合肥七中紫蓬分校2022-2023 学年第二学期高一年级期中检测
英语试卷
注意事项:
1、本试卷满分 150 分,考试时间 120 分钟。
2、请考生将答案写在答题卷上,写在试卷上无效!
3、请考生在答题卷规定的位置填写班级、姓名和考号,交卷时只交答题卷,试卷无须上交。
第一部分 听力(共两节,满分 30 分)
第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)
听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。每段对话仅读一遍。
1. What is the woman going to do next
A. Attend a meeting. B. See the manager. C. Do some translation.
2. What are the speakers talking about
A. A photo. B. A zoo. C. An animal.
3. What does the man want to do
A. Buy some flowers. B. Book a hotel. C. Take a walk.
4. How does the woman find Jim’s studying method
A. Excellent. B. Worrying. C. Unusual.
5. Which floor are the speakers probably on now
A. The sixth. B. The seventh. C. The eighth.
第二节(共 15 小题;每题 1.5 分,满分 22.5 分)
听第 6 段材料回答 6 至 7 题。
6. Why does the man talk to the woman
A. To order a meal. B. To find his wallet. C. To check the bill.
7. How much money was left after the man paid
A. $30. B. $470. C. $500.
听第 7 段材料回答 8 至 9 题。
8. What does the woman think of the first movie
A. It’s frightening. B. It’s boring. C. It’s funny.
9. What movie will the speakers watch tonight
A. The Post. B. Red Sparrow. C. Paddington 2.
听第 8 段材料回答 10 至 12 题。
10. Which place is in need of cleaners
A. A business building. B. A middle school. C. A big market.
11. What does the man say about the job in the zoo
A. The pay is good. B. The hours are long. C. The task is hard.
12. What does the man plan to do next term
A. Look for a job. B. Become a tour guide. C. Focus on his study.
听第 9 段材料回答 13 至 16 题。
13. How old is the man now
A. 19. B. 25. C. 35.
14. How did the man learn to play computer games first
A. From his brother. B. From his friend. C. From the Internet.
15. How did the man feel when he heard Hearthstone
A. Interested. B. Disappointed. C. Surprised.
16. What will the speakers probably do afterwards
A. Download a game. B. Play a game. C. Introduce a game.
听第 10 段材料回答 17 至 20 题。
17. What are the old tables used for
A. Keeping the magazines.B. Storing old books. C. Placing the computers.
18. What can students do at the study desks now
A. Use the printers. B. Make telephone calls. C. Use the Internet.
19. How long can students keep library books
A. For two months. B. For six weeks. C. For thirty days.
20. How did students use to renew a book
A. By phone. B. In person. C. By e-mail.
第二部分 阅读理解(共两节,满分 50 分)
第一节(共 15 小题,每小题 2.5 分,共 37.5 分)
A
Looking for a good book Here, TFK Kid Reporters review four of the most noteworthy reads of 2019.
TITLE: Charlie Thorne and the Last Equation
BY: Stuart Gibbs
The CIA is trying hard to find Pandora, which could destroy the world if the wrong people get it. For help, they turn to Charlie, a 12﹣year﹣old girl who’s as smart as Albert Einstein. Charlie doesn’t have a lot of time to solve the world’s problems﹣but she's the only one who can do it. People who like action﹣packed mysteries with an element of adventure will enjoy reading this thrilling book.
TITLE: AstroNuts
BY: Jon Scieszka and Steven Weinberg
In AstroNuts, the Earth has been destroyed by humans for thousands of years. Four animals set out from Mount Rushmore, the headquarters of NNASA (Not﹣NASA). Their mission is to find a new planet fit for human life. Eventually, they discover one: Plant Planet. The narrator of this fun book is the Earth. The story’s theme is simple: Don’t harm the planet. Readers who love fantasy and sci﹣fi will enjoy AstroNuts.
TITLE: Stargazing
BY: Jen Wang
Christine hears rumors that Moon, who's new in town, is the kind of kid who beats people up for fun. But Moon and her mom come to live with Christine's family, and the two kids become best friends. Moon even shares a big secret with Christine. Stargazing is a graphic novel based on author Jen Wang’s experiences as a child. The story is about the power of friendship and how people are able to change.
TITLE: Roll with It
BY: Jamie Sumner
Roll with It is a story about a 12﹣year﹣old girl named Ellie. She has cerebral palsy, a disability that makes it hard for her to walk on her own. So she uses a wheelchair. When Ellie and her mom move to another state to take care of Ellie’s grandpa, she must learn to adapt to a new school and develop new friendships. This page﹣turner is a must﹣read for everyone. Is a heartwarming story that really shows the value of family and how being different is special.
1. What is the first book most probably about
A. A new way to deal with criminals.
B. A girl's efforts to save the world.
C Albert Einstein's childhood life.
D. A girl's adventure with friends in the wild.
2. Who would be interested in reading the book AstroNuts
A. Children having a passion for history.
B. Children showing great concern about animal protection.
C. Children loving stories of space travel and life on other planets.
D. Children wanting to know the causes for environmental pollution.
3. If you want to know the life of the disabled, which book is a good choice
A. Stargazing.
B. AstroNuts.
C. Roll with It.
D. Charlie Thorne and the Last Equation.
【答案】1. B 2. C 3. C
【解析】
【分析】本文是一篇应用文。主要介绍了四本适合小孩子阅读的儿童书籍。
【1题详解】
细节理解题。根据介绍 Charlie Thorne and the Last Equation 这一段中“The CIA is trying hard to find Pandora, which could destroy the world if the wrong people get it. For help, they turn to Charlie, a 12﹣year﹣old girl who’s as smart as Albert Einstein.” (美国中央情报局正在努力寻找潘多拉星球,如果错误的人找到了它,它就能摧毁整个世界。他们转向求助了查理,一个12岁的女孩。) 可推断,这本书主要讲了一个女孩如何努力拯救世界。故选B项。
【2题详解】
细节理解题。根据介绍 AstroNuts 这一段中“Their mission is to find a new planet fit for human life。Readers who love fantasy and sci﹣fi will enjoy AstroNuts.”(他们的任务是找到一个适合人类生活的新星球。喜欢幻想和科幻的读者将会喜欢AstroNuts)可知,那些喜欢太空旅行和在其他星球上生活的故事的孩子会对这本书感兴趣。故选C项。
【3题详解】
细节理解题。根据末段介绍 Roll with It 的“She has cerebral palsy, a disability that makes it hard for her to walk on her own. (她患有脑瘫,这种残疾使她很难独自行走。)”可知,Roll with It 主要讲的是一个残疾小女孩的生活,故可知,如果你想了解一个残疾人的生活,这本书是一个不错的选择。 故选C项。
B
Everyone needs friends.There is an old saying, "Friends are God’s way of taking care of us." But how do you find real friendship and keep it
The American writer Sally Seamans tells young students some smart ways to make friends.Sally says finding friendship is just like planting a tree.You plant the seed(种子)and take care of it to make it grow.
