译林版(2024)七年级英语下册第一次月考试题(无听力 含答案解析)-2024-2025七年级英语下册

译林版(2024)七年级英语下册第一次月考试题(无听力 含答案解析)-2024-2025学年七年级英语下册
考试范围:Unit 1-2
一、单项选择(本题共10小题,每小题1分,共10分)
1.There is ________ “u” and ________ “f” in the word “useful”.
A.a; an B.an; a C.an; an D.a; a
2.I need to spend more time ________ new words ________ about my dream home.
A.use; talk B.using; talking C.using; to talk D.to use; to talk
3.The house has ________ and each room is ________.
A.enough rooms; enough big B.enough rooms; big enough
C.rooms enough; big enough D.rooms enough; enough big
4.Andy is ________ to get to school every day and I am ________.
A.first; ninth B.the first; ninth C.a first; a ninth D.the first; the ninth
5.The swimming pool isn’t ________ before ten o’clock in the morning.
A.close B.open C.opening D.closing
6.Listening to music in bed is ________.
A.great funny B.a great fun C.greatly fun D.great fun
7.James always wants to have ________ computer at home.
A.to own B.her own C.own him D.his own
8.— What _______ your dream home _______
— It’s big.
A.is;like B.does;like C.is;look like D.does;look
9.Why is your English book different ________ mine
A.between B.from C.with D.to
10.— Excuse me, may I speak to Jill, please
— __________.
A.Yes, I am. B.Do you know him C.I am speaking. D.This is Jill speaking.
二、完形填空(本题共10小题,每小题1分,共10分)
King Solomon has a bodyguard (保镖) , Benaiah. He is clever and kind. The king 11 him very much.
Benaiah often says to his friends, “I can finish all the tasks (任务) that the king gives me. ”
Solomon hears that and gets 12 “He can’t be stronger than me. I will give him a difficult task, and he can never finish it,” he thinks.
Solomon asks Benaiah to find a magic (魔法) 13 for him. “It can make a happy man sad and a sad man happy,” the king says.
Benaiah is very 14 he can finish the task and he starts his trip with a map. Benaiah goes to all 15 in the country. No one knows a ring like that. Years go by, and Benaiah travels to other countries, but he can’t find the ring, either.
When he wants to give up (放弃), an old man sees him. He asks, “Why are you so 16 young man ” Benaiah tells him what is going on. “I have a ring,” says the old man. He 17 a ring from his bag. There are some words on the ring. Seeing the 18 , Benaiah became happy.
Benaiah goes back to see King Solomon. “At last, he knows he is wrong. I’m the king. He can’t be stronger than me,” the king thinks and 19 . Benaiah walks to him and opens his hands. There is the ring. When Solomon takes the ring and 20 the words, he becomes sad.
The words on the ring read, “This too shall pass (一切皆过往) . ”
11.A.hates B.likes C.asks D.wants
12.A.angry B.glad C.free D.sick
13.A.flower B.map C.ring D.book
14.A.sure B.afraid C.kind D.sorry
15.A.shops B.cinemnas C.schools D.parks
16.A.happy B.angry C.sad D.lazy
17.A.puts on B.takes out C.thinks of D.gets up
18.A.kings B.rings C.men D.words
19.A.smiles B.cries C.leaves D.listens
20.A.feels B.makes C.hears D.sees
三、阅读理解(本题共20小题,每小题1.5分,共30分)
In the mountains and forests of southern China, there stand many stilt houses (吊脚楼). They are built on hillsides and supported by wooden pillars (木柱). They are homes to the Tujia people.
Stilt houses stand high above the ground. The tallest Tujia stilt house is in Zhangjiajie of Hunan. It is as tall as 109.9 meters. Taking a closer look at stilt houses, you will find their beautiful windows, eaves (屋檐) and roofs (屋顶). The windows are decorated (装饰) with patterns of animals and plants. The eaves look like the wings of swallows (燕). On some roofs, you can see wooden dragons and phoenixes (凤凰).
Why do the Tujia people build houses in the air Well, it has something to do with the places where they live. Most Tujia people live in southern China’s Hunan and Hubei. The weather there is humid and often hot in summer. People can feel cooler and more comfortable living in taller houses. Also, taller houses can protect people from floods (洪水) and dangerous animals, such as snakes and spiders. Families raise animals, such as pigs and goats, on the lower floors of their stilt houses.
