2023新高考-外研版-高二上册-成都第七中学-备考期中-模拟试卷3
考试时间:120分钟 总分:150分
注意事项:
1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分 阅读[共两节,满分50分]
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Dive with Big Sharks
Our shark dive adventures make use of hookah systems and shark cages. A hookah system is a system of providing air from the surface to divers down below. Cage divers breathe by using a regulator connected to an air hose.
Is Shark Diving Dangerous
Yes. You could get sunburnt. You could hit your head on the top bunk getting out of bed. You could fall overboard. As for a shark attack,according to the International Shark Attack File,you are far more likely to be killed by a dog or a deer.
Pricing & Details
One day Cage Diver Adventure S 875
Our expert shark diver team will accompany you to the best viewing areas within the Marine Sanctuary.There,we'll drop our cage and prepare to provide you with a view you'll never forget.
No dive experience is necessary.Our cages sit just below the surface.You'll be able to breathe comfortably from your snorkel or air hose while you move about the cage,taking photos and having fun.
Top Shark Adventure S 375
If you want to see great white sharks but prefer them a little further away,we offer great top-side shark viewing from our observation deck. Help scan the horizon for fins and watch for sharks attacking their prey(猎物).
Important Note
There's No Shark Guarantee
Although we go to the best places at the best time of year, we cannot guarantee you'll see sharks. We've been very successful in past shark seasons and expect another incredible year. However, if we see no sharks, there is no refund.
1. Which of the following is TRUE about the two adventures
A. Top Shark Adventure makes use of hookah systems.
B. Cage Diver Adventure offers you a view of the bottom of the sea.
C. Cage Diver Adventure is less interesting than the other.
D. Top Shark Adventure is suitable for those worried about danger.
2. What is most likely to happen according to the advertisement
A. you fail to achieve your purpose of the trip.
B. you are out of breath deep down in the sea.
C. you are hurt by a shark while diving there,
D. you suffer from lack of skill in shark diving.
3. It can be inferred from the advertisement that shark diving is ________
A. difficult but exciting B. challenging and tiring
C. amazing and enjoyable D. expensive but popular
【答案】1. D 2. A 3. C
【解析】
【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了“和鲨鱼一起潜水”活动的细节,价格和注意事项等。
【1题详解】
细节理解题。根据“Is Shark Diving Dangerous ”中的“As for a shark attack, according to the International Shark Attack File, you are far more likely to be killed by a dog or a deer. (至于鲨鱼攻击,根据国际鲨鱼攻击文件,你更有可能被狗或鹿杀死。)”由此可知Top Shark Adventure的安全系数很高,适合那些害怕危险的人,故选D。
【2题详解】
细节理解题。根据“There's No Shark Guarantee ”中的“Although we go to the best places at the best time of year, we cannot guarantee you'll see sharks. We've been very successful in past shark seasons and expect another incredible year. However, if we see no sharks, there is no refund. (虽然我们在一年中最好的时间去最好的地方,但我们不能保证你会看到鲨鱼。我们在过去的鲨鱼季中取得了巨大的成功,我们期待着另一个不可思议的年份。然而,如果我们没有看到鲨鱼,也没有退款。)”由此可推断,你可能在观看鲨鱼的旅程中看不到鲨鱼,故选A。
【3题详解】
推理判断题。根据“Pricing & Details ”中的“Our expert shark diver team will accompany you to the best viewing areas within the Marine Sanctuary. There, we'll drop our cage and prepare to provide you with a view you'll never forget. No dive experience is necessary. Our cages sit just below the surface. You'll be able to breathe comfortably from your snorkel or air hose while you move about the cage, taking photos and having fun. (我们的专业鲨鱼潜水队将陪同您到海洋保护区内的最佳观赏区域。在那里,我们会放下笼子,准备为你提供一个让你永生难忘的景观。不需要潜水经验。我们的笼子就在水面下。当你在笼子里走动、拍照和玩耍时,你可以从你的通气管或空气管舒服地呼吸。)”由此可推断这个鲨鱼潜水是神奇而且愉快的。故选C。
B
While we may think it feels good to complain, complaining has some bad effects associated with it.
Why isn’t complaining beneficial Research shows that it connects our brain with negativity. The brain is designed to work efficiently. This means that when we repeat a thought, negative or positive, the nerve cells form a bridge between each other to pass information at a higher speed. Therefore, the next time we have a similar type of thought, it is more easily passed. This explains why certain thought patterns become habits.
Yet the harmful effects don’t stop there. A study shows that complaining causes the hippocampus (海马区),which plays a vital role in problem-solving, to become smaller.
In addition to causing brain damage, complaining also releases a stress hormone cortisol, a kind of chemical the body produces when we meet with some dangers. Constantly having a high level of cortisol results in high blood pressure, high blood sugar, and lower immunity (免疫力).
The ill effects of our complaining aren't just limited to ourselves, they also involve those around us. We tend to mirror the moods of our friends. For this reason, we should be cautious about having stubborn (固执的) complainers in our circle of friends.
The best way to deal with constant negativity is to develop a sense of gratitude. Just like complaining acts as a poison, gratitude acts as a medicine. Research shows it lowers cortisol levels by 23 percent, as well as reduces blood pressure and blood sugar. It also decreases tiredness and depression. Gratitude is the perfect cure for complaining, a behavior that steals our brain power, happiness and physical well-being.
What have you observed about the effects of complaining in your own life or in the lives of others Have you noticed that when you are grateful, you feel better all over Please share your thoughts in the comments section below.
