2024-2025学年人教版英语七年级下册
期末综合素质评价
限时:120 分钟 满分:120 分
第I 卷 听力部分 (共20 分)
一、听句子,选择相应的图片(每小题1 分,共5 分)
1. A. B. C.
2. A. B. C.
3. A. B. C.
4. A. B. C.
5. A. B. C.
答案 1—5
二、听短对话,选择正确答案(每小题1 分,共5 分)
6. What day is it today
A. Friday. B. Saturday. C. Sunday.
7. What is the school rule
A. Don’t play basketball.
B. Don’t run in the hallways.
C. Don’t bring mobile phones to class.
8. What’s the weather like today
A. Cold. B. Hot. C. Cool.
9. What did Li Lei and Alice do last weekend
A. They did their homework.
B. They watched TV.
C. They played soccer.
10. How does Lucy like the story of The Emperor’s New Clothes
A. It’s funny. B. It’s boring. C. It’s colorful.
答案 6—10
三、听长对话,选择正确答案(每小题1 分,共5 分)
听下面一段对话,回答第11、12 小题。
11. What does the girl want to see first
A. Pandas. B. Tigers. C. Koalas.
12. What does the boy think of elephants
A. Cute. B. Interesting. C. Smart.
听下面一段对话,回答第13-15 小题。
13. What is David doing
A. Watching TV. B. Reading a book. C. Playing basketball.
14. What does Becky think of the story
A. It’s interesting. B. It’s boring. C. It’s magic.
15. Who is studying for a test
A. Dave. B. Kate. C. Becky.
答案 11—15
四、听短文,选择正确答案(每小题1 分,共5 分)
16. What’s Michael
A. A student. B. A worker. C. A doctor.
17. What did he plan to do in the morning
A. Go fishing. B. Go travelling. C. Go for a drive.
18. What did Michael help his parents to do
A. Go to the store. B. Clean the garden. C. Buy some food.
19. How was the weather that day
A. Sunny and hot. B. Snowy and cold. C. Windy and rainy.
20. After Michael was wet, what was his feeling
A. Happy. B. Nervous. C. Unhappy.
答案 16—20
第II 卷 笔试部分 (共100 分)
五、单项选择(每小题1 分,共10 分)
21. [2024 天津部分区期末] — Does your sister usually go to school by bike
— Yes, the bike in front of the building is ________ .
A. mine B. his C. yours D. hers
22. — We should be polite to everyone we meet in our life.
— Of course. “Please” is a ________ word.
A. wrong B. crazy C. magical D. new
23. — I am afraid I will have to give up Chinese chess. I have made ________ in the past few years.
— You’d better not. It takes time, you know.
A. great progresses B. much progress
C. few progresses D. little progress
24. [2024 深圳南山区期末改编] — There is a huge difference between China and America.
— I agree with you. That is why we should ________ each other’s culture.
A. choose B. check C. respect D. follow
25. Eating a ________ diet helps us to keep a of ________ yin and yang.
A. balanced; balance B. balance; balance
C. balancing; balancing D. balance; balanced
26. Helen was so excited at the good news that she could ________ say a word.
A. suddenly B. quietly C. hardly D. quickly
27. [2024 武汉口区期末] ________ the old worker has little knowledge, he has a lot of experience.
A. If B. Because C. Although D. But
28. I look stupid with this haircut. All my classmates will ________ me.
A. laugh at B. agree with
C. deal with D. worry about
29. [2024 合肥期末] — My father ________ me a funny story but I can’t remember its name.
— Why don’t you ask your father now
A. tell B. is telling C. will tell D. told
30. — Here is the menu. ________
— Yes. I would like “Wangji Chicken Soup” and “Steamed Wuchang Fish”.