This clever way of living is also welcome in some other ethnic minorities (少数民族). You can also find stilt houses built by people of the Miao, Buyi and Dong ethnic minorities in Hunan, Guizhou, Guangxi and other places.
21.In the passage, which ethnic minorities are not mentioned (提及)
A.The Tujia and Miao peoples. B.The Dong and Miao peoples.
C.The Buyi and Man peoples. D.The Tujia and Buyi peoples.
22.Where can you probably (可能) see stilt houses
A.In northern part of China. B.In the west of China.
C.In southern part of China. D.In any place all over China.
23.What is the main idea of Paragraph 2
A.Who likes stilt houses best. B.What stilt houses are like.
C.Where the Tujia people build their houses. D.Why the Tujia people build stilt houses.
24.Why do the Tujia people choose to build their houses high above the ground
A.To raise animals on the lower floors.
B.To protect themselves from floods as well as dangerous animals.
C.To make their life more comfortable, especially (尤其) in summer.
D.A, B and C.
25.In which newspaper column (专栏) can you read the passage
A.Culture. B.Sports. C.History. D.Science.
The waterproof homes of the future
Because of global (全球的) warming, there could be more floods (洪水) around the world. Scientists (科学家) said that plenty of homes in the UK were in danger. Designers have made a model of a new type of house. It can prevent (预防) flood damage (损害). Let’s learn about the new house.
①Garden: The garden has water sensors (传感器). They can tell people when floods are coming.
②Under the house: There are buoyant (有浮力的) materials under the house. During a flood, the house can rise like a boat.
③Rooftop garden: There are plants on the rooftop. They can “drink” lots of water.
④Kitchen: It is on the upper part of the house to protect (保护) the room from water damage.
⑤Walls and floors: They use special materials so that water won’t pass through.
⑥Drainage (排水): The drainage system (系统) can take away water when it gets into the house.
26.Why do the designers design this new type of house
A.Because people may not have enough space to live in the future.
B.Because there may be more floods in the world.
C.Because the house can help save energy (节约能源).
D.Because people can spend less money building the house.
27.According to the passage, which of the following is WRONG
A.The water sensors can tell people that a flood will come soon.
B.The house can rise like a boat when there is a flood.
C.The walls and floors can stop water getting into the house.
D.The drainage system can take away water when there is water in the house.
28.How many ways does the house have to reduce (减少) flood damage
A.Four. B.Five. C.Six. D.Seven.
29.What is special about the new type of house
A.Living in it makes people feel more comfortable.
B.It can use the energy of the sun.
C.It looks more beautiful than usual houses.
D.It can help prevent flood damage.
30.In which part of a magazine (杂志) can you probably read this passage
A.Science. B.Sports. C.Cooking. D.History.
31.How can you get more information to volunteer in the library
A.Visit its website. B.E-mail Anna. C.Call Mr Walker. D.Call the library.
32.Where can volunteers help in September
A.In the library. B.At Rose Garden.
C.At the old people’s home. D.Both at Rose Garden and the old people’s home.
33.What should you be good at if you want to volunteer at the old people’s home
A.Reading stories. B.Dancing or singing.
C.Taking care of plants. D.Taking care of children.
34.If you want to volunteer at Rose Garden, how long should you work a day
A.For two hours. B.For three hours. C.For four hours. D.For five hours.
35.What is the text
A.A post. B.An ad. C.A poem. D.A notice.
I live in a nice apartment in a new building in Beijing. It is very tall. It has eighteen floors. There are about eighty families in the building. That is to say, about two hundred and forty people live in the building.
My home is on the twelfth (第十二) floor. We have two bedrooms and a living room. They are big and clean. There are a lot of big trees and any kinds of flowers around our building. It makes the building very beautiful. I like looking out of the window in my room. I can see cars and buses running in the street. I can see people walking in the street, too. They look so small! I can also see a lot of tall buildings. How beautiful Beijing is! I am happy to live in this nice, new and tall building.
36.How many floors are there in the building
A.Twelve. B.Twenty. C.Eighteen. D.Eighty.