4. What do Paragraphs 2-3 mainly talk about
A. The diseases caused by complaining.
B. The decrease of a vital part of our brain
C. The bad effects of complaining on brain power.
D. The reason why certain thought patterns become habits.
5. What can we know about cortisol from the text
A. Gratitude is an effective cure for cortisol.
B. Our body produces cortisol when we feel excited.
C. Cortisol is a chemical that can cause brain damage.
D. Having a high level of cortisol can lead to many health problems.
6. What attitude does the author take to stubborn complainers
A. Grateful. B. Accepting. C. Disapproving. D. Doubtful.
7. Where can the text most probably appear
A. In a newspaper. B. In a medical report. C. On a website. D. In a radio program.
【答案】4. C 5. D 6. C 7. C
【解析】
【导语】这是一篇说明文。短文说明了抱怨带来的一些负面影响以及应对抱怨的措施。
【4题详解】
主旨大意题。根据第二段“Why isn’t complaining beneficial Research shows that it connects our brain with negativity.(为什么抱怨没有好处?研究表明,它将我们的大脑与消极联系起来。)”以及根据第三段“A study shows that complaining causes the hippocampus(海马区),which plays a vital role in problem-solving, to become smaller.(一项研究表明,抱怨会导致海马体变小,而海马体在解决问题中起着至关重要的作用。)”由此可知,第二段和第三段主要在说抱怨对脑力的不良影响。故选C项。
【5题详解】
细节理解题。根据第四段“Constantly having a high level of cortisol results in high blood pressure, high blood sugar, and lower immunity(免疫力).(持续高水平的皮质醇会导致高血压、高血糖和免疫力低下。)”由此可知,皮质醇水平高会导致许多健康问题。故选D项。
【6题详解】
推理判断题,根据倒数第五段“For this reason, we should be cautious about having stubborn(固执的)complainers in our circle of friends.(出于这个原因,我们应该警惕在我们的朋友圈中有顽固的抱怨者。)”由此判断出,作者对顽固的抱怨者持反对的态度。故选C项。
【7题详解】
推理判断题。根据最后一段“Please share your thoughts in the comments section below.(请在下面的评论区分享你的想法。)”由此判断出,短文来自于网站。故选C项。
C
Our tiny boat was ploughing through (费力穿过) the waves across the Indian Ocean and I was absolutely freezing.The further we got from the shelter of the land, the more I thought how foolish I'd been to come along on this trip.
The pilot of the boat looked almost 60 but, perhaps because of a lifetime on the open sea in the hot sun, was very fit and strong.I was wondering how he managed to find his way.To me, it seemed difficult enough to navigate a boat without any electronic equipment even on a sunny day.
So at least we were safe.But this was not what we had come along for.A look at the other divers' faces suggested that now they were also doubtful that we'd ever get the chance to see a whale shark — these weather conditions were totally unsuitable for diving! None of us spoke.It seemed too much of an effort.Then suddenly the boatman stopped the engine.He said a few words in his own language to the diving instructor, who immediately jumped up from his seat and told us to get ready to dive.
When I jumped into the grey sea, I was sure I wouldn't see anything.But then ...there it was! An enormous whale shark, slowly swimming through the water.I couldn't believe my eyes — my first whale shark! I hardly dared breathe — I was afraid my streams of bubbles (气泡) might scare the huge creature away.And the other divers were equally awed.Slowly we approached this huge animal.It was swimming quite slowly and we were able to swim with it, looking at the beautiful markings on its back.I was still holding my breath, telling myself that this huge fish was harmless! Then I reached out and touched it, stroking (轻抚) its thick skin.It was amazing how this giant suddenly gained speed — we watched it as it swam away from us, and a few moments later it was gone.
8. While riding a tiny boat across the Indian Ocean, the author _____.
A. volunteered to act as a pilot
B. felt regret about his decision
C. enjoyed the beautiful sunshine
D. talked with other people happily
9. The author probably wanted to know how the boatman _____.
A. kept fit in his spare time
B. spent his life on the boat
C. navigated his boat at sea
D. communicated with others
10 What was the purpose of the author's trip
A. To see a whale shark.
B To learn how to dive.
C. To swim the Indian Ocean.
D. To save underwater creatures.
11. How did the author feel after he jumped into the sea
A. Rather anxious and angry.
B. A little scared but excited.
C. Doubtful and disappointed.
D. A bit tired but later relaxed.
【答案】8. B 9. C 10. A 11. B
【解析】
【分析】本文是一篇记叙文。主要讲了作者第一次看见鲸鱼的经历。
【8题详解】
推理判断题。根据第一段“Our tiny boat was ploughing through (费力穿过) the waves across the Indian Ocean and I was absolutely freezing.The further we got from the shelter of the land, the more I thought how foolish I'd been to come along on this trip.( 我们的小船在印度洋上破浪前进,我简直要冻死了。我们离这片避风的土地越远,我就越觉得自己来这趟旅行是多么愚蠢。)”可推知,由于天气不好,作者对他出海看鲸鱼的决定感到后悔。故选B。
【9题详解】
细节理解题。根据第二段“I was wondering how he managed to find his way.To me, it seemed difficult enough to navigate a boat without any electronic equipment even on a sunny day.( 我想知道他是怎么找到路的。对我来说,即使是在阳光明媚的日子,没有任何电子设备的情况下驾驶一艘船似乎也很困难。)”可知,作者最想了解这位船夫是如何在海上辨别方向的。故选C。
【10题详解】
推理判断题。根据第三段“A look at the other divers' faces suggested that now they were also doubtful that we'd ever get the chance to see a whale shark(看看其他潜水员的脸,他们也怀疑我们是否有机会看到鲸鱼——这种天气条件完全不适合潜水!)”和最后一段作者描述他下水看到鲸鱼的过程可知,作者此行的目的是看鲸鱼。故选A。
【11题详解】
推理判断题。根据最后一段“I couldn't believe my eyes — my first whale shark!( 我简直不敢相信我的眼睛——我看到的第一条鲸鱼!)”可知,当看到鲸鱼这个庞然大物突然出现时,作者不敢相信自己的眼睛,有一点兴奋,再根据最后一段中“I was still holding my breath, telling myself that this huge fish was harmless!( 我仍然屏住呼吸,告诉自己这条大鱼是无害的!)”可知作者对这个庞然大物又有点害怕,综上所述可知作者此时又兴奋又害怕。故选B。
D
Disorders of the brain are a growing worry. Twelve mental- health conditions affect about 970 million people around the world according to the Global Burden of Disease Project: more than one in ten of the population. This figure could well be an underestimate. Neurological(神经学的) problems such as stroke,migraine(偏头痛),Parkinson’s and brain injury are collectively the leading global source of disability. Ageing populations with unhealthy ways of life are likely to make this problem much worse everywhere.
In an ideal world, science would be coming to the rescue. But the brain is a complex organ sometimes described as the most complex structure in the known universe. A private company spent an estimated $ 43 billion on research into therapies for Alzheimer's disease between 1998 and 2017 and came up empty-handed. That big failure is perhaps the biggest reason why, in the 2010s, many drug firms abandoned or cut back on neuroscience research.
Happily, there are signs of a change. In our Technology Quarterly this week we report on a renaissance in neuroscience, with many drug companies, some of them big ones, showing renewed interest in the field. This fresh energy is coming from a variety of techniques and ideas. More precise diagnosis and well-confirmed biomarkers which reveal the course of disease, are improving clinical trials. New kinds of treatment such as gene therapy, are expanding the range of diseases that can be tackled. Other advances are an increasing amount of data, which is proving critical to understanding the biological roots of neurological problems.
As hopes rise for tackling this final frontier of bio-medicine, it is worth remembering that the secrets to a healthy brain are not only going to come from a pill or psychotherapist's treatments. The health of the brain is influenced by what goes on outside it such as nutrition, exercise, the abuse of alcohol, education, social connections and pollution. None of this should be surprising: The health of the brain is tied to the health and the well-being of the body that it sits in. Efforts to ensure better brain health are an investment that will keep bringing advantages to individuals, and to societies, for decades to come.
