广西英语七年级上册期中专练-阅读单选(含解析)
(2022秋·广西北海·七年级统考期中)Hi, my name is Jane. I am eight. These are my four good friends.
Name Age(年龄) Favorite (最喜欢的) color Phone number Family
Tom Miller 8 blue 756-8331 Parents, a brother and a sister
Gina Black 10 green 810-5620 Parents and two sisters
Linda Brown 9 red 739-3752 Grandparents and parents
Mike Smith 9 yellow 208-5374 Parents and a sister
根据材料内容,选择正确答案。
1.Jane and ________ are eight.
A.Tom B.Gina C.Mike D.Linda
2.Tom’s favorite color is ________.
A.red B.blue C.green D.yellow
3.Gina’s last name is ________.
A.Miller B.Smith C.Brown D.Black
4.Linda’s phone number is ________.
A.208-5374 B.756-8331 C.739-3752 D.810-5620
5.Mike’s family photo is ________.
A. B. C. D.
(2023春·广西南宁·七年级校考期中)①Many children like to go hiking(徒步旅行). Why Because they can be free from their schoolwork(功课).They can also see beautiful views, play with friends or family and soon. If you want to go for a hike, how can you have a happy hike
②First, the weather must be fine. Fine weather is important for a happy hike. If the weather is fine, you can do a lot of things, like going bike riding and swimming in the river.
③Second, go with the people you like. For example, you can go with your best friends or parents if they are free. If you go hiking with the people you don’t like, you won’t enjoy yourself.
④Third, find the right place. Different people have different opinions(观点) about the places. Some people like to go for a hike in the forest. But for me, I would like to go for a hike at the seaside.
⑤Finally, get everything ready before you go hiking. To have a nice hike, please take enough water and some food. Remember to wear comfortable shoes. It’s important to wear the right shoes because they can make you relax.
根据短文内容,选择最佳选项。
6.Why do children like going hiking
A.Because they can make more friends.
B.Because they can learn more things.
C.Because they can get away from schoolwork.
7.Which of the following is TRUE
A.The weather is not important for hiking.
B.You should get food and drink ready for hiking.
C.All the people think that the best place for hiking is the seaside.
8.What does “comfortable” mean in Chinese
A.舒适的 B.时尚的 C.干净的
9.What’s the structure(结构) of the passage
A. B. C.
10.What’s the best tittle(题目) for the passage
A.Where to go hiking. B.Why to go hiking. C.How to have a happy hike.
(2023春·广西南宁·七年级校考期中)Hello, everyone. I’m Grace. My grandpa lives on the farm in a small village. Next Wednesday is his birthday. My family all plan to buy presents for him. Let’s have a look.
Presents Price From whom Why to buy
¥240 Grandma Grandpa usually takes a walk in the park after dinner. With a light T-shirt, he can enjoy the walk better.
¥138 Dad Every Saturday morning, Grandpa goes fishing near the river. But his fishing rod is missing. He looks for it everywhere but doesn’t find it. He really needs it
¥169 Mum Grandpa likes Beijing Opera. He will be happy to get the ticket.
¥86 Me Grandpa is old and he can’t see things clearly. The glasses can help him in everyday life.
根据语篇内容,选择最佳选项。
11.How many people are there in Grace’s family
A.Three. B.Four. C.Five.
12.Where does Grandpa take a walk after dinner
A.In the park. B.On the farm. C.Near the river.
13.When does Grandpa go fishing
A.Every Wednesday morning. B.Every Saturday morning. C.Every Saturday afternoon.
14.What will Mum buy for Grandpa
A. B. C.
15.How much is the present from Grace
A.¥ 86. B.¥169. C.¥240.
(2023春·广西崇左·七年级校考期中)A trip to the zoo
Welcome to the zoo, boys and girls! Here is our plan. Listen carefully. First of all, we will visit the Panda House. After that, we will walk to the Bird World. Next is the Happy Forest. There are tigers and lions! Don’t worry! The cages are quite safe.
Then, we will have lunch. Everybody brings his or her lunch, right Some of you don’t have drinks That’s all right. We can buy drinks at many places of the zoo.
