Unit 1(B卷·能力提升练)
班级________ 姓名________ 分数________
一、单项选择
1.—I think the movie we watched just now is interesting.
—Why But I think it’s one of ________ movies I have ever seen.
A.more interesting B.the least interesting C.less interesting D.the most interesting
2.—Have you decided what to do next
—No, it depends on what ________ we’ll make from this discussion.
A.conclusion B.conversation C.condition D.competition
3.—The boss turned a deaf ear to the ________ of the workers.
—I heard of it long ago.
A.voice B.words C.sounds D.noise
4.— It’s raining heavily.
— The radio says it will be ________ worse tomorrow.
A.very B.quite C.too D.far
5.The population in China is ________ than ________ country in the world.
A.much larger; all B.more larger; any
C.much larger; any other D.more larger; no
6.At first, the students didn’t seem ________ with their new teacher. Now they love his lessons.
A.happy B.happily C.happiness D.unhappy
7.With the effort of Chinese government, the life of Tibetans becomes ________.
A.good and good B.well and well C.better and better D.worse and worse
8.Sometimes black creates a strong ________ of helplessness and hopelessness.
A.trust B.feeling C.relationship D.standard
9.— What do you think of the film you saw yesterday
— Oh! It’s one of ________ films I’ve ever seen.
A.interesting B.more interesting C.most interesting D.the most interesting
10.—Mr. Jackson never gets mad at our mistakes and is always ready to explain the reasons to us.
—How lucky we are! He is one of the most _________ teachers I have ever met.
A.strict B.patient C.creative D.humorous
二、阅读单选
A
The policeman slowly walked along the street. It was barely ten o’clock at night. The wind and light rain had kept most people at home.
Halfway down the street, the policeman saw a man leaning against a door, with an unlighted cigar in his mouth. As the policeman walked up to him, the man spoke quickly. “It’s all right, officer,” he said. “I’m just waiting here for an old friend. It’s an appointment that was made twenty years ago. You think it funny to plan a meeting like this, don’t you ”
The man lit his cigar. The light showed a pale, square-jawed face with keen eyes. He was very well-dressed.
“Twenty years ago tonight,” the man went on, “I dined at a restaurant nearby with my friend Jimmy Wells. I was going to the West to try my luck, but Jimmy wanted to stay. We agreed to meet here again exactly twenty years for that date and time. That’s why I’m here.”
“What happened to your friend ” asked the policeman.
“I’m not sure,” said the man. “We wrote to each other for a while and then stopped. But I’m sure if he is alive, he will keep his promise. We said we would meet at ten o’clock.”
“OK, I’ll be on my way. Good night.”
The policeman continued on his way; Bob waited about twenty minutes. Then, a tall man went straight to the waiting man.
“Is that you, Bob ” asked the newcomer.
“Is that you, Jimmy ” cried the man in the door. “You’ve grown so tall. Let me have a good look at you. You don’t look anything like Jimmy.” “You’re right,” said the tall man. “I’m a police officer. You are wanted by the New York police. But, before we go to the police station, here’s a note from your friend Jimmy Wells.”
Bob opened the small piece of paper. His hands shook as he read.
Bob,
I was on my way to meet you as we had planned. However, when you lit your cigar, I saw it was the face of a man that is wanted by the police. Somehow, I couldn’t do it myself. So I sent another police officer to do the job.
Jimmy
11.It is implied in the first three paragraphs that Bob was _________.
A.cold and hungry B.excited and nervous
C.eager and feared D.calm and patient
12.Bob had expected that _________.
A.Jimmy was still alive B.Jimmy would break his promise
C.Jimmy was a police officer D.Jimmy had grown very tall
13.The underlined “do it” refer to _________.
A.meet Bob B.talk to Bob C.leave a note to Bob D.arrest Bob
14.Which is NOT true
A.Jimmy wasn’t a police officer.
B.Bob had believed in Jimmy before the meeting.
C.It was risky for Bob to keep the appointment.
D.Jimmy recognized Bob when he lit the cigar.
B
Still in shock! I moved around the house purposelessly trying to decide what to put into the suitcases (行李箱). Earlier that evening, I’d received a call telling me that my brother was killed in a car accident. “Come as soon as you can.” cried my mother.
