Unit 3 Our animal friends 阅读理解(含解析)牛津深圳版 七年级下册英语题型专项集训
Hello, everyone! My name is Kevin. Please look at the photo. It is a photo of my bedroom. Now I want to tell you about my new bedroom.
My bedroom is very big. When you come in, you can see a blue bed. Next to the bed, there is a desk and a chair. They’re blue, too. It is my favorite color. My pencil box and notebooks are on the desk. And my computer is on it, too! I love it because it helps me a lot.
A nice sofa is in the middle of my bedroom. Next to the sofa is a table. My CD player is on it. What’s under the table Oh, it’s a baseball. You can see a bookcase near the window (窗户). There are many books and dictionaries in the bookcase. What are those on the wall (墙) Oh, they are some photos of my family.
I clean (打扫) my bedroom every day, so it is very tidy. I like living in it very much.
1.Kevin likes ________ best.
A.black B.red C.yellow D.blue
2.The baseball is ________.
A.under the sofa B.under the table C.next to the CD player D.in the bookcase
3.How is Kevin’s bedroom
A.Big and tidy. B.Small but tidy. C.Old but big. D.Small and old.
4.The best title for the text is ________.
A.I have many photos B.I love my family C.I love my bedroom D.I have a good computer
My name is Jenny. I am in Green Middle School. This is my room. It is tidy. My books are in the bookcase. On the bed are my red quilt and a blue pillow. Where is my schoolbag It’s under the chair.
I have a friend. His name is Jim. He is my classmate. He is a nice boy, but his room is messy. Look! His books are everywhere—on the sofa, on the bed and under the chair. Where is his schoolbag It isn’t on his bed. It isn’t under his desk. Oh, my God! He lost it in the school library! Who found his schoolbag Please call Jim at 527-9651.
5.The Chinese meaning of “messy” is “________”.
A.凌乱的 B.漂亮的 C.干净的 D.宽敞的
6.In Jim’s room, you can find his books ________.
①on the sofa ②in the bookcase ③under the chair ④under the desk
A.②③ B.③④ C.①③ D.①④
7.Which of the following is TRUE
A.Jenny’s room is not tidy. B.Jim is Jenny’s classmate but not her friend.
C.Jim’s phone number is 527-9561. D.Jim lost his schoolbag in the school library.
8.What is the best title for this passage
A.My Friend B.I Am Jenny
C.My Tidy Room D.My Room and My Friend’s Room
My uncle has two dogs, a big one and a small one. He likes them very much.
One day, my uncle’s friend Mr. Smith comes to his home, and he sees two holes (洞) in the door, a big hole and a small hole. He is surprised (惊讶的) and asks, “My friend, why are there two holes in your door ” “I have two dogs. My dogs can come in and come out from the two holes.” My uncle says. “But why do you need two holes One is enough (足够的)!” Mr. Smith asks. “But how can the big dog go through (通过) the small hole ” my uncle says.
Mr. Smith laughs and says, “You can keep (保留) the big hole, and the small dog can go through it too.”
9.My uncle has ________ dogs.
A.one B.two C.three D.four
10.The holes are for ________ to come in and out of his home.
A.my uncle’s friends B.my uncle C.my uncle’s dogs D.my uncle’s children
11.The underlined word “one” means (划线部分的单词意思是) ________.
A.one dog B.one friend C.one hole D.one door
12.From the story, we know that ________.
A.the big dog can go through the small hole B.the small dog can’t go through the big hole
C.the two dogs can go through the big hole D.my uncle doesn’t like the small dog
Hello, I’m Alan Brown! Everyone has a dream (理想的) room. I also have one. It is big and beautiful. My favorite color is blue. So there is a blue bed, a blue desk and a blue chair in my dream room. Also, a book shelf is in it. There are some books in the bookcase. A big picture of my family is on the white wall. My grandparents, parents, brother, sister and I are in the picture. Ann is in the picture, too. It’s my sister’s cat. Oh, what’s that under the chair It’s my basketball. I like playing basketball. And a pair of my basketball shoes is under the bed. I love my dream room very much!
