Unit 3 Welcome to our school! 单元核心素养培优卷(含答案解析)-2025 - 2026七年级上册英语外研版(2024)

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025 - 2026学年七年级上册英语单元核心素养培优卷译林版(2024)
Unit 3 Welcome to our school!
本试卷共9页,满分120分,考试用时120分钟。
注意事项:
1.答卷前、考生务必将自己的姓名、准考证号填写在试卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上指定位置。
2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。写在试卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
3.非选择题的作答:用黑色签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内,写在试卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
4.考试结束后,请将试卷和答题卡一并交回。
一、完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)
阅读短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Nancy is reading an e-mail from her friend Jack. She is very happy to get the e-mail.
Jack writes 1 his school. Jack likes his school very much. Nancy likes her school, 2 .
Jack’s school is very big and he likes his classroom. The 3 and chairs are new. There are lots of pictures 4 the wall. They clean the classroom every day.
The 5 are nice and the students are friendly. He loves 6 because he can create (创造) a colorful world on the paper. He also loves 7 . He is good at playing football. He often plays it with his 8 after school. He is in the school 9 team. He says he has a 10 time at school.
Jack doesn’t 11 to school on Saturdays and Sundays. He gets up 12 at six on Saturday. He goes jogging in the 13 for half an hour. Then he eats his 14 . After that, he helps his mother with housework. At eight he begins to do his homework. He has lunch in a fast food restaurant. In the afternoon, he goes shopping with Mum. Sometimes he plays computer games or chats with his friends on the Internet in the 15 . He goes to bed at 8:00 P.M. He enjoys his weekend very much.
1.A.at B.for C.to D.about
2.A.also B.again C.too D.very
3.A.pens B.schoolbags C.pencils D.desks
4.A.in B.at C.on D.under
5.A.teachers B.books C.workers D.subjects
6.A.drawing B.swimming C.reading D.dancing
7.A.trees B.sports C.animals D.hobbies
8.A.policemen B.parents C.friends D.doctors
9.A.basketball B.volleyball C.football D.music
10.A.bad B.easy C.good D.hard
11.A.like B.go C.play D.have
12.A.early B.late C.before D.after
13.A.lake B.park C.supermarket D.library
14.A.breakfast B.lunch C.supper D.dinner
15.A.day B.hour C.morning D.evening
二、阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)
第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)
阅读以下三篇短文,从每小题所给的四个选项中,选出一个与短文内容相符的最佳选项。
A
Hi, boys and girls! I’m a student of Guangming Middle School in Jingzhou. The school has a history of 15 years. Now there are about 1,000 teachers and students in my school. I think my school is really cool.
Do you know why I think so Well, in my school, we have lessons with teachers and also have farm work to do. Our teachers are happy to teach (教) us how to do farm work and we are happy to learn it. We all think it’s useful and fun. We grow vegetables and fruit in our free time. We can learn much and we can also eat the vegetables and fruit when they are ripe. They are healthy (健康的). And you know what There is a small zoo in our school. You can see chickens and other animals in it.
Oh, I really love my school! Do you want to be a student of my school
16.How old is the writer’s school
A.Five months old. B.Five years old.
C.Fifteen months old. D.Fifteen years old.
17.What does the writer think of doing farm work at school
①Difficult. ②Useful. ③Interesting. ④Boring.
A.①② B.②③ C.①④ D.②④
18.What does the underlined word “ripe” mean in Chinese
A.成熟的 B.无暇的 C.完整的 D.令人惊叹的
19.What’s the second paragraph about
A.How big the school is. B.How cool the school is.
C.Why there is a zoo in the school. D.Why the students like the vegetables and fruit.
20.From the passage, we know that ________.
A.the school is very small B.the school isn’t in China
C.the writer likes his school life D.the school teachers are not busy
B
My name is Li Ming. My school is very clean and beautiful. It’s next to a beautiful park.
Our school has a large sports field. We do morning exercises here every day. Our classroom building is large and clean with five floors. My classroom is on the first floor. For this term, we have Chinese, English, maths, science, art and P.E. Next to the classroom building is the science building. The science building has three floors. It is my favorite place because I love science best. The library is across from the science building and there are different kinds of books in it. I often read books there with Xiao Hua, my good friend. Is there an art building in my school Yes, there is. And there are five music rooms and three art rooms in the art building. We can sing, dance, and play the piano (钢琴) here.
All the teachers are strict but very kind. We are very happy to study here. I really like my school.
