八年级英语下学期期中模拟卷(北京专用)(含解析)2024-2025八年级英语下学期期中复习查缺补漏冲刺满分(人教版)

2024-2025学年八年级下学期期中考试(北京卷)
英语
注意事项:
1. 本试卷共两部分,共39题,满分60分,考试时间90分钟。
2. 在试卷和草稿纸上准确填写姓名、准考证号、考场号和座位号。
3. 试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。
4. 在答题卡上、选择题用2B铅笔作答,其他试题用黑色字签字笔作答。
5. 考试结束,请将本试卷、答题卡和草稿纸一并交回。
第一部分
本部分共33题,共40分。在每题列出的四个选项中,选出最符合题目要求的一项。
一、单项填空(每题0.5分,共6分)
从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。
1.— Tony looks tired. What is the matter with ________
— He hurt his knee yesterday.
A.him B.her C.us D.them
2.Susan will go to see Harry Potter in the cinema ________ this coming Friday.
A.in B.on C.at D./
3.Don’t go to bed too late, ________ you may have a headache.
A.or B.and C.but D.so
4.—Happy birthday! Here’s your gift.
—Oh, thank you! What a beautiful scarf! It ________ soft.
A.sounds B.feels C.smells D.tastes
5.________ you travel, ________ your life experience will be.
A.The more; the richer B.The less; the more
C.The more; the less D.The less; the richer
6.Putting out forest fire is regarded as one of ________ problems in the world.
A.difficult B.more difficult
C.most difficult D.the most difficult
7.I have a dog, and my grandma always ________ care of her for me on schooldays.
A.takes B.took C.will take D.was taking
8.— Mr. Black, do you spend reading every day
— For about half an hour.
A.how far B.how much C.how long D.how often
9.My uncle’s new book ________ out next month. I can’t wait to see it.
A.came B.was coming C.has come D.will come
10.—Can I speak to Mr. King, please
—Sorry, he ________ to the post office and will be back later.
A.goes B.has been C.has gone D.was going
11.Our English teacher often encourages us ________ English aloud in class.
A.speak B.to speak C.speaking D.spoke
12.I ________ many new friends since I became a middle school student.
A.make B.made C.will make D.have made
二、完形填空(每题1分,共8分)
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
Romain Rolland once said, “There is only one kind of heroism in the world, and that is to still love life after recognizing the truth of life.” Cai Lei, a patient with ALS (渐冻症), perfectly 13 this sentence.
Cai Lei was once the vice president of Jingdong Group, with a 14 job and a happy family.
But who would have thought that at the age of 41, he was diagnosed (诊断) with ALS and could only watch his body “frozen” until he could not breathe.
The illness gave him a fatal (致命的) wound but he didn’t want to bow to it. He began to think about 15 he could do for the people with ALS in the remaining days.
After much thought, Cai Lei 16 an idea: he wants to produce medicine that is good for the treatment of ALS.
When Cai Lei told others about this idea, everyone thought he was 17 . You know medicine development takes at least 10 years. 18 , the period from diagnosis to death of patients with ALS is no more than 5 years. Allowing patients at the moment to use medicine is impossible.
What’s worse, many people in society still misunderstand him. That misunderstanding is like a 19 , burning Cai Lei’s heart.
Although he is heartbroken, he never says anything for himself. He devotes himself to the research and development of the 20 . He believes: “Even if we can’t use this medicine, we should let our future generations use it.”
13.A.explained B.tested C.noticed D.taught
14.A.bad B.poor C.good D.sad
15.A.what B.how C.where D.which
16.A.worried about B.came up with C.made up D.heard of
17.A.excited B.satisfied C.crazy D.brave
18.A.Especially B.Suddenly C.Luckily D.However
19.A.hope B.noise C.lesson D.fire
20.A.ways B.inventions C.medicine D.lives
三、 阅读理解(共26分, 每小题2分)
(一)信息匹配。
A
阅读下列博物馆介绍,请根据人物喜好和需求匹配最适合的博物馆,并将博物馆所对应的A、B、C、D选项填在相应位置上。选项中有一项为多余选项。
Introductions of the Museums
AArt Museum You can enjoy all kinds of Chinese artworks in this museum. There are all kinds of paintings and many unusual objects. It is amazing to see many beautiful things here. It is really a world of colour pictures. You can also learn to make your own artworks here. BScience Museum Do you like robots Then, you can come here. You will learn about the latest technology and maths as well as physics and chemistry. You can also do experiments here If you need answers to all your questions about science, this is the right place for you.