After lunch, we will go to the Snake(蛇) Mountain. The last is the Butterfly(蝴蝶) Park. Then, we will come back here and get on the bus. Remember, don’t feed the animals. OK! Let’s go! There’s going to be more fun there!
根据短文内容,选择最佳选项。
16.Where is the Butterfly Park
A.Next to the Happy Forest.
B.In the east of the zoo.
C.In the centre of the zoo
17.What is near the Bird World
A.The Panda House. B.The Butterfly Park. C.The Happy Forest.
18.Which of the following is the first programme
A.Going to the Panda House.
B.Eating lunch.
C.Seeing the Happy For
19.Students without drinks ________.
A.can buy drinks at the zoo
B.cannot do anything
C.must get drinks at the zoo
20.People in the zoo should not ________.
A.visit the Butterfly Park
B.look at the lions
C.give food to the tigers
(2023春·广西桂林·七年级桂林市第一中学校考期中)Dear Betty,
Thank you very much for your email. I know you’d like to visit the National Museum in our city. It is a big and famous museum. Let me tell you the way to it. Take your car from your house and drive along Hongxing Street. Turn left at the third turning (岔路口), not the last one. You’ll see a park on your right. The museum is opposite the park. It is open from 9:30 am to 5:30 pm every day. There are lots of old things and paintings in the museum. I hope you can have a nice time there. But don’t take a camera. You can’t use it in the museum. There is a supermarket next to it. You can buy some souvenirs in it.
Yours,
Jerry
21.Betty will go to the National Museum ________.
A.by bus B.by taxi C.by car D.by bike
22.Betty should turn left at the ________ turning in Hongxing Street.
A.first B.second C.last D.third
23.Where is the museum
A.In front of the park. B.On the right of the park.
C.Opposite the park. D.Next to the park.
24.What does the underlined word “souvenirs” mean in Chinese
A.饼干 B.纪念品 C.服务 D.小吃
25.Which of the following is TRUE
A.This email is from Betty to Jerry.
B.The museum closes at half past five in the afternoon.
C.You can take photos of the things in the museum.
D.You can’t see any paintings in the museum.
(2023春·广西钦州·七年级校考期中)
Visiting the forest zoo Come and see the Indian elephants and the new tigers from Northeast of China. The beautiful birds from England are ready to sing songs for you, and the monkeys from Mount Emei will be happy to talk to you. The lovely dogs from Australia want to laugh at you. Sichuan pandas will play balls for you. The giraffes from Africa (非洲) are waiting to look down on you.
Tickets Grown-ups (成人): 30 yuan Children over 1.2 m: 20 yuan Children under 1.2 m: Free Opening time 9:00 a.m.—4:00 p.m. (Monday—Saturday) except (除了……之外) Friday (closed) 10:00 a.m.—3: 00 p.m. (Sunday)
Keep the zoo clean! Do not touch, give food or go near to the animals.
根据语篇内容,选择最佳选项。
26.How many animals are there in the passage
A.Six. B.Seven. C.Eight.
27.We can’t see any ________ in the zoo.
A.lions B.tigers C.monkeys
28.Mr. and Mrs. Brown will take their twins (双胞胎) under 1.2 m to the zoo. How much should they pay for the tickets
A. 60. B. 80. C. 100.
29.From the passage we can guess the giraffe must be ________.
A.fat B.short C.tall
30.Which of the following can we do in the zoo
A.Touch the monkeys. B.Give some food to the pandas. C.Watch the animals carefully.
(2023春·广西桂林·七年级校考期中)Welcome to Jiefang Street. It’s a very busy street. On the right of the street is a very big building. That is the History Museum. It is a great place to learn. You can learn about Chinese history in it. Next to it is the Bank of China. Every day lots of people come here and save their money or get their money. Near the bank is a post office. There is a bus stop behind the post office.
A big supermarket is on the left of Jiefang Street. It is Huaxia Supermarket. There are all kinds of nice things in it. If you want to buy something to eat, you can go to the first floor. On the second floor, there are some TV sets, CD players and recorders. If you want to buy nice clothes, you can go to the fourth floor. And on the fifth floor is some furniture. If you are tired, you can go to the Queen Coffee House and have a rest. The coffee house is between the supermarket and the bookstore.