A. What would you like
B. Can I take your order
C. Would you like something to drink
D. What kind of fish would you like
答案 21—25 26—30
六、[2024 深圳南山区期末] 完形填空(每小题1 分,共10 分)
Coco was a dog at an animal centre. She was not as 31 as the other dogs, so no one wanted to keep her. She stayed at the animal centre until Alex and his parents took her home. The family named her Sunny. At that time, they didn’t know Sunny would 32 Alex’s life one day.
It was about 4 a.m. on August 26th. Sunny jumped onto the parents’ bed and pressed them. They 33 and let her go to the living room. But Sunny started to bark and looked worried. Alex’s parents thought she tried to tell them 34 , so they followed her.
Sunny 35 in front of Alex’s room. Alex’s parents walked in. Then they found that Alex was awake on the bed. Alex told them he couldn’t feel the right side of his body. And he couldn’t speak 36 . His father called 120 right away.
Alex got treatment (治疗) in the 37 in time. His mother said, “Alex had a headache last night. We thought he would 38 better after a good sleep. So we didn’t take it seriously. Sunny 39 keeps an eye on everything and everybody at home. Thanks to her, we helped Alex in time. ”
“When people are 40 , dogs can smell the change sometimes. We’re lucky to have Sunny,” Alex’s father said.
31. A. shy B. hungry C. strict D. beautiful
32. A. move B. save C. answer D. take
33. A. gave up B. woke up C. sat down D. got down
34. A. nothing B. everything C. anything D. something
35. A. slept B. laughed C. stopped D. left
36. A. clearly B. slowly C. early D. differently
37. A. hotel B. school C. park D. hospital
38. A. play B. feel C. work D. taste
39. A. never B. always C. also D. even
40. A. sick B. free C. alone D. noisy
答案 31—35 36—40
七、阅读理解(每小题2 分,共40 分)
A
41. What day is it today
A. It’s Monday. B. It’s Tuesday.
C. It’s Wednesday. D. It’s Thursday.
42. How many rainy days are there in this week
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
43. How’s the weather on June 1st
A. Rainy. B. Windy. C. Cloudy. D. Sunny.
44. What festival may people have this week ?
A. The Spring Festival. B. The Dragon Boat Festival.
C. The Qixi Festival. D. The Double Ninth Festival.
45. Which of the following is TRUE
A. We should take an umbrella today.
B. It’s a good idea to go fishing today.
C. The AQI is really bad today.
D. The temperature is always 23℃ this week.
答案 41—45
B
Morgan is very happy these days. She is in Grade 7 at L. B. Clarke Middle School, the USA. She gives her journals (日志) to the teacher. She writes them in the summer holiday. She says, “I read many books to finish them.”
In the summer holiday, most schools in the USA ask students to read. But L. B. Clarke starts a program this year.
Students write their journals three times a week. The journals are about books they read or their everyday life. “Good writers must be good readers,” says a teacher in the school. “Our program also asks them to read, but in a different way.”
Caroline, another student, finishes six journals. She writes about her favourite books and family trips. “The program helps me learn new things,” she says, “and if I forget something, I can look in my journals.”
46. Where does Caroline come from
A. England. B. America. C. France. D. Japan.
47. How does Morgan finish the journals
A. She visits many places.
B. She asks many friends.
C. She asks her parents for help.
D. She reads many books.
48. How often do the students write journals
A. Twice a week. B. Twice a month.
C. Three times a week. D. Three times a month.
49. What may be one of Caroline’s journals about
A. A movie called The Smurfs.
B. A basketball game between Lakers and Heat.
C. A student called Morgan.
D. A book called The Joy Luck Club.
50. What does the underlined sentence mean
A. You don’t need to read many books if you want to be a good writer.
B. A good reader must be a good writer.
C. As a good reader, you must write very well.
D. If you want to be a good writer, you must first read many books.
答案 46—50
C
How much do you know about dandelions Do you know you can eat them People in other countries eat them for a lot of years. You need to clean the flowers well before you cook them.
Seaweed (海藻) is also very popular with people. You can find it in many of your foods every day. Your hamburger may have some seaweeds. Your ice-cream may have, too. But you don’t know this at all.