First, you should choose a friend.What makes a good friend It is not because a person has money or good looks.A good friend should be kind and patient(耐心).For example, if you have a bad day, a good friend should listen to your complaints and do his best to help.To make a good friend, you cannot be too shy.You should make each other happy and share your lives.
But things cannot always be happy.Even the best friends have fights.What should you do when you have a fight with your friend You have to talk to him or her.When there is no one around, have an honest talk.If he or she doesn't want to talk, you could write a letter.
There are three steps to being friends again:
Tell him or her how you are feeling; say what your friend has done wrong, and explain why you did this or that.Remember that friendship is the most important thing in your life.
4. Sally wants to tell students the ways to .
A. make friends B. plant trees C. get happy D. keep fit
5. What makes good friends A good friend should .
A. be lovely and cool B. have good looks
C. have lots of money D. be kind and patient
6. According to the text, you can your friend after a fight.
A. buy a present for B. never say a word to
C. write a letter to D. have dinner with
7. What is the best title of the text
A. Teenagers and friendship. B. Finding and keeping friendship
C. The trouble of growing up. D. Good friends around you.
【答案】4. A 5. D 6. C 7. B
【解析】
【分析】这是一篇说明文。人人都需要朋友,朋友是上帝照顾我们的方法。文章主要介绍了如何找到并保持友谊的方法。
【4题详解】
细节理解题。根据第二段的“The American writer Sally Seamans tells young students some smart ways to make friends.美国作家Sally Seamans告诉青年学生一些明智的交友方式”可知,Sally Seamans告诉了学生交朋友的方式。故选A。
【5题详解】
细节理解题。根据第三段的“What makes a good friend It is not because a person has money or good looks.A good friend should be kind and patient(耐心).好朋友需要什么呢?不是因为他是一个有钱或者长得好看。一个好朋友应该善良且有耐心”可知,一个好朋友应该善良且有耐心。故选D。
【6题详解】
推理判断题。根据第四段的“You have to talk to him or her.When there is no one around, have an honest talk.If he or she doesn't want to talk, you could write a letter.你必须和他/她交谈。当周围没有其他人时,诚恳地聊一聊。如果他/她不想聊,你可以写信。”可推知,如果和朋友打架了,可以给他/她写信。故选C。
【7题详解】
主旨大意题。根据第一段的“But how do you find real friendship and keep it 但,你怎样才能找到真正的友谊,并保持它呢”和第三段所陈述的找到好朋友的方法,以及最后两段所陈述的保持友谊的方法,可知本文主要介绍了找到真正友谊和保持这份友谊的方法。故“找到并保持友谊”可以作为本文的最佳标题。故选B。
【点睛】
C
Most Chinese know the story of Chang’e, the Chinese goddess of the moon. People can’t hear the word “Chang’e” without thinking of romantic images of a moon goddess.
For this reason, China’s mission to the moon was calling out for a strong female figure. Therefore, a young female space commander ( 指 挥 员 ) is under heated discussion on Chinese social media for her work on the Chang’e-5 Moon exploration program with comments about how she is a “frontline soldier in the field of aerospace” that young Chinese can look up to. Soon her pictures spread quickly on social media.
Ms Zhou, a 24-year-old lady of Tujia ethnic group, is China’s youngest ever space commander. She was involved in the successful launch of the Chang’e-5 lunar probe on 24 November, in charge of the rocket connector system, described as a key role.
In Wenchang space launch site, though she is only 1.58 meters and looks “mini”, she is called “big sister” for her attitude and energy. Since senior high, she has dreamed of being a member of a space research team. With her great efforts, she was admitted to an aircraft system and engineering major of a domestic university in 2014, making her aerospace dream come true. To grow into a commander, in two and a half years, she changed five positions to be familiar with different posts and types of work, each of which takes great courage and is full of challenges.
Her story has received attention from Chinese state-run media as well as overseas media outlets. However, it has not appeared to have had much of an effect on her. According to the media, she declined repeated requests for interviews because she does not wish to let fame get in the way of her work.
8. Why is Chang’e mentioned at the beginning of the text
A. To introduce the topic. B. To give an example.
C. To tell a romantic story. D. To spread Chinese culture.
9. What makes Ms Zhou a heated topic on Chinese social media
A. Her youth and beauty.
B. Her pictures on the media.
C. Her identity of Tujia Ethnic group.
D. Her role in the moon-landing program.
10. Why did Ms Zhou reject the media’s invitation to interviews
A. She was too busy with her work.
B. She was shy and was not used to interviews.
C. She feared her fame might affect her career.
D. She considered fame nothing but a burden.
11. What can we learn from Ms Zhou’s story
A. Many hands make light work.
B. Hard work makes up for inability.
C. The grass is always greener on the other side.
D Attitude determines how successful one becomes.