12. What does the author suggest in both the first and last paragraphs to prevent brain diseases
A. Less worry. B. More financial aid. C. Magic medicine. D. Healthy lifestyles.
13. What contribute to the renewed interest in neuroscience research
A. Profits and fame. B. Advances in technology.
C. Larger range of diseases. D. More clinical trials.
14. What is most likely to be the author's job
A. A journal editor. B. A librarian. C. A medical student. D. A clinical doctor.
15. What does the text mainly talk about
A. Complex brain health. B. A brand-new research topic.
C. Renewed neuroscience research. D. Defeating brain disorders.
【答案】12. D 13. B 14. A 15. C
【解析】
【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了随着科学技术的发展以及新的治疗手段的出现,人们重燃对神经科学领域研究的兴趣。
【12题详解】
细节理解题。根据第一段“Ageing populations with unhealthy ways of life are likely to make this problem much worse everywhere.(人口老龄化和不健康的生活方式可能会使这一问题在世界各地变得更加严重)”以及最后一段“The health of the brain is influenced by what goes on outside it such as nutrition, exercise, the abuse of alcohol, education, social connections and pollution.(大脑的健康受到外界因素的影响,比如营养、锻炼、酗酒、教育、社会关系和污染)”可知,健康的生活方式可以预防脑部疾病。故选D。
【13题详解】
细节理解题。根据第三段中“In our Technology Quarterly this week we report on a renaissance in neuroscience, with many drug companies, some of them big ones, showing renewed interest in the field. This fresh energy is coming from a variety of techniques and ideas.(在本周的《科技季刊》中,我们报道了神经科学的复兴,许多制药公司,其中一些是大公司,对该领域表现出了新的兴趣。这种新鲜的能量来自于各种各样的技术和想法)”可知,科技的进步促使人们对神经科学研究重新产生兴趣。故选B。
【14题详解】
推理判断题。根据第三段中“In our Technology Quarterly this week we report on a renaissance in neuroscience, with many drug companies, some of them big ones, showing renewed interest in the field. This fresh energy is coming from a variety of techniques and ideas.(在本周的《科技季刊》中,我们报道了神经科学的复兴,许多制药公司,其中一些是大公司,对该领域表现出了新的兴趣。这种新鲜的能量来自于各种各样的技术和想法)”可推知,作者的职业很可能是某期刊的编辑。故选A。
15题详解】
主旨大意题。根据第三段“Happily, there are signs of a change. In our Technology Quarterly this week we report on a renaissance in neuroscience, with many drug companies, some of them big ones, showing renewed interest in the field. This fresh energy is coming from a variety of techniques and ideas.(令人高兴的是,出现了变化的迹象。在本周的《科技季刊》中,我们报道了神经科学的复兴,许多制药公司,其中一些是大公司,对该领域表现出了新的兴趣。这种新鲜的能量来自于各种各样的技术和想法)”并结合文章可知,主要介绍了随着科学技术的发展以及新的治疗手段的出现,人们重燃对神经科学领域研究的兴趣这一现象。故选C。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
The British Sense of Humour
The British are known for their sense of humor. However, it is often difficult for foreigners to make sense of their jokes. The main thing to remember is that the British like to make fun of themselves as well as others. ___16___ Another key to understanding British humor is to know that the British often use understatement.
Understatement means saying less than you think or feel. For example, if someone is very impolite and shouts at another person, someone else might say, 'She isn’t exactly friendly.' Understatement is often used in unpleasant situations or to make another person look silly. ___17___
The British like to make fun of many other things. They often laugh about the silly and terrible things that happen to us every day, like when someone accidentally falls over in the street. They also like to make jokes about people from different classes of society. ___18___Finally, the British love to watch comedies about people who do not know how to behave in society. The comedy programme Mr. Bean is a good example of this kind of humor.
___19___In pictures, he almost never talks, and instead he uses his body movement and facial expressions to make people laugh. Perhaps what makes Mr. Bean so funny is that he does things that adults in the real world cannot do. For instance, once Mr. Bean bought a large chair. He needed to take it home, but it was too big to fit in his small car. His solution was to put the chair on top of his car. ___20___Mr. Bean is popular in many countries around the world because you do not have to speak English to understand the humor. Because of this, many people can better understand the British sense of humor.
A. British humor brings people laughter and content.
B. Understatement plays an important part in British humor.
C. Then, he sat in the chair and used a broom to drive the car!
D. They also like to make jokes about situations that are quite serious.
E. Throughout the film, the audience were amused by his convincing acting.
F. Mr. Bean is the character created by British actor Rowan Atkinson in 1990.
G. Such jokes are normally about their accents, the way they dress and the way they behave.
【答案】16. D 17. B 18. G 19. F 20. C
【解析】
【分析】本文是说明文,主要介绍了英式幽默。
【16题详解】
前文“it is often difficult for foreigners to make sense of their jokes. The main thing to remember is that the British like to make fun of themselves as well as others.”提到了两点,一是提到了外国人不懂英式幽默,二是说到了英国人喜欢开自己和其他人的玩笑。由此推知,设空处应进一步陈述英式幽默的特点。D项 “他们也喜欢对相当严肃的情况开玩笑。”符合语境,照应前文。故选D项。
【17题详解】
根据本段第一句“Understatement means saying less than you think or feel.”(低调陈述意味着说的比你想的或感觉的要少。)可知本段围绕着understatement展开。B项“低调陈述在英式幽默中扮演着重要的角色”符合语境,对应本段的主旨,understatement是关键词。故选B项。
【18题详解】
根据前文“They also like to make jokes about people from different classes of society.”(他们也喜欢拿社会不同阶层的人开玩笑。)可知,英国人喜欢开不同阶层的人的玩笑。由此推知,设空处可能陈述他们可能在哪些方面开玩笑。G项“这样的笑话通常是关于他们的口音,穿衣方式和行为方式”符合语境。故选G项。
【19题详解】
根据上一段末尾“The comedy programme Mr. Bean is a good example of this kind of humor.” (喜剧节目《憨豆先生》就是这种幽默的一个很好的例子。)和下文“In pictures, he almost never talks, and instead he uses his body movement and facial expressions to make people laugh.”(在电影里,他几乎没有语言,相反他用他的肢体动作和面部表情让人们笑。)可推知,设空处应承接上文,进一步介绍“憨豆先生”。F项“憨豆先生是英国演员罗温·阿特金森在1990年创造的角色。”符合语境,下文的he就是指代选项中的Mr. Bean。故选F项。
【20题详解】
根据前文“ For instance, once Mr. Bean bought a large chair. He needed to take it home, but it was too big to fit in his small car. His solution was to put the chair on top of his car.” (例如,有一次憨豆先生买了一把很大的椅子。他需要把它搬回家,但椅子太大了,以至于车里装不下。他的解决办法是把椅子放在车顶上。)可推知,设空处应陈述憨豆先生下一步怎么做。C项 “然后,他坐在椅子上,用扫帚开车!”符合语境,继续说明憨豆先生怎么处理椅子和开车。故选C项。
第二部分 语言运用[共两节,满分30分]
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
In the back of my closet, there is a small cardboard chest that has followed me to every one of my new addresses. Until now, the only ____21____ contents in it are three wrapped ____22____ marked in my mother’s tidy handwriting: “Engagement”, “Wedding” and “First Baby”.