People sometimes don’t know some things they can eat in their food. But don’t feel strange (奇怪的). People around the world eat different kinds of foods. You don’t know all of their names or appearances (外观).
What’s more, you may be surprised at some people. Because they eat raw seafood (生海鲜) or eat with their hands. All the people in the world are different, and their diet culture is different, too.
At lunch today, look around. What “strange food” do you see Remember that your favorite dishes may be “strange food” to others.
51. What does the underlined word “it” refer to in the passage
A. The seaweed. B. The seafood.
C. The hamburger. D. The ice-cream.
52. What can we know from the passage
A. People around the world eat the same kind of food.
B. The hamburgers may have some seaweeds.
C. People need to clean the dandelion flowers well after they cook them.
D. People know well about the food they eat.
53. Which is the purpose (目的) of the passage
A. To ask people to learn how to eat dandelions.
B. To help people know more about raw seafood.
C. To tell people in different countries have different diets.
D. To ask people to try more kinds of foods.
54. Which of the following is the structure (结构) of the passage
A. ①— ②③④— ⑤ B. ①②— ③— ④⑤
C. ①②— ③④— ⑤ D. ①②③— ④— ⑤
55. Where can we read the passage
A. In a diary. B. In a food guidebook.
C. In a storybook. D. In a travel guide.
答案 51—55
D [2024 宿迁期末]
选择合适的选项补全短文,其中有两项多余。
At this moment, in different places of the world, people are doing different things.
In London, it’s five o’clock in the afternoon and people are going home after work. They’re waiting for buses or trains. Some people are driving home. 56 Some are having afternoon tea at home or having a drink.
In Moscow, it’s eight o’clock in the evening, so people aren’t having afternoon tea. 57 Some are going to the theatre or watching a film. Some are watching TV or playing games at home.
In Beijing, it’s one o’clock in the morning, so people aren’t having dinner. 58 Some people are still working and some are going home from work.
In Los Angeles, it’s nine o’clock in the morning. People aren’t sleeping. They’re working. 59
60 People aren’t working. They’re having lunch. They are eating hamburgers or hot dogs and drinking coffee or cola. Some people are visiting friends, calling home or shopping.
A. In New York, it’s twelve o’clock now.B. Some are getting off buses or trains.C. Most people are sleeping.D. People are getting up.E. They are having dinner at home or in restaurants.F. In New York, it’s nine o’clock in the morning.G. Children are having their lessons.
答案 56—60
八、补全对话,其中有一项多余(每小题1 分,共5 分)
(Mr. Peterson and his wife are in a restaurant. )
A: Good evening, sir. Welcome to Happy House. Have you booked a table
B: Yes. 61
A: Please wait. Let me check. OK. Please follow me to your table.
(After a while, they sit down. )
A: 62
B: Yes. I’ll have some roast beef and my wife would like a tomato salad.
A: OK. 63
B: Let me see. We’ll try one bowl of noodles.
A: Got it. 64
B: A large bowl, please.
A: 65
B: Yes, two glasses of orange juice.
A: OK. Have a nice meal.
B: Thank you!
A. Are you ready to order, sir B. I would like to pay on WeChat.C. Would you like something to drink D. What else would you like E. What size would you like F. I’ve booked a table for two under the name of Mr. Peterson.
答案 61—65
九、短文填空(每小题1 分,共10 分)
When I finished my primary school last summer, my family and I took 66.__________ trip to four cities in the south of China.
First, we came to Nanjing by plane. It took us an hour and a half to fly there. We arrived in Nanjing in the morning. 67. _________ 11:30, we went to a restaurant to have lunch. The food tasted delicious. In the afternoon we went to Zhongshanling. We heard a lot of 68. _________ (story) about Sun Zhongshan.
The next day, we came to Suzhou to visit Zhouzhuang Town. It is an old place. It 69. _________ (have) a history of about 900 years. The houses there are along the river. People always wash 70. _________ (they) clothes near the river but the river is still clear.