37.How many people are there living in the building
A.About two hundred. B.About three hundred.
C.About one hundred. D.About two hundred and forty.
38.What does the writer (作者) think of the building
A.Old B.Short. C.Interesting. D.Beautiful.
39.What can the writer see from the window in his room
A.He can see cars and buses running in the street.
B.He can see people walking in the street.
C.He can see a lot of tall buildings.
D.A, B and C
40.Which of the following is NOT true
A.The building is tall. B.The building is noisy.
C.The writer is happy to live in Beijing. D.The building is new.
四、任务型阅读(每小题2分,共10分)
I’m Lucy. Today was a very special day for me and my friends Jack and Linda. We had a charity (慈善) sale in our neighborhood to raise money for a children’s home. It started at 8:30 a.m. and ended at 4:30 p.m.
We were very excited about this charity sale. To prepare for the sale, I took some of my favourite toys to sell, including a cute toy bear. I spent ninety cents buying it. Jack brought lots of interesting storybooks and he had already read them twice. Linda brought some of her old clothes because the clothes didn’t fit her anymore, but they were still clean.
Finally, many of our neighbors came to the sale and bought what they needed. Someone bought my little bear, and others bought Jack’s books and Linda’s clothes. Everyone was very kind. After checking the money, we gave it away to the children’s home. We really did a good thing for others by ourselves.
Helping others will leave us with wonderful memories. We hope that more and more people will join us to do something good for the children in need. We all should know that small actions (行为) can be helpful in making the world better! Let’s do our best to make the world better.
根据短文内容回答下列问题
41.What was the charity sale for
42.How long did the charity sale last
43.Why did Linda bring some of her old clothes to the charity sale
44.Who came to the charity sale
45.What can we know from the story
五、短文填空(每小题1分,共10分)
阅读短文,在空白处填入括号内单词的正确形式。
Being a volunteer, you work and you don’t get any money, but your 46 (help) hands can make both others and yourself happy. Many young people are ready 47 (join) us. Let’s 48 (share) some of their stories.
Angela, 17
I visited a forest park last week. I found there were not enough paths (小路) there. I’m going to help 49 (build) new hiking paths. I’m going to spend seven days 50 (live) in the forest. I can work with friends in the daytime and then 51 (sleep) in the moonlight. It will be a nice sport and I’ll be able to do something good at the same time!
Andy, 18
I looked after my 52 (neighbour) pets (宠物) last summer. This summer I 53 (work) in an animal center and show my care and love to more pets. I am sure to make friends with pets!
Hai Tao, 16
Some children aren’t good at reading. They need 54 (we) help. I want 55 (be) a teacher when I grow up, and I love children and reading.
六、选词填空(共10分)
用方框中所给单词的适当形式补全短文
student, deal, free, advice, doctor, family, homework, repair, help, live
Community connects us with each other. A community is a place where people 56 , work and play together. It’s just like a school and 57 help each other to learn. People in a community 58 one another, too.
People in a community have different skills. They often help neighbours 59 with all kinds of problems. For example, sometimes people do not feel well. The 60 and nurses will make them feel better. There are also some engineers. They may help people 61 their broken bicycles or washing machines. When people don’t know what to wear to a party or how to design their homes, the artists will give them some 62 .
Some college students work as volunteers in their 63 time. They often do some cleaning for the old people and help kids with their 64 .
Community is not a building or an organization. It is like a big 65 . Members of a community have a sense of trust, safety and caring for each other.
七、书面表达(共20分)
66.作文
梦想家园房产公司为了激发中学生创意灵感,提高学习英语的热情,举办了题为“My Dream Home”的演讲比赛。请你根据下表中所提供的信息,完成演讲稿。
房子大 有2层,可以和家人住在一起;后面有花园
房间多 至少8个房间;一层有厨房、卧室……;二层有浴室、书房……
很舒适 可以和朋友在家聚会;放学后在书房做作业;早上在花园读书
其他 1. …… 2. ……
要求:
1. 表达清楚,语句通顺,意思连贯;
2. 要点须包括表格中的信息,但不要使用真实姓名和校名等;
3. 词数:不少于70词。演讲稿的开头与结尾已给出,不计入总词数。
Ladies and Gentlemen,
I’d like to tell you about my dream home.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
That’s all. Thank you.
