辽宁省营口市大石桥市八校2023-2024九年级上学期期中联考英语试题(含解析)

辽宁省营口市大石桥市八校2023-2024学年九年级上学期期中联考英语试题
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、完形填空
I can’t remember when I started collecting litter. But it was when I got tired of 1 litter nearby and realized that 2 was going to pick it up.
I live near a 3 in Enshi, Hubei Province. I can walk there in three 4 ! I used to love going there 5 with my dog. But one day there was so much litter there that I became very unhappy. I decided I had to clean up the forest. I wanted to 6 happy going there again.
I made my 7 trip to clean the forest that afternoon. I took a big black rubbish bag with me. Ten minutes 8 starting to pick up litter, my bag was full! It had cans, bottles, broken glass and newspapers in it. From then on, I went to the forest four times a year to pick up the litter. I often 9 there for three hours. It makes me feel 10 to do something for the environment.
1.A.see B.seeing C.look D.looking
2.A.no one else B.I C.everybody D.anybody
3.A.school B.forest C.river D.park
4.A.months B.hours C.days D.minutes
5.A.playing B.play C.of play D.to play
6.A.look B.feel C.make D.see
7.A.first B.third C.fourth D.fifth
8.A.after B.later C.before D.of
9.A.play B.go C.work D.sit
10.A.worried B.sad C.disappointed D.great
二、阅读单选
Para 1. Stonehenge is an ancient circle of stones in the south of England. It was built about 5,000 years ago. Every year, it attracts thousands of tourists to enjoy its beauty. They also wonder about how and why it was built.
Para 2. There are about 80 stones and each is about five meters tall. The stones were 380 kilometers away from where they were made. The ancient people had only wooden tools. To move the stones they probably used tree trunks(树干) to roll them along. So it was a wonder to build Stonehenge. Scientists say it took millions of man-hours to move and raise the heavy stones. How did people move these huge pieces of stone from the place so far No one knows the answer. One record said the great stones were carried to England by huge magical (有魔力的) aliens! But we don’t know.
Para 3. Some scientists believe that Stonehenge was a temple. Some believe it was place to bury dead people or perhaps it was used to study the stars and the sky at night. Others think it was even used to tell the time. Whatever the stones were used to do, they have always been the pride of British people.
Para 4. In modern times Stonehenge has become a huge hit with tourists.
11.Every year thousands of visitors come to visit Stonehenge to ________.
A.study how and why it was built B.enjoy its beauty
C.take photos around it D.meet the people who built it
12.Which paragraph tells about the use of Stonchenge
A.Paragraph1. B.Paragraph 2. C.Paragraph 3. D.Paragraph4.
13.Which of the following is NOT true according to the passage
A.Stonehenge attracts many people from al over the world every year.
B.Scientists don’t exactly know what tools ancient people used to roll the stones.
C.The stones have always been the pride of British people.
D.British men carried heavy stones from over 380 kilometers away.
Hemingway was one of the famous writers. He was born in America in 1899. His father was a doctor and loved sports very much, and his mother taught music. Among the six children in the family, Hemingway was the second oldest.
Hemingway had written many books in his life. The Old Man and the Sea is one of the most famous and also my favorite. It came out in 1952. The main character in the book is a fisherman. He is an old man and fishes alone. People think he is a man with bad luck, because he doesn’t get a fish in eighty-four days. Every evening, he comes home with his empty boat. But the old man believes himself. Then on the eighty-fifth day the man gets a big fish. Although he meets a lot of trouble, the old man never gives up.
14.Hemingway’s father was a fan of ________.
A.books B.sports C.music D.art
15.The Old Man and the Sea was published in ________.
A.1852 B.1899 C.1952 D.1989
16.The old man doesn’t get a fish until the ________ day.
