广东省阳江市阳春市2024届中考一模英语试卷
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、补全对话,情景问答
1.Betty: Hi, Frank! ①_____
Frank: I’m going to the playground, Betty.
Betty: ②_____
Frank: Practice playing football. I’m in the football team now.
Betty: ③_____
Frank: Yes. But I don’t like basketball now. I joined the football team last week.
Betty: ④_____
Frank: Twice a week. What’s your hobby
Betty: I like reading storybooks.
Frank: ⑤_____ I can bring you some.
Betty: Thank you.
Frank: Now I have to go. Goodbye.
Betty: Goodbye.
A. What are you going to do there
B. How often do you practice football there
C. Where are you going
D. What time do you go to school
E. You used to be fond of playing basketball, right
F. I have lots of storybooks.
二、完形填空
Hello, welcome to Shirley’s Time! Have you ever heard of Alyssa
Alyssa is 1 astronaut. She 2 to be the first person to land on Mars by NASA in 2021 at the age of 17. She may go to Mars in 2033 and never come back to the earth. So her father is a little 3 . He thinks that Mars may be a very dangerous place. Alyssa 4 the earth in the future.
Alyssa explained 5 she dreamed of being an astronaut in a recent interview. She said, “Well, I first wanted 6 an astronaut from watching a cartoon called The Back Yardigans when I was three. In the cartoon, the characters flew to Mars.” After that, the girl just kept asking for videos, books and anything she could find about space. And her parents have always given her love and support.
Alyssa has always been working very 7 for her dream. She went to an expensive space school to get training. Studying there isn’t always easy. It needs to pass a lot of tests like floating (漂浮) in the air. At first she felt sick in her stomach, 8 later she got used to it. Finally, she made it to be an astronaut. 9 wonderful she was! From what she said, we also knew that Alyssa enjoyed speaking in public and talking to the girls 10 wanted to be astronauts.
Thanks for listening.
2.A. a B. an C. the
3.A. chose B. was chosen C. is chosen
4.A. worry B. worrying C. worried
5.A. will leave B. leaves C. left
6.A. what B. how C. why
7.A. become B. becoming C. to become
8.A. hard B. harder C. hardest
9.A. and B. or C. but
10.A. How B. What C. What a
11.A. which B. who C. what
When people talk about air pollution, they are usually thinking about outdoor air pollution. But do you know that there is also air pollution inside homes, 1 , hotels and other buildings The air in your home can be 2 to 100 times more polluted than the air outdoors! According to some American 2 , 50% of the illnesses have something to do with the polluted indoor air.
A lot of pollution 3 indoor activities such as smoking and cooking. We know most people 4 about 80%-90% of their time inside buildings. So it is important to take indoor air pollution 5 , too.
Air pollution influences our health in many 6 . When the air is polluted, it does harm to not only the young people, but also the 7 people with health problems. Indoor air pollution can 8 people’s eyes, noses and throats. Air pollution, both indoor and outdoor, can also cause 9 lung (肺) and heart disease! In the Great London Fog in 1952, 4,000 people 10 away in a few days because of the pollution! It is said that half a million young children and women die each year in India because of indoor air pollution!
12.A. offices B. playgrounds C. parks D. streets
13.A. teachers B. farmers C. doctors D. workers
14.A. gets to B. comes from C. changes into D. turns into
15.A. take B. cost C. spend D. pay
16.A. luckily B. happily C. rapidly D. seriously
17.A. ways B. activities C. games D. places
18.A. rich B. poor C. young D. old
19.A. beat B. steal C. cause D. hurt
20.A. nice B. good C. terrible D. happy
21.A. left B. passed C. died D. went
三、阅读理解
Have you ever watched a movie with your partners on the weekend Do you know what you should do and what you shouldn’t do in the cinema If you want to figure out the answers, you are supposed to have a look at your film ticket before you go into the cinema. That will tell you everything you want to know. Here is a ticket from Friendship Theatre.