13.How is Alan’s dream room
A.Small. B.Beautiful. C.Tidy.
14.What is Alan’s favorite color
A.Blue. B.White. C.Red.
15.What is under the chair
A.The basketball. B.The shoes. C.The cat.
16.Which of the following (下列哪一项) is right
A.Alan likes reading books very much.
B.The name of Alan’s sister’s cat is Ann.
C.There are 5 people in Alan’s family.
17.What is the best title (标题) for the passage
A.My Dream Room B.My Favorite Color C.My Favorite Sport
I’m Tom. My pet’s (宠物) name is Alex. He is a brown dog from my cousin. Alex is one year old. His favorite food is meat. He is very fun. He likes taking a walk with me in the evening.
My name is Tony. I have a three-year-old pig (猪). His name is Piggy. He’s from my uncle. Piggy is black and vegetables are his favorite food. He is lazy (懒), he sleeps (睡觉) all day.
I’m Laura. I have a beautiful bird (鸟), Polly. Polly is green and yellow and she is four years old. She’s from my grandpa. She likes apples best. She can say “Hello” and “Goodbye”.
18.Tom thinks his pet is .
A.cute B.lazy C.fun
19.Who is Tony’s pet from
A.His cousin. B.His uncle. C.His grandpa.
20.What color is Polly
A.Brown. B.Yellow and white. C.Green and yellow.
I’m John. I’m a tidy boy. In my room, the books are always on the desk. My computer game is always there, too. My shoes are always under the bed. My schoolbag is always on the sofa. I’m tidy but Cookie, my dog, is not.
But my room is in a mess now. The books are everywhere—on the bed, on the sofa and under the desk. My computer game is on the bed. My shoes are on the sofa. Where is my schoolbag Oh, it’s under the bed. Where is Cookie Is he under the bed Is he under the sofa No, he is not in the room now.
21.John’s books are ________ now.
A.everywhere B.on the desk C.in his schoolbag
22.The underlined word “mess”in the Paragraph 2 means ________ in Chinese.
A.整洁 B.脏乱 C.美观
23.You can see John’s ________ on the sofa now.
A.computer game B.schoolbag C.shoes
24.What can we know about Cookie
A.He is always tidy. B.He is John’s brother. C.He isn’t in the room now.
25.What can be the best title of the passage
A.My Home B.My Room C.My Cookie
I’m Helen. My family and I are in China now. My father’s name is William, and my mother’s name is Susan. I have a sister. Her name is Ann.
Welcome to my room. It is small but tidy. It’s for Ann and me. Look! Two beds are in the middle of the room. The red one is mine, and the blue one is Ann’s. This is our bookcase. Our books are in it. Next to (靠近) it is our desk. It’s white. A yellow clock and a red radio are on it. Where is our computer It’s on the desk, too. I always e-mail my friend Grace on the computer. Ann likes to play games on it. Here are our chairs. My chair is white and Ann’s chair is blue. What’s that It’s a red sofa. A schoolbag and a hat are on it. The schoolbag is blue. It’s Ann’s. The hat is purple. Is it mine No, it’s Mom’s hat. She likes purple.
26.William and Susan have ________.
A.one son and one daughter B.two daughters C.two sons
27.Helen and Ann’s room is ________.
A.old but tidy B.big and tidy C.small but tidy
28.Who is Grace
A.Ann’s teacher. B.Ann and Helen’s cousin. C.Helen’s friend.
29.What color is Ann’s schoolbag
A.Red. B.Blue. C.Purple.
30.The purple hat is ________.
A.Susan’s B.Helen’s C.Ann’s
Cathy is not a tidy girl. Her clothes are everywhere in her room. In the morning she asks, “Mom, where’s my red T-shirt ” “On your chair,” says Mrs. Miller. “Where are my blue shorts ” asks Cathy. “Under your bed,” says Mrs. Miller. After that Cathy finds her white shoes on the table and her brown socks in the bookcase.
