七年级下学期英语期末复习真题专项训练
专题12 阅读理解之应用文
Volunteers Needed
Sunny Children’s HospitalTwo people are neededBe good with kidsPlay fun games with kidsSpend four days a monthTel: 5938-6357 Home LoveThree people are neededHelp old people repair (维修) thingsBe good at repairing·Spend thirty hours a month Blue Water Beach·Two people are needed·Collect and carry rubbish (垃圾)·Clean up the beach every Sunday morning
1.How many volunteers are needed in all (总共)
A.Two. B.Three. C.Five. D.Seven.
2.Sunny Children’s Hospital needs volunteers to __________.
A.collect and carry rubbish B.play games with kids
C.help old people repair things D.clean up the beach
3.We can find the information from a __________.
A.book B.letter C.newspaper D.diary
Summer Camp 2022 Music / Games / MoviesAges 7﹣12Food Included9: 00 A.m.﹣4: 00 p.m.every day
Week 1: July 10﹣16 Week 2: July 17﹣23
Place: Lamont Place: Mundare
Theme: Superhero Weck Theme: Hollywood Week
Cost: $85 per week (If you have over 2 campers, you can get 20% off.)Call us: 780﹣895﹣2233Email: summercamp@
4.Who can take part in the camp
A.Only teachers. B.Only parents.
C.Only children. D.Children and their parents.
5.How long can the campers spend in the summer camp each day
A.Six hours. B.Seven hours. C.Eight hours. D.Nine hours.
6.If Mike plans to go camping with his classmate from July 10 to July 23, they should pay ________.
A.$68 B.$170 C.$272 D.$340
Shirley wrote a book report for her English class.
BOOK REPORT
Name: Shirley Nelson Title: Alice’s Adventures in Wonderland
Author: Lewis CarrollLewis Carroll was born in 1832 in a small town in the north-west of England. His real name was Charles Lutwidge Dodgson. He was a teacher of Maths at Christ Church College but he didn’t enjoy this job very much.In his free time he wrote many short stories. His best-known work, Alice’s Adventures in Wonderland, was published(出版)in 1865. It was so popular that Carroll became rich and famous. Later in 1871 he published another ‘Alice’ book called Alice Through The Looking Glass.He never moved away from the college. In 1867 he went to Russia but this was the only time he travelled to foreign countries. He died in January 1898.
Characters:Alice, The White Rabbit, The Caterpillar, The Cheshire Cat, The Mad Hatter, The Queen of Hearts, etc.
Summary:Alice’s Adventures in Wonderland is the story of a dream. Alice and her sister are sitting on the grass in a field on a warm day in July. She has nothing to do. Then she goes to sleep quickly and dreams that she goes to a wonderful place called Wonderland.Her adventures begin when she follows a white rabbit down a rabbit hole. There she finds a small door into a beautiful garden. She can’t go through the door because she’s too big. Many amazing things happen to her before she goes into the garden. She drinks and eats things that make her grow bigger and smaller. She swims in a pool of her own tears. She meets a cat with a big smile. She has a tea party with a hatter, a hare and a mouse. In the garden, she meets the Queen of Hearts. She invites Alice to play games. Finally she goes to the trial (审讯) of the Knave of Hearts. The trail is very silly and Alice begins to get angry. Then she wakes up.
7.Who gave a report about the book Alice’s Adventures in Wonderland to the class
A.Alice. B.Lewis. C.Shirley. D.Charles.
8.Which are mentioned (提及) about Lewis Carroll
a. His jobs. b. His age. c. His works. d. His family.
A.abd B.acd C.bcd D.abc
9.How does Alice feel when sitting on the grass
A.Sleepy. B.Afraid. C.Excited. D.Interested.
10.Which is in the RIGHT order of the following events (事件)
a. Alice goes to a silly trial.
b. Alice swims in a pool of tears.
c. Alice gets angry and wakes up.
d. Alice has a tea party with many fun characters.
e. Alice sits in a field with her sister.
A.e-d-b-a-c B.e-b-d-a-c C.d-b-a-c-e D.d-e-b-a-c
Here are some student’s ideas about the hot words in 2021. Let’s read them together.