A.fifteenth B.eightieth C.eighty-fourth D.eighty-fifth
What makes you happy Beautiful music, good friends or interesting games If you are a food lover, nice food will make you feel happy. However, delicious food can’t always be easy to get. When you feel bad and there’s no food available, what will you do Some American researchers (研究人员) say that you can try to draw some nice food. According to their new research, drawing pictures of the food you like will help improve your mood (情绪).
The researchers invited 61 students from St. Bonaventure University in New York to take part in the research. The 22 men and 39 women were all in their early twenties. The researchers first divided the students into four groups and gave them red, green, brown and black pencils to draw pictures of different food including cupcakes, pizza, strawberries and pepper (胡椒).
The researchers used a research tool to assess mood changes. They made the students record their mood, hunger and level of excitement before and after the five minute drawing exercise, which was done when they were hungry.
The result showed drawing pizza improved the students’ mood by 28%, while drawing cupcakes and strawberries improved their spirit by 27% and 22%. However, mood in the pepper group improved by only 1%. The result also showed there was such a big difference in hunger and excitement levels between the groups. Will drawing pictures of food help stop people from overeating (吃得过多) one day The researchers said the influence on mood was not known now and more researches were needed.
17.The underlined word “assess” in the passage means “________” in Chinese.
A.评估 B.连接 C.增长 D.决定
18.According to the research, drawing ________ can improve mood least.
A.strawberries B.pepper C.pizza D.cupcakes
19.Which of the following is NOT TRUE according to the passage
A.The students for the research were all 20 years old.
B.The four groups of students did the research when they were hungry.
C.Drawing pictures of different food improved the students’ mood differently.
D.The researchers said the influence on mood was not known now and more researches were needed.
20.What’s the passage mainly about
A.It’s mainly about a research on happiness. B.It’s mainly about the level of happiness.
C.It’s mainly about the secrets of happiness. D.It’s mainly about the ways of happiness.
A scientist once said that the Internet was the world’s largest library, but that all the books were on the floor! In other words, it’s full of information but it can be difficult to find just what you’re looking for. The Internet has another drawback, too. Anyone can create a website, which means you can find websites about every subject imaginable. Unluckily, it also means that a lot of information which is written on them isn’t true!
The Internet provides more than just information. There are sites where you can download (下载) music and films either for free or for a small charge. Other sites allow you to get in touch with people from all over the world and there are some great online shops like eBay where people sell used clothes, CDs and even cars very cheaply.
The Internet is helpful in our life, but we shouldn’t depend on it too much. Because of its size, it’s very difficult to control and a lot of the information isn’t worth reading. Some people also fear that surfing the net has taken the place of other healthier activities. Whether you like it or hate it, you’d better get used to it because it’s here to stay!
Here’s a survey (调查) about how people of my age use the Internet. 80% of them said they used it to help them with their homework. 70% said they used it to keep in touch with their friends. 40% said that they downloaded music from the Internet. And 30% said they bought something online. Only 10% said they couldn’t use the Internet very often because they didn’t have a computer at home.
21.What does the scientist say about the Internet
A.Most of the information the Internet has is from books.
B.You can’t easily find what you want on the Internet.
C.Most of the information on the Internet is from libraries.
D.The books from the Internet are put on the floor.
22.The underlined word “drawback” in the first paragraph means _________.
A.advantage B.connection C.development D.disadvantage
23.Which of the following is true about getting music from the Internet
A.It isn’t always free. B.New CDs are very cheap.
C.The used CDs are a little expensive. D.It often costs too much.
24.What does the writer think of the Internet
A.It has some weaknesses. B.All the information on it is true.
C.It is perfect for young people to use. D.Young people should stay away from it.
三、阅读还原5选4
阅读下篇材料,从所给的A-E五个选项中,选出四个正确的选项填空,使短文通顺、内容完整。
Healthy eating doesn’t just mean what you eat, but how you eat. Here is some advice on healthy eating.
◆ Eat with others. 25 If you usually eat with your parents, you will find that the food you eat is more delicious.