CFolk Museum Are you interested in Chinese traditional culture If yes, the Folk Museum is a good place to visit. There are about 300 rooms of different styles of the Yuan, Ming and Qing Dynasties. You can also enjoy the folk activities there when it comes to Chinese festivals such as the Spring Festival, Dragon Boat Festival and so on. DNatural History Museum If you want to learn about the topics of humans, animals and plants, you can come to the Natural History Museum. It houses a collection of more than 370,000 items. You will see some creatures you never see before. The “Dinosaur World” interests lots of visitors, especially the kids.
21 I enjoy painting very much and I am happy to learn from famous artworks and try to make one by myself.
22 I’m interested in all kinds of dinosaurs and expect to see the natural world in ancient times.
23 I want to know more about the traditional festivals and I’d like to see the rooms from different dynasties.
(二)信息选择。阅读下面的三篇短文, 根据短文内容, 从短文后各题所给的A、B、C、D 四个选项中, 选择最佳选项。
B
I have a golden dog named Bobby. He is an amazing dog and once saved me.
I usually take him to a big natural park when I have time.He can remember all the routes (路线) in the park. When I park my car outside the park, he always jumps out of the car with excitement and goes in front of me,knowing where I would go.
One day, I left the car in the same place to take a walk in the park. But Bobby seemed very strange. He didn’t want to go ahead in the park. I tried to call him but he just sat and kept barking at me. So I said, “Then, I will keep walking ahead.” I walked about 200 meters away while he was still barking. Then he suddenly rushed towards me, bit (咬) my trousers and crazily tried to pull my leg. He didn’t let me take another step.
At last I had to give up walking ahead, but I still didn’t understand his action.“OK, you don’t want me to walk today. Let’s go home then.” He quickly went back towards the car, but he stopped every a few meters to see whether I was following him. Then, we went home safely.
I couldn’t understand what he did in the park until the next morning. I was siting in a coffee shop and reading the newspaper. In the front﹣page was a big photo of a black bear. The reporter said that it appeared in the same park that day. “There was no accident and we took him out of the park.” A policeman said to the reporter. So now, I knew why Bobby was always tying to go ahead in the park. I didn’t see or hear any black bear. However, Bobby did very early!
Treat your dogs with kindness. Some day they will help you and even save you.
24.What does the writer think of the dog _______
A.Strange. B.Amazing.
C.Expensive. D.Crazy.
25.When the writer went ahead in the park, the dog _______.
A.sat and kept barking at the writer
B.went back and towards the car
C.rushed towards the big black bear
D.wanted to go ahead as usual
26.What can we learn from the passage _______
A.Dogs are naughty and they have good sense of smell.
B.Dogs always want to go in front of their owners.
C.We should study dogs’ habits to know them.
D.We should treat our dogs with kindness in our life.
C
What Could the School of 2050 Look Like
A big development today has been the improvement in technology, and we can be certain that it will continue to play an important role in the future.
In 2050, there will be green technology in schools. Recycling will be more common. Some schools may go one step further. They may have vertical (垂直的) farms for both teaching students and giving vegetables to the local communities.
For the schools of the future, there will be no curtains. We will have smart glass for windows. It can change the color with the sunshine to protect both our eyes and screens.
We may see a change towards a more interactive (互动的) way of learning. To better prepare students for the workplace, schools will pay more attention to the development of students’ teamwork and problem-solving skills.
Schools may use artificial intelligence (人工智能) to deal with students’ work. It can help teachers understand which students need more guidance before they fall behind. The use of artificial intelligence will also speed up the move towards more interactive learning experiences.