根据短文内容,选择最佳选项。
31.In the first paragraph, the underlined word “it” refers to(指的是)________.
A.Jiefang Street B.Chinese history C.the History Museum
32.What is on the left of Jiefang Street
A.A big supermarket. B.The Bank of China. C.The post office.
33.You can buy a jacket on the ________ floor of Huaxia Supermarket.
A.first B.second C.fourth
34.Where is the coffee house
A.It’s next to the bookstore. B.It’s next to the bank. C.It’s opposite the supermarket
35.What can’t you do on the left of the street
A.Take a bus. B.Buy some food. C.Buy some tables and chairs.
根据语篇内容,选择最佳选项。
(2022春·广西河池·七年级统考期中)Mr. White’s house is near the river. Every morning, Mr. White goes to work, and the children go to school. The father takes the children to school in his car every day. Mrs. White stays at home. Every day she does the housework(家务). She often has her lunch in the middle of the day. In the afternoon she often goes to see her friends. They often drink tea together(一起). In the evening, the children come home from school. They get home early. But Mr. White comes back from work late. Because he has many things to do.
In the evening, the children often do their homework. Then they go to bed. Mr. White often reads his books and sometimes he watches TV with Mrs. White. It’s a happy family.
36.How do the children go to school
A.By bike. B.By car. C.By train. D.By subway.
37.Who does the housework every day
A.The children. B.Mr. White. C.Mrs. White. D.Mrs. White’s friends.
38.Why does Mr. White come back home from work late
A.Because he drinks tea with his friends. B.Because he often helps others every day.
C.Because he has to take the children home. D.Because he has many things to do.
39.What does Mr. White often do in the evening
A.Does housework. B.Drinks tea. C.Reads books. D.Watches TV.
40.What’s the title of the passage
A.The Whites’ Family B.Mr. White’s House
C.The Whites Are At Home. D.The Whites Stay with Their Friends.
(2022春·广西贵港·七年级统考期中)Wei Ming, a boy from Nanning, Guangxi. He is a student and now studying English in Beijing. It’s 9:00 a.m. and Wei Ming’s family are busy at home because today is the Sanyuesan Festival. His mom and sister are making some delicious food. His dad is watching the Bull (牛) Fighting on TV. But there isn’t a Sanyuesan Festival in Beijing so it’s like any other day for Wei Ming and his classmates. Some of students are reading in the library, some are playing basketball. What is Wei Ming doing He is talking some funny things about the Sanyuesan festival to his friends.
Guangxi is a beautiful place in the south of China, there are lots of the Zhuang (壮) people in Guangxi, they usually speak Zhuang language. Every year its a happy day on March 3rd in the Lunar Calendar (农历), Sanyuesan Festival is a traditional folk festival only in Guangxi, its also called Singing Festival. People make a lot of delicious food like five-colored sticky rice, Taro cake (芋头糕), chicken in natural juice (白切鸡) and so on. There are many interesting activities, too. Girls always make colorful balls made of rolled silk (绣球), the ball is a symbol of good luck or love. And people are good at singing folk songs and bamboo dancing. They have a good time.
41.What is Wei Ming’s mother doing on the Sanyuesan Festival
A.She’s singing. B.She’s making nice food.
C.She’s watching TV. D.She’s reading in the library.
42.What do the Zhuang people speak
A.English. B.Chinese and English.
C.French. D.Zhuang language.
43.The underlined word “traditional” means ________ in Chinese.
A.传统的 B.流行的 C.有趣的 D.幸福的
44.In Guangxi, what people can do on the Sanyuesan Festival
A.Make five-colored sticky rice. B.Make colorful balls made of rolled silk.
C.Sing and dance. D.All of the above (以上全部).
45.From the passage, we know that ________.
A.Wei Ming is from Nanning, he’s working in Beijing.
B.Wei Ming’s classmates are playing volleyball.
C.People have fun on the Sanyuesan Festival in many places in China.
