Lesson 4 A birthday card
Ⅰ.用方框中所给单词的适当形式填空
rose, sky, something, soft, cover
1.Would you like to drink
2.The dress feels and comfortable and I like it very much.
3.He chooses the picture with some on it.
4.The book must be the twins’. Look! Their names are on the .
5.It is a lovely afternoon with a blue and some white clouds.
Ⅱ.用所给单词的适当形式填空
1.Now many young people like ancient(古代的) Chinese (poem).
2.Look! The boy (put) fruit on the table.
3.His sister got a lot of (present) on her birthday.
4.Sorry,I can’t lend(借出) my crayon to you.I’m (use) it now.
5.Do you often go to your (grandma) house
Ⅲ.按要求完成句子
1.Jenny is making a card for her grandma.(对画线部分提问)
is Jenny making a card for
2.Lynn is drawing a picture of Grandma and her.(对画线部分提问)
is Lynn
3.Mrs Smith is writing a riddle for Grandma.(对画线部分提问)
is Mrs Smith writing for Grandma
4.—Today is my birthday.(完成对话)
— !
5.Li Ming is having a party at his house.(对画线部分提问)
is Li Ming having a party
Ⅰ.(2025保定模拟)完形填空【主题:人与自我 为妈妈制作生日贺卡】
Rick has a happy family.His father is an art teacher and his mother is an English teacher.They work in the same 1 .His father often teaches him to 2 pictures and his mother teaches him English.Rick can draw well.His English is also very good.
Today is his mother’s birthday.But he is not happy.Why 3 he doesn’t have money.He can’t 4 a beautiful gift for his mother.He just goes to the shop to have a look.When he 5 some beautiful cards there,he has an idea, “Why don’t I make a card ” He draws a beautiful picture on a piece of paper at home.In the picture,a boy 6 a woman a flower.On the left of the picture,he writes, “To my dear mother,you are the best mother in the world.I love you.Happy Birthday!”
7 his mother’s birthday,Rick gives his mother the card as a present.After his mother sees the card,her tears(眼泪) fall down her face. “ 8 are you crying,Mum ” Rick asks. “Because I have a good son,I’m 9 .I like your 10 very much,” she says.Rick is very happy.
1.A.park B.farm
C.restaurant D.school
2.A.draw B.read
C.write D.sing
3.A.So B.Because
C.After D.Before
4.A.notice B.join
C.buy D.enjoy
5.A.looks at B.listens to
C.works out D.puts up
6.A.smiles B.sounds
C.plays D.gives
7.A.At B.In
C.Over D.On
8.A.When B.Why
C.What D.Where
9.A.happy B.sad
C.sorry D.hard
10.A.future B.plan
C.present D.example
Ⅱ.阅读理解【主题:人与自我 为奶奶庆祝生日的计划】
There are three sisters and one brother.They are Emma,Ruth,Linda,and John.Their grandmother’s birthday is coming.
“Next Sunday is Grandma’s birthday.What can we do ” asks Emma,15 years old.
“I want to buy a new sweater for her,” says John.
“Oh,you can’t,because you have no money!” says Linda. “Let’s sing a song for her.”
“But we can’t sing well,” says Ruth, “and Grandma is good at singing.”
“Yes,but I think it’s a good idea.What do you think of it,Emma ” Linda asks.
“Yes,we can sing a song.But that’s not enough(足够的),” says Emma.
“I can make a birthday card,” says John.
“I can tell her a story,” says Ruth.
“I can draw a picture.I like drawing,” says Linda.
“Great!I can play chess with her.Let’s make her happy,” says Emma.
1.How many children are there in the story
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
2.When is Grandma’s birthday
A.This Saturday. B.This Sunday. C.Next Saturday. D.Next Sunday.
3.Who likes drawing
A.Linda. B.John. C.Emma. D.Ruth.
4.Which of the following is TRUE
A.Emma is 14.
B.Ruth can make a birthday card.
C.Grandma can get a new sweater on her birthday.
D.These children want to make Grandma happy.
5.What is the best title for this story
A.A Happy Grandma
B.A Plan for Grandma’s Birthday
C.A Great Day
D.A New Sweater
Ⅲ.补全对话
A:Hi,Bob.1.