Most people may be Internet users in 2050 and schools can provide (提供) more learning activities for students at school and at home. 5G will be a thing of the past, but high-speed networks are here to stay. We can expect to see better services for learning as time goes on. Without doubt, students will do most of their homework on the Internet and get quick feedbacks (反馈) from their teachers.
AR books will be common. Students will not need to take heavy textbooks around. Paper products will be less. Of course, it is unlikely to see its complete disappearance, especially in art.
27.Which is the use of green technology in schools in 2050
A.The local communities can give fresh vegetables to schools.
B.Students can learn on their school vertical farms.
C.It will take more time to recycle things in schools.
D.Schools can have better curtains in classrooms.
28.Paragraph 6 mainly talks about ________.
A.why most people may use the Internet in 2050
B.how networks can make learning more convenient
C.what teachers will teach students at home on the Internet
D.when students need to get better services online
29.We can learn from the passage that in 2050 ________.
A.students will no longer need to prepare for the future jobs
B.more students will need guidance to avoid falling behind
C.artificial intelligence is good for an interactive way of learning
D.it will be more common for students to use paper products at school
D
How often do you use your mobile phone as a teenager When I was a teenager, I received my first mobile phone at the age of thirteen. I quickly discovered the texting function (功能) and started to send texts daily to my friends.
I started to replace (替换) phone calls and in person socializing with texting. Texting made it easier for me to communicate with my family and friends whenever possible. It was a whole new method of communication for me. I could keep doing some other activities while sending messages. I was also more comfortable when I spoke my mind through these messages.
Now when I look back, I wonder if texting changed how I socialized as a teenager. Did I lose in person social skills Now as a young adult in college, I find interpersonal communication is very important throughout my daily activities. I feel that teenagers are becoming too comfortable with texting and not practicing in-person social skills.
In today’s world, socially interactive (交互的) technologies have become part of our everyday lives, especially for teenagers. Teenagers in the US spend about 6 hours per day using mobile phones and they are the common heavy users in using the socially interactive technologies. I believe teenagers are replacing face-to-face interactions with the text messaging function of mobile phones. Texting gives a safety net for teenagers to communicate with each other. Teenagers can communicate what they want to say without the pressures (压力) of being face-to-face to each other.
It is a very important skill for teenagers to be able to improvise. As teenagers grow and continue their lives as young adults, they will need to use this skill in many situations. For example, in a job interview, you have no time to re-think and erase (清除) what you say. Besides, in face-to-face communication, teenagers can read body language and facial expressions.
30.From Paragraph 2, we know that ________.
A.the writer found texting made other activities interesting
B.it was difficult for the writer to tell his ideas by texting
C.texting became part of the writer’s teenage life
D.making phone calls was new to the writer
31.The writer may agree that ________.
A.teenagers should replace face-to-face interactions with texting
B.teenagers need to spend more time sending messages to their family
C.texting helps teenagers to change socially interactive technologies
D.texting gives teenagers less pressures than face-to-face communication
32.The word “improvise” in Paragraph 5 probably means ________.
A.plan something for a long time B.practice doing something slowly
C.repeat something for several times D.do something without preparation
33.What is the writer’s main purpose in writing this passage
A.To encourage teenagers to use socially interactive technologies.
B.To ask teenagers to have more face-to-face communication.
C.To tell the importance of texting for teenagers.
D.To explain why teenagers like to text messages.
第二部分
本部分共5题, 共20分。根据题目要求, 完成相应任务。
四、 阅读表达(共10分, 第1-3题每小题2分, 第4小题4分)
17-Year-Old Is Youngest to Fly Around the World
On August 24, 17-year-old Mack Rutherford landed his microlight airplane safely back in Bulgaria, completing a five-month effort to fly around the world. He has now set the record as the youngest person to fly around the world alone.
Mack’s flight began in Bulgaria, where he took off on March 23. He was 16 at the time, but celebrated his birthday during his trip around the world.
He flew in a small, two-seater microlight airplane, able to fly at speeds of about 186 mph (300 kph). One of the plane’s seats was replaced with an extra gas tank (油箱), which allowed Mack to cover longer distances. The plane also had satellite communications that let Mack stay in touch with people on the ground.