D.People feel happy on the Sanyuesan Festival in Guangxi.
根据语篇内容,选择最佳选项。
(2022春·广西钦州·七年级浦北中学校考期中)Everyone knows that exercise is important to our health. We all need to exercise. Doctors say it is good for us. It makes our heart and body strong. Children who often exercise are more outgoing than those who don’t. And they do better in tests and schoolwork.
Having an exercise plan is important, but you should always ask your doctor for advice before starting it. Keep in mind that you can have too much of a good thing; overexercising (运动过度) and exercising in a wrong way can hurt your body. The following suggestions can help you avoid this.
Warm up before exercise. This helps to prepare your body for activities. It’s especially important in the morning.
Cool down after exercise. Rather than stop immediately, do a few light activities to avoid aches (避免疼痛) later.
Exercise within your limits. Build up slowly. Never try to exercise when you feel painful (痛苦的). If you don’t listen to your body, you will hurt yourself.
Avoid being thirsty. Water is important in keeping your normal temperature during exercise and preventing (阻止) tiredness.
Wear sports shoes. These shoes can keep your feet comfortable and prevent you from being hurt.
Doing exercise is good for our health, but remember, do it in a right way.
根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。
46.Children who often exercise are more ________ according to the passage.
A.friendly B.outgoing C.popular D.serious
47.What should you do before doing exercise
A.Buy a pair of sports shoes. B.Ask your friends to do it with you.
C.Finish all your homework. D.Ask your doctor for advice.
48.Which of the following is NOT true according to the passage
A.Warm up before exercise. B.Cool down after exercise.
C.Exercise when you feel thirsty. D.Wear sports shoes.
49.What does the underlined word “limit” in Para. 5 mean in Chinese
A.极限 B.挑战 C.目标 D.记录
50.What’s the best title for the passage
A.The Reason for Exercise B.How to Keep Healthy
C.Exercise in a Right Way D.The Importance of Exercise
根据语篇内容,选择最佳选项。
(2022春·广西防城港·七年级统考期中)It’s 7:00 a.m. on Friday in Beijing. Anna is having a video chat(视频聊天) with her family in America.
In the video, Anna’s family are sitting around a big table. It’s 6:00 p.m. in America and it’s the night before Friday. Today is Thanksgiving Day in America. Anna’s mother makes a lot of delicious food for dinner. Anna sees the turkey—they must eat on Thanksgiving Day—in the middle. Anna’s brother Nick is talking with her.
“Hi, Anna,” Nick says. “We are taking a trip tomorrow.”
“Oh, really I wish you to have a good time.” “Don’t you want to know where we are going ”
“Mom loves Thailand. Are you going to Thailand ”
“No. We miss you and we are going to Beijing to see you!”
Wow! Anna sees her family’s smiling faces and cries. No one loves you like your family.
51.Anna’s family are ________.
A.watching TV B.playing video games
C.cleaning the table D.having dinner
52.It’s ________ in America now.
A.6:00 a.m. on Thursday B.6:00 a.m. on Friday
C.6:00 p.m. on Thursday D.6:00 p.m. on Friday
53.“Thanksgiving Day” means “________” in Chinese.
A.春节 B.圣诞节 C.感恩节 D.复活节
54.The underlined word “turkey” is ________.
A.a kind of food B.a game
C.a festival D.a place
55.What can we learn from the passage
A.Anna comes from China.
B.Anna’s family are going to Thailand.
C.Anna doesn’t want her family to come. .
D.Anna can meet her family soon.
根据语篇内容,选择最佳选项。
(2022春·广西来宾·七年级统考期中)What is Andy going to do when he has no schooling Look at what he writes!
April 3: Fruit picking time
Why not wear comfortable clothes and pick fruit with Mum and Dad Uncle Liu’s farm is a wonderful place for a day out.
April 10: Museum tour
Go to the Art Museum. Learn about the culture(文化) and history of our city.
April 17: English Day
Try to speak English with Mum and Dad for a whole day. I can use pictures or body language(语言)to help if they don’t understand.
April 24: Super party
April is the best time to have a party in the garden. I’d like my best friends to visit my home. We can play games for a great time!