Cathy likes to play in her sister Kate’s room. Kate’s room is tidy. But soon (很快) it is messy. Kate’s clothes are always in the box on her bed. But now you can see them everywhere—on the table, on the sofa and under the bed.
根据短文内容,选择正确答案。
31.What color are Cathy’s shorts
A.Red. B.White. C.Blue.
32.Cathy finds her socks ________.
A.on the chair B.under the bed C.in the bookcase
33.Mrs. Miller is Kate’s ________.
A.mother B.sister C.aunt
34.What does the underlined (画线) word “messy” mean in Chinese
A.宽敞的 B.简陋的 C.凌乱的
35.About Cathy, we know that ________.
A.she is a tidy girl B.she has a brother C.she has a pair of white shoes
Zhang Peng is a student in Grade Five. He is ten years old. He comes from Qingdao, Shandong. He has a new room. A desk, a bookcase, a closet (衣柜), a chair and a bed are in the room. Look! Some books are on the desk and some are in the bookcase. Some clothes are in the closet and some are on the bed. His schoolbag is under the bed. On the chair, you can see a clock.
________ Oh, look! It is on the floor. And his toys (玩具) are on the floor, too. His mother comes in and says to him, “The things in your room are everywhere. Your room is not tidy. It is messy.”
“I’m sorry, Mum. I will clean (将打扫) it,” Zhang Peng says to his mother.
36.What can we know about Zhang Peng from the first paragraph
①He is in Grade Four in a school. ②He is a nine-year-old boy.
③He is from China. ④He has a new room.
A.①② B.①③ C.③④ D.②③
37.What can you see on the chair
A.Some books. B.Some clothes. C.A schoolbag. D.A clock.
38.Choose the best sentence to fill in the blank “________” in Paragraph 2 (选择最佳句子完成第二段空白).
A.Where is his baseball B.What color is his baseball
C.Who has a baseball, too D.Is this his baseball
39.What does the underlined phrase “messy” mean (划线 messy 意思是什么)
A.Not easy. B.Not tidy. C.Not healthy. D.Not happy.
40.What would be the best title for this passage (短文的最佳标题是什么)
A.Zhang Peng’s Mother. B.Zhang Peng’s School.
C.Zhang Peng and His Mother. D.Zhang Peng’s Room.
Many children have the same favorite (最喜爱的) room at home—the bedroom! It’s a private (私人的) place. They can do their homework, meet friends, read, listen to music or just relax in it. The bedroom is more than a place to sleep for the children. Here are two children. Let’s see what their rooms are like.
Paul
I share (分享) a room with my little brother. We have a small room, but it’s cool. We keep it clean. Our room is red and blue. There are two beds in the room. My brother is eight, and he likes cars. He always plays with his toy cars in the room. I don’t like cars so much, but that’s OK. I have four sisters. Sometimes, they are a little noisy. They always laugh and speak loudly (大声地). So I am happy I have a room with my little brother.
Sandy
I love my room! It’s small but warm. I have a pink bed. My favorite thing in my room is my chair. It’s pink, too. You can see my clothes on the floor and on my bed. My TV is also great. But the only problem (问题) is, there are usually clothes on it.
41.Children can’t ________ in their bedrooms.
A.listen to music B.do homework C.play sports D.read books
42.The underlined word noisy probably means (意思是) ________.
A.吵闹的 B.可爱的 C.害羞的 D.懒惰的
43.Sandy likes the ________ best in the room.
A.bed B.clothes C.chair D.TV
44.What can we know from the passage (文章)
A.Sandy doesn’t like her small bedroom. B.Sandy’s clothes are everywhere in the room.
C.Sandy always keeps her room clean. D.Sandy doesn’t like to watch TV.
What are blind boxes The blind boxes don’t let buyers see what’s inside. In this way, blind boxes become popular all over the world.
