陕西省榆林市神木市2023-2024八年级上学期期中质量检测英语试题(含解析)

陕西省榆林市神木市2023-2024学年八年级上学期期中质量检测英语试题
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、完形填空
It was the last night of my summer camp. I just wanted to make 1 night go slowly. Although I didn’t want to leave, I had to go back home the next day. I really hoped 2 time stop at that moment. However, it seemed that time flew 3 than before. I lay on the bed 4 I wasn’t sleepy at all. I just closed my eyes and thought of my camp.
Just then, 5 knocked at the door. “Open the door,” said a soft voice. I thought it 6 my friend, Elle. So I said, “It’s open.” When I looked 7 the door, I was surprised. There stood all my friends, Elle, Lily, Sally and Allie. Together they walked over to my bed and then each of them 8 me a big hug (拥抱). We hugged each other. We exchanged (交换) 9 phone numbers and e-mail addresses. We said that no matter how far we would be away from each other and no matter how many other 10 we had, we would never forget each other.
Good friends and sweet memories will stay in my mind forever.
1.A.a B.an C.the D./
2.A.make B.to make C.find D.to find
3.A.slowly B.more slowly C.quickly D.more quickly
4.A.but B.if C.so D.or
5.A.someone B.everyone C.anyone D.no one
6.A.is B.was C.are D.were
7.A.for B.up C.with D.at
8.A.gives B.is giving C.gave D.will give
9.A.we B.us C.our D.ours
10.A.friends B.friend C.students D.student
Do you like reading stories Perhaps you will 11 , “No, I am not a child anymore!” Yes, children all over the world always love stories.
Chinese children are 12 in Monkey King’s story. It is 13 a popular bedtime story in China for many years. In fact, adults(成年人)also love the story a lot. The clever monkey 14 the hearts of many Chinese people.
British boys and girls all know Alice in Wonderland well. As the name shows, it’s a story full of dangerous but 15 trips. Children laugh, cry and even get scared with Alice together while reading the story. Most American kids 16 Tom Sawyer. Tom and his friends meet some very 17 men.Of course in the end, they beat(打败) them.
You may also ask me why I like stories. I liked reading stories when I was very 18 . At that time, I often 19 all my pocket money on story books. For me, stories are much more delicious than chocolate! They help me 20 a lot. So either young or old, let’s enjoy stories.
11.A.answer B.ask C.seem D.happen
12.A.bored B.tired C.scared D.interested
13.A.carefully B.truly C.cheaply D.loudly
14.A.stands B.wins C.appears D.breaks
15.A.exciting B.simple C.pretty D.unlucky
16.A.lose B.write C.read D.take
17.A.successful B.creative C.bad D.good
18.A.common B.famous C.old D.young
19.A.acted B.spent C.waited D.tried
20.A.learn B.say C.touch D.give
二、阅读单选
Are you interested in animals and nature Want to enjoy your holiday and learn something interesting and useful Here comes your chance (机会). Youth Explorer has a three-day program!
Age: Students aged 8~16
Groups: There are 2 programs for you to choose from. Each program needs at most 15 students.
Program A Program B
Dates: 10—12 November, 2023 Dates:8—10 December, 2023
Days: Friday to Sunday Days: Wednesday to Friday
Program cost: $230 for members; $250 for non-members (非会员)
How to do: Simply come to our center to get a form (申请表). Send back your form on or before 7th November, 2023 (Tuesday).
COME AND JOIN US NOW! DON’T MISS THE CHANCE!
21. can join the three-day program.
A.A child of 7 B.A boy of 14 C.A girl of 17 D.A student of 18
22.Two members and one non-member want to join in the program. They must pay .
A.$690 B.$710 C.$730 D.$750
23.We can know from the passage that .
A.more than 15 students are in each program
B.we can join the Program B on November 10th
C.you must send your form back to the program center
D.you have to join the two programs at the same time
If you want to make friends, what should you do
Steps(步骤):
★Try to look on the good side of things.
★Look for groups in school clubs. Maybe you will meet some people and you have many things in common.
Tips:
★Call your friends at least once a week, or visit them to find out how they are. Remember important things about them such as birthdays and favorites.
★If you have an argument(争吵) with your friends, say sorry first.
★Never forget old friends just because you make some new ones.
★Listen to others carefully. It’s better to be a good listener.