I wanted to hurry to her at once. But my husband, Larry, and I were packing to move from New York to Seattle. Our house was in total mess. Supper dishes sat on the kitchen table. Toys lay everywhere. I purposelessly picked things up and put them down. Mother’s crying went through my head again and again.
Larry called some friends to tell them what had happened. Someone asked to speak to me. “If there’s anything I can do, let me know.” But I didn’t know what to ask for.
Suddenly, the doorbell rang. It was Emerson. He and his wife Donna lived in the block nearby.
“I’ve come to clean your shoes,” he said.
I asked him to repeat.
“Donna had to stay with the baby,” he said, “but we want to help you. I remember when my father died, it took me hours to clean our shoes for the funeral (葬礼). Give me all your shoes.”
I gathered all our dirty shoes to the kitchen. Emerson got to work right away. Watching him devoting himself to one task helped me pull my own thoughts into order. I told myself to wash clothes first. Then, Larry and I bathed the children and put them to bed. One job after another.
When we returned to clear the dishes, Emerson had left. All our shoes stood in a line against the wall, clean, shining. I couldn't help crying. Early next morning, we left for the airport with all the jobs done.
Now whenever I hear of a friend who’s lost a loved one, I no longer call with the polite offer, “If there's anything I can do ...” Instead I try to think of one specific task that suits that man’s need, like taking the dog to the boarding kennel, or house-sitting during the funeral. If the person asks, “How did you know I needed that one ” I reply, “Because a man once cleaned my shoes.”
15.What does paragraph 1 mainly tell us
A.The writer’s house was in a mess.
B.The writer’s mother was very sad about her son's death.
C.The writer heard the sad news from her mom and had no idea of what to do.
D.The writer was ready to go to Seattle.
16.The writer didn’t know what to put into the suitcases because _________.
A.she couldn’t do it on her own
B.she was too sad to do anything
C.she wanted to take everything to Seattle
D.she was not good at doing housework
17.__________ before the writer washed the clothes.
A.Emerson came to clean the shoes B.The couple bathed the children
C.They cleared the supper dishes D.The writer found the shoes cleaned
18.If one of her friends has lost a loved one, what will the writer probably NOT do
A.Call her friend to ask what she can do.
B.Look after her friend’s young children.
C.Take her friend’s dog to the boarding kennel.
D.Offer her friend house-sitting during the funeral.
19.Which sentence best expresses the theme(主题) of this story
A.One person’s loss is another’s gain.
B.An act of kindness is often rewarded.
C.A near neighbor is better than a brother far off.
D.Do something specific to help those in need.
C
Two years ago, my family moved to a new city and I had to study in a new school. As I had few friends there, I felt lonely. Then I met Tony. The first time I saw him, he was standing in the center of a group of students, telling jokes. The children around laughed from time to time. Tony knew about my problem. He asked me to play basketball with his friends and helped me with my studies. We soon became good friends.
About a year ago, however, Tony’s father was killed in an accident. As a result, his family had to move to a small house, Tony changed into a different person. He became silent and he even lost his interest in studies. Several times, I invited him to go out and play basketball with me, but he refused. I wanted to help him, but I didn’t know what to do.
Then something strange happened in my class, two classmates lost the money in their schoolbag.
Last Friday, just before the P.E. lesson, I went back to the classroom to get my running shoes I would use. The door was half I went in. To my astonishment, I saw Tony was searching one of my classmates’ schoolbags. I was shocked…
20.What kind of boy was Tony at the beginning of the story
A.He was a clever boy. B.He was a poor boy.
C.He was a popular boy. D.He was a shy boy.
21.Why did the writer become friends with Tony
A.Because Tony helped him do his homework.
B.Because Tony was kind to him.
C.Because Tony liked playing basketball.
D.Because Tony told jokes.
22.What caused the change of Tony
A.His father’s accident.
B.His strange character.
C.His family moved into a small house.
D.The loss of his interest in playing with his parents.
23.How did writer feel when he saw Tony’s change
A.He felt angry. B.He felt surprise.
C.He felt unhappy. D.He felt worried.
24.The underlined word “astonishment” means ________.