21.Where is the science building
A.Next to the art building. B.Next to the classroom building.
C.Across from the art building. D.Across from the classroom building.
22.What’s Li Ming’s favorite subject
A.Chinese B.English C.Maths D.Science
23.What can Li Ming do in the art building
①sing ②read books ③do exercises ④play the piano
A.①② B.①③ C.①④ D.②③
24.What can we learn from the passage
A.Li Ming has six subjects this term.
B.The art building is Li Ming’s favorite place.
C.The science building has five floors.
D.Li Ming often sings and dances in the library.
25.Where can you read this passage(文章)
A.In a travel book. B.In a science book.
C.In a storybook. D.In a school newspaper.
C
Today is a big day for Tom. It’s his first day at school. In the morning, he has breakfast at 7:00. For breakfast, he has an egg and some milk. After 20 minutes, he goes to school.
After Tom gets to his classroom, he sees many boys and girls. But Tom doesn’t know any one of them. He wants to make friends with them.
The students have their first class at 8:00. They draw (画) some pictures in the class. Tom draws a picture of his mother. Tom can draw very well. So his art teacher, Mrs. Wilson, praises (表扬) him. Tom is very happy.
At 12:00, the students have lunch. A girl is next to Tom. Tom gives (给) a banana to the girl and she gives Tom some bread. “I’m Kitty. Do you want to be my friend ” the girl asks Tom. “Sure! I’m very happy to be your friend,” Tom says.
26.What time does Tom go to school
A.At 7:00. B.At 7:20. C.At 8:00.
27.Tom wants to ______ the boys and girls in his classroom.
A.play with B.speak to C.make friends with
28.Why does Tom’s teacher praise him
A.Because he likes art. B.Because he is happy. C.Because he draws very well.
29.Do Tom and Kitty want to be friends
A.Yes, they do. B.No, they don’t. C.We don’t know.
30.What does “big” mean in “Today is a big day for Tom”
A.Large. B.Important. C.Interesting.
第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)
补全短文。根据短文内容,从短文后的A—F选项中,选出5个适当的选项补全短文。
Teachers help us to be good students. 31 And some teachers play with students. When we need help, we can ask the teacher for it. So we should thank them. 32 On that day, we say thanks to our teachers.
But how do students in the US thank their teachers
33 Teachers’ Day is on Tuesday of that week. Schools have parties with gifts and food that week. Students in the US like to give small gifts to their teachers. 34 Some students love to give some fruit (水果) to their teachers.
Do we say thanks to our teachers only on Teachers’ Day No. 35 Do you think so
A.We should always thank our teachers.
B.Some teachers give us interesting classes.
C.In China, we have Teachers’ Day on September 10th.
D.It’s relaxing (令人放松的) for teachers to have fun classes with students.
E.Some students love giving thank-you cards to their teachers.
F.Schools in the US have a week in May to thank their teachers!
三、词汇应用(本大题共10小题,每小题1分,共10分)
36.Tom asks his teacher for help because he (real) doesn’t know how to answer the question.
37.These (teach) are very happy to see that their students will go to high school.
38.—How many classroom (build) are there in your school
—There are four.
39.They put down wooden (board), and place new carpets on top.
40.The (fact) tell us that we need to depend on ourselves instead of others.
41.There is something (特别) about this place.
42.Sally came back and brought us several pieces of good (新闻).
43.It’s lucky to have a true friend to share your happiness and worries (一起) with.
44.A baby’s first month birthday is a special (事件) in China and is celebrated (被庆祝) with a special party.
45.There are different kinds of (演出) in Jinshan Park on Saturday nights.
四、完成句子(本大题共5小题,每小题2分,共10分)
46.在故宫,你可以看到许多美丽的建筑和艺术珍宝。
In , you can see many .
47.一个海边的法国小镇是度过暑假的完美去处。
A small French town by the sea a summer holiday.
48.玄武湖公园是一个辛苦工作一天之后放松的好地方。
The Xuanwu Lake Park is after a day’s hard work.
49.Daniel希望通过观看短视频来更多地了解世界历史。
Daniel world history by .
50.图书馆是你享受一本精彩的书和一些安静时光的完美的地方!
The library is the perfect place for you to enjoy and some !