★Don’t try to change others through your own ideas.
Notice:
★Never ask or give away a friend’s secret.
★Don’t be afraid to stand up for what is right.
★You’d better not give your ID number, phone number or your home address to people that you just make friends with.
24.Why is it good to look for groups in school clubs
A.Because it isn’t far.
B.Because your teachers ask you to do.
C.Because you can make some money from the clubs.
D.Because you can meet people and you have many things in common.
25.How many tips does the passage give us
A.3. B.4. C.5. D.6.
26.What’s the best title for the passage
A.How to Make Friends B.Where to Meet New Friends
C.What Is Real Friendship D.Friends Should Help Each Other
The loveliest house that I have ever lived in is Crosslands. I lived there with my grandparents when I was a child.
The house seemed so large to me as a child. It had a lovely living room with a piano in it and there was a strange room. It was the drawing room. We only used it on Sundays or when visitors came for tea. I used to (过去常常) be amazed at this room. It had the best furniture (家具) in it but there were sheets on them—it looked like all the furniture wore clothes. We couldn’t enjoy this beautiful furniture all the week.
I went back to the house a few weeks ago. It has changed a lot. My uncle modernized (使现代化) it inside and took away the lovely furniture. And he knocked a wall down, so the drawing room and the living room have become one big room.
Although it becomes modern, its old style (风格) is the most beautiful in my heart. When I see the house, I know that I can’t go back and catch it. But there’s still a beautiful memory.
27.When the writer was a child, he thought the house was _______.
A.big B.modern C.ugly D.tidy
28.The underlined word “sheets” means “_______” in Chinese.
A.椅子 B.枕头 C.床单 D.家具
29.Which of the following is TRUE according to the passage
A.The room looks smaller now.
B.The writer likes the old style better.
C.The writer’s grandparents changed the room.
D.The writer doesn’t want to go back to Crosslands.
30.What does the writer think of the house now
A.It seems more comfortable.
B.It’s not as clean as before.
C.It’s a big mistake to change its style.
D.There is still a good memory in it.
三、阅读还原7选5
Camping is a popular way for many people in the US to spend their weekends. 31 .
When people camp, 32 . Some people just like lying in tents and sleeping under the stars. Some people drive across the US in recreational vehicles (露营车). Inside there are beds, a small bathroom and a kitchen.
33 . Campers have to pay a small fee (费用) to camp there. People can put up tents and charge(给……充电)their phones. Many of these campgrounds also share bathrooms with showers. 34 . For example, some campgrounds have big bonfires(篝火) where people get together to cook hot dogs, dance and sing songs. Some even provide things for people to go fishing or boating. They want more people to come. It’s more comfortable and safe to camp in campgrounds. 35 .
Camping is a really nice and cheap way for people to relax and enjoy nature.
A.they sleep in a tent
B.they like cooking some food
C.There are many campgrounds in the US
D.Some campgrounds also have activities
E.People don’t love spending a few nights outdoors
F.Because sometimes it’s dangerous to camp on their own
G.Here is something about camping
四、完成句子
36.这座新大楼应该于2025 年竣工。
The new should be ready by 2025.
37.不要写超过200 词。
Do not write 200 words.
38.我认为一个好朋友应该是真正关心我的。
I think a good friend should truly me.
39.在所有的歌手中,玛丽唱得最优美。
Of all the singers, Mary sang most .
40.为了进一步了解中国文化,汤姆决定去中国。
To learn more about , Tom decided to go to China.
五、短文选词填空
be really write year she good four wear enjoy popular
Everyone always remembers his or her favorite teacher. My favorite teacher 41 Mrs. Thompson, and I also call her Mama T. My life becomes 42 than before because of her.
In the 43 grade, I had to stand in the back row (一排) with the boys. My feet were very big. I 44 ladies’ size 8. I remembered Mama T pointing her left foot and saying that her left foot was larger for many 45 . She didn’t laugh at me.
I was interested in reading and writing. Once, we need to 46 a short story. I created an interesting man. Mama T liked it very much and read the story to the class. That made me 47 in our class. Many years later, I received a letter from her. She told me that she and 48 family were doing well. She also told me she 49 my writing. That one person took time to know about me. That 50 touched my heart! Her actions teach me that speaking nicely is so important.