A.sadness B.surprise C.excited D.happy
D
One evening, Lizzie invited Eric over for the evening. She had worked really hard to make everything perfect for her little supper party.
“Ding-dong!” The doorbell rang. Eric stood at the door, holding a large jar(罐)of his special fresh fruit juice. “I made this for you,” he said to his friend. Lizzie hardly looked at the gift. “Just put the jar down over there, would you Now let’s have a glass of my homemade lemonade(汽水)!” Eric followed Lizzie without saying a word. Then Lizzie decided that they should do some drawing. Eric went along with the plan. Finally, Lizzie served up one of her special cakes. “My fruit juice would go perfectly with this cake. I will go and get the jar,” said Eric. “Fruit juice doesn’t go with the cake. We’ll have water!” said Lizzie. “But I want some juice,” said Eric. “This is my party. I get to decide what happens. And I don’t want to drink fruit juice with my cake!” said Lizzie.
Eric got up. “OK, I’ve had enough! Ever since I arrived, it’s been nothing but ‘me, me, me’ from you. I am going home where I can do what I’d like to do,” he said and left. Lizzie, still holding her cake, felt very ashamed(羞愧的).
“I was so bossy(专横的),” she said to herself. “Maybe I can do something for what I did...” Lizzie ran to Eric’s house and knocked at the door. Eric opened the door. “I am so sorry, Eric. Why don’t you come back We can have some cakes and drink some of your lovely fruit juice,” said Lizzie. Eric took his friend’s arm and the set off for Lizzie’s house. And they had a wonderful evening together.
25.What kind of party did Lizzie have according to the text
A.A surprise part. B.A supper party.
C.A housewarming part D.A lunch party
26.Why did Lizzie suggest having water at the supper party
A.Because she thought it would cost nothing.
B.Because she thought it was healthier than juice.
C.Because she thought it was a good match for the cake.
D.Because she thought it tasted better than the homemade lemonade.
27.What did Eric do when he was not allowed to drink the juice
A.He broke the jar. B.He had some water.
C.He tried to stay calm. D.He returned to his house.
28.How did Lizzie feel about her friendship with Eric
A.It was hard to manage. B.It was not very close.
C.It was important to her. D.It brought her much trouble.
三、阅读填表
根据短文内容,完成下列表格。每空一词
It’s good to be someone’s best friend. But how can we know a friend fits the role of “BFF”(best friend forever)
Jeffrey Hall , a teacher from the University of Kansas(KU), thinks he has an answer. He finds out how long it takes to make a friend, and how long it takes to make way through the different classes of friendship.
Hall and other teachers from the KU did the study in two ways. In the first part, the study team looked into (观察)255 people. These people just moved to a new place and were looking for new friends. Six months later, these newcomers matched people they met to one of the four classes: acquaintance (熟人), casual (感情不深的) friend, friend, or close friend.
In the second part, Hall’s team asked 112 KU newly admitted students about two persons they met when they started school. Then the team followed up for four and seven weeks to see which class of friendship the students fell in. Here are the results: It takes about 40 to 60 hours to become a casual friend, 80 to 100 hours to be a friend, and about 200 hours to become a good friend.
“We have to put that time in” Hall said. “ Having close relationships (关系) is the most important work we do in our lives.” You can’t order someone to be friends with you, and of course no relationship can be watered down(冲淡)to numbers alone. But if you want to be close friends with someone, the best way is to spend more time with him/her.
The KU’s study on friendship
29 *How long does it take to make a friend *How long does it take to 30 different classes of friendship
Studies People move to a new place 31 a year later, they match people to four classes.
112 32 students in the KU They fall in different classes of friendship in different weeks.
Findings *It takes about 200 hours to make a good friend. *If people want to have 33 relationships, they should spend more time together.
请用适当的词完成下面的短文,每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。
Do you have friends Friends play 34 important part in our daily life. I have a very special friend named Alan and I see 35 as my best friend.
Alan and I are now 36 the eighth grade. We have been good friends 37 I met him the day I started school. We share many interests and hobbies, such as 38 stamps and playing basketball. He always teaches me some valuable skills. That's 39 we are so close to each other.