Friendship Theatre
Name of the film: So Long for Love Time: At 6 p. m. on May 1, 2024.
Number of the seat: 18 Row 8, 2nd F Price: 33 per person
Notice: 1. Children below 1.3 m are free. Children above 1.3 m should enter with tickets. 2. Please check the date and seat number before you go in. Please sit in the right seat. 3. Don’t smoke in the hall. Smokers should go to the smoking area at the corner beside the restroom. 4. Cameras, videos and tape recorders are not allowed in the theatre. 5. Please set your mobile phones to vibration mode (振动模式) and keep silent while enjoying the film. 6. Keep the theatre clean. If you have rubbish, you should throw it to the dustbin. 7. If you arrive late, please wait outside the hall and then enter quietly into the hall during the interval and take a free seat.
22.Which of the following movie can you enjoy in Friendship Theatre on May 1, 2024
A. So Long for Love. B. So Long for Like. C. 18 Row 8, 2nd F. D. Rush Hour.
23.How much should you pay for the tickets if you want to see the film with two classmates
A. 33. B. 66. C. 99. D. 132.
24.You mustn’t ________ in the hall.
A. take photos B. smoke
C. arrive early D. bring your mobile phone
25.What should you do if you arrive late
A. Enter quietly into the hall at any time. B. Find your seat at once.
C. Wait outside the hall first. D. Walk into the hall directly.
26.What can we know from the passage
A. Children above 1.3 m are free.
B. Rubbish should be thrown onto the floor.
C. People can smoke in the hall.
D. People can’t talk loudly while seeing the movie.
Good study habits are important for all students. When you have good study habits, you will learn faster and have a good memory. It is useful to have a good memory. When someone says he has a good memory, it means that he keeps practicing by using it.
Do you usually study in the living room This is not a good place for study because it is usually too noisy. You need to study in a quiet place, such as your bedroom. A quiet place will help you learn well. Before you begin to study, do not forget to clean your desk. I think it is necessary to put away your things. It helps you study well, too. Enough light is good for your study. You will feel tired easily if there is not enough light.
Of all the good study habits, one has developed: asking questions is the key. Just ask. No one knows everything, but we can always learn from others by asking questions. Another simple but helpful habit is to tell yourself what you are studying for. Put your dream grades on your desk. It means you will see and think about it every day.
When do you work best Are you an early bird or a night owl (猫头鹰), or something in between Find your most productive work time and then plan to study at the time. I believe you will make great progress in your study.
27.The living room is not a good place for study because ________.
A. it is too big B. it is too small C. it is too old D. it is too noisy
28.Which of the following is NOT true according to the passage
A. When someone has a good memory, it means he can get good grades.
B. The bedroom is a good place for study.
C. You’d better put away your things on your desk before you begin to study.
D. Asking questions is the key way to study.
29.We should put our dream grades on the desk to ________.
A. make us happy B. develop a good study habit
C. tell us what we are studying for D. help us relax
30.The underlined word “productive” in the last paragraph means ________ in English.
A. effective B. interesting C. boring D. difficult
31.What is the best title for this passage
A. Study in the Bedroom B. Good Study Habits Are Important
C. How to Study English D. How to have a good memory
New rules and behavior standards (行为标准) for middle school students came out. Who are the most excellent students Middle schools use a new way to decide that. The best students won’t only have good grades. The following are some of the new rules.
Tell the truth. Have you ever copied others’ work during an exam Don’t do it again. That’s not what an honest student should do. If you played computer games for two hours in your room, don’t tell your parents you were doing your homework.
Love animas. April is Bird-Loving Month in China. Is your school doing anything to celebrate You should join! That way, you can learn more about animals and learn how to protect them.
Care about others. When your classmates are in trouble, remember to give them a hand. You know a friend in need is a friend indeed. Try to do more for others.
