电子阅读对自动驾驶汽车的安全运行没有帮助。故选C
【40题详解】
推理判断题。根据“The self-driven car may be able to stop this. However, some people do not like the idea. They think that technologies can also be mistakes.”(自动驾驶汽车或许能够阻止这种情况。然而,有些人不喜欢这个想法。他们认为技术也可能是错误的。)可知一些人对自动驾驶汽车的安全性也不确定。故选A。

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。