Alan is a good boy. He is very nice and helpful. He is 40 at school subjects than I am. Every time I have some problems with my studies, he always tries his best to 41 me. He also tells me the key to success is to practice more and work hard. After school, we often go back home 42 and talk about our homework.
Alan is the person who understands me the best. He always says I am his best friend. I want to keep our 43 forever(永远).
五、用所给单词的正确形式填空
44.The hotel is much (comfort) to stay in, next time we will change another one.
45.Qi Fabao is one of Chinese (hero). We’re proud of him.
46.The boy with glasses over there is (possible) one of the (noise) students in the cinema. It’s impolite of them to make noises in public places.
47.The poor lady got even (mad) after knowing the death of his husband.
48.His grandpa used to be one of the best in this seaside town.(fish)
49.Surfing is one of (popular) water sports in the world.
50.When Ruby returned from a trip, she (sense) that something was wrong between Carla and her.
51.Thanks to technology development, nowadays class has become much (live) to students.
52.He is one of the (friendly) people in the class, I think.
53.Katie only has one meal a day in order to lose (weigh).
54.I decide to lose my (weigh), so I try to keep a healthy diet.
六、完成句子
55.在一些城市中,空气里充满了污染。这使得人们生病。
In some cities, the air . This .
56.除非我们跟人聊聊,否则我们肯定会感到更糟糕。
we talk to someone, we’ll certainly .
57.她经常微笑,而且从不说任何人一句坏话。
She often and never about anyone.
58.你打算什么时候扔掉那些旧杂志?
When are you going to
59.好好休息一下,你会好很多。
You will be after you .
七、材料作文
60.初中生活已经过去近两年,你在这期间一定发生了很多难忘的事情,请你选择一件最难忘的事,结合以下要求写一篇英语作文。
参考要点:
1. 事件发生的时间及地点:
2. 事情发生时,你和你的朋友或家人正在做什么;
3. 这件事对你来说为什么难忘。
4. ……
要求:
1. 词数80-120词。
2. 文中不得出现自己所在的学校、班级、姓名等真实信息。
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.B
【详解】句意:——我认为我们刚才看的电影很有趣。——为什么?但我认为这是我看过的最无趣的电影之一。
考查形容词最高级。根据one of the+形容词最高级+名词“最……的之一”可知,此处要用the+最高级,排除A、C项;再根据“Why ”和“But”可知,此处是不赞同对方认为电影有趣的观点,相反认为电影很无聊,the least interesting表示“最没趣的”,故选B。
2.A
【详解】句意:——你决定下一步做什么了吗 ——不,这取决于我们从这次讨论中得出什么结论。
考查名词辨析。conclusion结论;conversation谈话;condition条件;competition竞争。根据“from this discussion”可知应该是从这次讨论中得出什么结论,故选A。
3.A
【详解】句意:——老板对工人们的声音充耳不闻。——我很久以前就听说过。
考查名词辨析。voice嗓音,说话声;words话语;sounds声音;noise噪音。根据“a deaf ear to the ... of the workers”可知此处指工人们的说话声,用voice。故选A。
4.D
【详解】句意:——雨下的很大。——广播说明天会更糟。
考查形容词比较级修饰词。very非常,常用于修饰形容词原级;quite相当,常用于修饰名词或副词;too太,也,常用于修饰形容词或副词原级;far非常,可以修饰形容词比较级。worse是形容词比较级,选项中只有far可以修饰比较级。故选D。
5.C
【详解】句意:中国的人口比世界上任何其他国家的人口都多。
考查比较级修饰词和不定代词辨析。all全部的;any任何的;any other其他别的;no没有。larger表示“更大的”,是large的比较级,much用于修饰比较级,而more不可以修饰比较级,前空可排除BD两项;结合语境,“the world”包括了China,作比较时需排除China自身,是说比“其他别的国家”。故选C。