五、短文选词填空(共10小题,每小题1分,满分10分)
阅读短文,从方框中选出正确的词并用其适当形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。
student large often front have on my coming after hard
Welcome to our school! Our school isn’t 51 , but it’s really clean and tidy. Look! Our classroom building is great. Each classroom 52 a smart whiteboard and a computer. Our teacher says that a school is a place to start our dreams. So we study 53 in the classrooms to achieve (实现) our dreams. The library is 54 the right of the classroom building. In the library, there are many books. Most 55 get books from the school library to read every week. The office building is in 56 of our classroom building. The science building is 57 favourite place of our school. The next place is the sports field. Students do sports there 58 school. Behind the sports field is the dining hall. Teachers and students 59 have lunch there.
Thanks for 60 to our school.
六、短文语法填空(共10小题,每小题1分,满分10分)
语法填空(在横线上填入恰当的单词或括号内单词的正确形式,不限一词)
Dear Dave,
I’m writing to you from our campground (野营地) in California. We’re here on a school trip, and I’m having 61 great time. There’s always something to do. The campground is good. It 62 (have) a store, a cafe, and a swimming pool. I’m very 63 (exciting).
The weather is wet and 64 (wind), but it doesn’t matter. We go somewhere different every day. We walk or go by bike. In the evening, we play ping-pong or go to town by bus 65 one of the teachers. There’s sometimes a dance in the campground, but it’s not great, and it 66 (finish) at 9:30. The only problem here is Mary. I’m sharing a tent with 67 (she), but she doesn’t like camping. She doesn’t sleep at night, 68 she gets up at six o’clock in the morning when I am still sleeping. She doesn’t like anyone here, and she doesn’t want 69 (do) anything.
Oh! Someone is calling me. It’s lunchtime.
How are 70 (thing) with you Write to me soon.
Yours,
Lucy
七、读写结合(共两节,满分25分)
第一节 任务型阅读(共5小题,每小题2分,满分10分)
请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,回答5个问题。要求所写答案语法正确、语义完整,并把答案写在答题卡指定的位置。
Li Hong, Zhang Li and Wu Jun are students of Class 1, Grade 7 in Sunshine Middle School. They’re all my best friends. Li Hong is a beautiful girl. She has big eyes and a small nose. Her hair is long and black. She likes dancing and singing. We all like listening to her songs. She wants to be a singer when she grows up (长大). Zhang Li is a tall and helpful girl. She is good at all her subjects. She always helps her classmates with their homework. She is very clever and almost (几乎) knows about everything. Her classmates all call her encyclopedia (百科全书). Wu Jun is a strong boy. He likes playing sports. He plays football and basketball very well. He is a member of the School Sports Club. His dream is to be a football player like Raul.
71.Which school are the students in
72.What does Li Hong like doing
73.Why do the classmates call Zhang Li encyclopedia
74.Who plays football and basketball well
75.How many students are mentioned (被提及) in the passage
第二节 书面表达(共1题,满分15分)
76.请根据要求完成短文写作,并将作文写在答题卡指定的位置。
朋友是夜空中最美的星星,照亮我们一路前行。假如你是李华,新学期伊始,你结识了一位新朋友。你们很快成了最好的朋友。请你根据以下思维导图内容提示,以“My Best Friend”为题,用英文写一篇短文,介绍一下你最好的朋友。
注意:
(1)可在思维导图内容提示的基础上适当拓展信息。
(2)不能照抄原文:不得在作文中出现真实校名、地名和考生的真实姓名。
(3)语句连贯,词数60左右。作文的标题和开头已经给出,不计入总词数,也不必抄写在答题卡上。
My Best Friend
Hi, I’m Li Hua. I’m in Grade Seven now. This term, I make a new friend.