On the 71. _________ (three) day, we came to Hangzhou and we visited the West Lake. It was very beautiful and we saw fishes swimming in the water. As we all know, Hangzhou is famous for silk and tea, so we 72. _________ (buy) some beautiful silk and nice tea.
On the last day, we visited Shanghai. We watched cars coming and going all day long. It was a 73. _________ (real) busy city in China. The night view (景色) in Shanghai was hard to forget. Everything 74. _________ (be) excellent. We visited the TV Tower. You could see the city from the high tower. This trip took us four days 75._________ we went back home by train.
十、任务型阅读(每小题2 分,共10 分)
A shepherd boy(牧童) fed the sheep near a dark forest not far from the village. Some weeks later, he found life was very boring. All he could do was to amuse (消遣).
One day when he watched the sheep and the quiet forest, he thought of a way to amuse himself. His father had told him to ask for help if there was a wolf, and the villagers would drive it away. So now, “Wolf! Wolf!”
Then, the villagers who heard “Wolf” put down their work and ran fast to him. But when they got there, they found there was no wolf and the boy was laughing at them loudly. A few days later the shepherd boy shouted again, but the boy laughed at them again.
Then one evening, a wolf really did spring (窜出) from the underbrush and ate the sheep. The boy ran to the village shouting “Wolf! Wolf!”. The villagers heard the cry, but they did not run to help him as they did before. “He lies,” they said. The wolf ate a great many of the boy’s sheep and then slipped away(溜走) into the forest. Liars (撒谎者)are not believed even when they speak the truth.
76. Where did the shepherd boy feed the sheep
________________________________________________________________
77. Why did the villagers run fast to the shepherd boy when they heard “Wolf”
________________________________________________________________
78. What did the villagers find when they got to the forest for the first time
________________________________________________________________
79. Why didn’t the villagers run to help the shepherd boy the third time he shouted
________________________________________________________________
80. What will you say to the shepherd boy
________________________________________________________________
十一、书面表达(共15 分)
根据下面的图片和参考词汇,写一篇短文讲述海豚不惧鲨鱼,勇敢帮助Tom 脱离危险的故事。
参考词汇:
dolphin (海豚), in the sea(在海里),frightened(害怕的),push... away from (把……推开),sit on one’s back
要求:
1. 词数80 左右,开头已给出,不计入总词数;
2. 文中不得出现真实的地名、校名、人名等信息。
Last month, Tom went to swim in the sea. _____________________________
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
期末综合素质评价
第I 卷 听力部分
一、1~5 ACCCA
二、6~10 BCABA
三、11~15 CBAAB
四、16~20 ABBCC
【听力材料】
一、听句子, 选择相应的图片
1. I’m happy that you can play with me.
2. Pandas like eating bamboo.
3. We drive the car to see our grandparents.
4. Linda is listening to music now.
5. I walked the dog yesterday afternoon.
二、听短对话, 选择正确答案
6. W: Joe always gets up at 7 o’clock, but it’s eight o’clock now and he’s still sleeping.
M: Don’t worry! It’s Saturday today.
7. M: Jenny, we mustn’t bring our mobile phones to class.
W: OK! Thank you for telling me.
8. M: It’s really cold today. I just want to stay at home and lie in bed.
W: Yeah, my hands can’t even move.
9. W: What did you do last weekend, Li Lei
M: I watched TV with Alice at her house.
10. M: Lucy, what do you think of the story of The Emperor’s New Clothes
W: I think it’s a funny story.
三、听长对话,选择正确答案
听下面一段对话,回答第11、12 小题。
W: Bob, would you like to go to the zoo with me
M: Yes, I’d love to.
W: Let’s see the koalas first when we get there.
M: Why do you like koalas
W: Because they are very cute.
M: Well, I like elephants, because they are kind of interesting.