6.A
【详解】句意:起初,学生们似乎对他们的新老师不满意。现在他们喜欢他的课。
考查形容词的用法。happy高兴的;happily高兴地; happiness高兴;unhappy不高兴的。seem是连系动词,后加形容词,根据下文“Now they love his lessons.”可知,上文是不高兴的,故选A。
7.C
【详解】句意:在中国政府的努力下,西藏人民的生活越来越好。
考查形容词辨析。good好的;well好地;better更好;worse更坏。“比较级 and 比较级”表示“越来越……”,根据“With the effort of Chinese government”可知,在中国政府的努力下,西藏人民的生活越来越好。故选C。
8.B
【详解】句意:有时黑色会造成一种强烈的无助感和绝望感。
考查名词辨析。trust信任;feeling感觉;relationship关系;standard标准。“helplessness and hopelessness”都是一种感觉,故选B。
9.D
【详解】句意:——你认为你昨天看的电影怎么样?——哦! 这是我看过的最有趣的电影之一。
考查形容词最高级。题中将“昨天我看的电影”和“我看过的所有电影”进行了对比,是三者或三者以上的比较,所以要用形容词最高级;表示“最……”这个概念,结构是“one of the+形容词最高级+名词复数”,interesting的最高级形式是most interesting,且最高级前要加the,所以是the most interesting。故选D。
10.B
【详解】句意:——杰克逊老师从不对我们的错误生气,而且总是乐于向我们解释原因。——我们是多么幸运啊!他是我见过的最有耐心的老师之一。
考查形容词辨析。strict严格的;patient有耐心的;creative有创造力的;humorous幽默的。根据“Mr. Jackson never gets mad at our mistakes and is always ready to explain the reasons to us.”可知,杰克逊老师很有耐心。故选B。
11.B 12.A 13.D 14.A
【导语】本文讲述了一个原本是多年未见的朋友间的见面却演变成了一场警察抓捕通缉犯的故事。
11.推理判断题。根据“I’m just waiting here for an old friend. It’s an appointment that was made twenty years ago. You think it funny to plan a meeting like this, don’t you ”我只是在这里等一位老朋友。这是二十年前的约会。你觉得这样安排一次会面很有趣,是吗?由此可推知Bob是兴奋和紧张的,故选B。
12.推理判断题。根据““We wrote to each other for a while and then stopped. But I’m sure if he is alive, he will keep his promise. We said we would meet at ten o’clock.”我们通信了一段时间,然后就停止了。但我相信如果他还活着,他会遵守诺言的。我们说好十点钟见面的。所以可知推断出Bob期待Jimmy还活着,故选A。
13.词句猜测题。根据“I’m a police officer. You are wanted by the New York police”我是警察。纽约警方正在通缉你。以及“However, when you lit your cigar, I saw it was the face of a man that is wanted by the police. Somehow, I couldn’t do it myself. So I sent another police officer to do the job. ”然而,当你点燃雪茄时,我看到那是一张正被警方通缉的人的脸。可知do it代指的是“逮捕”,故选D。
14.推理判断题。根据“However, when you lit your cigar, I saw it was the face of a man that is wanted by the police. Somehow, I couldn’t do it myself. So I sent another police officer to do the job. ”我正按计划去见你。然而,当你点燃雪茄时,我看到那是一张正被警方通缉的人的脸。不知怎的,我自己做不到。所以我派了另一个警察去做这件事。所以可以推断出Jimmy是警察,A选项错误,故选A。
15.C 16.B 17.A 18.A 19.D
【导语】本文作者讲述了当她的母亲告诉她她的哥哥在车祸中丧生,作者太悲伤了,不知道该怎么做。她的朋友艾默生主动过来给他们擦鞋,作者把所有的脏鞋子都收集到厨房,艾默生马上就开始工作了。看着他全身心地投入到一项任务中,作者知道该怎么做了。现在每当作者听到一个失去亲人的朋友,她就不再礼貌地打电话,“如果有什么我能做的……”,而是试着去想一个适合那个人需要的具体任务,比如把狗带到寄宿处,或者在葬礼上坐在家里。
15.主旨大意题。根据“I moved around the house purposelessly trying to decide what to put into the suitcases”可知,第一段主要告诉我们作者从她妈妈那里听到了这个不幸的消息,不知道该怎么办。故选C。
16.推理判断题。根据“I’d received a call telling me that my brother was killed in a car accident. “Come as soon as you can.” cried my mother.”可知,作者因听到哥哥的死讯而感到难过,所以不知道该做些什么,故选B。