◆ Listen to your body. Ask yourself if you are really hungry. Have a glass of water to see if you are thirsty—sometimes you are just thirsty, you need no food. 26
◆ Eat breakfast. Breakfast is the most important meal of the day. After you don’t eat for the past ten hours, your body needs food to get you going. You will be smarter after eating breakfast.
◆ Eat healthy snacks like fruit, yogurt or cheese. We all need snacks sometimes. 27 This doesn’t mean that you can eat a bag of chips instead of a meal.
◆ 28 With our busy life, we always put off eating supper until the last minute. Try to eat supper at least 3 hours before you go to bed. This will give your body a chance to digest more of the food before you rest for the next 8-10 hours.
A.Don’t eat dinner late.
B.It can help you to see others’ healthy eating habits.
C.Eat as much healthy food as you can.
D.Stop eating before you feel full.
E.In fact, it’s a good idea to eat two healthy snacks between your three meals.
四、阅读回答问题
When I was young, my mother always spent lots of time sitting behind a sewing machine (缝纫机) with a happy look on her face. For all the three kids in our family, she has made all the clothes. My mother makes it look so easy. But the first time I tried to make something, I just couldn’t do it. I worked too quickly, and when I finished, it looked bad. Soon, I just gave up.
This summer, I really wanted to make a dress to wear at a party. I picked out some nice cloth, and I found a nice style in a book. I got so excited about sewing that I couldn’t even sleep.
I started early the next morning. My mum was having a meeting, so if I had questions, there could be no one to ask.
I started sewing slowly and carefully, and I tried to do everything right. When I was sewing the top, I made the neck too small. But the rest was fine.
“I have finally finishied!” I shouted two hours later. And it fits! For the first time, I could wear something I had made with my own hands!
If you want to learn something, my advice is: Don’t stop when you can’t do it well.
29.How did the thing the writer made for the first time look
30.What was the mother doing when the writer was sewing her dress
31.How long did it take the writer to finish the dress
32.What does the writer want to tell us
五、语法填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。
The Museum of Bad Art (MOBA) is a private art museum. 33 (it) purpose is to bring the worst of art to 34 widest of audiences in the world. MOBA is the largest and 35 (one) of its kind in the world. There are two exhibition halls. One is in Somerville, Massachusetts and the other one is in Brookline, Massachusetts.
In the fall of 1993, Scott Wilson 36 (found) MOBA with its first work Lucy in the Field with Flowers pulled out of a dustbin. At first, Scott Wilson was 37 (interesting) in the picture frame (画框). However, 38 he showed the work to one of his friends, the friend liked both the picture frame and the painting. Later, Scott Wilson decided to exhibit Lucy in the Field with Flowers at his own house, and what’s more he encouraged his friends 39 (look) for bad works of art. In March 1994, Scott Wilson held MOBA’s first 40 (exhibit) and it received a lot of attention.
MOBA’s collection is growing all the time. To 41 (include) in MOBA’s collection, works must be original (原创的).
However, MOBA does not collect works created by kids. It has 42 (get) a collection of about 600 works of art.
六、阅读填表
阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词,每空填一词。并把所填内容填写在答题卡上相应位置。
Do you like reading It is very important for us to learn or study through reading. But now many students say they don’t have enough time to read. So we need some skills to help read more in less time while we are doing some reading in class. Here are two skills that I think are very good.
Preview(预读)—if your article is long as well as difficult, such as long magazine articles or science reports, previewing is very useful for you to get a general idea.
Here is how to preview.
●Read the first two paragraphs and the last two paragraphs carefully.
●Then read only the first sentence of the other paragraphs.
Of course you can’t get all the details by previewing. It tells you not to spend time on things you don’t really want or need to read.
Skim(浏览)—if your article is short and simple, like popular magazines or the sports of your daily paper, skimming is a good way to get a main idea. Here’s how to skim.
●Get your eyes to move fast. Sweep across each line.