☆Double reduction policy (“双减”政策)
I don’t have too much homework and I feel very happy now. I have a lot of time to play the pipa after school. Wang Yuxin, 15 years old
My school finishes one hour later than before. I can finish my homework at school. Then I can go to my favorite soccer club. Zhao Xiaoran, 14 years old
☆Online games limited(限制) to three hours a week
Playing online games makes me happy. It also helps me have a good time with my friends. But I think we should study hard, so I try to enjoy the days without games. Liu Yixiang, 14 years old
I think it’s good for us on school days. It helps us have good study habits and protects our eyes. Jiang Yuyao, 15 years old
☆CCTV’s First Class for New Semester (学期)
From the CCTC’s First Class for new Semester, I know how three astronauts(宇航员) live and work in Tiangong. They show us around their working place. It is really cool! Zhang Shanpu,14 years old
Uncle Tang Hongbo picks up water with chopsticks and puts them in his mouth. It looks fun to drink water in space(太空)! Yang Aolun, 14 years old
11.Which student likes playing soccer
A.Wang Yuxin. B.Zhang Shanpu C.Zhao Xiaoran D.Jiang Yuyao
12.Who may like playing online games
A.Yang Aolun B.Liu Yixiang C.Wang Yuxin D.Zhao Xiaoran
13.Who thinks the things about the space are interesting
A.Yang Aolun and Jiang Yuyao B.Zhao Xiaoran and Wang Yuxin
C.Zhang Shanpu and Liu Yixiang, D.Zhang Shanpu and Yang Aolun
14.Which school do these students come from
A.Hongqi Primary School B.Hongqi Middle School
C.Qianjin High School(高中) D.Beijing University(大学)
Summer vacation is coming. Where can students have fun Here are some recommendations.
City Art FestivalTime: 9:00 a.m. July 8Place: Art MuseumTicket Price: 40Booking Hotline: 85662412; 85662414 Film: Bonnie Bears Back To EarthTime: 7:10 p.m. July 10Place: Arts CenterTicket Price: 35Booking Hotline: 85666246; 85666245
Jersey Boys Concert (音乐会)Time: 7:30 p.m. August 5Place: City TheatreTicket Price: 100Booking Hotline: 85662322; 85662323 Musical: Lion KingTime: 7:30 p.m. August 15Place: City TheatreTicket Price: 160Booking Hotline: 85665635; 85666536
15.How much is the ticket for City Art Festival
A. 35. B. 40. C. 100. D. 160.
16.Which number can students call if they want to see the film
A.85662412 B.85662323 C.85566245 D.85665635
17.Where can you find the article
A.In a history book. B.In a school poster.
C.In a fashion magazine. D.In s science newspaper
Activities for next term
September DrawingTime: Tuesdays, 4:00-4:50 p.m.Teacher: Andy LinAll students are welcome. SoccerTime: Fridays. 3:30-4:15 p.m.Coach: David HuBoys only.
October SingingTime: Thursdays, 3:30-4:30 p.m.Teacher: Grace BrownAll students are welcome. BasketballTime: Fridays, 2:15-3:30 p.m.Coach: Melinda Walker & James WhiteAll students are welcome.
November DancingTime: Mondays, 4:00—5:00 p. m.Teacher: Grace BrownGirls only. SoccerTime: Wednesdays, 4:30—5:15 p.m.Coach: David HuGirls only.
December Public SpeakingTime: Fridays and Saturdays, 3:30-4:15 p. m.Teacher: Lucas YuAll students are welcome.
18.Each soccer lesson goes on for ________.
A.45 minutes B.50 minutes C.one hour D.one and a half hours
19.Which activity can’t boys join in next term
A.Public Speaking. B.Drawing. C.Dancing. D.Basketball.
20.Which two activities share a teacher
A.Basketball and Soccer. B.Singing and Dancing.
C.Singing and Basketball. D.Drawing and Public Speaking.
21.If Jenny is free on Thursday afternoons, which activity can she choose
A.Drawing. B.Basketball. C.Singing. D.Dancing.