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
《译林版(2024)七年级英语下册第一次月考试题(无听力 含答案解析)-2024-2025学年七年级英语下册》参考答案
1.A
【详解】句意:在单词“useful”中有一个“u”和一个“f”。
考查冠词。a一个,修饰辅音音素开头的单词;an一个,修饰元音音素开头的单词;因为“u”是辅音音素开头,所以用不定冠词a修饰;因为“f”是元音音素开头,所以用不定冠词an修饰,故选A。
2.C
【详解】句意:我需要花费更多的时间用新学的单词来表达我梦想中的家园。
考查非谓语动词。根据“spend”可知,此处考查spend+时间+doing sth.“花费时间做某事”,动名词作宾语;use sth. to do“用某物做某事”,不定式做目的状语。故选A。
3.B
【详解】句意:这所房子有足够的房间,每个房间都足够大。
考查enough的用法。enough作形容词修饰名词时要放在名词前面,排除C、D选项;enough作副词修饰形容词时放在形容词后面,排除A选项。故选B。
4.D
【详解】句意:Andy每天第一个到校,我是第九个(到校的)。
考查序数词。first第一;ninth第九。句中“第一”和“第九”都是序数词,序数词前面应加the。故选D。
5.B
【详解】句意:这个游泳池在上午10点之前是不开放的。
考查形容词用法以及词汇辨析。根据句意可知,本句用一般现在时态,而不是现在进行时态,则isn’t后应跟形容词作表语。close作形容词讲时,表示“亲密的,严密的”,不符合句意;open可用作形容词,意为“开着的”。故选B。
6.D
【详解】句意:躺在床上听音乐是很有趣的。
考查词汇辨析和名词的数。funny“有趣的”,形容词;fun“乐趣”,为不可数名词,不用不定冠词修饰,排除B。great“很大的”,形容词,修饰名词,排除A;greatly“很、大大地”,副词,修饰形容词,排除C。结合选项,故选D。
7.D
【详解】句意:詹姆斯总是想在家里有一台自己的电脑。
考查形容词性物主代词。to own拥有;her own她自己;own him错误表达;his own他自己。one’s own“某人自己”。own的位置在形容词性物主代词后面,又因主语为James,是男性,形容词性物主代词应为his,故选D。
8.A
【详解】试题分析:句意:——你梦想的家是什么样?——是大的。
考查特殊疑问句。What is ... like 意为“……是什么样”?A选项符合句意,故选A。
9.B
【详解】句意:为什么你的英语书和我的不一样?
考查介词辨析。between在……之间;from从;with和;to到。be different from...意为“与……不同”,为固定搭配。故选B。
10.D
【详解】句意:——打扰一下,我可以跟Jill通话吗?——我是Jill。
考查情景交际。Yes, I am.是的,我是;Do you know him 你认识他吗?I am speaking.我在讲话;This is Jill speaking.我是Jill。根据句中“may I speak to Jill”可知,这个对话的情景是在打电话,说“我是……”,应该用This is…speaking,故选D。
11.B 12.A 13.C 14.A 15.A 16.C 17.B 18.D 19.A 20.D
【导语】本文是一篇寓言童话,讲述了Benaiah寻找戒指的故事。
11.句意:国王非常喜欢他。
hates讨厌;likes喜欢;asks问;wants想。根据“He is clever and kind.”可知,他聪明又善良,国王非常喜欢他,故选B。
12.句意:Solomon听到那之后非常生气。
angry生气的;glad开心的;free自由的;sick生病的。根据“He can’t be stronger than me.”可知,Solomon觉得对方没有自己强壮,因此听到那些话之后,应该是非常生气的,故选A。
13.句意:Solomon要求Benaiah为他找到一个魔法戒指。
flower花;map地图;ring戒指;book书。根据“No one knows a ring like that.”可知,他是要找到一个戒指,故选C。
14.句意:Benaiah非常确定他能完成这个任务,他带着地图开始了他的旅行。
sure确定的;afraid害怕的;kind善良的;sorry抱歉的。根据“…he starts his trip with a map.”可知,他带着地图开始旅行,是因为他确定他能完成任务,故选A。
15.句意:Benaiah去了这个国家的所有商店。
shops商店;cinemas电影院;schools学校;parks公园。根据“No one knows a ring like that.”及所给词汇可知,他应该是去各个商店买戒指,故选A。
16.句意:年轻人,你为什么那么伤心?