Use the Internet carefully. Try to stay away from web pages that are bad for you. Find good websites and use them for homework.
Be open to new ideas. Have you ever thought that people could live on the moon Maybe you can discover a new planet someday. Don’t look down on new ideas. You should welcome them because new ideas can make life better.
32.What can’t we do during an exam
________________________________________________________________
33.Which month is Bird-Loving Month in China
________________________________________________________________
34.Whom should we give a hand to
________________________________________________________________
35.Why should we welcome new ideas
________________________________________________________________
36.How many new rules are mentioned in the passage
________________________________________________________________
四、七选五
37.配对阅读。左栏是对五个人的求职信息,右栏是7个岗位的简介。请为左栏的每个人选择一个合适的岗位。
①_____ Lucy has been teaching for ten years. She really wants to help those kids in earthquake areas to go back to school. ②_____ Jim is learning how to drive. When he finishes learning, he wants to be a driver in a southern city. ③_____ Wang Lin just came back from England. She is looking for a job. She wants to work in a big company. ④_____ Dave has just left the army. He is very strong and brave. He can fight with 3 people at the same time. ⑤_____ Amy has just finished college. She is 1.70m tall. She knows two foreign languages. She is interested in the airline. A. Assistant wanted: Our company is a big company. We need an assistant who can speak a foreign language, or has the experience of living or working in another country. B. Pianist wanted: We have a great training center. Now we need a person who is very good at playing the piano and is good with kids. If you have interest, please call 224433587. C. Air hostess wanted: Age between 20 and 33, height from 1. 60 m to 1. 75 m, college graduate. Apply to China Airlines. Beijing. Tel: 010-8848897. D. Dancer wanted: Boys and girls are welcome to take part in our dance program. If you can dance, we can give you many chances to show yourself. E. Driver wanted: If you have a clean driving license, please call 0755-6561382. Apply to Cape Taxi, Shenzhen. F. Teachers for Tent Schools: We are looking for professional teachers to help students make up their study and learn from the earthquake. G. Doorkeeper wanted: Brand Company needs some doorkeepers. If you have the experience, you can have a try. The person from the army is better.
五、短文填空题
38.cup; surprise; difference; stop; but; smoke; feel; make; have; gift; tell; country
In the eyes of many foreigners, Chinese people are the best hosts and the worst guests. And Western hosts sometimes look rude in the eyes of Chinese guests, too. That’s because the guest-host relationship in China is ①_____ from that in some Western countries.
Whenever I enter a Chinese home, there is always fruit on the table for me, and there is always someone bringing me a ②_____ of tea or water. ③_____ in the West, the hosts always do things in their own way.
My wife’s mother is Chinese and she doesn’t smoke. When I see some of her guests smoking in her house, as a non-smoker, I ④_____ unhappy. Usually I want to ⑤_____ them directly, but in China, a good host does not do that. In most North American homes, if you are a guest, and the hosts are non-smokers, you should not smoke in their house. At the very least, you should ask, “Is it OK if I smoke here ” But, don’t be ⑥_____ if they say, “No, you can’t smoke here,” In our culture, if you smoke in the host’s house, you are a bad guest. But if the hosts don’t allow you to ⑦_____ in their house, it doesn’t mean they are rude hosts.
Guests in China also ⑧_____ special habits. Some Western people may not adapt to (适应) these habits very soon. Thankfully, my wife is Chinese, so whenever we visit a Chinese family, she ⑨_____ me to buy the host a gift. However, giving a gift to a host is not always necessary in my country. So, if you invite international guests to your house, don’t be too surprised if they don’t bring you a(n) ⑩_____.
In a word, no matter where you are, the best way to be a good guest is to adapt to the habits of your hosts.