17.细节理解题。根据“I gathered all our dirty shoes to the kitchen. Emerson got to work right away. Watching him devoting himself to one task helped me pull my own thoughts into order. I told myself to wash clothes first”可知,在作者开始洗衣服之前,艾默生来清理鞋子,故选A。
18.细节理解题。根据“If there’s anything I can do ...”以及“Instead I try to think of one specific task that suits that man’s need, like taking the dog to the boarding kennel, or house-sitting during the funeral”可知,作者如果现在听到朋友失去了挚爱的人的消息,会做一些适合帮助那个人的具体事情来代替询问“如果有什么我可以做的……”,故选A。
19.主旨大意题。本文主要讲述了作者在失去亲人时,体会到在别人失去亲人的时候我们应该做一些特别的事情,而不是打电话询问对方的感受,故选D。
20.C 21.B 22.A 23.D 24.B
【分析】短文讲述了作者一家搬到了一座新城市,作者不得不在一个新学校学习。在那里作者几乎没有朋友,他感到很孤独。然后作者遇到了托尼,托尼帮他走出困境,他们很快成了好朋友。但是托尼的父亲在一次事故中去世了,于是托尼发生了改变。托尼变得沉默,甚至对学习失去了兴趣。作者想帮助托尼,但托尼不接受作者的帮助,作者不知道该做什么。然后,班上发生了一件奇怪的事情:两个同学书包里的钱丢了。上周五,在上体育课前,作者回教室拿跑鞋。令他惊讶的是,他看到托尼正在搜索一个同学的书包……
20.细节理解题。根据“The first time I saw him, he was standing in the centre of a group of students, telling jokes. The children around laughed from time to time.”可知,“我”第一次见到托尼的时候,他正站在一群同学中间讲笑话,周围的孩子们不时地大笑。所以说托尼是个很受欢迎的孩子。故选C。
21.细节理解题。根据“Tony knew about my problem. He asked me to play basketball with his friends and helped me with my studies. We soon became good friends.”可知,托尼知道“我”的问题,他让“我”和他的朋友一起打篮球,帮助“我”学习,“我们”很快成了好朋友。所以说作者和托尼成为好朋友是因为托尼对他好。故选B。
22.细节理解题。根据“Tony’s father was killed in an accident. As a result, his family had to move into a small house. Tony changed into a different person.”可知,托尼的父亲在一次事故中丧生,结果,他的家人不得不搬到一间小房子里。于是,托尼变成了另一个人。所以说托尼父亲的事故导致了他的改变。故选A。
23.细节理解题。根据“I wanted to help him, but I didn’t know what to do.”可知,“我”想帮助他,但不知道该怎么办。所以说作者感到担忧。故选D。
24.词义猜测题。根据“To my astonishment, I saw Tony was searching one of my classmates’schoolbags.”可知,Tony 与从前健康快乐的状态大不相同,从品学兼优大受欢迎的孩子变成了一个小偷,这种改变令“我”惊讶。故选B。
25.B 26.C 27.D 28.C
【分析】本文是一篇记叙文。主要讲了Lizzie邀请Eric来参加小晚餐聚会,结果两人因为喝什么,吵了起来,最后Lizzie向Eric道歉,两人重归于好。
25.细节理解题。根据“She had worked really hard to make everything perfect for her little supper party.”可知,她非常努力地把她的小晚餐聚会弄得十全十美。故选B。
26.细节理解题。根据“Fruit juice doesn’t go with the cake. We’ll have water!” said Lizzie”可知,她认为果汁和蛋糕不搭,水和蛋糕搭配。故选C。
27.细节理解题。根据“I am going home where I can do what I'd like to do,” he said and left.”可知,Eric要回家,在那里他可以做他想做的事情。故选D。
28.推理判断题。根据“I was so bossy(专横的),” she said to herself. “Maybe I can do something for what I did...”可知,她对自己说:“我可以为我所做的做点什么……”,可见这段友谊对她很重要。故选C。
29.Questions 30.pass 31.half 32.new 33.close##closer
【分析】本文讲述了Jeffrey Hall及其同事对人们成为不同层次的朋友所需时间的研究过程及发现。
29.根据表格内容可知这里所需要一个小标题,根据后面呈现内容“How long does it take to make a friend How long does it take to 2 different classes of friendship ”可知:是提出了两个问题。故填:Questions。
30.根据文章第二段中“how long it takes to make way through the different classes of friendship”人们需要多长时间才能走过达到不同层次友谊的历程,可知“make way through”在句中表示“度过,走过”,pass符合情境。故填pass。