May 1: Take photos (It’s May Day Holiday)
Take a trip outside the city with friends and take pictures. Spending time in nature(自然)is good, too.
May 3: Be a volunteer
It’s cool to go to the community centre and work for others.
56.The passage above is about plans for ________.
A.Andy’s lesson B.Andy’s school days
C.Andy’s weekends D.Andy’s school activities
57.What will Andy do on the 17th day of April
A.He is going to a farm.
B.He plans to works as a volunteer.
C.He isn’t going to learn any Chinese.
D.He plans to practise English with his parents.
58.Andy is going to learn about the history of his city _______.
A.on April 3 B.on April 10
C.on April 17 D.on April 24
59.Andy isn’t going to _______ in April.
A.pick fruit B.have a party C.be a volunteer D.play in the garden
60.Which of the following is TRUE according to the above
A.Andy wants to invite his cousins to his part.
B.Andy plans to take photos in the city,
C.Andy is going to the history Museum this April.
D.Andy’s parents may not be good at English.
参考答案:
1.A 2.B 3.D 4.C 5.B
【导语】本文主要是作者介绍了四位好朋友的情况。
1.细节理解题。根据“Hi, my name is Jane. I am eight. ”及“Tom Miller 8”可知,Jane和Tom Miller是8岁,故选A。
2.细节理解题。根据“Tom Miller blue”可知,Tom最喜欢蓝色,故选B。
3.细节理解题。根据“Gina Black”及常识可知,姓在后,名在前,所以Gina的姓是Black,故选D。
4.细节理解题。根据“Linda Brown 739-3752”可知,Linda的电话号码是739-3752,故选C。
5.推理判断题。根据“Mike Smith Parents and a sister”可知,Mike家里有父母和一个妹妹,所以B图片符合,故选B。
6.C 7.B 8.A 9.B 10.C
【导语】本文主要讲述的是如何有快乐的徒步旅行。
6.细节理解题。根据“Because they can be free from their schoolwork(功课).”可知,徒步旅行可以使他们从功课中解脱出来。故选C。
7.细节理解题。根据“To have a nice hike, please take enough water and some food.”可知,应准备好食物和饮料。故选B。
8.词句猜测题。根据“Remember to wear comfortable shoes. It’s important to wear the right shoes because they can make you relax.”可推知,能让我们放松的鞋子,应是舒服的。故选A。
9.文章结构题。第一段提出问题,如何有令人愉快的徒步旅行,后面几段详细介绍如何做。故选B。
10.最佳标题。全文介绍如何进行快乐的徒步旅行。故选C。
11.C 12.A 13.B 14.B 15.A
【导语】本文记录了Grace一家准备要给祖父买的礼物。
11.细节理解题。根据表格可知,Grace一家有祖父,祖母,爸爸,妈妈和Grace自己,一共五口人,故选C。
12.细节理解题。根据“Grandpa usually takes a walk in the park after dinner.”可知,祖父通常晚饭后在公园散步。故选A。
13.细节理解题。根据“Every Saturday morning, Grandpa goes fishing near the river.”可知,每周六早上祖父会去钓鱼,故选B。
14.细节理解题。根据表格Mum中“Grandpa likes Beijing Opera. He will be happy to get the ticket.”可知,妈妈会送给祖父京剧票,故选B。
15.细节理解题。根据表格Price中“¥86”可知,Grace送给祖父的礼物为86元,故选A。
16.B 17.C 18.A 19.A 20.C
【导语】本文介绍了动物园的旅行和注意事项。
16.细节理解题。根据图片可知,“Butterfly Park”位于动物园的东边,故选B。
17.细节理解题。根据图片可知,“Bird World”位于“Happy Forest”南边,所以“The Happy Forest”在它附近,故选C。
18.细节理解题。根据“First of all, we will visit the Panda House.”可知,首先去“the Panda House”,故选A。
19.细节理解题。根据“Some of you don’t have drinks That’s all right. We can buy drinks at many places of the zoo.”可知,没带饮料的可以在动物园里买。故选A。