六、写作题
39.假设你是李华,你所在的班级要举行“我的班规我做主”为主题的主题班会。你的班主任让你作为学生代表发言,谈谈你对于现行班规的看法,并就如何完善班规提出你的想法。请你根据思维导图,写一篇发言稿。
注意:
1.可在思维导图内容提示的基础上适当拓展信息。
2.不能照抄原文;不得在作文中出现真实校名、地名和学生的真实姓名。
3.语句连贯,词数80个左右。
My Class Rules
Class rules play an important part in our lives.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
1.答案:CAEBF
解析:①根据“I’m going to the playground, Betty.”可知,此处应该是问去哪里,选项C“你要去哪里?”符合,故选C。
②根据“Practice playing football.”可知,此处应是问在那里做什么,选项A“你打算去那里做什么?”符合,故选A。
③根据“Yes. But I don’t like basketball now.”可知,此处应该问对方过去喜不喜欢篮球,选项E“你以前喜欢打篮球,对吗?”符合,故选E。
④根据“Twice a week.”可知,此处应是问动作发生的频率,选项B“你多久在那里练一次足球?”符合,故选B。
⑤根据“I like reading storybooks.”以及“I can bring you some.”可知,此处应是说自己有很多故事书,选项F“我有很多故事书。”符合,故选F。
2.答案:B
解析:句意:Alyssa是一名宇航员。a一个,泛指,用于辅音音素开头的单词前;an一个,泛指,用于元音音素开头的单词前;the这个,特指。此处泛指一名宇航员,且astronaut开头为元音音素。故选B。
3.答案:B
解析:句意:2021年,在她十七岁的时候,她被NASA选为第一个登陆火星的人。chose选择;was chosen被选为,一般过去时被动语态;is chosen被选为,一般现在时被动语态。根据上下文可知主语She和谓语“choose”构成被动关系,应该用被动语态be done,故事发生在过去。故选B。
4.答案:C
解析:句意:所以他的父亲有点担心。worry担心;worrying令人担心的;worried担心的。由“is”可知此处应用形容词,表达人的感受,应用worried。故选C。
5.答案:A
解析:句意:Alyssa在未来将会离开地球。will leave将离开;leaves离开;left离开了。根据“in the future”可知Alyssa将要离开地球。故选A。
6.答案:C
解析:句意:Alyssa在最近的一次采访中解释她为什么梦想着成为一名宇航员。 what什么;how如何;why为什么。根据“Well, I first wanted...an astronaut from watching a cartoon called The Back Yardigans when I was three...”可知是解释了想成为宇航员的原因,why符合语境。故选C。
7.答案:C
解析:句意:我第一次想要成为宇航员是当我三岁时看到一个叫做The Back Yardigans的动画片的时候。become成为,动词原形;becoming成为,动名词或现在分词;to become成为,动词不定式。考查固定搭配want to do sth.。故选C。
8.答案:A
解析:句意:Alyssa总是为了她的梦想努力奋斗。hard努力地;harder更努力地;hardest最努力的。根据上下文可知,Alyssa总是为了她的梦想努力奋斗。work hard“努力奋斗”,此处并无比较含义,故用原级。故选A。
9.答案:C
解析:句意:起初她感觉胃不舒服,但是稍后她习惯了。and并且;or否则;but但是。根据上下文可知前后为转折关系。故选C。
10.答案:A
解析:句意:她多么棒呀!How多么;What多么;What a多么。中心词为形容词wonderful,应用how引导感叹句:How+adj.+主语+谓语。故选A。
11.答案:B
解析:句意:从她所说的话中,我们也知道Alyssa喜欢在公共场合演讲,喜欢与那些想成为宇航员的女孩们交谈。which哪一个;who谁;what什么。此句是一个定语从句,先行词是人,应用who引导。故选B。
12.答案:A
解析:句意:但您知道吗,家庭、办公室、酒店和其他建筑物内也存在空气污染。offices办公室,办公楼;playgrounds操场;parks公园;streets街道。根据后文的“and other buildings”可知,此处应指一些建筑物种类。故选A。
13.答案:C
解析:句意:一些美国医生指出,50%的疾病与室内空气污染有关。teachers老师;farmers农民;doctors医生;workers工人。根据“...50% of the illnesses have something to do with the polluted indoor air.”可知,与疾病相关的问题应是由医生指出的。故选C。
14.答案:B
解析:句意:很多污染来自室内活动,如吸烟和烹饪。gets to到达;comes from来自;changes into换成;turns into变成。根据“...such as smoking and cooking.”可知,吸烟和烹饪是来自室内的污染。故选B。
15.答案:C
解析:句意:我们知道,大多数人大约有80%-90%的时间是在建筑物内度过的。take花费(时间),主语为事物;cost花费(金钱),主语为事物;spend花费(时间或金钱),主语为人;pay支付(金钱),主语为人。分析句子成分可知,该句主语为人,指花费、度过时间,谓语动词应用spend。故选C。