Mack’s route took him over Europe, Africa, Asia, and North America. He visited 30 countries in all, covered 33,630 miles.
Though Mack expected his trip to take two to three months, he had to change his ideas. In some places, he had to wait long for getting permission (批准) to fly. Other problems required major changes to his flight plan.
Mack also faced lots of other challenges, many of them related to extreme weather. In Sudan, Mack had to deal with sandstorms. He had to fly through heavy rain in India, and ended up with water in his gas tanks.
He said crossing the Pacific Ocean was the most difficult part of the trip. After a 10-hour flight from Japan, he had to land—just as it was getting dark—on an island with no one else on it. He spent the night in the open air.
In spite of all the difficult times, Mack described the trip as “amazing”.
Now Mack has set the record for the youngest person to fly around the world alone, beating 18-year-old English pilot, Travis Ludlow, who set the record last year.
Mack says he hopes his trip will show young people they can make a difference. “You don’t need to be 18 to do something special. Just follow your dreams and they will eventually come true,” he said.
34.When did Mack land his microlight plane in Bulgaria
35.How did Mack keep in touch with people on the ground
36.Which part of the trip was the most difficult for Mack
37.Do you think Mack is a role model for young people Why or why not (State at least two reasons)
五、文段表达(10分)
从下面两个题目中任选一题, 根据中文和英文提示, 完成一篇不少于50词的文段写作。文中已给出内容不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。
38.请根据中文和英文提示,完成一篇不少于50词的文段写作。请不要写出你的校名和姓名。
我们一生中会经历许多比赛,一定有一次比赛令你至今难忘,可能是准备过程的艰辛,可能是获胜带来的喜悦,也可能是失败后的反思……。假如你是初二学生李华,你们学校英语公众号正在开展主题为“An Unforgettable Competition”的征文活动。请回顾你参加过的最难忘的一次比赛,写一篇征文给公众号投稿,内容为你参加过的比赛是什么、赛前或赛中你做了什么,以及这次比赛令你难忘的原因。
提示问题:
1. What is the most unforgettable competition you’ve entered
2. What did you do
3. Why is it unforgettable for you
提示词:speaking, singing, practice, try, improve
An Unforgettable Competition
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
39.假如你是李华,你的英国笔友Jim来信抱怨他每天都忙忙碌碌,学习压力大,课外活动也很单调,不知道如何放松自己。请你给他写一个回信,表示你对这些问题的看法或理解,根据他的问题提出几条建议,并表达你对他的祝福。
提示词:busy, stress, after-school activity, talk, parents, enjoy
提示问题:
1. What do you think of his problems
2. What suggestions do you have for him
3. Express your wishes for him.
Dear Jim,
How is it going now
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
《八年级北京期中2》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 A D A B A D A C D C
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 B D A C A B C D D C
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 A D C B A D B B C C
题号 31 32 33
答案 D D B
1.A
【详解】句意:——托尼看起来很累。他怎么了?——他昨天伤了膝盖。
考查代词辨析。him他;her她;us我们;them他们。根据“Tony looks tired”和“He hurt his knee yesterday”可知,是在询问Tony怎么了,托尼是男性,故应用him。故选A。