●Pick up only a few key words in each line
Everybody skims differently. You and I may not pick up the same words when we skim the same passage, but perhaps we’ll get the idea of what it’s all about.
I wish all of us could read more books and enjoy reading every day!
Topic: Two Good 43 Skills
The way of previewing long and difficult articles. ●Read the first two paragraphs and the last two paragraphs carefully. ●Read only the first sentence of the other paragraphs. to get not all the details 44 what you want or need to read.
The way of 45 short and 46 articles. ●Get your eyes to move fast. Sweep across each line. ●Pick up only a few key words in each line. to get the 47 idea of an article.
七、小作文
48.根据要求完成小作文。
假如你是李华,你的笔友Anna给你发来一封电子邮件,告诉你她觉得自己的妈妈太啰嗦,这让自己很烦恼,希望你给一些建议。
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
八、材料作文
49.遇到困难,不能退缩,要积极面对。请你根据以下提示并结合自己的实际情况写一篇短文,谈谈自己在学习或生活中遇到困难并战胜困难的经历。
内容包括:(1) 你在学习上或生活上遇到什么困难;
(2) 你是用什么方法战胜困难的;
(3) 你最后取得什么进步;
(4) 你的感想。
作文要求:(1) 不能照抄原文;不得在作文中出现学校的真实名称和学生的真实姓名;
(2) 语句连贯,词数80个左右。
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.B 2.A 3.B 4.D 5.D 6.B 7.A 8.A 9.C 10.D
【导语】本文主要讲述了作者坚持捡拾垃圾的事情。
1.句意:但当我厌倦了看到附近的垃圾,并意识到没有人会去捡的时候。
see看见,动词原形;seeing看见,动名词;look看,动词原形;looking看,动名词。根据“litter”可知,此处强调看的结果,应用see;再根据get tired of doing sth.“厌烦做某事”可知,应用动名词。故选B。
2.句意:但当我厌倦了看到附近的垃圾,并意识到没有人会去捡的时候。
no one else没有其他人;I我;everybody每个人;anybody任何人。根据上文“I can’t remember when I started collecting litter.”可知,作者捡垃圾,是因为没有人去捡。故选A。
3.句意:我住在湖北省恩施市的一片森林附近。
school学校;forest森林;river河流;park公园。根据下文“to clean the forest”可知,作者住在一片森林附近。故选B。
4.句意:我可以在三分钟内走到那里!
months月;hours小时;days天;minutes分钟。根据上文“I live near a ... in Enshi, Hubei Province. ”可知,作者住在森林附近,推知三分钟可以走到那里。故选D。
5.句意:我以前很喜欢去那里和我的狗玩。
playing玩,动名词;play动词原形;of play戏剧的;to play动词不定式。根据“I used to love going there ... with my dog.”可知,去那儿是为了和狗一起玩,用不定式表目的。故选D。
6.句意:我想再次去那里感到快乐。
look看;feel感觉;make制作;see看见。根据上文“I became very unhappy”可知,作者看到很多垃圾后不快乐,于是打算去清理森林,想再次去那里时感到快乐。故选B。
7.句意:那天下午,我第一次去打扫森林。
first第一;third第三;fourth第四;fifth第五。根据上文“I used to love going there ... with my dog.”可知,作者之前去森林是去遛狗,而打扫森林这是他第一次去。故选A。
8.句意:开始捡垃圾十分钟后,我的袋子就满了!