But is it right to buy the “pet blind boxes” The answer may be no. Recently, volunteers (志愿者) from an animal centre in Chengdu found about 160 pet packages (包裹) on May 3. A volunteer said four dogs and cats were dead, and more than twelve were sick with diseases (疾病), including distemper (猫或狗的瘟热) and cat plague (瘟疫). For the pet blind boxes, people only need to pay about 10 yuan to buy a dog or a cat. So a lot of people especially the students choose to buy the pet blind boxes because of the low price. However, shipping process (运输过程) makes the animals die easily.
If you really want to buy a pet, you’d better:
First, buy a pet at a pet shop. Make sure it is healthy. If not, take it to the doctor for a treatment. Second, share enough time, care and love with your pet because it’s one of your family members. Third, never hurt your pet. Always remember it is a gift for your own life.
45.What happened to the pets in the packages
A.They ran away. B.They bit (咬) each other.
C.Some of them were dead. D.Most of them enjoyed staying inside.
46.Why do students choose to buy the pet blind boxes
A.Because pets are lovely. B.Because pets are popular.
C.Because the price is low. D.Because pets are easy to look after.
47.Which of the following advice is NOT mentioned (提到) in the passage
A.No hurting the pet. B.Selling the pet for money.
C.Buying a pet from a pet shop. D.Treating (对待) the pet as a family member.
48.Which of the following can be the best title
A.Pets. B.Pet Blind Boxes and How to Treat Pets.
C.How to Get Blind Box. D.Why We Need a Pet.
Mr and Mrs Smith live in a small house in the city center. Now they want to buy a big one. They searched for information of houses online. Here’s the information they got.
HOUSES FOR SALE
Sweet Home Three-year-old house Dream Home One-year-old house
Rooms: Four bedrooms, a living room, a dining room, two bathrooms and a big kitchen. There is a large garden in front of the house. Price: $350 ,000 Position:5 km form the city center, and two blocks (街区) from the bus station and the supermarket. Rooms: Three bedrooms, a living room, two bathrooms and a kitchen. Price: $270 ,000 Position: 10 km from the city center, one block from the bus station, and two blocks from the supermarket.
More information: Roger Jones/ (123) 456﹣7890/ rsmith@
Mrs Smith likes growing flowers, so she likes Sweet Home. However, Mr. Smith thinks the house is too big for them to clean. For him, Dream Home is better. It takes him a shorter time to go to the bust station. It’s really hard for them to decide.
49.Sweet Home is ________ than Dream Home.
A.older B.smaller
C.cheaper D.farther
50.There are ________ rooms in all in Sweet Home.
A.seven B.eight
C.nine D.ten
51.Mrs Smith likes Sweet Home, because there is/are ________.
A.many bedrooms B.a dining room
C.two bathrooms D.a big garden
52.Dream Home is closer to ________.
A.the garden B.the city center
C.the bus station D.the supermarket
53.What can we know from the reading ________
A.Mrs. Smith doesn’t like doing housework.
B.There is no dining room in Dream Home.
C.The two houses are both Roger Jones’'.
D.Mr and Mrs Smith decided to buy Sweet Home.
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项回答问题或完成句子。
My name is David Green. I am English. My family are in Beijing. My father and mother work here. I have a sister but no brothers. We have a nice house in Beijing. The house has a TV, a radio, a telephone, a computer, two small beds, a big bed and a soccer ball. The computer is next to the TV. The telephone is on the big bed. The soccer ball is under one of the small beds. I like playing soccer, but my sister likes watching TV.
54.David is _________.
A.Chinese B.an English girl C.an English boy
55.David doesn’t have _________.
A.sisters B.a sister C.brothers
56.They have a nice house in _________.
A.Beijing B.England C.America
57.There is a computer _________.
A.on the bed B.next to the television C.behind the ball
58.David likes _________.
A.watching TV B.playing soccer C.playing tennis
I am Dale. This is a picture of my room. My room is tidy. My English book is in the bookcase. My schoolbag is on the chair. Three notebooks and one pencil box are in it. A tape player and some tapes are on the table. What’s under my bed t’s my dog. It is white. A baseball is under the chair. But it is not my baseball. It is my sister Cindy’s. Her room isn’t tidy. Her books and toys are everywhere.