六、阅读回答问题
It is very important to stay healthy. I have a neighbor. She is an old lady. She can read newspapers, watch TV and search on the Internet to learn something new. She often does Tai Chi every day. She looks young and beautiful in her seventies. Last week a reporter from a magazine interviewed and asked her why she kept so young. She said:
“I have a secret of staying young. It is quite easy. Keep your mind active, take an interest in the world around you, and learn one new thing every day. Try to do different kinds of housework and do some sports. Don’t think you are too old to go back to school. A man entered a medical(医学) college when he was 70 years old. He studied there for 6 years and now he is a doctor. Another man went to a tennis school at the age of 71 and now he can play tennis well. In fact, no matter how old you are, you can make it.”
Please tell the story to your family, because it would be a good start to follow the lady’s example. So I hope all people will stay young and healthy.
51.What sport does the old lady often do every day
She often does every day.
52.Which word means “采访” in Paragraph 1
It’s “ ”.
53.How long did the man study in the medical college
He studied there for .
54.Why does the author advise us to tell the story to our family
Because, it would be a good start to .
55.What do you think of the old lady
I think she is .
七、填写适当的句子补全对话
根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。
(Jim and Eric are planning their trip to Universal Beijing Resort(北京环球度假区) on the weekend.)
A: Eric, I heard that Universal Beijing Resort is fun. 56
B: Yes, I’d love to. But it’s the holiday season now. We need to buy tickets online now.
A: 57
B: 638 yuan each. And the hotels near there are not cheap.
A: Well. Why don’t we stay in a youth hostel(青年旅舍)
B: 58 . Let me check on my phone... I think Peking Youth Hostel is the best.
A: 59
B: It’s near the subway station.
A: Great! I’m looking forward to our trip! See you on this Friday.
B: 60 .
八、材料作文
61.看优质的电视节目可以令人放松并拓宽我们的视野。假如你是李华,你校英文网站正在征集以“My Favorite TV Program”为题的短文,请你结合以下提示,用英语写一篇短文,谈谈你最喜欢的电视节目以及你的感想。
提示:1. What’s your favorite TV program
2. What is it about
3. Why do you like it
参考词汇: Animal World, talk show, cartoons, a story of, learn about, ...
要求:1.可选择使用参考词汇,亦可适当发挥;
2.语句通顺,意思连贯,书写工整;
3.文中不得出现你的任何真实信息 (姓名、校名和地名等);
4.词数:不少于60词。
My Favorite TV Program
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.C 2.B 3.D 4.A 5.A 6.B 7.D 8.C 9.C 10.A
【导语】本文是一篇记叙文。主要介绍了作者在夏令营期间与朋友们建立了深厚的友谊,在最后一夜,她们互相拥抱,交换了联系方式,并保证永远不会忘了彼此。
1.句意:我只想让这个夜晚慢慢过去。
a不定冠词,用于辅音音素开头的单词前,表泛指;an不定冠词,用于元音音素开头的单词前,表泛指;the定冠词,表特指;/零冠词。根据“It was the last night of my summer camp...night go slowly.”可知,此处指上句中的最后一晚,表示特指,用定冠词the。故选C。
2.句意:我真的希望让时间在那一刻停止。
make使变得;to make动词不定式;find发现;to find动词不定式。根据“hoped...time stop at that moment.”可知,此处表示希望让时间停止,动词make符合句意。hope to do sth.“希望做某事”,动词短语。故选B。