after在……之后;later后来;before在……之前;of……的。根据“Ten minutes ... starting to pick up litter, my bag was full!”可知,作者的袋子满了是在开始捡垃圾十分钟后,after后接动名词。故选A。
9.句意:我经常在那里工作三个小时。
play玩;go去;work工作;sit坐。根据“ From then on, I went to the forest four times a year to pick up the litter.”可知,此处指作者每次去那里捡垃圾的时长是三个小时,work符合语境。故选C。
10.句意:为环境做点什么让我感觉很棒。
worried担忧的;sad伤心的;disappointed失望的;great极好的。根据“It makes me feel ... to do something for the environment.”可知,为环境做些事情在作者看来是很好的。故选D。
11.B 12.C 13.D
【导语】本文主要介绍了著名的旅游景点巨石阵。
11.细节理解题。根据“Every year, it attracts thousands of tourists to enjoy its beauty.”可知,每年,都有成千上万的游客参观巨石阵来欣赏它的美丽。故选B。
12.细节理解题。根据“ Para 3. Some scientists believe that Stonehenge was a temple. …”可知,第三段主要讲述了巨石阵的用途。故选C。
13.细节理解题。根据“One record said the great stones were carried to England by huge magical (有魔力的) aliens! But we don’t know.”可知,一份记录说这些巨石是由巨大的神奇外星人带到英国的,但我们不知道。故选D。
14.B 15.C 16.D
【导语】本文介绍了著名作家海明威的家人以及他的著作《老人与海》的故事情节。
14.细节理解题。根据“His father was a doctor and loved sports very much”可知,海明威的父亲热爱运动,由此可见他是一个运动迷。故选B。
15.细节理解题。根据“The Old Man and the Sea is one of the most famous and also my favorite. It came out in 1952.”可知,《老人与海》于1952年出版。故选C。
16.细节理解题。根据“he doesn’t get a fish in eighty-four days”和“Then on the eighty-fifth day the man gets a big fish.”可知,直到第八十五天,老人才钓到鱼。故选D。
17.A 18.B 19.A 20.A
【导语】本文主要讲述了让人开心的东西有很多,研究发现美食也可以改善心情。
17.词句猜测题。根据“They made the students record their mood, hunger and level of excitement before and after the five minute drawing exercise, which was done when they were hungry.”可知,研究人员使用一种新的工具是用来评估情绪的变化,因此assess意为“评估”。故选A。
18.细节理解题。根据“The result showed drawing pizza improved the students’ mood by 28%, while drawing cupcakes and strawberries improved their spirit by 27% and 22%. However, mood in the pepper group improved by only 1%.”可知,画甜椒对改善情绪的作用最少。故选B。
19.细节理解题。根据“The 22 men and 39 women were all in their early twenties.”可知,参与这项研究的学生都在二十岁出头。故选A。
20.主旨大意题。通读全文可知,本文主要是关于幸福的研究,讲述了画美食可以改善人的心情,可以让美食爱好者幸福。故选A。
21.B 22.D 23.A 24.A
【导语】本文主要介绍了互联网的优势和弊端,以及通过调查来表明大部分人是用电脑做什么事情。
21.细节理解题。根据“it’s full of information but it can be difficult to find just what you’re looking for.”可知,科学家认为互联网虽然有很多信息,但是很难在上面找到你要的信息。故选B。
22.词句猜测题。根据“it’s full of information but it can be difficult to find just what you’re looking for.”可知,互联网虽然有很多信息,但是很难在上面找到你要的信息。由此可知这是互联网的一个弊端,根据“The Internet has another drawback, too.”可知,another表示“另一个”,因此此处表示互联网的另一个弊端。故选D。
23.细节理解题。根据“There are sites where you can download (下载) music and films either for free or for a small charge.”可知,有一些网站,你可以下载音乐和电影,或收取少量费用。故选A。
24.推理判断题。根据“it’s full of information but it can be difficult to find just what you’re looking for.”以及“Unluckily, it also means that a lot of information which is written on them isn’t true!”可知,作者列举了互联网的很多弊端:比如很难找找你正在寻找的东西;网上的许多信息是不真实的!由此可推断出作者认为互联网是存在一些缺点的。故选A。
25.B 26.D 27.E 28.A
【导语】本文主要介绍了一些关于健康饮食的建议。
25.根据“Eat with others.”可知,此处应是介绍和别人一起吃饭的好处,因此B项“它可以帮助你看到别人的健康饮食习惯。”符合语境。故选B。
26.根据“Listen to your body.”以及“Ask yourself if you are really hungry. Have a glass of water to see if you are thirsty—sometimes you are just thirsty, you need no food”可知,此处表示倾听你的身体,喝杯水看看你是否渴了——有时候你只是渴了,不需要吃东西,因此D项“在你觉得饱之前停止进食。”符合语境。故选D。
27.根据“Eat healthy snacks like fruit, yogurt or cheese. We all need snacks sometimes.”可知,此处应是继续说我们有时都需要健康的零食。因此E项“事实上,在三餐之间吃两份健康的零食是个好主意。”符合语境。故选E。
28.根据“With our busy life, we always put off eating supper until the last minute.”可知,此处应是说吃晚饭的时间不要晚,因此A项“不要吃得太晚。”符合语境。故选A。
29.It looked bad. 30.She was having a meeting. 31.Two hours. 32.Don’t stop when you can’t do it well.