59.Where is Dale’s English book
A.On the table. B.In the schoolbag. C.On the chair. D.In the bookcase.
60.________ are on the table.
A.A tape player and some tapes B.A tape player and some CDs
C.Some books and a pencil box D.Some books and a tape player
61.What color is the dog
A.Yellow. B.White. C.Brown. D.Black.
Dear Eric,
How are you This is a picture of my room. You can see a nice computer on my desk. It is my birthday present (生日礼物) from my uncle. A tape player is next to the computer, and some tapes are on the computer. My schoolbag is on the chair. My pencil box and two books are in the schoolbag. And you can see a set of keys in the schoolbag, too. My bed is blue, and my quilt is on it. Under the bed, you can see a baseball, and I can play it well. My books are in the bookcase, and my white model plane is in it, too. My room is tidy, isn’t it
Do you have a room Can I have a picture of your room
Yours,
Liu Peng
根据短文内容,选择最佳答案。
62.Who is the computer from
A.Liu Peng’s father. B.Liu Peng’s uncle. C.Eric’s uncle.
63.What is on the computer
A.A tape player. B.A computer game. C.Some tapes.
64.What isn’t in the schoolbag
A.A notebook. B.A pencil box. C.A set of keys.
65.Which of the following is TRUE
A.The tape player is on the computer.
B.The schoolbag is under the chair.
C.A baseball is under the bed.
I have a brother and his name is Jimmy. This is Jimmy’s bedroom. What a mess! His things are everywhere. You can see his schoolbag under the chair. You can see his tape player on the chair. Where are his tapes Look! They are over there, on the bed. Jimmy often listens to his tapes in bed.
Jimmy has some books and magazines (杂志). You can see them in the bookcase. In the bookcase, you can also see a white model plane. It’s very large and beautiful. What’s next to the model plane Let’s have a look! Oh, it’s a hamburger. Jimmy often puts his food in the bookcase.
66.What does the underlined sentence (划线句子) “What a mess!” mean
A.Jimmy’s bedroom is clean. B.Jimmy’s bedroom is small
C.Jimmy’s bedroom is not tidy. D.Jimmy’s bedroom is big.
67.Jimmy’s tapes are ________.
A.on the chair B.under the chair C.on the bed D.under the bed
68.In the bookcase, you can see some things EXCEPT (除了) ________.
A.some books B.a tape player C.a model plane D.some magazines
69.About Jimmy’s model plane, which of the following is NOT true
A.It’s white. B.It’s beautiful. C.It’s very large. D.It’s next to his tape player.
70.What’s the best title (标题) for the passage
A.Jimmy’s Food. B.Jimmy’s Friends. C.Jimmy’s Bedroom. D.Jimmy’s Model Plane.