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
()
()
参考答案及试题解析
1.D 2.C 3.D 4.C 5.A 6.A 7.B 8.C 9.C 10.C 11.B 12.A 13.B 14.A 15.D
【导语】本文主要讲述了杰克在邮件中向他的朋友南希介绍他的学校和周末方面的事情。
1.句意:杰克写他的学校。
at向;for为了;to给;about关于。根据“Jack writes...his school.”可知,此处是指杰克写有关他的学校的情况。故选D。
2.句意:南希也非常喜欢她的学校。
also也(用于句中);again再次;too也(用于句末);very非常。根据“ Jack likes his school very much. Nancy likes her school,...”可知,此处是指和杰克一样,南希也喜欢他的学校。且位于句末,故选C。
3.句意:课桌和椅子是新的。
pens钢笔;schoolbags书包;pencils铅笔;desks课桌。根据“Jack’s school is very big and he likes his classroom. The...and chairs are new. ”可知,此处是指学校的硬件设施。故选D。
4.句意:墙上有很多画。
in在……里面;at在;on在……上面;under在……下面。根据“ There are lots of pictures...the wall. ”可知,此处是指这些画在墙上。故选C。
5.句意:老师很好,学生也很友好。
teachers老师;books书;workers工人;subjects科目。根据“The...are nice and the students are friendly. ”可知,此处是介绍学校里师生的情况。故选A。
6.句意:他喜欢画画,因为他可以在纸上创造一个多彩的世界。
drawing画画;swimming游泳;reading读书;dancing跳舞。根据“...because he can create (创造) a colorful world on the paper.”可知,他可以在纸上创造一个多彩的世界,由此推知他应该是喜欢绘画。故选A。
7.句意:他也热爱体育。
trees树;sports体育;animals动物;hobbies爱好。根据“He is good at playing football.”可推知,他应该是喜欢体育运动。故选B。
8.句意:放学后他经常和他的朋友一起踢足球。
policemen警察;parents父母;friends朋友;doctors医生。根据“He often plays it with his...after school.”可知,此处是指他放学后和他的朋友一起踢球。故选C。
9.句意:他在学校足球队。
basketball篮球;volleyball排球;football足球;music音乐。根据“He is good at playing football. He often plays it...”可知,他擅长足球,由此推知他应该是校足球队。故选C。
10.句意:他说他在学校过得很愉快。
bad坏的;easy容易的;good好的;hard难的。根据“ He is good at playing football. He often plays it with his...after school.”可以推知,他在学校应该是过得很开心。have a good time意为“玩得开心”。故选C。
11.句意:杰克在周六和周日不上学。
like喜欢;go去;play玩;have有。根据“Jack doesn’t...to school on Saturdays and Sundays. ”可知,此处是指杰克周末休息不用上学。go to school意为“去上学”。故选B。
12.句意:他星期六早上六点早早就起床了。
early早地;late迟地;before在……之前;after在……之后。根据“ He gets up...at six on Saturday.”可知,他周六六点就起床了,应该是比较早的。故选A。
13.句意:他去公园慢跑半小时。
lake湖;park公园;supermarket超市;library图书馆。根据“He goes jogging in the...for half an hour.”可知,慢跑一般在公园里。故选B。
14.句意:然后他吃早饭。
breakfast早饭;lunch午饭;supper晚饭;dinner正餐;晚餐。根据“He gets up...at six on Saturday. He goes jogging in the...for half an hour.”可知,他一大早起床后去公园慢跑,然后应该是吃早餐。故选A。
15.句意:有时他晚上玩电脑游戏或和朋友在网上聊天。
day天;hour小时;morning早晨;evening晚上。根据“He goes to bed at 8:00 P.M.”可知,此处应该是指他晚上进行的活动。故选D。
16.D 17.B 18.A 19.B 20.C
【导语】本文讲述了一位学生介绍了他的学校——荆州光明中学。
16.细节理解题。根据“The school has a history of 15 years.”可知,学校有15年历史,故选D。
17.细节理解题。根据“We all think it’s useful and fun.”可知,作者认为做农活既有用又有趣。①Difficult.和④Boring.在文中未提及,故选B。
18.词句猜测题。根据“We can learn much and we can also eat the vegetables and fruit when they are ripe.”及常识,蔬菜和水果只有在“成熟的”时候才能吃,故ripe的意思是“成熟的”。故选A。
19.主旨大意题。根据第二段开头“Do you know why I think so ”引出下文对作者认为学校很酷原因的阐述,如学校有农活可做,还能学到东西、吃到健康蔬果,还有小动物园等,所以这一段主要讲的是学校有多酷,故选B。
20.推理判断题。根据“Now there are about 1,000 teachers and students in my school.”可知,学校不小,排除A选项;根据“ I’m a student of Guangming Middle School in Jingzhou.”可知,荆州在中国,排除B选项;根据“Oh, I really love my school!”以及对学校生活的描述可知作者喜欢学校生活,C选项正确;文中未提及学校老师忙不忙,排除D选项。故选C。