When I was three, my mother learned that she had advanced breast cancer. When I was seven, she had begun ____23____ a gift box for me. Inside, she packed presents and letters for the ____24____ of my life she was going to be missing — driver’s license, graduation, and every birthday until the age of 30.
My mother died ten days before our ____25____ birthday. That morning, when I turned 12 and she would have turned 49, I woke up early and opened the package ____26____ “12th Birthday”. A white card curling around the present ____27____: “I always ____28____ a birthstone ring when I was a little girl. Your Granny finally bought me one and I loved it more than I can say. I hope you like it, too.” I put on the ring and ____29____ her writing with my fingertip.
On the morning of my high school graduation, a _____30_____ of pearls appeared as I opened the wrapped present. Her note read: “There seemed to be a _____31_____ in my family that when girls graduated from high school, they received pearls.” I wore the pearls that afternoon as I took the stage to accept my diploma.
Year after year, my mother _____32_____ forward in time to meet me. When I was a child, opening the next package felt like a treasure _____33_____. As I grew older, her message met me like guideposts in a dark forest. If her words couldn’t point the way, at least they offered the _____34_____ of knowing that someone had been there before and that I have been _____35_____, wildly loved.
21. A. following B. remaining C. entire D. full
22. A. plastics B. products C. pieces D. presents
23. A. working B. preparing C. writing D. receiving
24. A. milestones B. majors C. purposes D. centers
25. A. individual B. usual C. shared D. national
26. A. marked B. celebrated C. created D. made
27. A. read B. sounded C. found D. signed
28. A. called for B. stood for C. paid for D. longed for
29. A. tackled B. traced C. revealed D. confirmed
30. A. list B. string C. matter D. variety
31. A. member B. problem C. impression D. tradition
32. A. put B. looked C. traveled D. stepped
33. A. house B. box C. map D. hunt
34. A. property B. sorrow C. comfort D. value
35. A. deeply B. temporarily C. unfortunately D. simply
【答案】21. B 22. D 23. B 24. A 25. C 26. A 27. A 28. D 29. B 30. B 31. D 32. C 33. D 34. C 35. A
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。作者的妈妈得了乳腺癌,为了不错过作者人生中具有里程碑意义的时刻,妈妈在作者7岁的时候就为她准备礼盒。虽然妈妈不在了,但作者依然能感到母亲对她的爱。
【21题详解】
考查形容词词义辨析。句意:到目前为止,里面尚存着三个包装好的礼物,上面用我母亲整洁的笔迹写着:“订婚”、“婚礼”和“第一个孩子”。A. following下列的;B. remaining尚存的;C. entire全部的,整个的;D. full满的。根据句中“three wrapped 2 marked in my mother’s tidy handwriting: ‘Engagement’, ‘Wedding’ and ‘First Baby’”可推知,现在只剩三个尚未打开的礼物了。故选B。
【22题详解】
考查名词词义辨析。句意同上题。A. plastics塑料;B. products产品;C. pieces片,条;D. presents礼物。根据下文“Inside, she packed presents and letters for the __4__ of my life she was going to be missing — driver’s license, graduation, and every birthday until the age of 30.”可知这是妈妈送的礼物,presents原词重现。故选D。
【23题详解】
考查动词词义辨析。句意:当我七岁的时候,她开始为我准备一个礼盒。A. working工作;B. preparing准备;C. writing写;D. receiving接受。根据上文“When I was three, my mother learned that she had advanced breast cancer.”可知妈妈得了严重的癌症,所以提前为作者准备礼物。prepare sth.for sb.为某人准备某物,故选B。
【24题详解】
考查名词词义辨析。句意:在里面,她包了一些礼物和信件,这些是她将错过的我人生中的里程碑——驾照、毕业、直到三十岁的每一次生日。A. milestones里程碑;B. majors专业;C. purposes目的;D. centers中心。根据下文“driver’s license, graduation, and every birthday until the age of 30.”可知,这些事件都是我人生中的里程碑。故选A。
【25题详解】
考查形容词词义辨析。句意:我母亲在我们共同生日的前十天去世了。A. individual个人的;B. usual通常的;C. shared共同的,共享的;D. national国家的。根据下文“That morning, when I turned 12 and she would have turned 49”可知,作者和妈妈是同一天生日,那天是我们共同的生日。故选C。
【26题详解】
考查动词词义辨析。句意:那天早上,当我满12岁的时候,她已经49岁了,我很早就醒了,打开了标有12岁生日的包裹。A. marked标明,标示;B. celebrated庆祝;C. created创造;D. made制作。根据上文“Until now, the only ____1____ contents in it are three wrapped ____2____ marked in my mother’s tidy handwriting: ‘Engagement’, ‘Wedding’ and ‘First Baby’.”可知,12岁生日礼物上也作了标记,mark原词重现。故选A。
【27题详解】
考查动词词义辨析。句意:一张缠绕在卡片周围的白色卡片上写着:“当我还是个小女孩的时候,我一直渴望着一枚诞生石戒指。你奶奶终于给我买了一件,我非常喜欢,希望你也喜欢。”A. read写着;B. sounded听起来;C. found找到;D. signed签署。根据下文“I always ____8___ a birthstone ring when I was a little girl. Your Granny finally bought me one and I loved it more than I can say. I hope you like it, too.”可知,此处指卡片上写的内容。以及下文“Her note read: ‘There seemed to be a ___11___ in my family that when girls graduated from high school, they received pearls’”中也有原词重现read,故选A。
【28题详解】
考查动词短语辨析。句意:我一直渴望着一枚出生石戒指。A. called for需要;B. stood for代表;C. paid for支付;D. longed for渴望。根据下文“Your Granny finally bought me one and I loved it more than I can say.”可知,妈妈渴望有一枚出生石戒指,空处意为“渴望”。故选D。