happy开心的;angry生气的;sad伤心的;lazy懒惰的。根据“When he wants to give up, an old man sees him.”可知,他想放弃的时候肯定是很伤心的,故选C。
17.句意:他从他的包里拿出一个戒指。
puts on穿上;takes out拿出;thinks of想起;gets up起床。根据“I have a ring”可知,这个人有戒指,应该是拿出了一个戒指,故选B。
18.句意:看到那些话,Benaiah变得很开心。
kings国王;rings戒指;men男人;words词语。根据“There are some words on the ring.”可知,戒指上有一些话,Benaiah是看到那些话变得开心了,故选D。
19.句意:“最后,他知道他错了。我是国王,他不可能比我强壮。”国王想到这并笑了。
smiles微笑;cries哭泣;leaves离开;listens听。根据“He can’t be stronger than me…”可知,国王比较满意这种说法,所以笑了,故选A。
20.句意:当Solomon拿到戒指,看到这些话,他很伤心。
feels感觉;makes让;hears听到;sees看到。根据“…the words…”和“The words on the ring read”可知,是看到那些话后,感觉伤心,故选D。
21.C 22.C 23.B 24.D 25.A
【导语】本文主要介绍了中国南部土家族等少数民族居住的吊脚楼的相关情况。
21.细节理解题。根据文章第一段中的“They are homes to the Tujia people.”和最后一段中的“You can also find stilt houses built by people of the Miao, Buyi and Dong ethnic minorities in Hunan, Guizhou, Guangxi and other places.”可知,文章提到了“the Tujia people”,“the Miao, Buyi and Dong ethnic minorities”,但没有提到“Man people”。故选C。
22. 细节理解题。根据文章第一段中的“In the mountains and forests of southern China, there stand many stilt houses.”可知,在中国南部能看到吊脚楼。故选C。
23.主旨大意题。通读第二段可知,本段主要介绍了吊脚楼的高度及其装饰,因此从本段中我们可以知道吊脚楼是什么样的。故选B。
24.细节理解题。根据第三段中的“People can feel cooler and more comfortable living in taller houses.”,“Also, taller houses can protect people from floods (洪水) and dangerous animals, such as snakes and spiders. Families raise animals, such as pigs and goats, on the lower floors of their stilt houses.”可知,A、B、C三个选项中的内容都是吊脚楼高悬地面的理由。故选D。
25.推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍的是具有民族文化特色的吊脚楼,因此可推知在报纸的文化专栏能看到这篇文章。故选A。
26.B 27.A 28.C 29.D 30.A
【导语】本文主要介绍了一种新型的可以预防洪水的房子。
26.细节理解题。根据“The waterproof homes of the future. Because of global (全球的) warming, there could be more floods (洪水) around the world. Scientists (科学家) said that plenty of homes in the UK were in danger. Designers have made a model of a new type of house. It can prevent (预防) flood damage (损害)”可知,由于全球变暖,世界范围内可能会有更多的洪水,因此设计这种房子的目的是为了应对洪水的威胁。故选B。
27.细节理解题。根据“①Garden: The garden has water sensors (传感器). They can tell people when floods are coming.”可知,当洪水到来时,花园里会有水,这时花园里的水浸传感器可以告诉人们洪水正在到来,而不是很快将要到来,故A项表述错误。故选A。
28.细节理解题。根看图和其下的解释可知,这种新型的房子共有6种方法减少洪水损害。故选C。