21.B 22.D 23.C 24.A 25.D
【导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了李明所在学校的布局、设施、课程以及他对学校的喜爱之情。
21.细节理解题。根据“Our classroom building is large and clean with five floors. ... Next to the classroom building is the science building.”可知,科学楼在教学楼的旁边。故选B。
22.细节理解题。根据“The science building has three floors. It is my favorite place because I love science best.”可知,李明最喜欢的科目是科学。故选D。
23.细节理解题。根据“And there are five music rooms and three art rooms in the art building. We can sing, dance, and play the piano here.”可知,在艺术楼里可以唱歌和弹钢琴。故选C。
24.细节理解题。根据“For this term, we have Chinese, English, maths, science, art and P.E.”可知,李明这学期有六门课。故选A。
25.推理判断题。文章主要介绍了李明的学校,包括学校的布局、课程、老师和同学等,属于校园生活类内容,所以最有可能在校报中读到。故选D。
26.B 27.C 28.C 29.A 30.B
【导语】本文讲述了汤姆的第一天上学情况。
26.推理判断题。根据“In the morning, he has breakfast at 7:00. For breakfast, he has an egg and some milk. After 20 minutes, he goes to school.”可知,他7点吃早餐,20分钟后,也就是7点20分去上学。故选B。
27.细节理解题。根据“After Tom gets to his classroom, he sees many boys and girls. But Tom doesn’t know any one of them. He wants to make friends with them.”可知,他想跟教室里的同学们交朋友。故选C。
28.细节理解题。根据“Tom draws a picture of his mother. Tom can draw very well. So his art teacher, Mrs. Wilson, praises (表扬) him.”可知,汤姆画了一张他妈妈的画,画得很好,老师表扬了他。故选C。
29.细节理解题。根据“‘I’m Kitty. Do you want to be my friend ’ the girl asks Tom. ‘Sure! I’m very happy to be your friend,’ Tom says.”可知,汤姆和基蒂想成为朋友。故选A。
30.词句猜测题。根据“Today is a big day for Tom. It’s his first day at school.”可知,开学第一天应该是很重要的一天,因此big与important近义。故选B。
31.B 32.C 33.F 34.E 35.A
【导语】本文主要讲述了如何在中国和美国感谢教师,以及学生与教师之间的互动方式。
31.根据“Teachers help us to be good students.”和“And some teachers play with students.”可知,这里在说老师对学生的帮助,选项B“一些老师给我们上有趣的课程。”符合语境。故选B。
32.根据“On that day, we say thanks to our teachers.”可知,此处提到了某个节日,选项C“在中国,我们在九月十日过教师节。”符合语境。故选C。
33.根据“But how do students in the US thank their teachers ”和“Teachers’ Day is on Tuesday of that week.”可知,这里提到了美国感谢教师的时间,选项F“美国的学校在五月有一周的时间来感谢他们的老师。”符合语境。故选F。
34.根据“Students in the US like to give small gifts to their teachers....Some students love to give some fruit (水果) to their teachers.”可知,这里提到了美国学生感谢教师的方法,选项E“有些学生喜欢给老师寄感谢卡。”符合语境。故选E。
35.根据“Do we say thanks to our teachers only on Teachers’ Day No.”可知,我们应该一直感谢老师,选项A“我们应该一直感谢我们的老师。”符合语境。故选A。
36.really
【解析】句意:汤姆向他的老师寻求帮助,因为他确实不知道如何回答这个问题。real意为“真的,确实的”,是个形容词。此处需要副词来修饰动词doesn’t know,real的副词形式是really,故填really。
37.teachers
【解析】句意:这些老师很高兴看到他们的学生们要上高中了。提示词teach为动词,意为“教”。又根据“These”和“are”可知,此处表示“这些老师们”,应用提示词的名词复数形式,作主语。teacher“老师”,名词,复数形式为teachers。故填teachers。
38.buildings
【解析】句意:——你的学校有多少栋教学楼?——有四栋。根据“How many classroom”和提示词“build”可知,空格处需填可数名词复数,“building”意为“楼房”,“buildings”是其复数形式。故填buildings。
39.boards
【解析】句意:他们放下木板,在上面铺上新地毯。根据“They put down wooden…and place new carpets on top.”可知,此处指的是他们放下木板,board“木板”,名词作宾语,空处应为可数名词复数形式。故填boards。
40.facts
【解析】句意:这些事实告诉我们,我们需要依靠自己而不是他人。根据“The…tell us that we need to depend on ourselves instead of others.”可知,此句时态为一般现在时, tell是谓语动词,即主语是复数时;fact是可数名词,意为“事实”,此处需要用fact的复数形式facts作主语,故填facts。