22.What kind of people is the article for
A.Engineers. B.Students. C.Managers. D.Players.
Monday, August 8, 2022 19:30 to 22:30Business Casual.Room 308, 3F, Building A, 319 Wudu RoadTicket: 100 RMB MEMBERS. 120 RMB NON-MEMBERS. 90 RMB EARLY BIRD (before July. 29 )A donation will be made to the charity.Three experts (专家) will be invited to the talkE-mail: contact@expat-Tel: 05 10-86689788Scans the QR code (二维码) for tickets. Tickets cannot be cancelled (取消) within 24 hours before the talk. Thanks for your understanding.
23.It is a(n) ________.
A.e-mail B.notice C.advertisement(广告) D.postcard
24.Mr. and Mrs. Green, non-members, want to buy two tickets on 19 July. They need to pay ________ RMB.
A.240 B.220 C.200 D.180
25.How can people buy tickets according to the picture
A.By scanning the QR code. B.By telephoning 0510-88889888.
C.By posting letters from the post office. D.By visiting the experts.
Rules are everywhere. When you’re reading in the library, playing basketball in the playground or driving on the road, you’ll have to follow some rules. But have you ever read any rules on a plane If you’re traveling by air in America, you may find the following criteria(标准).
Exit Seat CriteriaIf you’re sitting in an exit seat, please read the information below.You must:▲Be at least 15 years old and healthy enough to help others.▲Be able to speak, read and understand English well.▲Be able to follow a safe way from the emergency exit(紧急出口).▲Be able to help others away from the plane.You must not:▲Take with a pet, such as a dog.▲Travel with someone that needs special care, such as a child.If you can’t meet the criteria, ask crew members (工作员) to move you to another seat. You don’t have to explain (解释) why, just say, “I do not want to sit in an exit seat.”
26.The passenger sitting in an exit seat ________.
A.must be under 15 B.needn’t speak English
C.must be healthy enough D.needn’t help others
27.If you are sitting in an exit seat, you CANNOT ________.
A.explain the reason B.bring a pet with you
C.read Exit Seat Criteria D.move to another seat
28.The Chinese meaning of the underlined word “meet” in this passage is probably “________”.
A.遇见 B.符合 C.相信 D.开会
Would you like to make our hometown a better place Please join us in the “Volunteer Weekend”!
Helping traffic police It’s important for people to keep safe on the road. You can help the walkers and riders cross the road safely at the traffic lights. If you are over fourteen, go to Helping Road to be a volunteer from 4:30 p.m. to 5:30 p.m. this Sunday. Each volunteer will get a yellow flag before starting to work.
Planting trees Planting trees is a great way to make the air fresh and make our hometown more beautiful. Now it’s the best time to plant trees. If you’re over twelve, come and help us to plant more trees in Forest Park. Let’s meet at the gate of the park at 8:30 a.m. this Saturday. You’d better wear sports shoes.
Painting walls The walls covered with graffiti (涂鸦) look bad. This Saturday, we are going to paint the walls of South Street and make them clean again. Anyone who is over thirteen can join us. Please arrive at No. 18 South Street at 9:30 a.m. You needn’t bring any tools. Just remember to wear old clothes!
Cleaning up beaches You can take a walk with your friends on the beach and clean it up at the same time! We are going to collect rubbish on the beach from 9:00 a.m. to 10:00 a.m. next Sunday. Anyone can come and join us! If you collect the most rubbish, you can get a gift for fun.
Remember you can do something to make real changes in our hometown.
29.We can read the passage above from a ________.
A.fashion magazine B.travel book C.school noticeboard D.sports newspaper
30.According to (根据) the passage, Amy, a 10-year-old girl, can volunteer to ________.
A.help traffic police B.plant trees C.paint walls D.clean up beaches
31.According to the passage, we know volunteers will ________.
A.spend an hour helping traffic police B.help plant trees this Sunday
C.make buildings cool with graffiti D.all get a gift if they help clean up the beach
Annie has got some messages on her mobile phone.
Jenny Dear Annie: I’m going to have a birthday party at home next Saturday. Can you come
Jack Buy some sandwiches and milk on your way home. And some fruit. Nothing for dinner today!
