2023-2024学年 人教版(2019)必修二 Unit5 Music 单元测试卷
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读理解
Top Summer Music Festivals to Travel to
Summer is the great time of a year for music lovers, especially if you love the outdoor concerts. The festival season is just beginning, and there is much to look forward to in the coming months.
Primavera Sound
To start the summer, there's no better place than Barcelona. At the concert, you'll find bands like The Zombies, Arcade Fire, and Bon Iver. Then take time to taste the local food and wine.
May 31—June 4, Barcelona, Spain
Music Type: Rock, hip-hop
Price: $86—$323
Governors Ball
One of the great summer concerts in New York City is Governors Ball, which takes place in early June at Randall's Island Park. Some of the playing artists include Tool, Phoenix, Lorde, Flume, and the Wu-Tang Clan.
June 2—4, New York, the USA
Music Type: Rock, hip-hop, pop
Price: $105-$405
Bonnaroo Music and Arts Festival
The Bonnaroo Music and Arts Festival is another summer event that attracts a crowd of around 60,000 each year. Some of the most well-known musicians will be playing this year, including U2, Red Hot Chili Peppers, The Wecknd, and Chance The Rapper.
June 8—11, Manchester, Tennessee, the USA
Music Type: Rock, hip-hop
Price: $210—$554
Firefly Music Festival
Many people haven't thought of going to Delaware for a summer vacation, but mid-June is a great time to plan this trip if you love music. Bands or artists for this year's show are The Weeknd, Muse, Twenty One Pilots, and Chance The Rapper.
June 15—18, Dover, Delaware, the USA
Music Type: The blues, rock
Price: $179—$499
1、When can you enjoy Flume's performance
A.On May 31. B.On June 3. C.On June 9. D.On June 15.
2、What can we know from the introduction
A.These four music festivals are held for musicians alone.
B.The Zombies is a music game for music students to play.
C.Chance The Rapper will just stay in one city.
D. Some famous musicians will take part in the event inManchester.
3、What is special about the Firefly Music Festival
A.It includes blues. B.It is popular with travelers.
C.It is held in summer. D.It has many famous musicians.
二、七选五
4、Muzak
The next time you go into a bank, a store, or a supermarket, stop and listen. What do you hear ①_____ It's similar to the music you listen to, but it's not exactly the same. That's because this music is especially designed to relax you, or to give you extra energy. Sometimes you don't even realize the music is playing, but you react to the music anyway.
Quiet background music used to be called "elevator music" because we often heard it in elevators. But lately we hear it in more and more places, and it has a new name "Muzak". About one-third of the people in America listen to "Muzak" every day. The music plays for 15 minutes at a time, with short pauses in between. It is always more lively between ten and eleven in the morning, and between three and four in the afternoon, when people are more tired. ②_____
If you listen to Muzak carefully, you will probably recognize the names of many of the songs. Some musicians or songwriters don't want their songs to be used as Muzak, but others are happy when their songs are chosen. Why ③_____
Music is often played in public places because it is designed to make people feel less lonely when they are in an airport or a hotel. It has been proven that Muzak does what it is designed to do. Tired office workers suddenly have more energy when they hear the pleasant sound of Muzak in the background. ④_____ Supermarket shoppers buy 38 percent more groceries.
⑤_____ They say it's boring to hear the same songs all the time. But other people enjoy hearing Muzak in public places. They say it helps them relax and feel calm. One way or another, Muzak affects everyone. Some farmers even say their cows give more milk when they hear Muzak!
A. Some people don't like Muzak.
B. The music gives them extra energy.
C. Music is playing in the background.
D. Factory workers produce 13 percent more.
E. Muzak tends to help people understand music better.
F. They will get as much as $4 million a year if their songs are used.
G. Muzak is played in most of the big supermarkets in the world.
三、完形填空(20空)
5、 Loneliness is a growing problem in the world today. People are asking the question "How can I deal with loneliness "
There are many reasons why people are lonely. A(n) 1 of situation is one reason. For example, the death of a husband or wife causes extreme loneliness — 2 for people who live with their children.
Moving to a new place to live can 3 cause loneliness. Many people have to move for a(n) 4 . They go to universities in other countries. They are 5 their families and their culture. And this is a big 6 of loneliness.
But maybe the worst reason to feel lonely is rejection(拒绝). For example, friends can become 7 . They may argue(争论) over something. Later, one friend may say sorry. But the other friend may 8 the offer of peace. This kind of rejection 9 .