41.special
【解析】句意:关于这个地方有一些特别的事情。special表示“特别的”。故填special。
42.news
【解析】句意:Sally回来给我们带来几条好消息。news“新闻;消息”,不可数名词。故填news。
43.together
【解析】句意:有一个真正的朋友和你一起分享快乐和担忧是很幸运的。together“一起”,是副词。故填together。
44.event
【解析】句意:在中国,婴儿的第一个月生日是一个特别的事件,并且会举行一个特别的派对来庆祝。根据汉语提示可知,其对应单词为event。结合“a”可知,此处使用名词单数。故填event。
45.shows
【解析】句意:星期六晚上金山公园有各种各样的表演。show“演出”,根据空前的“different kinds of”可知,此处用复数形式。故填shows。
46.the Palace Museum beautiful buildings and art treasures
【解析】根据中英文对照可知,①处缺“故宫”,“故宫”常用固定表达“the Palace Museum”,属于专有名词;②处缺“美丽的建筑和艺术珍宝”,“美丽的”是“beautiful”,“建筑”是“building”,many后接可数名词复数,所以用“buildings”,“艺术珍宝”是“art treasures” ,故整体填beautiful buildings and art treasures。故填the Palace Museum;beautiful buildings and art treasures。
47.is a perfect place for
【解析】根据汉语提示及“A small French town by the sea…a summer holiday.”可知,空处指的是是对于暑假来说的一个完美去处。句子时态为一般现在时,主语“A small French town”,名词单数作主语,be动词应为“is”;a“一个”,不定冠词表泛指;perfect“完美的”,形容词作定语修饰名词;place“地方”,名词作表语;for“对于……来说”,介词。故填is a perfect place for。
48.a good place for break/a good place for relaxing/a good place to relax
【解析】根据汉语提示及“The Xuanwu Lake Park is…after a day’s hard work.”可知,此处指的是一个放松的好地方,其英文表达为:a good place for break/a good place for relaxing/a good place to relax。故填a good place for break/a good place for relaxing/a good place to relax。
49.hopes to learn more about/hopes to know more about watching short videos
【解析】hope to do sth“希望做某事”,主语Daniel是第三人称单数形式,谓语hope用第三人称单数形式;learn/know more about“更多地了解”;watch short videos“观看短视频”,介词by后用动词-ing形式。故填hopes to learn more about/hopes to know more about;watching short videos。
50.a wonderful book quiet time
【解析】对比所给中英文可知,设空处为“一本精彩的书”以及“安静时光”;a wonderful book“一本精彩的书”;quiet time“安静时光”。故填a wonderful book;quiet time。
51.large 52.has 53.hard 54.on 55.students 56.front 57.my 58.after 59.often 60.coming
【导语】本文主要介绍了作者的学校。
51.句意:我们的学校不大,但是真的很干净整洁。根据“but it’s really clean and tidy.”可知,此处表示转折说明学校不大,因此空格处应该是“大的”。故填large。
52.句意:每一个教室都有一个智能白板和一台电脑。根据“Each classroom … a smart whiteboard and a computer.”可知,此处表示每一个教室都有一个智能白板和一台电脑。have“有”;此句是一般现在时,主语“Each classroom”为单数,因此动词也用单数。故填has。
53.句意:所以我们在教室里努力学习是为了实现梦想。study hard“努力学习”,为固定短语。故填hard。
54.句意:图书馆在教学楼的右边。on the right of“在……右边”,为固定短语。故填on。
55.句意:大多数学生每周都会从学校图书馆借书阅读。根据“Most … get books from the school library to read every week”可知,此处指的是“学生”,前面有“Most”修饰,因此用复数。故填students。
56.句意:办公楼在教学楼的前面。根据“The office building is in … of our classroom building.”可知,此处需要填表示方位的词,备选词中front表示“前面”,in front of“在……前面”。故填front。
57.句意:在我们学校里科学楼是我最喜欢的地方。根据“The science building is … favourite place of our school.”可知,此处表示我最喜欢的地方,my“我的”。故填my。
58.句意:放学后学生们在那里运动。根据句意可知,此处表示“放学后”,after school“放学后”,为固定短语。故填after。
59.句意:老师和学生经常在那里吃饭。根据“Teachers and students...have lunch there.”可知,此处需要一个表示频率的副词。often“经常”。故填often。
60.句意:感谢你来到我们学校。根据“Thanks for...to our school.”可知,此处表示“来到”;介词for后接动名词。故填coming。
61.a 62.has 63.excited 64.windy 65.with 66.finishes 67.her 68.and 69.to do 70.things