2.D
【详解】句意:Susan将在这个即将到来的星期五去电影院看《哈利·波特》。
考查介词。in后接年/月/季节;on后接具体某一天;at后接时刻。coming Friday前有限定词this修饰,无需再加介词。故选D。
3.A
【详解】句意:不要上床睡觉太晚了,否则你可能会头疼。
考查连词辨析。or否则;and和;but但是;so所以。根据“Don’t go to bed too late…you may have a headache.”可知,此处是让不要睡太晚,否则会头疼。故选A。
4.B
【详解】句意:——生日快乐!这是你的礼物。——谢谢你!多么漂亮的围巾呀!它摸起来很软。
考查感官动词辨析。sounds听起来;feels摸起来;smells闻起来;tastes尝起来。根据“What a beautiful scarf!”可知,围巾应是摸起来软。故选B。
5.A
【详解】句意:你旅行得越多,你生活经历就越丰富。
考查比较级。the+比较级,the+比较级表示“越……越……”,又根据“…you travel…your life experience will be.”可知,旅行越多,经历会越丰富。故选A。
6.D
【详解】句意:扑灭森林大火被认为是世界上最困难的问题之一。
考查最高级用法。one of the+形容词最高级+名词复数表示“最……的之一”,固定用法。故选D。
7.A
【详解】句意:我有一只狗,我奶奶在我上学的时候总是帮我照顾她。
考查动词时态。根据“always”及“on schooldays”可知,此处指经常性的动作,故为一般现在时,主语my grandma是第三人称单数,谓语动词用其单三形式。故选A。
8.C
【详解】句意:——布莱克先生,你每天花多长时间看书?——大约半小时。
本题考查特殊疑问词。how far 多远,询问距离长短;how much多少钱,询问价格;how long多长,询问时间长短,物体长短;how often多久 (一次),询问频率。根据答中“About half an hour” 可知问句是在问的时间长短(时间段)。故选 C。
9.D
【详解】句意:我叔叔的新书下个月就要出版了。我迫不及待要看了。
考查一般将来时。根据“next month”可知,句子用一般将来时,结构是will do。故选D。
10.C
【详解】句意:——我能跟King先生说话吗?——对不起,他去邮局了,一会儿回来。
考查动词时态。根据“he…to the post office and will be back later.”可知,此处表示去邮局还没回来,应用现在完成时。has been to去了某地,已经回来了;has gone to去了某地,还未回来。此处是还未回来,所以用has gone to。故选C。
11.B
【详解】句意:我们的英语老师经常鼓励我们在课堂上大声说英语。
考查非谓语动词。根据“encourages us”可知,考查encourage sb to do“鼓励某人做某事”,因此设空处填不定式。故选B。
12.D
【详解】句意:自从我成为一名中学生以来,我已经交了许多新朋友。
考查现在完成时。since常与现在完成时连用,根据“since I became a middle school student”可知,时态是现在完成时。故选D。
13.A 14.C 15.A 16.B 17.C 18.D 19.D 20.C
【导语】本文主要讲述蔡磊对抗渐冻症这个疾病的故事。
13.句意:渐冻症患者蔡磊完美地解释了这句话。
explained解释;tested测试;noticed注意;taught教。根据“‘There is only one kind of heroism in the world, and that is to still love life after recognizing the truth of life.’”及全文可知,蔡磊对抗渐冻症这件事是对“世界上只有一种英雄主义,那就是在认识到生活的真谛之后仍然热爱生活”这句话的完美解释。故选A。
14. 句意:蔡磊曾经是京东集团的副总裁,有一份好工作,有一个幸福的家庭。
bad坏的;poor贫穷的;good好的;sad伤心的。根据“Cai Lei was once the vice president of Jingdong Group”可知,此处表示蔡磊有一份好工作,故选C。
15.句意:他开始考虑在接下来的日子里能为渐冻症患者做些什么。
what什么;how如何;where在哪里;which哪一个。根据“think about...he could do”可知,此处表示考虑他能做什么。故选A。
16.句意:经过深思熟虑,蔡磊想出了一个主意:他想生产出对治疗渐冻症有益的药物。
worried about担心;came up with想出来;made up编造;heard of听说。根据“...an idea”可知,此处表示想出了一个主意。故选B。
17.句意:当蔡磊把这个想法告诉别人时,每个人都认为他疯了。
excited兴奋的;satisfied满意的;crazy疯狂的;brave勇敢的。根据“You know, medicine development takes at least 10 years...the period from diagnosis to death of patients with ALS is no more than 5 years”可知,药物的研发至少10年,而渐冻症患者从诊断到死亡的时间不超过5年,但是蔡磊却想用他有限的生命来研发药物,所以此处大家应觉得他这个想法很疯狂。故选C。
18. 句意:然而,渐冻症患者从诊断到死亡的时间不超过5年。
Especially尤其;Suddenly突然;Luckily幸运地;However然而。根据“You know, medicine development takes at least 10 years...the period from diagnosis to death of patients with ALS is no more than 5 years”可知,前后为为转折关系。故选D。
19.句意:每个人的误会都像一团火在烧蔡磊的心。
hope希望;noise噪音;lesson课程;fire火。根据“...burning Cai Lei’s heart”可知,此处表示像一团火在烧他的心。故选D。
20.句意:他致力于药物的研究和开发。