3.句意:然而,时间似乎比以前过得更快。
slowly缓慢地;more slowly更慢地;quickly快速地;more quickly更快地。根据“However, it seemed that time flew...than before.”可知,此处表示时间比以前过得“更快”,是多音节副词比较级结构。故选D。
4.句意:我躺在床上,但一点也不困。
but但是;if如果;so因此;or或者。根据“I lay on the bed...I wasn’t sleepy at all.”可知,空格前后句子为转折关系,连词but符合语境。故选A。
5.句意:就在这时,有人敲门。
someone有人;everyone每个人;anyone任何人;no one没有人。根据“...knocked at the door.”可知,此处表示“有人”敲门,用不定代词someone作主语。故选A。
6.句意:我以为是我的朋友埃勒。
is是,用于一般现在时态且主语是第一人称和第三人称单数;was是,用于一般过去时态且主语是第一人称和第三人称单数;are是,用于一般现在时态且主语是复数或第二人称;were是,用于一般过去时态且主语是复数或第二人称。根据空前的动词“thought”可知,此句为一般过去时态,“it”为宾语从句的主语,是单数。故选B。
7.句意:当我看着门时,我很惊讶。
for为了;up向上;with和;at在。look at“看”,动词短语。故选D。
8.句意:他们一起走到我的床前,然后每个人都给了我一个大大的拥抱。
gives给,动词单三;is giving现在进行时;gave过去式;will give一般将来时。根据句中动词“walked”可知,此句时态为一般过去时,故用动词过去式gave。故选C。
9.句意:我们交换了我们的电话号码和电子邮件地址。
we我们,主格;us我们,宾格;our我们的,形容词性物主代词;ours我们的,名词性物主代词。空后是名词“phone numbers”,所以用形容词性物主代词来修饰。故选C。
10.句意:我们说过,无论我们相距多远,无论我们有多少其他朋友,我们都不会忘记彼此。
friends朋友,复数;friend朋友,单数,students学生,复数;student学生,单数。根据“no matter how many other...we had”可知,此处表示其他“朋友”,“how many”后接可数名词复数。故选A。
11.A 12.D 13.B 14.B 15.A 16.C 17.C 18.D 19.B 20.A
【导语】本文主要介绍了不同国家的孩子喜爱的故事书以及作者自己热爱故事书的原因。
11.句意:或许你会回答,“不,我不再是孩子了!”
answer回答;ask询问;seem 似乎;happen发生。根据“No, I am not a child anymore!”可知,这是回答的话。故选A。
12.句意:中国孩子对孙悟空的故事很感兴趣。
bored无聊的;tired劳累的;scared害怕的;interested感兴趣的。根据“...a popular bedtime story in China for many years.”可知,这个故事在中国很流行,因此孩子们对它很感兴趣,be interested in“对……感兴趣”,符合语境。故选D。
13.句意:这是中国多年来很受欢迎的睡前故事。
carefully仔细地;truly真正地;cheaply便宜地;loudly大声地。根据“The cl ever monkey...the hearts of many Chinese people.”可知,这个故事书赢得了许多中国人的心,说明它是真正地流行。故选B。
14.句意:这只聪明的猴子赢得了许多中国人的心。
stands站立;wins赢得;appears出现;breaks打破。根据“In fact, adults also love the story a lot.”可知,无论是小孩子还是成年人,都很喜欢这个故事,应该是赢得了许多中国人的心。故选B。
15.句意:顾名思义,这是一个充满危险但令人兴奋的旅程的故事。
exciting令人激动的;simple简单的;pretty漂亮的;unlucky不幸的。根据“Children laugh, cry and even get scared with Alice together while reading the story.”可知,孩子们在读故事的时候是又哭又笑,说明这个故事充满危险但是又令人激动。故选A。
16.句意:大多数美国孩子都读过《汤姆·索亚》。
lose失去;write写;read阅读;take带走。根据《汤姆·索亚》这本书在美国非常流行可知,大多数美国孩子都读过这本书。故选C。
17.句意:汤姆和他的朋友们遇到了一些非常坏的人。
successful成功的;creative有创造力的;bad坏的;good好的。根据“Of course in the end, they beat(打败) them.”可知,打败的应该是坏人。故选C。
18.句意:当我很小的时候,我就喜欢读故事。
common普遍的;famous著名的;old老的;young年轻的。根据“At that time,”可知,在过去的那个时候,所以作者是从很小的时候就热爱读故事书。故选D。
19.句意:我经常掏空口袋去买故事书。
acted执行;spent花费;waited等待;tried尝试。根据sb spend money on sth“某人在某物上花钱”可知,此空填spend,因为是在他小时候,发生在过去,故时态是一般过去时。故选B。
20.句意:它们帮我学到了很多。
learn学习;say说;touch触碰;give给予。根据“For me, stories are much more delicious than chocolate!”可知,对于作者来说,故事书比巧克力还要美味,说明他从故事书中获益匪浅。故选A。
21.B 22.B 23.C
【导语】本文是一篇应用文,主要介绍了两个为期三天的户外活动项目。
21.细节理解题。根据“Age: Students aged 8~16”可知,8到16岁的学生可以参加这个项目,选项B符合。故选B。
22.推理判断题。根据“Program cost: $230 for members; $250 for non-members (非会员)”可知,230×2+250=710,两个会员和一个非会员共需710美元。故选B。