So, how can we 10 these bad situations First, experts 11 that people should use their time wisely. During 12 periods people should do whatever they can do to fight loneliness. Part of fighting loneliness is to try 13 things. Some people join local interest groups. Other people learn new skills. This way they get out of the house 14 they can be around other people.
When people are alone, they may start to 15 too much. Experts suggest that people shouldn't think about their loneliness all the time. They will become 16 if they only think about their problems. Thoughts like "poor me" make people unhappy.
Finally, lonely people can do something to 17 other needy people. Showing 18 to other people can be powerful. Then, they 19 thinking about their own problems. Love is the cure(疗法) for loneliness. Instead of waiting to be loved, we need to 20 love. Then we will receive a lot of love back.
1.A.control B. change C.improvement D.fear
2.A.even B.just C.later D.already
3.A.now B.soon C.once D.also
4.A.education B. job C.interview D.trip
5.A.tired of B. interested in C. separated from D. different from
6. A. problem B. result C. cause D. influence
7.A. enemies B. lovers C. brothers D. sisters
8.A. consider B. mention C. welcome D. refuse
9.A. disappears B. hurts C. starts D. spreads
10. A. get into B. get through C. explain D. understand
11. A. know B. decide C. realize D. suggest
12. A. long B. normal C. lonely D. busy
13. A. new B. funny C. strange D. easy
14. A. but B. and C. because D. until
15. A. cry B. drink C. eat D. think
16. A. angry B. sad C. bored D. weak
17. A. help B. attract C discover D. protect
18. A. truth B. courage C. love D. trust
19. A. risk B. keep C. prefer D. stop
20. A. feel B. give C. find D. return
四、语法填空
6、Her parents' _____(react) to the news was surprisingly calm.
7、They had prepared a lot of Spring Festival-related cultural exhibitions and activities for the athletes, and they hoped athletes could _____(relief) the pressure a little through these activities.
8、Senior high school students should make the most of their precious school time so that they can have the opportunity _____(enter) a top university.
9、The band's _____(perform) was very wonderful, and it left a deep impression on us.
10、It was a pity that his actions were based on a false _____(assume).
五、书面表达
11、假如你是李华,作为交换生正在英国学习。你所在的学校要举办以The Power of Music为主题的演讲比赛。请你写一篇演讲稿参赛,内容包括:
1.与音乐有关的一次经历;
2.音乐的力量或影响。
注意:
1.词数80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已给出,不计入总词数。
Good morning, everyone,
My name is Li Hua.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Thanks for your listening.
参考答案
1、答案:B
解析:细节理解题。根据Governors Ball中的“Some of the playing artists include...Flume...”以及“June 2—4”可知,我们可以在6月2日至4日欣赏Flume的演出。故选B。
2、答案:D
解析:细节理解题。根据Bonnaroo Music and Arts Festival中的“Some of the most well-known musicians will be playing this year”以及“June 8—11, Manchester”可知,一些著名的音乐家会在曼彻斯特参加演出活动。故选D。
3、答案:A
解析:细节理解题。根据文中四个音乐节所包含的音乐类型可知,Firefly Music Festival包含布鲁斯音乐,其他三个音乐节不包含布鲁斯音乐。故选A。
4、答案:CBFDA
解析:①细节句。设空处上一句提到“你听到了什么 ”,C项“背景音乐正在播放”是对上文的回答,且与下文“这和你听的音乐很相似,但不完全一样”所述的话题是一致的,说的都是音乐。故选C。