【29题详解】
考查动词词义辨析。句意:我戴上戒指,用指尖描出她的字迹。A. tackled果断处理,高效解决;B. traced描绘;C. revealed透露,泄露;D. confirmed确认,证实。根据下文“with my fingertip”可知,此处意为“用指尖描出她的字迹”。故选B。
【30题详解】
考查名词词义辨析。句意:在我高中毕业的那天早上,当我打开包装好的礼物时,一串珍珠链出现了。A. list清单;B. string串;C. matter事情;D. variety品种。结合常识可知,珍珠是串起来的,a string of pearls意为“一串珍珠”。故选B。
【31题详解】
考查名词词义辨析。句意:她的便条上写道:“我们家似乎有一个传统,女孩子高中毕业时,会收到珍珠。”A. member成员;B. problem问题;C. impression印象;D. tradition传统。根据下文“when girls graduated from high school, they received pearls.”可知,女孩子高中毕业时,会收到珍珠,这是一个家族传统。故选D。
【32题详解】
考查动词词义辨析。句意:年复一年,母亲都溯时间之流而上与我相见。A. put放,摆;B. looked看;C. traveled旅行;D. stepped迈步。虽然妈妈去世多年,但是通过给作者准备礼物,不错过作者生命中里程碑意义的时刻,妈妈一直随时间旅行陪伴作者,所以,此处应使用动词traveled意为“溯时间之流”,故选C。
【33题详解】
考查名词词义辨析。句意:当我还是个孩子的时候,打开下一个包裹就像在寻宝。A. house房子;B. box盒子;C. map地图;D. hunt搜寻。根据上文“When I was a child, opening the next package felt like”可知对于小孩子来说拆开礼物就像是探险一样,a treasure hunt意为“寻宝”。故选D。
【34题详解】
考查名词词义辨析。句意:如果她的话不能指明方向,至少它们能给我带来安慰,让我知道曾经有人在那里,我深深地、疯狂地被爱着。A. property所有物,财产;B. sorrow悲伤;C. comfort安慰;D. value价值。根据下文“someone had been there before and that I have been ___15__ , wildly loved.”可知妈妈的爱一直陪伴着作者,爱能给作者带来安慰,此处意为“安慰”。故选C。
【35题详解】
考查副词词义辨析。句意同上题。A. deeply深深地;B. temporarily临时地,暂时地;C. unfortunately不幸地;D. simply只不过,仅仅。根据上文“When I was seven, she had begun ___3__ a gift box for me. Inside, she packed presents and letters for the __4___ of my life she was going to be missing — driver’s license, graduation, and every birthday until the age of 30.”可知妈妈一直深深地爱着作者。空处与wildly(疯狂地)构成并列关系,修饰动词loved,表示是“深深地(被爱着)”。故选A。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
There is a growing junkyard in space. Low-Earth orbit,____36____ is a narrow band of space relatively close to the Earth's surface, is ____37____ (crowd) with thousands of tons of space debris (碎片).
A satellite services company, Astroscale, has developed a two-satellite mission ____38____ (aim) to remove these objects. It consists of a “servicer” satellite designed to ____39____ (safe) remove debris from orbit and a “client” satellite to simulate (模拟) a piece of orbital debris. The satellites ____40____ (send) into space on March 22 and are now circling in Earth orbit.
Over the next few months, the two satellites will separate ____41____ each other and then join in a game of orbital cat and mouse. In ____42____ series of tests, the servicer satellite will try ____43____ (meet) with the client spacecraft, dock (对接) with the object and then release it. “Even though space is big, the usable orbits where we keep our satellites are quite small. Having far higher density of objects in these very narrow ____44____ (region) of space will lead to more crashes over time.” Aaron Rosengren, an assistant professor at the University of California, San Diego, told NBC News.
So we believe one day in the future when we look up at the stars high above, the satellites _____45_____ (perform) the task to remove the debris over our heads.
【答案】36. which
37. crowded
38. aiming 39. safely
40. were sent
41. from 42. a
43. to meet
44. regions
45. will be performing
【解析】
【分析】这是一篇说明文。太空垃圾已经成为一个日益严重的问题,一个名叫Atrscale的卫星服务公司发射了轨道碎片清理卫星的示范星,通过一连串的验证试验旨在从轨道上清除碎片物体。
【36题详解】
考查定语从句。句意:近地轨道是一个相对接近地球表面的狭窄空间带,挤满了数千吨的太空碎片。分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,先行词Low-Fathorbit(近地轨道),指物,在后面定语从句中作主语,需用关系代词which引导。故填which。
37题详解】
考查形容词。句意同上。Is为系动词,后面需加形容词。动词crowd意为“挤满”,形容词crowded意为“拥挤的”。be crowded with “拥挤;塞满;充满”。故填crowded。
【38题详解】
考查非谓语动词。句意:卫星服务公司Astroscale开发了一项两颗卫星的任务,旨在移除这些物体。分析句子结构可知,空处需填非谓语动词作后置定语,修饰名词mission,aim和mission为逻辑上的主谓关系,需用现在分词形式。故填aiming。
【39题详解】
考查副词。句意:它由一颗“服务”卫星和一颗“客户”卫星组成,前者用于安全清除轨道上的碎片,后者用于模拟轨道碎片。修饰动词remove,需用副词作状语。故填safely。
【40题详解】
考查动词时态语态和主谓一致。句意:这两颗卫星于3月22日发射升空,目前正在地球轨道上运行。本句主语为The satellites,谓语动词用复数,与send为被动关系根据后面March 22和句意可知应用一般过去时的被动语态。故填were sent。
【41题详解】
考查介词。句意:在接下来的几个月里,这两颗卫星将彼此分离,然后加入一个轨道猫鼠游戏。separate from意为“分离;把……和……分开”。故填from。
【42题详解】
考查冠词。句意:在一系列测试中,服务卫星将尝试与客户航天器对接,与目标对接,然后释放目标。a series of是固定短语,表示“一系列的”。故填a。
【43题详解】
考查非谓语动词。句意同上。固定解雇try to do sth.“努力去做某事”。故填to meet。
【44题详解】
考查名词。句意:在这些非常狭窄的空间区域拥有更高密度的物体,随着时间的推移,将导致更多的碰撞。根据前面的指示代词these可知此处用名词的复数形式。故填regions。
【45题详解】
考查动词时态。句意:所以我们相信,在未来的某一天,当我们仰望星空时,卫星将正在执行清除我们头顶上碎片的任务。结合语境表示“将来某个时间点正在进行的动作”应该用将来进行时。故填will be performing。
第三部分 写作[共两节,满分40分]
第一节(满分15分)
46. 假设你是李华,你的美国笔友 Peter 暑假要来中国旅游并在北京停留一天。有两条游览路线让他犹豫不决:1)长城一日游;2)天安门广场、故宫一日游。Peter想征询你的意见。请你给他写一封电子邮件。内容包括:①表示欢迎;② 推荐路线;③ 推荐理由。
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】Dear Peter,
Welcome to Beijing!