16.答案:D
解析:句意:因此,重视室内空气污染也很重要。luckily幸运地;happily开心地;rapidly快速地;seriously严肃地。短语take…seriously意为“严肃对待……”,符合语境,此处指“重视室内污染”。故选D。
17.答案:A
解析:句意:空气污染会在很多方面影响我们的健康。ways方面;activities活动;games游戏;places地点。根据“Air pollution influences our health in many...”可知,此处指在许多方面影响我们的健康。故选A。
18.答案:D
解析:句意:空气污染不仅会对年轻人造成伤害,也会对有健康问题的老年人造成伤害。rich富有的;poor贫穷的;young年轻的;old年老的。短语not only...but also...“不仅……而且……”应连接两个并列成分,与young people“年轻人”并列的应为old people“老年人”。故选D。
19.答案:D
解析:句意:室内空气污染会伤害人们的眼睛、鼻子和喉咙。beat击败;steal偷窃;cause导致;hurt伤害。根据“Indoor air pollution can...people’s eyes, noses and throats.”可知,此处指空气污染伤害人们的器官。故选D。
20.答案:C
解析:句意:室内和室外的空气污染还会导致可怕的肺病和心脏病!nice好的;good好的;terrible糟糕的;happy开心得。根据“...lung and heart disease!”可知,疾病应是糟糕的,严重的。故选C。
21.答案:B
解析:句意:据说,印度每年有50万儿童和妇女死于室内空气污染!left离开;passed经过;died死亡;went走,去。短语pass away意为“去世,死亡”,符合此处语境。故选B。
22.答案:A
解析:细节理解题。根据“Name of the film: So Long for Love”可知,2024年5月1日能看的电影为《再见,李可乐》。故选A。
23.答案:C
解析:推理判断题。根据“Price: 33 per person”可知,三人票价为33×3=99元。故选C。
24.答案:B
解析:细节理解题。根据“Don’t smoke in the hall.”可知,电影厅里不能吸烟。故选B。
25.答案:C
解析:细节理解题。根据“If you arrive late, please wait outside the hall and then enter quietly into the hall during the interval and take a free seat.”可知,如果迟到了,应首先在大厅外等候,然后在休息时间安静地进入大厅。故选C。
26.答案:D
解析:细节理解题。根据“Please set your mobile phones to vibration mode (振动模式) and keep silent while enjoying the film.”可知,看电影时手机应设置为振动模式并保持安静,且人们看电影时应保持安静,不能大声讲话。故选D。
27.答案:D
解析:细节理解题。根据“Do you usually study in the living room This is not a good place for study because it is usually too noisy.”可知,客厅并不是一个学习的好地方,因为那里太吵闹了。故选D。
28.答案:A
解析:细节理解题。根据“When someone says he has a good memory, it means that he keeps practicing by using it.”可知,当有人说他的记忆力很好的时候,这意味着他通过记忆力不断地练习,但并没有说“记忆力好就意味着能得到好成绩。”故选A。
29.答案:C
解析:推理判断题。根据“Put your dream grades on your desk. It means you will see and think about it every day.”可知,把梦想的成绩放在桌子上,就意味着你每天都会看到和想到它,以告诉自己为什么而学习。故选C。
30.答案:A
解析:词句猜测题。根据“When do you work best Are you an early bird or a night owl (猫头鹰), or something in between Find your most productive work time and then plan to study at the time.”可知,此处探讨的是“什么时候的学习效率最高”,找出最有效的学习时间并在此时间内学习,故推出划线部分单词productive意为“富有成效的”,与effective“有效的”意思相近。故选A。
31.答案:B
解析:最佳标题题。根据“Good study habits are important for all students. When you have good study habits, you will learn faster and have a good memory.”及通读全文可知,本文主要介绍了一些好的学习习惯,故选项B“良好的学习习惯很重要”符合本文标题。故选B。
32.答案: We can’t copy others’ work during an exam.