【答案】8. A 9. D 10. C 11. D
【解析】
【分析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了参与“嫦娥五号”探索计划的年轻太空女指挥官周女士努力实现航天梦想的故事以及她的航天精神。
【8题详解】
推理判断题。文章第一段“Most Chinese know the story of Chang’e, the Chinese goddess of the moon. People can’t hear the word “Chang’e” without thinking of romantic images of a moon goddess. (大多数中国人都知道中国月亮女神嫦娥的故事。人们听到“嫦娥”这个词,一定会想到月亮女神的浪漫形象) ”介绍了嫦娥和月亮的紧密联系。第二段中“For this reason, China’s mission to the moon was calling out for a strong female figure. (出于这个原因,中国的登月任务呼唤一位坚强的女性形象)”起到承上启下的过渡的作用,引出下文介绍的主要角色——一位24岁女指挥官,接着文章介绍她参与嫦娥五号探索计划,实现太空探索梦想的经历。因此可以推断,文章第一段提到嫦娥奔月的神话是为了引出话题。故选A项。
【9题详解】
细节理解题。根据第二段“Therefore, a young female space commander ( 指 挥 员 ) is under heated discussion on Chinese social media for her work on the Chang’e-5 Moon exploration program with comments about how she is a “frontline soldier in the field of aerospace” that young Chinese can look up to. Soon her pictures spread quickly on social media. (因此,一位年轻的女航天指挥员因在嫦娥五号探月计划中的工作而在中国社交媒体上受到热议,讨论她如何成为中国年轻人中值得尊敬的航天领域的一线战士。很快她的照片在社交媒体上迅速传播开来)”可知,周女士在登月计划中的所起的作用让周女士成为中国社交媒体的热门话题,故选D项。
【10题详解】
细节理解题。根据最后一段“According to the media, she declined repeated requests for interviews because she does not wish to let fame get in the way of her work. (据媒体报道,她拒绝了多次采访请求,因为她不想让名声影响她的工作)”可知,周女士拒绝媒体采访是因为她不想让出名妨碍了她的工作。故选C项。
【11题详解】
推理判断题。根据第四段“Since senior high, she has dreamed of being a member of a space research team. With her great efforts, she was admitted to an aircraft system and engineering major of a domestic university in 2014, making her aerospace dream come true. To grow into a commander, in two and a half years, she changed five positions to be familiar with different posts and types of work, each of which takes great courage and is full of challenges. (从高中起,她就梦想成为一个太空研究小组的成员。在她的努力下,她于2014年考入国内某大学飞机系统与工程专业,实现了自己的航天梦想。为了成长为一名指挥官,在两年半的时间里,她换了5个岗位,熟悉不同的岗位和工种,每一个岗位都需要很大的勇气,充满挑战) ”可知,周女士为了实现自己的航天梦,以坚定的态度和决心,不断付出,一直努力,因此D选项“Attitude determines how successful one becomes. (态度决定一个人的成功程度)”是我们在她的故事中能学到的东西。故选D项。
D
An electric flying vehicle called Skai was on display yesterday near Los Angeles, California. Skai is made by Alaka'i Technologies. The vehicle has six rotors(旋翼) on top. Inside, there are seats for five passengers. To many people, Skai looks like a cross between a giant drone(无人机) and a car. Alaka'i Technologies hopes the vehicle will one day serve as a flying taxi, a cargo carrier, and an ambulance.
Other companies, such as Boeing and Airbus, are also designing electric aircraft. They are using batteries to power them. But batteries can weigh the vehicles down.
Skai uses hydrogen fuel cells to power its rotors. Hydrogen fuel cells are a lighter alternative to batteries. They allow the vehicle to transport 1,000 pounds. They might also be less damaging to the environment. "It's the cleanest form of energy on the planet," Bruce Holmes told Digital Trends, a technology news website. Holmes is on the board of Alaka'i Technologies.
A test flight will take place near the company's Massachusetts headquarters. But it may be years before the autonomous aircraft is cleared to carry passengers. Skai must first meet regulations. These regulations are set by the Federal Aviation Administration (FAA).
"The technology is interesting, but the regulatory (监管的) road will be very long," Thaddeus Lightfoot said. Lightfoot is a lawyer. He helps companies deal with FAA rules.
Alaka'i Technologies is hopeful that Skai will get FAA approval to fly passengers soon. In the meantime, the company's CEO, Stephen Hanvey, says the craft could be used to transport food and water. It could also serve as a mobile cell tower in places struck by natural disasters.
12. Which of the following can replace the underlined word "cross" in paragraph 1?
A. mixture.
B. container.
C. equipment.
D. instrument.
13. What can we infer about the pilotless flight of passenger vehicles?
A. It costs a lot.
B. It saves energy.
C. It is not readily available now.
D. It will soon get approved by FAA.
14. What is the advantage of the Skai, compared with other electric aircraft?
A It is quite light.
B. It uses batteries.
C. It transports food and water.
D. It lands autonomously.
15. What is the best title for the text?
A. Car with wings.
B. Car of less weight.
C. Car with hydrogen fuel.
D. Car in the sky.
【答案】12. A 13. C 14. A 15. D
【解析】
【分析】这是一篇说明文。文章讲述在加利福尼亚州洛杉矶附近展示了一辆名为Skai的电动飞行车,具体说明了它的优势以及要符合联邦航空管理局(FAA)制定的规则。
12题详解】
词义猜测题.根据文章第一段“ between a giant drone(无人机) and a car.对许多人来说,Skai就像一架巨型无人机和一辆汽车的混合体。”可知,因为介于无人机和汽车之间,所以Skai指这两种交通工具的混合体,所以划线单词“cross”意为混合物。故选A。
【13题详解】
推理判断题。根据第三段“However, it will be years before the Federal Aviation Administration(FAA)allows the autonomous flight of passenger vehicles(然而,联邦航空管理局(FAA)还需要数年时间才能允许乘客自主飞行;)所以关于乘用车的无人驾驶飞行,我们能推断出,它还现在还不能用。故选C。
【14题详解】
推理判断题。根据文章第二段的“But most of them are powered by batteries, which can add a lot of weight. The Skai instead uses very light hydrogen fuel cells to run its rotors( 但它们大多由电池供电,这可以增加很多重量。Skai用非常轻的氢燃料电池来运行它的转子。)可知,the Skai的优点在于其重量很轻,故选 A。
【15题详解】
主旨大意题。根据文章第一段“An electric flying vehicle called Skai was on display yesterday near Los Angeles, California.可知,文章讲述了在加利福尼亚州洛杉矶附近展示了一辆名为Skai的电动飞行车具体说明了它的优势以及要符合联邦航空管理局(FAA)制定的规则。由此可知,文章的最佳标题是“空中汽车”。故选D。
第二节:七选五(共 5 小题,每题 2.5 分,满分 12.5 分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
These pieces of advice are helpful if you think interviews are quite frightening. ___16___ Remember these things and you’ll be fine.
Be on time. Find out exactly where the interview is and how to get there. Remember that buses and trains can often be late so allow plenty of time. ___17___
Be prepared. Think about what the interviewer will ask you. He or she will probably ask about your qualifications (资历) and your experiences. ___18___ Think of some possible questions and prepare your answers before you go.
Wear comfortable clothes. If you wear something new, it will make you feel uncomfortable. It’s best to wear something smart but something you like and feel happy in.
___19___ In the interview, don’t sit looking at your feet. Make sure you sit up and look the interviewer in the eye. This makes you look honest and more confident.