About the two choices, I'd like to recommend the first one—the Great Wall. Several reasons account for this choice. Just as the saying goes, he who doesn't reach the Great Wall isn’t a true man. As one of the iconic symbols of China, the Great Wall has been regarded as a must-see attraction, thus you should go there. I'm sure you'll have a good time.
If you have any other questions, just ask me.
Yours,
Li Hua
【解析】
【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给来北京旅游的美国笔友 Peter 写一封电子邮件,向他推荐两条旅游线路中的一条:1)长城一日游;2)天安门广场、故宫一日游。
【详解】1.词汇积累
选择:choice→option
被视为:be regarded as→be considered as
一些:several→some
玩得高兴:have a good time→have fun
2.句式拓展
简单句变复合句
原句:As one of the iconic symbols of China, the Great Wall has been regarded as a must-see attraction, thus you should go there.
拓展句:You should go there because as one of the iconic symbols of China, the Great Wall has been regarded as a must-see attraction.
【点睛】[高分句型1] If you have any other questions, just ask me. (运用了if引导条件状语从句)
[高分句型2] I'm sure you'll have a good time. (运用了省略that的宾语从句)
第二节(满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Nupur walked along the road with a sad look on her face. Tomorrow was her friend Neeta’s birthday but she did not have anything nice to wear to the party. Her father’s small factory had closed down and there was hardly any money left at home to buy a new dress.
Nupur decided to wear an old dress that had been her favourite for many years but was a little too short for her now. “I will ask the tailor to lengthen it,” Nupur said to herself. The tailor however refused to do so. “I don’t take such work right now since the orders have started pouring in and my hands are full.”
Nupur left holding the bag with the dress in it and thought, “What am I to do ” Suddenly she saw a lady get out of the car and walk towards the bank. The lady opened her handbag to take out some papers but her wallet fell to the ground. Unaware of it, the lady went into the bank. Nupur ran and picked up the wallet. There were so many people in the bank that she decided to wait on the steps.
After a long time the lady came out. Nupur handed her the wallet that she had dropped. The lady could not believe it. The little girl had been waiting for her for so long, just to give back the wallet. The lady looked at the contents and everything was just the way she had left it. She looked at the girl’s old and dirty clothes. “What is your name and where are you going Can I drop you home ” The lady asked. Nupur told the lady that she was going home. She also said that she had been to the tailor to get a dress tailored to wear for her friend’s birthday party but the tailor had refused to do so and that her father was jobless.
注意:1. 续写词数应150左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
The lady looked at the dress with visible dirty spots.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
In the evening, Nupur went to the lady’s home to get her old dress back.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】Paragraph 1:
The lady looked at the dress with visible dirty spots. She was once the owner of a store that made clothes for children. “Maybe I could do that. Would you like to let me try ” the lady smiled and said. Nupur nodded, pleasantly surprised. Then she paused and said, “Have you thought of a present to give to your friend ” “Why, yes!” Nupur answered enthusiastically. “My uncle gave me a new box of colored pencils. I’ll give that to my friend.” “Great! Come over in the evening and collect your dress.” The lady told Nupur her address and left.
Paragraph 2:
In the evening, Nupur went to the lady’s home to get her old dress back. She was speechless to see it looked so impressive. The lady used lace to lengthen the dress. The collar and sleeves had been added decorations to as well. The lady also made a bag as a birthday gift for Nupur’s friend. Nupur was overjoyed but then became nervous, since she thought she only had little pocket money. “How much should I pay for them, madam ” “Oh, dear,” the lady laughed, “they’re a tiny gift I think such an honest girl totally deserves.
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文,文章以人物为线索,描述了女主人公Nupur去找裁缝帮自己改衣服,遭到拒绝后,在银行门口捡到一位女士的钱包,一直在门口等着这位女士出来并把钱包还给她的故事。
【详解】1.段落续写
由第一段首句内容“这位女士看着裙子上明显的脏点。”可知,本段可描写女士看到Nupur身上的脏衣服后,决定帮助她改衣服。
由第二段首句内容“晚上,Nupur去这位女士家里把她的旧衣服拿回来。”可知,本段可描写Nupur把衣服的过程。
2.续写线索:看到脏衣服——提出帮忙——约定拿衣服——拿到衣服后的反应
3.词汇激活
行为类
拿走、领取:collect / get back / take away
离开:leave / go away
情绪类
惊讶的、惊喜的:surprised / astonished
无语的、说不出话的:speechless / wordless
紧张的:nervous / tense / strained
【点睛】【高分句型1】She was once the owner of a store that made clothes for children.(运用了that引导的定语从句)
【高分句型2】Nupur was overjoyed but then became nervous, since she thought she only had little pocket money.(运用了since引导的原因状语从句)2023新高考-外研版-高二上册-成都第七中学-备考期中-模拟试卷3
考试时间:120分钟 总分:150分
注意事项:
1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分 阅读[共两节,满分50分]
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Dive with Big Sharks
Our shark dive adventures make use of hookah systems and shark cages. A hookah system is a system of providing air from the surface to divers down below. Cage divers breathe by using a regulator connected to an air hose.
Is Shark Diving Dangerous
Yes. You could get sunburnt. You could hit your head on the top bunk getting out of bed. You could fall overboard. As for a shark attack,according to the International Shark Attack File,you are far more likely to be killed by a dog or a deer.
Pricing & Details
One day Cage Diver Adventure S 875
Our expert shark diver team will accompany you to the best viewing areas within the Marine Sanctuary.There,we'll drop our cage and prepare to provide you with a view you'll never forget.
No dive experience is necessary.Our cages sit just below the surface.You'll be able to breathe comfortably from your snorkel or air hose while you move about the cage,taking photos and having fun.
Top Shark Adventure S 375
If you want to see great white sharks but prefer them a little further away,we offer great top-side shark viewing from our observation deck. Help scan the horizon for fins and watch for sharks attacking their prey(猎物).
Important Note
There's No Shark Guarantee
Although we go to the best places at the best time of year, we cannot guarantee you'll see sharks. We've been very successful in past shark seasons and expect another incredible year. However, if we see no sharks, there is no refund.
1. Which of the following is TRUE about the two adventures
A. Top Shark Adventure makes use of hookah systems.
B. Cage Diver Adventure offers you a view of the bottom of the sea.
C. Cage Diver Adventure is less interesting than the other.
D. Top Shark Adventure is suitable for those worried about danger.
2. What is most likely to happen according to the advertisement
A. you fail to achieve your purpose of the trip.
B. you are out of breath deep down in the sea.
C. you are hurt by a shark while diving there
D. you suffer from lack of skill in shark diving.
3. It can be inferred from the advertisement that shark diving is ________
A. difficult but exciting B. challenging and tiring
C. amazing and enjoyable D. expensive but popular
B
While we may think it feels good to complain, complaining has some bad effects associated with it.