20.细节理解题。根据“Remember, don’t feed the animals. ”可知,不能喂动物。故选C。
21.C 22.D 23.C 24.B 25.B
【导语】本文是Jerry写给Betty的信,在信中Jerry给Betty说明了去国家博物馆的路。
21.细节理解题。根据“Take your car from your house and drive along Hongxing Street”可知Betty是自己驾车去的国家博物馆。故选C。
22.细节理解题。根据“Turn left at the third turning (岔路口), not the last one”可知,要在第三个路口左转,不要在最后一个路口。故选D。
23.细节理解题。根据“The museum is opposite the park”可知,博物馆在公园的对面。故选C。
24.词句猜测题。根据“There is a supermarket next to it. You can buy some souvenirs in it”可推测出,在博物馆周围的超市应该是可以买到纪念品,故单词souvenirs意为“纪念品”。故选B。
25.推理判断题。根据“It is open from 9:30 am to 5:30 pm every day”可知,它每天从上午9:30到下午5:30开放。因此可推知,博物馆下午5点半关门。故选B。
26.B 27.A 28.A 29.C 30.C
【导语】本文是为森林动物园做的广告,介绍了其票价和开放时间。
26.细节理解题。根据“Come and see the Indian elephants and the new tigers from Northeast of China. The beautiful birds from England are ready to sing songs for you, and the monkeys from Mount Emei will be happy to talk to you. The lovely dogs from Australia want to laugh at you. Sichuan pandas will play balls for you. The giraffes from Africa (非洲) are waiting to look down on you.”可知,文中提到了七种动物。故选B。
27.细节理解题。根据“the new tigers from Northeast of China.”及“and the monkeys from Mount Emei”可知,我们在动物园里看不到狮子。故选A。
28.细节理解题。根据“Grown-ups (成人): 30 yuan:Children under 1.2 m: Free”可知,他们应该付 60。故选A。
29.推理判断题。根据“The giraffes from Africa (非洲) are waiting to look down on you.”可知,俯视人们,所以长颈鹿是非常高的动物。故选C。
30.细节理解题。根据“Do not touch, give food or go near to the animals.”可知,我们可以仔细观察动物。故选C。
31.C 32.A 33.C 34.A 35.A
【导语】本文主要介绍了解放街上的建筑设施。
31.词义猜测题。根据“On the right of the street is a very big building. That is the History Museum. It is a great place to learn. You can learn about Chinese history in it.”可知,街道的右边是历史博物馆,那是一座很大的建筑,这是学习中国历史的好地方,故此处it指代“历史博物馆”。故选C。
32.细节理解题。根据第二段第一句“A big supermarket is on the left of Jiefang Street ’可知,超市在解放大街的左边,故选A。
33.细节理解题。根据第二段中的“If you want to buy nice clothes, you can go to the fourth floor.”可知,如果你想要买漂亮的衣服,你可以去四楼。故选C。
34.细节理解题。根据第二段的最后一句“The coffee house is between the supermarket and the bookstore.”可知,书店在咖啡店的旁边。故选A。
35.推理判断题。通读全文可知,公共汽车站牌在解放大街的右边,在解放大街的左边是一家大型超市,在超市里可以购买食物、家具和光盘等。故推断在大街的左边不能乘坐公共汽车。故选A。
36.B 37.C 38.D 39.C 40.A
【导语】本文介绍了怀特先生一家每天每个人的日常工作。
36.细节理解题。根据“The father takes the children to school in his car every day. ”可知,是坐车上学。故选B。
37.细节理解题。根据“Mrs. White stays at home. Every day she does the housework(家务).”可知,怀特夫人做家务。故选C。
38.细节理解题。根据“But Mr. White comes back from work late. Because he has many things to do.”可知,他下班晚是因为有很多事要做。故选D。
39.细节理解题。根据“Mr. White often reads his books and sometimes he watches TV with Mrs.White.”可知,怀特先生晚上经常看书。故选C。
40.最佳标题题。根据通读全文可知,文章介绍了怀特先生一家每天每个人的日常工作。A选项“怀特先生一家”适合作文章标题。故选A。
41.B 42.D 43.A 44.D 45.D