31.根据文章第三段中“Six months later, these newcomers matched people they met to one of the four classes: acquaintance (熟人),casual (感情不深的) friend, friend, of close friend.”可知,研究时长为6个月,也即为半年“half a year”,故填half。
32.根据文中第四段中“In the second part, Hall’s team asked … for four and seven weeks to see which class of friendship the students fell in.”可知,在第二组中,Hall团队询问了112名新录取的学生,即为“新生”“new students”。故填new。
33.根据文中最后一段中“But if you want to be close friends with someone, the best way is to spend more time with him/her.”可知,要让朋友关系更近一步,得用时间。故填close/closer。
34.an 35.him 36.in 37.when 38.collecting 39.why 40.better 41.help 42.together 43.relationship
【导语】本文讲述作者最好的朋友阿兰和作者的友谊,讲述朋友对自己的帮助。
34.句意:友谊在我们日常生活中有重要的作用。句子用短语“play a part in…”。句子表达泛指,“important”是元音音素开始的单词,用不定冠词“an”。故填an。
35.句意:我把他当作我最好的朋友。根据“I have a very special friend named Alan”可知表达“把他当作我最好的朋友”,动词后用人称代词的宾格“him”指代“Alan”。故填him。
36.句意:阿兰和我现在都在八年级。根据“the eighth grade”可知表达在八年级,用介词“in”。故填in。
37.句意:当我开学遇到他的时候,我们就成为好朋友了,根据“I met him the day I started school”可知,表达时间“当开学遇到他的时候”用连词“when”引导时间状语从句。故填when。
38.句意:我们分享很多兴趣爱好,比如收集邮票,打篮球。根据“and playing”可知用动名词形成并列结构,根据“stamps”可知表达“收集邮票”,用动名词“collecting”。故填collecting。
39.句意:那是为什么我们相互如此亲密的原因。根据“We share many interests and hobbies…He always teaches me some valuable skills”可知表达二人关系亲密的原因,用“why”引导表语从句。故填why。
40.句意:他比我更擅长学校的科目。根据“at school subjects”可知表达“擅长”用短语“be good at”。根据“than I am”可知是比较级用比较级形式“better”。故填better。
41.句意:每次当我学习有问题的时候,他总是尽力帮助我。表达“尽力做某事”用短语“try one’s best to do”,根据“helpful”及“have some problems with my studies”可知表达帮助我,用动词“help”。故填help。
42.句意:放学后,我们经常一起回家,谈论我们的家庭作业。动词“go”用副词修饰,根据“go back home”可知表达一起回家,用副词“together”。故填together。
43.句意:我想永远保持我们的关系。动词“keep”后缺宾语,根据“I am his best friend”可知表达“永远保持我们的关系”用名词“relationship”。故填relationship。
44.more uncomfortable
【详解】句意:这家酒店住起来很不舒服,下次我们会换一家的。根据后文“next time we will change another one”可知下一次要换酒店了可以推测前面应该是不舒服的“uncomfortable”要用形容词做表语。又因为空前“much”是程度副词,后面要跟形容词比较级,且“uncomfortable”是一个多音节单词,所以在前面加上“more”。故填more uncomfortable。
45.heroes
【详解】句意:祁发宝是中国英雄之一。我们为他感到骄傲。由于one of表示“之一”,说明后面的名词总量超过一,需要用名词复数。故填heroes。
46. possibly noisiest
【详解】句意:那边那个戴眼镜的男孩可能是电影院里最吵闹的学生之一。他们在公共场所制造噪音是不礼貌的。第一空用副词修饰整个句子,possibly的意思是“可能”;one of+the+形容词最高级+名词复数,表示“最……的……之一”,noise的形容词是noisy,第二空用最高级noisiest。故填possibly;noisiest。
47.madder
【详解】句意:这个可怜的女人知道她丈夫的死讯后,变得更加疯狂了。
after引导时间状语从句,根据从句after knowing the death of his husband“知道她丈夫的死讯后”,是将知道死讯前后的状态进行对比,且even修饰比较级,所以空格处填形容词的比较级madder。故答案为madder。
48.fishermen
【详解】句意:他爷爷过去是这个海滨小镇上最好的渔夫之一。根据“His grandpa ”及所给词可知,空处指的是渔夫fisherman,可数名词;“one of+the+最高级+可数名词复数”表示“……中最……之一”,故填fishermen。
49.the most popular