()
()
参考答案:
1.D 2.B 3.A 4.C
【导语】本文介绍了Kevin的卧室。
1.细节理解题。根据“They’re blue, too. It is my favorite color.”可知最爱蓝色,故选D。
2.细节理解题。根据“What’s under the table Oh, it’s a baseball.”可知棒球在桌子下。故选B。
3.细节理解题。根据“My bedroom is very big.”以及“I clean (打扫) my bedroom every day, so it is very tidy.”可知卧室又大又整洁。故选A。
4.最佳标题题。本文介绍了Kevin的卧室。故选C。
5.A 6.C 7.D 8.D
【导语】本文主要介绍了作者和朋友的房间情况。
5.词义猜测题。根据“Look! His books are everywhere—on the sofa, on the bed and under the chair.”可知书到处都是,所以房间很凌乱。故选A。
6.细节理解题。根据“Look! His books are everywhere—on the sofa, on the bed and under the chair.”可知书在沙发上、床上、椅子下面。故选C。
7.细节理解题。根据“Where is his schoolbag It isn’t on his bed. It isn’t under his desk. Oh, my God! He lost it in the school library”可知Jim在学校图书馆丢了他的书包。故选D。
8.最佳标题题。本文主要介绍了作者和朋友的房间情况。故选D。
9.B 10.C 11.C 12.C
【导语】本文讲述了作者的叔叔给自己的一只大狗与一只小狗分别留了一个大洞与小洞。他的朋友史密斯先生来拜访时很疑惑为什么会有两个洞。
9.细节理解题。根据“My uncle has two dogs”可知,作者的叔叔有两只狗。故选B。
10.细节理解题。根据“ ‘I have two dogs. My dogs can come in and come out from the two holes.’ ”可知,两个洞是为了叔叔的狗可以从两个洞里进出。故选C。
11.词句猜测题。根据“ ‘But why do you need two holes One is enough (足够的)!’ ”可知,此处指一个洞就够了。因此此处“one”指一个洞。故选C。
12.推理判断题。根据“Mr. Smith laughs and says, ‘You can keep (保留) the big hole, and the small dog can go through it too.’ ”可知,大的洞小狗也可以穿过,即两只狗都可以穿过那个大洞。故选C。
13.B 14.A 15.A 16.B 17.A
【导语】本文主要介绍了作者梦想中的房间。
13.细节理解题。根据“It is big and beautiful”可知房间又大又漂亮。故选B。
14.细节理解题。根据“My favorite color is blue”可知最喜欢的颜色的蓝色。故选A。
15.细节理解题。根据“ what’s that under the chair It’s my basketball.”可知篮球在椅子下面。故选A。
16.细节理解题。根据“Ann is in the picture, too. It’s my sister’s cat.”可知Alan妹妹的猫叫Ann。故选B。
17.最佳标题题。本文主要介绍了作者梦想中的房间。故选A。
18.C 19.B 20.C
【导语】本文是三个人介绍自己养的宠物。
18.细节理解题。根据“He is very fun.”可知,Tom认为他的宠物很有趣。故选C。
19.细节理解题。根据“He’s from my uncle.”可知,Tony的宠物来自他的叔叔。故选B。
20.细节理解题。根据“Polly is green and yellow”可知,Polly是黄绿色的。故选C。
21.A 22.B 23.C 24.C 25.B
【导语】本文介绍了John的卧室和他的宠物狗。
21.细节理解题。根据“But my room is in a mess now. The books are everywhere”可知,John的书到处都是,故选A。
22.词句猜测题。根据第二段“The books are everywhere—on the bed, on the sofa and under the desk.”可知书到处都是,房间是脏乱的,“mess”的意思是“脏乱”,故选B。
23.细节理解题。根据第二段“My shoes are on the sofa”可知,鞋在沙发上。故选C。
24.细节理解题。根据第二段“Where is Cookie Is he under the bed Is he under the sofa No, he is not in the room now.”可知,Cookie现在不在房间里,故选C。
25.最佳标题题。根据“In my room, the books are always on the desk. My computer game is always there, too. My shoes are always under the bed...”可知本文主要介绍约翰的房间,故选B。
26.B 27.C 28.C 29.B 30.A
【导语】本文是Helen介绍她的家人,她和姐姐Ann共有的房间以及房间里的一些陈设。
26.细节理解题。根据“I’m Helen. ... My father’s name is William, and my mother’s name is Susan. I have a sister. Her name is Ann.”可知,William和Susan有两个女儿:Helen和Ann。故选B。