【导语】本文主要介绍了广西壮族的三月三节。
41.细节理解题。根据“His mom and sister are making some delicious food.”可知,他妈妈正在做一些美味的食物。故选B。
42.细节理解题。根据“there are lots of the Zhuang (壮) people in Guangxi, they usually speak Zhuang language.”可知,壮族人说壮语。故选D。
43.词句猜测题。根据“Sanyuesan Festival is a traditional folk festival only in Guangxi, its also called Singing Festival.”可知,三月三节是广西独有的民间传统节日;因此,“traditional”的含义为“传统的”。故选A。
44.细节理解题。根据“People make a lot of delicious food like five-colored sticky rice”,“Girls always make colorful balls made of rolled silk (绣球),”和“And people are good at singing folk songs and bamboo dancing.”可知,人们在三月三节会做五色糯米饭、制作绣球以及唱歌和跳舞。故选D。
45.细节理解题。根据“And people are good at singing folk songs and bamboo dancing. They have a good time.”可知,广西的三月三节人们会感到很高兴。故选D。
46.B 47.D 48.C 49.A 50.C
【导语】本文主要介绍了一些以正确的方式进行锻炼的建议。
46.细节理解题。根据“Children who often exercise are more outgoing than those who don’t”可知经常锻炼的孩子会更外向。故选B。
47.细节理解题。根据“you should always ask your doctor for advice before starting it”可知在开始锻炼之前,要向你的医生寻求建议。故选D。
48.细节理解题。根据“Avoid being thirsty”可知在运动过程中要避免口渴,所以口渴的时候不要锻炼。故选C。
49.词义猜测题。根据“Build up slowly. Never try to exercise when you feel painful”可知要慢慢锻炼,当你感到痛苦的时候不要锻炼,即要在自己的极限内锻炼,故此处划线部分意为“极限”。故选A。
50.最佳标题题。通读全文可知,本文主要介绍了一些以正确的方式进行锻炼的建议,以选项C“以正确的方式锻炼”为标题最合适。故选C。
51.D 52.C 53.C 54.A 55.D
【导语】本文介绍了在北京的安娜与在美国的家人视频聊天的内容。
51.细节理解题。根据“In the video, Anna’s family are sitting around a big table.”在视频里,安娜的家人正坐在一个大桌子周围,可知应该是正在吃饭。故选D。
52.细节理解题。根据“It’s 6:00 p.m. in America and it’s the night before Friday.”美国是晚上六点,是周五前一天晚上。可知美国现在是周四晚上六点。故选C。
53.词义猜测题。根据“Anna’s mother makes a lot of delicious food for dinner. Anna sees the turkey—they must eat on Thanksgiving Day—in the middle.”可知妈妈做了很多好吃的食物。安娜看见了这个节日必须吃的火鸡。可知是感恩节。故选C。
54.词义猜测题。根据“Anna sees the turkey—they must eat on Thanksgiving Day—in the middle.”可知是一种吃的食物,故选A。
55.细节理解题。根据“We miss you and we are going to Beijing to see you!”可知,安娜会很快与家人见面,故选D。
56.C 57.D 58.B 59.C 60.D
【导语】本文介绍了Andy的假期生活。
56.推理判断题。根据“What is Andy going to do when he has no schooling ”可知本文介绍了Andy不上课的时间做什么,也就是周末。故选C。
57.细节理解题。根据“April 17: English Day Try to speak English with Mum and Dad for a whole day.”可知4月17日是练习说英语的一天。故选D。
58.细节理解题。根据“April 10: Museum tour Go to the Art Museum. Learn about the culture(文化) and history of our city.”可知4月10日Andy要去博物馆了解城市文化。故选B。
59.细节理解题。根据“May 3: Be a volunteer”可知做志愿者是5月份的事。故选C。
60.推理判断题。根据“Try to speak English with Mum and Dad for a whole day. I can use pictures or body language(语言)to help if they don’t understand.”可知Andy和父母练习英语的时候,父母不懂的时候,Andy可以用图片或者肢体语言,因此可推测父母不是很擅长英语。故选D。
精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
()
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