听下面一段对话, 回答第13-15 小题。
M: Hi, Becky, what are you doing
W: I’m reading a book. What about you, David
M: I’m watching TV, but it is very boring. Would you like to play basketball with me
W: Sounds good, but the story is so interesting.
M: What about Kate
W: She’s studying for her test.
M: Is Jack studying for a test, too
W: No, he isn’t. He is playing soccer. You can play soccer with him.
M: That’s a good idea.
四、听短文, 选择正确答案
Michael had a day off from school this week. In the morning, he got up early and he planned to go travelling, but the weather was terrible. It was windy so he had to stay at home and help his parents clean the garden. Then he went to the store and bought some food, but on his way back home, it rained. He was wet all over because he didn’t take an umbrella with him, so he was very unhappy. After lunch, he read a boring book and played computer games. In the afternoon, his parents wanted to go for a drive, so Michael went with them. But it wasn’t interesting either.
第II 卷 笔试部分
五、21. D 【解析】根据“Does your sister usually go to school by bike ”以及“the bike in front of the building is”可知此处指那辆自行车是姐姐的,用代词hers。故选D。
22. C 【解析】wrong 错误的;crazy 疯狂的;magical 神奇的; new 新的。根据上句“We should be polite to everyone we meet in our life.”可知,我们应该对生活中遇到的每个人都有礼貌,所以推测下句说“请”是一个神奇的词。故选C。
23. D 【解析】根据语境可知,因为没有进步,所以要放弃。progress 为不可数名词,不可用few或a few修饰。结合选项, little 有否定意义,表示几乎没有,故选D。
24. C 【解析】choose 选择;check 检查;respect 尊重;follow 遵从。根据“There is a huge difference between China and America.”可知,应该要尊重文化差异,故选C。
25. A 【解析】第一空修饰名词,应用形容词,第二空作宾 语,应用名词,故选A。
26. C 【解析】根据“so excited at the good news that”可知表达几乎说不出话。故选C。
27. C 【解析】if 如果,引导条件状语从句;because 因为, 引导原因状语从句;although 尽管,虽然,引导让步状语从句;but 但是,表示转折关系。根据“he has a lot of experience”可知,前后是让步关系,应用although,故选C。
28. A 【解析】laugh at 嘲笑;agree with 同意;deal with 处理; worry about 担心。根据“I look stupid with this haircut.”可 知,我所有的同学都会嘲笑我。故选A。
29. D 【解析】根据“but I can’t remember its name”现在记不起故事的名字可知,“讲故事”发生在过去,用一般过去时。故选D。
30. B 【解析】根据答语“Yes. I would like ‘Wangji Chicken Soup’ and ‘Steamed Wuchang Fish’.”可知此处应用一般疑问句,提问“您要点菜吗?”。故选B。
六、【主旨大意】本文讲述了Alex 一家领养了一只狗,而这只狗有一天救了Alex 的命。
31. D 【解析】根据“so no one wanted to keep her”可知,没人想养这只狗,是因为它不漂亮,故选D。
32. B 【解析】根据“Alex’s life one day”和下文介绍可知, 这只狗救了Alex 的命。故选B。
33. B 【解析】根据“It was about 4 a.m. on August 26th. Sunny jumped onto the parents’ bed and pressed them.”可知,Sunny 把父母弄醒了,故选B。
34. D 【解析】根据“she tried to tell them”可知,本句是肯定句,应用something 表示“某事”,故选D。
35. C 【解析】根据“in front of Alex’s room”可知,Sunny 在Alex 的房间前停了下来,故选C。