B:Nice to meet you,too,Wu Yue!
A:2.
B:It’s a birthday card.
A:Who is the birthday card for
B:3.
A:Oh,I see.4.
B:This Sunday.
A:Oh,wish your grandma a happy birthday and good health!
B:5.
【详解答案】
基础达标
Ⅰ.1.something 2.soft 3.roses
4.cover 5.sky
Ⅱ.1.poems 2.is putting
3.presents 4.using 5.grandma’s
Ⅲ.1.Who 2.What;doing
3.What 4.Happy birthday to you
5.Where
能力提升
Ⅰ.【语篇解读】本文主要讲的是Rick没有钱给他妈妈买礼物,所以自己制作了一张漂亮的卡片作为生日礼物送给他的妈妈,他的妈妈很开心。
1.D 解析:句意:他们在同一所学校工作。park公园;farm农场;restaurant餐馆;school学校。根据“His father is an art teacher and his mother is an English teacher.”可知他们都是老师,所以在学校里工作,故选D。
2.A 解析:句意:他的父亲经常教他画画,他的母亲教他英语。draw画画;read阅读;write写;sing唱。根据“Rick can draw well.”可知该处表达的是他父亲教他画画,故选A。
3.B 解析:句意:因为他没有钱。So因此;Because因为;After在……之后;Before在……之前。根据“Why ”可知要用Because回答,故选B。
4.C 解析:句意:他无法给他妈妈买一件漂亮的礼物。notice注意;join加入;buy买;enjoy享受。根据上文“he doesn’t have money”可知,他没有钱,买不了礼物。故选C。
5.A 解析:句意:当他看着那里的一些漂亮的卡片,他有一个想法,“我为什么不制作一个卡片呢 ”。looks at看;listens to听;works out解决;puts up张贴。根据“When he…some beautiful cards there,he has an idea”可知,应该是当他看着一些漂亮的卡片时,他有一个想法,故选A。
6.D 解析:句意:在这幅画中,一个男孩给一个女人一朵花。smiles微笑;sounds听起来;plays玩;gives给。根据“In the picture,a boy…a woman a flower.”可知是一个男孩给一个女人一朵花,故选D。
7.D 解析:句意:在他妈妈生日那天,Rick把这张卡片作为礼物送给了他妈妈。At后加具体时间点;In后加年份、月份、季节等;Over在……的上方;On后跟具体的某一天或星期。his mother’s birthday为具体的一天,故选D。
8.B 解析:句意:你为什么哭,妈妈 When什么时候;Why为什么;What什么;Where哪里。根据“Because I have a good son”可知该处是问他妈妈为什么哭了,故选B。
9.A 解析:句意:因为我有一个好儿子,我开心。happy开心的;sad伤心的;sorry抱歉的;hard难的。根据“Because I have a good son”可知该处是因为有一个好儿子而开心,故选A。
10.C 解析:句意:我非常喜欢你的礼物。future未来;plan计划;present礼物;example例子。根据“Rick gives his mother the card as a present”可知Rick的妈妈喜欢他送的礼物,故选C。
Ⅱ.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了四个孩子为他们的奶奶过生日的计划。
1.C 解析:细节理解题。根据第一段“There are three sisters and one brother.They are Emma,Ruth,Linda,and John.”可知,故事中有四个孩子。故选C。
2.D 解析:细节理解题。根据第二段“Next Sunday is Grandma’s birthday.”可知,奶奶的生日是下个星期日。故选D。
3.A 解析:细节理解题。根据倒数第二段“‘I can draw a picture.I like drawing,’says Linda.”可知,Linda喜欢画画。故选A。
4.D 解析:细节理解题。根据最后一段“‘Great!I can play chess with her.Let’s make her happy,’says Emma.”及上文可知,孩子们商量这些都是为了让奶奶高兴。故选D。
5.B 解析:最佳标题题。综合全文可知,本文主要讲述了四个孩子为他们的奶奶过生日的计划。选项B“奶奶的生日计划”最适合作为文章的标题。故选B。
Ⅲ.1.Nice to meet you!
2.What’s this/that
3.My grandma/It’s for my grandma.
4.When is her/your grandma’s birthday
5.Thanks/Thank you.
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。