Steve Hi Annie! I have fixed your bicycle. You can come and get it now.
Alice Where are you, Annie One of your students is looking for you in your school office. I told him to come back later.
32.Who will have a birthday party soon
A.Jenny. B.Jack. C.Steve. D.Alice.
33.Jack must be one of Annie’s ________.
A.best friends B.classmates C.neighbours D.family members
34.What do we know about Steve
A.He can fix bikes. B.He is good at cycling.
C.He loves sandwiches. D.He is looking for Alice.
35.What does Annie do
A.A student. B.A teacher. C.A shopkeeper. D.A reporter.
参考答案
1.D 2.B 3.C
【导语】本文是一篇应用文,主要介绍三个机构志愿者的招聘需求。
1.细节理解题。根据“Two people are needed”,“Three people are needed”以及“Two people are needed”可知,一共需要7个志愿者。故选D。
2.细节理解题。根据“Play fun games with kids”可知,需要跟孩子玩游戏。故选B。
3.推理判断题。本文主要介绍三个机构需要志愿者的相关情况,因此最有可能在报纸上看到这篇文章。故选C。
4.C 5.B 6.B
【导语】本文是一个表格。主要介绍了夏令营的相关信息。
4. 细节理解题。根据表格第一行“Ages 7﹣12岁”可知,只有孩子们能参加夏令营。故选C。
5.细节理解题。根据表格第一行“9: 00 A. m.﹣4: 00 p.m.every day”可知,总共有7小时。故选B。
6.理解判断题。根据表格最后一行“Cost:$85 per week (If you have over 2 campers, you can get 20% off.)”可知,Mike和同学两个人,没有超过2位,两位费用原价。故选B。
7.C 8.D 9.A 10.B
【导语】本文是雪莉针对自己所读的《爱丽丝漫游仙境》写的一份读书报告,其中包括作者简介、人物介绍和故事梗概。
7.细节理解题。根据“Shirley wrote a book report for her English class”,可知这是雪莉写的读书报告,故选C。
8.细节理解题。根据“Lewis Carroll was born in 1832 in a small town in the north-west of England. ...He was a teacher of Maths at Christ Church College but he didn’t enjoy this job very much”和“His best-known work, Alice’s Adventures in Wonderland, was published (出版)in 1865.”,可知文章提及了他的年龄、职业和作品,故选D。
9.细节理解题。根据“Alice and her sister are sitting on the grass in a field on a warm day in July. She has nothing to do. Then she goes to sleep quickly and dreams that she goes to a wonderful place called Wonderland”,可知她当时应该感觉很困倦,故选A。
10.细节理解题。根据“Alice and her sister are sitting on the grass in a field on a warm day in July”可知爱丽丝先是和姐姐坐在草坪上,即e;根据“She swims in a pool of her own tears”可知她在自己的眼泪池子中游泳,即b;根据“She has a tea party with a hatter, a hare and a mouse”可知她和一些有趣的角色开茶话会,即d;根据“Finally she goes to the trial (审讯)of the Knave of Hearts. The trail is very silly and Alice begins to get angry. Then she wakes up”可知她参加了一个愚蠢的审讯,她很生气,然后醒了,即ac,故选B。
11.C 12.B 13.D 14.B
【导语】本文向我们介绍了几个学生对2021年的热门词汇的看法。
11.细节理解题。根据“Then I can go to my favorite soccer club. Zhao Xiaoran, 14 years old”可知,Zhao Xiaoran喜欢足球,故选C。
12.细节理解题。根据“Playing online games makes me happy...Liu Yixiang, 14 years old”可知,Liu Yixiang喜欢玩网络游戏,故选B。