Ask a question. It’s a good idea to ask questions at the interview. Ask about the company or the job. Prepare some questions before the interview. ___20___
A. Make eye contact.
B. Don’t worry—relax!
C. You can ask about your pay.
D. It’s better to be early than late.
E. Good manners are equally important.
F. They’ll also ask you why you want the job.
G. It makes you look more interested if you do this.
【答案】16. B 17. D 18. F 19. A 20. G
【解析】
【导语】这是一篇说明文。主要介绍了一些对于面试起到帮助作用的建议。
【16题详解】
根据上文“These pieces of advice are helpful if you think interviews are quite frightening.”(如果你认为面试很可怕,这些建议对你很有帮助。)引出话题,提到建议对面试的帮助。下文“Remember these things and you’ll be fine.”(记住这些事情,你就会好起来的。)可推知,空格处说的是让你别担心。结合选项B项Don’t worry—relax!(别担心,放松点!)符合此推断,起到上下文的承上启下作用。故选B项。
【17题详解】
根据本段主题句“Be on time”(要准时。)以及该空上一句“Remember that buses and trains can often be late so allow plenty of time.”(记住,公共汽车和火车经常会晚点,所以要留出足够的时间。)可知,此处说的是面试要准时。结合选项D项It’s better to be early than late.(早到总比晚到好。)符合此推断,上下文语意连贯。故选D项。
【18题详解】
上文“He or she will probably ask about your qualifications (资历) and your experiences.”(他或她可能会问你的资历和经历。)以及下文“Think of some possible questions and prepare your answers before you go.”(在你走之前,想一些可能出现的问题,准备好你的答案。)可知,此处说的是面试官问的问题。结合选项F项They’ll also ask you why you want the job.(他们还会问你为什么想要这份工作。)和上下文内容相关,起到上下文的承上启下作用,上下文语意连贯。故选F项。
【19题详解】
由该题为段落小标题可知,为总结该段内容。该段下文“In the interview, don’t sit looking at your feet. Make sure you sit up and look the interviewer in the eye. This makes you look honest and more confident.”(在面试中,不要坐着看自己的脚。一定要坐直,看着面试官的眼睛。这会让你看起来更诚实、更自信。)可知,讲的是眼神交流。结合选项A项Make eye contact.(眼神交流。)意思一致,为总结该段内容。故选A项。
【20题详解】
根据上文“It’s a good idea to ask questions at the interview. Ask about the company or the job. Prepare some questions before the interview.”(面试时多问问题是个好主意。询问有关公司或工作的情况。面试前准备一些问题。)可知,此处说的是询问一些公司的事情。结合选项G项It makes you look more interested if you do this.(如果你这样做会让你看起来更有兴趣。)可知,为上文的语意递进,上下文语意连贯。故选G项。
第三部分 语言运用(共两节,满分 45 分)
第一节(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白 处的最佳选项。
People always say that teenage friendships are the most precious (珍贵).Kids are too___21___ to understand real friendship ___22___ adults tend to relate it to fame (名声) and wealth.
Things are ___23___when it comes to high school best friends.We share each other's _____24_____.We discuss news from all walks of life (各行各业)and begin to ____25____ our values.We ____26____each other on the journey to the biggest challenge in our lives.We also share success and failure.The ___27___of friendship become deeply rooted (扎根).
Many of us don't realize this until we enter_____28_____.One of my best friends, Cora, experienced how ___29___ the bond with high school friends could be.“it was my high school friend who helped me ____30____the darkest days in my life Cora said.
In 2001 Cora ____31____ her job in New York.Cora's best friend was staying in a college dormitory and tookher ______32______.Each night the two girls squeezed into a ____33____ single bed, chatting and crying."I will never forget her care and encouragement, which supported me out of the ____34____ ,"'Cora said.
I still remember my ____35____ days in Senior 3.At the time, I ____36____ a 20-page message with my best friend, both of us hoping to _____37_____the friendship going forever.But we didn't realize we were _____38_____ deep in each other's heart.During the past 10 years.____39____ I have needed help or wanted to pour out my _____40_____, she has always been there at the other end of the telephone line.
21. A. silly B. naughty C. slow D. young
22. A. unless B. while C. although D. since
23. A. different B. familiar C. simple D. comfortable
24. A. success B. failure C. secrets D. values
25. A. design B. change C. shape D. discover
26. A. praise B. support C. inform D. blame
27. A. flowers B. fruits C. seeds D. leaves
28. A. university B. society C. classroom D. hotel
29. A. strong B. free C. clear D. weak
30. A. get across B. get around C. get down D. get through
31. A. got B. found C. changed D. lost
32. A. on B. off C. in D. over
33. A. narrow B. new C. warm D. large
34. A. circle B. marriage C. loneliness D. darkness
35. A. lonely B. last C. sad D. busy
36. A. sent B. completed C. exchanged D. wrote
37. A. recover B. save C. hear D. keep
38. A. even B. already C. instead D. still
39. A. whichever B. whatever C. whenever D. however
40. A. unhappiness B. breath C. excitement D. joy
【答案】21. D 22. B 23. A 24. C 25. C 26. B 27. C 28. B 29. A 30. D 31. D 32. C 33. A 34. D 35. B 36. C 37. D 38. B 39. C 40. A
【解析】
【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章作者通过举例,告诉我们高中年代的友情是最值得珍惜的友情。
【21题详解】
考查形容词词义辨析。句意:孩子还太小,不能理解真正的友谊,而成年人往往把它与名利联系起来。A. silly愚蠢的;B. naughty淘气的;C. slow缓慢的;D. young年轻的,小的。根据to understand real friendship可知此处表示孩子“太小”,不能理解真正的友谊。故选D项。
【22题详解】
考查连词词义辨析。句意:孩子还太小,不能理解真正的友谊,而成年人往往把它与名利联系起来。A. unless除非;B. while 然而;C. although 虽然;D. since 自从,由于。前句提及孩子们太小不理解友情,文章该处强调成年人往往把它和名利联系起来。此处表示前后转折。故选B项。