②细节句。设空处上一句提到“在上午十点到十一点之间和下午三点到四点之间,人们更累的时候,这种音乐总是更轻快活泼”,当人们累的时候听到更轻快活泼的音乐的结果是他们能拥有额外的能量,B项“这种音乐给了他们额外的能量”切题。
③细节句。上文提到“有些音乐家或作曲家不希望自己的歌曲被用作米尤扎克背景音乐,但其他人会为自己的歌曲被选中而高兴。为什么 ”,该空在对上句进行回答。故F项“如果他们的歌被使用,他们每年会获得多达400万美元”切题。
④细节句。上文提到“当劳累的办公室员工听到米尤扎克背景音乐那令人愉快的声音时,他们就突然有了更多的精力”,下文提到“在超市购物的人会多买38%的杂货”。由此可知该空也在说明这种音乐的益处。故D项“工厂工人的产量增加13%”切题。
⑤细节句。下文“But other people...feel calm.”说明了其他人喜欢听米尤扎克背景音乐并解释了他们喜欢的原因,由设空处下一句“他们说一直听同样的歌很无聊”可知这是不喜欢听米尤扎克背景音乐的人不喜欢的原因,故A项“有些人不喜欢米尤扎克背景音乐”切题。
5、答案:1-5 BADAC 6-10 CADBB 11-15 DCABD 16-20 BACDB
解析: 1.根据下一句举的例子"For example, the death of a husband or wife"可知,处境的"变化(change)"是导致人们感到孤独的原因之一。
2.根据该空后的"for people who live with their children"可知,丧偶会使人感到孤独,"即便(even)"是那些和自己的孩子一起居住的人也是如此。
3.第三段介绍了孤独的另一个原因,因此这里是说搬到一个新地方同样"也(also)"会使人感到孤独。
4.根据下一句"They go to universities in other countries."可知,很多人出国去接受"教育(education)"。
5.根据上一句中的"in other countries"可知,这些人与他们的家人和文化"分离(separated from)"。
6.根据上一段中的"There are many reasons why people are lonely."可知,分离是导致孤独的一个主要"原因(cause)"。
7.根据上一句中的"maybe the worst reason to feel lonely is rejection"以及该段的语境可知,朋友可能会变成"敌人(enemies)"。
8.根据转折连词"But"和下句中"This kind of rejection"可知,对方可能会"拒绝(refuse)"和好的提议。
9.根据常识可知,这种拒绝很"伤人(hurts)"。
10.根据接下来所介绍的应对孤独的办法可知,此处填get through。
11.下文中的"Experts suggest"提示,此处是指专家"建议(suggest)"人们应该明智地利用时间。
12.根据本句中的"to fight loneliness"以及全文的语境可知,在"孤独的(lonely)"时期,人们应该想方设法战胜孤独。
13.根据下文中的"join local interest groups"和"learn new skills"可知,战胜孤独的方法之一就是尝试"新(new)"事物。
14."they get out of the house"和"they can be around other people"之间为并列关系,故填and。
15. 根据下一句中的"people shouldn't think about their loneliness all the time"可知,当人们独自一人时往往开始"胡思乱想(think too much)"。
16.根据下一句"Thoughts like 'poor me' make people unhappy."可知,如果人们一味地想自己的问题,就会变得"悲伤(sad)"。
17.根据该空后的"needy people"可知,孤独的人可以做一些事情去"帮助(help)"需要关爱的人。
18.根据下文中的"Love is the cure for loneliness."可知,孤独的人应该给他人"关爱(love)"。
19.根据文中的"Love is the cure for loneliness."可知,孤独的人给予他人"关爱(love)",从而他们也会"停止(stop)"想自己的问题。
20.根据"Instead of waiting to be loved"和"Then we will receive a lot of love back"可知,我们需要"付出(give)"爱。
6、答案:reaction
解析:考查名词。由设空处前面的名词所有格Her parents'可知此处应填名词 reaction。
7、答案:relieve
解析:考查动词。athletes could _____ the pressure a little through these activities为宾语从句,作hoped的宾语,设空处与空前的情态动词could一起在从句中作谓语,此处应填动词原形relieve。句意:他们为运动员们准备了大量的与春节相关的文化展览和活动,希望运动员们能通过这些活动来缓解一点儿压力。
8、答案:to enter
解析:考查不定式。opportunity后常用不定式作后置定语,故填to enter。句意:高中生应该充分利用他们宝贵的在校时间,以便他们能有进入一流大学的机会。
9、答案:performance
解析:考查名词。由设空处前面的名词所有格The band's可知此处应用名词,根据空后的was可知应用单数名词,故填 performance。
10、答案:assumption
解析:考查名词。设空处作介词on的宾语,由设空处前面的不定冠词a可知此处应填assumption。句意:遗憾的是,他的行为建立在一个错误的假设之上。
11、答案:
Good morning, everyone,
My name is Li Hua. When it comes to music, we have our own stories. As for me, music actually offered me enough power to overcome difficulties. When failing in the mid-term examination, I felt so upset that I refused to communicate with my friends, even my parents. When I heard some inspiring songs, which gave me confidence, I gradually ignored the failure and spared no effort to study. Finally, I made great progress in the final examination. From my experience, I hope that you can obtain the power which music offers to achieve your own dreams.
Thanks for your listening.
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