【导语】本文是一封书信,Lucy向Dave描述了自己在加州野营地的学校旅行经历,包括活动、天气、同伴等情况。
61.句意:我们是来参加学校旅行的,我玩得很开心。have a great time“玩得开心”,是固定搭配。故填a。
62.句意:这里有一个商店、一个咖啡馆和一个游泳池。句子时态为一般现在时,主语为“It”,用三单形式has。故填has。
63.句意:我非常兴奋。描述人的感受用“excited”(感到兴奋的)。故填excited。
64.句意:天气潮湿且多风,但没有关系。根据“is wet and”可知,此处用形容词形式,作表语,windy“多风的”符合。故填windy。
65.句意:晚上,我们和其中一位老师打乒乓球或乘公交车去镇上。根据“In the evening, we play ping-pong or go to town by bus… one of the teachers.”的语境可知,此处指和其中一位老师打乒乓球或乘公交车去镇上,with“和”符合。故填with。
66.句意:有时营地有舞会,但不太精彩,9:30结束。句子时态为一般现在时,主语为“it”,用三单形式finishes。故填finishes。
67.句意:我和她共用一个帐篷,但她不喜欢露营。由于“with”是介词,后接人称代词宾格,此处用人称代词宾格her“她”,作宾语。故填her。
68.句意:她晚上不睡觉,早上六点起床,我还在睡觉。根据“She doesn’t sleep at night…she gets up at six o’clock in the morning”的语境可知,此处表示并列关系,and“和”符合。故填and。
69.句意:她不喜欢这里的任何人,也不想做任何事。want to do sth.“想要做某事”,是固定搭配。故填to do。
70.句意:你近况如何?空处为句子的主语,谓语为are,用复数形式things。故填things。
71.(The students are in) Sunshine Middle School. 72.Li Hong likes dancing and singing./Dancing and singing. 73.Because she is very clever and almost knows about everything. 74.Wu Jun (plays football and basketball well). 75.Three/3. 76.例文
My Best Friend
Hi, I’m Li Hua. I’m in Grade Seven now. This term, I make a new friend. His name is Lin Tao. He is a 13-year-old boy. He is in Class 2, Grade 7. He is from Guangzhou.
At school, he studies hard. He likes playing basketball and running. He is good at drawing pictures. He can also play the guitar. He is very friendly to his classmates. He often helps me with my study.
I like to make friends with him very much.
【导语】本文主要讲的是徐州第一中学七年级一班的三个学生Li Hong、Zhang Li和Wu Jun三个人的外貌特征和兴趣爱好等信息。
71.根据第一段中“Li Hong, Zhang Li and Wu Jun are students of Class 1, Grade 7 in Sunshine Middle School.”可知,这三位学生在是阳光中学上学。故填(The students are in) Sunshine Middle School.
72.根据第二段中“Li Hong is a beautiful girl. … She likes dancing and singing.”可知,Li Hong喜欢跳舞和唱歌。故填Li Hong likes dancing and singing./Dancing and singing.。
73.根据第三段中“She is very clever and almost (几乎) knows about everything. Her classmates all call her encyclopedia (百科全书).”可知,同学们称Zhang Li为百科全书是因为她很聪明,几乎什么都知道。故填Because she is very clever and almost knows about everything.
74.根据最后一段中“Wu Jun is a strong boy. … He plays football and basketball very well.”可知,Wu Jun踢足球和打篮球都很好。故填Wu Jun (plays football and basketball well).
75.根据第一段中“Li Hong, Zhang Li and Wu Jun are students of Class 1, Grade 7 in Sunshine Middle School. They’re all my best friends.”可知,这篇文章中提到了3名学生,他们分别是Li Hong、Zhang Li和Wu Jun。故填Three/3.
76.[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态以“一般现在时”为主;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当增加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,承接开头,介绍朋友的基本信息。
第二步,具体阐述朋友的个人特点。
第三步,书写结语,表达感受。
[亮点词汇]
①make a new friend交新朋友
②is from来自
③like doing sth喜欢做某事
④be good at doing sth擅长做某事
⑤be friendly to sb对某人友好
⑥help sb with sth帮助某人做某事
[高分句型]
He likes playing basketball and running.(动名词作宾语)
()
()

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。