【23题详解】
考查形容词词义辨析。句意:当谈到高中最好的朋友时,情况就不一样了。A. different 不同的;B. familiar 熟悉的;C. simple 简单的;D. comfortable 舒适的。根据后文“We share each other's____4______.We discuss news from all walks of life (各行各业)and begin to____5_____our values”可知,高中时代的友情是不一样的。故选A项。
【24题详解】
考查名词词义辨析。句意:我们分享彼此的秘密。A. success 成功;B. failure 失败;C. secrets 秘密;D. values 价值观。根据上文“Things are 3 when it comes to high school best friends.”可知高中时代的友谊是真正的友谊,朋友之间没有秘密可言,我们会分享彼此的秘密。故选C项。
【25题详解】
考查动词词义辨析。句意:我们讨论来自各行各业的新闻,并开始塑造我们的价值观。A. design设计;B. change改变;C. shape塑造;D. discover发现。根据前文“我们分享秘密,我们讨论各行各业的新闻”可知,此处表示我们的价值观逐渐形成。故选C项。
【26题详解】
考查动词词义辨析。句意:在面对人生最大挑战的过程中,我们互相支持。A. praise表扬;B. support 支持;C. inform 通知;D. blame 职责。根据后文提示“to the biggest challenge in our lives.”可知,此处表示面对挑战时,相互支持。故选B项。
【27题详解】
考查名词词义辨析。句意:友谊的种子深深扎根。A. flowers花;B. fruits果实;C. seeds种子;D. leaves树叶。根据前文作者对高中友情的描述以及设空后的“become deeply rooted (扎根).”可知,此处表示友情的“种子”深深扎根。故选C项。
【28题详解】
考查名词词义辨析。句意:我们中的许多人直到进入社会后才意识到这一点。A. university大学;B. society 社会;C. classroom 教室;D. hotel 旅馆。根据后文“In 2001 Cora 11 her job in New York”可知,此处表示进入了“社会”才意识到这一点。故选B项。
【29题详解】
考查形容词词义辨析。句意:我最好的朋友之一,科拉,体会到了和高中朋友之间的联系是多么的紧密。A. strong 强大的,牢固的;B. free 免费的;C. clear 清楚的;D. weak 虚弱的。根据后文“it was my high school friend who helped me___10___the darkest days in my life Cora said.”可知,此处表示高中朋友的帮助很大,两人之间的联系很紧密。故选A项。
【30题详解】
考查动词短语辨析。句意:科拉说:“是我的高中朋友帮助我度过了生命中最黑暗的日子。”A. get across通过;B. get around 传开来;C. get down 写下;D. get through度过。根据后文“I will never forget her care and encouragement, which supported me out of the____14_____"'Cora said.”可知,此处表示科拉的高中朋友陪她度过了生命中最黑暗的日子。故选D项。
【31题详解】
考查动词词义辨析。句意:2001年,科拉失去了她在纽约的工作。A. got 获得;B. found找到;C. changed 改变;D. lost 失去。分析题意,根据前文提及“it was my high school friend who helped me10 the darkest days in my life Cora said.”可知,此处应是科拉“失业”了。故选D项。
【32题详解】
考查介词辨析。句意:科拉最好的朋友住在大学宿舍里,收留了她。A. on 在......上;B. off离开;C. in 在......里头;D. over 在......上面。根据后文“Each night the two girls squeezed into a13 single bed, chatting and crying”可知,此处应表示她的高中同学“收留”了她。take in 译为“接待,接受”。此处符合题意,故选C项。
【33题详解】
考查形容词词义辨析。句意:每天晚上,两个女孩挤在一张狭窄的单人床上,边说边哭。A. narrow狭窄的;B. new 新的;C. warm温暖的;D. large大的。根据后文设空前“Each night the two girls squeezed into”可知,此处表示挤在狭窄的单人床上。故选A项。
【34题详解】
考查名词词义辨析。句意:我永远不会忘记她的关心和鼓励,是她支持我走出黑暗。”A. circle循环;B. marriage婚姻;C. loneliness孤独;D. darkness黑暗。根据前文“it was my high school friend who helped me10 the darkest days in my life Cora said.”可知,此处和前文呼应。表示科拉的朋友支持她走出黑暗。故选D项。
【35题详解】
考查形容词词义辨析。句意:我仍然记得高三最后的日子。A. lonely 孤独的;B. last最后的;C. sad悲伤的;D. busy忙碌的。根据后文“At the time, I___16_____a 20-page message with my best friend, both of us hoping to____17___the friendship going forever.”可知,这是高三的“最后的”日子。故选B项。
【36题详解】
考查动词词义辨析。句意:当时,我和我最好的朋友交换了20页的信息,我们都希望这种友谊能永远延续下去。A. sent 发送;B. completed 完成;C. exchanged 交换;D. wrote 写。根据前文提到的“高三的最后日子”和后文提及的“both of us hoping to____17___the friendship going forever.”可知,此处表示和同学“交换”信息。exchange sth. with sb. 译为“和某人交换某物”为固定搭配。故选C项。
【37题详解】
考查动词词义辨析。句意:当时,我和我最好的朋友交换了20页的信息,我们都希望这种友谊能永远延续下去。A. recover 恢复;B. save 拯救;C. hear 听;D. keep 保持。根据前文提到的“我和我最好的朋友交换了20页的信息”可知,这样做的目的就是永久的“保持”我们的友情。故选D项。
【38题详解】
考查副词词义辨析。句意:但是,我们没有意识到我们已经深植在彼此的心里。A. even 甚至;B. already已经; C. instead代替,反而;D. still仍然,一直。此处表示前后转折,前句提到我们希望能一直保持我们的友谊,但是我们却不知道其实我们已经在彼此心里了。故选B项。
【39题详解】
考查时间状语从句。句意:在过去的10年里。每当我需要帮助或想倾诉我的不快时,她总是在电话的另一端。A. whichever 无论哪个;B. whatever 无论什么;C. whenever 无论何时;D. however 无论如何。根据后文“she has always been there at the other end of the telephone line.”可知,这10年里,无论何时我需要她,都能找到她。故选C项。
【40题详解】
考查名词词义辨析。句意:在过去的10年里。每当我需要帮助或想倾诉我的不快时,她总是在电话的另一端。A. unhappiness苦恼;B. breath呼吸;C. excitement兴奋;D. joy欢乐。根据前句提及的“无论何时我需要帮助”以及后文“她总是在电话的另一端”可知,此处表示作者和她的朋友倾诉苦恼。故选A 项。
第二节:语法填空(15 分,共 10 个小题,每小题 1.5 分)
语法填空
October 27 is National Black Cat Day! In honor of that, here’s how we can protect our pets on____41____ most frightening day of the year, Halloween! Understanding what can be dangerous for our pets ____42____(be) especially important during the holidays.
Best Friends Animal Society (BFAS) is here for us again! They have recommendations on how____43____(live) our best lives on Halloween, while still keeping our pets safe.
Candy is for kids, not dogs and cats. Chocolate can be very ____44____(harm) to our furry friends. Candy containing xylitol (artificial sweetener) can also be dangerous. Keep any candy out ____45____ pets’ reach.
Wires and cords that light up your holiday decorations can be deadly if they are bitten by pets. Please make sure pets don’t get close ____46____ them.
We should keep Jack-o-lanterns with lighting candles, ____47____ might be accidentally knocked over and potentially start a fire, away from pets.
Pets should ____48____(keep) inside during Halloween if trick-or-treating is happening in your community. Take care when ____49____(answer) the door so your cat doesn’t nun outside. If the extra door knocking or doorbell ringing troubles out your pets, put _____50_____(they) in a quiet room away from the noise.