ways方法;inventions发明;medicines药物;lives生命。根据“he wants to produce medicine”以及“...the research and development of...”可知,此处表示药物的研究和开发。故选C。
21.A 22.D 23.C
【导语】本文介绍了几种不同的博物馆的相关信息。
21.根据“I enjoy painting very much and I am happy to learn from famous artworks and try to make one by myself.”可知Alice想学习画画和制作艺术品,选项A“在这个博物馆里你可以欣赏到各种各样的中国艺术品。有各种各样的绘画和许多不寻常的物品。在这里看到许多美丽的东西真是令人惊奇。这真是一个彩色图画的世界。你也可以在这里学习制作自己的艺术品。”符合,故选A。
22.根据“I’m interested in all kinds of dinosaurs and expect to see the natural world in ancient times.”可知Tony想看到古代的自然世界,选项D“自然历史博物馆 如果你想了解人类、动物和植物的主题,你可以来自然历史博物馆。它收藏了超过37万件物品。你会看到一些你从未见过的生物“恐龙世界”吸引了很多游客,尤其是孩子们。”符合,故选D。
23.根据“Ⅰ want to know more about the traditional festivals and I’d like to see the rooms from different dynasties.”可知Harry想了解更多关于传统节日的信息,选项C“民俗博物馆 你对中国传统文化感兴趣吗?如果是的话,民俗博物馆是一个参观的好地方。这里有大约300个不同风格的元、明、清房间。当涉及到春节、端午节等中国节日时,你也可以在那里享受民俗活动。”符合,故选C。
24.B 25.A 26.D
【导语】本文主要讲了作者和狗去公园时狗救了他的故事,并告诉我们要善待狗狗。
24.细节理解题。根据“I have a golden dog named Bobby. He is an amazing dog and once saved me.”可知,作者认为这条狗很神奇。故选B。
25.细节理解题。根据“He didn’t want to go ahead in the park. I tried to call him but he just sat and kept barking at me.”可知,当作者在公园里散步时,那条狗坐在那里,不停地对着作家狂吠。故选A。
26.推理判断题。根据“Treat your dogs with kindness. Some day they will help you and even save you.”可知,我们在生活中应该善待我们的狗,总有一天他们会帮助你,甚至拯救你。故选D。
27.B 28.B 29.C
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了2050年的学校生活。
27.细节理解题。根据“They may have vertical farms for both teaching students and giving vegetables to the local communities.”可知,学生可以在学校的垂直农场学习。故选B。
28.主旨大意题。综合全段以及“Without doubt, students will do most of their homework on the Internet and get quick feedbacks (反馈) from their teachers.”可知,本段主要谈论了网络如何使学习更方便。故选B。
29.推理判断题。根据“The use of artificial intelligence will also speed up the move towards more interactive learning experiences.”可推断,人工智能是一种交互式的学习方式。故选C。
30.C 31.D 32.D 33.B
【导语】本文讨论了青少年使用手机短信的利弊,指出过度依赖短信可能影响青少年的面对面社交技能,呼吁他们应该进行更多的面对面交流,以提高即兴创作能力并读懂肢体语言和面部表情。
30.细节理解题。根据“I started to replace phone calls and in person socializing with texting. Texting made it easier for me to communicate with my family and friends whenever possible.” 可知,短信成为了作者青少年生活的一部分。故选C。
31.推理判断题。根据“Texting gives a safety net for teenagers to communicate with each other. Teenagers can communicate what they want to say without the pressures of being face-to-face to each other.” 可知,作者可能认为,发短信给青少年比面对面交流的压力要小。故选D。
32.词义猜测题。根据“It is a very important skill for teenagers to be able to improvise.” 可知,即兴创作是一种很重要的技能,由此推断,“improvise”的意思是没有准备地做某事。故选D。
33.主旨大意题。通读全文可知,作者主要讨论了青少年使用手机短信的现象及其对社交技能的影响,并呼吁青少年应该进行更多的面对面交流。因此,作者的主要目的是要求青少年有更多面对面的交流。故选B。
34.On August 24. 35.He kept in touch with people on the ground through satellite communications. 36.Crossing the Pacific Ocean. 37.Yes, I do. Because his trip will show young people they can make a difference, just follow your dreams and they will eventually come true.
