人教版(2019)必修一 Unit2 Traveling Around 单元测试卷(含答案)

2023-2024学年 人教版(2019)必修一 Unit2 Traveling Around 单元测试卷
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读理解
Driving to a friend’s house on a recent evening, I was attracted by the sight of the full moon rising just above my friend's rooftops. I stopped to watch it for a few moments, thinking about what a pity it was that most city people, myself included, usually miss sights like this because we spend most of our lives indoors.
My friend had also seen it. He grew up living in a forest in Europe, and the moon meant a lot to him then. It had touched much of his life.
I know the feeling. Last December I took my seven-year-old daughter to the mountainous jungle of northern India with some friends. We stayed in a forest rest-house with no electricity or hot water. Our group had campfires outside every night, and indoors when it was too cold outside. The moon grew to its fullest during our trip. Between me and the high mountains lay three or four valleys. Not a light shone in them and not a sound could be heard. It was one of the quietest places I had ever known, a bottomless well of silence. And above me was the full moon, which struck me deeply.
Today our lives are filled with glass, metal, plastic and fibre-glass. We have televisions, cellphones, heaters, ovens, air-conditioners, cars and computers.
Struggling through traffic that evening at the end of a tiring day, most of it spent indoors, I thought: Before long, I would like to live in a small cottage. There I will grow vegetables and read books and walk in the mountains. And perhaps I'll write, but not in anger. I may become an old man there, and wear the bottoms of my trousers rolled and measure out my life in coffee spoons. But I will be able to walk outside on a cold silent night and touch the moon.
1、Why did the writer feel sorry for himself
A.There was too much pollution. B.He usually missed the full moon sights.
C.He didn't adapt to modem inventions. D.There were too many accidents on the road.
2、What impressed the writer most in the mountainous jungle of northern India
A.No modern equipment. B.Complete silence.
C.The nice full moon. D.The high mountains.
3、In Paragraph 4, modern things are mentioned mainly to __________.
A.show that the writer likes city life very much
B.tell us that people greatly benefit from modern life
C.explain that people have few chances to enjoy nature
D.show that we can also enjoy nature at home through them
4、What would be the best title for the passage
A.Touched by the Moon B.The Pleasures of Modern Life
C.A Bottomless Well of Silence D.Break Away From Modern Life
二、七选五
5、 If you want to write a travel journal, here are some useful tips for you.
Get in the habit of writing in your travel journal every day. ①_____ You will regret this later when priceless memories are forgotten. You may promise yourself that you will go back and write about your experiences later, but that almost never happens. ②_____ It doesn’t have to be long, just on a regular basis.
Use your “down time” for your travel journal. ③_____ You can always write down a few lines in your travel journal when you are on trains, waiting for planes, or waiting in line.
④_____ In your heading write down the date, where you were, who you were with, maybe even the weather and what you ate that day. These are the first details people usually forget. Years later when you read your journal you will know exactly what you were doing on that day. No matter how much time changes, the memories will come rushing back.
Focus on writing about how you feel. Listing facts and figures is fine but that isn’t why you travel. A long journey is a time for self-reflection. Being in a foreign environment is a special experience. Make a list of places you want to go next. Memories of these feelings die down quickly with time. ⑤_____
A. Date your diary in your travel journal.
B. Be sure your travel journal is just like a book.
C. When you are on a busy journey, it is easy to forget to write.
D. Buy a travel journal that can be used for a long time.
E. Take a few minutes every day and put down your memories.
F. Surprisingly, you spend a lot of time sitting around while travelling.
G. Writing about those experiences while the memories are fresh is necessary.
三、完形填空(20空)
6、 I remember my first day here very clearly. My friend was waiting for me when my plane 1 at Kennedy Airport at 3 o'clock in the afternoon. The weather was very 2 and it was snowing. But I was too excited to 3 . From the airport my friend and I took a taxi to my 4 . On the way I saw the skyline of Manhattan for the first time, and I 5 in astonishment at the famous skyscrapers and neon lights(霓虹灯) made them 6 . My friend helped me 7 at the hotel and then left me because he had to go back to work. He 8 to return the next day.