【答案】41. the
42. is 43. to live
44. harmful
45. of 46. to
47. which 48. be kept
49. answering
50. them
【解析】
【导语】本文是说明文。文章主要介绍人们为了保护宠物,在10月27日全国黑猫日这一天的做法。
【41题详解】
考查冠词。句意:为了纪念这一天,以下是我们如何在一年中最可怕的一天——万圣节——保护我们的宠物!分析句子结构和意思可知,空格处需要定冠词the,和后面的most frightening构成形容词frightening的最高级的形式。故填the。
【42题详解】
考查谓语动词。句意:了解什么对我们的宠物有危险在假期期间尤其重要。分析句子结构和意思可知,这句话描述的是现在的情况,谓语用一般现在时,主语是动名词短语Understanding what can be dangerous for our pets,be动词用is。故填is。
【43题详解】
考查非谓语动词。句意:他们就如何在万圣节过上最好的生活,同时保护宠物的安全提出了建议。分析句子结构和意思可知,这里需要动词不定式结构,和前面的how构成特殊疑问词+动词不定式的固定句型。故填to live。
【44题详解】
考查形容词。句意:巧克力对我们毛茸茸朋友来说是非常有害的。分析句子结构和意思可知,这里需要形容词harmful,作表语,意为“有害的”。故填harmful。
【45题详解】
考查固定短语。句意:把糖果放在宠物够不着的地方。分析句子结构和意思可知,这里考查固定短语out of one’s reach,意为“够不着”。故填of。
【46题详解】
考查动词短语。句意:请确保宠物不要靠近它们。分析句子结构和意思可知,这里考查动词短语get close to,意为“接近,靠近”。故填to。
【47题详解】
考查定语从句。句意:我们应该把可能会被意外撞倒,并可能引发火灾的南瓜灯和蜡烛一起放在远离宠物的地方。分析句子结构和意思可知,空格处引导非限制性定语从句,先行词Jack-o-lanterns with lighting candles在从句中作主语,指物,用关系代词which引导。故填which。
【48题详解】
考查谓语动词。句意:如果你所在的社区发生“不给糖就捣蛋”的事情,万圣节期间应该把宠物关在家里。分析句子结构和意思可知,动词keep和主语Pets是被动关系,要用被动语态结构,空格前是情态动词should,后面be动词用原形。故填be kept。
【49题详解】
考查非谓语动词。句意:开门时要小心,这样你的猫就不会在外面乱跑。分析句子结构和意思可知,这句话的主句是祈使句,主语you省略了,动词answer是句子主语you主动发出的动作,用现在分词形式,表示主动,作时间状语。故填answering。
【50题详解】
考查代词。句意:如果额外的敲门声或门铃声让你的宠物感到不舒服,请把它们放在一个安静的房间里,远离噪音。分析句子结构和意思可知,这里需要代词they的宾格,作动词put的宾语。故填them。
第四部分 写作(25 分)
51. 假如你是李华,你的朋友王梅来信说她英语学得不太好,她在来信中向你询问在高中如何学好英语。请你根据下列的内容给她写封回信,提出一些建议,帮助她学好英语。
1、上课认真听讲,做好笔记;
2、每天早上花半小时背单词;
3、每天写英语日记。
注意: 1、词数80左右;
2、可适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Wang Mei,
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
【答案】Dear Wang Mei,
I’m writing to give you some suggestions on how to learn English well.
First of all, why not listen to the teacher carefully and take notes in class If you do these, you can go over your lessons after class. What’s more, you’d better spend half an hour reciting words every morning because vocabulary plays an important part in English learning. Finally, I’d like to suggest you keep an English diary every day, which helps improve your written English.
I hope these suggestions will be of use to you.
Yours,
Li Hua
【解析】
【分析】本篇书面表达属于应用文。要求考生给朋友王梅写封回信,提出一些建议,帮助她学好英语。
【详解】1.词汇积累
建议:suggestions→ advice
首先:first of all→ at first/firstly
复习:go over→ review
此外:what’s more→ besides
2.句式拓展
简单句变复合句
原句:I’m writing to give you some suggestions on how to learn English well.
拓展句:I’m writing to give you some suggestions that can help you learn English well .
【点睛】【高分句型1】What’s more, you’d better spend half an hour reciting words every morning because vocabulary plays an important part in English learning.(运用了because引导的原因状语从句。)
【高分句型2】Finally, I’d like to suggest you keep an English diary every day, which helps improve your written English.(运用了which引导的非限制性定语从句。)
听力答案:1-20 CAABC BBACA ACBAA BACBB英语试卷
注意事项:
1、本试卷满分 150 分,考试时间 120 分钟。
2、请考生将答案写在答题卷上,写在试卷上无效!
3、请考生在答题卷规定的位置填写班级、姓名和考号,交卷时只交答题卷,试卷无须上交。
第一部分 听力(共两节,满分 30 分)
第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)
听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。每段对话仅读一遍。
1. What is the woman going to do next
A. Attend a meeting. B. See the manager. C. Do some translation.
2. What are the speakers talking about
A. A photo. B. A zoo. C. An animal.
3. What does the man want to do
A. Buy some flowers. B. Book a hotel. C. Take a walk.
4. How does the woman find Jim’s studying method
A. Excellent. B. Worrying. C. Unusual.
5. Which floor are the speakers probably on now
A. The sixth. B. The seventh. C. The eighth.
第二节(共 15 小题;每题 1.5 分,满分 22.5 分)
听第 6 段材料回答 6 至 7 题。
6. Why does the man talk to the woman
A. To order a meal. B. To find his wallet. C. To check the bill.
7. How much money was left after the man paid
A. $30. B. $470. C. $500.
听第 7 段材料回答 8 至 9 题。
8. What does the woman think of the first movie
A. It’s frightening. B. It’s boring. C. It’s funny.
9. What movie will the speakers watch tonight
A. The Post. B. Red Sparrow. C. Paddington 2.
听第 8 段材料回答 10 至 12 题。
10. Which place is in need of cleaners
A A business building. B. A middle school. C. A big market.
11. What does the man say about the job in the zoo
A. The pay is good. B. The hours are long. C. The task is hard.
12. What does the man plan to do next term
A. Look for a job. B. Become a tour guide. C. Focus on his study.
听第 9 段材料回答 13 至 16 题。
13. How old is the man now
A. 19. B. 25. C. 35.
14. How did the man learn to play computer games first
A. From his brother. B. From his friend. C. From the Internet.
15. How did the man feel when he heard Hearthstone
A. Interested. B. Disappointed. C. Surprised.
16. What will the speakers probably do afterwards
A. Download a game. B. Play a game. C. Introduce a game.
听第 10 段材料回答 17 至 20 题。
17. What are the old tables used for
A. Keeping the magazines.B. Storing old books. C. Placing the computers.
18. What can students do at the study desks now
A. Use the printers. B. Make telephone calls. C. Use the Internet.
19. How long can students keep library books
A. For two months. B. For six weeks. C. For thirty days.
20. How did students use to renew a book
A. By phone. B. In person. C. By e-mail.
第二部分 阅读理解(共两节,满分 50 分)
第一节(共 15 小题,每小题 2.5 分,共 37.5 分)
A
Looking for a good book Here, TFK Kid Reporters review four of the most noteworthy reads of 2019.