36. A 【解析】根据“Alex told them he couldn’t feel the right side of his body.”可知,Alex 不能清楚地说话,故选A。
37. D 【解析】根据“Alex got treatment ( 治疗)”可知,在医院接受治疗,故选D。
38. B 【解析】根据“better after a good sleep”可知,是指感觉会好点,故选B。
39. B 【解析】根据“Thanks to her, we helped Alex in time.” 可判断出,Sunny 总是关注家里的一切,故选B。
40. A 【解析】根据“...dogs can smell the change sometimes. We’re lucky to have Sunny”和上文介绍Alex 生病了可知, sick 符合语境,故选A。
七、A【主旨大意】本文介绍了遵义天气的相关信息。
41. B 【解析】细节理解题。根据表格6 月2 日是星期四可知, 今天5 月31 日是星期二。故选B。
42. C 【解析】细节理解题。根据表格可知一个星期有4 天是雨天( 分别是5 月31 日、6 月3 日、6 月4 日、6 月5 日), 故选C。
43. D 【解析】细节理解题。根据6 月1 日对应的是Sunny(晴朗的)可知,6 月1 日是晴天。故选D。
44. B 【解析】推理判断题。根据表格的日期:5 月30 日至6 月5 日可知,不可能是春节( 农历正月初一)、七夕节( 农历七月初七)、重阳节( 农历九月初九),所以这周人们可能会过端午节( 农历五月初五)。故选B。
45. A 【解析】细节理解题。根据表格今天5 月31 日是雨天以及表格中雨伞标志处“Umbrella all day”可知,我们今天应该带把伞。故选A。
B【主旨大意】本文主要讲述了美国的一所中学今年暑假开展了一个新的项目,要求学生每周写三次日志,以此帮助学生更好地阅读。
46. B 【解析】推理判断题。根据“Morgan is very happy these days. She is in Grade 7 at L.B.Clarke Middle School, the USA.” 及“Caroline, another student, finishes six journals.”可知, Morgan 是美国的一所中学的学生,Caroline 是该学校的另一名学生,因此可推知,她们都来自美国。故选B。
47. D 【解析】细节理解题。根据“‘I read many books to finish them.’”可知,是通过读很多书来完成日志。故选D。
48. C 【解析】细节理解题。根据“Students write their journals three times a week.”可知,学生每周写三次日志。故选C。
49. D 【解析】推理判断题。根据“She writes about her favourite books and family trips.”可知,她写了关于她最喜欢的书和家庭旅行,由此可知,她的其中一篇日志应是关于书的。故选D。
50. D 【解析】词句猜测题。根据“Good writers must be good readers”可知,好的作家必须是好的读者,也就是“如果你想成为好的作家,你首先必须读很多书”。故选D。
C【主旨大意】本文主要讲述了人们日常饮食中的一些不为人知的食物,例如蒲公英和海藻,并说明了世界各地人们的饮食文化是不同的。
51. A 【解析】代词指代题。根据“Seaweed ( 海藻) is also very popular with people. You can find it in many of your foods every day.”可知,此处的“it”指的是海藻。故选A。
52. B 【解析】细节理解题。根据“Your hamburger may have some seaweeds.”可知,汉堡里可能有海藻。故选B。
53. C 【解析】主旨大意题。根据“But don’t feel strange (奇怪的). People around the world eat different kinds of foods.”可知,文章主要是告诉我们不同国家的人有不同的饮食习惯。故选C。
54. C 【解析】篇章结构题。第①②段描述人们吃蒲公英和海藻,很多人不知道这些可以吃;第③④段说明世界各地的人吃不同种类的食物;第⑤段总结,故选C。
55. B 【解析】推理判断题。本文主要讲述了人们日常饮食中的一些不为人知的食物,由此可以判断本文可能出现在一本食物指南上。故选B。
D【主旨大意】本文主要介绍了在世界不同的地方,人们正在做不同的事情。
56. B 【解析】根据“Some people...a drink.”可知选项B“有些人正在下公共汽车或火车。”符合语境。故选B。
57. E 【解析】根据“In Moscow, it’s eight o’clock in the evening” 可知选项E“他们正在家里或餐馆吃晚饭。”符合语境。故 选E。
58. C 【解析】根据“In Beijing, it’s one o’clock in the morning” 可知在北京,现在是凌晨一点钟,选项C“大多数人都在睡觉。”符合语境。故选C。
59. G 【解析】根据“In Los Angeles, it’s nine o’clock in the morning. People aren’t sleeping. They’re working.” 可知在洛杉矶,现在是早上九点,选项G“孩子们正在上课。” 符合语境。故选G。
60. A 【解析】根据“People aren’t working. They’re having lunch.”可知此处介绍另一个城市,且是吃午饭的时间, 选项A“在纽约,现在是十二点钟。”符合语境。故选A。
八、61~65 FADEC