【导语】本文讲述了作者自己缝裙子的故事,并告诉我们:当学做一件事情时,没有做好也不要放弃。
29.根据“But the first time I tried to make something, ... when I finished, it looked bad.”可知,作者第一次做出来的东西很差。故填It looked bad.
30.根据“I started early the next morning. My mum was having a meeting”可知,作者开始缝裙子时,她妈妈正在开会。故填She was having a meeting.
31.根据“ ‘I have finally finishied!’ I shouted two hours later.”可知,作者花了两小时完成了这条裙子。故填Two hours.
32.根据“If you want to learn something, my advice is: Don’t stop when you can’t do it well.”可知,作者通过自己缝裙子的经历,想告诉我们:当学做一件事情时,没有做好也不要放弃。故填Don’t stop when you can’t do it well.
33.Its 34.the 35.first 36.founded 37.interested 38.when 39.to look 40.exhibition 41.be included 42.got
【导语】本文主要介绍了MOBA这个艺术博物馆。
33.句意:它的目的是把最糟糕的艺术带给世界上最广泛的观众。根据空后“purpose”以及提示词可知,此处应用形容词性物主代词修饰名词purpose,it的形容词性物主代词为its,意为“它的”,句子开头首字母大写。故填Its。
34.句意:它的目的是把最糟糕的艺术带给世界上最广泛的观众。根据空后“widest”可知,此处为最高级,最高级前要用the。故填the。
35.句意:MOBA是世界上同类游戏中规模最大且第一个博物馆。根据“the largest and”以及提示词可知,此处为and连接两个最高级,one的最高级为first,意为“第一”。故填first。
36.句意:1993年秋,Scott Wilson从垃圾箱里翻出第一件作品Lucy In the Field with Flowers,创立了MOBA。根据句首时间状语“In the fall of 1993”以及提示词可知,此处应用一般过去时,found,动词原形,意为“创立”,其过去式为founded。故填founded。
37.句意:起初,Scott Wilson对相框很感兴趣。根据“was…in”以及提示词可知,此处应用interested,be interested in意为“对……感兴趣”。故填interested。
38.句意:然而,当他把这幅画拿给他的一个朋友看时,这个朋友既喜欢画框,也喜欢这幅画。根据“he showed the work to one of his friends”可知,此处意为“当他把这幅画拿给他的一个朋友看时”,为时间状语从句,因此用when引导,意为“……时候”。故填when。
39.句意:后来,斯科特·威尔逊决定在他自己的房子里展出Lucy in the Field with Flowers,而且他还鼓励他的朋友们去寻找糟糕的艺术作品。根据空前“encouraged his friends”以及提示词可知,encourage sb. to do sth.意为“鼓励某人做某事”,因此此处应用to do不定式。故填to look。
40.句意:1994年3月,Scott Wilson举办了MOBA的第一场展览,受到了广泛关注。根据空前“first”以及提示词可知,此处应用名词,exhiibit的名词为exhibition,意为“展览”。故填exhibition。
41.句意:要被纳入MOBA的收藏,作品必须是原创的。根据“To…in MOBA’s collection”以及提示词可知,此处表示被收纳,因此应用被动语态,to后用原形,因此用be done。故填be included。
42.句意:它收藏了大约600件艺术品。根据空前“has”以及提示词可知,此处应用现在完成时,构成为have/has done,因此此处用动词的过去分词。故填got。
43.Reading 44.but 45.skimming 46.simple 47.main
【分析】文章介绍了阅读对学习是很好的,但是很多学生都说没有时间阅读。文中给出两个技巧,可以提高阅读的效率。
43.根据“Do you like reading...Here are two skills that I think are very good.”可知,文章介绍了两个好的阅读技巧,此处是文章的标题,首字母要大写,故填Reading。
44.根据“Of course you can’t get all the details by previewing. It tells you not to spend time on things you don’t really want or need to read.”可知,花时间是为了得到想要的或者需要的内容,而不是所有的细节,此处是not...but...的结构,不是……而是……。故填but。
45.根据“Skim(浏览)—if your article is short and simple”可知,此处讲的是浏览的技巧,of是介词,后接doing形式,故填skimming。
46.根据“Skim(浏览)—if your article is short and simple”可知,浏览是针对短的简单的文章,故填simple。