9 my friend had left I went to a 10 near the hotel to get something to eat. Because I couldn't speak a word of English, I couldn't tell the 11 what I wanted. I was very upset and started to make some 12 . But the waiter didn't understand me. Finally I ordered the 13 thing the man at the next table was eating. After dinner I started to 14 along Broadway 15 I came to Times Square, with its movie theatres, neon lights, and huge crowds of people. I did not feel 16 so I continued to walk around the city. I wanted to see 17 on my first day. I knew it was impossible but I wanted to try.
When I 18 to the hotel, I was exhausted. But I couldn't sleep. I lay 19 and thought about New York. It was a very big and interesting city with many tall buildings and big cars, and full of noises and busy people. I also 20 right then that I had to learn to speak English.
1.A.took off B.landed C.dropped D.reached
2.A.hot B.warm C.cold D.cool
3.A.look B.listen C.enjoy D.mind
4.A.home B.hotel C.office D.school
5.A.stared B.watched C.saw D.noticed
6.A.high B.beautiful C.strong D.ugly
7.A.load B.download C.unpack D.pack
8.A.promised B.permitted C.advised D.admitted
9.A.Long before B.Shortly after C.By the time D.Before long
10.A.restaurant B.store C.supermarket D.theatre
11.A.boss B.cook C.waiter D.manager
12.A.noises B.suggestions C.sounds D.gestures
13.A.familiar B.different C.same D.right
14.A.walk B.drive C.ride D.run
15.A.before B.until C.when D.as
16.A.excited B.amazed C.tired D.moved
17.A.anything B.something C.nothing D.everything
18.A.returned B.turned C.walked D.marched
19.A.asleep B.awake C.afraid D.amused
20.A.expected B.hoped C.decided D.wondered
四、语法填空
7、He is a truthful person, therefore I __________(extreme) trust him.
8、The team has spent a long time _____ (design) the household robot, which will have a wide market.
9、As one of the birthplaces of Chinese _____ (civilize), Xi’an is a city with a long history and plenty of cultural relics.
10、I must watch TV now; I can’t wait ________(know) which team will win at last.
11、In middle schools of that country, boys are requested not ________(wear) long hair.
12、Provide the doctor with your _______(detail) medical history so that you can get a better treatment.
五、书面表达
13、假如你是李华,前几天你和父母一起去了北京旅游。请你给你的美国朋友Mark写一封信介绍一下这次旅游。要点如下:
1.参观了许多景点,如:故宫、长城、鸟巢、水立方;
2.简要介绍其中两处景点。
注意:
1.词数80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯
;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。
参考词汇: the Palace Museum故宫; the Bird's Nest鸟巢; the Water Cube水立方
Dear Mark,
How is everything going
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
参考答案
1、答案:B
解析:细节理解题。由第一段中的...thinking about what a pity it was that most city people, myself included, usually miss sights like this because we spend most of our lives indoors.可知,让作者感到遗憾的是他经常错过满月的景象,故选B项。
2、答案:C
解析:细节理解题。由第三段最后一句And above me was the full moon, which struck me deeply.可知,作者在印度北部山区的丛林度假时,对满月的印象很深刻。故选C项。
3、答案:C