Why isn’t complaining beneficial Research shows that it connects our brain with negativity. The brain is designed to work efficiently. This means that when we repeat a thought, negative or positive, the nerve cells form a bridge between each other to pass information at a higher speed. Therefore, the next time we have a similar type of thought, it is more easily passed. This explains why certain thought patterns become habits.
Yet the harmful effects don’t stop there. A study shows that complaining causes the hippocampus (海马区),which plays a vital role in problem-solving, to become smaller.
In addition to causing brain damage, complaining also releases a stress hormone cortisol, a kind of chemical the body produces when we meet with some dangers. Constantly having a high level of cortisol results in high blood pressure, high blood sugar, and lower immunity (免疫力).
The ill effects of our complaining aren't just limited to ourselves, they also involve those around us. We tend to mirror the moods of our friends. For this reason, we should be cautious about having stubborn (固执的) complainers in our circle of friends.
The best way to deal with constant negativity is to develop a sense of gratitude. Just like complaining acts as a poison, gratitude acts as a medicine. Research shows it lowers cortisol levels by 23 percent, as well as reduces blood pressure and blood sugar. It also decreases tiredness and depression. Gratitude is the perfect cure for complaining, a behavior that steals our brain power, happiness and physical well-being.
What have you observed about the effects of complaining in your own life or in the lives of others Have you noticed that when you are grateful, you feel better all over Please share your thoughts in the comments section below.
4. What do Paragraphs 2-3 mainly talk about
A. The diseases caused by complaining.
B. The decrease of a vital part of our brain
C The bad effects of complaining on brain power.
D. The reason why certain thought patterns become habits.
5. What can we know about cortisol from the text
A. Gratitude is an effective cure for cortisol.
B. Our body produces cortisol when we feel excited.
C. Cortisol is a chemical that can cause brain damage.
D. Having a high level of cortisol can lead to many health problems.
6. What attitude does the author take to stubborn complainers
A. Grateful. B. Accepting. C. Disapproving. D. Doubtful.
7. Where can the text most probably appear
A. In a newspaper. B. In a medical report. C. On a website. D. In a radio program.
C
Our tiny boat was ploughing through (费力穿过) the waves across the Indian Ocean and I was absolutely freezing.The further we got from the shelter of the land, the more I thought how foolish I'd been to come along on this trip.
The pilot of the boat looked almost 60 but, perhaps because of a lifetime on the open sea in the hot sun, was very fit and strong.I was wondering how he managed to find his way.To me, it seemed difficult enough to navigate a boat without any electronic equipment even on a sunny day.
So at least we were safe.But this was not what we had come along for.A look at the other divers' faces suggested that now they were also doubtful that we'd ever get the chance to see a whale shark — these weather conditions were totally unsuitable for diving! None of us spoke.It seemed too much of an effort.Then suddenly the boatman stopped the engine.He said a few words in his own language to the diving instructor, who immediately jumped up from his seat and told us to get ready to dive.
When I jumped into the grey sea, I was sure I wouldn't see anything.But then ...there it was! An enormous whale shark, slowly swimming through the water.I couldn't believe my eyes — my first whale shark! I hardly dared breathe — I was afraid my streams of bubbles (气泡) might scare the huge creature away.And the other divers were equally awed.Slowly we approached this huge animal.It was swimming quite slowly and we were able to swim with it, looking at the beautiful markings on its back.I was still holding my breath, telling myself that this huge fish was harmless! Then I reached out and touched it, stroking (轻抚) its thick skin.It was amazing how this giant suddenly gained speed — we watched it as it swam away from us, and a few moments later it was gone.
8. While riding a tiny boat across the Indian Ocean, the author _____.
A. volunteered to act as a pilot
B. felt regret about his decision
C. enjoyed the beautiful sunshine
D. talked with other people happily
9. The author probably wanted to know how the boatman _____.
A. kept fit in his spare time
B. spent his life on the boat
C. navigated his boat at sea
D. communicated with others
10. What was the purpose of the author's trip
A. To see a whale shark.
B. To learn how to dive.
C. To swim the Indian Ocean.
D To save underwater creatures.
11. How did the author feel after he jumped into the sea
A. Rather anxious and angry.
B. A little scared but excited.
C. Doubtful and disappointed.
D. A bit tired but later relaxed.
D
Disorders of the brain are a growing worry. Twelve mental- health conditions affect about 970 million people around the world according to the Global Burden of Disease Project: more than one in ten of the population. This figure could well be an underestimate. Neurological(神经学的) problems such as stroke,migraine(偏头痛),Parkinson’s and brain injury are collectively the leading global source of disability. Ageing populations with unhealthy ways of life are likely to make this problem much worse everywhere.
In an ideal world, science would be coming to the rescue. But the brain is a complex organ sometimes described as the most complex structure in the known universe. A private company spent an estimated $ 43 billion on research into therapies for Alzheimer's disease between 1998 and 2017 and came up empty-handed. That big failure is perhaps the biggest reason why, in the 2010s, many drug firms abandoned or cut back on neuroscience research.
Happily there are signs of a change. In our Technology Quarterly this week we report on a renaissance in neuroscience, with many drug companies, some of them big ones, showing renewed interest in the field. This fresh energy is coming from a variety of techniques and ideas. More precise diagnosis and well-confirmed biomarkers which reveal the course of disease, are improving clinical trials. New kinds of treatment such as gene therapy, are expanding the range of diseases that can be tackled. Other advances are an increasing amount of data, which is proving critical to understanding the biological roots of neurological problems.
As hopes rise for tackling this final frontier of bio-medicine, it is worth remembering that the secrets to a healthy brain are not only going to come from a pill or psychotherapist's treatments. The health of the brain is influenced by what goes on outside it such as nutrition, exercise, the abuse of alcohol, education, social connections and pollution. None of this should be surprising: The health of the brain is tied to the health and the well-being of the body that it sits in. Efforts to ensure better brain health are an investment that will keep bringing advantages to individuals, and to societies, for decades to come.
12. What does the author suggest in both the first and last paragraphs to prevent brain diseases
A. Less worry. B. More financial aid. C. Magic medicine. D. Healthy lifestyles.
13. What contribute to the renewed interest in neuroscience research
A. Profits and fame. B. Advances in technology.
C. Larger range of diseases. D. More clinical trials.
14. What is most likely to be the author's job
A. A journal editor. B. A librarian. C. A medical student. D. A clinical doctor.
15. What does the text mainly talk about
A. Complex brain health. B. A brand-new research topic.
C. Renewed neuroscience research. D. Defeating brain disorders.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
The British Sense of Humour
The British are known for their sense of humor. However, it is often difficult for foreigners to make sense of their jokes. The main thing to remember is that the British like to make fun of themselves as well as others. ___16___ Another key to understanding British humor is to know that the British often use understatement.