TITLE: Charlie Thorne and the Last Equation
BY: Stuart Gibbs
The CIA is trying hard to find Pandora, which could destroy the world if the wrong people get it. For help, they turn to Charlie, a 12﹣year﹣old girl who’s as smart as Albert Einstein. Charlie doesn’t have a lot of time to solve the world’s problems﹣but she's the only one who can do it. People who like action﹣packed mysteries with an element of adventure will enjoy reading this thrilling book.
TITLE: AstroNuts
BY: Jon Scieszka and Steven Weinberg
In AstroNuts, the Earth has been destroyed by humans for thousands of years. Four animals set out from Mount Rushmore, the headquarters of NNASA (Not﹣NASA). Their mission is to find a new planet fit for human life. Eventually, they discover one: Plant Planet. The narrator of this fun book is the Earth. The story’s theme is simple: Don’t harm the planet. Readers who love fantasy and sci﹣fi will enjoy AstroNuts.
TITLE: Stargazing
BY: Jen Wang
Christine hears rumors that Moon, who's new in town, is the kind of kid who beats people up for fun. But Moon and her mom come to live with Christine's family, and the two kids become best friends. Moon even shares a big secret with Christine. Stargazing is a graphic novel based on author Jen Wang’s experiences as a child. The story is about the power of friendship and how people are able to change.
TITLE: Roll with It
BY: Jamie Sumner
Roll with It is a story about a 12﹣year﹣old girl named Ellie. She has cerebral palsy, a disability that makes it hard for her to walk on her own. So she uses a wheelchair. When Ellie and her mom move to another state to take care of Ellie’s grandpa, she must learn to adapt to a new school and develop new friendships. This page﹣turner is a must﹣read for everyone. Is a heartwarming story that really shows the value of family and how being different is special.
1. What is the first book most probably about
A. A new way to deal with criminals.
B. A girl's efforts to save the world.
C. Albert Einstein's childhood life.
D. A girl's adventure with friends in the wild.
2. Who would be interested in reading the book AstroNuts
A. Children having a passion for history.
B. Children showing great concern about animal protection.
C. Children loving stories of space travel and life on other planets.
D. Children wanting to know the causes for environmental pollution.
3. If you want to know the life of the disabled, which book is a good choice
A. Stargazing.
B. AstroNuts.
C. Roll with It.
D. Charlie Thorne and the Last Equation.
B
Everyone needs friends.There is an old saying, "Friends are God’s way of taking care of us." But how do you find real friendship and keep it
The American writer Sally Seamans tells young students some smart ways to make friends.Sally says finding friendship is just like planting a tree.You plant the seed(种子)and take care of it to make it grow.
First, you should choose a friend.What makes a good friend It is not because a person has money or good looks.A good friend should be kind and patient(耐心).For example, if you have a bad day, a good friend should listen to your complaints and do his best to help.To make a good friend, you cannot be too shy.You should make each other happy and share your lives.
But things cannot always be happy.Even the best friends have fights.What should you do when you have a fight with your friend You have to talk to him or her.When there is no one around, have an honest talk.If he or she doesn't want to talk, you could write a letter.
There are three steps to being friends again:
Tell him or her how you are feeling; say what your friend has done wrong, and explain why you did this or that.Remember that friendship is the most important thing in your life.
4. Sally wants to tell students the ways to .
A. make friends B. plant trees C. get happy D. keep fit
5. What makes good friends A good friend should .
A. be lovely and cool B. have good looks
C. have lots of money D. be kind and patient
6. According to the text, you can your friend after a fight.
A. buy a present for B. never say a word to
C. write a letter to D. have dinner with
7. What is the best title of the text
A. Teenagers and friendship. B. Finding and keeping friendship
C. The trouble of growing up. D. Good friends around you.
C
Most Chinese know the story of Chang’e the Chinese goddess of the moon. People can’t hear the word “Chang’e” without thinking of romantic images of a moon goddess.
For this reason, China’s mission to the moon was calling out for a strong female figure. Therefore, a young female space commander ( 指 挥 员 ) is under heated discussion on Chinese social media for her work on the Chang’e-5 Moon exploration program with comments about how she is a “frontline soldier in the field of aerospace” that young Chinese can look up to. Soon her pictures spread quickly on social media.
Ms Zhou, a 24-year-old lady of Tujia ethnic group, is China’s youngest ever space commander. She was involved in the successful launch of the Chang’e-5 lunar probe on 24 November, in charge of the rocket connector system, described as a key role.
In Wenchang space launch site, though she is only 1.58 meters and looks “mini”, she is called “big sister” for her attitude and energy. Since senior high, she has dreamed of being a member of a space research team. With her great efforts, she was admitted to an aircraft system and engineering major of a domestic university in 2014, making her aerospace dream come true. To grow into a commander, in two and a half years, she changed five positions to be familiar with different posts and types of work, each of which takes great courage and is full of challenges.
Her story has received attention from Chinese state-run media as well as overseas media outlets. However, it has not appeared to have had much of an effect on her. According to the media, she declined repeated requests for interviews because she does not wish to let fame get in the way of her work.
8. Why is Chang’e mentioned at the beginning of the text
A. To introduce the topic. B. To give an example.
C. To tell a romantic story. D. To spread Chinese culture.
9. What makes Ms Zhou a heated topic on Chinese social media
A. Her youth and beauty.
B. Her pictures on the media.
C. Her identity of Tujia Ethnic group.
D. Her role in the moon-landing program.
10. Why did Ms Zhou reject the media’s invitation to interviews
A. She was too busy with her work.
B. She was shy and was not used to interviews.
C. She feared her fame might affect her career.
D. She considered fame nothing but a burden.
11. What can we learn from Ms Zhou’s story
A Many hands make light work.
B. Hard work makes up for inability.
C. The grass is always greener on the other side.
D. Attitude determines how successful one becomes.
D
An electric flying vehicle called Skai was on display yesterday near Los Angeles, California. Skai is made by Alaka'i Technologies. The vehicle has six rotors(旋翼) on top. Inside, there are seats for five passengers. To many people, Skai looks like a cross between a giant drone(无人机) and a car. Alaka'i Technologies hopes the vehicle will one day serve as a flying taxi, a cargo carrier, and an ambulance.
Other companies, such as Boeing and Airbus, are also designing electric aircraft. They are using batteries to power them. But batteries can weigh the vehicles down.