九、【主旨大意】本文介绍了去年夏天作者和家人的一次旅行经历。
66. a【解析】根据“trip to four cities in the south of China”可 知,这里泛指一次旅行,且trip 发音以辅音音素开头。故填a。
67. At【解析】根据“11 : 30”可知,这是具体的时刻,用介词at。位于句首,首字母大写,故填At。
68. stories【解析】story 为可数名词,a lot of 后接可数名词复 数形式。故填stories。
69. has【解析】根据“a history of about 900 years”可知,该句陈述事实,用一般现在时,主语是“It”,故填has。
70. their【解析】修饰名词“clothes”,用形容词性物主代词, 故填their。
71. third【解析】根据“On the...day”可知,此处指的是第三天,故填third。
72. bought【解析】根据“some beautiful silk and nice tea”可 知,该句描述过去发生的事,用一般过去时,动词填过去式。故填bought。
73. really【解析】修饰形容词“busy”,用副词形式。故填really。
74. was【解析】主语“Everything”为不定代词,结合上一句 “The night view( 景色) in Shanghai was hard to forget.”可知,该句是一般过去时,故填was。
75. and【解析】根据“This trip took us four days”以及“we went back home by train”可知,设空处前后为并列关系, 故填and。
十、【主旨大意】本文讲述了一个小牧童的爸爸告诉他如果狼来了就喊“狼来了!狼来了!”,村民会来帮他驱赶狼。但是小牧童撒谎说狼来了,村民赶到时发现根本没有狼, 等到狼真的来了,小牧童呼喊时,村民便不相信他了。
76. Near a dark forest not far from the village.【解析】根 据“A shepherd boy (牧童) fed the sheep near a dark forest not far from the village.”可知,牧童在离村子不远的一片黑暗的森林附近喂羊。
77. Because they wanted to help the shepherd boy drive the wolf away.【解析】根据“His father had told him to ask for help if there was a wolf, and the villagers would drive it away.”可知,他的父亲告诉他,如果有狼,就求助,村民们会把它赶走。
78. They found there was no wolf.【解析】根据“But when they got there, they found there was no wolf”可知,当他们到达那里时,他们发现那里没有狼。
79. Because they thought the shepherd boy was lying.
【解析】根据“but they did not run to help him as they did before. ‘He lies,’ they said.”可知,他们认为牧童在撒谎。
80. Children should be honest.【解析】根据“Liars (撒谎者) are not believed even when they speak the truth.”可知, 即使骗子说的是实话,人们也不会相信。所以应该告诉这个小牧童要诚实,不要说谎。
十一、范文:
Last month, Tom went to swim in the sea. He swam really far. Then he saw something moving towards ① him. It was a shark! He began to swim back, but the beach was too faraway ② . The shark started to swim around him. Tom was really frightened.
Suddenly another creature appeared next to him in the water. It was a dolphin! It pushed him away ③ from the shark. He sat on its back as it swam towards the beach. Soon they were near the beach. The shark did not follow them.
As soon as Tom stepped onto the beach, the dolphin swam away. ④ Tom will always remember how this friendly animal saved his life. ⑤
【范文淘宝】
亮点词块:① move towards 朝着……移动
② faraway 遥远的
③ push...away 把……推开
高分句子: ④ As soon as Tom stepped onto the beach, the dolphin swam away. (as soon as 引导的时间状语从句)
⑤ Tom will always remember how this friendly animal saved his life. (how 引导的宾语从句)
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。