27.细节理解题。根据“Welcome to my room. It is small but tidy. It’s for Ann and me.”可知,Helen和Ann的房间小但整洁。故选C。
28.细节理解题。根据“I’m Helen.”和“I always e-mail my friend Grace on the computer.”可知,Grace是Helen的朋友。故选C。
29.细节理解题。根据“The schoolbag is blue. It’s Ann’s.”可知,Ann的书包是蓝色的。故选B。
30.细节理解题。根据“my mother’s name is Susan”和“The hat is purple. Is it mine No, it’s Mom’s hat.”可知,Susan的帽子是紫色的。故选A。
31.C 32.C 33.A 34.C 35.C
【导语】本文主要介绍了Cathy的房间不整洁,但是她姐姐Kate的房间很整洁。
31.细节理解题。根据“Where are my blue shorts”可知短裤是蓝色的。故选C。
32.细节理解题。根据“After that Cathy finds her white shoes on the table and her brown socks in the bookcase”可知在书柜里找到了袜子。故选C。
33.细节理解题。根据“Mom...says Mrs. Miller”可知Mrs. Miller是Cathy和Kate的妈妈。故选A。
34.词义猜测题。根据“Kate’s room is tidy. But soon (很快) it is messy”可知转折词后表示房间很快就会凌乱。故选C。
35.细节理解题。根据“Cathy finds her white shoes”可知她有一双白色的鞋。故选C。
36.C 37.D 38.A 39.B 40.D
【导语】本文主要介绍了来自山东青岛的学生张鹏的房间以及物品摆放情况。
36.细节理解题。根据“Zhang Peng is a student in Grade Five. He is ten years old. He comes from Qingdao, Shandong. He has a new room.”可知,张鹏来自中国山东青岛,他有一个新房间,故选C。
37.细节理解题。根据“On the chair, you can see a clock.”可知,椅子上有一个闹钟,故选D。
38.推理判断题。根据“Oh, look! It is on the floor.”可知,前句应是问某物在哪里,应用where提问,故选A。
39.词义猜测题。根据“The things in your room are everywhere. Your room is not tidy. It is messy.”可知,房间的东西到处都是,说明房间不整洁,很乱,所以单词“messy”指的是“凌乱的”,故选B。
40.最佳标题题。根据整个文章的理解可知,主要是介绍张鹏的房间的情况,故选D。
41.C 42.A 43.C 44.B
【导语】本文主要介绍了Paul和Sandy两位青少年的卧室。
41.细节理解题。根据“They can do their homework, meet friends, read, listen to music or just relax in it.”可知,他们可以在卧室听音乐,写作业,读书和交朋友。故选C。
42.词义推测题。根据“They always laugh and speak loudly (大声地).”可知,因为她们总是大笑和大声地说话,所以她们有点吵。故选A。
43.细节理解题。根据“My favorite thing in my room is my chair.”可知,在Sandy的房间里,她最喜欢的是她的椅子。故选C。
44.细节理解题。根据“You can see my clothes on the floor and on my bed. My TV is also great. But the only problem (问题) is, there are usually clothes on it.”可知,到处都是Sandy的衣服。故选B。
45.C 46.C 47.B 48.B
【导语】本文主要介绍了宠物盲盒以及如何对待宠物。
45.细节理解题。根据“A volunteer said four dogs and cats were dead, and more than twelve were sick with diseases”可知在运输过程中,一些宠物死了,故选C。
46.细节理解题。根据“So a lot of people especially the students choose to buy the pet blind boxes because of the low price”可知学生因为价格低廉而选择购买宠物盲盒。故选C。
47.细节理解题。根据“First, buy a pet at a pet shop...Second, share enough time, care and love with your pet because it’s one of your family members. Third, never hurt your pet”可知在宠物店买一只宠物,把宠物当作你的家庭成员,永远不要伤害你的宠物,B选项“卖宠物赚钱”没有提及,故选B。
48.最佳标题题。根据全文可知,本文主要介绍了宠物盲盒以及如何对待宠物,故选B。
49.A 50.C 51.D 52.C 53.B
【导语】本文介绍了史密斯夫妇想买一个大房子。文中介绍了他们在网上搜到的两座房子的信息,以及他们的决定。