23.细节理解题。根据“Send back your form on or before 7th November, 2023 (Tuesday).”可知,必须把表格寄回项目中心。故选C。
24.D 25.C 26.A
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了交朋友的方式方法和注意事项。
24.细节理解题。根据“Look for groups in school clubs. Maybe you will meet some people and you have many things in common.”可知,在学校俱乐部找团体,也许你会遇到一些人,你们有很多共同点,故选D。
25.细节理解题。根据“Tips”下方共有5个★可知,共有5条建议,故选C。
26.最佳标题题。根据“If you want to make friends, what should you do ”及全文内容可知,本文主要介绍了交朋友的方式方法和注意事项,因此A项“如何交朋友”符合语境,故选A。
27.A 28.C 29.B 30.D
【导语】本文是作者介绍了自己曾经住过的最可爱的房子,介绍了房子里面有什么。虽然现在这座房子发生了很大变化,但作者认为旧风格是他心中最美的。
27. 细节理解题。根据“The house seemed so large to me as a child”可知,小的时候认为这座房子很大,故选A。
28.词义猜测题。根据“it looked like all the furniture wore clothes. ”可知,家具蒙上了东西,像穿上衣服似的,结合选项可知“床单”符合语境,故选C。
29.细节理解题。根据“Although it becomes modern, its old style (风格) is the most beautiful in my heart.”可知,作者认为旧风格是他心中最美的,故选B。
30. 细节理解题。根据“When I see the house, I know that I can’t go back and catch it. But there’s still a beautiful memory.”可知,作者认为还是有一段美好的回忆,故选D。
31.G 32.A 33.C 34.D 35.F
【导语】本文是一篇关于露营的介绍,表达了露营是一种很好又便宜的方式去放松,享受自然。
31.根据后面文章内容的讲解可以看出是对露营的细节介绍,因此选项G“这是关于露营的一些事情”符合情景,故选G。
32.根据“Some people just like lying in tents and sleeping under the stars.”可知有些人喜欢在星空下睡觉,选项A“他们睡在一个帐篷里”符合情景,故选A。
33.根据“Campers have to pay a small fee (费用) to camp there. People can put up tents and charge(给……充电)their phones. Many of these campgrounds also share bathrooms with showers.”可知在介绍露营地。选项C“在美国有许多的露营地”符合情景。故选C。
34.根据“For example, some campgrounds have big bonfires(篝火) where people get together to cook hot dogs, dance and sing songs.”可知是对露营地的各种活动介绍。选项D“一些露营地也有活动”符合情景。故选D。
35.根据“It’s more comfortable and safe to camp in campgrounds.”可知露营地很安全和舒适,此处内容应与安全相关。选项F“因为有时自己露营很危险”符合情景,故选F。
36.building
【详解】结合中英文,此空填主语“大楼”,根据修饰词“The new”可知,“这座新大楼”表特指,故填名词单数,building“大楼”。故填building。
37.more than/over
【详解】结合中英文,此空填“超过”,more than/over“超过”,故填more than/over。
38.care about
【详解】根据汉语提示,需要填入“关心”。care about“关心”,should后跟动词原形。故填care about。
39.beautifully
【详解】根据中英文句子可知空处填副词“优美地”,beautifully“优美地”,副词,故填beautifully。
40.Chinese culture
【详解】对照中英文可知,缺“中国文化”的翻译。“文化”对应的英文表达是culture,为名词,所以前面应用形容词“中国的”来修饰,“中国的”对应的英文表达是Chinese,故填Chinese culture。
41.is 42.better 43.fourth 44.wore 45.years 46.write 47.popular 48.her 49.enjoyed 50.really
【导语】本文主要介绍了作者最喜欢的老师。
41.句意:我最喜欢的老师是汤普森夫人,我也叫她T妈妈。根据“My favorite teacher...Mrs. Thompson”可知,此句缺谓语,最喜欢的老师是汤普森夫人,主语my favorite teacher是单数,be动词用is,故填is。
42.句意:因为她,我的生活变得比以前更好了。根据than可知空处填形容词比较级,good“好的”,better比较级,故填better。
43.句意:在四年级的时候,我不得不和男孩子们一起站在后排。根据“In the...grade, I had to stand in the back row (一排) with the boys”可知空处应填序数词,表示“在某年级”,four“四”,fourth“第四”,故填fourth。
44.句意:我穿女士8号的鞋子。根据“My feet were very big. I...ladies’ size 8”及所给词可知,空处应填“穿着”且句子要用一般过去时;wear“穿”,wore过去式,故填wore。
45.句意:我记得T妈妈指着她的左脚说,她的左脚大了很多年。根据“I remembered Mama T pointing her left foot and saying that her left foot was larger for many...”及所给词可知,她的左脚大了很多年。year“年”,可数名词,years复数,故填years。