解析:推理判断题。作者列举了一系列现代发明,这些东西占据了我们现在的生活,减少了我们接触大自然以及享受月色的机会。故选C项。
4、答案:A
解析:主旨大意题。文章通过描绘月亮的美丽,表达了作者对月亮所代表的自然的喜爱之情,同时美丽的月色也触动了作者的心灵。Touched by the Moon,借景抒情,以此作为本文标题简洁明了,突出文章主旨。故选A项。
5、答案:CEFAG
解析:①后文说当非常珍贵的记忆被遗忘时,你会后悔。C选项说在繁忙的旅途中很容易忘记写日志。所以两者可街接上。
②后文说不需要很长时间,只不过是例行公事。所以选择E选项:每天花几分钟记下你的记忆。
③后文说在你旅行的时候,你可以经常在你的旅行日记上写上几行。选项E:令人惊讶的是,有很多人在旅行的时候无所事事。正是因为其他人无所事事,所以建议在旅行的时候写上几行。
④后文说在你的标题上写上时间,地点甚至是天气和吃的食物。所以 选择A:在你的旅行日记上写上日期。
⑤前文说记忆会随着是渐渐的推移消失,所以在记忆还新鲜的时候,把那些经历写下来是很有意义的。故选择G。
6、答案:1-5 BCDBA 6-10 CABAC 11-15 DCABC 16-20 CDABC
解析:1.根据下文可知作者乘坐的飞机在纽约肯尼迪机场着陆。land意为"着陆", 符合语境。take意为"拿走"; drop意为"掉下"; reach意为"到达", 为及物动词, 不与at搭配。故选B项。
2.根据下文中的it was snowing可知天气很冷。故选C项。
3.根据设空前的I was too excited可知, 作者太兴奋了, 并不介意天气寒冷而且还下着雪。故选D项。
4.根据下文中的My friend helped me _____ at the hotel可知, 作者和朋友一起乘出租车去旅馆。故选B项。
5.句意为: 在路上, 我第一次看到曼哈顿的天际线, 我惊奇地盯着那些著名的摩天大楼, 它们在霓虹灯的映衬下显得十分美丽。stare at为固定搭配, 意为"凝视; 盯着看"。注意: 此句中的in astonishment插在了固定搭配stare at的中间。故选A项。
6.根据常识可知, 霓虹灯会使摩天大楼显得非常美丽。故选B项。
7.句意为: 我的朋友在酒店帮我收拾了行李, 然后就走了, 因为他要回去工作。unpack意为"从(箱、包中)取出", 故选C项。
8.根据前文可知作者的朋友离开了, 所以应是答应第二天再来。故选A项。
9.由下文可知作者出去吃东西了, 这应该发生在作者的朋友离开后不久。shortly after意为"......之后不久", 符合语境。long before意为"很久以前"; by the time意为"到......的时候"; before long意为"不久以后", 不引导从句。故选B项。
10.根据下文中的to get something to eat可知作者去餐馆了。故选A项。
11.根据下文中的But the waiter didn't understand me.可知, 因为作者一个英语单词也不会说, 所以他无法告诉服务员他想要什么。故选C项。
12.根据上文的I couldn't speak a word of English可知作者不会讲英语, 所以只能用手势告诉服务员。gesture意为"手势", 故选D项。
13.因为服务员不理解作者的意思, 所以作者只好点了和邻桌的人一样的饭菜。故选C项。
14.根据下文中的continued to walk around the city可知, 作者步行参观这座城市。故选A项。
15.句意为: 吃完晚饭我沿着百老汇大街一直走到时代广场...... until意为"直到"。故选B项。
16.根据语境及continued to walk around the city可知作者不觉得累。故选C项。
17.根据下文中的I knew it was impossible but I wanted to try.可知, 虽然知道不可能实现, 但作者还是想要在第一天就看遍一切。故选D项。
18.根据上文作者离开酒店去吃饭和参观这座城市, 以及下文说的作者很累但无法入睡可知, 此处应是回到酒店休息。故选A项。
19.根据I couldn't sleep可知作者没睡着。awake意为"醒着的", 故选B项。
20.根据作者在餐馆的遭遇可知作者决心学习说英识。decide意为"决定"。故选C项。
7、答案:extremely
解析:根据题意,本题要求根据句意及所给单词适当形式填空。根据句意可知,此处表达的是“极其”的意思,修饰后面的动词trust,故需要使用副词形式,即extremely,故本题答案为extremely。
8、答案:designing
解析:spend time/money (in) doing sth.意为"花费时间(金钱)做某事",其中in可以省略。故填designing。
9、答案:civilization
解析:句意:作为中国文明的发源地之一,西安是一座历史悠久、文物丰富的城市。
10、答案:to know
解析:can’t wait to do sth意为“迫不及待做某事”。故填to know。
11、答案:to wear
解析:be requested (not) to do sth意为“被要求(不许)做某事”。故填to wear。
12、答案:detailed
解析:句意为:向医生提供你详细的病史以便你能得到更好的治疗。作定语修饰名词短语应用形容词。detailed意为“详细的”。
13、答案:
Dear Mark,
How is everything going I will tell you something about the trip to Beijing I went on with my parents. We visited the Palace Museum, the Great Wall, the Bird's Nest, the Water Cube, and so on.
What attracted me most were the Palace Museum and the Great Wall. The Palace Museum is also called the Forbidden City with many treasures in it. As a famous wonder of the world, the Great Wall is made of countless stones and bricks, each of which is very big and heavy.
I do hope you can come to China and see some of the places of interest one day.
Yours,
Li Hua

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。