Skai uses hydrogen fuel cells to power its rotors. Hydrogen fuel cells are a lighter alternative to batteries. They allow the vehicle to transport 1,000 pounds. They might also be less damaging to the environment. "It's the cleanest form of energy on the planet," Bruce Holmes told Digital Trends, a technology news website. Holmes is on the board of Alaka'i Technologies.
A test flight will take place near the company's Massachusetts headquarters. But it may be years before the autonomous aircraft is cleared to carry passengers. Skai must first meet regulations. These regulations are set by the Federal Aviation Administration (FAA).
"The technology is interesting, but the regulatory (监管的) road will be very long," Thaddeus Lightfoot said. Lightfoot is a lawyer. He helps companies deal with FAA rules.
Alaka'i Technologies is hopeful that Skai will get FAA approval to fly passengers soon. In the meantime, the company's CEO, Stephen Hanvey, says the craft could be used to transport food and water. It could also serve as a mobile cell tower in places struck by natural disasters.
12. Which of the following can replace the underlined word "cross" in paragraph 1?
A. mixture.
B. container.
C. equipment.
D. instrument.
13. What can we infer about the pilotless flight of passenger vehicles?
A. It costs a lot.
B. It saves energy.
C. It is not readily available now.
D. It will soon get approved by FAA.
14. What is the advantage of the Skai, compared with other electric aircraft?
A. It is quite light.
B. It uses batteries.
C. It transports food and water.
D. It lands autonomously.
15. What is the best title for the text?
A. Car with wings.
B. Car of less weight.
C. Car with hydrogen fuel.
D. Car in the sky.
第二节:七选五(共 5 小题,每题 2.5 分,满分 12.5 分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
These pieces of advice are helpful if you think interviews are quite frightening. ___16___ Remember these things and you’ll be fine.
Be on time. Find out exactly where the interview is and how to get there. Remember that buses and trains can often be late so allow plenty of time. ___17___
Be prepared. Think about what the interviewer will ask you. He or she will probably ask about your qualifications (资历) and your experiences. ___18___ Think of some possible questions and prepare your answers before you go.
Wear comfortable clothes. If you wear something new, it will make you feel uncomfortable. It’s best to wear something smart but something you like and feel happy in.
___19___ In the interview, don’t sit looking at your feet. Make sure you sit up and look the interviewer in the eye. This makes you look honest and more confident.
Ask a question. It’s a good idea to ask questions at the interview. Ask about the company or the job. Prepare some questions before the interview. ___20___
A. Make eye contact.
B. Don’t worry—relax!
C. You can ask about your pay.
D. It’s better to be early than late.
E. Good manners are equally important.
F. They’ll also ask you why you want the job.
G. It makes you look more interested if you do this.
第三部分 语言运用(共两节,满分 45 分)
第一节(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白 处的最佳选项。
People always say that teenage friendships are the most precious (珍贵).Kids are too___21___ to understand real friendship ___22___ adults tend to relate it to fame (名声) and wealth.
Things are ___23___when it comes to high school best friends.We share each other's _____24_____.We discuss news from all walks of life (各行各业)and begin to ____25____ our values.We ____26____each other on the journey to the biggest challenge in our lives.We also share success and failure.The ___27___of friendship become deeply rooted (扎根).
Many of us don't realize this until we enter_____28_____.One of my best friends, Cora, experienced how ___29___ the bond with high school friends could be.“it was my high school friend who helped me ____30____the darkest days in my life Cora said.
In 2001 Cora ____31____ her job in New York.Cora's best friend was staying in a college dormitory and tookher ______32______.Each night the two girls squeezed into a ____33____ single bed, chatting and crying."I will never forget her care and encouragement, which supported me out of the ____34____ ,"'Cora said.
I still remember my ____35____ days in Senior 3.At the time, I ____36____ a 20-page message with my best friend, both of us hoping to _____37_____the friendship going forever.But we didn't realize we were _____38_____ deep in each other's heart.During the past 10 years.____39____ I have needed help or wanted to pour out my _____40_____, she has always been there at the other end of the telephone line.
21. A. silly B. naughty C. slow D. young
22. A. unless B. while C. although D. since
23. A. different B. familiar C. simple D. comfortable
24. A. success B. failure C. secrets D. values
25. A. design B. change C. shape D. discover
26. A. praise B. support C. inform D. blame
27. A. flowers B. fruits C. seeds D. leaves
28. A. university B. society C. classroom D. hotel
29. A. strong B. free C. clear D. weak
30. A. get across B. get around C. get down D. get through
31. A. got B. found C. changed D. lost
32. A. on B. off C. in D. over
33. A. narrow B. new C. warm D. large
34. A. circle B. marriage C. loneliness D. darkness
35. A. lonely B. last C. sad D. busy
36. A. sent B. completed C. exchanged D. wrote
37. A. recover B. save C. hear D. keep
38. A. even B. already C. instead D. still
39. A. whichever B. whatever C. whenever D. however
40. A. unhappiness B. breath C. excitement D. joy
第二节:语法填空(15 分,共 10 个小题,每小题 1.5 分)
语法填空
October 27 is National Black Cat Day! In honor of that here’s how we can protect our pets on____41____ most frightening day of the year, Halloween! Understanding what can be dangerous for our pets ____42____(be) especially important during the holidays.
Best Friends Animal Society (BFAS) is here for us again! They have recommendations on how____43____(live) our best lives on Halloween, while still keeping our pets safe.
Candy is for kids, not dogs and cats. Chocolate can be very ____44____(harm) to our furry friends. Candy containing xylitol (artificial sweetener) can also be dangerous. Keep any candy out ____45____ pets’ reach.
Wires and cords that light up your holiday decorations can be deadly if they are bitten by pets. Please make sure pets don’t get close ____46____ them.
We should keep Jack-o-lanterns with lighting candles ____47____ might be accidentally knocked over and potentially start a fire, away from pets.
Pets should ____48____(keep) inside during Halloween if trick-or-treating is happening in your community. Take care when ____49____(answer) the door so your cat doesn’t nun outside. If the extra door knocking or doorbell ringing troubles out your pets, put _____50_____(they) in a quiet room away from the noise.
第四部分 写作(25 分)
51. 假如你是李华,你的朋友王梅来信说她英语学得不太好,她在来信中向你询问在高中如何学好英语。请你根据下列的内容给她写封回信,提出一些建议,帮助她学好英语。
1、上课认真听讲,做好笔记;
2、每天早上花半小时背单词;
3、每天写英语日记。
注意: 1、词数80左右;
2、可适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Wang Mei,
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
听力答案:1-20 CAABC BBACA ACBAA BACBB
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