解析:根据“Have you ever copied others’ work during an exam Don’t do it again. That’s not what an honest student should do.”,可知在考试中抄袭别人是不应该做的。故填We can’t copy others’ work during an exam.
33.答案: April is Bird-Loving Month in China./April.
解析:根据“April is Bird-Loving Month in China”,可知四月是中国的爱鸟月。故填April is Bird-Loving Month in China./April.
34.答案: We should give a hand to our classmates in trouble. /Our classmates in trouble.
解析:根据“When your classmates are in trouble, remember to give them a hand.”,可知当同学陷入麻烦时,应该帮助他们。故填We should give a hand to our classmates in trouble. /Our classmates in trouble.
35.答案: We should welcome them because new ideas can make life better./Because new ideas can make life better.
解析:根据“You should welcome them because new ideas can make life better.”,可知新想法会让我们的生活变得更好。故填We should welcome them because new ideas can make life better. / Because new ideas can make life better.
36.答案: Five new rules are mentioned in the passage./Five.
解析:根据“Tell the truth... Love animas...Care about others...Use the Internet carefully...Be open to new ideas...”,可知文中提到了五条新规则。故填Five new rules are mentioned in the passage./Five.
37.答案:FEAGC
解析:①根据“Lucy has been teaching for ten years. She really wants to help those kids in earthquake areas to go back to school.”可知,Lucy寻求教师工作,希望帮助地震后的孩子重返学校。F选项“帐篷学校的老师:我们正在寻找专业的老师来帮助学生补课并从地震中学习。”符合,故选F。
②根据“Jim is learning how to drive. When he finishes learning, he wants to be a driver in a southern city.”可知,Jim找一个南方城市的司机工作。E选项“司机招聘:如果您驾驶记录良好,请致电0755-6561382。申请深圳开普出租车。”符合,故选E。
③根据“Wang Lin just came back from England. She is looking for a job. She wants to work in a big company.”可知,Wang Lin有国外留学背景,找大公司工作机会。A选项“助理招聘:我们公司是一家大公司。我们需要一个会说外语的助手,或者有在另一个国家生活或工作的经验。”符合,故选A。
④根据“Dave has just left the army. He is very strong and brave. He can fight with 3 people at the same time.”可知,Dave有当兵经验,擅长格斗。G选项“门卫招聘:品牌公司需要一些门卫。如果你有经验,你可以尝试一下。军队的人更好。”符合。故选G。
⑤根据“Amy has just finished college. She is 1.70m tall. She knows two foreign languages. She is interested in the airline.”可知,Amy对航空业感兴趣。C选项“空姐招聘:年龄在20至33岁之间,身高1.60m — 1.75m,大学毕业。申请北京中华航空。电话:010-8848897。”符合,故选C。
38.答案:different; cup; But; feel; stop; surprised; to smoke; have; tells; gift
解析:①句意:这是因为中国的宾主关系与一些西方国家不同。根据“is…from that in some Western countries”及备选词可知,这里指与一些西方国家不同,be different from意为“与……不同”,故填different。
②句意:每当我走进一个中国家庭,桌子上总是有水果给我,总有人给我端杯茶或水。根据“bringing me a…of tea or water”及备选词可知,这里指一杯茶或水,a cup of意为“一杯”,故填cup。