46.句意:曾经,我们需要写一个小故事。根据“I created an interesting man”可知,“我”们需要写一个小故事,need to do sth“需要做某事”,故填write。
47.句意:这使我在我们班很受欢迎。根据“Mama T liked it very much and read the story to the class”可知,这使“我”在班里很受欢迎。故填popular。
48.句意:她告诉我她和她的家人过得很好。根据“Many years later, I received a letter from her”可知,她告诉我她和她的家人过得很好,空处填形容词性物主代词。she“她”,her“她的”,故填her。
49.句意:她还告诉我她喜欢我的写作。根据“Mama T liked it very much”可知,老师喜欢作者的写作。enjoy“喜欢”,enjoyed过去式,故填enjoyed。
50.句意:那真的打动了我的心!根据“That...touched my heart!”及所给词可知,空处填副词修饰touch,really“真地”,副词,故填really。
51.Tai Chi 52.interview(ed) 53.6/six years 54.follow the lady’s example 55.excellent/active/young and beautiful/...(该题为开放性试题,言之有理即可)
【导语】本文是一篇记叙文,介绍了作者的一位邻居老太太保持年轻和健康的秘诀,就是保持心态的年轻、积极参与、学习新事物。
51.根据“She often does Tai Chi every day.”可知,她经常每天打太极,故填Tai Chi。
52.根据“Last week a reporter from a magazine interviewed and asked her why she kept so young”可知,上周,一位杂志记者采访了她,所以interviewed表示“采访”,故填interview(ed)。
53.根据“ He studied there for 6 years and now he is a doctor.”可知,学习了6年,故填6/six years。
54.根据“ Please tell the story to your family, because it would be a good start to follow the lady’s example.”可知,因为这将是一个很好的开始,以这位女士为榜样,故填follow the lady’s example。
55.开放性题,答案合理即可。参考答案为excellent/active/young and beautiful/...。
56.Would you like to go there with me 57.How much is the ticket 58.Good idea/That sounds nice 59.Where is it/the hostel 60.See you
【导语】本文是一篇对话,关于Jim和Eric对他们去北京环球度假区的旅行计划安排。
56.根据“Yes, I’d love to.”我愿意去,可知应是要询问愿不愿意一起去,故填Would you like to go there with me。
57.根据“We need to buy tickets online now.”,“638 yuan each. ”可知此空在询问门票多少钱,故填How much is the ticket。
58.根据“Why don’t we stay in a youth hostel”,“Let me check on my phone... I think Peking Youth Hostel is the best.”可知他是赞成考虑青年旅舍。故填Good idea/That sounds nice。
59.根据“It’s near the subway station.”可知在询问青年旅舍的地址,故填Where is it/the hostel。
60.根据“See you on this Friday.”可知在相互道别了,故填See you。
61.例文
My Favorite TV Program
I often watch cartoons, talk shows and other shows on TV. However, my favorite TV program is Animal World. It’s about the life of all kinds of animals in Africa. I love this program because I can learn about these animals. In this way, I can know how to protect them. I can also enjoy watching these wild animals play and catch others.
Although we can learn a lot from it, we can’t spend too much time on TV every week. We should develop a good habit.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏题干提示信息,适当增加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,表明写作意图。点出自己最喜欢的节目;
第二步,具体阐述写作内容。详细地介绍这个节目及喜欢的原因;
第三步,书写结语。发出呼吁,养成好的看电视习惯。
[亮点词汇]
①all kinds of各种各样的
②learn about了解
③spend too much time on在某事上花费太多的时间
[高分句型]
Although we can learn a lot from it, we can’t spend too much time on TV every week.(although让步状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。