Understatement means saying less than you think or feel. For example, if someone is very impolite and shouts at another person, someone else might say, 'She isn’t exactly friendly.' Understatement is often used in unpleasant situations or to make another person look silly. ___17___
The British like to make fun of many other things. They often laugh about the silly and terrible things that happen to us every day, like when someone accidentally falls over in the street. They also like to make jokes about people from different classes of society. ___18___Finally, the British love to watch comedies about people who do not know how to behave in society. The comedy programme Mr. Bean is a good example of this kind of humor.
___19___In pictures, he almost never talks, and instead he uses his body movement and facial expressions to make people laugh. Perhaps what makes Mr. Bean so funny is that he does things that adults in the real world cannot do. For instance, once Mr. Bean bought a large chair. He needed to take it home, but it was too big to fit in his small car. His solution was to put the chair on top of his car. ___20___Mr. Bean is popular in many countries around the world because you do not have to speak English to understand the humor. Because of this, many people can better understand the British sense of humor.
A. British humor brings people laughter and content.
B. Understatement plays an important part in British humor.
C. Then, he sat in the chair and used a broom to drive the car!
D. They also like to make jokes about situations that are quite serious.
E. Throughout the film, the audience were amused by his convincing acting.
F. Mr. Bean is the character created by British actor Rowan Atkinson in 1990.
G. Such jokes are normally about their accents, the way they dress and the way they behave.
第二部分 语言运用[共两节,满分30分]
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
In the back of my closet, there is a small cardboard chest that has followed me to every one of my new addresses. Until now, the only ____21____ contents in it are three wrapped ____22____ marked in my mother’s tidy handwriting: “Engagement”, “Wedding” and “First Baby”.
When I was three, my mother learned that she had advanced breast cancer. When I was seven, she had begun ____23____ a gift box for me. Inside, she packed presents and letters for the ____24____ of my life she was going to be missing — driver’s license, graduation, and every birthday until the age of 30.
My mother died ten days before our ____25____ birthday. That morning, when I turned 12 and she would have turned 49, I woke up early and opened the package ____26____ “12th Birthday”. A white card curling around the present ____27____: “I always ____28____ a birthstone ring when I was a little girl. Your Granny finally bought me one and I loved it more than I can say. I hope you like it, too.” I put on the ring and ____29____ her writing with my fingertip.
On the morning of my high school graduation, a _____30_____ of pearls appeared as I opened the wrapped present. Her note read: “There seemed to be a _____31_____ in my family that when girls graduated from high school, they received pearls.” I wore the pearls that afternoon as I took the stage to accept my diploma.
Year after year my mother _____32_____ forward in time to meet me. When I was a child, opening the next package felt like a treasure _____33_____. As I grew older, her message met me like guideposts in a dark forest. If her words couldn’t point the way, at least they offered the _____34_____ of knowing that someone had been there before and that I have been _____35_____, wildly loved.
21. A. following B. remaining C. entire D. full
22. A. plastics B. products C. pieces D. presents
23. A. working B. preparing C. writing D. receiving
24. A. milestones B. majors C. purposes D. centers
25. A. individual B. usual C. shared D. national
26. A. marked B. celebrated C. created D. made
27. A. read B. sounded C. found D. signed
28. A. called for B. stood for C. paid for D. longed for
29. A. tackled B. traced C. revealed D. confirmed
30. A. list B. string C. matter D. variety
31. A. member B. problem C. impression D. tradition
32. A. put B. looked C. traveled D. stepped
33. A. house B. box C. map D. hunt
34. A. property B. sorrow C. comfort D. value
35. A. deeply B. temporarily C. unfortunately D. simply
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
There is a growing junkyard in space. Low-Earth orbit,____36____ is a narrow band of space relatively close to the Earth's surface, is ____37____ (crowd) with thousands of tons of space debris (碎片).
A satellite services company, Astroscale, has developed a two-satellite mission ____38____ (aim) to remove these objects. It consists of a “servicer” satellite designed to ____39____ (safe) remove debris from orbit and a “client” satellite to simulate (模拟) a piece of orbital debris. The satellites ____40____ (send) into space on March 22 and are now circling in Earth orbit.
Over the next few months, the two satellites will separate ____41____ each other and then join in a game of orbital cat and mouse. In ____42____ series of tests, the servicer satellite will try ____43____ (meet) with the client spacecraft, dock (对接) with the object and then release it. “Even though space is big, the usable orbits where we keep our satellites are quite small. Having far higher density of objects in these very narrow ____44____ (region) of space will lead to more crashes over time.” Aaron Rosengren, an assistant professor at the University of California, San Diego, told NBC News.
So we believe one day in the future when we look up at the stars high above, the satellites _____45_____ (perform) the task to remove the debris over our heads.
第三部分 写作[共两节,满分40分]
第一节(满分15分)
46. 假设你是李华,你的美国笔友 Peter 暑假要来中国旅游并在北京停留一天。有两条游览路线让他犹豫不决:1)长城一日游;2)天安门广场、故宫一日游。Peter想征询你的意见。请你给他写一封电子邮件。内容包括:①表示欢迎;② 推荐路线;③ 推荐理由。
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节(满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Nupur walked along the road with a sad look on her face. Tomorrow was her friend Neeta’s birthday but she did not have anything nice to wear to the party. Her father’s small factory had closed down and there was hardly any money left at home to buy a new dress.
Nupur decided to wear an old dress that had been her favourite for many years but was a little too short for her now. “I will ask the tailor to lengthen it,” Nupur said to herself. The tailor however refused to do so. “I don’t take such work right now since the orders have started pouring in and my hands are full.”
Nupur left holding the bag with the dress in it and thought, “What am I to do ” Suddenly she saw a lady get out of the car and walk towards the bank. The lady opened her handbag to take out some papers but her wallet fell to the ground. Unaware of it, the lady went into the bank. Nupur ran and picked up the wallet. There were so many people in the bank that she decided to wait on the steps.
After a long time the lady came out. Nupur handed her the wallet that she had dropped. The lady could not believe it. The little girl had been waiting for her for so long, just to give back the wallet. The lady looked at the contents and everything was just the way she had left it. She looked at the girl’s old and dirty clothes. “What is your name and where are you going Can I drop you home ” The lady asked. Nupur told the lady that she was going home. She also said that she had been to the tailor to get a dress tailored to wear for her friend’s birthday party but the tailor had refused to do so and that her father was jobless.
注意:1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
The lady looked at the dress with visible dirty spots.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
In the evening, Nupur went to the lady’s home to get her old dress back.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