【导语】本文介绍麦克乘坐微型轻型飞机的环球之旅,他创造了世界最年轻的单人飞行纪录。
34.根据第一段“On August 24, 17-year-old Mack Rutherford landed his microlight airplane safely back in Bulgaria…”可知,麦克于8月24日在保加利亚降落了微型飞机。故填On August 24.
35.根据第三段“The plane also had satellite communications that let Mack stay in touch with people on the ground.”可知,他通过卫星通信与地面上的人们保持联系。故填He kept in touch with people on the ground through satellite communications.
36.根据第七段“He said crossing the Pacific Ocean was the most difficult part of the trip.”可知,穿越太平洋是这次旅行中最困难的部分。故填Crossing the Pacific Ocean.
37.根据文中“Mack历尽辛苦,创造了世界最年轻的单人飞行纪录”可知,他是年轻人的榜样,他的旅行向年轻人展示他们可以有所作为,他的成功告诉人们,只要追随梦想,它们最终会实现。故填Yes, I do. Because his trip will show young people they can make a difference, just follow your dreams and they will eventually come true.
38.例文
An Unforgettable Competition
During the past year at junior high school, I have had many unforgettable experiences. One of them was when our class prepared for a group singing competition.
During the last week before the competition, my classmates and I practiced singing in our free time. Although we also had lots of homework, every one of us took it seriously and did our best. Thanks to our hard work, we won first prize. All of us were so excited. When we got the prize, I thought of an old saying — No pains, no gains. It was hard work, but we developed our friendship, confidence as well as understanding during the preparation.
【详解】[总体分析]
① 题材:本文是一篇材料作文;
② 时态:时态为“一般过去时”;
③ 提示:根据所给提示完成写作,注意标点符号及大小写等问题,不要犯语法错误。注意上下文之间的逻辑关系,语意连贯。
[写作步骤]
第一步,介绍自己参加过的比赛是什么;
第二步,介绍赛前自己做的事情;
第三步,最后介绍这次比赛令自己难忘的原因。
[亮点词汇]
① take sth seriously 认真对待
② thanks to 多亏
③ as well as 以及
[高分句型]
①Although we also had lots of homework, every one of us took it seriously and did our best.(让步状语从句)
②When we got the prize, I thought of an old saying — No pains, no gains. (时间状语从句)
39.例文
Dear Jim,
How is it going now I am sorry to hear that you have some problems. But these problems are very common for students. I will give you some advice.
If you have too much pressure on study, you have listen to some music or watch a funny movie to relax yourself. What’s more, you can choose some after-school activities that you are interested in so that you can have more fun. At last, you can do some exercise to rest your mind.
Hope my suggestions can be helpful to you.
Yours,
Li Hua
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一封书信作文;
②时态:时态为一般现在时;
③提示:根据他的问题提出几条建议,并表达你对他的祝福,适当增加细节。
[写作步骤]
第一步,引出话题,表示对他的问题的看法;
第二步,根据他的问题提出几条建议;
第三步,表达你对他的祝福。
[亮点词汇]
①listen to听
②be interested in对……感兴趣
③be helpful to对……有帮助
[高分句型]
①If you have too much pressure on study, you have listen to some music or watch a funny movie to relax yourself. (if引导的条件状语从句)
②What’s more, you can choose some after-school activities that you are interested in so that you can have more fun. (that引导的定语从句,so that引导的目的状语从句)

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。