29.细节理解题。根据“Designers have made a model of a new type of house. It can prevent (预防) flood damage (损害). ”可知,新型房屋的设计旨在降低洪水造成的损害,因此它的特殊之处在于“可以帮助预防洪水损害”。故选D。
30.推理判断题。文章主要讲述了一种新型防洪房屋的设计,属于科学发明和技术创新内容,因此最有可能出现在杂志的“科学”栏目中。故选A。
31.A 32.C 33.B 34.D 35.D
【导语】本文是志愿者招募的公告。
31.细节理解题。根据文中“For more information, visit the website www.hnlibrary.com”可知,你可以通过访问其网站得到更多去图书馆做志愿者的信息,故选A。
32.细节理解题。根据文中“Help at the old people’s home. Dance or sing well. Free in September.”可知,9月份志愿者可以去老人之家帮忙,故选C。
33.细节理解题。根据文中“Help at the old people’s. Dance or sing well.”可知,如果你想在养老院做志愿者,你应该擅长跳舞或唱歌,故选B。
34.细节理解题。根据文中“Volunteers are needed for cleaning and gardening at Rose Garden...Work 7 a.m. to noon on August 5th and 6th”可知,在玫瑰园做志愿者每天应该工作5个小时,故选D。
35.推理判断题。通读全文可知,本文是志愿者招募的公告,故选D。
36.C 37.D 38.D 39.D 40.B
【导语】文章主要介绍了作者的居住环境。
36.细节理解题。根据“It has eighteen floors.”可知,楼房有18层。故选C。
37.细节理解题。根据“That is to say, …in the building”可知,楼里居住人数大约是240。故选D。
38.细节理解题。根据“It makes the building very beautiful.”可知,作者认为大楼很美丽。故选D。
39.细节理解题。根据“I can see cars and buses...a lot of tall buildings.”可知,可以在房间里看到汽车、公交车、行人和很多高大的建筑物,所以三项都对。故选D。
40.细节理解题。根据“It is very tall.”, “I live in a nice apartment in a new building in Beijing.”以及“I am happy to live in this nice, new and tall building.”可知,文章中没有提到大楼很吵闹。故选B。
41.To raise money for a children’s home. 42.It lasted for 8 hours. 43.Because the clothes didn’t fit her anymore, but they were still clean. 44.Many of their neighbors. 45.Small actions can be helpful in making the world better.(答案不唯一,言之有理即可)
【导语】本文介绍了作者和朋友举办的一次慈善义卖会。
41.根据原文“We had a charity (慈善) sale in our neighborhood to raise money for a children’s home”可知,慈善义卖是为一个儿童之家筹集资金。故填To raise money for a children’s home.
42.根据原文“It started at 8:30 a.m. and ended at 4:30 p.m.”可知,慈善义卖上午8:30开始,下午4:30结束,持续8小时。故填It lasted for 8 hours.
43.根据原文“Linda brought some of her old clothes because the clothes didn’t fit her anymore, but they were still clean”可知,琳达的一些旧衣服不再适合她了,但它们仍然很干净。故填Because the clothes didn’t fit her anymore, but they were still clean.
44.根据原文“Finally, many of our neighbors came to the sale and bought what they needed”可知,许多邻居都来参加慈善义卖。故填Many of their neighbors.
45.本文介绍了作者和朋友举办的一次慈善义卖会。作者通过此处经历告诉读者,微小的行动也可以让世界变得更美好。故填Small actions can be helpful in making the world better.