49.推理判断题。根据“Sweet Home, Three-year-old house”和“Dream Home, One-year-old house”可知,甜蜜的家是三年的房子,理想的家是一年的房子,因此甜蜜的家更老,故选A。
50.推理判断题。根据“Sweet Home...Rooms: Four bedrooms, a living room, a dining room, two bathrooms and a big kitchen.”可知,甜蜜的家有四间卧室,一间客厅和一间餐厅,两间浴室和一个厨房,因此一共九个房间,故选C。
51.推理判断题。根据“Sweet Home...There is a large garden in front of the house.”和“Mrs Smith likes growing flowers, so she likes Sweet Home.”可知,史密斯太太喜欢甜蜜的家,因为这里有一个大花园,故选D。
52.细节理解题。根据“For him, Dream Home is better. It takes him a shorter time to go to the bust station.”可知,理想的家离火车站更近,故选C。
53.细节理解题。根据“Dream Home…Rooms: Three bedrooms, a living room, two bathrooms and a kitchen.”可知,理想的家有三间卧室,一间客厅,两件浴室和一间厨房,因此没有餐厅,故选B。
54.C 55.C 56.A 57.B 58.B
【导语】本文主要介绍了一个名叫David Green的英国男孩在北京的房子的陈设。
54.细节理解题。根据文中“My name is David Green. I am English.”可知,David是一个英国男孩。故选C。
55.细节理解题。根据文中“I have a sister but no brothers.”可知,David没有兄弟。故选C。
56.细节理解题。根据文中“We have a nice house in Beijing. ”可知,他们在北京有个漂亮的房子。故选A。
57.细节理解题。根据文中“The computer is next to the TV.”可知,电脑在电视旁边。故选B。
58.细节理解题。根据文中“I like playing soccer, but my sister likes watching TV.”可知,David喜欢踢足球。故选B。
59.D 60.A 61.B
【导语】本文是Dale介绍了自己房间的一张照片,详细介绍了照片上房间里的物品以及它们的位置关系。
59.细节理解题。根据“My English book is in the bookcase”可知,英语书在书架上。故选D。
60.细节理解题。根据“A tape player and some tapes are on the table.”可知,一台磁带机和一些磁带在桌子上。故选A。
61.细节理解题。根据“It’s my dog. It is white.”可知,狗是白色的,故选B。
62.B 63.C 64.A 65.C
【导语】本文是刘鹏写给埃里克的一封信。刘鹏在信中介绍了自己的房间。
62.细节理解题。根据“You can see a nice computer on my desk. It is my birthday present (生日礼物) from my uncle.”可知,电脑是刘鹏的叔叔送给刘鹏的。故选B。
63.细节理解题。根据“and some tapes are on the computer.”可知,一些磁带在电脑上。故选C。
64.细节理解题。根据“My pencil box and two books are in the schoolbag. And you can see a set of keys in the schoolbag, too.”可知,书包里有铅笔盒、书以及钥匙,没有笔记本。故选A。
65.细节理解题。根据“Under the bed, you can see a baseball”可知,一个棒球在床下面。故选C。
66.C 67.C 68.B 69.D 70.C
【导语】本文介绍了作者哥哥卧室里的物品摆放。
66.词句猜测题。根据“His things are everywhere.”可知划线处句意是“Jimmy的卧室不整洁”。故选C。
67.细节理解题。根据“Where are his tapes Look! They are over there, on the bed.”可知磁带在床上。故选C。
68.细节理解题。根据“Jimmy has some books and magazines (杂志). You can see them in the bookcase.”以及“In the bookcase, you can also see a white model plane…What’s next to the model plane Let’s have a look! Oh, it’s a hamburger.”可知Jimmy的书柜里没有磁带播放机。故选B。
69.细节理解题。根据“What’s next to the model plane Let’s have a look! Oh, it’s a hamburger.”D选项描述是错误的。故选D。
70.标题归纳题。根据“I have a brother and his name is Jimmy. This is Jimmy’s bedroom.”以及通读全文,可知文章主要介绍了作者哥哥卧室里的物品摆放。C选项“Jimmy的卧室”符合题意。故选C。
()
()
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
![[武汉二调]湖北省武汉市2024届高中毕业生二月调研考试历史](https://www.cyfdjjg.com/daan12-1.jpg)