47.根据“Skim(浏览)—if your article is short and simple, like popular magazines or the sports of your daily paper, skimming is a good way to get a main idea.”可知,通过浏览可以得到文章主要大意,故填main。
48.
Dear Anna,
As a teenager, I had the same problem as you. But now I get along well with my mother. Here is some advice for you.
Your mother is always talking to you, because she cares about you. Maybe you feel annoyed, but it shows her love to you. I think it’s important that most of the time you should listen to her. After all, she has more experience than you. When your opinions are different from hers, you can communicate with her peacefully, and tell her your real thoughts. If she doesn’t agree with you, just keep silent and give her a smile. Remember not to argue with her in a loud voice, which will make her sad.
I hope my advice will help you a lot.
Yours,
Li Hua
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇小作文;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:根据题干谈谈建议,注意逻辑清晰、行文连贯、无语法使用错误。
[写作步骤]
第一步,通过对方的话题引出问题;
第二步,具体阐述解决问题的方法;
第三步,提出希望或祝福。
[亮点词汇]
①get along well with sb.与某人相处融洽
②be different from与……不同
③ peacefully平静地
[高分句型]
①I think it’s important that most of the time you should listen to her.(宾语从句)
② If she doesn’t agree with you, just keep silent and give her a smile.(if引导的条件状语从句)
49.
Everyone may meet with difficulties, so may I. What should we do when we meet with them I think we should face them bravely and find ways to deal with them.
Two years ago, I was weak in English. At first, I didn’t think I could learn English well. One day, my English teacher Mr. Wu had a talk with me. He told me that I could learn English well if I worked hard. And he gave me some advice on how to improve my English. With his help, I worked much harder. Not only did I read English books every day, but also I tried to speak English as much as possible. Even on the subway, I listened to English program on the application of my phone. At last, I got good grades in the English exam.
I’ve learned that if I believe myself and keep trying, I can do things well and make great progress.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态为“一般过去时”与“一般现在时”;
③提示:写作要点已给出,注意不要遗漏要点,可适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,分享自己克服困难的经历;
第二步,具体阐述自己遇到的困难以及是如何解决的;
第三步,书写结语,总结全文。
[亮点词汇]
①bravely勇敢地
②deal with处理
③was weak in某方面弱
[高分句型]
① I think we should face them bravely and find ways to deal with them.(宾语从句)
②I’ve learned that if I believe myself and keep trying, I can do things well and make great progress.(if引导的条件状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。