【详解】句意:冲浪是世界上最受欢迎的水上运动之一。根据固定用法“one of the+形容词的最高级+名词复数”可知,此空应填the most popular,表示“最受欢迎的水上运动之一”。故填the most popular。
50.sensed
【详解】句意:当Ruby旅行回来的时候,她感觉在她和Carla之间出了一些问题。sense“感觉”,动词,作谓语。根据“When Ruby returned”可知,句子时态是一般过去时,sense用过去式。故填sensed。
51.livelier
【详解】句意:由于技术的发展,现在的课堂对学生来说变得更加生动。系动词become后加形容词作表语,live的形容词为lively“生动的”,much后加形容词的比较级。故填livelier。
52.friendliest##most friendly
【详解】句意:我认为他是班上最友好的人之一。此处是固定结构,“one of the+形容词最高级+名词复数”表示“最……之一”,故填friendliest/most friendly。
53.weight
【详解】句意:为了减肥,凯蒂一天只吃一顿饭。短语“lose weight”意为“减肥”其中weight为名词。故填weight。
54.weight
【详解】句意:我决定减肥,所以我尽量保持健康的饮食。lose one’s weight表示“减肥”,固定短语。故填weight。
55. is full of pollution makes people ill##makes people sick
【详解】由汉语和英语翻译可知,“充满”译成:be full of;“污染”译成:pollution,不可数名词;这里的主语the air是单数,因此be用is;“使某人生病”译成:make sb. ill/sick;这里的主语this是单数,因此make用第三人称单数形式。故填is full of pollution;makes people ill/sick。
56. Unless feel worse
【详解】unless连词,意为“除非”,引导条件状语从句;feel形容词,意为“感觉”;bad形容词,意为“糟糕的”,此处填其比较级worse“更糟糕”,且will后跟动词原形。故填Unless;feel;worse。
57. smiles says a bad word
【详解】微笑:smile,是一个动词,根据句意和句中的often可知,这句话应用一般现在时态,主语She是第三人称单数,故动词用三单形式,填smiles;说……的坏话:say a bad word about…,是固定短语,say与smile是并列的,也用三单形式,填says。故填smiles;says a bad word。
58. throw away those old magazines
【详解】打算什么:be going to do;扔掉:throw away;那些旧杂志:those old magazines。故填throw;away;those;old;magazines。
59. much better have a good rest
【详解】短语have a good rest“好好休息”;此处是after引导的时间状语从句,主句用一般将来时,从句用一般现在时态,主语是you,动词用原形;根据语境用形容词的比较级,well是形容词,身体好的,此处用比较级better,much修饰比较级,故填much better;have a good rest。
60.例文:
How time flies! It’s almost two years since I came to the junior high school. Many things happened to me during the two years. But I never forget one of them.
It was a Saturday morning. The weather was fine. My classmate Li Lei and I went to the countryside to have a picnic by bus. The bus was full of people. When we were on the bus, we were talking happily. Then an old woman got on the bus. I wanted to give my seat to the old woman, but I was afraid others thought I wanted to get thanks. I looked around. Most people were looking out of the windows and some were sleeping. Suddenly a little boy stood up and made room for the woman when I was thinking. I felt very ashamed and regretted. I was not as good as a little boy.
I will remember the thing. From that I learn that we should do our best to help people who need help. If everyone try to help others, the world will become much more beautiful.
【详解】题干解读:该题目属于记叙文写作,要求按汉语提示写一件最难忘的事,要补充要点,适当发挥,仔细观看写作要求。
写作指导:本文应该用第一人称来叙述故事内容;时态采用一般过去时为主,用过去进行时描述场景;描述故事时,场景描写要细致;故事发生的时间、地点、人们在做什么、为什么难忘却等要叙述完整,保证条理清楚。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