③句意:但在西方,东道主总是以自己的方式做事。分析前后文可知,此处表示转折,指出西方国家与中国的不同,应用转折连词but,句首首字母大写,故填But。
④句意:当我看到她的一些客人在她家吸烟时,作为一个不吸烟的人,我感到不高兴。根据“as a non-smoker”及备选词可知,这里指感到不高兴,feel unhappy意为“感到不高兴”,该句为一般现在时,主语为I,谓语动词用原形,故填feel。
⑤句意:通常我想直接阻止他们,但在中国,一个好的主人不会这么做。根据“but in China, a good host does not do that”及备选词可知,这里指阻止他们,stop意为“阻止”,want to do意为“想做某事”,不定式符号to后接动词原形。故填stop。
⑥句意:但是,如果他们说“不,你不能在这里吸烟”,不要感到惊讶。根据转折连词But及备选词可知,这里指不要感到惊讶,be surprised意为“惊讶的”。故填surprised。
⑦句意:但如果主人不允许你在他们家吸烟,并不意味着他们是粗鲁的主人。根据“it doesn’t mean they are rude hosts”及备选词可知,这里指不允许你在他们家吸烟,smoke意为“吸烟”,allow sb. to do sth.意为“允许某人做某事”,不定式作宾补。故填to smoke。
⑧句意:在中国的客人也有特殊的习惯。根据“Guests in China also…special habits.”及备选词可知,这里指有特殊的习惯,have意为“有”,该句为一般现在时,主语为复数,谓语动词用原形,故填have。
⑨句意:谢天谢地,我的妻子是中国人,所以每当我们拜访一个中国家庭时,她都会告诉我给主人买礼物。根据“she…me to buy the host a gift”及备选词可知,这里指告诉我给主人买礼物,tell意为“告诉”,该句为一般现在时,主语为she,谓语动词用单三形式,故填tells。
⑩句意:所以,如果你邀请国际客人来你家,如果他们没有给你带礼物,不要太惊讶。根据“giving a gift to a host is not always necessary”及备选词可知,这里指如果没有带礼物,不要太惊讶,gift意为“礼物”,不定冠词a后跟单数名词,故填gift。
39.答案:
Class rules play an important part in our lives. As the saying goes, nothing can be accomplished without norms or standards. Our head teacher makes these rules to help us be better students.
I agree with the class rule that we are not allowed to be late for class. I think this rule is reasonable, because being on time for class is a good habit for students. And we should all obey it. I disagree with the rule that we should take exercise during the break. After two classes, we are tired. And the exercise is a little silly for the students in Grade 9. In order to make the second rule better, I think our head teacher should provide more choices for us so that we can choose the type of the exercise by ourselves.
All in all, we should try our best to improve the class rules and follow them.
解析:① 题材:本文是一篇提纲作文;
② 时态:一般现在时;
③ 提示:思维导图已给出,注意根据思维导图的逻辑展开写作,可适当拓展信息,增加细节。
[写作步骤]
第一步,阐述班规的作用;
第二步,阐述赞成的班规及原因,提出不赞成的班规及原因并提出修改建议;
第三步,总结全文。
[亮点词汇]
① play an important part in 在……中起重要作用
② be not allowed to 不被允许
③ a good habit 一个好习惯
[高分句型]
① nothing can be accomplished without norms or standards. 无规矩不成方圆
② I think this rule is reasonable, because being on time for class is a good habit for students. (原因状语从句)
③ I think our head teacher should provide more choices for us so that we can choose the type of the exercise by ourselves. (目的状语从句)
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