13.细节理解题。根据“From the CCTC’s First Class for new Semester...It is really cool! Zhang Shanpu,14 years old”以及“Uncle Tang Hongbo picks up water with chopsticks and puts them in his mouth. It looks fun to drink water in space(太空)! Yang Aolun, 14 years old”可知,Zhang Shanpu和Yang Aolun认为关于太空的东西很有趣,故选D。
14.推理判断题。根据学生的年龄可以推测出,他们都是初中生,故选B。
15.B 16.C 17.B
【导语】本文是四则广告信息,分别是艺术节,电影广告,音乐会,《狮子王》音乐剧。
15.细节理解题。根据“City Art Festival”及“Ticket Price: 40”可知,艺术节的价格是40元,故选B。
16.细节理解题。根据“Film: Bonnie Bears Back To Earth”及“Booking Hotline: 85666246; 85666245”可知,看电影的联系电话是85666246和85666245,故选C。
17.推理判断题。根据“Summer vacation is coming. Where can students have fun”可知,这是给学生看的,由此可推断出现在学校的海报上,故选B。
18.A 19.C 20.B 21.C 22.B
【导语】本文是一篇应用文,介绍下学期的一些活动。
18.细节理解题。根据“3:30-4:15 p.m.”可知,足球每次时长45分钟,故选A。
19.细节理解题。根据Dancing中的“Girls only.”可知,男孩不能参加跳舞活动,故选C。
20.细节理解题。根据Singing和Dancing中的“Teacher: Grace Brown”可知,唱歌和跳舞都是Grace Brown老师上课,故选B。
21.细节理解题。根据Singing中的“Time: Thursdays, 3:30-4:30 p.m.”可知,如果Jenny周四下午有空,她可以选择唱歌活动,故选C。
22.推理判断题。本文主要介绍下学期的一些活动,针对对象是学生,故选B。
23.C 24.D 25.A
【导语】本文主要是一则广告。
23.推理判断题,根据“Ticket: 100 RMB MEMBERS. 120 RMB NON-MEMBERS. 90 RMB EARLY BIRD (before July. 29 )”可知,涉及票价的问题,本文主要是一则广告,故选C。
24.细节理解题,根据“90 RMB EARLY BIRD (before July. 29 )”可知,7月29日前票价是每人90,2x90=180,故选D。
25.细节理解题,根据“Scans the QR code for tickets.”可知通过扫描二维码买票,故选A。
26.C 27.B 28.B
【导语】本文主要讲述了乘坐飞机时坐在出口座位上必须遵守的规则。
26.细节理解题。根据“Be at least 15 years old and healthy enough to help others”可知坐在出口座位上的旅客要足够健康。故选C。
27.细节理解题。根据“You must not: Take with a pet, such as a dog”可知不能带宠物。故选B。
28.词义猜测题。根据“If you can’t meet the criteria, ask crew members (工作员) to move you to another seat”可知如果不符合标准,可以坐其他的座位,故划线部分意为“符合”。故选B。
29.C 30.D 31.A
【导语】本文介绍了“志愿者周”的相关活动,号召大家积极参与。
29.推理判断题。根据“Please join us in the ‘Volunteer Weekend’!”和表格内容可知,本文介绍了“志愿者周”的相关活动,结合选项,它最可能出现在学校布告栏上。故选C。
30.细节理解题。根据表格最后一栏 “Cleaning up beaches”和“Anyone can come and join us!”可知,她可以去做清理沙滩的志愿者。故选D。
31.细节理解题。根据表格第一栏“Helping Road to be a volunteer from 4:30 p.m. to 5:30 p.m. this Sunday.”可知,帮助交警的志愿者要从下午4点半工作到5点半,共一个小时。故选A。
32.A 33.D 34.A 35.B
【导语】本文主要讲述了安妮手机上的一些留言。
32.细节理解题。根据“ I’m going to have a birthday party at home next Saturday.”可知,珍妮举行生日派对。故选A。
33.推理判断题。根据“Buy some sandwiches and milk on your way home.”可知,在回家的路上买些东西,推知Jack是安妮的家庭成员。故选D。
34.细节理解题。根据“I have fixed your bicycle.”可知,史蒂夫会修自行车。故选A。
35.细节理解题。根据“Where are you, Annie One of your students is looking for you in your school office.”可知,有学生找安妮,说明是一个老师。故选B。
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
![[武汉二调]湖北省武汉市2024届高中毕业生二月调研考试历史](https://www.cyfdjjg.com/daan12-1.jpg)