46.helping 47.to join 48.share 49. build/to build 50.living 51.sleep 52.neighbours’ 53.will work 54.our 55.to be
【导语】本文主要分享了三个青年人做志愿者的故事,希望能有更多的年轻人加入志愿者行列。
46.句意:成为志愿者,你工作而且你不会得到报酬,但你那双援助之手可以使别人和你自己都感到快乐。根据“hands”和所给词可知,指的是helping hand“援助之手”。故填helping。
47.句意:许多年轻人都准备加入我们。be ready to do“准备做”。故填to join。
48.句意:让我们分享一些他们的故事。let’s do sth“让我们做某事”,故填share。
49.句意:我打算帮助修建新的远足小径。help (to) do sth“帮助做某事”,故填(to) build。
50.句意:我打算在森林里住七天。spen time doing sth“花时间做某事”,故填living。
51.句意:我白天可以和朋友一起工作,然后在月光下睡觉。sleep应用动词原形和and前的work并列。故填work。
52.句意:去年夏天我照看了邻居的宠物。pets为名词,此处应用neighbour的名词所有格修饰名词。此处照顾的不止一个邻居,应用复数名词的所有格。故填neighbours’。
53.句意:今年夏天我将在一个动物中心工作,并展示我的关怀和爱心。据“This summer”可知,句子应用一般将来时,其谓语结构为:will+动词原形。故填will work。
54.句意:有些孩子不擅长阅读。他们需要我们的帮助。help为名词,此处应用we的形容词性物主代词our修饰名词。故填our。
55.句意:我长大后想成为一名老师,我喜欢孩子和阅读。want to do sth“想要做某事”。故填to be。
56.live 57.students 58.help 59.deal/to deal 60.doctors 61.repair/to repair 62.advice 63.free 64.homework 65.family
【导语】本文介绍了社区将人们紧密联系在一起,社区的人们互助友爱,就像一个大家庭。
56.句意:社区是人们一起生活、工作和娱乐的地方。根据“A community is a place where people…, work and play together.”及备选词可知,社区是人们生活的地方,动词live“生活”符合语境,时态为一般现在时,主语为复数,动词应用原形。故填live。
57.句意:这就像一所学校,学生们互相帮助学习。根据“It’s just like a school”及备选词可知,把社区比喻成学校,里面是学生,名词student“学生”符合语境,help是动词原形,故名词应用复数形式。故填students。
58.句意:社区里的人也会互相帮助。根据“People in a community…one another, too.”及备选词可知,此处指社区中的人们互相帮助。动词help“帮助”符合语境,时态是一般现在时,主语是复数,动词用其原形。故填help。
59.句意:他们经常帮助邻居解决各种各样的问题。根据“all kinds of problems”及备选词可知,此处指解决问题,固定短语deal with“解决”,help sb. (to) do sth.“帮助某人做某事”。故填deal/to deal。
60.句意:医生和护士会让他们感觉好些。根据“The…and nurses will make them feel better.”及备选词可知,此处指的是医生和护士,doctor“医生”符合语境,可数名词,此处应用其复数形式表泛指。故填doctors。
61.句意:他们可以帮助人们修理坏了的自行车或洗衣机。根据“They may help people…their broken bicycles or washing machines.”及备选词可知,此处指修理坏了的自行车或洗衣机。动词repair“修理”符合语境,help sb. (to) do sth.“帮助某人做某事”。故填repair/to repair。
62.句意:当人们不知道穿什么去参加聚会或如何设计他们的家时,艺术家会给他们一些建议。根据“the artists will give them some….”及备选词可知,此处指艺术家会给出建议。不可数名词advice“建议”符合语境,作动词宾语。故填advice。
63.句意:一些大学生在业余时间做志愿者。根据“Some college students work as volunteers in their…time.”及备选词可知,此处指大学生在业余时间做志愿者。形容词free“空闲的”,作定语修饰名词time。故填free。
64.句意:他们经常为老人打扫卫生,帮助学生做作业。根据“and help students with their…”及备选词可知,此处指大学生会帮助学生们做作业。不可数名词homework“作业”符合语境。故填homework。
65.句意:它就像一个大家庭。根据“It is like a big…”及备选词可知,此处指社区就像一个大家庭。family“家庭”,可数名词,被a修饰,用其单数形式。故填family。
66.Ladies and Gentlemen,
I’d like to tell you about my dream home. It is a large house in the country. It has two floors. My family can live together. There is a garden behind the house.
There are at least 8 rooms. On the first floor there is a kitchen, a dining room, a sitting room and a bedroom. On the second floor there are two bedrooms, a bathroom and a study.
My dream home is very comfortable. After school, I do my homework in the study. In the morning, I read books in the garden and I can also grow some flowers in it. I can ask my friends to have parties, watch films or play games together in the house. What’t more, there is a robot in my home. It can help to do the chores and communicate with me when I have some problems. It is great fun! I love my home.
That’s all. Thank you!
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇讲稿;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏“表格信息”中“我的梦之家”的介绍要点,适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,介绍梦之家的外观特点;
第二步,具体阐述梦之家的房间和分布;
第三步,介绍我们在梦之家可以做什么;
第三步,书写结语。
[亮点词汇]
①at least至少
②what’t more还有
③there be有
④communicate with和……交流
[高分句型]
①It can help to do the chores and communicate with me when I have some problems. (when引导时间状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。